Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 18:58   #2281
bijum
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Klaudenc też uważam, że na pierwszym wyglądały najgorzej...

Ogólnie mam wrażenie, że im bardziej o włosy dbam, tym gorzej one wyglądają. Szczególnie teraz, nie potrafię z nich wydobyć jakiegokolwiek skrętu, nie ma mowy o ich rozpuszczeniu, wizualnie wyglądają według mnie fatalnie i robi się błędne koło, bo czasem z nerwów po prostu sięgam po prostownicę, co działa jeszcze gorzej.
Moje włosy przechodzą załamanie i ja też, mam ochotę się poddać na początku walki
Przeżywam coś bardzo podobnego, choć kilka miesięcy temu było o wiele gorzej Wtedy przestawiłam się na pielęgnację minimum, trochę przystopowałam z olejem i po jakimś czasie po prostu zatęskniłam za chodzeniem z najdziwniejszymi kombinacjami produktów. :P

Chętnie połączę się z Tobą w "bulu i nadzieji", przez ostatnie tygodnie najpierw usiłuję je zakręcić, a potem chodzę w spiętych, bo coś jest krzywo i nie tak :< Na szczęście nie mam w Krk prostownicy, bo też mnie już kusiło, żeby pierdzielnąć moje wywijające się końcówki i wreszcie wyglądać, jakbym się uczesała :P

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:11   #2282
Floria
Zadomowienie

Ja nigdy nie miałam prostownicy w ręce Z czego wynika, że nie mam również i w domu,
i nawet nie wiedziałabym jak się tym szajstwem posłużyć. Ale to i tak wykracza poza moją wyobraźnię, dobrowolne przypalanie włosów
Włosy na razie mam całkiem niezłe, zobaczymy co będzie po powrocie do twardej wody...
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:18   #2283
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam prostownicy w ręce Z czego wynika, że nie mam również i w domu,
i nawet nie wiedziałabym jak się tym szajstwem posłużyć. Ale to i tak wykracza poza moją wyobraźnię, dobrowolne przypalanie włosów
Włosy na razie mam całkiem niezłe, zobaczymy co będzie po powrocie do twardej wody...
Ja miałam, ale nie umiałam się dobrze obsłużyć. Ostatecznie koleżanka mi wyprostowała włosy i to była chyba najgorsza fryzura w moim życiu.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:51   #2284
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
O rany. :< Miękkimi to ciężko je nazwać, dziecięcymi chyba też. Znaczy czasami same z siebie bywają miękkie (tzn jak nie zorganizuję im jakiejś ciężkiej maszynerii zmuszającej do miękkości). A tak byłoby miło znaleźć kogoś, o podobnych włosiętach! *.* Jeśli myślisz, że faktycznie mogłybyśmy się okazać podobne, to mogę podesłać Ci linki do epopei na ich temat. :P

Jest szansa, żebym dostała jakiekolwiek półprodukty w aptece stacjonarnej? Czy Wy we swoje zaopatrujecie się tylko online?
Chętnie poczytam epopeję o Twoich włosiętach
Półprodukty z apteki to raczej tylko gliceryna. Dużo więcej jest online
Polecam keratynkę i ekstrakt z żeń szenia na skręt, mleczko migdałowe, aloes i panthenol na wygładzenie, no i oleje
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:54   #2285
201708250935
Konto usunięte

kupilam sobie dzisiaj GP balsam z olejem arganowym i granatem, zobaczymy jak sie spisze jako polecane tutaj b/s
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:11   #2286
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie mam wrażenie, że im bardziej o włosy dbam, tym gorzej one wyglądają. Szczególnie teraz, nie potrafię z nich wydobyć jakiegokolwiek skrętu, nie ma mowy o ich rozpuszczeniu, wizualnie wyglądają według mnie fatalnie i robi się błędne koło, bo czasem z nerwów po prostu sięgam po prostownicę, co działa jeszcze gorzej.
Moje włosy przechodzą załamanie i ja też, mam ochotę się poddać na początku walki
nie poddawaj się! Trzeba lat żeby odrosły zdrowe włosy! Ja jestem już półtora roku CG (zwykle bardzo przestrzegam) i wydaje mi się, że są momenty gdzie wyglądają gorzej niż przed Tyle trudu na marne! Ale miesiąc temu usłyszałam od osoby, którą znam od niedawna, że mam włosy jak gwiazda filmowa i nie wierzy, że nie siedzę codziennie rano u fryzjera Może czasem od siebie za dużo wymagamy? Ja niestety całe życie jako rozczochraniec i chyba to się nigdy nie zmieni, ale jest to moim znakiem rozpoznawczym

To moje dzisiaj, zrobiłam zdjęcie, bo jest lepiej. Włosy odzyskały jakąś objętość po ostatnich ekscesach. Trochę puchu, ale już trudno. Puch widziałam już na mokrych włosach

(szampon Planeta Organica, Avocado Treatment Wax pod folie na 15 min, płukanka lniana, balsam regenerujący Seboradin jako b/s (szok! to był eksperyment i się udał!) i żel Mrożący + olejek arganowy)

przepraszam za rozmazane zdjęcia, ale nie było operatora aparatu i sama musiałam robić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26.02.2014m.jpg (27,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.02.2014a.jpg (31,3 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:14
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:48   #2287
bijum
Raczkowanie

Ja w całym życiu całe włosy wyprostowałam może z pięć razy i było gorzej niż normalnie x500 Czasami mi się zdarzyło grzywkę przejechać, ale to było dawno i nieprawda I tak byłam zbyt leniwa, żeby kiedykolwiek robić to codziennie.

margitta - jeśli spotkam Cię kiedyś na ulicy Krakowa to też pomyślę, że minęła mnie pięknowłosa gwiazda

myszka2020 - muszę się wreszcie zmobilizować do półproduktów, jakoś nigdy nie miałam czasu i chęci żeby ogarniać przelewy, z allegro zawsze wszystko TŻ podrzucam, biedak

(jedna epopeja pisana dzisiaj jest na blogu, link w podpisie. Drugą zaraz wydobędę z forum anwen i Ci podeślę na pw, może jednak jesteśmy podobne! )

Zdenkowałam dziś biovaxa olejowego. ;c W portfelu pustki, tyle masek mi się marzy, najchętniej kupiłabym wszystkie, które za mną chodzą na raz, ale brakłoby mi życia na ich testowanie, o pieniądzach nie wspomnę Może ktoś coś poleci na puchozole?

Dziś z nimi chyba przedobrzyłam, umyłam equlibrą jak zawsze, nałożyłam resztkę biovaxa, doprawiłam olejkiem z pestem moreli, potrzymałam pięć minut, spłukałam wodą wylana ze słoiczka po masce, potem wodą, potem b/s i kropelka olejku, potem serum... i puch. :< Kurde. Kręcić się nie chcą, skręt się nie trzyma zbyt długo, ale wtedy przynajmniej tak puchu nie widać. Jak ich nie zawinę na noc, to rano są takie lekko zafalowane i spuszone.

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-02-26, 20:48   #2288
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Przeżywam coś bardzo podobnego, choć kilka miesięcy temu było o wiele gorzej Wtedy przestawiłam się na pielęgnację minimum, trochę przystopowałam z olejem i po jakimś czasie po prostu zatęskniłam za chodzeniem z najdziwniejszymi kombinacjami produktów. :P

Chętnie połączę się z Tobą w "bulu i nadzieji", przez ostatnie tygodnie najpierw usiłuję je zakręcić, a potem chodzę w spiętych, bo coś jest krzywo i nie tak :< Na szczęście nie mam w Krk prostownicy, bo też mnie już kusiło, żeby pierdzielnąć moje wywijające się końcówki i wreszcie wyglądać, jakbym się uczesała :P
Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
nie poddawaj się! Trzeba lat żeby odrosły zdrowe włosy! Ja jestem już półtora roku CG (zwykle bardzo przestrzegam) i wydaje mi się, że są momenty gdzie wyglądają gorzej niż przed Tyle trudu na marne! Ale miesiąc temu usłyszałam od osoby, którą znam od niedawna, że mam włosy jak gwiazda filmowa i nie wierzy, że nie siedzę codziennie rano u fryzjera Może czasem od siebie za dużo wymagamy? Ja niestety całe życie jako rozczochraniec i chyba to się nigdy nie zmieni, ale jest to moim znakiem rozpoznawczym
Dziękuję za wsparcie Na razie przekopuję wszystkie możliwe wątki dotyczące pielęgnacji i zamierzam porządnie zabrać się za moje włosy, bo brak czasu na zadbanie o nie plus do tego prostowanie zrobiły niestety swoje Wiem, że efekty będą widoczne pewnie bo baaaardzo długim czasie, cóż, niezbyt cierpliwa jestem

margitta, jak dla mnie przecudowny skręt

A czy Waszym zdaniem oliwka Hipp pomoże na podrażniony skalp czy raczej może spowodować wypadanie? Widzę u mnie problem ze skalpem, prawdopodobnie łupież lub podrażnienie, więc zamierzam użyć jutro Nizoralu ale chcę też wypróbować coś nawilżającego.

Edytowane przez szizii
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:58
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:01   #2289
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
margitta - jeśli spotkam Cię kiedyś na ulicy Krakowa to też pomyślę, że minęła mnie pięknowłosa gwiazda
dziękuję Kto wie ile razy się już mijałyśmy?

Cytat:
Dziś z nimi chyba przedobrzyłam, umyłam equlibrą jak zawsze, nałożyłam resztkę biovaxa, doprawiłam olejkiem z pestem moreli, potrzymałam pięć minut, spłukałam wodą wylana ze słoiczka po masce, potem wodą, potem b/s i kropelka olejku, potem serum... i puch. :< Kurde. Kręcić się nie chcą, skręt się nie trzyma zbyt długo, ale wtedy przynajmniej tak puchu nie widać. Jak ich nie zawinę na noc, to rano są takie lekko zafalowane i spuszone.
Używałam Equilibra i mi bardzo prostował włosy A żel lniany próbowałaś? Albo jako płukankę?

Cytat:
dziękuję, przy moim obecnym kryzysie to jak balsam na duszę
Stary 2014-02-26, 21:05   #2290
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za wsparcie Na razie przekopuję wszystkie możliwe wątki dotyczące pielęgnacji i zamierzam porządnie zabrać się za moje włosy, bo brak czasu na zadbanie o nie plus do tego prostowanie zrobiły niestety swoje Wiem, że efekty będą widoczne pewnie bo baaaardzo długim czasie, cóż, niezbyt cierpliwa jestem

A czy Waszym zdaniem oliwka Hipp pomoże na podrażniony skalp czy raczej może spowodować wypadanie? Widzę u mnie problem ze skalpem, prawdopodobnie łupież lub podrażnienie, więc zamierzam użyć jutro Nizoralu ale chcę też wypróbować coś nawilżającego.
Odnośnie skalpu - chyba Anwen kiedyś pisała, że na podrażniony skalp może pomóc jakiś mocno nawilżający krem do twarzy, ale nie jestem pewna czy to ona i gdzie to było ^^ w każdym razie kojarzę motyw z kremem. Mój skalp jest jakiś żelazny, jemu nic nie jest straszne.

Ja już się pomału zaczynam godzić z myślą, że będę miała swoje wyśnione włosy, jak sobie je kurde w fotoshopie dorobie Miałam kiedyś sen o włosach śniło mi się, że te, które mam to peruka i że je ściągnęłam, a pod spodem miałam takie dłuugaśne do kolan Jako że były masakrycznie suche, to pobiegłam je ściąć do ludzkiej długości do talii i byłam taka niesamowicie szczęśliwa pamiętam, jak w tym śnie planowałam, co na nie nałożę, jakie kosmetyki jeszcze muszę kupić... szał. Jak się obudziłam i przejechałam po włosach jeszcze taka na wpół żywa, to bardzo mnie zmartwiło to, że tak szybko się kończą to się nazywa już uzależnienie ^^

margitta - myślę, że takie cuda by mi wpadły w oczy W sumie to czasami nie mogę się oprzeć i chamsko gapię się na pięknowłose w tramwajach, cóż począć. Zboczenie. :<

Equlibra mnie bardzo zmiękcza, a to miła odmiana po babydream. W sumie mój skręt jest jest jak święty gral i statek widmo w jednym, więc nie wiem już, czy on w ogóle jest i z czym się lubi :P glutka ugotować nie potrafię, przewyższa to moje umięjętości kulinarne. Zawsze wychodzi płukanka, więc jej działanie mam opanowane U mnie w sumie nie robi praktycznie nic - wydawało mi się, że nawet po płukance były prostsze niż zwykle. :<

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-02-26 o 21:12
Stary 2014-02-26, 21:17   #2291
Klaudenc
Moderator

O, wykopałam i będe prowadzić dochodzenie
pierwsza fota rok temu, ta druga zrobiona miesiąc przed pierwszym (tu moje włosy wyglądają jak włosy i o to mi chodzi), a trzecia fota z dzisiaj idealnie oddająca to samo co fotka 1. Czyli jakieś napuchnięte hery. Ale jest to pozytyw - no bo wtedy to był początek kuku moich włosów, więc jestem jakby w punkcie wyjścia nareszcie a i wizualnie nie ma tragedii i nic mi sie nie klei ani nie ciągnie. Nie wiem czymże to zniwelować by wyszło na prostą i było milusio i przestało to być takie napuchnięte. Bo albo właśnie mam takie albo jakąs ciągnącą gumę albo w dotyku jak folia gdzie takie tłuste i cienkie sie wydają. Wolę sztywny twardy puch jak ten taki napęczniały bo nie wiem co z tym drugim działać :O
Do grupy wsparcia sie przyłączam z chęcią, taka akcja-motywacja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05792.jpg (50,1 KB, 68 załadowań)
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:21   #2292
vyenna
Zadomowienie

Widziałam dzisiaj w biedronce balsam torfowy, taki do smarowania stawów:
aqua, glycerin, peat extract, aesculus hippocastanum extract, abies alba needle oil, pinus mugo pumilio twig/leaf oil, symphytum officinale root extract, juniperus communis oil, carbomer, phenoxyethanol, gentiana lutea root extract and veronica officinalis leaf extract and althea officinalis root extract and malva sylvestris (mallow) flower extract, imidazolidinyl urea, arnica montana flower extract, sodium hydroxide, thymus vulgaris flower/leaf oil, ethylhexylglycerin, rosmarinus officinalis leaf oil, eugenia caryophyllus leaf oil, methyl nicitinate, pinus sylvestris leaf oil, vaccinum myrtllus fruit extract, agrimonia eupatoria leaf extract, rutin.

Co o tym sądzicie? Nadaje się na włosy? Ja się nie znam, ale chyba dużo ładnych rzeczy tutaj

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:21   #2293
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Equlibra mnie bardzo zmiękcza, a to miła odmiana po babydream. W sumie mój skręt jest jest jak święty gral i statek widmo w jednym, więc nie wiem już, czy on w ogóle jest i z czym się lubi :P glutka ugotować nie potrafię, przewyższa to moje umięjętości kulinarne. Zawsze wychodzi płukanka, więc jej działanie mam opanowane U mnie w sumie nie robi praktycznie nic - wydawało mi się, że nawet po płukance były prostsze niż zwykle. :<
Ja nie lubię zmiękczania i tak mam miękkie z natury, kocham usztywniacze!

Gdyby nie żel lniany to bym rzuciła CG po miesiącu To jest moim zdaniem najlepszy środek do wyciągania na siłę skrętu Gotowanie jest banalnie proste, ja robię tak: łyżkę ziarna wrzucam do garnka i zalewam szklanką zimnej wody z kranu (często robię podwójną porcję), stawiam na kuchence i zagotowuje co chwile mieszając. Potem gotuję 10 minut (już nie trzeba mieszać) i odcedzam przez sitko. Przy odcedzaniu pomagam mu łyżką, bo zwykle bardzo gęsty. I gotowe! Podwójna porcja starcza mi na dwa tygodnie.
Stary 2014-02-26, 21:52   #2294
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie lubię zmiękczania i tak mam miękkie z natury, kocham usztywniacze!

Gdyby nie żel lniany to bym rzuciła CG po miesiącu To jest moim zdaniem najlepszy środek do wyciągania na siłę skrętu Gotowanie jest banalnie proste, ja robię tak: łyżkę ziarna wrzucam do garnka i zalewam szklanką zimnej wody z kranu (często robię podwójną porcję), stawiam na kuchence i zagotowuje co chwile mieszając. Potem gotuję 10 minut (już nie trzeba mieszać) i odcedzam przez sitko. Przy odcedzaniu pomagam mu łyżką, bo zwykle bardzo gęsty. I gotowe! Podwójna porcja starcza mi na dwa tygodnie.
Mnie nigdy nie udało się oddzielić nasionek od gluta.. ale spróbuję jeszcze raz, może miałam zbyt drobne sitko :P

Kurka, teraz tak siedzę, włosię schnie sobie, pierwszy raz od jakiś dwóch tygodni niczym nie wygniatane, i na całe włosy jeden kosmyk się tak uroczo zafalował, tak 5 cm przed końcem 9gdyby wszystkie tak wyglądały to bym była przeszczęśliwa) a reszta tak sobie smętnie zwisa, tak nijak wykręcają delikatnie. I czego te cholery ode mnie chcą?

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-02-26, 23:00   #2295
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
myślę, że takie cuda by mi wpadły w oczy W sumie to czasami nie mogę się oprzeć i chamsko gapię się na pięknowłose w tramwajach, cóż począć. Zboczenie. :<
Uahahahha mam to samo, obczajam te dziewuchy jak nienormalna, a nie da borze tucholski mam BHD [bad hair day] to od razu załamka i mam wrazene ze mam 1/18 tego co kazda z nich na glowie...

Klaudenc ja chyba rozumiem o co Ci chodzi, ja też pamietam czasy przed włosomaniactwem kiedy musiały sobie kłaczęta jakos radzic z pierwszym lepszym szamponem i 'może' odżywką, do tego prostownica i reszta 'dobrodziejstw'...
I były. I mimo że teraz moje wyglądają lepiej, to tęsknię do zachwycającej grubości kucyka (ok 16cm jak nastolatka) i szybciej rosły...
Ale widzisz teraz trzeba odpokutowac, natmiast jak sobie myślę jakie będe miała włosy za 5 lat.. Uhuhuh ;D
KikoX, ależ ja płakałam jak było nad czym i nie potrafiłam się zdiagnozowac, teraz jak już wiem gdzie lezy problem to czas pruć bo zachwycające włosiory ;D
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:05   #2296
blue_charlotte
Przyczajenie

Dziewczyny, a ile używacie tego żelu lnianego? Ja ostatnio upichciłam swój pierwszy żel, ale nie mam bladego pojęcia ile tego nakładać, jak wydobyć skręty..
blue_charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:18   #2297
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_charlotte Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile używacie tego żelu lnianego? Ja ostatnio upichciłam swój pierwszy żel, ale nie mam bladego pojęcia ile tego nakładać, jak wydobyć skręty..
Generalnie u mnie nawet nadmiar nie szkodzi, bo wystarczy po wyschnięciu lepiej ugnieść włosy, żeby nie było tak tego widać i nie skleja włosów Spróbuj użyć tyle, ile zazwyczaj używałaś jakiegoś stylizatora, choć spokojnie wydaje mi się można użyć więcej
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:46   #2298
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Robiłam kiedyś płukankę z piwa, ale mój powiedział, żebym nie robiła, bo czuć go trochę było na moich włosach to zrezygnowałam
Mojemu szkoda piwa na moje włosy
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Chętnie poczytam epopeję o Twoich włosiętach
Półprodukty z apteki to raczej tylko gliceryna. Dużo więcej jest online
Polecam keratynkę i ekstrakt z żeń szenia na skręt, mleczko migdałowe, aloes i panthenol na wygładzenie, no i oleje
O żeń szeń, tego jeszcze nie próbowałam ... pewnie tylko w necie co? Polecasz coś konkretnego?

Nie wiem czy mnie mąż nie eksmituje z mieszkania, a przynajmniej moich kosmetyków, bo zawsze był 1 szampon i 1 odżywka, a teraz to już cała półka się robi
I jeszcze pytanko o biovaxa, bo testowałam małą saszetkę z biedrony takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html i wydaje mi się fajny, ale za krótko siedzę w CG i kosmetykach kręconowłosych a do tego ostatnio suszę dyfuzorem (jeszcze się uczę) więc poza wygładzeniem trudno mi go ocenić odnośnie kręciołków.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:28   #2299
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
kupilam sobie dzisiaj GP balsam z olejem arganowym i granatem, zobaczymy jak sie spisze jako polecane tutaj b/s
Ja, ja polecałam :P Tylko nie przesadź ilością, ja go daję mniej niż joaśki bs

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
O żeń szeń, tego jeszcze nie próbowałam ... pewnie tylko w necie co? Polecasz coś konkretnego?

Nie wiem czy mnie mąż nie eksmituje z mieszkania, a przynajmniej moich kosmetyków, bo zawsze był 1 szampon i 1 odżywka, a teraz to już cała półka się robi
I jeszcze pytanko o biovaxa, bo testowałam małą saszetkę z biedrony takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html i wydaje mi się fajny, ale za krótko siedzę w CG i kosmetykach kręconowłosych a do tego ostatnio suszę dyfuzorem (jeszcze się uczę) więc poza wygładzeniem trudno mi go ocenić odnośnie kręciołków.
Żeń szeń najlepiej z ZSK --> http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Eks...-zen-szenia/51

Hi hi, mój W już się przyzwyczaił, a nawet dorobił mi w łazience 2 dodatkowe półeczki na kosmetyki

Miałam tego biovaxa, teraz też mam saszetkę, bo zatęskniłam - świetnie podkreśla mi skręt

bijum - przeczytałam już Twoją historię na blogu i odpisałam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:34   #2300
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

To moje dzisiaj, zrobiłam zdjęcie, bo jest lepiej. Włosy odzyskały jakąś objętość po ostatnich ekscesach. Trochę puchu, ale już trudno. Puch widziałam już na mokrych włosach

(szampon Planeta Organica, Avocado Treatment Wax pod folie na 15 min, płukanka lniana, balsam regenerujący Seboradin jako b/s (szok! to był eksperyment i się udał!) i żel Mrożący + olejek arganowy)

przepraszam za rozmazane zdjęcia, ale nie było operatora aparatu i sama musiałam robić
Podoba mi sie

Ja wczoraj sie przygladalam swoim wlosom i widze taka ogromna roznice miedzy odrostami a reszta farbowanych ze masakra co prawda cale naturalne bede miala moze za 5 lat ale juz sie nie moge doczekac farbowane sa tak suche w porownaniu do naturalek, ze jest to ewidentnie widoczne, szczegolnie jesli przez kilka dni myje tylko na szybko i ich nie nawilze lepiej tylko na szybko dam odzywke wtedy widac to jakie sa suche.
Pewnie w lecie bede musiala znowu nalozyc farbe na dlugosc bo od slonca roznica sie zrobi zbyt duza ale jak raz na rok je pofarbuje to mysle ze jakos sobie z tym poradza

Edytowane przez Wizazanka5000
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:36
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:45   #2301
iwonsia01
Zadomowienie

Ja też zamierzam wrócić do naturalnych Mam dokładnie ten sam problem: odrosty piękne, zdrowe ale myszowate a reszta to masakra...Mam jedno takie miejsce na włosach, które aż ma taki inny siny kolor: farby to już nie łapie, taka platyna została;/ Teraz powinnam normalnie pomalować odrosty ale będę czekać Wiosna to dobry czas, bo odrost trochę zjaśnieje i ociepli się i liczę, że nie będzie tragicznej różnicy. We wrześniu dopiero idę na jakieś wesele to u fryzjera zrobię lekkie refleksy. Pierwszy raz jestem tak zmotywowana Na święta planuję jeszcze podciąć ok 10 cm włosów, ale to jeszcze przemyślę
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:41   #2302
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja też zamierzam wrócić do naturalnych Mam dokładnie ten sam problem: odrosty piękne, zdrowe ale myszowate a reszta to masakra...Mam jedno takie miejsce na włosach, które aż ma taki inny siny kolor: farby to już nie łapie, taka platyna została;/ Teraz powinnam normalnie pomalować odrosty ale będę czekać Wiosna to dobry czas, bo odrost trochę zjaśnieje i ociepli się i liczę, że nie będzie tragicznej różnicy. We wrześniu dopiero idę na jakieś wesele to u fryzjera zrobię lekkie refleksy. Pierwszy raz jestem tak zmotywowana Na święta planuję jeszcze podciąć ok 10 cm włosów, ale to jeszcze przemyślę
Ja bez zafarbowania calosci na kolor zblizony do mojego bym na pewno nie wytrzymala bo to za duza roznica jak dla mnie i wyglada to nieestetycznie a tak to roznicy bardzo nie widac, a wlosy sobie odrastaja piekne i zdrowe
Stary 2014-02-27, 12:02   #2303
iwonsia01
Zadomowienie

No ja kiedyś raz miałam pofarbowane na zbliżony, ale zbliżony to on był przez 2 miesiące. Potem jak każdy lekko zrudział BTW dziś znów zobaczyłam na grzebieniu straszną masę włosów. Poszperałam w przerażaniu Internet i chyba znalazłam winowajcę. Od razu zaznaczę, że 2 tyg temu miałam robione badania i wszystko było ok (krew i podstawowe). Czytałam, czytałam i to wina hormonów. Dokładnie 2 miesiące temu odstawiłam po 4 latach tabletki anty:/ Wszędzie pisze, że to spadek hormonów zawsze powoduje wypadanie tak jak po ciąży:/ Pozostaje mi czekać, aż samo się unormuje;(
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:39   #2304
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja bez zafarbowania calosci na kolor zblizony do mojego bym na pewno nie wytrzymala bo to za duza roznica jak dla mnie i wyglada to nieestetycznie a tak to roznicy bardzo nie widac, a wlosy sobie odrastaja piekne i zdrowe
Też tak myślę
A ja zaczynam mieć siwe włosy i póki co to wyrywam, bo to takie pojedyncze raz na jakiś czas na środku pięknego locza ale farbowanie czeka, na kolor zbliżony do naturalności jakiś blondzik
Stary 2014-02-27, 14:35   #2305
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
o! zazdroszcze ja po 4 h nadal w rudym odcieniu no ale potrzymam 2-3 razy dłużej to będzie ok tak myśle

co do soku z aloesu to tak jak napisała katrintheevil
Ta, jedna z niewielu zalet posiadania cienkich, rzadkich wysokoporów

Faktycznie nie taki zły ten skład. Do przemyślenia.

Włosowe sny chyba każda przerabiała Ja przez douczanie się o powstrzymywaniu wypadania przeszukuję internet w poszukiwaniu różnych supli. Dzisiaj śniło mi się, że jest tani zastępnik Antycholu z nazwą jakąś na T.

Piła któraś olej z pestek dyni na włosy i cerę? Gorszego obrzydlistwa dawno nie próbowałam
Stary 2014-02-27, 15:04   #2306
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Piła któraś olej z pestek dyni na włosy i cerę? Gorszego obrzydlistwa dawno nie próbowałam
to spróbuj śmierdzący rybą olej lniany
Stary 2014-02-27, 15:44   #2307
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
O tak.. dalam rade jakies 2 tyg..
Stary 2014-02-27, 15:46   #2308
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

też go miałam z saszetki z biedro zrobił mi cuda na włosach po prostu, tak nie mogłam się napatrzeć na nie, że macałam non stop i puchu narobiłam
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:06   #2309
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Fakt, kolejne obrzydlistwo :P
Stary 2014-02-27, 16:32   #2310
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
ryba? ja tu czuje tylko... cos takiego pachnacego jak ziola
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości