|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() no a mały może też mniej laski poważnie czekolada powoduje wzdęcia u małego? Ja mam taki ciąg do czekolady, że codziennie musze zjeść coś czekoladowego bo po prostu umieram z wyczerpania jak nie zjem
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
vacuity, ejani, Le La, Dziękuję za odpowiedź
Kurczę jednak mimo Waszych uwag nie umiem odróżnić dobrego ssania od ssania dla przyjemności (?). Udało mi się znowu przystawić Jasia do piersi na godzinę, wydawało mi się, że słychać miarowe przełykanie ale teraz już sama nie wiem... Po zakończeniu dziecko było spokojne, nie płakało. Po 30 min widzę, że przebiera językiem i szuka piersi, więc znowu przystawiam na 30 min do drugiej piersi. Znowu słychać miarowe przełykanie. Dziecko do odbicia biorę na śpiocha, odkładam do snu a po chwili patrzę: oczy szeroko otwarte i szuka piersi... Dałam mu 20 ml mojego mleka - zjadł (nie wierzyłam, że zje ale dla pewności chciałam sprawdzić) i pomyślałam, że teraz już zaśnie (bo od 4 h nie śpi to już jego rekord), a Jaś nie, znowu szuka cyca- dałam mu kolejne 50 ml mojego mleka i znowu zjadł bez odrzucana butelki.... Nie przystawiałam go bo szczerze nie sądziłam, że po takim długim jedzeniu może być głodny a u nas każde przystawianie to walka i ogromny płacz, więc nie chciałam rozzłościć długo nie śpiącego dziecka. Tym sposobem wychodzi na to, że się nie najadł z piersi Nic z tego nie rozumiem ![]() Dodatkowo, jak się już odessie od tej piersi to dolna warga jest mocno odciśnięta, może nawet on ją zasysa do środka. Jak Wasze dzieci układają wargi przy piersi- widać je w czasie ssania? Dodam jeszcze, że na razie smoczka nie daję mojemu maluszkowi. Chciałabym abyśmy najpierw w miarę dobrze opanowali przystawianie i ssanie. |
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może małej pomoże. Gdzie można taką kupić?Kurdę ja już nie wiem co z tą czekoladą. Ostatni raz jadłam wczoraj rano, a mała nadal się pręży. Wczoraj jako nowość wprowadziłam też owsiankę z gotowanym jabłkiem z połową szklanki mleka. Może to od tego?
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Roane Isia, ja już jadłam pączki po urodzeniu (a w ciąży miałam czas, że codziennie jeden czy dwa) a dziś może nie wyjść-mama miała smażyć ale ma gości a mąż wziął samochód i nie wiadomo do której będzie pracować
|
|
#2765 |
|
Gang Iren
|
A muszę się wam pochwalić,że mój brzuch jest już niewielki i wchodzę w większość moich ciuchów
|
#2766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie możecie przejść moim zdaniem. Wiążę w kieszonkę tylko. Też marwilam się trochę głową, teraz zanim włożę Emila do chusty to składam gorną krawędź parę razy. Wtedy głowa jest naprawdę dobrze usztywniona. Cytat:
Lekkiego porodu! Cytat:
Z butelki dostaje tylko jak mnie nie ma (ewentualnie czasem w nocy jak muszę odespać). Czasem zjada 90 ml, czasem 120, czasem 150, a raz wtrynił 220 ml. Usta teoretycznie powinny być wywinięte na zewnątrz. Ja na początku mojego pilnowałam, teraz olalam.
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, mała jeszcze śpi, nawet się nie zorientuje że mamusia wystrzeliła sama na miasto
![]() Kupiłam jej czapeczkę, body i spodenki i wszystko różowe ![]() Dziś nic różowego w 5 10 15 nie zamówiłam wiec już sobie odbiłam ![]() Czapka jest fajna na bawełnianej podszewce, jeszcze jedną czapkę wiosenną musze jej kupić ale to już z kurteczką
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2014-03-03 o 15:24 |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ulewanie mojego dziecka przechodzi dziś wszelkie granice
Zaliczył z 10 rzygow takich, ze dalej niz widzi, a z paszczy w zasadzie non stop cos mu się leje. Już nie mowiac o tym, ze silni sie nieprzyzwoicie i pakuje sobie ręce do buzi tak, ze ma ubranka obslinione prawie po łokieć...
|
#2770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w wózku moje akurat nie śpi, bo ten jest w garażu, ale wszędzie poza łóżeczkiem chętnie zaśnie ![]() konsternacja czasem mam wrażenie, że moja córka zje ile jej podam. nigdy nie odmawia, więc może być u Ciebie tak samo, dajesz to Jaś bierze. Cytat:
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi dwa pierwsze szwy odpadły na początku 2 tyg i przed wczoraj ostatni. Nadal nie mam odwagi wziąć lusterko i tam zajrzeć
![]() Czy po porodzie miałyście kłopot z wypróżnianiem? Bo ja to nie kupkałam już z 1,5 tyg i nawet mi się nie chciało. A dziś jak mnie wzięło, to nie mogę się załatwic....muszę Małża wysłać po czopki glicerynowe, bo jest masakra W tej herbatce koperkowej HIPPa granulowanej jest tylko mały procent koperku, chyba zaopatrzę się jak Magnusia w tą zwykłą z Herbapolu. Acha i skusiłam się na pączka...rety mam taką ochotę na jeszcze jednego...chyba zgrzeszę...
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty to szybko do figury sprzed wracasz ![]() lolita- śliczne ubranka
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akkma nie wiem, czy to do Ciebie pytanie powinno byc, ale tak mi sie kojarzy, ze to chyba Ty tez bylas, tak jak ja ,sceptycznie nastawiona na karmienie piersia? No i jak ,odmienilo Ci sie po porodzie? Karmisz piersia, czy butelka? Bo ja pomimo wczesniejszych obiekcji teraz karmie piersia, a nie sciagam i podaje, bo jest mi wygodniej
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia: brawo mamuśka
dajesz radęPrzyszedł mi swaddle wrap z Summer Infant świetny jakościowo materiał, super miękki. Właśnie piorę jutro testujemy pierwszą nockę :d
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn ząbkuje
Cały dzien jest marudny, zajrzałam do paszczy, zeby zobaczyć czy nie ma pleśniowek, a tam wychodzą 2 dolne jedynki
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2777 | |||||
|
Konto usunięte
|
Muminku kciukasy za czopka, oby zwiastował szybki poród
Cytat:
I spodnie i spódnice nie wchodzą na mnie, o nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Przywracasz mi wiarę w schudnięcie ![]() Cytat:
![]() Jedziemy dzisiaj na bioderka na 20:20, ciekawe jak głośną Alicja uruchomi syrenę, bo że uruchomi to nie wątpię, ja już znam moje dziecko
Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2014-02-27 o 18:13 |
|||||
|
|
|
#2778 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Perfuzja my dziś też przechodzimy hardcorowe rzyganie, a on grymasi ciągle, że głodny... Daję pierś, ulewa wszystko prawie chyba. No i daję butlę jak już 2 godziny się tak męczę i po butli tak nie zwraca??
Gratuluję pierwszego ząbka !
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm.. faktycznie. Od jutra jeszcze w razie w odstawię wszystkie słodycze i zobaczymy jak będzie
![]() Cytat:
Oczywiście karmię piersią! ![]() A to dlatego, że nie miałam absolutnie żadnych problemów z laktacją, a mała ma bardzo silny odruch ssania i bardzo szybko załapała jak się zasysa cyca. Także szkoda mi trochę było to zmarnować. Aczkolwiek samo trzymanie dziecka przy piersi nie sprawia mi jakieś super przyjemności ![]() Dla mnie ogromnym plusem kp, jest to, że nie muszę w nocy wstawać po butlę, tylko przewrócę się na boczek i hyc -cyc do buzi A to przy moim lenistwie mega plus! Dodatkowo mała bardzo szybko uspokaja mi się przy piersi, co raczej przy butelce nie miałoby chyba miejsca.Czasami wystarczy, że pociumka 3 razy i śpi - wątpię żebym dała radę uśpić ją tak butlą ![]() Dzisiaj miał przyjść kurier z laktatorem i dziada nie ma
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45362495]
Jedziemy dzisiaj na bioderka na 20:20, ciekawe jak głośną Alicja uruchomi syrenę, bo że uruchomi to nie wątpię, ja już znam moje dziecko [/QUOTE]![]() Cytat:
tak wcześnie ?? Wooowww
|
|
#2782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mozemy sobie lapki podac
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Jak nic się nie działo u dziewczyn, to nic. A teraz Celin na wywołaniu, Muminek traci czopa, a Roane "ciekną" wody
nie zostaje nic innego jak ![]() Powiem Wam, że to był chyba skok. Dziś zupełnie inne dziecko - zostawiłam w łóżeczku - obudziła się grzecznie sama coś sobie mruczała pod nosem bez krzyku. Przyszła po nas koleżanka, miałyśmy iść po jej córę do przedszkola. Wzięła Amelkę na ręce, Mała wpatrzona w nią, śmiała się całą gębusią jak się do niej mówiło. Po powrocie w ciągu 25 minut dwa razy musiałam ją tylko przebierać, bo i jedynka i dwójeczka po pachy ale potem dałam cyca, poprzytulałam, położyłam na matę i grzecznie śpi - dłużej niż 15 minut, a to sukces w ostatnich dniach jeśli chodzi o spanie poza mamą Miałyśmy tylko kryzys na spacerze w parku. Godzinę wcześniej przed samym wyjściem z domu karmiłam Małą. A tu nagle na spacerze pobudka i szukanie cycka. Cycka brak- ryk. Więc chcąc nie chcąc i do domu mając kawałek, szybko się musiałam zorganizować i córkę dokarmić. Pierwsze nasze karmienie w miejscu publicznym jakoś poszło. Cycem nie świeciłam, dziecka nie zalałam, żadna z nas nie zmarzła - pełen sukces ![]() Jutro mąż ma pierwszą nockę od kiedy urodziła się Amel. Ciekawe jak nam będzie obu. Jak na razie w nocy on przewija, podaje mi i ja na śpiocha karmę. Trochę się cykam, bo ja po pierwsze jej nie słyszę jak się budzi i jojczy a po drugie moje rozbudzanie trwa baaardzo długo i boję się zaspana Małą na przewijak przenosić nawet ![]() Zapisałam się dzisiaj na warsztaty mamo to ja, 21.03 u nas w Lublinie. Ciekawa jestem co dowiem się ciekawego. Ma być m.in chustowanie, a zaczynam się na chustę czaić, więc taki temat na czasie w sumie ![]() wybiera się któraś z Was?
|
#2785 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I wyjaśniła się tajemnica ze ślinieniem. Szybkiego masz syna.Roane, powodzenia! ![]() Byliśmy dziś na szczepieniu. Doustną dawkę p/rotawirusowi połknął jak soczek, ale po kłuciu tak się rozryczał, że ja też się popłakałam z bezsilności. Na szczęście szybko się uspokoił i teraz cały czas śpi. A ja maniakalnie sprawdzam mu temperaturę co pół godziny. Ale jest OK.
|
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny ja z pytaniem, czy Wasze dzieci po walce z gazami w nocy odsypiają te nie przespane nocki? Bo Miłosz rano skrzeczał trochę, koło południa byl aktywny a teraz śpi po każdym karmieniu, nawet kupa mu nie przeszkadzała... Albo wrócił do poprzedniego rytmu albo nie wiem co... Chory nie jest bo wczoraj zaliczylam pediatre (przewrażliwiona jestem) i Mały wazy 4,800g .Perfuzja żartujesz aż na palcach liczyłam ile Emil ma... Jeśli to faktycznie zęby to zacznie Cię pokasywac...
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty??? oj to będzie grubo, strasznie szybko.Uważaj teraz bo jak Cię dziabnie w cycka to będzie nie wesoło ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- nie mówicie mi ,że ślinienie zwiastuje kły bo Adaś od przedwczoraj ma nadprodukcje śliny- aż bąble puszcza czasem
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, strasznie wcześnie Już nie mowiac o tym, ze strasznie się biedak meczy....
|
|
#2789 | |||
|
Zadomowienie
|
u nas zabiegany dzien. Doris miała usg bioder. Wszystko ok
poza tym szukałam kiecki na chrzciny i załamka...jak dobre w cyckach to złe w biodrach...dobre w biodrach to złe w cyckach... byłam tez dzis pierwszy raz na spacerze z małą w chuscie-bluza ciążowa pomiesciła nas obie ![]() Cytat:
Nie wiem czy pomógł masaż (prawa reka, lewa noga itd) czy sam przyszedł czas ale Doris już otwiera łapki Cytat:
Cytat:
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny się wzięły do roboty z rodzeniem, bo już luty się kończy
![]() Pytanie z serii dziwnych: skąd wiecie, że ból brzuszka jest bólem brzuszka? Dziś kilka minut po karmieniu - przy odbijaniu, Mała zaczęła mi wierzgać, prężyć się i trwało to kilka minut. Nic nie mogło jej uspokoić. Zrobiła się czerwona i darła się po prostu. Próbowałam ją przystawić do drugiego cycka - na początku myślałam, że głodna. Przystawiłam ciepły termofor, próbowałam robić rowerek - choć było ciężko, bo wyprostowała się jak struna. W końcu złapała smoczek i się uspokoiła, przystawiłam ją do cycka i zjadła jeszcze. Więc to chyba nie był ból brzucha, skoro smoczek pomógł? I jeszcze jedno pytanie: jeśli mam podejrzenie, że boli ją brzuch, bo dopiero co zjadła mleko i tak się zachowuje, to powinnam dawać jej drugą pierś? Chodzi mi o te "zatrute" mleko. Dziś jadłam pomidorówkę i może jakoś to na nią wpłynęło? Do tej pory nie myślałam nad takimi rzeczami, bo jem wszystko, a Mała problemów brzuszkowych nie ma. Wow, no to gratulacje!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

? Bo ja już ie ogarniam 
16.06.2012 
Nic z tego nie rozumiem
Może małej pomoże. Gdzie można taką kupić?

Zaliczył z 10 rzygow takich, ze dalej niz widzi, a z paszczy w zasadzie non stop cos mu się leje. Już nie mowiac o tym, ze silni sie nieprzyzwoicie i pakuje sobie ręce do buzi tak, ze ma ubranka obslinione prawie po łokieć...

klask i: Przywracasz mi wiarę w schudnięcie
Gratuluję pierwszego ząbka !

a po drugie moje rozbudzanie trwa baaardzo długo i boję się zaspana Małą na przewijak przenosić nawet
Na szczęście szybko się uspokoił i teraz cały czas śpi. A ja maniakalnie sprawdzam mu temperaturę co pół godziny. Ale jest OK.