Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-02-26, 08:59   #4231
domkaa93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 123
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Witajcie Przeczyta³am poprzednie w±tki i my¶lê , ze to najlepszy czas na zrzucenie kilogramów , staram siê odpowiednio komponowaæ swoje posi³ki ale nie wiem do koñca czy dobrze robiê , mam nadzieje , ¿e kto¶ pokusi siê o sprawdzenie

R
wczorajsze:
I¶n. bu³ka grahamka z indykiem i pomidorem.
II¶n. jogurt naturalny z 4³ p³atkami owsianymi , ³y¿eczk± otr±b, ¿urawin± + jab³ko.
Skalpel.
III dwa kawa³ki grilowanego kurczaka w zio³ach + pó³ torebki kaszy + surówka .
IV ¶led¼ z cebul± i kawa³ek kurczaka
V wie¶niak z rzodkiewk±

Dzisiaj:
I¶n. serek homo z p³atkami owsianymi + pó³ banana + pó³ jab³ka
Turbo spalanie.
II¶ñ. bu³ka grahamka z twarogiem , rzodkiewk± , pomidorkiem + wyci¶niêty sok z pomarañczy + reszta jab³ka z I¶n.
III warzywa na patelnie + grilowany kurczak
IV tu jeszcze nie do konca mam pomys³ ale my¶le o jajku z resztk± warzyw z obiadu.
V twaróg z rzodkiewk± i ogórkiem
domkaa93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:52   #4232
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Poka¿ wiadomo¶æ

A Twoje II ¶niadanie mnie prze¶laduje, muszê je w koñcu zrobiæ

Polecam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ

Kurczê Ervisha, bez przesady. 4 tygodnie w domu? Ja bym umar³a. Ciep³o siê ubierz i wychod¼, przecie¿ nie ma zamieci.

Lekarz mi zabroni³ by tego jeszcze bardziej nie przeziêbiæ, ale ju¿ nie biorê antybiotyku wiêc bêdê wychodziæ bo zwariowac mo¿na.. Ju¿ dzisiaj na spacerze by³am

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Oczywi¶cie
To tak proste ¿e a¿ nie mogê uwierzyæ ¿e sam na to nie wpad³em.
Na przygotowanie jednej porcji potrzeba:
- 1 jajko
- 3 ³y¿ki sto³owe zmielonego siemienia lnianego
- 1/4 ³y¿eczki proszku do pieczenia
- 1/4 ³y¿eczki mielonej papryki
- 1/4 ³y¿eczki cebuli w proszku
- ³y¿ka sto³owa wody
- szczypta soli
- odrobina oliwy/oleju lnianego

Wszystkie sk³adniki dok³adnie ze sob± mieszamy i sma¿ymy na suchej patelni jak nale¶niki, po chwili odwracamy.

Ja nie da³em ani proszku do pieczenia, ani ¿adnej cebuli w proszku (to jest taka ? ) i zamiast wody da³em mleka ry¿owego i wysz³o idealne. Lekko puszysty wrap o idealnej konsystencji (mo¿na zwijaæ, kroiæ, trzyma siê wiêc ju¿ my¶lê o pizzy z jego wykorzystaniem), smakuje jakby by³ zrobiony z m±ki pe³noziarnistej, co ciekawe nie czuæ w smaku jajka ani siemienia.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Genialne

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
to i ja wrzucam U

¶niadanie: porcja domowej granoli kakaowej (pieczona z p³atków owsianych i ¿ytnich, miksu orzechów, ¿urawiny i ¶liwek, z syropem daktylowym i oczywi¶cie kakao) z serkiem homogenizowanym eko i wkrojonym bananem.

drugie ¶niadanie: kromka chleba razowego ze s³onecznikiem z past± z zielonej soczewicy, czosnku i pietruszki, roszponk±, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.
dwie kostki ciemnej czekolady z pra¿onymi migda³ami Lindta + cappuccino z ekspresu

godzina zajêæ fitness z obci±¿eniem, 20 min szybkiego spaceru

obiad: filet z halibuta zapiekany ze szpinakiem, czosnkiem i jogurtem greckim + surówka z ogórka, awokado, szalotki, soku z limonki i koperku+ kasza pêczak. sok wyciskany z pomarañczy

podwieczorek: miseczka twarogu pó³t³ustego eko (ulubiony-od Ziembiñskiego) z orzechami nerkowca, borówkami i truskawkami.

kolacja: zupa krem z bobu i szpinaku z mini grzaneczkami z razowca + sa³atka z roszponki i sa³aty rzymskiej, jajka na pó³twardo, pomidorów, migda³ów, oliwek i buraka, skropiona balsamico

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:26   #4233
missy7
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 696
GG do missy7

Cytat:
Napisane przez agaczini
fajny sosik z tego serka, na szybko i pewnie dobrze smakuje z drobiem napisz jak robisz dok³adnie?
W sumie to ten sosik wczoraj wymysli³am, super pasuje do makaronu, czy piersi z kurczaka, a robi sie go w 2 minuty , bez potrzeby gotowania.

Do miseczki wrzuciæ ok 3 ³y¿ki serka (o dowolnym smaku, ja mia³am sweet chilii) + dorzuciæ ok 3-4 ³y¿ki koncantratu pomidorowego, doprawic pieprzem.. mo¿na dodaæ te¿ oregano, bazylie, paprykê. Porz±dnie wymieszaæ ¿eby nie by³o grudek. Wszystko uzupe³niæ wod± ¿eby nie by³o takie gêste.

Ja odrazu wla³am ca³y sos na patelnie, razem z makaronem, wiêc fajnie siê wszystko wymiesza³o. Ale mo¿na te¿ podgrzaæ go i polac np. kurczaka

Edytowane przez missy7
Czas edycji: 2014-02-26 o 10:39
missy7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:37   #4234
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

napewno wypróbujê w najbli¿szym czasie bo lubiê taki ¶mietanowo - pomidorowy smak czêsto odpuszczam sos bo d³ugo siê robi i nie jest zbyt zdrowy - a ten jest lekki ale jednocze¶nie wyrazisty
Stary 2014-02-26, 13:11   #4235
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka¿ wiadomo¶æ
W sumie to ten sosik wczoraj wymysli³am, super pasuje do makaronu, czy piersi z kurczaka, a robi sie go w 2 minuty , bez potrzeby gotowania.

Do miseczki wrzuciæ ok 3 ³y¿ki serka (o dowolnym smaku, ja mia³am sweet chilii) + dorzuciæ ok 3-4 ³y¿ki koncantratu pomidorowego, doprawic pieprzem.. mo¿na dodaæ te¿ oregano, bazylie, paprykê. Porz±dnie wymieszaæ ¿eby nie by³o grudek. Wszystko uzupe³niæ wod± ¿eby nie by³o takie gêste.

Ja odrazu wla³am ca³y sos na patelnie, razem z makaronem, wiêc fajnie siê wszystko wymiesza³o. Ale mo¿na te¿ podgrzaæ go i polac np. kurczaka

pomys³owo mo¿e wypróbujê

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:07   #4236
Ashira
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 521

Cytat:
Oczywi¶cie
To tak proste ¿e a¿ nie mogê uwierzyæ ¿e sam na to nie wpad³em.
Na przygotowanie jednej porcji potrzeba:
- 1 jajko
- 3 ³y¿ki sto³owe zmielonego siemienia lnianego
- 1/4 ³y¿eczki proszku do pieczenia
- 1/4 ³y¿eczki mielonej papryki
- 1/4 ³y¿eczki cebuli w proszku
- ³y¿ka sto³owa wody
- szczypta soli
- odrobina oliwy/oleju lnianego

Wszystkie sk³adniki dok³adnie ze sob± mieszamy i sma¿ymy na suchej patelni jak nale¶niki, po chwili odwracamy.

Ja nie da³em ani proszku do pieczenia, ani ¿adnej cebuli w proszku (to jest taka ? ) i zamiast wody da³em mleka ry¿owego i wysz³o idealne. Lekko puszysty wrap o idealnej konsystencji (mo¿na zwijaæ, kroiæ, trzyma siê wiêc ju¿ my¶lê o pizzy z jego wykorzystaniem), smakuje jakby by³ zrobiony z m±ki pe³noziarnistej, co ciekawe nie czuæ w smaku jajka ani siemienia.

Super pomys³! Dziêkujê, na pewno wypróbujê!
Cebula w proszku mnie przerazi³a za to czosnek granulowany bym doda³a. A na zimno siê nada? Np. na drugie ¶niadanie?

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka¿ wiadomo¶æ

Bardzo fajny kiedy¶ kiedy¶ na studiach robi³am szybki sos z koncentratu i ¶mietany/serka homo my¶lê, ¿e do smakuje podobnie - czyli tak jak mi pasuje!

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeñ i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wzi±¶æ a wzi±æ! chyba, ¿e kto¶ musi co¶ zabra¶æ...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:16   #4237
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka¿ wiadomo¶æ
Super pomys³! Dziêkujê, na pewno wypróbujê!
Cebula w proszku mnie przerazi³a za to czosnek granulowany bym doda³a. A na zimno siê nada? Np. na drugie ¶niadanie?

Bardzo fajny kiedy¶ kiedy¶ na studiach robi³am szybki sos z koncentratu i ¶mietany/serka homo my¶lê, ¿e do smakuje podobnie - czyli tak jak mi pasuje!
Oczywi¶cie, ja te¿ jad³em na zimno, zanim pokroi³em warzywa, otworzy³em puszkê to wystyg³
Ale w przepisie pisze ¿e mo¿na nawet przechowywaæ przez kilka dni w lodówce.

Ja te¿ dzisiaj wypróbujê nowy sos do kolacji i znowu jestem pod wra¿eniem samego pomys³u. Zapewne bêdzie pyszny

DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 18:50   #4238
Ashira
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 521

Cytat:
Oczywi¶cie, ja te¿ jad³em na zimno, zanim pokroi³em warzywa, otworzy³em puszkê to wystyg³
Ale w przepisie pisze ¿e mo¿na nawet przechowywaæ przez kilka dni w lodówce.

Ja te¿ dzisiaj wypróbujê nowy sos do kolacji i znowu jestem pod wra¿eniem samego pomys³u. Zapewne bêdzie pyszny
Jak wyzdrowiejê na pewno wypróbujê przepis. Póki co za bardzo nie mam smaku, wiêc bez sensu sobie a¿ tak dogadzaæ

A sos polecam - sama by³am zdziwiona jak pozna³am takie zestawienie - ¿e to jest tak oczywiste a sama na to nie wpad³am. Smakuje jak dla mnie jak moja ukochana zabielana pomidorówka Tzn. nie wiem jak z serkiem philadelfia, mówiê o wersji ¶mietana/serek homo/jogurt grecki.

Po d³ugiej przerwie wstawiam swój jad³ospis. (Przerwa we wpisywaniu, nie dietowaniu ) Redukcja (chorobowa - ma³o mnie interesowa³ smak, bo i tak nic nie czujê. Za to czosnek jest ze mn±! )

¦niadanie: owsianka s³oikowa - p³atki owsiane, amarantus, orzechy pecan, ¿urawina suszona, cynamon, miód, mielone s. lniane, pó³ na pó³ woda +mleko

II ¦niadanie: domowej roboty serek topiony z chudego twarogu u mnie w wersji ze szczypiorkiem; chleb razowy; ogórek, papryka

Obiad: spaghetti z makaronu razowego, sos w³asnej roboty z pomidorów z puszki, miêsa mielonego, marchewki (uwielbiam spaghetti z dodatkiem tartej marchewki w sosie! idealnie prze³amuje kwasowo¶æ pomidorów), cebuli i du¿± ilo¶ci± czosnku

Kolacja: pó³ banana (chcia³o mi siê s³odkiego, a banan ju¿ szykowa³ siê do wyj¶cia z domu), kanapki z chlebem razowym z twarogiem, czosnkiem i pomidorem

Jutro planujê lekk± rozpustê, ale zamiast p±czków upiek³am w³a¶nie kladdkakan (szwedzkie ciasto czekoladowe - jak dla mnie lepsze nawet od brownie )

¦niadanie: sa³atka z kaszy jaglanej, jajka, pomidorów, oliwek czarnych, ogórków kiszonych, kie³ków broku³a, z pra¿onym s.lnianym skropiona olejem z pestek dyni

II ¦niadanie: kawa³ek kladdkakan (a niech siê dzieje! (ale ¿eby nie by³o, to ani trochê nie jest redukcyjne je¶æ ciasto i zdajê sobie z tego sprawê ); serek wiejski z ogórkiem, pra¿onym s.lnianym i kie³kami rzodkiewki

Obiad: zapiekanka z ziemniaków, szpinaku i odrobiny sera ple¶niowego do smaku (no i oczywi¶cie nieziemska ilo¶æ czosnku); grillowana pier¶ kurza

Kolacja: zupa pomidorowa z soczewic± - nie zgadniecie - z ogromn± ilo¶ci± czosnku

Od 2 -3 dni s³odzê napoje, bo inaczej drapie mnie gard³o strasznie, ale u¿ywam tylko miodu + dodajê w³asnej roboty maliny ze s³oika, do których u¿ywa³am minimalnej ilo¶ci cukru. No ale jak mówi³am jestem chora i to ca³kiem porz±dnie.

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeñ i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wzi±¶æ a wzi±æ! chyba, ¿e kto¶ musi co¶ zabra¶æ...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 18:57   #4239
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

R

1 Kanapki na chlebie chrupkim ¿ytnim z pieczonym schabem, musztard±, kie³kami rzodkiewki i ogórkiem. Kawa z mlekiem

2. P±czek

3. Micha kaszy jaglanej z gotowan± marchewk±, polane olejem z pra¿onych orzechów w³oskich

4. Serek homogenizowany naturalny z jab³kiem

5. Kanapki na chlebie ¿ytnim chrupkim: dwie z pieczonym schabem, jedna z szynk±, wszystkie z musztard±, kie³kami rzodkiewki, ogórkiem i do tego wszystkiego ca³a, du¿a papryka.

50 min pilates

6. Szklanka ma¶lanki i marchewka

Mo¿e byæ, czy za ma³o? Z góry dziêkujê!
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:01   #4240
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
R

1 Kanapki na chlebie chrupkim ¿ytnim z pieczonym schabem, musztard±, kie³kami rzodkiewki i ogórkiem. Kawa z mlekiem

2. P±czek

3. Micha kaszy jaglanej z gotowan± marchewk±, polane olejem z pra¿onych orzechów w³oskich

4. Serek homogenizowany naturalny z jab³kiem

5. Kanapki na chlebie ¿ytnim chrupkim: dwie z pieczonym schabem, jedna z szynk±, wszystkie z musztard±, kie³kami rzodkiewki, ogórkiem i do tego wszystkiego ca³a, du¿a papryka.

50 min pilates

6. Szklanka ma¶lanki i marchewka

Mo¿e byæ, czy za ma³o? Z góry dziêkujê!
Ja zamieni³abym chocia¿ ten chleb chrupki na ¶niadanie na jak±¶ bu³kê pe³noziarnist±/chleb ¿ytni

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cze¶æ!
Dawno mnie tu nie by³o, oj dawno

1. 6 ³y¿ek p³atków owsianych na wodzie, polane mlekiem + kawa z mlekiem

2. Bu³ka orkiszowa z ¿ó³tym serem i pomidorem + kawa z mlekiem

~ jab³ko + kawa z mlekiem, herbata malinowa

3. Jakie¶ 4 ziemniaki gotowane, ok. 200g piersi z kurczaka sma¿onej na patelni w papirusie (wiem, wiem utwardzony t³uszcz), sa³atka z ogórków kiszonych z papryk±, marchewk±, cebul± + kawa z mlekiem

4. 100g kaszy jaglanej z mlekiem i dwiema ³y¿kami twarogu pó³t³ustego + kawa z mlekiem

I teraz moje pytanie, tak baaaardzo uwielbiam kaszê jaglan±, ¿e jak ugotujê woreczek, to nie potrafiê zostawiæ "na pó¼niej" . My¶licie, ¿e 100g na raz to du¿a przesada?

Edytowane przez MelaniaJune
Czas edycji: 2014-02-26 o 21:02
MelaniaJune jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:35   #4241
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana na sypko z gruszk±, figami, serkiem wiejskim i orzechami lasowymi

2. banan

3. brukselka z pomidorami koktajlowymi, paskami schabu, kasztanami, bia³± kasz± gryczan± i natk±

4. koktajl z mango, mandarynki, selera naciowego, szpinaku i nasion konopi

5. wrap z m±ki amarantusa i siemienia lnianego pokrojony na 4 ("kanapki")
- 2 z avocado, tofu, kie³kami cebuli, papryk± chilli i pomidorem
- 2 z tuñczykiem, oliwkami, kie³kami cebuli i sosem z soczewicy

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 22:37   #4242
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

U

1. Budyniowa owsianko-siemiênianka na mleku 3.2% z musem truskawkowym;

2. Du¿a bagietka z ziarnami z tuñczykiem, jajkiem, majonezem i warzywami;

W trakcie robienia obiadu: kromka razowego chleba z mas³em :P

3. Barszcz czerwony z makaronem, pieczeñ z karkówki, kasza jêczmienna i surówka meksykañska;

I spora ilo¶æ ¿elek mentolowych

+ herbata czarna cytryna-mango, English breakfast, pokrzywa parzona z herbatk± owocow±, woda, tran
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 07:16   #4243
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
dzieki za ocene ogólnie owoce te¿ jadam ale ostatnio mniej po prostu. Jab³ka kiepsko dzia³aj± na mój organizm , wzdêcia etc . Ogólnie czêsto jad³am sa³atki owocowe na kolacje ale dziewczyny mi przet³umaczy³y , ¿e to ¼le wiêc jako¶ je "chwilowo" od³o¿y³am . Co do herbatki , tylko zielona mi smakuje a owocowe bez cukru to nie to samo Czerwon± dorzucê jeszcze w week mam wesele to niez³a dyspensa bêdzie

Btw a co s±dzisz o jogurcie naturalnym z activi plus musli z prawdziwego
zdarzenia ? Oraz ser pó³t³usty feta , ogólnie OK ? Bo uwielbiam fetê i mog³abym j± codziennie je¶æ z Oliweczkami ;D

BTW jak zjem na ¶niadanie sa³atkê z porów , jajek i z szynk± z majonezem to hmm ? ¶rednio ? czy tak o ?
Z czerwon± te¿ nie przesadzaj . Najlepszym rozwi±zaniem jest urozmaicenie . Tyyyyle herbatek w sklepach jest, na pewno znajdziesz co¶ dla siebie!

Wesela s± nie na co dzieñ, wiêc baw siê dobrze!

Raz na jaki¶ czas Twoja sa³atka owocowa na kolacjê bêdzie ok . Choæ by³aby chyba lepsz± przek±sk±.

Jakikolwiek jogurt naturalny z najlepiej samodzielnie skomponowanym musli bêdzie ok Ale to te¿ nie jest solidny posi³ek (ot, takie tam drugie ¶niadanko). Chyba, ¿e zapodasz jeszcze orzechami, ¶wie¿ym owocem itd.

Feta jest ok, nie bój siê t³ustszych serów, wszystko jest dla ludzi - a tym bardziej takie naturalne produkty

A jak do sa³atki o której piszesz dorzucisz dobre pieczywo to te¿ raz na jaki¶ czas bêdzie spoko Choæ zamiast majonezu lepszy bêdzie np. olej lniany albo sos na bazie jogurtu.

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka¿ wiadomo¶æ

Po d³ugiej przerwie wstawiam swój jad³ospis. (Przerwa we wpisywaniu, nie dietowaniu ) Redukcja (chorobowa - ma³o mnie interesowa³ smak, bo i tak nic nie czujê. Za to czosnek jest ze mn±! )

¦niadanie: owsianka s³oikowa - p³atki owsiane, amarantus, orzechy pecan, ¿urawina suszona, cynamon, miód, mielone s. lniane, pó³ na pó³ woda +mleko

II ¦niadanie: domowej roboty serek topiony z chudego twarogu u mnie w wersji ze szczypiorkiem; chleb razowy; ogórek, papryka

Obiad: spaghetti z makaronu razowego, sos w³asnej roboty z pomidorów z puszki, miêsa mielonego, marchewki (uwielbiam spaghetti z dodatkiem tartej marchewki w sosie! idealnie prze³amuje kwasowo¶æ pomidorów), cebuli i du¿± ilo¶ci± czosnku

Kolacja: pó³ banana (chcia³o mi siê s³odkiego, a banan ju¿ szykowa³ siê do wyj¶cia z domu), kanapki z chlebem razowym z twarogiem, czosnkiem i pomidorem

Jutro planujê lekk± rozpustê, ale zamiast p±czków upiek³am w³a¶nie kladdkakan (szwedzkie ciasto czekoladowe - jak dla mnie lepsze nawet od brownie )

¦niadanie: sa³atka z kaszy jaglanej, jajka, pomidorów, oliwek czarnych, ogórków kiszonych, kie³ków broku³a, z pra¿onym s.lnianym skropiona olejem z pestek dyni

II ¦niadanie: kawa³ek kladdkakan (a niech siê dzieje! (ale ¿eby nie by³o, to ani trochê nie jest redukcyjne je¶æ ciasto i zdajê sobie z tego sprawê ); serek wiejski z ogórkiem, pra¿onym s.lnianym i kie³kami rzodkiewki

Obiad: zapiekanka z ziemniaków, szpinaku i odrobiny sera ple¶niowego do smaku (no i oczywi¶cie nieziemska ilo¶æ czosnku); grillowana pier¶ kurza

Kolacja: zupa pomidorowa z soczewic± - nie zgadniecie - z ogromn± ilo¶ci± czosnku

Od 2 -3 dni s³odzê napoje, bo inaczej drapie mnie gard³o strasznie, ale u¿ywam tylko miodu + dodajê w³asnej roboty maliny ze s³oika, do których u¿ywa³am minimalnej ilo¶ci cukru. No ale jak mówi³am jestem chora i to ca³kiem porz±dnie.
Witamy ponownie! Oj, bardzo ³adnie sobie dietkujesz, super jad³ospisy! Wszystkie choróbska przeganiamy precz A ciasto upieczone w³asnorêcznie to obok ciemnej czekolady bodaj najzdrowsza s³odko¶æ, na jak± mo¿na sobie pozwoliæ (oczywi¶cie pomijaj±c owoce itp.)

Cytat:
Napisane przez MelaniaJune Poka¿ wiadomo¶æ

Cze¶æ!
Dawno mnie tu nie by³o, oj dawno

1. 6 ³y¿ek p³atków owsianych na wodzie, polane mlekiem + kawa z mlekiem

2. Bu³ka orkiszowa z ¿ó³tym serem i pomidorem + kawa z mlekiem

~ jab³ko + kawa z mlekiem, herbata malinowa

3. Jakie¶ 4 ziemniaki gotowane, ok. 200g piersi z kurczaka sma¿onej na patelni w papirusie (wiem, wiem utwardzony t³uszcz), sa³atka z ogórków kiszonych z papryk±, marchewk±, cebul± + kawa z mlekiem

4. 100g kaszy jaglanej z mlekiem i dwiema ³y¿kami twarogu pó³t³ustego + kawa z mlekiem

I teraz moje pytanie, tak baaaardzo uwielbiam kaszê jaglan±, ¿e jak ugotujê woreczek, to nie potrafiê zostawiæ "na pó¼niej" . My¶licie, ¿e 100g na raz to du¿a przesada?
W ¶niadaniu brakuje mi jaki¶ dodatków, ³yso je¶æ same p³atki z mlekiem . O papirusie no to sama wiesz Wrzuæ sobie w kalkulator ¿ywieniowy menu z 100 g kaszy w jednym posi³ku i sama pomy¶l . Dla mnie to nie problem (bo i tak ten Twój ostatni posi³ek z³o¿ony z kaszy i twarogu kaloryczno¶ci zabójczej nie ma) ale mo¿esz ewentualnie roz³o¿yæ j± na 2 posi³ki (o ile wci¶niesz gdzie¶ dodatkowy posi³ek). Sama kocham kaszê jaglan± i te¿ sobie nie ¿a³ujê. Poza tym, sama kasza z twarogiem to znowu jak dla mnie mega ³ysy posi³ek. Zabaw siê dodatkami, a wtedy te¿ nie bêdziesz musia³a siê na raz zapychaæ sam± kasz±

Moje U z wczoraj

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Przek±ska: jab³ko
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±
III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana z mas³em; mieszanka warzyw gotowanych na parze (broku³y, fasola szparagowa, kie³ki fasoli mung, kukurydza, marchew, papryka, cebula)
IV Jajecznica z 2 jaj na oleju kokosowym z szynk±, kie³bas± wieprzow±, pomidorem i oregano; kromka razowca z serkiem pomidorowo - oliwkowo - zio³owym, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym i sa³at±

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:30   #4244
agaczini
Zadomowienie

witam drogie Panie i Pana )

dzisiejszy jad³ospis R, który, nie ukrywam, podoba mi siê, co wy powiecie na jego temat? wczoraj mia³am sporo czasu wieczorem to mog³am poczarowaæ w kuchni odrobinkê i zrobiæ zakupy

I - 2 kromki chleba razowego ¿ytniego, ricotta, sa³ata, ³oso¶ wêdzony na zimno, kapary, pomidor

II - pier¶ kurczaka sma¿ona, duszone warzywa: bak³a¿an, cukinia, papryka czerwona, pieczarki z zio³ami prowansalskimi i oliw± z oliwek

uuu- pó³ eklerki wpad³o ;p

III - ma¶lanka, jab³ko

IV - fasolka po bretoñsku, barszcz ukraiñski

2 h zumby, w miêdzyczasie trening: klatka, plecy, rêce, brzuch

V - fritata:jajko,ziemniaki, warzywa

Erena - podrzucisz mi jaki¶ fajny trening z æwiczeniami wielostawowymi na te partie co wymieni³am? mam ochotê na powiew ¶wie¿o¶ci heheh dotychczas robi³am g³ównie rozpiêtki, wyciskanie hantli i przenoszenie za g³owê na ³aweczce, wyci±g górny na plecy

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-27 o 12:46
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:02   #4245
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:

Moje U z wczoraj

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana z mas³em; mieszanka warzyw gotowanych na parze (broku³y, fasola szparagowa, kie³ki fasoli mung, kukurydza, marchew, papryka, cebula)
IV Jajecznica z 2 jaj na oleju kokosowym z szynk±, kie³bas± wieprzow±, pomidorem i oregano; kromka razowca z serkiem pomidorowo - oliwkowo - zio³owym, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym i sa³at±

Widzê ¿e wreszcie zdecydowa³a¶ siê na zakup oleju kokosowego, no i jak wra¿enia?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 11:20   #4246
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

W ¶niadaniu brakuje mi jaki¶ dodatków, ³yso je¶æ same p³atki z mlekiem . O papirusie no to sama wiesz Wrzuæ sobie w kalkulator ¿ywieniowy menu z 100 g kaszy w jednym posi³ku i sama pomy¶l . Dla mnie to nie problem (bo i tak ten Twój ostatni posi³ek z³o¿ony z kaszy i twarogu kaloryczno¶ci zabójczej nie ma) ale mo¿esz ewentualnie roz³o¿yæ j± na 2 posi³ki (o ile wci¶niesz gdzie¶ dodatkowy posi³ek). Sama kocham kaszê jaglan± i te¿ sobie nie ¿a³ujê. Poza tym, sama kasza z twarogiem to znowu jak dla mnie mega ³ysy posi³ek. Zabaw siê dodatkami, a wtedy te¿ nie bêdziesz musia³a siê na raz zapychaæ sam± kasz±

No w³a¶nie wiem, ¿e kaloryczno¶æ 100g kaszy to nie tragedia, a tak j± kocham <3 Dziêki za wskazówki, na pewno co¶ zmieniê
MelaniaJune jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:07   #4247
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

A co to za cisza? Czy¿by wina t³ustego czwartku? Ja siê zbiorê na odwagê i wrzucam U
¦niadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro¿kiem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek±ska: pieczony p±czek z konfitur± ró¿an± i p³atkami migda³ów, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku³ów, ciemnego ry¿u, ³ososia i odrobiny ricotty i pistacji + sa³ata rzymska z pomidorami ¶wie¿ymi i suszonymi, grillowanym bak³a¿anem i czerwon± papryk±.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro¿ek eko pó³t³usty ze ¶wie¿ymi truskawkami i malinami (wiem, ¿e o tej porze roku to pryskany chemi± szajs, ale mia³am straszn± ochotê) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacjê bêdzie: w³oska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa³at±.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-02-27 o 17:09
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:13   #4248
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Nie, t³usty czwartek mnie nie wzrusza
Ca³y dzieñ grzecznie chrupiê suszone jab³ka, selera naciowego i pestki dyni. A na popitkê sok wielowarzywny.

Stary 2014-02-27, 17:39   #4249
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499

moja dzisiejsza R-ka

1) 2 kromki chleba pe³noziarnistego z orzechami, na to ricotta z zielonym pieprzem i s³odka ¿ó³ta papryka + decomoreno z mlekiem 3,2% bez cukru

2) dorsz wêdzony 75g + sa³atka z lodowej, cykorii, papryki, ogórków ze s³oika, pestek dyni i cebulki, sos na bazie oliwy z oliwek i octu balsamicznego

3) zupa krem z warzyw (dynia, marchew, seler, kalafior, przecier pomidorowy), z ³y¿k± ¶mietany 15% i ³y¿k± kaszy jaglanej. Wiem, ¿e powinno byæ bia³ko, ale zrobi³am j± z czego siê da³o, bo koniec tygodnia siê zbli¿a i pustki w lodówce

przek±ska: rafaello, potem jeszcze ¶wiezo wyciskany sok z marchwi pó³ szklanki... i kolejne rafaello

4) krewetki du¿e podsma¿one na oleju z pestek winogron, sa³atka z zielonych pomidorów ze s³oika wymieszana z sa³at± lodowa, siemieniem pra¿onym i 3 suszonymi ¶liwkami.

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:37   #4250
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Moje U:

-Kanapka na ciep³o: ciemne pieczywo, ser ¿ó³ty, sa³ata, oliwki, jalapeno, papryka, kie³ki, rukola, sos na bazie majonezu (to by³a mega porcja, ¿eby porównaæ, co¶ jak równowarto¶æ 2 du¿ych bu³ek)
-Makaron spaghetti z pesto bazyliowym, suszonymi pomidorami, ziarnami s³onecznika, rukol± i odrobin± startego ¿ó³tego sera
-Pomarañcza
-Kromka pszennego chleba z pesto, suszonym pomidorem i du¿± ilo¶ci± rukoli
-Wrap ¿ytni z podsma¿onymi warzywami(warzywa na patelnie) z sosem pomidorowym, ¶wie¿a cebula, ¶wie¿y ogórek, rukola, ca³o¶æ polana sosem czosnkowym(jogurt nat. ³y¿eczka majonezu, z±bek czosnku, przyprawy)
bzebze jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:11   #4251
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:
Z czerwon± te¿ nie przesadzaj . Najlepszym rozwi±zaniem jest urozmaicenie . Tyyyyle herbatek w sklepach jest, na pewno znajdziesz co¶ dla siebie!

Wesela s± nie na co dzieñ, wiêc baw siê dobrze!

Raz na jaki¶ czas Twoja sa³atka owocowa na kolacjê bêdzie ok . Choæ by³aby chyba lepsz± przek±sk±.

Jakikolwiek jogurt naturalny z najlepiej samodzielnie skomponowanym musli bêdzie ok Ale to te¿ nie jest solidny posi³ek (ot, takie tam drugie ¶niadanko). Chyba, ¿e zapodasz jeszcze orzechami, ¶wie¿ym owocem itd.

Feta jest ok, nie bój siê t³ustszych serów, wszystko jest dla ludzi - a tym bardziej takie naturalne produkty

A jak do sa³atki o której piszesz dorzucisz dobre pieczywo to te¿ raz na jaki¶ czas bêdzie spoko Choæ zamiast majonezu lepszy bêdzie np. olej lniany albo sos na bazie jogurtu.
Dziêkuje za rady ogólnie sa³atki z porów i majonezem sie jednak nie tykam tym bardziej p±czka dzi¶ omija³am szerokim ³ukiem

Zapodam w takim razie dzisiejszy jad³ospis i kuknij czy jest OK

I
Nad czczo jak codziennie przegotowana woda pó³ na pó³ z zimn± i wyci¶niêta cytrynka
2 kromki pieczywa s³onecznikowego , mas³o , sa³ata , szynka drobiowa , ogórek , pomidor , cebulka , kie³ki ,sól + zielona h

II
Mini wersja sa³atki greckiej , pomidor , ogórek , feta , oliwki + kromeczka pieczywa s³onecznikowego

w miêdzy czasie banan i 3 gryzy schabowego

III
Ry¿ z gotowanym kalafiorem i kurczakiem sma¿onym na oliwie z oliwek

IV
2 jajka

+ 1h treningu cardio

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:24   #4252
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê ¿e wreszcie zdecydowa³a¶ siê na zakup oleju kokosowego, no i jak wra¿enia?
Nie kupi³am, lecz dosta³am - zupe³nie przez przypadek. Wra¿enia takie, ¿e chyba zostanê mu wierna . Wykoñczê olej rzepakowy który mam i potem sma¿ê ju¿ tylko na kokosowym Mam niesamowite szczê¶cie do przypadków!

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
A co to za cisza? Czy¿by wina t³ustego czwartku? Ja siê zbiorê na odwagê i wrzucam U
¦niadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro¿kiem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek±ska: pieczony p±czek z konfitur± ró¿an± i p³atkami migda³ów, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku³ów, ciemnego ry¿u, ³ososia i odrobiny ricotty i pistacji + sa³ata rzymska z pomidorami ¶wie¿ymi i suszonymi, grillowanym bak³a¿anem i czerwon± papryk±.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro¿ek eko pó³t³usty ze ¶wie¿ymi truskawkami i malinami (wiem, ¿e o tej porze roku to pryskany chemi± szajs, ale mia³am straszn± ochotê) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacjê bêdzie: w³oska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa³at±.
Powtórzê siê po raz milionowy - uwielbiam Twoje jad³ospisy. A na takiego p±czka to sama bym siê skusi³a .

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkuje za rady ogólnie sa³atki z porów i majonezem sie jednak nie tykam tym bardziej p±czka dzi¶ omija³am szerokim ³ukiem

Zapodam w takim razie dzisiejszy jad³ospis i kuknij czy jest OK

I
Nad czczo jak codziennie przegotowana woda pó³ na pó³ z zimn± i wyci¶niêta cytrynka
2 kromki pieczywa s³onecznikowego , mas³o , sa³ata , szynka drobiowa , ogórek , pomidor , cebulka , kie³ki ,sól + zielona h

II
Mini wersja sa³atki greckiej , pomidor , ogórek , feta , oliwki + kromeczka pieczywa s³onecznikowego

w miêdzy czasie banan i 3 gryzy schabowego

III
Ry¿ z gotowanym kalafiorem i kurczakiem sma¿onym na oliwie z oliwek

IV
2 jajka

+ 1h treningu cardio
Warto wiedzieæ, ¿e ¶wie¿y ogórek "gryzie" siê z pomidorem, papryk± itd. neutralizuj±c ca³± witaminê C w nich zawart±. Trzy gryzy schabowego to ¿aden grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma¿yæ króciutko - do d³u¿szego sma¿enia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzuæ jakie¶ warzywka, mo¿e kolejna sa³atka? No i fajnie, ¿e w koñcu wpad³ ¶wie¿y owoc A trening kardio by³ po kolacji?

Dzisiejsze U

III Grahamka z szynk±, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym i sa³at±
IV Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy jêczmiennej; marchew gotowana z mas³em

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:43   #4253
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Dzisiejsze U

III Grahamka z szynk±, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym i sa³at±
IV Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy jêczmiennej; marchew gotowana z mas³em

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.
Wyczuwam dzieñ uczelniany? £adnie, ³adnie, chocia¿ sam owoc tak je¶æ? Nawet na przek±skê? Go³o trochê...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widzê?

Moje wczorajsze U.
Mam w koñcu tkankê t³uszczow± w normie, da siê? DA.

przed: woda z plastrem cytryny
I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem, du¿ym plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl±ta³y siê ze 2 buraczki-kuleczki ze s³oika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 ³y¿ki musli 7 Zbó¿ i 1 ³y¿ka otr±b pszennych, ³y¿ka physalis, du¿a ¶liwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i 1/2 parówki z fileta z kurczaka. Kawa³ek mi wylecia³.
III ¶rednie jab³ko; solidna garstka mieszanki studenckiej (du¿o rodzynek, ma³o orzechów)
IV makaron razowy (ma³y kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tuñczyka wsw z czerwon± cebulk±, pietruszk± i plastrem ¿ó³tego sera salami, podsma¿anymi na ³y¿eczce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T³usty Czwartek ); du¿a ¶liwka
VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu, papryk±, rzodkiewk± i marchewk±; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, 2 plastrami polêdwicy ³ososiowej, sa³at±, pomidorem, pietruszk±; kilka oliwek, buraczków-kuleczek i migda³ów; melisa

Wiêkszo¶æ czasu poza domem, oprócz pierwszego i ostatniego posi³ku.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:51   #4254
201612280917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 285

Chcia³abym zapytaæ, czy moje tempo chudniêcia jest normalne. Odchudzam siê od stycznia, wtedy jeszcze nie mia³am wagi, wiêc polega³am na ilo¶ci zrzuconych cm.
W lutym przyjecha³ do mnie T¯ i przez tydzieñ totalnie siê objada³am pizz±, s³odyczami i innymi wêglami prostymi Widzia³am, ¿e trochê przez to przyty³am. Kupi³am wagê ¿eby siê zmotywowaæ do dalszego odchudzania, bo zdarza³y siê tygodnie, ¿e nawet przybiera³am cm.
No i po powrocie do diety przez tydzieñ schud³am ju¿ 1,3kg. Do tej pory czyta³am, ¿e zdrowy spadek to 0,5kg na tydzieñ.

Mój jad³ospis jest urozmaicony, du¿o warzyw, jem wiêcej ni¿ na pocz±tku diety, ko³o 1800 kcal. Wczoraj zjad³am du¿o sushi a tutaj -0,4 na wadze.
Aktualnie wa¿ê 62,5kg i chcê schudn±æ do ok. 58.

Czy to mo¿liwe, ¿e przez tydzieñ ob¿arstwa tak rozbuja³ mi siê metabolizm? Czy powinnam siê martwiæ takim szybkim spadkiem?
201612280917 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:20   #4255
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Poka¿ wiadomo¶æ
Chcia³abym zapytaæ, czy moje tempo chudniêcia jest normalne. Odchudzam siê od stycznia, wtedy jeszcze nie mia³am wagi, wiêc polega³am na ilo¶ci zrzuconych cm.
W lutym przyjecha³ do mnie T¯ i przez tydzieñ totalnie siê objada³am pizz±, s³odyczami i innymi wêglami prostymi Widzia³am, ¿e trochê przez to przyty³am. Kupi³am wagê ¿eby siê zmotywowaæ do dalszego odchudzania, bo zdarza³y siê tygodnie, ¿e nawet przybiera³am cm.
No i po powrocie do diety przez tydzieñ schud³am ju¿ 1,3kg. Do tej pory czyta³am, ¿e zdrowy spadek to 0,5kg na tydzieñ.

Mój jad³ospis jest urozmaicony, du¿o warzyw, jem wiêcej ni¿ na pocz±tku diety, ko³o 1800 kcal. Wczoraj zjad³am du¿o sushi a tutaj -0,4 na wadze.
Aktualnie wa¿ê 62,5kg i chcê schudn±æ do ok. 58.

Czy to mo¿liwe, ¿e przez tydzieñ ob¿arstwa tak rozbuja³ mi siê metabolizm? Czy powinnam siê martwiæ takim szybkim spadkiem?
ja my¶lê, ¿e nie ma powodu do niepokoju nie s±dzê te¿, ¿e metabolizm ci siê przyspieszy³ przez jeden tydzieñ innej diety - zazwyczaj trzeba nad tym pracowaæ tygodniami, w³±czaj±c æwiczenia, jedz±c bardzo regularnie itd. Mo¿e mimo niezbyt zdrowych jad³ospisów nie przekracza³a¶ znacznie swojego zapotrzebowania kalorycznego, a nawet je¶li tak, to musia³aby¶ naprawdê bardzo zaszaleæ z kaloriami, ¿eby przytyæ w ci±gu kilku dni.

Po powrocie do redukcji pozby³a¶ siê zapewne wody z organizmu i st±d wyra¼ny spadek wagi. I naprawdê nie jest tak, ¿e to co jemy jednego dnia wp³ywa na nasz± wagê nazajutrz, oprócz w³a¶nie pozosta³ej wody. Nasza waga ma prawo wahaæ siê nawet ok. kilograma w przeci±gu doby - nie znaczy to absolutnie o niczym- ot rano zazwyczaj jeste¶my l¿ejsi, po intensywnym treningu jeste¶my l¿ejsi itd. Waga to nie wszystko, trzymaj siê pomiarów centymetrowych, æwicz, jedz zdrowo i spokojnie czekaj na po¿±dan± sylwetkê
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:33   #4256
201612280917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 285

Dziêkujê za odpowied¼ oj zaszala³am w tamtym tygodniu: czekolady, festiwal pizzy (15 kawa³ków ) gofry maj±ce ko³o tysi±ca kalorii o 22...
Na razie bêdê wiêc obserwowaæ swoje cia³o.
201612280917 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:29   #4257
cherrydolly
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Wczoraj tylko jeden wegañski p±czek nawet nie korci³o mnie na wiêcej

a dzi¶ na ¶niadanie: 200ml mleka sojowego + 3 ³y¿ka p³atków jaglanych + ³y¿ka ¿urawiny + ³y¿ka wiórków kokosowych + ³y¿ka migda³ów
Na obiad bêdzie pyszna zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, a na kolacjê sa³atka z kotlecikami z cieicierzycy. W miêdzyczasie ¶wie¿e owoce i jaki¶ koktajl przed treningiem
cherrydolly jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 08:43   #4258
agaczini
Zadomowienie

dzisiejszy jad³ospis R

I - 3 kromki chleba razowego ¿ytniego z ricott±, dwie ³y¿eczki konfitury brzoskwiniowej, ³oso¶ wêdzony, sa³ata, chrzan

II - 125 g lososia wêdzonego na gor±co, kie³ki lucerny z dressingiem jogurtowym

III - jab³ko, kubek ma¶lanki

IV - 2 pieczone podudzia kurczaka, cukinia i makaron pe³noziarnisty

V -2 jajka sadzone, pomidor

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-28 o 09:45
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:38   #4259
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:

Warto wiedzieæ, ¿e ¶wie¿y ogórek "gryzie" siê z pomidorem, papryk± itd. neutralizuj±c ca³± witaminê C w nich zawart±. Trzy gryzy schabowego to ¿aden grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma¿yæ króciutko - do d³u¿szego sma¿enia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzuæ jakie¶ warzywka, mo¿e kolejna sa³atka? No i fajnie, ¿e w koñcu wpad³ ¶wie¿y owoc A trening kardio by³ po kolacji
o widzisz , co¶ mi siê kiedy¶ obi³o o uszy z tym po³±czniem ogórka/pomidora . Olej rzepakowy lepszy ni¿ Oliwa Nawet nie mia³am pojêcia ¿e na redukcji cokolwiek ze s³owem "olej" mo¿e mieæ dopuszczenie do jad³ospisu LD

A trening kardio przed kolacja , tak w ramach ¶cis³o¶ci przed zjad³am tego kurczaka z ry¿em a po te 2 jajka jako posi³ki oko³o-treningowe z bia³kiem , chyba w porz±dku ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:25   #4260
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Moje U. PROSZÊ o ocenê : )

I: dwie kromki chleba ¿ytniego z twarozkiem(twarog pó³tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk± ¶wie¿±, duuu¿± ilo¶ci± rukoli i ³y¿eczk± pesto na ka¿d± kromkê
II: kiwi
III: camembert pieczony w piekarniku, ¿urawina, sa³atka(rukola, ogórek, papryka, mango), pieczone ziemniaki
IV: jajecznica z 2 jajek, bu³ka ciemna z ziarnami z mas³em, rukol±() i ogórkiem
bzebze jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.