Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 17:14   #4021
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ale i tak nie mam refundacji bo nie mam zaświadczenia o alergii to chyba mi bez różnicy a nawet pepti tańsze niz pepti dha bez refundacji?

Papuga
- jak dla mnie ta fota jest juz nie smaczna.. nie wyobrazam sobie
pepti 1 teraz kupi bez refundacji chyba za 17zl a to dha chyba za 33zl a refundowane tez chyba za okolo 17zl
na szczescie dha2 ma byc tansze za ok 10 zl
chyba tak......o ile sie nie myle

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:15   #4022
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ostatnie najlepsze

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:16   #4023
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jże wygladam jak wieszak na ubranie...
Zazdroszcze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:16   #4024
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Fu takie duże dziecko
no z 4 lata moze mieć

Stary 2014-02-27, 17:16   #4025
kaska87
Zakorzenienie

gdzie mogę obejrzeć, albo ściągnąć film Jack Strong? szukam i nigdzie nie ma- wszędzie zwiastun

Anna Mucha wybrała imię synka.... Teodor
biedne dzieci: Stefania i Teodor

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:19   #4026
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
o

ciekawe jaki efekt będzie też kiedyś prostowałam tak włosy w jakimś zakładzie za niemałe pieniądze i szału niestety nie było. Fakt, przestały się trochę puszyć, ale nie na długo no i tak musiałam je codziennie prostować.

e dni ma.
Na razie ok, ale zobaczymy jak to po umyciu bedze.Wiesz mi na prostowaniu nie zalezy tylko na niepuszeniu.
Stary 2014-02-27, 17:20   #4027
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
gdzie mogę obejrzeć, albo ściągnąć film Jack Strong? szukam i nigdzie nie ma- wszędzie zwiastun

http://tnttorrent.info/torrent/716870.html prosze

imie masakra

Stary 2014-02-27, 17:20   #4028
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ja bym chciała przytyć 2, max 3 kg i żeby w cycki poszło a nie w brzucho :/
Ja bym wogole przetransportowala sobie do cyckow z innych czesci ciala
Stary 2014-02-27, 17:22   #4029
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

hahaha
To mi troche przypomina siostre TZ. Generalnie jest bardzo w porzadku i ja lubie ale oboje swoich dzieci karmila do 3 roku zycia. Pamietam jak np. na imprezach typu urodziny przychodzily do niej na kolana i same wyjmowaly cycka i pily. Nie byl to przyjemny widok...
Stary 2014-02-27, 17:22   #4030
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

wlasnie mialam pisac ze na torrentach pewnie juz jest
ciekawa tylko jaka jakosc

a tak na imie mial pies tego docenta z alternatywy 4

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:23   #4031
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja bym wogole przetransportowala sobie do cyckow z innych czesci ciala
Oj tak... Gdyby tak mozna bylo...
Stary 2014-02-27, 17:23   #4032
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zostawilam Janka w lozeczku na 15-20 nim, jak wrocilam to mial zdjete polspiochy i lizal gola stope
Stary 2014-02-27, 17:24   #4033
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

czy w krzesełku do karmienia karmi się dzieci już samodzielnie siedzące? może głupie pytanie ale nie wiem
Adaś nie siedzi samodzielnie, ale karmimy go na krzesełku. Jest od 4 miesiąca i pozycja półleżąca.
Stary 2014-02-27, 17:25   #4034
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co do tytulow watku moje dziecko szczerbate i grubiutkie tez nie jest.
Stary 2014-02-27, 17:27   #4035
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tytulow watku moje dziecko szczerbate i grubiutkie tez nie jest.
mojemu też daleeeeeko do grubości

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 17:34   #4036
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jak zniosłyście pierwszy raz kiedy zostawiliście dziecko z kimś innym? Mnie to pewnie czeka jak będziemy w Polsce, TŻ chce iść w jakiś dzień na kolację do restauracji, w inny do klubu ze znajomymi, wiadomo tyle czasu z dzieckiem i tylko kierunki praca - dom to chce się rozerwać. Ale mnie na samą myśl że zostawię małego z mamą boli brzuch. Przecież ona nie rozumie jego potrzeb, nie wie kiedy jest głodny a kiedy chce się tylko przytulić. Chodzi mi głównie o noc bo zostawię go dopiero wykąpanego i po uspaniu..
My Adasia zostawiliśmy raz od ok 17 do ok 20. Poszliśmy do kina. Ja dobrze to zniosłam
Stary 2014-02-27, 17:42   #4037
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w gore wciąż kilogramy
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie
wow

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
jestem mega wku*****
tz mnie wyprowadzil z rownowagi tak, ze chyba doczeka sie tego pakowania walizek. nic mu nie mowie narazie bo potem.nie bede z geby cholewy robic ale doprowadza mnie kokes do szalu

boli mnie glowa po nieprzespabej nocy
maciek caly dzien poplakuje i spal w sumie 40minut

ludzie sa paskudni. momentami czuje sie gorzej niz jak bylam w ciazy.
schodzilam do auta z mackiem.na rekach, w drugiej rece niosac stelaz (bo tz odmontowal dwa kolka i zostawil w aucie a stelaz przyniosl do domu)
wsiadam do windy w ktorej jecgal juz jakis koles. wysiadajac rozlozyl mi sie ten stelaz, przewrocil na ziemie bo bez kol. a facet mnie minal. nie pytajcie jak sie zklada wozek z dzieckiem na rekach. ale to zrobilam.
pierwszy raz bylam w realu z mackiem. oczywiscie rozwyl sie bo jest dzis dzien marudy. i co? podchodze do kasy, wkrecam wozkiem, a jakis dres z butelka coli wbija przede mnie podbiegajac.

myslalam ze go rozszarpie
wracam do domu z wozkiem, oczywiscie wysiadajacy dres (same dresy dzis) rypnal mi drzwiami przed nosem.

w odwecie za ten dzien mialam okazje przepuscic ciezarowke w kolejce w aptece. co z usmiechem.na ustach zrobilam i od razu mi sie humor poprawil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj, kiepski dzień widzę ale masz rację, ludzie są okropni i nie patrzą w ogóle na innych.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Pomorskie Ok 40 i 20km przed Gdańskiem
ooo, ja do Gdańska mam koło 50-60km. Może kiedyś uda nam się spotkać

Cytat:
Na razie ok, ale zobaczymy jak to po umyciu bedze.Wiesz mi na prostowaniu nie zalezy tylko na niepuszeniu.
no to powinno zadziałać

Szymcio śpi, a ja buszuję w sieci szukając jakiegoś fajnego fotografa. Namawiam TŻ żebyśmy z małym się na sesję wybrali
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:43   #4038
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

kochana ja kupiłam te http://allegro.pl/30x30cm-36el-duze-...966602651.html
aukcja się już skończyła i widzę, że gościu narazie nie wystawił ich ponownie ale ma jakieś inne. te w każdym razie są super
Zastanawiam się czy już potrzebne takie puzle. Póki co Adaś bawi się na macie eduakcyjnej.
Stary 2014-02-27, 17:45   #4039
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jesteś najlepszą mamą dla Zuzi i nie gadaj głupot Nic nie przegapisz, bo świetnie nią się opiekujesz i reagujesz na potrzeby Odetchnij i obserwuj malutką, ale jestem pewna, że po prostu ma dzień leniuszka albo śpioszka. A może się nudzi? Chora nie jest, skoro wczoraj lekarz nie stwierdził nic niepokojącego. Pamiętaj, że Zuzia wyczuwa twoje zaniepokojenie...

Dobre pytanie!? U nas już teraz nóżki tak dziwnie się prostują dotykając oparcia kanapy...

Po powrocie ze spaceru rozłożyłam jej matę edukcyjną i trochę pobrykała.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
aż się boję wchodzić na stronę nexta jeszcze na coś zachoruję, a kasy nie mam

a który chcecie?

Miłek na kiepski dzień, jak go noszę i zabawiam to jest jako tako, a jak odłożę to zaraz płacz aż się zanosi. Spał mi rano 35 minut i teraz max 10 Posmarowałam dziąsła i dałam przeciwbólowy, ale nie widzę poprawy.

Dawid mnie dziś prosił żebym przyszła po niego z rowerkiem w takim razie Miłka muszę wpakować w chustę, a jakoś nie czuję się pewnie w wiązaniu jej. Poza tym z dzieckiem w chuście muszę drugie ubrać w rajtki, kurtkę, buty itd.
Jakiś czas temu pisałam, mam kod rabatowy do nexta, ale na zakupy powyżej 175 zł....
Ojejku... Dasz radę z tą chustą ubrać Dawidka? Matkooooo, matki to jednak siłaczki.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Na raz i czesto mu malo Do tego dodaje w ramach ekspozycji 2 lyzeczki kaszki Holle. Tyle ze on mi juz po obiadku nie chce z piersi pic wiec staram sie podac mu choc troche wody z butelki.

Nie dziwie Ci sie Duzo sily kochana

Co do czestegp budzenia sie w nocy dzieci kp ja skapitulowalam i podaje kaszke Holle na wieczor. Za duzy ze mnie spioch Skonczylo sie poplakiwanie Julka przez sen i budzi sie raz na jedzonko ok. 4-5. Oboje jestesmy z tego powody szczesliwi Laktacja nadal super wiec nie narzekam.

Coraz bardziej rozkminiam nad wyborem jakiejs lekkiej spacerowki na lato co by dalo sie ja latwo w samochod wpakowac. Na allegro dobrze sie sprzedaja baby design mini new (cena tez zachecajaca). Bardzo mi sie podoba i wydaje sie byc funkcjonalny. Ktoras sie z nim zetknela?

Tlusty czwartek a ja czekam az sie Julcio obudzi i ide po paczki

Ja skapitulowałam i Zuzka od pierwszej-drugiej pobudki śpi już z nami. Tzn. my śpimy a ona nas zaczepia...
Wózka nie znam, ja mam zamiar pojeździć naszym Tako jeszcze... ale kto wie, moze dodatkowy się kupi na wyjazdy do rodziców. Poczytam o Waszych wyborach i podejmę decyzję

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
wiesz co...ja wprawdzie może nie mam tych problemów co ty, ale tak czy siak uważam,że każdemu dziecku w żłobku poświęci się za mało uwagi.Jednak jak jest osoba, która zostaje z dzieckiem to jest najlepsza opieka, a co dopiero jak zostaje MAMA

jednak w przedszkolu dzieci już starsze (no ok, starsze dzieci w żłobkach też,ale teraz mówimy o rocznych maluszkach), CHODZĄCE, ogólnei zajmą się sobą lub pobawią z innymi dzieciakami, a takie maluchy to co?Zostawią w łóżeczku/leżaczku na niewiadomo ile, nie zajmą się...takie wizje przedstawiają mi wszyscy w rodzinie

jak leży na brzuchu i nagle do mnie zaciesza tak,że podnosi też rączkę i tak śmiesznie przekręca główkę Często wtedy traci bidula równowagę, ale rozkoszne to jest.

Mogłabym godzinami pisać o tym i czytać o waszych dzieciakach, w świetnym wieku teraz są
Nigdy nie była w żłobku i nie wiem jak tam jest... Mam doświadczenie jeśli chodzi o przedszkole - zarówno publiczne jak i prywatne, niejedno. Publiczne - jedna pani, krótkie godziny pracy ale duża grupa. Prywatne - jedna pani, długie godziny pracy, grupa niewiele mniejsza.... Więc z punktu widzenia opieki nad dziećmi niewielka różnica. No ale do czasu przedszkola wytrenujemy Zuzkę jak ma o siebie dbać. W żłobku nie ma szans... Nie wierzę, że ktoś ją od razu przewinie gdy będzie taka potrzeba, bo to nierealne. A u niej to jest bardzo ważne. Ciężko by mi było ją oddać nawet gdyby była zdrowa... Póki co nastawiam się na to, że pójdę pracować do szkoły jezykowej na 2-3 popołudnia w tygodniu. Ale czy się uda? Zobaczymy...

Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru.
Matka tż przywiozła całą siatę pączków i chrustu zjadłam jednego muszę je gdzieś schować bo strasznie mnie kusi

Na obiad sałatka cezar
Daj chrustów

To tyle co nadrobiłam po spacerze. :P I nie miałam jak odpisać.

CDN...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:59   #4040
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
co mu się stało że tak z dnia na dzień odmówił piersi tak pięknie szło nam kp

Może rzeczywiście to ten kryzys?

Super

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja na damskie nawet nie patrzę, ostatnio robię zakupy tylko dla młodej
a z Primarkiem to prawda, z Nexta są za to niemal niezniszczalne.

wiecie co Tusia robi od kilku dni?biorę ją nad ranem do nas do łóżka i jak się obudzi a ja jeszcze śpię, to uderza mnie rączką po twarzy, a jak się obudzę to tak ładnie się do mnie śmieje
a wczoraj jak ćwiczyłam brzuch a ona się bawiła na macie obok to patrzyła na mnie i się chichrała.
jejuuu coraz fajniejsze te dzieciaki sie robią
Twoje zakupy też świetne lubię takie spodnie jak te drugie

Mój też mnie zawsze łapką pacnie i zaciesza

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pytanie do osób na diecie SB - wiem, że to nie jest miejsce na to,a le chciałam na szybko:
strasznie mnie wysypało na twarzy, jak nigdy, normalnie w szoku jestem jak patrzę w lustro/ To może być od diety? Dopiero jestem na niej 4 dzień...
Ja nie wiem czy może być od diety. Ja zaczęłam od 2 fazy, więc pewnie też inaczej.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
En ma kreskę jakby dziąsło pękało i 38,5 stopnia. Marudzi non stop mimo czopka. Jeśli to nie 4, to ja nie wiem co...
Biedna

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała styczność z nosidłem womar eco? Przykładowa aukcja http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...977803487.html
No bo niby ergonomik, ale może jakieś inne opinie na jego temat? Wiem, że polecacie Tulę, ale chcę wydać połowę tej kasy, bo używać będę raczej od czasu do czasu

Jest na allegro używane bondolino za 275 zł, ale kurcze za drogo jak dla mnie
Wygląda na ergonomiczne ale nie wgłębiałam się w opinie.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ej w 2013 roku w lutym bralam ślub składajac pit w kwietniu w US Panie pytały dlaczego nie rozliczyłam się z mężem za 2012 kiedy my nie byliśmy wtedy małżeństwem teraz chce się rozliczyc przez internet i wspólnie z małżonkiem przeznaczony jest dla :
"Ten sposób rozliczenia mogą wybrać podatnicy, między którymi istniała przez cały rok podatkowy wspólność majątkowa i pozostawali oni w związku małżeńskim przez cały rok podatkowy."
czyli już zupełnie inne informacje.. czyli co mam się rozliczyć sama i dziecko i TŻ sam?
Nie możecie razem się rozliczyć dopiero za rok.

Cytat:
ja chodzę ostatnio na rzęsach, Kornel płacze w nocy, budzi się, a ja sie coraz gorzej czuję ostatnio.
Ehhh...

Cytat:
Jeszcze TZ mi wczoraj powiedział, że wygladam jak wieszak na ubranie...
A On jak wygląda?

Cytat:
hejho
jestem mega wku*****
tz mnie wyprowadzil z rownowagi tak, ze chyba doczeka sie tego pakowania walizek. nic mu nie mowie narazie bo potem.nie bede z geby cholewy robic ale doprowadza mnie kokes do szalu

boli mnie glowa po nieprzespabej nocy
maciek caly dzien poplakuje i spal w sumie 40minut

ludzie sa paskudni. momentami czuje sie gorzej niz jak bylam w ciazy.
schodzilam do auta z mackiem.na rekach, w drugiej rece niosac stelaz (bo tz odmontowal dwa kolka i zostawil w aucie a stelaz przyniosl do domu)
wsiadam do windy w ktorej jecgal juz jakis koles. wysiadajac rozlozyl mi sie ten stelaz, przewrocil na ziemie bo bez kol. a facet mnie minal. nie pytajcie jak sie zklada wozek z dzieckiem na rekach. ale to zrobilam.
pierwszy raz bylam w realu z mackiem. oczywiscie rozwyl sie bo jest dzis dzien marudy. i co? podchodze do kasy, wkrecam wozkiem, a jakis dres z butelka coli wbija przede mnie podbiegajac.

myslalam ze go rozszarpie
wracam do domu z wozkiem, oczywiscie wysiadajacy dres (same dresy dzis) rypnal mi drzwiami przed nosem.

w odwecie za ten dzien mialam okazje przepuscic ciezarowke w kolejce w aptece. co z usmiechem.na ustach zrobilam i od razu mi sie humor poprawil

O ja współczuję Tż-towi a Ciebie przytulam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:04   #4041
pszczoua
Zakorzenienie

Dostalam pit11 z zusu. Pracodawca ma obowiazek mi wyslac czy musze sie sama zglosic?
Stary 2014-02-27, 18:05   #4042
dodinha
Wtajemniczenie

Nie uwierzycie,dałam Helence dziś balonika z helem,ale miała radochę,gadała do niego,wyciągała rączki,śmiała się.Żadna zabawka nie wzbudziła takiej euforii hehe
Stary 2014-02-27, 18:15   #4043
tassia
Zakorzenienie

ahhh z tztem to w sumie chyba nic tak wielkiego tylko moja frustracja chce go zabic

wkurzylam sie bo wrocil o 11 z pracy bo sie biedaczek zle czul bo niewyspany.
i poszedl spac
i obudzil sie o 16

grrrrrrrrr
ja jak mam nieprzespana noc to nie mam mozliwosci wziecia urlopu
a on w dupie, nic nie pomogl
ale teraz sie rahbilituje bo mowi ze on.jest wypoczety wiec caly wieczor dla.mnie

szkoda ze jestem.tak.padnieta ze nie mam sily nawet na ciepla kapiel

Maciej wlasbie zasnal
hurrrra

Czytam co piszecie
i widze ze macie mase entuzjazmu ktorego zazdroszcze ale tez czesc z was ma humor jak ja

w ogole to nie wiem cy to.jednak nie skok
maciek przestal pelzac, przestal sie obracac, i caly czas placze

zaraz oblicze ktory to tydzien zycia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:21   #4044
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam pit11 z zusu. Pracodawca ma obowiazek mi wyslac czy musze sie sama zglosic?
Każdy pracodawca, bez względu na to, na jaką umowę zatrudnia pracowników, ma obowiązek do końca lutego wysłać pit-11 do wszystkich osób, które zatrudniał w danym roku. Także pewnie musisz jeszcze poczekać. Ja mam 2 z 4...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:22   #4045
tassia
Zakorzenienie

23tydzien skok rozwojowy o nazwie relacje
i wszystko sie zgadza

mowiac szcerze to chyba nasz pierwszy widoczny skok
tzn jeszcze widac bylo ten drugi w okoicach 9tygodnia
ale teraz to jest sajgonnnn

[/RIGHT]
Stary 2014-02-27, 18:24   #4046
ja :)
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziś wstawałam jakieś milion razy próbując pominąc nocne karmienie. A Pola jak na złość z jednego zrobiła sobie dwa - chyba przeczuła, że będziemy walczyć i postanowiła zrobić mi psikusa Także i tym razem to on wygrała tą bitwe i dostała w końcu jeść. Obyło się bez płaczu, ale nie było mowy o spaniu bez jedzenia. Dostała cyca - zjadła i usnela w 30 sek
Dziś robie przerwe w próbach - po weekendzie walki ciąg dalszy
Endżi a jak tam u Ciebie? Jakieś postępy?

Chwilowo nie pada, więc mam andzieje że już nie zacznie i nie ominiemy dzis spaceru. Wczoraj ściana deszczu cały dzień.. Lecę ponadrabiać

Super pomysł
http://www.huffingtonpost.com/2014/0...n_4855545.html

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie,dałam Helence dziś balonika z helem,ale miała radochę,gadała do niego,wyciągała rączki,śmiała się.Żadna zabawka nie wzbudziła takiej euforii hehe
Moja też tak zaciesza Kupiłam TZ na walentynki wielkie serce balona i to teraz jej ulubiona zabawka
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:27   #4047
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy już potrzebne takie puzle. Póki co Adaś bawi się na macie eduakcyjnej.
u nas sprawdziły się świetnie, przede wszystkim do ćwiczeń. Są fajne do leżenia na brzuchu bo odpowiednio twarde ale też amortyzują upadki gdy mały przekręca się z brzucha na plecy i wali głową Są duże, zmieszcze się i ja i on, mogę siedzieć wygodnie koło niego i się z nim bawić, same plusy

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Po powrocie ze spaceru rozłożyłam jej matę edukcyjną i trochę pobrykała.

Jakiś czas temu pisałam, mam kod rabatowy do nexta, ale na zakupy powyżej 175 zł....
Ojejku... Dasz radę z tą chustą ubrać Dawidka? Matkooooo, matki to jednak siłaczki.

Ja skapitulowałam i Zuzka od pierwszej-drugiej pobudki śpi już z nami. Tzn. my śpimy a ona nas zaczepia...
Wózka nie znam, ja mam zamiar pojeździć naszym Tako jeszcze... ale kto wie, moze dodatkowy się kupi na wyjazdy do rodziców. Poczytam o Waszych wyborach i podejmę decyzję

Nigdy nie była w żłobku i nie wiem jak tam jest... Mam doświadczenie jeśli chodzi o przedszkole - zarówno publiczne jak i prywatne, niejedno. Publiczne - jedna pani, krótkie godziny pracy ale duża grupa. Prywatne - jedna pani, długie godziny pracy, grupa niewiele mniejsza.... Więc z punktu widzenia opieki nad dziećmi niewielka różnica. No ale do czasu przedszkola wytrenujemy Zuzkę jak ma o siebie dbać. W żłobku nie ma szans... Nie wierzę, że ktoś ją od razu przewinie gdy będzie taka potrzeba, bo to nierealne. A u niej to jest bardzo ważne. Ciężko by mi było ją oddać nawet gdyby była zdrowa... Póki co nastawiam się na to, że pójdę pracować do szkoły jezykowej na 2-3 popołudnia w tygodniu. Ale czy się uda? Zobaczymy...

Daj chrustów

To tyle co nadrobiłam po spacerze. :P I nie miałam jak odpisać.

CDN...
A bierz do woli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 18:27   #4048
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
i wszystko sie zgadza

O kurcze,a to ponoc ten 19 tyg mial byc najgorszy.Ciekawe co nas czeka za 2 tygodnie
Stary 2014-02-27, 18:29   #4049
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
i wszystko sie zgadza

możesz się jedynie pocieszać, że to nie potrwa długo

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
To mi troche przypomina siostre TZ. Generalnie jest bardzo w porzadku i ja lubie ale oboje swoich dzieci karmila do 3 roku zycia. Pamietam jak np. na imprezach typu urodziny przychodzily do niej na kolana i same wyjmowaly cycka i pily. Nie byl to przyjemny widok...
o matko :/ ja w ogóle nie rozumiem po co kobiety karmią tak duże dzieci piersią

Stary 2014-02-27, 18:31   #4050
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
możesz się jedynie pocieszać, że to nie potrwa długo

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

o matko :/ ja w ogóle nie rozumiem po co kobiety karmią tak duże dzieci piersią
nie dlugo tylko 4tygodnie
haha

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości