|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hej, ja tutaj nowa. Przez 4 miesiące się nie zabezpieczyliśmy ale kazdy okres za okresem jak w zegarku i na zawołanie... Czas porobić badania? Czy dać sobie czas jeszcze? Mój TZ przez 2 miesiące antybiotyk wcinal. Mogło to mieć wpływ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
No to ja dziś starania już zalczyłam... Tak jak lekarz zalecił
![]() Basiabasia jest wiele czynników które wpłwają na ciążę, jeżeli zaczynasz się martwić to zapisuj się do lekarza i on powinien już wiedzieć co ma Ci zalecić
Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-27 o 18:37 |
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, mysłałam ze dzis masz badanie a to jednak jutro... trzymam za ciebie kciuki
daj pozniej znac jak sie czujesz...Witaj Basiabasia, dobrze by było gdybyś poszła do gina i niech zleci badania hormonalne a TZ badanie nasienia... ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
poczekaj trochę Cicci krótko i na temat
|
|
#814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy bys płaciła za badania lub byla na nfz wyniki wyjda jakie wyjda.. Po co wydawac kasę? albo znajdz dobrego gin idz na 1 wizytę prywatnie zapytaj gdzie przyjmuje na nfz i niech na kolejnej wizycie zleci badania -ja tak zrobiłam.W ramach przypomnienia badanie hormonów robi się w odpowiednich dniach cylku. Do tego warto zrobić cytologię, usg, mocz, choroby zkazne, morfologię. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kosta to też zależy od gin jakiego się wybierze, moj na nfz jest super i bezinteresowny, powiedział żebym przyjechała na dyzur i zrobił mi usg (nie chciał kasy)
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
basiabasia989, jest wiele czynników do rozważenia. ja wyboru nie miałam, poszłam prywatnie, bo u 2 ginekologów na nfz w gabinetach nawet starego usg nie było. za wszystkie badania hormonalne płaciłam z własnej kieszeni, bo nie musiałam tłumaczyć kolejnemu lekarzowi po co mi to. endokrynolog - też prywatnie (dostałam się prywatnie w 2 tyg, na nfz zajęło by mi to pewnie kilak miesięcy). Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-02-27 o 22:00 |
|
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
A ja juz jutro jade w moje kochane Beskidy
na poniedzialek zalatwilam sobie ginekologa, ktory mi zrobi badania na te wszystkie wstretne bakterie. Zaraz po powrocie spodziewam sie okresu wiec kolejny cykl bede zaczynac z nowymi silami po odpoczynku
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wyniki były ok i do dzieła
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#823 |
|
Przyczajenie
|
A ja ciagle krwawie ;( juz dwa tygodnie poddaje sie co do staran, zaczne jak mi sie wszystko uspokoi bo moj organizm oszalal po tabsach
Trzymam kciuki za Was dziewczyny |
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki że będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
masakra... sądzę że jeśli lekarz stawia poważną diagnozę to i tak warto iść jeszcze do innego gin na konsultacje.
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po badaniu i dupa, z tego co mi lekarz odrazu powiedział jeden jajowód niedrożny, a drugi ledwo co
siedzę w domu i wyję...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=malosympatyczna;453 67143]ja ostatnio nie myślę negatywnie na wszystkie inne tematy. może to kwestia tego, że wreszcie wyszło słonko?
Musimy wierzyć, że się uda, wiosna idzie w końcu, już samo słońce pozytywniej nastraja.. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Poza tym zawsze pozostaje możliwość in vitro . Ja na Twoim miejscu pomyślałabym na razie jednak o laparo, dla mnie to był milowy krok i obrót sprawy o 180 stopni Edytowane przez couleur caramel Czas edycji: 2014-02-28 o 12:35 |
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Do lekarza idę w poniedziałek... Dziś po 15.00 mam odebrać wyniki to zobaczę co dokładnie jest w opisie, tak mi powiedzał lekarz który robił badanie... On też powiedział że najepsza opcja to in vitro, a że mam owulację to dobrze rokuje... Ale i tak czuje się paskudnie!!!
Dzięki za wsparcie dziewczyny... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-28 o 13:11 |
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
A ja już myślałam że dostanę @ bo dziwnie jakoś podczas seksu jakoś ciasno i w ogóle mam wrażenie jakby mi coś tam urosło nie wiem czy to szyjka ale bardzo duże aż się przeraziłam. Potem miałam krople krwi i się wystraszyłam że to @
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jetseś z wawy? Ja skończyłam w lutym 37 lat więc nie wiem co oni zaproponują dalej czsu to ja za bardzo już nie mam... |
|
|
|
|
#833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie z wiekiem podobnie, za miesiąc skończę 36 lat Jestem z Wawy, ale leczę się akurat w Lublinie. Poczekaj na spokojnie co Ci powie lekarz, może skieruje Cię właśnie na laparo. Na Madalińskiego robią to na NFZ, standard zabiegów jest bardzo wysoki ( sprzęt), przyjeżdzają tam dziewczyny z całej Polski. Ja czekałam na zabieg kilka miesięcy, ale wiem, że koleżance z sali udało się go załatwić w ciągu miesiąca.
|
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Odebrałam opis:
Macica w ułożeniu pośrednim, z niewielkimi zrostami wewnątrzmacicznymi. Lewy jajowód niedrożny, prawy w części obwodowej poszerzony (częściowy sactosalpinx). Środek cieniujący wylewa się w niewielkiej ilości do jamy otrzewnowej w ograniczonej przestrzeni. I tyle ![]() Po telefonicznej konsultacji ze znajomą panią ordynator, nie czekać tylko do Białegostoku się zapisywać... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:21 |
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Kasik1313 będzie dobrze
trzymam kciuki
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
będzie ok
jak widzisz diagnoza jednego lekarza nie zawsze jest potwierdzeniem skuteczności ja miałam wysoką prolaktynę kiedyś i lekarz powiedział mi że mam guza mózgu , poszłam do innego i się okazało ,że był oszukany wynik jeśli chodzi o laparoskopię to też bym polecała
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
Kasik1313 ja byłam tez na hsg i przed zabiegiem lekarz ktory mial go robic powiedzial mi ze w razie gdyby okazały sie niedrozne to masz czarno na bialym napisane i jest to powod do podejscia do in vitro na nfz, glowa do gory, najpierw sprobuj z laparo. u mnie okazaly sie drozne, a od pazdziernika kiedy robilam zabieg minelo juz tyle czasu i nadal przyczyny nie poznalam, Ty przynajmniej wiesz co Ci dolega. Pozdrawiam cieplo
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Kasik, współczuję, ale pamiętaj - to jeszcze nie koniec świata! Tak jak dziewczyny pisały - załatw jak najszybciej sobie skierowanie na laparoskopię. Jest spora szansa, że ten zabieg przyniesie wreszcie upragniony cud!
Mnie z kolei wczoraj obsypało pryszczami, co oznacza tylko jedno - okres. Dziewczyny, mam pytanie odnośnie tego badania na poziom glukozy i insuliny. Czy to trzeba robić w jakimś określonym dniu cyklu? |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, nie jest zle! jeden jajowód nie jest całkowicie niedrozny
moim zdaniem jest bardzo duza szansa ze po lapo bedzie ok Tabaska jakie miałaś badania? jesli wszystko jest ok to moze masz alergię na sperme? Małosympatyczna, dostalas skierowanie? z tego co wiem to nie ma okreslonego dnia cyklu.
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=simonee;45385344]
Tabaska jakie miałaś badania? jesli wszystko jest ok to moze masz alergię na sperme? wysoka prolaktyna moze tez byc u mnie przyczyna, a co do alergii to jeszcze z 2 cykle poczekam, w maju jade do kliniki leczenia nieplodnosci, jak tam mi nic nie pomoga to podchodze do inseminacji
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

poczekaj trochę

masakra... sądzę że jeśli lekarz stawia poważną diagnozę to i tak warto iść jeszcze do innego gin na konsultacje.
siedzę w domu i wyję...