|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Mamuśki a jak zapatrujecie się na karmienie piersią??
Ja nie chce karmić i spotkałam się już z opinią jaka to zła matka ze mnie będzie i że krzywdę dziecku zrobię ![]() Co Wy o tym myślicie i jak to będzie u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze byłam nastawiona na nie. Aż do czasu kiedy dowiedziałam się ile kosztuje to pierwsze mleko w proszku. Będę karmić i aż wstyd to mówić ale w tej chwili największym argumentem jest ekonomia i mnóstwo wydatków. Inaczej bym nie karmiła.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-02-27 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki, nie mam sily cytowac-przepraszam, przeczytalam wasze posty na tyle ile pozwala mi moja uwaga, ale jestem tak wykonczona ze ide spac zaraz...
Ktos pisal o arbuzach- Boze to moj ulubiony owoc i co roku w zimie, jak go nie, mam na niegi mega ochote, uwielbiam! i zazdroszcze tym ktore maja gdzie kupic i to w dodatku dobre ![]() Kurcze od kilku dni wieczorem czuje przesuwanie malucha, ale musze sie skupic, lezec na wznak i przykladam rece do brzucha, ale to takie nieregularne ze az sie martwie...mialam dzisiaj koszmar..straszny, nawet nie bede opisywac, i pedze zaraz do lozka w nadziei ze Dzidzius sie ruszy ![]() Ja mamjuz spory brzuch, bylam dzisiaj w biurze 1 raz od miesiaca -ostatnio nikt nie zauwazyl, a dzisiaj, wow jaki duzy, no widac itd itd ![]() ![]() ![]() A co do coli itp, jak mam ochote sie napic- pije i tak ze wshzystkim (oprocz surowego miesa, plesni itp), pije kawe normalnie tak jak wczesniej, inaczej bym ledwo zyla), no kurde bez przesady.. A co takiego strasznego jest w coli? Dzidzius bierze to co potrzebuje wiec jedyne co to tylki nam urosna od cukru i juz ![]() ![]() Ja nie umiem sie trzymac jakis regul, w 1 ciazy jadlam co chialam, pila co chcialam, zdarzalo sie i kfc i pizza hut i mc donald (nie jestem stala bywalczynia, ale przyznam ze lubie) i przytylam 9.5 kg wiec nie bylo zle. Jak mam na cos ochote to zjem troche i ok, napije sie coli np 1/4 szklanki i tez mam dosc, wiec uwazam ze nie mozna dac sie zwariowac i juz ![]() No to tyle, tak mnie wzielo zeby niektore z Was nie mialy wyrzutow sumienia, bo wszytko jest dla ludzi w granicach rozsadku ![]() Trzymajcie sie, milej nocki, milego piatku, a dla tych ktore jutro biora slub- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiem tak jesli ktos nie planuje karmienia, lub mu sie to nie podoba fajnie by bylo zeby dac dziecku siare bo i tak i tak ten pokarm jest i jest super ezcenny a potem jak sie wyjdzie ze szpitala mozna wziac leki na zanik i juz. Ja akurat karmic lubilam, bardzo, jak sie skonczylo i wiedzialam ze to juz ostatni raz to ryczalam jak glupia ![]() ![]() Dla mnie to jest niesamowite, ale rozumiem ze dla innych wrecz przeciwnie nawet obrzydliwe ![]() dobra ide juz spac wreszcie, papaap
![]() |
#3514 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Według mnie każda z nas powinna postępować tak jak czuje, nie zmuszać się do niczego. Podejrzewam, że te, które nie będą karmić piersią nie raz usłyszą przykre słowa, bo ogólnie wszędzie namawia się do kp.
![]() |
#3515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to są moje argumenty i mój wybór i uważam ze każda matka ma prawo decydować o tym czy chce karmić czy nie Jeśli nie czujesz takiej potrzeby to nie przejmuj sie opiniami innych to jest twoje ciało i twoje dziecko i jeśli karmić piersią to tylko z własnej woli a nie z presji otoczenia to ma byc przyjemność a nie przymus Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę mieć wyciągniętych cyców po sam pępęk ![]() Niestety po karmieniu duży biust w 90% przypadków wygląda strasznie i jest mega obwisły albo co gorsza bardzo niesymetryczny... A ja mam 22 lata i wiadomo, że chciałabym tego uniknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Tuż po zakończeniu karmienia bardzo zmalał, piersi były puste i obwisłe ale wystarczyło ok. 2 miesięcy i wrócił prawie na swoje miejsce. Jest minimalna różnica. Podczas karmienia nosiłam dobre biustonosze. Nawet w nich spałam ![]() ![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mały biust i zawsze było mi z tym dobrze, ale już teraz myślę że urósł o połowę i właśnie jestem przerażona, co będzie jak urośnie jeszcze trzy razy bardziej a potem wróci do normalnego rozmiaru...to dopiero obwiśnie!
![]() Ale jestem nastawiona na karmienie, mam nadzieję że będzie czym ![]()
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Tylko, że ja mam robione usg na kazdej wizycie (w 4d) czyli przez 9 miesięcy wyjdzie jakieś 11-12 razy, więc chyba nie ma sensu robić dodatkowo usg połówkowego skoro wszystkie parametry mam na bieżąco sprawdzane i mierzone...tak mi się przynajmniej wydaje. co myślicie? czy którejś z Was lekarz zalecił dodatkowo połówkowe?
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Raczkowanie
|
Zaczarowana nie denerwuj sie nie ma sensu, to jest Twój dzień
![]() Asix gratuluję synka Cytat:
![]() ![]() Tak jak dziewczyny pisały jeżeli nie chcesz karmić z jakichś powodów to nie ma sensu robić tego na siłe bo Ty będziesz nerwowa a bobas to wszystko wyczuję i obojgu Wam nie da to przyjemności. Ale może tak jak pisała twin(chyba) warto chociaż siarę zaserwować jeżeli to tylko ze względu na piersi- bo siara to jest tylko pierwsze karmienia, więc piersi znacząco nie ucierpią ![]() ![]() A teraz zbieram się na spanko Miłego wieczoru
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciążą miałam rozmiar 70E ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To może moje piersi jeszcze wrócą do siebie ![]() ![]()
![]() |
#3523 |
Raczkowanie
|
Ja przed ciążą miałam 65H... i co? Teraz rośnie i rośnie
![]()
#3524 |
Raczkowanie
|
No to hmm może, aż tyle nie urosną bo miejsca dla nich zabraknie
![]()
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ogólnie to piersi rosną do końca ciąży czy jak to jest?? Kiedy można już się spodziewać siary? Póki co nie chcę karmić, żeby nie obwisły no i nie ukrywam, że jak narazie nie widzę w tym nic pięknego... raczej mnie to obrzydza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie z dziewczynami, zeby karmic piersia trzeba miec do tego przekonanie, dzidzius wyczuje niechec, my bedziemy spiete i mleko tez szybko zaniknie. Lepiej dac butelke, szczesliwa mama to i szczesliwe dziecko ;-) Przed 1 ciaza kp mnie brzydzilo, potem jak zaszlam to mialam stosunek obojetny, potem na koniec ciazy sie mocniej tematem zainteresowalam i stwierdzilam, ze musze sprobowac a jak mi sie nie spodoba lub beda problemy typu brak mleka, to dam butelke. Mleko bylo, dziecko cycoholik a ja stwierdzilam, ze kp jest piekne. Dodam, ze w irlandii wiekszosc kobiet daje butle, nie ma presji na kp, to wybor kazdej kobiety, w ogole te kp stanowia mniejszosc. Moze i lepiej, bo irlandki z ktorymi ja bylam na poporodowej sali, wszystkie palily jak smoki, lepiej zeby dziecko tego nie pilo.... A co do jedzenia, coli itp to ja tez sobie na wyskok jakis pozwole, ale np w tej ciazy mam wstret do fastfoodow i generalnie, jem co lubie i do niczego sie nie zmuszam ale ciaza to moim zdaniem czas na tyle szczegolny, jestesmy odpowiedzialne za rozwijajace sie w nas dziecko, ze warto zainteresowac sie bardziej zdrowa dieta, zalecana w ciazy i np jesc rybki, orzechy, warzywka etc a szkodliwe substancje ktorych w coli jest duzo, dostaja sie jednak do dziecka i tak samo zle wplywaja na nas. Jakis czas temu pilam malutka cole zamiast kawy tzn nie bylam w ciazy wtedy, i kolezanka widzac to, wyslala mi na gg caly wyklad i artykuly o szkodliwowci coli haha musialam sie gestp tlumaczyc, ze tak ostanio mialam smaka na zamiane bo bylo gorace lato a ja chodzilam na dlugie spacery i potrzebowalam kofeiny. No ale generalnie, nie przepadam. Ide wypic szklanice soku ananasowego, moje najnowsze odkrycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co do imion to macie może jakiegoś linka do rejestru imion jakie można nadawać w Polsce? Bo nie mogę znaleźć a chętnie byśmy z Tż-tem poprzeglądali jak już poznamy płeć
![]() Tak po cichu to póki co dla chłopca podoba mi się Julian ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |||||||||
Zadomowienie
|
grunt to miec motto ciążowe
![]() Cytat:
![]() Na cywilny bym ubrala ecru albo kolorowa...ale tylko gdybym planowala pozniej koscielny i białą. Ja tradycjonalistka:rolleyes : Raz tylko widzialam na cywilnym ze panna mloda miala piekna powloczysta suknie ecru i ...dlugi haftowany brzegiem welon, ciagnacy sie az po ziemi. Goscie byli w szoku ale dziewczyna pieknie wygladala. A ja uwazam ze dobrze ze zrobila co chciala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Troche sie cykorzę ale ...postanowilam w 5mcu przejrzec co lezy uzywane w domu, posortowac, zrobic liste a potem kompletowac reszte. Planuje sporo rzeczy uzywanych kupic a przeciez nie zrobie tego w 2 dni tak jak w mega sklepie kupujac nowki...Kupic nic nie kupuje teraz ale przejrzec co jest a czego brakuje nie zaszkodzi ![]() Na patologii rozmawialam w dziewczynami - one odkladaly zakupy na pozniej W 7mcu to powiedzialy ze im duszno, nie maja sily z brzuszkiem chodzic i ze sklepu wychodza po 5-10min wiec bedzie ciezko cos kupic. Do tego szyjki im sie poskracaly i mialy lezec.Troszke zalowaly ze nie zrobily wczesniej zakupow np ubrankowych bo to taaaakie przyjemne a teraz musza samego TŻ wyslac na zakupy ... Choc przyznam sie jednoczesnie ze cholernie sie boje ze cos pojdzie nie tak... ![]() ![]() Malo kto wie, ze jestem w ciazy. Znajomym nie mowilismy ani rodzince typu ciotki itp .Moze jak wkrocze w ten 5 m-c to sie odwaze bardziej? A najlepiej to jak urodze powiem im - bylam w ciazy, jest ok, urodzilam synka/corke Przysle wam fotke ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MM zastosuje jesli bedzie problem z KP. ![]() ![]() Ogolnie mam preferencje: SN +KP ale sie nie nastawiam na 100% bo moze wyjsc CC+MM albo dowolna inna kombinacja. Zobaczymy co zycie przyniesie bo ono potrafi zaskoczyc. A ludzie powiedza co zechca i ja bym sie tak tym nie przejmowala - twoje dziecko i ty decydujesz co dla was dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na serio podoba mi się Julian brzmi dostojnie i ładnie się zdrabnia np Julek ![]() Alez sie rozpisalam. Spac sie nie chce nadal ![]() ps. Mojej mamie ściemnilam ze chcemy chlopca nazwac Bonawentura ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na przemian. Co do KP to ja uwielbiam. Ta bliskosc, relacja mama dziecko wygoda o kosztach nie myslalam. Dziewczyny z Warszawy gdzie rodzilyscie i gdzie zamierzacie rodzic? Jaki szpital? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już chyba wspominałam, że chciałabym córeczce dać na imię Adela, ale marne szanse, że mąż się zgodzi, więc pewnie będzie Julianna ![]() Cytat:
A dziś 11 godzin w pracy eh nie znoszę tego :/ I wiecie co? Nie mam jeszcze umowy kredytowej podpisanej z bankiem, między innymi dlatego, że... dział IT zgubił mój wniosek elektroniczny. No nie mieści mi się to w głowie ![]()
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-02-28 o 06:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do biustu to ja mam rozmiar 75 G i dalej rosnie ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
moj tez nie jest przekonany do Antosia bo on chce niemieckie imie a mi sie nie podobaja i tyle ![]() powiedzialam mu ze jak on bedzie rodzil to moze wybrac ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Powinnam zaczac sie powoli szykowac, bo o 9.30 mamy byc raczej pojde w spodniach bo pada, odbije sobie to na koscielnym bede miala suknie na zamowienie i nie bedzie problemu ![]() Mam dziwne nastawienie jakos nie czuje pociagu do sukienek itd, gdyby byla obecna na tym moja rodzina to oczywiscie ze by mi zalezalo. 15 minut my nic nie mowimy bo na slubach z tlumaczem tak jest nalozenie obraczek podpisanie papierku i do domu pomarudzilam sobie jestem w ciazy to moge ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale niech każda decyduje tak jak jej odpowiada ![]() Też zamierzam karmić piersią ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj wreszcie kupiłam jakieś fajne spodnie (metro) niby leginsy niby zwykłe spodnie.. czyli nie są obcisłe.. ale jak za taką cenę to nie zastanawiałam się i wzięłam (34zl) bo idealną długość też miały więc co tu myśleć, przy moim wzroście (177) ciężko znaleźć spodnie (nawet bluzy bo za długie ręce ;/) bo albo są dobre w pupie a za krótkie albo są luźne w pupie a długie.. a te troszkę luźniejsze ale za to długość idealna ![]() Kupiłam też bluzę w rozmiarze XL ale jak doszłam do domu to się zastanawiałam czemu ją kupiłam :P przecież chcę pokazywać brzuszek a nie chować ją pod wielkimi bluzami no ale jak będę już mieć mega brzuszek to i tak będzie widać ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Zaczarowanadlaniego ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Ja już tak powoli mówię do brzuszka per Julianek
![]() ![]() Nie mówi, że nie chce takiego imienia ale mówi, że kojarzy mu się tylko z tą bajką i z królem Julianem ![]() Jak się okaże, że będzie dziewczynka to w razie czego mi się jeszcze podoba Juliana haha ![]() ![]() zaczarowanadlaniego powodzenia i Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia ![]() Ja na swoim ślubie cywilnym miałam białą długą suknię ślubną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego jaki by nie był ale ślub
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej popularności imion to najlepiej chyba podejść sobie wczesniej do swojego USC i zapytać o taki rejestr nadanych w danym roku imion, podejrzewam, że większość z nas będzie chrzcić około września/października najwcześniej więc to juz prawie końcówka roku i można sprawdzić ile do tej pory w naszym USC nadano takich imion (żeby się później nie okazało, że nasza pociecha będzie 17 dzieckiem w przedszkolu o imieniu Lena ![]() Myślałyście już kiedy chrzcić? Od razu po urodzeniu czyli w przeciągu 2tygodni czy odczekacie jakiś miesiąc półtora a może dłużej? Jak to u Was jest? Bo u mnie powiem szczerze nie do końca wiem...chyba chrzci się jak najwcześniej czyli gdzieś w ciągu pierwszego miesiąca po urodzeniu o ile oczywiście wszystko z dzidziusiem ok i z mamą i mama ma na tyle siły żeby jakoś to ogarnąć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- zapomniałam się dołączyć do życzeń! Ślub ma być jednym z najpiękniejszych dni z życiu i niech taki będzie dla Ciebie! Niech wyjdzie słoneczko, atmosfera niech będzie przyjemna...no i obyś przetrwała ceremonię w spokoju i zadumie...no i dużo dużo szczęścia choć największe szczęście i tak już nosisz w sobie ![]() POWODZENIA! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrzcin to my jeszcze nie wiemy jak to będzie... Plan jest taki, żeby razem z chrzcinami wziąć ślub kościelny także też będę musiała jako tako być w formie... Nie wiadomo co z tego wyniknie, ja ślubu kościelnego nie chcę, nie czuję takiej potrzeby, chodzi głównie o moją teściową, która cały czas twierdzi, że ona się nie wtrąca a co rusz porusza temat ślubu kościelnego ![]() ![]() Jeśli nie będzie ślubu to będę chciała ochrzcić dzieciątko jak najszybciej a jeśli będzie też ślub to myślę, że nie wcześniej niż w Październiku jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie dla świętego spokoju odpuścisz swoja niechęć do kościelnego, nie ma nic gorszego niż stawianie tż w sytuacji, że musi wybrać między Tobą a matką, wierz mi. Choćby jak ciężka była sytuacja zawsze trzeba znaleźć jakiś kompromis, złoty środek, porozmawiać i podjąć wspólną decyzję...wiem co mówię ![]() ![]() Powodzenia w takim razie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wielkości biustu (Twój kolejny post) to ja zawsze miałam malutki więc mi nie zaszkodzi jak urośnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
My też nie chcieliśmy ślubu kościelnego, ale teraz nie żałujemy. Nas to nie zabiło a mamuśki są szczęśliwe. Kiedyś nasze dzieci też będą chciały zrobić coś z czym się nie zgadzamy, chciałabym żeby poszły wtedy na ustępstwa. Czasy bardzo szybko się zmieniają, strach pomyśleć co będzie za 20 lat z instytucją małżeństwa. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem też pewna, że Tż to ten jedyny, zostałam wychowana w wierze katolickiej, trochę mi się po drodze odmieniło jeśli o kościół chodzi ale nie mam nic przeciwko temu, żeby jednak wziąć ten ślub kościelny, tymbardziej, że byłaby to uroczystość w kościele razem z chrzcinami i tylko obiad w jakiejś restauracji dla najbliższych bo wesele mieliśmy teraz przy ślubie cywilnym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=zVenus;45370518]No to jasne, jak będziesz chciała ślub w tym samym dniu to na pewno październik najwcześniej, jak bym się na Twoim miejscu zastanowiła nad Świętami. Fajny czas na ślub i na chrzciny tez jeszcze nie za późno, bo dzieciątko dopiero 4 miesiące będzie mieć a w sumie fajny czas na takie uroczystości no i do tego czasu na pewno złapiesz wiatr w żagle
![]() Pewnie dla świętego spokoju odpuścisz swoja niechęć do kościelnego, nie ma nic gorszego niż stawianie tż w sytuacji, że musi wybrać między Tobą a matką, wierz mi. Choćby jak ciężka była sytuacja zawsze trzeba znaleźć jakiś kompromis, złoty środek, porozmawiać i podjąć wspólną decyzję...wiem co mówię ![]() ![]() Powodzenia w takim razie. Ja też już sie zastanawiałam na chrzcinami i też myślałam o świętach ale mój maż pow. że w zimę takie maleństwo, ze chyba oszalałam, ze zwarźnie itp itd...Wiec pomyslałam, ze moze lepiej od razu ochrzcic , też w październiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.