Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 23:55   #1981
przezduzeem
Wtajemniczenie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Podobno w okolicy pl. Jana Pawła II jest super jubiler
edit. Znalazłam link http://www.jubiler.wroclaw.pl/art_7_onas
Bylam tam z polecenia jednej z wizazanek, ale byla tak gburowata pani, ze zrezygnowalam z zakupu...

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 00:19   #1982
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do dzieci na weselu, mi to jest obojętne czy będą czy nie. Jednak wypowiem się jako rodzic i szczerze ? Nie wiem co kieruje rodzicami którzy biorą dzieci na wesele, serio. Toć to minimum zabawy a miximum skupienia i opieki nad dzieckiem. Ja swojego maluszka zawsze z kimś zostawiałam, raz jeden jedyny był z Nami na poprawinach i sie umęczyłam po pachy.
Na Naszym ślubie będzie Nasz syn ( to chyba oczywiste) ale będzie wynajęta do niego opiekunka i to ona będzie się Nim zajmowała a potem ( ok 22-23) pojedzie z Nim do domu.
.
masz fajne podejście

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość

a chciałam podpytać was kto będzie prowadził was do ołtarza ? idziecie z TŻ czy tatą ? ja chciałabym, żeby to tata mnie prowadził i przekazał do rąk TŻ, chociaż nie wiem czy to jeszcze tak się teraz robi

i co myślicie o śmiesznym mixie utworów na pierwszy taniec ? czy jednak jesteście za jedną klasyczną romantyczną piosenką ?

Idę z TŻ, razem podjęliśmy decyzję o ślubie to i razem wejdziemy do kościoła
P.S mogłabyś pisać czarnym kolorem bo szary się źle czyta
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
- mi sie całkowicie niepodobaja zmixowane pierwsze tańce, bardziej to dla mnie żenujące niżeli zabawne, ale wiadome, kazdemu co innego sie podoba, a wiec my stawiamy na klasyk
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Chwała tej PMce która mówiła że w platformie nie da się tańczyc! Rzeczywiście sie nie da!

a buty bardzo ładne, trening czyni mistrza
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:43   #1983
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dzieki sporo niestety - 220 za osobe ale nie mam w tym ani ciast, ani owoców, ani tortu, ani udźca, no tylko samo manu... wszystko inne extra płatne.

ja w ogole nie rozumiem idei religijnego blogosławieństwa dokonywanego przez rodziców ( z krzyżem, woda świeconą itd) przeciez takie błogosławieństwo dostaniemy zaraz w kościele. Rodzice powinni nas błogosławic na dalszą drogę życia. Chciałabym nadac mu taki własnie bardziej świecki charakter i o ile z moimi rodzicami nie bedzie najmniejszego problemu (mama nawet mi kiedys mowiła, ze ma nadzieje, ze nie zamierzam przed nia klękać) to z Tż i jego rodzicami już może być problem. Oni mają problem ze wszystkim co jest troche inne niż tradycyjne

marzyłam też aby Tż zobaczył mnie dopiero przy ołtarzu, ale to błogosławieństwo.... sama zresztą nie wiem czego chce
my nie robimy blogoslawienstwa. raz ze to niepotrzebny stres, dwa, nasze mieszkanie jest male i ciezko by bylo zmiescic rodzicow i dziadkow plus foto i kamera, trzy, nasze dwie babcie ledwo dadza rade wejsc na moje 3pietro,zeby za 5min meczyc sie ze schodzeniem, a po czwarte logistycznie ciezko to nam zorganizowac.. no i tez raczej spotkamy sie z tz przy oltarzu

co do 1tanca: dla mnie mixy sa zalosne, oklepane,nie wiem jak to moze bawic,mnie nigdy nie bawilo.. a jak slysze nie badz taki szybki bil albo znow sie zepsules to mi sie goraco robi. malo smieszne.
kiedys kolezanka moja powiedziala ze mixy sa super bo goscie sie nie nudza tak jak przy zwyklej piosence..ale od kiedy przepraszam 1taniec jest dla gosci..? :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2014-02-28 o 06:46
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:47   #1984
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też była i to podobno prawie do finału doszla a tak sie nie cenią

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Kurde czy ja będe jedyną PM, ktora wybiera się na własny ślub w platformie? całe życie przechodziłąm i przetańczyłam w butach na platformie, bez 2 godzin nie wytrzymam
Nie będziesz jedyną, bo ja też chcę mieć buty na platformie mam jedne, które są wysokie, ale tak mega wygodne, że przetańczyłam w nich praktycznie całe wesele, mając je 12 godzin na nogach
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Deichmanie i zakupiłam butki, są meeega wygodne!
Mimo że mam już buty ślubne to te postanowiłam kupić bo tamte wcześniejsze są mniej wygodne.

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
Fajne

A co powiecie o tych:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 219063.jpg (28,1 KB, 11 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:38   #1985
ParisParisienne
Rozeznanie

Witam Was serdecznie
Wlasciwie to ostatnio przepadlam i nie bylo mnie w ogole na watku, nie podczytywalam, nie zagladalam.... przyznaje sie
Mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietacie i nie wyrzucacie

Witam wszystkie Nowe PM

Postaram sie lepiej sprawowac, obiecuje
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:48   #1986
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ale te są piękne Gdzie je wyhaczyłaś? Szukam takiego kształtu !!
A plany są po to by je zmieniać Z z la body patrzałaś, oni tam maj open toe
Buty Vagabond Jive - mają piękne kolorki Ja zamówiłam na allegro.
Z La Body nie chcę bo są dość drogie i białe, nie farbują na pomarańczowo.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Justunkie cudowne buty.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
wyglądają na wygodne
Oby były!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić Mam makijażystkę i fryzjerkę (nawet 2 i nie wiem którą wybrać!)

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
To mi należy się ta chwała Chociaż też zadowolona nie jestem bo 2 stówy poszły w pip...

Te, które wstawiłaś też są bardzo ładne!

Moje platformy kosztowały 60 zł ale niepotrzebnie kupowałam baleriny za ponad 200 zł. W tym obcasie 7-8 cm dałabym radę całą noc.

Cytat:
Kurde czy ja będe jedyną PM, ktora wybiera się na własny ślub w platformie? całe życie przechodziłąm i przetańczyłam w butach na platformie, bez 2 godzin nie wytrzymam
Jak jesteś przyzwyczajona to OK. Magdalenka też pisała że codziennie chodzi w takich butach. Dla osoby takiej ja te buty to zabójstwo.

marlenqa22 spoko butki, a jak z wygodą? Ja kiedyś kupiłam buty w Deichmannie za 49 zł, obcas 7 cm i to najwygodniejsze buty jakie miałam, na obcasie. Rozwalają mi się i strasznie nad tym ubolewam.

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a buty bardzo ładne, trening czyni mistrza

Na trening za późno, mogłam zacząć zaraz po oświadczynach a nie 3 miesiące przed ślubem

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:53   #1987
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Niestety to prawda

A ja od jutra moje drogie Panie mam urlop lecę do Londynu do mego mężczyzny wypoczywać :P i może jakieś buty ślubne upoluje
baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Umowa z zespołem podpisana czas szukać zabaw oczepinowych
Odnośnie zimnych ogni - sama mam chęć zorganizować coś takiego, ale pod Kościołem. My schodzimy ze schodów a osoby po bokach mają je w rękach Tylko boję się a) przyjarają mi sukienkę b) będzie niesprzyjająca pogoda i do tego w październiku o 16:30 jak wyjdziemy z Kościoła chyba jeszcze jasno ?
http://calendar.zoznam.sk/sunset-pl.php?city=756135 tutaj jest kalendarz wschodów i zachodów słońca, może się przyda
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:09   #1988
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz, prawda ? I Ona później w tych butach dalej miała chodzić? A On nie spędzić reszty nocy pod kiblem?
Niestety nie żartuje ale to były jeszcze te czasy kiedy w standardzie były np przypałowe konkursy. Mieli np konkurs, że faceci robili most do PM z własnych ubrań- musieli rozebrać się do gaci, wyciągali sznurówki z butów itd, żeby jak najbliżej dojść do Młodych Oczywiście po pijaku to robili ale nie wiem jaka była ich reakcja jak zobaczyli to na filmie.

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, a co robicie z błogosławieństwem gdy nie ma najazdu Pana Młodego na dom Młodej? Kiedy je robicie? Ja mam tu straszny dylemat. Chciałabym nie robić najazdu, ale chciałabym równocześnie uszanować rodziców i ich chęć pobłogosłwienia (mój Tż nie jest katolikiem, ale nie che podpaść teściom, więc powiedział że błogosławieństwo jest ok )
My błogosławieństwo mamy na sali ale przed mszą. Najpierw wszyscy/ większość gości zjeżdża się na salę a później wszyscy orszakiem idziemy do kościoła.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dlaczego myśli że TŻ udaje??
Czasem jest taki gorszy czas, ja też go teraz mam.... Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało

U nas też jest ten zwyczaj Nie podoba mi się to, zwłaszcza że potem pije się z buta - tzn w bucie jest kieliszek, ale różnie może być - po kilku/kilkunastogodzinnym noszeniu butów zapachu fiołków bym sie nie spodziewała
Zwolniło się dwóch chłopaków więc szef się wyżywa na wszystkich dookoła. Cały czas się łudzę, że zadzwoni przeprosić i powie, że Tż nadal tam pracuje.

U tamtej kuzynki nie było żadnego kieliszka w bucie tylko wlali tą wódkę bezpośrednio do buta

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość

u mnie ślub na początku sierpnia i trochę was podczytuję, bardzo przyjemnie tu u was i dajecie przydatne rady
my z przygotowaniami jakoś specjalnie się nie spieszymy, bo jeszcze jest dużo czasu. na chwilę obecną mamy zaklepaną salę i godzinę w kościele, wybrałam już sukienkę i makijażystkę i w sumie to tyle

a chciałam podpytać was kto będzie prowadził was do ołtarza ? idziecie z TŻ czy tatą ? ja chciałabym, żeby to tata mnie prowadził i przekazał do rąk TŻ, chociaż nie wiem czy to jeszcze tak się teraz robi

i co myślicie o śmiesznym mixie utworów na pierwszy taniec ? czy jednak jesteście za jedną klasyczną romantyczną piosenką ?

Idziemy razem do ołtarza.
Mixy na pierwszy taniec są dla mnie okropne i żenujące.

Cytat:
Dla mnie wesele jest imprezą rodzinną - zgodziłam się na nie jedynie ze względu na chęć spotkania się z bliskimi. Do mojej rodziny również należą moje siostrzenice - co więcej traktuję je jak własne dzieci i mi samej serce by pękło jak by się nie pojawiły, a co dopiero im. Na spotkaniu z fotografem wspomniałam, że moje dzieciaki są dla mnie niezwykle ważne i nie może ich zabraknąć na zdjęciach. Na Sylwestrze wytrzymują do 3 to i na weselu wytrzymają (a jak nie to będzie na nie czekał pokój).
Nie zapraszamy za to dzieci kuzynów ze względu na finanse - ale gdybym miała nieograniczone środki to pewnie też by je zaprosiła.
W sumie to brata tż'a też nie powinniśmy zapraszać bo ma tylko 13 lat Kurde na prawdę nie wyobrażam sobie tego dnia bez moich najbliższych.
Popieram. Nie wyobrażam sobie, żeby w takim dniu nie było moich kochanych siostrzeńców.
Babcia Tż zaproponowała, że później zostanie z nimi w domu, bo i tak będzie na weselu do max 22. Więc cała kochana dzieciarnia pójdzie spać do niej.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:13   #1989
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety to prawda

A ja od jutra moje drogie Panie mam urlop lecę do Londynu do mego mężczyzny wypoczywać :P i może jakieś buty ślubne upoluje
Odpoczywaj odpoczywaj
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:21   #1990
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja też Bez platformy odpada mi stopa
Cytat:
Mimo że mam już buty ślubne to te postanowiłam kupić bo tamte wcześniejsze są mniej wygodne.

Przeczytałam, że byłaś w DECATHLONIE i myślę sobie: jakie ona buty na slub w Decathlonie kupowała?

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny nie lubię Cię za tą piękną sale- jak z filmu normalnie

mojakaren uważaj bo jeszcze skorzystam w sprawie kiecki
Anesthesia & Dotka90 dzięki dziewczynki chyba faktycznie zacznę szukać "wszędzie" bo ceny z Krakowa zabijają, najbardziej spodobała mi się jedna "firma" i przedział cenowy od 2500 zł do 17000 zł 2 razy sprawdzałam zera czy dobrze widzę
Nie ma za co
Ceny faktycznie masakryczne

Co do mixów tańców, to dla mnie są tak żenujące, że masakra
W życiu bym nie zrobiła z siebie czegoś takiego

Poza tym, ja mam takie podejście,że ten PIERWSZY taniec jako mąż i żona, powinien być romantyczny, pełen uczuć i emocji, a nie jakieś wygłupy na parkiecie i robienie z siebie błazna / wystarczy na filmikach popatrzeć, zwłaszcza na panów, jakie miny robią/.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:23   #1991
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Dwa pierwsze bukiety z lewej są bazowymi dla florystki

Śliczne, kradnę właśnie jestem na etapie poszukiwania bukietów z frezją i w takiej kolorystyce

Cytat:

Zapomniałam się pochwalić Mam makijażystkę i fryzjerkę (nawet 2 i nie wiem którą wybrać!)
Gratulacje!!

A ja wczoraj pokazałam welony teściowej, chyba nie do końca jej się podobały Podpytywała czy można jeszcze oddać, wymienić, no chyba że takie chciałam i mi się podobają.
Tż powiedział, że ładne Nie wiem tylko czy 280 cm to jednak troszkę nie za dużo i czy świadkowa ogarnie temat z tym welonem. Moja mama mówi, że mam nie skracać bo to właśnie w tym cały urok, że się tak ciągnie z tyłu.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:26   #1992
kasia1201
Rozeznanie

Świat Katarzyny ja też idę w platformach bo tylko w nich wytrzymuje. Paris witaj znów :-* Co do tańca to pytałam swój zespół czy wybrać coś szybszego żeby się goście nie wynudzili a oni na to " daj spokój, pierwszy taniec jest dla was, goście będą mieli wszystkie pozostałe. Jeszcze nikt nie zasnął w 3 minuty przy pierwszym tańcu, a jak zaśnie to go rozruszamy przy drugim ;-)"

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:50   #1993
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Śliczne, kradnę właśnie jestem na etapie poszukiwania bukietów z frezją i w takiej kolorystyce

Gratulacje!!

A ja wczoraj pokazałam welony teściowej, chyba nie do końca jej się podobały Podpytywała czy można jeszcze oddać, wymienić, no chyba że takie chciałam i mi się podobają.
Tż powiedział, że ładne Nie wiem tylko czy 280 cm to jednak troszkę nie za dużo i czy świadkowa ogarnie temat z tym welonem. Moja mama mówi, że mam nie skracać bo to właśnie w tym cały urok, że się tak ciągnie z tyłu.
A co niby jest nie tak z welonami? Ja mojej niczego nie pokazuję. Ostatnio wygadalam się że bede miała dwa welony i jeden oddam nowej Pm i się zaczęło. ..

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:50   #1994
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie, ja też Bez platformy odpada mi stopa

Przeczytałam, że byłaś w DECATHLONIE i myślę sobie: jakie ona buty na slub w Decathlonie kupowała?

Nie ma za co
Ceny faktycznie masakryczne

Co do mixów tańców, to dla mnie są tak żenujące, że masakra
W życiu bym nie zrobiła z siebie czegoś takiego

Poza tym, ja mam takie podejście,że ten PIERWSZY taniec jako mąż i żona, powinien być romantyczny, pełen uczuć i emocji, a nie jakieś wygłupy na parkiecie i robienie z siebie błazna / wystarczy na filmikach popatrzeć, zwłaszcza na panów, jakie miny robią/.
Jeśli nie pójdę w tych co już mam to ja będę kupowała buty na wesele (bo mama i świadkowa uświadomiły mnie, że do ślubu mnie w nich nie puszczą...) właśnie w DECATHLONIE :-D obsługa padnie, jak im powiem, że szukam butów ivory do sukni ślubnej:-D ale jak już pisałam w klubie to ze względów zdrowotnych...

Co do miksów-lubie teatr, skecze, wygłupy, ale to nie jest odpowiedni czas i miejsce. My będziemy mieć albo walca albo foxtrota, zależy jak moje kochane nogi pozwolą. I zastanawiamy się nad opcją zaproszenia świadków, rodzeństwa i rodziców, żeby stopniowo dołączyli. Bo nie wiem, czy damy radę tańczyć te parę minut tak na widoku-mam straszne kompleksy z powodu tego jak się ruszam w tańcu...
ALE całkowicie się z Tobą zgadzam-ten jeden taniec jest dla Młodych nie dla zabawiania gości.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:59   #1995
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Niestety to prawda

Wypoczywaj tam !

Cytat:

Fajne buciki !

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuje pomocy na gwałt

na ebay'u znalazłam dosc ladne buty na przebranie, jest tam "rozmiarówka" ale taka że ja z niej nic nie kumam. wie któras jak odczytać jaką długośc wkładki ma numer buta 35 i 36 ??
Na moje oko 22,5 i 23 cm

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Buty Vagabond Jive - mają piękne kolorki Ja zamówiłam na allegro.
Z La Body nie chcę bo są dość drogie i białe, nie farbują na pomarańczowo.
Dzięki !
Już sobie je wyszukałam na Zalando Ale one cenowo wychodzą tak jak La Boda w granicach 300 zł, chyba, że ja znów źle poszukałam

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 09:12   #1996
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdalenka ile daliście za te zimne ognie?
74,98 za 100 sztuk.

Cytat:
Gdzie kupowałaś te zimne ognie? Ja widziałam na allegro pakowane po 5 szt. ale przy 100 to trochę drogo wyjdzie...
Na all http://allegro.pl/70cm-tradycyjne-zi...780923277.html

Cytat:
Spasowałam, nie będę damą na własnym slubie
Moje ślubne buty stoją grzecznie pod ścianą i mają obcas 10 cm i 1 cm platforma. Szaleństwo. Kupiłam drugi ebuty, zwykłe czarne szpilki żeby ogarnąc technikę chodzenia. Wczoraj założyłam je na tańce i skapitulowałam. Chwała tej PMce która mówiła że w platformie nie da się tańczyc! Rzeczywiście sie nie da! Dzisiaj oddałam piekne czarne szpilki, moje pomarańczowe open toe może zostaną założone do kościoła o ile dojde w nich te 100 metrów.
Ja nawet nie wiem jak nauczyłam się chodzić w obcasach. Codziennie śmigam w szpilkach 10-11 cm i czuję się jak w balerinach, zwłaszcza w platformach. Za to w balerinach czy adidasach potrafi mi się przekręcić stopa na płaskiej powierzchni
Kochana! Trzeba ćwiczyć Buciki bardzo mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Świat Katarzyny ja też idę w platformach bo tylko w nich wytrzymuje. Paris witaj znów :-* Co do tańca to pytałam swój zespół czy wybrać coś szybszego żeby się goście nie wynudzili a oni na to " daj spokój, pierwszy taniec jest dla was, goście będą mieli wszystkie pozostałe. Jeszcze nikt nie zasnął w 3 minuty przy pierwszym tańcu, a jak zaśnie to go rozruszamy przy drugim ;-)"
Ja również będę miała platformy. Czuję się w nich bardzo komfortowo.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-02-28 o 09:13
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:12   #1997
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki !
Już sobie je wyszukałam na Zalando Ale one cenowo wychodzą tak jak La Boda w granicach 300 zł, chyba, że ja znów źle poszukałam
Cena zależy od koloru, czarne są już za 170 zł. Ja zapłaciłam 262 zł z przesyłką. Pomarańczowego koloru w moim rozmiarze nie znalazłam taniej.

Stary 2014-02-28, 09:15   #1998
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
A co niby jest nie tak z welonami? Ja mojej niczego nie pokazuję. Ostatnio wygadalam się że bede miała dwa welony i jeden oddam nowej Pm i się zaczęło. ..

Długi - jest za długi i za gęsto marszczony, a krótki - w sumie to za mało marszczony i taki jakiś cienki i mało efektowny
O te kupiłam:
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...gami-p-29.html
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-272.html

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-02-28 o 09:17
Stary 2014-02-28, 09:19   #1999
madziara889
Zakorzenienie

Na co dzień też chodzę na obcasach ale takich 5-8 cz i w takich mi najwygodniej. W butach na platformie bolą mnie nogi.

Wczoraj pytaliśmy kuzynkę Tż czy chciałaby czytać na naszym ślubie- bardzo się ucieszyła
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:22   #2000
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Długi - jest za długi i za gęsto marszczony, a krótki - w sumie to za mało marszczony i taki jakiś cienki i mało efektowny
O te kupiłam:
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...gami-p-29.html
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-272.html
Ja też mam z butterfly 280 cm, ale pojedynczy i jestem bardzo zadowolona. Z krótkiego również, ale wzięłam inny.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:22   #2001
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Tak! Ja mam od nich i polecam Szybko i tanio
dziękuję

dodaja piękne te bukiety, zwłaszcza ten z lewej
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:28   #2002
enzunio
BAN stały

Witam się w ten paskudny poranek

Cytat:
u mnie też była i to podobno prawie do finału doszla a tak sie nie cenią

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ja się wybieram Ale tylko na ślub, wesele mam zamiar przetańczyć bez platformy

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Umowa z zespołem podpisana czas szukać zabaw oczepinowych
Odnośnie zimnych ogni - sama mam chęć zorganizować coś takiego, ale pod Kościołem. My schodzimy ze schodów a osoby po bokach mają je w rękach Tylko boję się a) przyjarają mi sukienkę b) będzie niesprzyjająca pogoda i do tego w październiku o 16:30 jak wyjdziemy z Kościoła chyba jeszcze jasno ?
za umowę
W październiku o tej porze jest już ciemno Mam urodziny w październiku i jak skończyłam o 16.30 zajęcia na uczelni i jechałam do domu na przyjęcie-niespodziankę to pamiętam, że bali się, że zobaczę światło w kuchni

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też mam z butterfly 280 cm, ale pojedynczy i jestem bardzo zadowolona. Z krótkiego również, ale wzięłam inny.
Ja również jestem bardzo zadowolona, chociaż boję się, że krótki jest za delikatny do mojej sukni... ale mama mówi, że nie...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:30   #2003
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba zrobiłam błąd, bo nie zauważyłam, że krótki kupuję mgiełkę więc on faktycznie jest taki troszkę mało efektowny, ale siostrze i mamie się podoba. W sumie on będzie na salę i zabawę, więc może i dobrze, że jest taki lekki i w ogóle go nie czuć? Może sobie jeszcze dokupię jakiś krótki gęsto marszczony, w końcu 30 zł to nie majątek Ewentualnie tym będę rzucać na oczepinach

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

Ja również jestem bardzo zadowolona, chociaż boję się, że krótki jest za delikatny do mojej sukni... ale mama mówi, że nie...
Ja właśnie mam to samo odczucie, kupiłam krótki mgiełkę i faktycznie jest jak mgiełka Wolałabym coś konkretniejszego...
Za tydzień jadę na przymiarkę to podejmę decyzję

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-02-28 o 09:31
Stary 2014-02-28, 09:41   #2004
madzixx88
Zakorzenienie

hej

witam nowe PMki

co do prowadzenia przez tatę do ołtarza to kiedyś też myślałam nad tym, ale mój TŻ stanowczo powiedział, że to on chce mnie prowadzić jako swoją żonę więc ustąpię mu w tej kwestii

co do dzieci to zawsze jak się pojawia ten temat mówię to samo-nie wyobrażam sobie aby dzieci rodzeństwa TŻ mogłoby zabraknąć, dzieciaki uwielbiają nas a my ich i są częścią naszej rodziny a wesele to impreza rodzinna zamówiliśmy pokoje w hotelu, więc po prostu jak będą śpiące to pójdą na górę i tyle nie boję się, że rozwalą zabawę, że się będą plątać pod nogami itd , ich rodzice są ogarnięci w tym temacie i przypilnują dzieciaki natomiast pociech znajomych nie zapraszamy ale nikt nie ma tego za złe mam przynajmniej taką nadzieję, żadnych niemiłych głosów nie było

co do butów na platformie to jeśli mam w nich tańczyć to tylko takie dla mnie istnieją w tych bez zaraz mnie bolą stopy ostatnio obeszłąm z 10 sklepów w poszukiwaniu lakierek nude na platformie i min 1o cm obcasem i nie znalazłam jedynie bez platformy widziałam :/ temat butów robi się już powoli męczący....

Dziewczyny, dołączę się do PMek, które mają przejścia ze świadkowymi, moja kilka dni temu oświadczyła, że bardzooo mnie przeprasza, ale ma taki natłok pracy i się okazało, że w każdą sobotę będzie pracowała i nie jest w stanie mi zorganizować panieńskiego a w dodatku się na nim nie pojawi z dziewczynami mają taką grupę na fb gdzie się dzielą pomysłami itd i tam też im to napisała a na koniec dodała "mam nadzieję, że sobie poradzicie" - koleżanka mi przekazała jasne, że sobie poradzą, ale czuję się trochę głupio i jest mi najzwyczajniej w świecie przykro, bo jeśli ja bym miała być świadkową to bym stanęła na głowie by móc się na tym panieńskim pojawić no cóż...ogólnie temat tej świadkowej to dłuższa historia, może napiszę w klubie potem.. nie cytujcie proszę
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:44   #2005
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Ja nawet nie wiem jak nauczyłam się chodzić w obcasach. Codziennie śmigam w szpilkach 10-11 cm i czuję się jak w balerinach, zwłaszcza w platformach. Za to w balerinach czy adidasach potrafi mi się przekręcić stopa na płaskiej powierzchni
Kochana! Trzeba ćwiczyć Buciki bardzo mi się podobają.
Też prawie codziennie śmigam na obcasach, nawet nie wiem ile mają cm, a potknąć nigdy mi się nie zdarzyło w przeciwieństwie do płaskich butów. TZ się śmieje, że jak idziemy gdzieś, a ja mam płaskie buty to musi mnie trzymać bo się przewrócę o własne nogi

Justynkie, wydaje mi się, jakbyś codziennie przez 3 miesiące ćwiczyła chodzenie w obcasach(tylko nie w domu) to się nauczysz i przyzwyczaisz
Stary 2014-02-28, 09:49   #2006
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynkie, wydaje mi się, jakbyś codziennie przez 3 miesiące ćwiczyła chodzenie w obcasach(tylko nie w domu) to się nauczysz i przyzwyczaisz
Szkoda zachodu. Nie będę się męczyć, wydawać kasy na kolejne buty kiedy nie wiem czy dam radę w nich chodzić. Dla mnie buty mają być wygodne, zakładam i idę a nie przez miesiąc chodzić z odciskami i bolącymi stopami tylko po to żeby tydzień przed ślubem stwierdzić że to nie dla mnie. Nie wytrzymałam 20 min tańca, nie wiem czy dojechałabym w nich do pracy... Myślałam że będzie to łatwiejsze, ale po tych tańcach nie mam złudzeń. Wolę bezpieczną i tańszą opcję.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
co do butów na platformie to jeśli mam w nich tańczyć to tylko takie dla mnie istnieją w tych bez zaraz mnie bolą stopy ostatnio obeszłąm z 10 sklepów w poszukiwaniu lakierek nude na platformie i min 1o cm obcasem i nie znalazłam jedynie bez platformy widziałam :/ temat butów robi się już powoli męczący....

Dziewczyny, dołączę się do PMek, które mają przejścia ze świadkowymi,(...)
Sprawdź w Marks&Spencer buty polecane przez Magdalenkę.
Co do świadkowej, przykro mi

Stary 2014-02-28, 09:56   #2007
201605100
Konto usunięte

Justynkie czekaj bo się zgubiłam, to wystąpisz w tych pomarańczowych, których zdjęcie wrzucałaś wczoraj czy w baletkach?

Madzixx niefajna sytuacja, przykro mi
Stary 2014-02-28, 10:10   #2008
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
po pierwsze nic nie skracaj
chcesz zabić urok tego welonu?

Po drugie nie pokazuj nic teściowej, już o tym pisalam, ale gdy ja pokazalam sukienke na poprawiny to jedyny jej komentarz to - długa?! naprawde taką chcialaś?
niestety ale tak to już jest, że każda z bab (PM, mama, teściowa) ma jakąś tam wizje ślubu w głowie i nie ma sposobu by te wizje pogodzić

madzix - i takie wpisy przestzrgają mnie przed wyborem świadkowej, kurcze jeszcze sie nie zdecydowalam, bo wiem ze przez ten czas dużo może sie jeszcze wydarzyć... jak sie wybiera z rodzeństwa/kuzynostwa chyba jest troche inaczej gdy wybiera się świadkową wśród koleżanek... ehh... ja trzymam kciuki aby wszystko sie wyjasnilo

klaaudynaaaaaaaaaa - potrzebuje cie

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:13
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:10   #2009
enzunio
BAN stały

Cytat:
Ja chyba zrobiłam błąd, bo nie zauważyłam, że krótki kupuję mgiełkę więc on faktycznie jest taki troszkę mało efektowny, ale siostrze i mamie się podoba. W sumie on będzie na salę i zabawę, więc może i dobrze, że jest taki lekki i w ogóle go nie czuć? Może sobie jeszcze dokupię jakiś krótki gęsto marszczony, w końcu 30 zł to nie majątek Ewentualnie tym będę rzucać na oczepinach

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja właśnie mam to samo odczucie, kupiłam krótki mgiełkę i faktycznie jest jak mgiełka Wolałabym coś konkretniejszego...
Za tydzień jadę na przymiarkę to podejmę decyzję
Ja też powinnam przymierzyć do sukni, ale jak mam ją zakładać to mi się słabo robi... 40 minut samego zakładania i cierpień... Nienawidzę kupować/przymierzać/zakładać ciuchów

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dołączę się do PMek, które mają ...
Współczuję Ci, na mnie wczoraj obraziła się przyszła-niedoszła druhna... Sama mi mówi, że nie wie czy w ogóle będzie na moim ślubie, a wali focha, że ją uwaga "wykluczyłam z kręgu druhen"
Zresztą to ta, której facet jak jechaliśmy z zaproszeniem do nich walnął tekstami: "no jak już musicie to wejdźcie na 5 minut", "przejechaliście 300 km, żeby nam walentynkę dać??" <--- facet, który niby jest przyjacielem Tż

Cytat:
Justynkie czekaj bo się zgubiłam, to wystąpisz w tych pomarańczowych, których zdjęcie wrzucałaś wczoraj czy w baletkach?

Madzixx niefajna sytuacja, przykro mi
Justynkie idzie w tych które wczoraj wstawiała To trzecie buty

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:12
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:16   #2010
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Justynkie idzie w tych które wczoraj wstawiała To trzecie buty
Goni Cię w ilości butów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości