|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Szłam na grzyby jak byłam w ciąży i dwóch takich malowało domek od sąsiada, nie wiedzieli że obok Polacy mieszkają. Przeszłam kolo nich a jeden mówi: fajna, szkoda że z brzuchem. A ja mu: pilnuj pan pędzla. A ten drugi się prawie ze śmiechu udusil ![]() Cytat:
o dżizas. .. o właśnie, szkoda że nie dała mu Dżizas. Dżizas Mucha. Cytat:
mmm słone paluszki![]() Cytat:
ale kiedyś mu powiesz? ![]() Cytat:
szczerze? Moim zdaniem rodzice przez trzy lata ciężko pracowali na taką sytuację. Nie respektuje zasad... a jakie są zasady? Są w ogóle? ![]() Widocznie awantury i rzucanie zabawkami działają skoro tak robi. Rozryczę się to będzie cyc/zabawki/zwrócenie uwagi itp. Wniosek: ryczenie jest spoko. Wiecie co Nina ostatnio robi... pokapowała że reaguje jak zakaszle. Zawsze lecę bo boję się że się krztusi czy coś. I np siedzi cwaniara w foteliku gadamy sobie, dzwoni tel, ja odwracam wzrok i słyszę kaszlenie. Nina mnie zawołała. I tak 15 razy dziennie. Wniosek: kaszlenie jest spoko bo mama reaguje ![]() nikt nie mówił że będzie łatwo ![]() ![]() Cytat:
ja karmiłam trzy miesiące i jak tak patrzę to... wątpię żeby była jakaś różnica jakbym jeszcze trzy pokarmiła... i tak wiszą i tak ![]() na pewno nie zaszkodzi ale czy pomoże. .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||||||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Byłam z Edą i En u lekarza.
Eda lepiej, mamy skontrolować w poniedziałek, ale wygląda na to, że ten antybiotyk był potrzebny i już jest ok En ma tylko gorączkę, reszta ok, dr mówi, że to chyba ten ząbek, ale wcale się nie zdziwiła, że tak daleko jest A ja nic nie mówiłam, tylko, że ma coś na dziąśle, pytałam, czy to nie jakiś stan zapalny. Także ten.A tż ma grypę i alergię, więc musi swoje odchorować po prostu.
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz o mnie
Więc jestem w plecy jakieś tysiąc postów 900 przerobilam z motylem a 100 ostatnich przeczytałam Kupilam stewię, nie była nawet taka droga jak się spodziewałam ale mi nie smakuje jak nie wiem jutro może uczynie ten sernik od matallewar z tym to może będzie dobre. Kawa była okropna Nie mam czasu na nic... tak zaczęłam ryć norweski że każdą wolną minutę temu poświęcam. Spotkałam ostatnio szefową i pytała kiedy wracam do pracy. .. rzuciła kilka zbędnych komentarzy i sądzę że nawet sobie sprawy durne babsko nie zdaje jaka jestem przez nią highly motivated żeby tam nie wracać więc kuję![]() Byliśmy dziś na comiesięcznej wizycie, Nina ma kolegę, ma na imię Eimrik i trzymali się za rączki Waga z dzisiaj 7400 i 69,5cm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
O boże, Elenka ma ponad 40 stopni... dałam jej nurofen i modle się, żeby spadało... daje jej 20 minut, jak nie spadnie, dzwonię na pogotowie.
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaczęłam go obserwować... leży w łóżeczku bawi się... a tu nagle sobie zaczyna kaszleć... a jak przylece to zaciesza mały udawacz ![]() Cytat:
spadło ?
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam na wizycie w poniedziałek lekarka powiedziała, że nawet jak dziecko ma 6 miesięcy i sie nie obraca to jeszcze nie interweniujeCytat:
![]() Dla mnie problem nie jest wstawanie do niej w nocy - ba! mniej mi problemu sprawia podanie jej szamki na 5 minut i dalej kima niż walka z tym zeby zasnela bez jedzenia Tyle, że każdy już mówi co innego (w tym lekarze) i człowiek sam już nie wie jak jest najlepiej dla dziecka..a czemu eeg? nie wiem jaka jest procedura wykonywania tego badania więc nie pomogę.. Cytat:
Cytat:
Jak moja siostra u mnie była półtora roku temu i pojechłyśmy do Zion parku (stan Utah - kto by myślał o spotkaniu tam Polaków ) szła grupka młodych chłopaków. Jeden też rzucał k*wami i ch*jami na prawo i lewo, a moja młodsza siostra przechodząc koło nich rzuciła tylko "cześć chłopaki" - aż się zarumienił tak mu się głupio zrobiła ![]() Cytat:
dla Niny, ślicznie rośnie!---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
LaLoca brawo dla Mai za wagę i obroty
Ty się martwiłas a tu taka niespodzianka![]() Nena brawo również dla Ninki za wagę, a dla Ciebie ogromny szacun za motywację i naukę Matal, jak tam Elenka? Mam nadzieję, że temperatura spadla. Biedactwo małe. Chyba bym się posr.ala ze strachu gdybym taką tempke zobaczyła u dziecka. Współczuję i zdrowia całej Waszej rodzince życzę Co do cycków, zwisów i kp, to ja póki co narzekać nie mogę. Fakt, są duuuuuze i to mnie trochę wkurza, ale z jędrnością narazie jest dobrze Na początku założyła sobie, żeby wytrwać przy kp przez 3miechy, teraz w planie mam do 6, a później to się okaże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Spadła, powstałymi 3h i znów 40
dostała paracetamol. Za 3 h będzie już pediatra, wiec jedziemy...
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Biorąc pod uwagę nieudane próby karmienia w przypadku wielu bliskich mi osób myślałam, że jak miesiąc dociągne to będzie git. A tu taka niespodzianka Uwielbiam to Będę karmić dopóki Pola będzie chciała - oczywiście w granicach rozsądku, myślę, że koło roczku to tak akurat.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
Trudna sytuacja. A na krócej - 2-3 tyg? Zawsze to choć trochę wytchnienia..
|
|||
|
|
|
#4243 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Jak niby być konsekwentnym wobec rocznego dziecka? Cytat:
![]() Dobrze, że my mamy wizyty domowe z Lux Medu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
czary mary hokus pokus
bim salabim apsik moje dziecko przespalo cala noc. konia z rzedem (zedem?) jak mi ktos wytlumaczy jak to jest ze jednej nocy Macius spi cala noc, a wczoraj nie spac od 12-6, a przed wczoraj budzil sie dwa razy? dzis to chyba zlitowal sie nad nieprzytomna matka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak okropnie wściekła na TŻta że zaraz coś rozwale. Nie później jak wczoraj prosiłam go że jak rano karmię małego to ma nic do mnie nie gadać bo mały się wtedy rozbudza i mam awantury. I co? Wlazł dziś do sypialni gadać przez telefon i mi przekazuje o czym rozmawiał
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- A tak mnie brzuch boli przez @ że zaraz zdechne. Nie ma to jak udany początek dnia
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo wszystko uważam że można być konsekwentnym u roczniaka. Sadzisz że jak dziecko ms rok to nie da się nic zrobić dlatego że ma rok? Na przyklad ak zacznie ci chodzić/raczkowac po domu to będziesz mu pozwalać brać wszystko do ręki bo przecież ma rok i tak się nie nauczy? Wyciągnie ci 5 razy mąkę z szafki i rozsypie ale za 6 razem już będzie wiedzieć że nie wolno, jeśli będziesz konsekwentna. Dzieci są różne, jednemu powiesz raz a innemu sto. A twoi znajomi mają bardzo mądre i sprytne dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Matal daj znać jak tam
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4251 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki, zeby z Elenka wszystko bylo dobrze...Cytat:
moj dla odmiany zaczal sie juz wiercic jak szlam spac - o 23 o 2.30 zrobil awanture, ze chce jesc, gdzie od dwoch miesiecy nie jadl juz w srodku nocy tylko ok 6. a od 6 pobudka ![]() Matall i Tassia dziekuje bardzo za odpowiedzi w sprawie cwiczen a jeszcze dopytam na co powinnam zmienic po miesiacu? Nena zgadzam sie z Toba, ze da sie uczyc nawet roczne dziecko i trzeba byc konsekwentnym moja siostra tak robi u swojego 11-miesciecznego synka odkad tylko zaczal raczkowac i chodzic. to naprawde dziala, acz moze nie zawsze, ale maly powoli sie uczy co mozna a czego nie ![]() za wytrwalosc w nauce jezyka a teraz ide raz dwa sniadanko zjesc, pocwiczyc i do mamy na spacer
|
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
czarna, co do prezentow-jakies fajne zabawki do piasku https://www.google.com/search?q=lodz...w=1242&bih=585 ,czy np cukiernia https://www.google.com/search?q=lodz...en-US&tbm=isch fajne sa te zestawy, polecam puzzle, jakas gra planszówka, czy twister, albo zestaw duplo, kolorowanki, zestawy z czu-czu http://czuczu.pl/ , hulajnoga, rolki, zestawy plastyczne, fajny jest w wedlu zestaw https://www.google.com/search?q=wede...w=1242&bih=585 jak chcesz jeszcze, to wal, ja mam mase pomyslow
![]() papuga, a jaki niekapek macie? ja kupilam doidy cup ale duzej ilosci jej tym nie podam... jakos nie moge sie wbic, nie nadazam za Wami... ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- jeszcze tu gry fajne http://www.ekomaluch.pl/gramy ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,żeby spadła! Cytat:
A jak coś powiem to od razy słyszę: 'nie przesadzaj,bo tak ją nauczymy,że na palcach trzeba będzie chidzić' ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Noc była super. Jestem wyspana. Jedyne co mi przeszkadzało,to szczeniak szczekający za ścianą(taki nowy zakup sąsiadów )
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka...co do cwiczen to Matal polecała Jilian...ja robie teraz Shred i jets super... nawet bardziej podoba mi sie od Melb
mozesz robic chodakowska; a mozesz po prostu wymyslec wlasne cwiczenia; biegac itp. co do konsekwencji i wychowywania to dziecko się wychowuje od poczatku...od narodzin. tylko oczywiscie metodami dopasowanymi do dziecka. w taki sposob oduczylam Macka okladania mnie po twarzy w trakcie karmienia;ciagniecia za wlosy.... choc teraz znów ciagnie ale jak sie bawimy. poza tym mnie najbardziej wkurza gadanie...ze zobaczysz jak bedziesz miala wlasne dziecko. Zobaczyłam i poki co wszystko funkcjonuje tak jak chciałam. Wiadomo, że sytuacje typu spanie, marudzenie są czesto niezalezne od mamy, a od dziecka, zabkowania plaplapla Ale nie wierze ze nie da się czegos nauczyć dziecka. I jesli mi się to nie uda tzn. nie że się nie da, ale że ja nie potrafie.
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja za Wami nie nadążam ![]() u nas kolejna nieprzespana noc łeb mnie boli z niewyspania....brzuch mnie boli przez @, ramiona mnie bolą od noszenia dziecka [COLOR="rgb(255, 250, 205)"]także za.je.bi.ście![/COLOR] ![]() LaLoca Maja ma dopiero 5 miesięcy, więc nie ma się co martwić, moja dopiero z tydzień temu zaczęła się przewracać z pleców na brzuch mając 6,5 miesiąca także nie spodziewam się, że ona szybko usiądzie, ani że szybko będzie chodzić nena milka za wagę a że Ci się chce uczyć to podziwiam! chociaz też za niedlugo będę musiała sobie przypomnieć to i owo do pracy Matallo matko, strasznie wysoka ta gorączka....biedna, ja bym chyba już na pogotowie dzwoniła ![]() Cytat:
a co do tżta to rozumiem Cię w zupełności, bo do mojego tżta tez zazwyczaj dzwonią z pracy akurat jak mi mała uśnie ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- aha przypomniało mi się, że Kaśka ja też piorę rzeczy małej w zwykłym proszku, jedynie uzywam nadal płynu dla dzieci, bo mi ładnie paffffnie a tu masz linka do Jack Strong : http://www.5fantastic.pl/plikosfera/73851/Video/8713261
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja na szybciocha, muszę się brać za moje zadanie domowe odnośnie wakacji ![]() Cytat:
I nie obrażę się jak będzie druga córa, wszak ciuszki zostawiam to byłoby oszczędniej![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
nadrabiaąłm wczoraj wieczorem/w nocy i zasnełam nad lapkiem a tz rano jak przyszedł z pracy to wyłączył wiec nie wiem co pisałam i ile nadrobiłam no ale miałąm bojowe zadanie /w załączniku/ siostra z dnia na dzieńkazałą zrobić dzieciom maski...dała wzór na ksero do wyciecia na zwykłej kartce...a z eja w domu ani papieru koloroweo ani nic to teściowa przywiozła mi poanke od siostry tż i przerysowąłam maske i takie cosik mi wyszło maiąłm wyrzuty sumienia odnośnie gabi rano bo się rozpąłkała jak zobaczyła adriana maske ale już jej zrobiłam królewskiego kotka z koroną i błyszczacymi seduszkami i diamencikami mam nadzieje ze jej się spodoba jak wróci z przedszkola
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem brzydal pierwsze co poczułam to okropną zazdrość jak to przeczytałam wiem, że zazdrość jest wstrętna, ale ochłonęłam i życzę Wam ślicznej córuni jeszcze dodatkowo chyba zadziałało to, że oglądałam wczoraj wieczorem z P. zdjęcia Mikiego jak miał 4-5 dni oglądałam! Motyl bo wiesz! my się zmawiamy na marzec- kwiecien no może być nawet maj jak dla mnie
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matal kciuki za Elenke, daj znac ![]() misia i snow ![]() ostatnio malo czasu mam co u nas szybko napoisze a mianowicie ze maly zaczal pisczzec od wczoraj niemilosiernie ![]() i zalatawilismy chrzesta na lany poniedzialek oczywiscie nie obylo sie bez gadek o slubie itd opisze jak bede miala wiecej czasu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

spadło ?
ojej. Aż tak od zabka ? Trzymajcie sie dziewczyny !

Nam na wizycie w poniedziałek lekarka powiedziała, że nawet jak dziecko ma 6 miesięcy i sie nie obraca to jeszcze nie interweniuje
dla mnie nie jest problemem czy się przez całą noc obudzi raz czy 3 razy... widocznie ma taką potrzebe i nie widze sensu oduczania tak małego dziecka tego 
Trudna sytuacja. A na krócej - 2-3 tyg? Zawsze to choć trochę wytchnienia..

)