Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 23:28   #4231
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem co czujesz. Ja bedac w 9 miesiacu ciazy potrafilam stac w upale na pasach z 15minut bo zadne auto sie nie zatrzymalo. Z placzacym dzieckiem w sklepie tez nie raz sie nastalam w kolejce. Raz nioslam go na rekach bo plakal i niechcacy uderzylam reka (w sumie otarlam sie jedynie) o jakas mloda Polke to jeszcze skomentowala jak chodze, odpowiedzialam zeby sie lepiej cieszyla ze mam w tym momencie dziecko na rekach
Ludzie sa okropni. Pamietam jak raz z torbami z wielkim brzuchem szlam, ledwo sie wloklam bo glupia nie mialam wyobrazni i przy kasie okazalo sie ze torby waza sto kilo, mijalam mase mlodych ludzi, a pomoc zaproponowala mi Pani kolo 80tki! Ale odmowilam, zreszta bylam juz pod domem.
A ja kiedyś pojechałam jednemu Polakowi
Szłam na grzyby jak byłam w ciąży i dwóch takich malowało domek od sąsiada, nie wiedzieli że obok Polacy mieszkają. Przeszłam kolo nich a jeden mówi: fajna, szkoda że z brzuchem. A ja mu: pilnuj pan pędzla. A ten drugi się prawie ze śmiechu udusil

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
gdzie mogę obejrzeć, albo ściągnąć film Jack Strong? szukam i nigdzie nie ma- wszędzie zwiastun

Anna Mucha wybrała imię synka.... Teodor
biedne dzieci: Stefania i Teodor

o dżizas. .. o właśnie, szkoda że nie dała mu Dżizas. Dżizas Mucha.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zostawilam Janka w lozeczku na 15-20 nim, jak wrocilam to mial zdjete polspiochy i lizal gola stope

mmm słone paluszki

Cytat:
Na lato zaczynamy starania o kolejne dzidzi chyba

Cytat:
Przyda się, szczególnie że TŻ jeszcze nie został o tym poinformowany

ale kiedyś mu powiesz?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wiesz tylko to jest takie dziecko, które nie respektuje żadnych zasad. jak raz jego mama musiała wyjść do dentysty w godzinach drzemki, to młody nie zasnął bez cyca tylko zrobił taką awanturę, że ludzie się dziwili co się tam działo, takie dantejskie sceny odchodziły

a z tym, że rzuca w nich zabawkami, gryzie, bije, tak samo jest. niestety nie trafia do niego tłumaczenie, że tak nie wolno.
w ogóle mimo, że jest już duży to nie można się z nim dogadać. rodzice głowią się o co mu chodzi, a on tylko krzyczy "nie! nie!" i ryczy jak opętany już ze złości.

szczerze? Moim zdaniem rodzice przez trzy lata ciężko pracowali na taką sytuację.
Nie respektuje zasad... a jakie są zasady? Są w ogóle?
Widocznie awantury i rzucanie zabawkami działają skoro tak robi. Rozryczę się to będzie cyc/zabawki/zwrócenie uwagi itp. Wniosek: ryczenie jest spoko.

Wiecie co Nina ostatnio robi... pokapowała że reaguje jak zakaszle. Zawsze lecę bo boję się że się krztusi czy coś. I np siedzi cwaniara w foteliku gadamy sobie, dzwoni tel, ja odwracam wzrok i słyszę kaszlenie. Nina mnie zawołała. I tak 15 razy dziennie. Wniosek: kaszlenie jest spoko bo mama reaguje

nikt nie mówił że będzie łatwo

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
też to rozważam..
od początku chciałam karmić pół roku, przyznam się że ze względu na cycki nie chcę żeby były obwisłe , wiem jestem głupia..
ale teraz zastanawiam się czy to w ogole możliwe skoro Antek butelki się nie chwyci :/

ja karmiłam trzy miesiące i jak tak patrzę to... wątpię żeby była jakaś różnica jakbym jeszcze trzy pokarmiła... i tak wiszą i tak

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
hehe to proponuję patelnię i sznurek i niech biega

Cytat:
a smarujesz jakimś balsamem? podobno to też może pomóc
żartujesz prawda? na pewno nie zaszkodzi ale czy pomoże. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:29   #4232
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Byłam z Edą i En u lekarza.
Eda lepiej, mamy skontrolować w poniedziałek, ale wygląda na to, że ten antybiotyk był potrzebny i już jest ok
En ma tylko gorączkę, reszta ok, dr mówi, że to chyba ten ząbek, ale wcale się nie zdziwiła, że tak daleko jest A ja nic nie mówiłam, tylko, że ma coś na dziąśle, pytałam, czy to nie jakiś stan zapalny. Także ten.

A tż ma grypę i alergię, więc musi swoje odchorować po prostu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:44   #4233
nena_milka
Wtajemniczenie

A teraz o mnie
Więc jestem w plecy jakieś tysiąc postów 900 przerobilam z motylem a 100 ostatnich przeczytałam
Kupilam stewię, nie była nawet taka droga jak się spodziewałam ale mi nie smakuje jak nie wiem jutro może uczynie ten sernik od matallewar z tym to może będzie dobre. Kawa była okropna

Nie mam czasu na nic... tak zaczęłam ryć norweski że każdą wolną minutę temu poświęcam. Spotkałam ostatnio szefową i pytała kiedy wracam do pracy. .. rzuciła kilka zbędnych komentarzy i sądzę że nawet sobie sprawy durne babsko nie zdaje jaka jestem przez nią highly motivated żeby tam nie wracać więc kuję

Byliśmy dziś na comiesięcznej wizycie, Nina ma kolegę, ma na imię Eimrik i trzymali się za rączki super to było
Waga z dzisiaj 7400 i 69,5cm

Stary 2014-02-28, 01:39   #4234
matallewar
Zakorzenienie

O boże, Elenka ma ponad 40 stopni... dałam jej nurofen i modle się, żeby spadało... daje jej 20 minut, jak nie spadnie, dzwonię na pogotowie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-28, 01:52   #4235
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Wiecie co Nina ostatnio robi... pokapowała że reaguje jak zakaszle. Zawsze lecę bo boję się że się krztusi czy coś. I np siedzi cwaniara w foteliku gadamy sobie, dzwoni tel, ja odwracam wzrok i słyszę kaszlenie. Nina mnie zawołała. I tak 15 razy dziennie. Wniosek: kaszlenie jest spoko bo mama reaguje
Igor robi tak samo
zaczęłam go obserwować... leży w łóżeczku bawi się... a tu nagle sobie zaczyna kaszleć... a jak przylece to zaciesza
mały udawacz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O boże, Elenka ma ponad 40 stopni... dałam jej nurofen i modle się, żeby spadało... daje jej 20 minut, jak nie spadnie, dzwonię na pogotowie.
spadło ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 02:01   #4236
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze,mam nadzieję,że spadła temperatura

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-28, 02:03   #4237
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
ojej. Aż tak od zabka ? Trzymajcie sie dziewczyny !

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 02:43   #4238
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dziękujemy Może i zdolna, ale leniuszek mały, bo porównując do innych wątkowych dzieciaczków to chyba jedyna jeszcze tego nie robiła. No, ale już umie i to najważniejsze, a Pani dr stwierdziła, że ma jeszcze czas. A i bym zapomniała waży 6900g
Pewnie, że ma Nam na wizycie w poniedziałek lekarka powiedziała, że nawet jak dziecko ma 6 miesięcy i sie nie obraca to jeszcze nie interweniuje

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
zgadzam się
nie chciałam się odzywać bo tutaj zauważyłam wszyscy tylko patrzą jak oduczyć dziecko jedzenia w nocy i żeby przespało całą noc i się nie obudziło... dla mnie nie jest problemem czy się przez całą noc obudzi raz czy 3 razy... widocznie ma taką potrzebe i nie widze sensu oduczania tak małego dziecka tego
dorosły człowiek też się czasami budzi w nocy bo chce mu się pić a niektórzy nawet się budzą i wędrują do lodówki
myśle że dziecko samo dorośnie do tego żeby przesypiać całą noc bez pobudki

mamy skierowanie na eeg przeraża mnie to... miała któraś ? będą mu to robili na śnie czy nie ? bo żeby zasnął gdzieś poza domem to musi nastąpić cud
np ja tak robie
Dla mnie problem nie jest wstawanie do niej w nocy - ba! mniej mi problemu sprawia podanie jej szamki na 5 minut i dalej kima niż walka z tym zeby zasnela bez jedzenia Tyle, że każdy już mówi co innego (w tym lekarze) i człowiek sam już nie wie jak jest najlepiej dla dziecka..

a czemu eeg? nie wiem jaka jest procedura wykonywania tego badania więc nie pomogę..

Cytat:
Jesteś silna,dasz sobie radę.Zazdroszczę Ci tej Polski,też bym sobie pojechała na miesiąc,ale mój mąż się nie zgadza

Dlaczego sie nie zgadza? Ja mysle ze to dobry pomysl patrzac na to jak jestes zmeczona i jak malutka jest wymagająca. Przynajmniej miałabyś jakąś pomoc.

Cytat:
Szłam na grzyby jak byłam w ciąży i dwóch takich malowało domek od sąsiada, nie wiedzieli że obok Polacy mieszkają. Przeszłam kolo nich a jeden mówi: fajna, szkoda że z brzuchem. A ja mu: pilnuj pan pędzla. A ten drugi się prawie ze śmiechu udusil

Jak moja siostra u mnie była półtora roku temu i pojechłyśmy do Zion parku (stan Utah - kto by myślał o spotkaniu tam Polaków ) szła grupka młodych chłopaków. Jeden też rzucał k*wami i ch*jami na prawo i lewo, a moja młodsza siostra przechodząc koło nich rzuciła tylko "cześć chłopaki" - aż się zarumienił tak mu się głupio zrobiła

Cytat:
Byliśmy dziś na comiesięcznej wizycie, Nina ma kolegę, ma na imię Eimrik i trzymali się za rączki super to było

dla Niny, ślicznie rośnie!

---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ----------

Cytat:
o jejku.. Mam nadzieję, że spadła i już jest dobrze
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 04:26   #4239
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pewnie, że ma Nam na wizycie w poniedziałek lekarka powiedziała, że nawet jak dziecko ma 6 miesięcy i sie nie obraca to jeszcze nie interweniuje

np ja tak robie
Dla mnie problem nie jest wstawanie do niej w nocy - ba! mniej mi problemu sprawia podanie jej szamki na 5 minut i dalej kima niż walka z tym zeby zasnela bez jedzenia Tyle, że każdy już mówi co innego (w tym lekarze) i człowiek sam już nie wie jak jest najlepiej dla dziecka..

a czemu eeg? nie wiem jaka jest procedura wykonywania tego badania więc nie pomogę..

Dlaczego sie nie zgadza? Ja mysle ze to dobry pomysl patrzac na to jak jestes zmeczona i jak malutka jest wymagająca. Przynajmniej miałabyś jakąś pomoc.

Jak moja siostra u mnie była półtora roku temu i pojechłyśmy do Zion parku (stan Utah - kto by myślał o spotkaniu tam Polaków ) szła grupka młodych chłopaków. Jeden też rzucał k*wami i ch*jami na prawo i lewo, a moja młodsza siostra przechodząc koło nich rzuciła tylko "cześć chłopaki" - aż się zarumienił tak mu się głupio zrobiła

dla Niny, ślicznie rośnie!

---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ----------

o jejku.. Mam nadzieję, że spadła i już jest dobrze
Nie chce żebyśmy jechały,bo on sobie nie wyobraża nie widzieć dziecka miesiąc.Wiem,odpoczelabym ,ale co zrobić,z jednej strony go rozumiem,a.z drugiej jestem wściekła

Stary 2014-02-28, 05:04   #4240
jo_asiek
Zadomowienie

LaLoca brawo dla Mai za wagę i obroty Ty się martwiłas a tu taka niespodzianka

Nena brawo również dla Ninki za wagę, a dla Ciebie ogromny szacun za motywację i naukę

Matal, jak tam Elenka? Mam nadzieję, że temperatura spadla. Biedactwo małe. Chyba bym się posr.ala ze strachu gdybym taką tempke zobaczyła u dziecka. Współczuję i zdrowia całej Waszej rodzince życzę

Co do cycków, zwisów i kp, to ja póki co narzekać nie mogę. Fakt, są duuuuuze i to mnie trochę wkurza, ale z jędrnością narazie jest dobrze Na początku założyła sobie, żeby wytrwać przy kp przez 3miechy, teraz w planie mam do 6, a później to się okaże

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 05:37   #4241
matallewar
Zakorzenienie

Spadła, powstałymi 3h i znów 40 dostała paracetamol. Za 3 h będzie już pediatra, wiec jedziemy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-28, 05:42   #4242
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Na początku założyła sobie, żeby wytrwać przy kp przez 3miechy, teraz w planie mam do 6, a później to się okaże

A ja nic nie zakładałam, na początku nawet karmienie wydawało mi się troche oblesne (w sensie nie za karmenie jako ogolnie, ale ze ktos mi bedzie z mojego osobistego cycka ssał). Biorąc pod uwagę nieudane próby karmienia w przypadku wielu bliskich mi osób myślałam, że jak miesiąc dociągne to będzie git. A tu taka niespodzianka Uwielbiam to Będę karmić dopóki Pola będzie chciała - oczywiście w granicach rozsądku, myślę, że koło roczku to tak akurat.

Cytat:
Spadła, powstałymi 3h i znów 40 dostała paracetamol. Za 3 h będzie już pediatra, wiec jedziemy...
Biedna Enlenka.. Trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Cytat:
Nie chce żebyśmy jechały,bo on sobie nie wyobraża nie widzieć dziecka miesiąc.Wiem,odpoczelabym ,ale co zrobić,z jednej strony go rozumiem,a.z drugiej jestem wściekła

Rozumiem. Z jednej strony trudno mu się dziwić, z drugiej nie dziwie się że jesteś wściekła Trudna sytuacja. A na krócej - 2-3 tyg? Zawsze to choć trochę wytchnienia..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:04   #4243
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

o dżizas. .. o właśnie, szkoda że nie dała mu Dżizas. Dżizas Mucha.

mmm słone paluszki

ale kiedyś mu powiesz?

szczerze? Moim zdaniem rodzice przez trzy lata ciężko pracowali na taką sytuację.
Nie respektuje zasad... a jakie są zasady? Są w ogóle?
Widocznie awantury i rzucanie zabawkami działają skoro tak robi. Rozryczę się to będzie cyc/zabawki/zwrócenie uwagi itp. Wniosek: ryczenie jest spoko.

nikt nie mówił że będzie łatwo

ja karmiłam trzy miesiące i jak tak patrzę to... wątpię żeby była jakaś różnica jakbym jeszcze trzy pokarmiła... i tak wiszą i tak

żartujesz prawda? na pewno nie zaszkodzi ale czy pomoże. ..

Jakie 3 lata? To dziecko ma trochę ponad 1,5 roku, a dodam, że jak miał roczek to już się tak zachowywał. W ogóle to ponoć wg jego rodziców jako kilku miesięczne niemowlę już potrafił dac w doope.
Jak niby być konsekwentnym wobec rocznego dziecka?

Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Dobrze, że my mamy wizyty domowe z Lux Medu...

Stary 2014-02-28, 07:10   #4244
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nic nie zakładałam, na początku nawet karmienie wydawało mi się troche oblesne (w sensie nie za karmenie jako ogolnie, ale ze ktos mi bedzie z mojego osobistego cycka ssał). Biorąc pod uwagę nieudane próby karmienia w przypadku wielu bliskich mi osób myślałam, że jak miesiąc dociągne to będzie git. A tu taka niespodzianka Uwielbiam to Będę karmić dopóki Pola będzie chciała - oczywiście w granicach rozsądku, myślę, że koło roczku to tak akurat.

Biedna Enlenka.. Trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Rozumiem. Z jednej strony trudno mu się dziwić, z drugiej nie dziwie się że jesteś wściekła Trudna sytuacja. A na krócej - 2-3 tyg? Zawsze to choć trochę wytchnienia..
No trudna sytuacja,na szczęście w lipcu jedziemy na dłużej

Stary 2014-02-28, 07:33   #4245
tassia
Zakorzenienie

czary mary hokus pokus
bim salabim apsik

moje dziecko przespalo cala noc.
konia z rzedem (zedem?) jak mi ktos wytlumaczy jak to jest ze jednej nocy Macius spi cala noc, a wczoraj nie spac od 12-6, a przed wczoraj budzil sie dwa razy?

dzis to chyba zlitowal sie nad nieprzytomna matka

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:42   #4246
MsLullaby
Zakorzenienie

Jestem tak okropnie wściekła na TŻta że zaraz coś rozwale. Nie później jak wczoraj prosiłam go że jak rano karmię małego to ma nic do mnie nie gadać bo mały się wtedy rozbudza i mam awantury. I co? Wlazł dziś do sypialni gadać przez telefon i mi przekazuje o czym rozmawiał powiedziałam w nerwach "zamknij się kur.wa" i się obraził ale to mi akurat wisi bo właśnie od 5.30 słucham krzyków i pisków. Gdzie on ma mózg ja się pytam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A tak mnie brzuch boli przez @ że zaraz zdechne. Nie ma to jak udany początek dnia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:46   #4247
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
A ja nic nie zakładałam, na początku nawet karmienie wydawało mi się troche oblesne (w sensie nie za karmenie jako ogolnie, ale ze ktos mi bedzie z mojego osobistego cycka ssał). Biorąc pod uwagę nieudane próby karmienia w przypadku wielu bliskich mi osób myślałam, że jak miesiąc dociągne to będzie git. A tu taka niespodzianka Uwielbiam to Będę karmić dopóki Pola będzie chciała - oczywiście w granicach rozsądku, myślę, że koło roczku to tak akurat..
ja będąc jeszcze w ciąży na luzie podchodziłam do kp. Uda się to uda, nie to trudno. Po kilku dniowej walce o kp w szpitalu i po tym jak moje cycki zostały wyciągnięte we wszystkie strony przez położne a Szymek zaczął ssac doszłam do wniosku, że warto. Teraz uwielbiam karmić i chciałabym żeby jeszcze trochę się udało

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:50   #4248
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
O jejku, trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Jakie 3 lata? To dziecko ma trochę ponad 1,5 roku, a dodam, że jak miał roczek to już się tak zachowywał. W ogóle to ponoć wg jego rodziców jako kilku miesięczne niemowlę już potrafił dac w doope.
Jak niby być konsekwentnym wobec rocznego dziecka?

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Dobrze, że my mamy wizyty domowe z Lux Medu...

Spokojnie! Pomyliłam się! Myślałam że ma trzy lata.
Mimo wszystko uważam że można być konsekwentnym u roczniaka. Sadzisz że jak dziecko ms rok to nie da się nic zrobić dlatego że ma rok? Na przyklad ak zacznie ci chodzić/raczkowac po domu to będziesz mu pozwalać brać wszystko do ręki bo przecież ma rok i tak się nie nauczy? Wyciągnie ci 5 razy mąkę z szafki i rozsypie ale za 6 razem już będzie wiedzieć że nie wolno, jeśli będziesz konsekwentna. Dzieci są różne, jednemu powiesz raz a innemu sto. A twoi znajomi mają bardzo mądre i sprytne dziecko i chyba faktycznie potrzeba tam ingerencji terapeuty

Stary 2014-02-28, 07:53   #4249
MsLullaby
Zakorzenienie

Matal daj znać jak tam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:58   #4250
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tak okropnie wściekła na TŻta że zaraz coś rozwale. Nie później jak wczoraj prosiłam go że jak rano karmię małego to ma nic do mnie nie gadać bo mały się wtedy rozbudza i mam awantury. I co? Wlazł dziś do sypialni gadać przez telefon i mi przekazuje o czym rozmawiał powiedziałam w nerwach "zamknij się kur.wa" i się obraził ale to mi akurat wisi bo właśnie od 5.30 słucham krzyków i pisków. Gdzie on ma mózg ja się pytam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A tak mnie brzuch boli przez @ że zaraz zdechne. Nie ma to jak udany początek dnia
Ci faceci,są nireformowalni.Mojemu też wciąż powtarzam,że tego ma nie robić,tak się nie zachowywać,a on wciąż to samo.Moja też już od szóstej nie śpi i gada :banghead:

Stary 2014-02-28, 08:05   #4251
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
kciuki, zeby z Elenka wszystko bylo dobrze...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czary mary hokus pokus
bim salabim apsik

moje dziecko przespalo cala noc.
konia z rzedem (zedem?) jak mi ktos wytlumaczy jak to jest ze jednej nocy Macius spi cala noc, a wczoraj nie spac od 12-6, a przed wczoraj budzil sie dwa razy?

dzis to chyba zlitowal sie nad nieprzytomna matka

moj dla odmiany zaczal sie juz wiercic jak szlam spac - o 23
o 2.30 zrobil awanture, ze chce jesc, gdzie od dwoch miesiecy nie jadl juz w srodku nocy tylko ok 6.
a od 6 pobudka

Matall i Tassia dziekuje bardzo za odpowiedzi w sprawie cwiczen
a jeszcze dopytam na co powinnam zmienic po miesiacu?

Nena zgadzam sie z Toba, ze da sie uczyc nawet roczne dziecko i trzeba byc konsekwentnym
moja siostra tak robi u swojego 11-miesciecznego synka odkad tylko zaczal raczkowac i chodzic. to naprawde dziala, acz moze nie zawsze, ale maly powoli sie uczy co mozna a czego nie
za wytrwalosc w nauce jezyka

a teraz ide raz dwa sniadanko zjesc, pocwiczyc i do mamy na spacer
Stary 2014-02-28, 08:36   #4252
agravka
Wtajemniczenie

czarna, co do prezentow-jakies fajne zabawki do piasku https://www.google.com/search?q=lodz...w=1242&bih=585 ,czy np cukiernia https://www.google.com/search?q=lodz...en-US&tbm=isch fajne sa te zestawy, polecam puzzle, jakas gra planszówka, czy twister, albo zestaw duplo, kolorowanki, zestawy z czu-czu http://czuczu.pl/ , hulajnoga, rolki, zestawy plastyczne, fajny jest w wedlu zestaw https://www.google.com/search?q=wede...w=1242&bih=585 jak chcesz jeszcze, to wal, ja mam mase pomyslow

papuga, a jaki niekapek macie? ja kupilam doidy cup ale duzej ilosci jej tym nie podam...

jakos nie moge sie wbic, nie nadazam za Wami...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

jeszcze tu gry fajne http://www.ekomaluch.pl/gramy

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Od zębów to tak do 38 chyba może być... Daj znać co u Was

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:50   #4253
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki,żeby spadła!

Cytat:

Też tak często mam.
A jak coś powiem to od razy słyszę: 'nie przesadzaj,bo tak ją nauczymy,że na palcach trzeba będzie chidzić'

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Noc była super. Jestem wyspana.
Jedyne co mi przeszkadzało,to szczeniak szczekający za ścianą(taki nowy zakup sąsiadów )

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:59   #4254
tassia
Zakorzenienie

Anutka...co do cwiczen to Matal polecała Jilian...ja robie teraz Shred i jets super... nawet bardziej podoba mi sie od Melb
mozesz robic chodakowska; a mozesz po prostu wymyslec wlasne cwiczenia; biegac itp.

co do konsekwencji i wychowywania to dziecko się wychowuje od poczatku...od narodzin. tylko oczywiscie metodami dopasowanymi do dziecka.
w taki sposob oduczylam Macka okladania mnie po twarzy w trakcie karmienia;ciagniecia za wlosy.... choc teraz znów ciagnie ale jak sie bawimy.

poza tym mnie najbardziej wkurza gadanie...ze zobaczysz jak bedziesz miala wlasne dziecko. Zobaczyłam i poki co wszystko funkcjonuje tak jak chciałam. Wiadomo, że sytuacje typu spanie, marudzenie są czesto niezalezne od mamy, a od dziecka, zabkowania plaplapla

Ale nie wierze ze nie da się czegos nauczyć dziecka. I jesli mi się to nie uda tzn. nie że się nie da, ale że ja nie potrafie.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:04   #4255
kropla_deszczu
Zadomowienie

dzień dobry
ja za Wami nie nadążam

u nas kolejna nieprzespana noc ku.r.wa czy te zęby kiedyś wyjdą i będzie spokój w końcu ja nie mam sily!!! jeszcze jakby tego było malo, że Alicja jęczy całymi dniami to jeszcze najlepiej żeby ją nosić na rękach...w wózku wyje, w lezaczku wyje, na podłodze wyje....weźcie mnie zabijcie bo wyjdę z siebie, a przy okazji padnę na pysk przez te je.ba.ne zęby

łeb mnie boli z niewyspania....brzuch mnie boli przez @, ramiona mnie bolą od noszenia dziecka

[COLOR="rgb(255, 250, 205)"]także za.je.bi.ście![/COLOR]

LaLoca Maja ma dopiero 5 miesięcy, więc nie ma się co martwić, moja dopiero z tydzień temu zaczęła się przewracać z pleców na brzuch mając 6,5 miesiąca także nie spodziewam się, że ona szybko usiądzie, ani że szybko będzie chodzić

nena milka za wagę a że Ci się chce uczyć to podziwiam! chociaz też za niedlugo będę musiała sobie przypomnieć to i owo do pracy

Matallo matko, strasznie wysoka ta gorączka....biedna, ja bym chyba już na pogotowie dzwoniła

Cytat:

z @ możemy sobie przybic "5" a co do tżta to rozumiem Cię w zupełności, bo do mojego tżta tez zazwyczaj dzwonią z pracy akurat jak mi mała uśnie i momentalnie wybudza ją albo dzwonek, albo gadka tżta, zawsze go wyganiam do innego pokoju

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

aha przypomniało mi się, że Kaśka ja też piorę rzeczy małej w zwykłym proszku, jedynie uzywam nadal płynu dla dzieci, bo mi ładnie paffffnie

a tu masz linka do Jack Strong :
http://www.5fantastic.pl/plikosfera/73851/Video/8713261
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:08   #4256
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki,żeby spadła!

Też tak często mam.
A jak coś powiem to od razy słyszę: 'nie przesadzaj,bo tak ją nauczymy,że na palcach trzeba będzie chidzić'

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Noc była super. Jestem wyspana.
Jedyne co mi przeszkadzało,to szczeniak szczekający za ścianą(taki nowy zakup sąsiadów )
Oo jakbym mojego słyszała.Tylko jego to może nie obchodzić,bo później nie on walczy z dzieckiem i nie śpi,tylko ja

Stary 2014-02-28, 09:22   #4257
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Ja na szybciocha, muszę się brać za moje zadanie domowe odnośnie wakacji

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja mam z bratem 10 lat różnicy i długi,długi czas nie umieliśmy się porozumieć. Dla mnie to za duża roznica wieku, dlatego poniekąd tym się kierowałam...
Między Mają a Julią jest 2,5 roku, więc jak dla mnie super różnica wieku

Życzę Ci teraz córuni
no mam nadzieję, też taką planuję. Drugie ma być marca i basta hehehe I nie obrażę się jak będzie druga córa, wszak ciuszki zostawiam to byłoby oszczędniej

Cytat:
Można normalnie wchodzić do wody z takim dzieckiem czy raczej nie?
My chcemy we wrześniu jechać na wakacje

Zakupiłam 7 pączków a teraz siedze w parku i jem pycha

Sent from my iPhone using Tapatalk
no właśnie też się zastanawiałam jak z wchodzeniem do wody. DO morza chyba ok, tylko ostrożnie z oczami. A chlorowana woda?skoro te baseny dla maluchów są z ozonowaną to może chlor tak niezbyt?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tez mysle ze jak dziecko nie przyzwyczajone to moze byc ciezko...

a czmeu konczysz kp. jesli wolno spytac....
ja wlasnie rozwazam jak dlugo karmic...
ja nie rozważam, wszystko wyjdzie w czasie

Cytat:
też to rozważam..
od początku chciałam karmić pół roku, przyznam się że ze względu na cycki nie chcę żeby były obwisłe , wiem jestem głupia..
ale teraz zastanawiam się czy to w ogole możliwe skoro Antek butelki się nie chwyci :/
hmmm a są jakieś naukowe dowody na to,że krótsze karmienie to lepsze cycki?chyba nie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:26   #4258
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
nadrabiaąłm wczoraj wieczorem/w nocy i zasnełam nad lapkiem a tz rano jak przyszedł z pracy to wyłączył wiec nie wiem co pisałam i ile nadrobiłam
no ale miałąm bojowe zadanie /w załączniku/
siostra z dnia na dzieńkazałą zrobić dzieciom maski...dała wzór na ksero do wyciecia na zwykłej kartce...a z eja w domu ani papieru koloroweo ani nic to teściowa przywiozła mi poanke od siostry tż i przerysowąłam maske i takie cosik mi wyszło artysty ze mnie nei będzie ale cóż
maiąłm wyrzuty sumienia odnośnie gabi rano bo się rozpąłkała jak zobaczyła adriana maske było [późno dzieci mi wyły i tak dobrze że t, była chwilę to wykapałam i ogarnełam ten bajzel bo już mnie roznosiło z nerwów ale już jej zrobiłam królewskiego kotka z koroną i błyszczacymi seduszkami i diamencikami mam nadzieje ze jej się spodoba jak wróci z przedszkola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140227_203843.jpg (125,4 KB, 27 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:32   #4259
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Na lato zaczynamy starania o kolejne dzidzi chyba
jestem brzydal pierwsze co poczułam to okropną zazdrość jak to przeczytałam wiem, że zazdrość jest wstrętna, ale ochłonęłam i życzę Wam ślicznej córuni
jeszcze dodatkowo chyba zadziałało to, że oglądałam wczoraj wieczorem z P. zdjęcia Mikiego jak miał 4-5 dni
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gerard Butler na Polsacie
oglądałam!

Motyl bo wiesz! my się zmawiamy na marzec- kwiecien no może być nawet maj jak dla mnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:35   #4260
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz o mnie
Więc jestem w plecy jakieś tysiąc postów 900 przerobilam z motylem a 100 ostatnich przeczytałam
Kupilam stewię, nie była nawet taka droga jak się spodziewałam ale mi nie smakuje jak nie wiem jutro może uczynie ten sernik od matallewar z tym to może będzie dobre. Kawa była okropna

Nie mam czasu na nic... tak zaczęłam ryć norweski że każdą wolną minutę temu poświęcam. Spotkałam ostatnio szefową i pytała kiedy wracam do pracy. .. rzuciła kilka zbędnych komentarzy i sądzę że nawet sobie sprawy durne babsko nie zdaje jaka jestem przez nią highly motivated żeby tam nie wracać więc kuję

ale słodko

matal kciuki za Elenke, daj znac

misia i snow

ostatnio malo czasu mam
co u nas szybko napoisze a mianowicie ze maly zaczal pisczzec od wczoraj niemilosiernie
i zalatawilismy chrzesta na lany poniedzialek oczywiscie nie obylo sie bez gadek o slubie itd opisze jak bede miala wiecej czasu

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości