Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 09:42   #4261
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Matal o rety, kciukam za Encię.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
albo grubsza karimata

testowałam jak byłam w Chorwacji i odpada, bo szybko była do wyrzucenia.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A teraz o mnie
Więc jestem w plecy jakieś tysiąc postów 900 przerobilam z motylem a 100 ostatnich przeczytałam
Kupilam stewię, nie była nawet taka droga jak się spodziewałam ale mi nie smakuje jak nie wiem jutro może uczynie ten sernik od matallewar z tym to może będzie dobre. Kawa była okropna

Nie mam czasu na nic... tak zaczęłam ryć norweski że każdą wolną minutę temu poświęcam. Spotkałam ostatnio szefową i pytała kiedy wracam do pracy. .. rzuciła kilka zbędnych komentarzy i sądzę że nawet sobie sprawy durne babsko nie zdaje jaka jestem przez nią highly motivated żeby tam nie wracać więc kuję

Byliśmy dziś na comiesięcznej wizycie, Nina ma kolegę, ma na imię Eimrik i trzymali się za rączki super to było
Waga z dzisiaj 7400 i 69,5cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
brawa dla Niny, fane imię ma jej narzeczony

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czary mary hokus pokus
bim salabim apsik

moje dziecko przespalo cala noc.
konia z rzedem (zedem?) jak mi ktos wytlumaczy jak to jest ze jednej nocy Macius spi cala noc, a wczoraj nie spac od 12-6, a przed wczoraj budzil sie dwa razy?

dzis to chyba zlitowal sie nad nieprzytomna matka

nie wiem,ale u nas to samo...raz prześi całą noc, a innym razem się budzi. Same emocje, nigdy nie wiesz czego się spodziewać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:43   #4262
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Hej
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie, nie używam homeopatii. A homeopatia na receptę to już w ogóle jakiś wymysł szatana
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Spadła, powstałymi 3h i znów 40 dostała paracetamol. Za 3 h będzie już pediatra, wiec jedziemy...
Trzymam kciuki, żeby temperatura spadła. Biedna Elenka
Cytat:
czary mary hokus pokus
bim salabim apsik

moje dziecko przespalo cala noc.
konia z rzedem (zedem?) jak mi ktos wytlumaczy jak to jest ze jednej nocy Macius spi cala noc, a wczoraj nie spac od 12-6, a przed wczoraj budzil sie dwa razy?

dzis to chyba zlitowal sie nad nieprzytomna matka

Super, że przespał całą noc Dzieci chyba tak mają, że raz lepiej śpią, raz gorzej.
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jestem tak okropnie wściekła na TŻta że zaraz coś rozwale. Nie później jak wczoraj prosiłam go że jak rano karmię małego to ma nic do mnie nie gadać bo mały się wtedy rozbudza i mam awantury. I co? Wlazł dziś do sypialni gadać przez telefon i mi przekazuje o czym rozmawiał powiedziałam w nerwach "zamknij się kur.wa" i się obraził ale to mi akurat wisi bo właśnie od 5.30 słucham krzyków i pisków. Gdzie on ma mózg ja się pytam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A tak mnie brzuch boli przez @ że zaraz zdechne. Nie ma to jak udany początek dnia
na tżta.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:43   #4263
ewacia85
Wtajemniczenie

maska dla gabi
matal zdrówka dla dzieciaków i tż
ps adi też zaczyna kaszelć ...spał z mama i całą noc sie wiercił i kaszlał i ma katar...tylko czekac az sie rozwinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140228_093413.jpg (120,8 KB, 15 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:51   #4264
bojatoja
Zakorzenienie

A Filip ma mega katar
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:52   #4265
papuga_69
Zakorzenienie

U nas nocka jako tako.. 2 pobudki czyli ostatnio standard :/

Widzę, że bardzo się myliłam twierdząc, że im dłuższe karmienie tym brzydsze cycki. Nie powiem, poniekąd mnie to cieszy

Matal Daj znać co z En

Ewcia, boja zdrówka dla maluchów

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-02-28 o 09:54
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:56   #4266
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

Matall zdrówka dla Enci

u nas bez zmian z kp,z dnia na dzien co raz wiecej mm, dzis odrzucił pełną pierś z rana szkoda mi ...
ratuje sie herbatkami,przystawiam jak najczęściej,od jutra laktator pojdzie w ruch
zobaczymy jak to bedzie

wczoraj zjadłam 2 pączki

zaraz nadrobię jak Mały mi pozwoli bo przysnął

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:59   #4267
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej

Matall zdrówka dla Enci

u nas bez zmian z kp,z dnia na dzien co raz wiecej mm, dzis odrzucił pełną pierś z rana szkoda mi ...
ratuje sie herbatkami,przystawiam jak najczęściej,od jutra laktator pojdzie w ruch
zobaczymy jak to bedzie

wczoraj zjadłam 2 pączki

a jak nocki ...tez odrzuca...
a próbowałas tak jak tassia pisała zeby bujać aby złapał pierś
jak adriana karmiłam to jak odrzucał i sie buntował to na stojąco i z podskokiem karmiłam żeby tylko łapał ...krzyku było co nie miara ale przetrwaliśmy
Stary 2014-02-28, 10:00   #4268
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A ja kiedyś pojechałam jednemu Polakowi
Szłam na grzyby jak byłam w ciąży i dwóch takich malowało domek od sąsiada, nie wiedzieli że obok Polacy mieszkają. Przeszłam kolo nich a jeden mówi: fajna, szkoda że z brzuchem. A ja mu: pilnuj pan pędzla. A ten drugi się prawie ze śmiechu udusil

Oczywiście, że balsamy nie sprawią, że rozstępy znikną a piersi się poniosą ale mogą znacznie poprawić stan skóry

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:01
Stary 2014-02-28, 10:02   #4269
pszczoua
Zakorzenienie

Witam

Przede wszystkim Matal zdrowka dla Elenki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Ja na szybciocha, muszę się brać za moje zadanie domowe odnośnie wakacji

no mam nadzieję, też taką planuję. Drugie ma być marca i basta hehehe I nie obrażę się jak będzie druga córa, wszak ciuszki zostawiam to byłoby oszczędniej

no właśnie też się zastanawiałam jak z wchodzeniem do wody. DO morza chyba ok, tylko ostrożnie z oczami. A chlorowana woda?skoro te baseny dla maluchów są z ozonowaną to może chlor tak niezbyt?

ja nie rozważam, wszystko wyjdzie w czasie

hmmm a są jakieś naukowe dowody na to,że krótsze karmienie to lepsze cycki?chyba nie
Wczoraj gdzies czytalam ze sa dowody na to ze na wyglad piersi wplywa najbardziej ciaza (a konkretnie przyrost wagi) i te kilka dni zaraz po porodzie (nawal pokarmu). Dlugosc karmienia ponoc nie ma nic do rzeczy. Potwierdzone przez siostre TZ (ta co karmila 2 razy po 3 lata) ktora mowi ze jej piersi sa w super stanie. Widzialam ja w bikini, wiem ze mowi prawde Ponoc tez duzo zalezy od tego czy sa rozstepy czy ich nie ma.

Co do karimary nam sie w Chorwacji sprawdzila a bylismy juz dwa razy. Tyle ze kupilismy sobie takie drozsze i grube w sklepie sportowym. Z jednej strony sa wzmacniane
Stary 2014-02-28, 10:04   #4270
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Matall zdrówka dla Enci

zobaczymy jak to bedzie

wczoraj zjadłam 2 pączki

powodzenia, może jeszcze sie uda utrzymać

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam

Wczoraj gdzies czytalam ze sa dowody na to ze na wyglad piersi wplywa najbardziej ciaza (a konkretnie przyrost wagi) i te kilka dni zaraz po porodzie (nawal pokarmu). Dlugosc karmienia ponoc nie ma nic do rzeczy. Potwierdzone przez siostre TZ (ta co karmila 2 razy po 3 lata) ktora mowi ze jej piersi sa w super stanie. Widzialam ja w bikini, wiem ze mowi prawde Ponoc tez duzo zalezy od tego czy sa rozstepy czy ich nie ma.

Co do karimary nam sie w Chorwacji sprawdzila a bylismy juz dwa razy. Tyle ze kupilismy sobie takie drozsze i grube w sklepie sportowym. Z jednej strony sa wzmacniane
dobrze rozwiałyście moje wątpliwości

takie miałam na myśli

Stary 2014-02-28, 10:09   #4271
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Ewacia oby się nie rozwinęło, a maski bombowe, masz talent

Tassia dla Maciusia za nockę, że był łaskaw dla Mamci

Bojatoja niech katarzysko znika szybko

Kropla podkradam link

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a jak nocki ...tez odrzuca...
a próbowałas tak jak tassia pisała zeby bujać aby złapał pierś
jak adriana karmiłam to jak odrzucał i sie buntował to na stojąco i z podskokiem karmiłam żeby tylko łapał ...krzyku było co nie miara ale przetrwaliśmy
noce przesypia całe
nad ranem zawsze chetnie pił z piersi, dziś niestety nie
smoczek w butelce mam 1 ,zeby mu sie nie spodobało
próbowałam bujania,śpiewania,wycisza nia,zmiany pozycji i innych cudów

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-28, 10:14   #4272
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewacia oby się nie rozwinęło, a maski bombowe, masz talent

Tassia dla Maciusia za nockę, że był łaskaw dla Mamci

Bojatoja niech katarzysko znika szybko

Kropla podkradam link

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

noce przesypia całe
nad ranem zawsze chetnie pił z piersi, dziś niestety nie
smoczek w butelce mam 1 ,zeby mu sie nie spodobało
próbowałam bujania,śpiewania,wycisza nia,zmiany pozycji i innych cudów
kurcze to nie wiem ....zabrzmi strasznie wiem ....może przegłodzić
a próbowałaś jeszcze tego żeby nie widział butelki ...pamietam z ektoś to pisął ż ejak dziecko i butelka było w jednym pokoju to odrzucało pierś a jak nie widziało butli to łapało pierś ...moze to też jakiś rozwiązanie
Stary 2014-02-28, 10:17   #4273
agusiowata
Zakorzenienie

Adaś w nocy budził się co chwilę. Śpi w swoim pokoju tydzień. Może zaczął się buntować.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Czasem nie wiem co chce ode mnie dziecko. Co ze mnie za matka.
Stary 2014-02-28, 10:17   #4274
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Anutka...co do cwiczen to Matal polecała Jilian...ja robie teraz Shred i jets super... nawet bardziej podoba mi sie od Melb
mozesz robic chodakowska; a mozesz po prostu wymyslec wlasne cwiczenia; biegac itp.

co do konsekwencji i wychowywania to dziecko się wychowuje od poczatku...od narodzin. tylko oczywiscie metodami dopasowanymi do dziecka.
w taki sposob oduczylam Macka okladania mnie po twarzy w trakcie karmienia;ciagniecia za wlosy.... choc teraz znów ciagnie ale jak sie bawimy.

poza tym mnie najbardziej wkurza gadanie...ze zobaczysz jak bedziesz miala wlasne dziecko. Zobaczyłam i poki co wszystko funkcjonuje tak jak chciałam. Wiadomo, że sytuacje typu spanie, marudzenie są czesto niezalezne od mamy, a od dziecka, zabkowania plaplapla

Ale nie wierze ze nie da się czegos nauczyć dziecka. I jesli mi się to nie uda tzn. nie że się nie da, ale że ja nie potrafie.
o to chodzi, że trzeba wychowywać od urodzenia a nie np jak skończy dwa lata bo wcześniej i tak nie zrozumie
i też nie znoszę tego tekstu o swoich dzieciach mistrzynią jest siostra tż... jak jej córka miała ok 2,5 roku to ja zupełnie przypadkiem odkryłam, że dziecko nie zna smaku banana normalnie nie wiedziała co to jest chciałam jej dać spróbować a ona powiedziała, że nie będzie tego jadła bo mama jej nie daje czegoś takiego. A jakby jej dali tego banana jak miała np 5 miesięcy to by go zjadła mając dwa lata co nie?
A oni się zastanawiają dlaczego młoda jest niejadkiem i nie wiedzą skąd to się wzięło, pewnie po tacie, wujku, babci itp
Ajak jej próbowałam coś delikatnie napomnieć to było zoaczysz jak będziesz miała swoje. No i mam. I co?
Cytat:

Oczywiście, że balsamy nie sprawią, że rozstępy znikną a piersi się poniosą ale mogą znacznie poprawić stan skóry
taaa no stan skóry to ja mam dobry, to inna sprawa. ale na resztę to chirurg tylko chyba
myślę, że tutaj geny też dużo robią, moja mam też tak miała. I rozstępy i takie obwiśnięcia tu i tam
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:26   #4275
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj pierwszy raz sama byłam z Adasiem na spacerze w spacerówce. W trakcie mi się rozpłakał.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
O boże, Elenka ma ponad 40 stopni... dałam jej nurofen i modle się, żeby spadało... daje jej 20 minut, jak nie spadnie, dzwonię na pogotowie.
Mam nadzieję, że ok z Elenką.
Stary 2014-02-28, 10:33   #4276
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Ewacia ja jak go karmię piersią to zaczynam od jednej pózniej podaje drugą, przy każdej ta smaa historia , łapie chwilę possie i zaczyna się płacz,odrywanie,łapanie i płacz ,a butelka jest w kuchni w pogotowiu ,mama przejmuje Michasia a ja idę robić mm
jak dostaje butle to jest szczesliwy ,po wypiciu całkiem inne dziecko ,od kilku dni już bardzo czesto jadł z piersi,był wiecznie niedojedzony i marudny ,teraz jest inaczej
jesli butelka zapewni mu komfort,bedzie sie najadał i miał lepszy humor to nie bede dziecka męczyć, postaram sie utrzymac 2-3 kamienia piersia w trakcie dnia, rozszerzymy dietę na słoiczki i kasze i jak bedzie trzeba to dokarmie mm,zaden problem, schowam moje ambicje do kp i bede musiała sie z tym pogodzić, szczęscie dziecka jest najwazniejsze,nic na siłe
no tak sobie tłumaczę

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-28, 10:34   #4277
MsLullaby
Zakorzenienie

Spaliśmy jeszcze od 7 do 9.30 więc nie jest tak źle

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:40   #4278
Aaamelkaa
Zakorzenienie

czekam na godzinę 11
wypłata wpłynie na konto

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:45
Stary 2014-02-28, 10:51   #4279
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, nadrabiam na raty, bo wczoraj po południu nie dałam już rady. Jak mąż wrócił z pracy to skoczyliśmy na szybko do galerii kupić cokolwiek z tego co ostatnio przymierzałam, bo na prawdę nie mam w co się w sobotę ubrać. Przez to trochę nam się opóźniło kąpanie, Miłek poszedł spać o 21 i pobudki były o północy, 4, 5.30 i o 7 na dobre. Czyli jak na nas to rewelacja, szkoda tylko że od północy do 5.30 spał z nami w łóżku, bo jak spanie z dzieckiem zazwyczaj wcale mi nie przeszkadza to dziś jestem mega połamana.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

zlozylam tez papiery Blanki do przedszkola matematyczno jezykowego, ciekawe czy sie dostanie, bo mimo ze prywatne to nie mam pojecia jak z miejscem bedzie. ale nawet tanio wychodzi z tego co zrozumialam dyrektorke bo niecale 700 zl na pelny wymiar godzin, w porownaniu z obecnym to tanioszka bo teraz za 5 h place prawie 600
my w marcu składamy papiery do przedszkola, tyle że do państwowego, więc już się boje czy go przyjmą kurcze mój mały Dawidek będzie już przedszkolakiem
a w kwietniu podania do żłobka, tu chyba nie powinno być problemu

Cytat:
hejho
jestem mega wku*****
tz mnie wyprowadzil z rownowagi tak, ze chyba doczeka sie tego pakowania walizek. nic mu nie mowie narazie bo potem.nie bede z geby cholewy robic ale doprowadza mnie kokes do szalu

boli mnie glowa po nieprzespabej nocy
maciek caly dzien poplakuje i spal w sumie 40minut

ludzie sa paskudni. momentami czuje sie gorzej niz jak bylam w ciazy.
schodzilam do auta z mackiem.na rekach, w drugiej rece niosac stelaz (bo tz odmontowal dwa kolka i zostawil w aucie a stelaz przyniosl do domu)
wsiadam do windy w ktorej jecgal juz jakis koles. wysiadajac rozlozyl mi sie ten stelaz, przewrocil na ziemie bo bez kol. a facet mnie minal. nie pytajcie jak sie zklada wozek z dzieckiem na rekach. ale to zrobilam.
pierwszy raz bylam w realu z mackiem. oczywiscie rozwyl sie bo jest dzis dzien marudy. i co? podchodze do kasy, wkrecam wozkiem, a jakis dres z butelka coli wbija przede mnie podbiegajac.

myslalam ze go rozszarpie
wracam do domu z wozkiem, oczywiscie wysiadajacy dres (same dresy dzis) rypnal mi drzwiami przed nosem.

w odwecie za ten dzien mialam okazje przepuscic ciezarowke w kolejce w aptece. co z usmiechem.na ustach zrobilam i od razu mi sie humor poprawil

tacy są właśnie ludzie też tego czasem doświadczam, nawet wczoraj wchodziłam do klatki, jedną ręką drzwi trzymam, drugą próbuję wózkiem wjechać i jeszcze drugie dziecko obok i idzie taki chłopak z naszej klatki, łapie te drzwi, więc myślałam że chce mi przytrzymać, a on je odchylił maksymalnie i wbił mi się przed wózkiem do środka słodziutki a jak czasem patrzą jak próbuję wjechać do małego sklepu osiedlowego wózkiem przecież nie zostawię dziecka w wózku przed sklepem

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Jakiś czas temu pisałam, mam kod rabatowy do nexta, ale na zakupy powyżej 175 zł....
Ojejku... Dasz radę z tą chustą ubrać Dawidka? Matkooooo, matki to jednak siłaczki.
trzeba najpierw mieć te 175 zł mój portfel i mąż mogliby tego nie przeżyć
kiedyś już tak go ubierałam z drugim w chuście, więc wiem, że dam radę, ale jest mi bardzo ciężko i niewygodnie dlatego w końcu wczoraj zrezygnowałam i poszłam normalnie z wózkiem, na szczęście Dawidek zrozumiał, że mama nie miała siły

Cytat:
ja ja kiedys tu zamiescilam taki mem ktory znalazlam.na demotywatorach. koles z obrzydzeniem patrzy na karmiaca kobiete, a dookola bilboardy i gazety z cycami na wierzchu.

takie ot przewtotne jest zycie.

dla mnie karmienie w miejscach publicznych.jest krepujace wiectego.nie robie, mnie to.nie obrzydza, ale.rozumime ze ktos moze czuc sie zazenowany
dlatego mozna zawsze okryc sie jakas chusta czy cos
a jesli ktos do.tego by mial jakies ale to powinine dostac w dupe!!!

dobre podsumowanie tego co i ja myślę

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja nie zjadłam dziś żadnego pączka Gdzie nie szłam to wszędzie pachniało (a wręcz mi przeszkadzał ten zapach )
Za to w sobotę Mama przyniesie pączki własnej roboty ale nie wiem czy zjem czy tylko dla gości będą

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Dziewczyny, myślicie, że można zamrozić te rogaliki co mariiasia robiła?
ja myślałam, że też nie zjem żadnego pączka, specjalnie nie kupowałam, ale mąż przywiózł mi dwa z pracy, bo stwierdził, że zjadł 7 i mu wystarczy

a te rogaliki surowe czy już upieczone chciałaś mrozić?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:53
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:54   #4280
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Spaliśmy jeszcze od 7 do 9.30 więc nie jest tak źle

Jula o 7 postanowiła już wstać, ale o 8.30 polozyłam ją do łóżeczka i śpi do teraz

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:58   #4281
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś w nocy budził się co chwilę. Śpi w swoim pokoju tydzień. Może zaczął się buntować.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Czasem nie wiem co chce ode mnie dziecko. Co ze mnie za matka.
O ile byłoby prościej gdyby nasze dzieci potrafiły powiedzieć o co im chodzi

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej, nadrabiam na raty, bo wczoraj po południu nie dałam już rady. Jak mąż wrócił z pracy to skoczyliśmy na szybko do galerii kupić cokolwiek z tego co ostatnio przymierzałam, bo na prawdę nie mam w co się w sobotę ubrać. Przez to trochę nam się opóźniło kąpanie, Miłek poszedł spać o 21 i pobudki były o północy, 4, 5.30 i o 7 na dobre. Czyli jak na nas to rewelacja, szkoda tylko że od północy do 5.30 spał z nami w łóżku, bo jak spanie z dzieckiem zazwyczaj wcale mi nie przeszkadza to dziś jestem mega połamana.

my w marcu składamy papiery do przedszkola, tyle że do państwowego, więc już się boje czy go przyjmą kurcze mój mały Dawidek będzie już przedszkolakiem
a w kwietniu podania do żłobka, tu chyba nie powinno być problemu

tacy są właśnie ludzie też tego czasem doświadczam, nawet wczoraj wchodziłam do klatki, jedną ręką drzwi trzymam, drugą próbuję wózkiem wjechać i jeszcze drugie dziecko obok i idzie taki chłopak z naszej klatki, łapie te drzwi, więc myślałam że chce mi przytrzymać, a on je odchylił maksymalnie i wbił mi się przed wózkiem do środka słodziutki a jak czasem patrzą jak próbuję wjechać do małego sklepu osiedlowego wózkiem przecież nie zostawię dziecka w wózku przed sklepem

trzeba najpierw mieć te 175 zł mój portfel i mąż mogliby tego nie przeżyć
kiedyś już tak go ubierałam z drugim w chuście, więc wiem, że dam radę, ale jest mi bardzo ciężko i niewygodnie dlatego w końcu wczoraj zrezygnowałam i poszłam normalnie z wózkiem, na szczęście Dawidek zrozumiał, że mama nie miała siły

dobre podsumowanie tego co i ja myślę

ja myślałam, że też nie zjem żadnego pączka, specjalnie nie kupowałam, ale mąż przywiózł mi dwa z pracy, bo stwierdził, że zjadł 7 i mu wystarczy

a te rogaliki surowe czy już upieczone chciałaś mrozić?
i co kupiłaś?

Stary 2014-02-28, 11:04   #4282
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wdg mnie to rodzice sami sobie robią pod górkę dając tą pierś dla świętego spokoju, żeby tylko chłopiec nie histeryzował. Dziecku nie wolno tak wymuszać i terroryzować. To rodzice powinni ustalać zasady.

Nie napisałam o Tobie w kontekście tego oburzania - bardziej np. o tym facecie z przystanku przywołanego przez ja : )
Zgadzam sie.U mnie w niemieckich ulotkach pisze, ze karmienie piersia do pol roku maks do roku ma sens, bo potem dla takiego dziecka to jest bardziej rozrywka niz posilek.
Z moich prywatnych spostrzezen to u wiekszych dzieci ssanie cyca to jest jakies uzaleznienie.
Spotkalam sie z przypadkiem ze matka karmila 4-letnie dziecko bo dzieki temu dbala o linie.

Co do karmienia piersia publicznie nie widze w tym nic zlego ani odrazajacego, normalna, naturalna czynnosc.Jakbym musiala tez bym karmila i miala gdzies co kto sobie mysli.Poza tym u malucha kp ciezko przewidziec kiedy bedzie glodny.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Schudlam 2 kilo przez 4 dni, warto bylo nie zjesc paczka
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:08   #4283
87czarna
Zakorzenienie

A ja mam znów + 1,5 ... @ się zbliża

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:22   #4284
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

no właśnie też się zastanawiałam jak z wchodzeniem do wody. DO morza chyba ok, tylko ostrożnie z oczami. A chlorowana woda?skoro te baseny dla maluchów są z ozonowaną to może chlor tak niezbyt?
D
ja chodze z Mackiem do basenu z chlorem.
Generalnie babka od basenu mi powiedziala zebym nie dala sie wrobic w ozonowana wode, bo nawet jak jest gdzies ozonowana to i tak musza dodac chlor zeby wybilo bakterie wszystkie.
Ona uwaza ze chlor to wbrew pozorom wieksze bezpeczenstwo dla dziecka. Jest grozba ze sie uczuli i nie bedzie moglo plywac, ale lepiej tak nizby mialo grzyba dostac/
Mysle motyl ze u was tez oprocz ozonu jest chlor.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kurcze to nie wiem ....zabrzmi strasznie wiem ....może przegłodzić
a próbowałaś jeszcze tego żeby nie widział butelki ...pamietam z ektoś to pisął ż ejak dziecko i butelka było w jednym pokoju to odrzucało pierś a jak nie widziało butli to łapało pierś ...moze to też jakiś rozwiązanie
oo widzisz przypomnialo mi sie
u mnie tak bylo z ta butelka jak ta laktacyjna przyszła

Cytat:
Ewacia ja jak go karmię piersią to zaczynam od jednej pózniej podaje drugą, przy każdej ta smaa historia , łapie chwilę possie i zaczyna się płacz,odrywanie,łapanie i płacz ,a butelka jest w kuchni w pogotowiu ,mama przejmuje Michasia a ja idę robić mm
jak dostaje butle to jest szczesliwy ,po wypiciu całkiem inne dziecko ,od kilku dni już bardzo czesto jadł z piersi,był wiecznie niedojedzony i marudny ,teraz jest inaczej
jesli butelka zapewni mu komfort,bedzie sie najadał i miał lepszy humor to nie bede dziecka męczyć, postaram sie utrzymac 2-3 kamienia piersia w trakcie dnia, rozszerzymy dietę na słoiczki i kasze i jak bedzie trzeba to dokarmie mm,zaden problem, schowam moje ambicje do kp i bede musiała sie z tym pogodzić, szczęscie dziecka jest najwazniejsze,nic na siłe
no tak sobie tłumaczę
poniekad sie z Toba zgadzam; ze nie ma co meczyc dziecka
ale jesli masz sile powalczyc to uwazam ze warto i jest to mozliwe
ja naprawde w grudniu bylam pewna ze to juz koniec. i ta babka mi totalnie pomogła
po prosu dawalam swoje mleko, dokarmialam odciagnietym lub mm
po czym sciagałam lakatatorem
wszystko to notowalam
ile dokarmilam, ile sciagnelam
i jak bilans zblizal sie do 0 to rzeczywiscie przestalam dokarmiac i jadl tylko z cycka

poszukam tego posta choc boje sie ze moze byc ciezko

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:22   #4285
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Natala pisalam ogolnie a nie o jedzeniu.Poza tym uwazam, ze niemowle tez miewa zachcianki i potrafi byc sprytniejsze niz na to wyglada.Moje naprzyklad zawsze jeczy jak ktos je frytki w domu, jak chodzi frytownica to juz zaczyna.To mam mu dac te frytki bo ma taka potrzebe?Albo tz wraca przeziebiony z pracy, a on chce do niego na rece(mamy rece sa wtedy zle, tylko i wylacznie taty wchodza w gre).To tez ma go wziac i zarazic?
Stary 2014-02-28, 11:23   #4286
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Na lato zaczynamy starania o kolejne dzidzi chyba
no to powodzenia
ale co tak wszyscy z tą parką

Cytat:
dobrze mówisz, lepiej odchować za jednym zamachem. też bym tak chciała ale u mnie to raczej niemożliwe jak narazie ;]
ja tak nie myślałam, ale jak mi się trafiło, to stwierdzam, że jednak lepiej odbębnić te pieluchy za jednym zamachem

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wiesz tylko to jest takie dziecko, które nie respektuje żadnych zasad. jak raz jego mama musiała wyjść do dentysty w godzinach drzemki, to młody nie zasnął bez cyca tylko zrobił taką awanturę, że ludzie się dziwili co się tam działo, takie dantejskie sceny odchodziły

a z tym, że rzuca w nich zabawkami, gryzie, bije, tak samo jest. niestety nie trafia do niego tłumaczenie, że tak nie wolno.
w ogóle mimo, że jest już duży to nie można się z nim dogadać. rodzice głowią się o co mu chodzi, a on tylko krzyczy "nie! nie!" i ryczy jak opętany już ze złości.
jak tak piszesz o tym dziecku, to mam wrażenie że przydałaby się pomoc kogoś z zewnątrz, szkoda dzieciaka, może ma jakieś zaburzenia

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
POMÓŻCIE!
Zbliżają się Mai urodziny i chrzestna zapytała mnie,co jej kupić. Nienawidzę tego pytania,bo sama mam problem- tyle tego wszystkiego jest w domu :/
Mamusie dzieci w podobnym wieku do mojej Majki- macie jakieś pomysły???
ja też mam ten sam dylemat, a Dawid ma urodziny miesiąc po Mai
wiem, że cała rodzina będzie pytać co mu kupić i chyba wolałabym jeden duży prezent od wszystkich, a nie 7 małych prezentów, bo ja mam tylko dwa pokoje i już brak miejsca na zabawki tylko nie mam pomysłu co takiego większego można kupić

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A to jak się karmi do pół roku,to nie obwisną i coś jeszcze zostanie z nich?
raczej nie ma reguły

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hello mam dwudniowe zaległości, bo skichał się router i nie miałam neta. Tęskniłam za Wami
Zanim nadrobię muszę się podzielić radosną nowiną, że Majusia zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch wczoraj to nastąpiło, czyli w dniu ukończenia 5 miesięcy już myślałam, że się nie doczekam, a tu taka niespodzianka Nagrałam parę filmików, bo ciągle fikała obroty kamień z serca ufff Jeszcze rano jak byliśmy na szczepieniu to żaliłam się Pani dr, że jeszcze tego nie robi, a popołudniu taki zwrot akcji. Zaczęła też podnosić się na dłoniach i łapie obie stopy rączkami. Wygląda to jakby szczepienie ją pobudziło. Nie wiem, czy ma to związek, ale ostatnio też tak było, że po szczepieniu nastąpił skok rozwojowy.

Dzisiaj wystartowałam z glutenem i jak narazie spokój. Oby nic się nie działo Wczoraj dodałam do warzywek, ale młoda nie zjadła :/ dzisiaj zrobiłam na mm i wszystko wszamała, więc chyba ten sposób lepszy.

Zjadłam 2,5 pączka a ja kp
źle mi z tym
a obroty, wreszcie się doczekałaś, ale Maja na pewno nie była ostatnia
a co pączków i kp to przecież nie ma problemu

Cytat:
Ja tez mam dzis rozkminy jak dlugo karmic. Moj plan minimum prawie zrealizowany (6 miesiecy). Kiedys mowilam zeby tak do wakacji odstawic a teraz juz sama nie wiem... Na przelomie sierpnia i wrzesnia lecimy na Krete i wtedy juz bym nie chciala kp ale Julek bedzie mial prawie rok wiec mysle ze tak dlugo nie bede karmic (z nim czesto trzeba cudowac przy piersi bo wszystko go interesuje, czesto sie odrywa, rozglada, nie moze sie skupic a potem placze ze glodny. Ladnie je tylko zaraz po przebudzeniu i przez sen).
ja póki co nie wyznaczyłam sobie jakiegoś konkretnego terminu, do roku to bardzo bym chciała, a potem zobaczymy, w sumie rano przed pracą, wieczorem i ewentualnie w nocy to bym mogła, wszystko zależy od Miłka, bo Dawid sam z dnia na dzień zrezygnował, co akurat sobie chwalę, więc może i z młodym tak będzie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:25   #4287
doughnut_agg
Zadomowienie

Nie mam jak was poczytac, mam taka marude w domu i wlasnie na mnie narzygala fuuuuuu
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:27   #4288
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie.U mnie w niemieckich ulotkach pisze, ze karmienie piersia do pol roku maks do roku ma sens, bo potem dla takiego dziecka to jest bardziej rozrywka niz posilek.
Z moich prywatnych spostrzezen to u wiekszych dzieci ssanie cyca to jest jakies uzaleznienie.
Spotkalam sie z przypadkiem ze matka karmila 4-letnie dziecko bo dzieki temu dbala o linie.

Co do karmienia piersia publicznie nie widze w tym nic zlego ani odrazajacego, normalna, naturalna czynnosc.Jakbym musiala tez bym karmila i miala gdzies co kto sobie mysli.Poza tym u malucha kp ciezko przewidziec kiedy bedzie glodny.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Schudlam 2 kilo przez 4 dni, warto bylo nie zjesc paczka
wow nie za dużo w tak krótkim czasie?

Stary 2014-02-28, 11:51   #4289
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
wow nie za dużo w tak krótkim czasie?
W pierwszej fazie Dukana sie tak chudnie, dzisiaj juz druga zaczynam.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Do mnie wraca zima
Stary 2014-02-28, 11:56   #4290
butterfly20
Zakorzenienie

przeleciałam na szybko, może potem będzie czas to się wczytam

Tassia
pewnie masz rację, aż tak nie wnikałam

Cytat:
Witam

też to gdzie czytałam. trudno, trzeba będzie sobie tłuszcz z brzucha przeszczepić w cyce

i co, nie powłaziły wam te kamory?bo my mieliśmy grubszą, ale nie była wzmacniana i miała wgłębienia.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Normalnie pogoda jak w maju/czerwcu (przynajmniej do tej pory, oby nie sypnęło nam w tym roku śniegiem ). Tym bardziej czuję moc do planowania wakacji

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości