Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 10:38   #1231
Izetka_
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
U mnie kiepsko. Miałam mieć wizytę za tydzień ale poszłam wczoraj...Naczytałam się rożnych rzeczy w necie i obudził się we mnie niepokój. Ja to mam nosa...Szyjka skrócona, rozwarcie wewnętrzne..Za tydzień kontrola i decyzja co dalej.. Czy szpital czy może leżenie w domu, magnez, nospa itd wystarczą. Czekam na wyniki badań z krwi i znowu do gina mu je pokazać idę zaraz.
Ojej, to dobrze, ze poszłaś to daj znac co lekarz powiedział ale musi byc dobrze!!! najwyżej będziesz dużo wypoczywac
Ja też idę na usg za dwa tygodnie z myślą o zmierzeniu szyjki i czy tam wszytsko ok, niby na badaniu ręcznym jest ok, ale po dwóch łyżeczkowaniach moze byc różnie, wiec przezorny zawsze ubezpieczony

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:47   #1232
choc0late
Wtajemniczenie

kucyku na pewno będzie dobrze! poleżysz i wszystko wróci do normy tak jak było u mnie trzymamy kciuki za Twoja szyjkę
Stary 2014-02-28, 10:55   #1233
pater86
Zadomowienie

Cytat:
U mnie kiepsko. Miałam mieć wizytę za tydzień ale poszłam wczoraj...Naczytałam się rożnych rzeczy w necie i obudził się we mnie niepokój. Ja to mam nosa...Szyjka skrócona, rozwarcie wewnętrzne..Za tydzień kontrola i decyzja co dalej.. Czy szpital czy może leżenie w domu, magnez, nospa itd wystarczą. Czekam na wyniki badań z krwi i znowu do gina mu je pokazać idę zaraz.
Ależ miałaś przeczucie! Kolejny dowód żeby ufać swojej intuicji... Leż, odpoczywaj, nic nie podnoś, nawet garnka z zupą nie przekładaj! Nich wszystkim zajmie się mąż teraz masz na siebie na prawdę uważać i na pewno wszystko się uspokoi i będzie dobrze
Stary 2014-02-28, 11:10   #1234
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
To tak ciężko je dostać? I pisałyście wcześniej, że długo się czeka, ale mi jakoś nie zacytowało, to chyba będę musiała się jakoś wcześniej jednak wybrać na oglądanie niż w maju .

My z mężem też właśnie za tą sevillą, ale to trzeba najpierw wymacać, no i sprawdzic, czy do naszego małego auta się zmieści

A te fajne pieluchy to tetrowe? Podobają mi się baaaaaardzo
Tak to tetra tylko, ze oni wysyłają je losowo.

A ja nie mam gdzie jej pomacać na all czeka się nawet miesiąc.

Cytat:
Wow, fajoski

To moje pewnie będzie nerwowe po mamusi...

To który ma bardziej zachodzącą budkę? Carera?

własnie miałam pytać gdzie rożki w sówki zamawiałaś Dzięki za linka,

Niestety we Wrocławiu nie mają wózków Camarelo. Ale wpadłam na lepszy pomysł.Zamówię na allegro. Obejrze sobie i jak nie będzie mi pasował to go odeślę Ma sie 10 dni na zwrot. To na pewno taniej niż jechać do Dzierżoniowa (tam najbliżej mają).

Tak, ponoć carrera ma bardziej zachodzącą ale na all prawie każdy sprzedawca dodaje parasolkę do zestawu.
I dobry pomysł z tym zamówieniem.

Dobrze, że nie czekałaś na wizytę mam nadzieje, że wystarczy tylko magnez i nospa

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:22   #1235
eweden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Przede wszystkim gartuluje kolejnych tygodni. (Ja wczoraj zaczełam 25TC). I za glukozę!!! (Dzielne dziewczynki, jak narazie na wątku nie było żadnych problemów z jej piciem co jest dla mnie bardzo pocieszające Wykonam ją w czwartek- troche późno co? (będzie to skończony 25TC i pierwszy dzień 26TC)
Pocieszę cię, że ja idę na glukozę w poniedziałek, i to będzie u mnie 26t 3d, ale skoro można to zrobić do 28tc to wydaje mi się w sam raz.

Cytat:
To tak ciężko je dostać? I pisałyście wcześniej, że długo się czeka, ale mi jakoś nie zacytowało, to chyba będę musiała się jakoś wcześniej jednak wybrać na oglądanie niż w maju .
U mnie w mieście nie ma problemu, ale dziewczyny pisały, że gdzie indziej (we Wrocławiu?) ciężko jest. Pytałam w sklepie jak jest z dostępnością to powiedzieli, że mają kilka sztuk na stanie w sklepie, nie wiem ile się ewentualnie czeka jakby nie mieli...

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Tak mówicie o wózkach ja muszę obmacać ten: http://www.roan.pl/#marita.html
pisałam już maila ponoć współpracują z rampersem na inżynierskiej
Taki trochę retro ten wózek

Cytat:
To który ma bardziej zachodzącą budkę? Carera?

Niestety we Wrocławiu nie mają wózków Camarelo. Ale wpadłam na lepszy pomysł.Zamówię na allegro. Obejrze sobie i jak nie będzie mi pasował to go odeślę Ma sie 10 dni na zwrot. To na pewno taniej niż jechać do Dzierżoniowa (tam najbliżej mają).

Bardziej zachodzącą budkę ma Carera (chyba niezbyt zrozumiale napisałam ). Zamówienie na allegro to dobry pomysł, na pewno będzie ciut taniej, a w razie czego faktycznie można odesłać.

Dobrze, że poszłaś wcześniej do gina, intuicja widać cię nie myliła. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i daj znać po wizycie
Stary 2014-02-28, 11:30   #1236
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nowe łupy z Pepco
Brałam rozniar 62
Tych na 56 mam 4 szt bodow i mysle ze styknie..jeszcze tylko polspiochy dokupie małe ImageUploadedByWizaz Forum1393583407.898450.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-28, 11:35   #1237
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Taki trochę retro ten wózek
takie mi się podobają bardziej np. http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Luxe-1937.html cudny ale za drogi

ewentualnie http://www.babydesign.eu/produkt/id/65 albo z bebetto któryś.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Sylwunia fajne bodziaki

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-02-28 o 11:37
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:41   #1238
eweden
Raczkowanie

Cytat:
taki mi się podobają bardziej np. http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Luxe-1937.html cudny ale za drogi

Te retro są słodkie, za mną nie do końca przemawiają te duże pompowane koła, ale mają swój urok ten babydesign z linka widziałam w sklepie, ale gondola wydaje mi się mała a Bebetto nico plus to podobno obecnie hit sprzedaży
Stary 2014-02-28, 11:53   #1239
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny jak sie wchodzi do klubu przez aplikacje w tel? Mam taptalka i aplikacje wizaz. Szukam i szukam i nie moge znalezc. A przez strone jest bardzo niewygodnie

Kucyku dobrze ze posluchalas intuicji i poszlas do lekarza.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:54   #1240
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
WITAM SIE Z RANA DZIŚ 22 tydz

gratulacje

Cytat:
Wow, fajoski
dziękuję
zastanawiam się czy mozna to prać
niby na metce jest miska z temp 30 stopni, ale mam taki zimowy płaszcz też z flauszu i zawsze oddawałam go do chemicznego... nic się nie stanie jak wypiorę w pralce??

Cytat:
Nowe łupy z Pepco
Brałam rozniar 62
Tych na 56 mam 4 szt bodow i mysle ze styknie..jeszcze tylko polspiochy dokupie małe Załącznik 5598022
ale fajne

ja tez biorę teraz rozmiar 62-68, bo tych new born mam masę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:55   #1241
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
takie mi się podobają bardziej np. http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Luxe-1937.html cudny ale za drogi

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Sylwunia fajne bodziaki
Ponoć dużo osób narzeka na lupo jest bardzo awaryjny.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:58   #1242
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sie wchodzi do klubu przez aplikacje w tel? Mam taptalka i aplikacje wizaz. Szukam i szukam i nie moge znalezc. A przez strone jest bardzo niewygodnie

Kucyku dobrze ze posluchalas intuicji i poszlas do lekarza.
też szukałam i nie znalazłam
Stary 2014-02-28, 12:26   #1243
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
gratulacje
niby na metce jest miska z temp 30 stopni, ale mam taki zimowy płaszcz też z flauszu i zawsze oddawałam go do chemicznego... nic się nie stanie jak wypiorę w pralce??
A może spróbuj w rękach wyprać? Szkoda by go było jakby się zniszczył...

sylvuniaa84 bardzo fajne bodziaczki

Wróciłam właśnie z Lidla i chciałam kupić mężowi na wieczór piwko (wiem, wzorowa żona ze mnie) wyobraźcie sobie, że pani chciała ode mnie dowód pewnie pomyślała, że w ciąży bo w słoneczko grałam

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Co do retro wózków, mi się bardzo podobają, ale raczej się na taki nie zdecyduje, jakoś wydaje mi się, że się nie poręcznie go prowadzi, ale w sumie nigdy nie próbowałam
Teraz czas na kawkę i jakąś słodkość
Stary 2014-02-28, 12:30   #1244
Monica80
Raczkowanie

Witam sie w przerwie na kawe. Dzisiaj dzien sprzatania... W weekend wszyscy w domu wiec chce miec blysk zeby sie juz nie krzatac. Dol zrobiony, teraz przerwa a potem biore sie za gore... bleh Mam wrazenie ze wszystko robie 4 razy dluzej niz przed ciaza...

Cytat:
Mi tez sie podobaja te "retro styl" wozki. A ta emmaljunga jest nie dosc ze ladna to i bardzo dobra (moja kolezanka ma). No ale cena fakt wysoka.

Ja mimo wszystko kupuje drogi wozek, bo przy pierwszy dziecku chcialam przyoszczedzic, a potem wyszlo na to ze jeszcze 3 inne wozki kupowalam, wiec w sumie wydalam tyle samo a z zadnego nie bylam 100% zadowolona...

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
też szukałam i nie znalazłam
ja tez nie moge w telefonie znalezc klubu....

Kucyku- lez, odpoczywaj i nie martw sie. Moich kilka kolezanek mialo problemy z szyjka, w najgorszym wypadku mialy klamre, a potem po zdjeciu maluchy siedzialy i do terminu wszystkie doczekaly Takze bedzie dobrze.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:38   #1245
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kucyk_Truskawkowy odpoczywaj,wszystko będzie dobrze

Zdałam sobie sprawe z tego że za tydzień wejde w 6 miesiąc i kompletnie nie mam nic oprócz kilku bodziaków ;/
a gdzie reszta?
gdzie te duże rzeczy,wózek,łóżeczko...k urde nawet pomysłu na nie nie mam.
Stary 2014-02-28, 12:48   #1246
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie z Lidla i chciałam kupić mężowi na wieczór piwko (wiem, wzorowa żona ze mnie) wyobraźcie sobie, że pani chciała ode mnie dowód pewnie pomyślała, że w ciąży bo w słoneczko grałam [COLOR="Silver"]
padłam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:53   #1247
sylvuniaa84
Zadomowienie

pater86 :rot fl: uciekam sie ogarnąc i na zakupy
Stary 2014-02-28, 12:55   #1248
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Rybka to do Lublina, na Krakowskie i masz kanapki
nigdy nie byłam w Lublinie, a jakbym kiedyś tam trafiła, to sobie zapamiętam

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Niestety zaczęłam chodzić, szukać sobie zajęcia i zakręciło mi się w głowie i trochę przysłabiło. Głowa od rana mi pęka.
Ojej, mam nadzieję że Ci przejdzie

Cytat:

Z wózkiem fajny pomysł, chociaż to dziwne swoją drogą, że w takim dużym mieście jak Wrocław (mieszkałam tam kiedyś 2 lata, kocham Wrocław ) nie ma wózka.

Trzymam kciuki za szyjkę oby było ok

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak to tetra tylko, ze oni wysyłają je losowo.

A ja nie mam gdzie jej pomacać na all czeka się nawet miesiąc.

Tak, ponoć carrera ma bardziej zachodzącą ale na all prawie każdy sprzedawca dodaje parasolkę do zestawu.
I dobry pomysł z tym zamówieniem.

Dobrze, że nie czekałaś na wizytę mam nadzieje, że wystarczy tylko magnez i nospa
Fajne te pieluszki, jakoś wcześniej nie zauważyłam, że można takie kolorowe gdzieś kupić, a teraz zwrócę na to uwagę.

A co to znaczy , jak ma bardziej zachodzącą to co?

Cytat:
Nowe łupy z Pepco
Brałam rozniar 62
Tych na 56 mam 4 szt bodow i mysle ze styknie..jeszcze tylko polspiochy dokupie małe Załącznik 5598022

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale fajne

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie z Lidla i chciałam kupić mężowi na wieczór piwko (wiem, wzorowa żona ze mnie) wyobraźcie sobie, że pani chciała ode mnie dowód pewnie pomyślała, że w ciąży bo w słoneczko grałam
Co do pierwszego pogrubionego, aleś Ty dobra żona

A co do drugiego , chociaż swoją drogą skoro teraz są takie "zabawy", to co wymyślą, jak nasze dzieci będą nastolatkami

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Witam sie w przerwie na kawe. Dzisiaj dzien sprzatania... W weekend wszyscy w domu wiec chce miec blysk zeby sie juz nie krzatac. Dol zrobiony, teraz przerwa a potem biore sie za gore... bleh Mam wrazenie ze wszystko robie 4 razy dluzej niz przed ciaza...
U mnie też, tylko że mama mi sprząta

Cytat:
Zdałam sobie sprawe z tego że za tydzień wejde w 6 miesiąc i kompletnie nie mam nic oprócz kilku bodziaków ;/
a gdzie reszta?
JA nie mam w ogóle nic , ostatnio nawet uświadomiłam sobie, że do tej mojej listy to nawet torbę muszę dorzucić, bo mam tylko taką małą, w którą do szpitala to chyba tylko podkłady bym włożyła
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:59   #1249
morin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Przede wszystkim gartuluje kolejnych tygodni. (Ja wczoraj zaczełam 25TC). I za glukozę!!! (Dzielne dziewczynki, jak narazie na wątku nie było żadnych problemów z jej piciem co jest dla mnie bardzo pocieszające Wykonam ją w czwartek- troche późno co?

Morin super, ze napisałaś o tutku. Jeszcze w pierwszej czesci o nim wposminałam, ale bez odzewu i nie miałam z kim skonsultowac swoich odczuć. Narazie najbardziej podoba nam się X-lander X-move, ale właśnie tutej TIRSO, którego mialam okazje dokladnie poogladac, jest jego mega konkurentem. Polski i robiony w PL a nie w chinach. Tylko tak: czy materiał z którego jest wykonany nie wydaje Ci się tandetny? Taki wózkowy, gruby.. . Gondola w sumie bardzo fajna, mimo ze montowana bardzo wysoko (jest to uklon w str kobiec po CC, ale przez to nie mogą sprzedawac tego modelu za granica, bo nie spelnia to europejskich norm bezpieczenstwa). Stelaz lekki, wlasnie mocowanie one-click. Ma amortyzacje, czego nie mają te wyzsze polki Musty, X-lander, Maxi cosi, Spacerowka zlodnie podobna do X-landera, tylko siedzisko wydaje mi się bardziej wąskie? Nie wiem czy dziecku w zimowym kombinezoniku bedzie tam wygodnie? Tutkowy fotelik to skorupka, bez atestow (jak tych w tych wszystkich polskich, po prostu by nie zostac mandatu, ale adapterki do tych sprawdzonych sa taniutkie).
Ambero: gondolka juz nizej, nie ma tego pikowania, material wydaje się chyba lepszy, ale gondolka ma te dwa bolce. Moga uwierac przy przenoszeniu... Za to budka naprawde super, lzejszy stelaz, hamulec, ktory jednoczesnie blokuje dwa tylne koła..
gratki za 25 tydzień

Co do Tutka to dla mnie montaż Gondoli w Ambero jest tak fatalny, że zrezygnowałam. Ja gdy jestem w sklepie z tymi wózkami to mówię że sama musze złożyć i rozłożyć wózek żebym wiedziałą czy mi podpasuje. Ogólnie wole Tirso. Nie wiem czy w tych modelech najnowszych one mają lepszy gatunkowo materiał.. nie wiem ale mi się wydał w porządku (porównuje do mutsy evo). Poza tym ja raczej celuje w wersje w eco skórze więc on na pewno będzie troche inny. Z tym siedziskiem i jego wielkością wydaje mi sie że da radę ponieważ ta pikowana wkładka jest wyjmowana - dzięki temu siedzisko się jak by zwiększa. Dla mnie jest on super poza tymi topornymi kołami tylko to mnie martwi. A fotelik mam maxi cosi bo dostałąm od przyjaciółki więc nic nie kupuje nawet adaptery dostałam. W tutku plusem jest to że wszytsko masz w zestawie i np parasolka jest, ta standardowa parasolka a nie jakaś firmówka za 200 zł, ma też osłonke na nóżki i torbe w zestawie. Dla mnie to jest ogromny plus.

Wogle moje marzenie to wózek STOKKE jestem zakochana w nim i jeśli się uda to kupię używkę na tablicy, wczoraj było ogłoszenie ale już nieaktualne za późno się zorientowałam niestety a cena była super eh..

Cytat:
Dzień dobry
Ja już po śniadanku, jajecznica z pomidorkami, awokado i rzeżuchą
ale pycha śniadanie aż zgłodniałąm na samą myśl..

Cytat:
WITAM SIE Z RANA DZIŚ 22 tydz

za 22 tydzień

Cytat:

Trzymam kciuki Oby wszystko było dobrze, a robił Ci usg ? bo ja też miałam podejżenie o skróconą a okazało się że nie jest aż tak źle jak rokował lekarz. Oni to czasem nastraszą a potem okazuje się że nie ejst tak źle. Pozatym jeśli chodzi o tą szyjkę to mają swoje sposoby, staraj się nie denerwować choć wiem że ciężko.

Ale dużo piszecie, a ja wracam do pisania biznesplanu eh
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:16   #1250
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Najważniejsze to się nie stresować na zapas. Wszystko będzie dobrze. Innaczej myśleć nie można. Trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Nowe łupy z Pepco
Brałam rozniar 62
Tych na 56 mam 4 szt bodow i mysle ze styknie..jeszcze tylko polspiochy dokupie małe
a gdzie reszta?
Też miałam ochotę na te bodziaki, ale kupiłam już kilka a nie chcę przesadzić z ilością. Ale jak mnie tknie to kupie jakiś fajny tatusiowym napisem żeby z synka był dumny
A wyprawką się nie przejmuj. Ja poza ciuszkami (i to nie wszystkimi i dużo mam na większy rozmiar) nie mam kompletnie nic. Ani jednej rzeczy dla synka. A zamykamy listę czerwcowych mamuś także czasu mamy najwięcej. Jeszcze chwila i zaczniemy szał zakupów

Ja na szybko obiad musiałam gotować pomimo tego że źle sie dziś czuje bo mama jak zwykle po mieście sie plątała za niczym. Teraz odpoczywam bo trochę mi słabo i mam zawroty głowy.[COLOR="Silver"]

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-02-28 o 13:23
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:20   #1251
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, nie czuję się najlepiej, a muszę jeszcze obiad zrobić Nie mam siły
Stary 2014-02-28, 13:27   #1252
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, nie czuję się najlepiej, a muszę jeszcze obiad zrobić Nie mam siły
ja to samo, totalne rozkojarzenie dzisiaj
zrobiłam tylko pranie i teraz obiad jakoś topornie mi idzie, a mam tylko ziemniaki do ugotowania
Stary 2014-02-28, 13:28   #1253
choc0late
Wtajemniczenie

Widzę, że dziś taki dzień bo ja od rana też się źle czuję .. słabo mi, duszno i jeszcze to kołatanie serca
Stary 2014-02-28, 13:29   #1254
pater86
Zadomowienie

Cytat:
A co do drugiego , chociaż swoją drogą skoro teraz są takie "zabawy", to co wymyślą, jak nasze dzieci będą nastolatkami
JA nie mam w ogóle nic , ostatnio nawet uświadomiłam sobie, że do tej mojej listy to nawet torbę muszę dorzucić, bo mam tylko taką małą, w którą do szpitala to chyba tylko podkłady bym włożyła
Ja też nie chce o tym nawet myśleć
Ja mam parę ubranek upolowanych w lumpku i też tyle, nawet na żaden wózek nie umiem się zdecydować...
Stary 2014-02-28, 13:46   #1255
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie byłam w Lublinie, a jakbym kiedyś tam trafiła, to sobie zapamiętam

Zapraszamy

Strach się bać... ale miejmy nadzieję, że będzie lepiej niż obecnie....
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja na szybko obiad musiałam gotować pomimo tego że źle sie dziś czuje bo mama jak zwykle po mieście sie plątała za niczym. Teraz odpoczywam bo trochę mi słabo i mam zawroty głowy.[COLOR="Silver"]
Połóż się i zjedz może coś...

Muszę pranie zdjąć ze strychu a tak mi się nie chce....ehh
Stary 2014-02-28, 13:54   #1256
sylvuniaa84
Zadomowienie

Własnie mi córa zapukała do dzwi ze swoim hymm chłopakiem? kolegą? i przyniesli mi pizze bo sobie zamówili obiad mam z głowy

Ale na jakieś zakupy musiała bym się wybrać tak czy tak a mam lenia
Stary 2014-02-28, 13:55   #1257
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki, ostatnio małe sprzątanie i przygotowania do kolejnego remontu, więc mam mniej czasu ale podczytuje Was na tel, tylko, że ciężko mi się odpisuje wiec nie piszę

Gratuluje nowych tygodni i udanych glukoz oraz wizyt, widziałam również cudowne zakupy
Widziałam też jedną nie udaną wizytę i trzymam mocne kciuki aby leżenie pomogło i wszystko się z szyjką unormowało

dzięki za zaproszenie do klubu, postaram się za kilka dni ogarnąć i tamten temat ale na telefonie nie daje rady, więc może od poniedziałku w pracy mi się uda

Trzymajcie się mamuśki
Stary 2014-02-28, 13:59   #1258
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
kucyku na pewno będzie dobrze! poleżysz i wszystko wróci do normy tak jak było u mnie trzymamy kciuki za Twoja szyjkę
A rzeczywiście plackiem leżałaś? Po domu troche chodziłas? Chociażby żeby wody sobie nalać?
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziękuję
Kurcze nie znam się na takich rzeczach. Ja mam opcje w pralce pranie ręczne.

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Kucyku- lez, odpoczywaj i nie martw sie. Moich kilka kolezanek mialo problemy z szyjka, w najgorszym wypadku mialy klamre, a potem po zdjeciu maluchy siedzialy i do terminu wszystkie doczekaly Takze bedzie dobrze.
mam nadzieje że u mnie bez krążków i szwów się obejdzie

A co do wózka masz racje.lepiej kupić raz a dobrze.
Cytat:
Z wózkiem fajny pomysł, chociaż to dziwne swoją drogą, że w takim dużym mieście jak Wrocław (mieszkałam tam kiedyś 2 lata, kocham Wrocław ) nie ma wózka.
No Wrocław jest super Gdyby tylko Carere w jakimś sklepie mieli

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki Oby wszystko było dobrze, a robił Ci usg ? bo ja też miałam podejżenie o skróconą a okazało się że nie jest aż tak źle jak rokował lekarz. Oni to czasem nastraszą a potem okazuje się że nie ejst tak źle. Pozatym jeśli chodzi o tą szyjkę to mają swoje sposoby, staraj się nie denerwować choć wiem że ciężko.

Ale dużo piszecie, a ja wracam do pisania biznesplanu eh
Tak, mam mierzoną szyjkę poprzez usg dopochwowe, na każdej wizycie

Wyniki odebrane i jest ok. Reszta w przyszłym tygodniu. Jedynie mały bardzo poziom magnezu...Kolejan wizyta za tydzień.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:03   #1259
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
A rzeczywiście plackiem leżałaś? Po domu troche chodziłas? Chociażby żeby wody sobie nalać?

mam nadzieje że u mnie bez krążków i szwów się obejdzie

A co do wózka masz racje.lepiej kupić raz a dobrze.

No Wrocław jest super Gdyby tylko Carere w jakimś sklepie mieli

Tak, mam mierzoną szyjkę poprzez usg dopochwowe, na każdej wizycie

Wyniki odebrane i jest ok. Reszta w przyszłym tygodniu. Jedynie mały bardzo poziom magnezu...Kolejan wizyta za tydzień.
mogłam chodzić tylko na siku, tak mi na pogotowiu nakazali więc leżałam w sumie plackiem i nawet do toalety chodziłam ... delikatnie bo strasznie się bałam.. po paru dniach poszłam do mojego ginka i ten mi powiedział, że po domu mogę spacerować troszkę żebym odleżyn nie dostała no i luteina 2x2 i wszystko sie szybko unormowało
Stary 2014-02-28, 14:54   #1260
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
hmm... w sumie też mam taką opcję i nie wiem, czym różni sie od innych programów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości