Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 12:41   #1381
eskrina
Przyczajenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cześć ciężarówki

Jaka pogoda świetna, aż się żyć chce! Byłam zanieść mocz do badania i ledwie wróciłam, tak mi słabo było. W ogóle ostatnio mi słabo, coś porobię w domu, ogarnę trochę i muszę usiąść, masakra jakaś. Oby do lipca
W poniedziałek mam połówkowe, zobaczymy czy na pewno facet się wykluje, raczej to przesądzone, ale ja bym chciała dziewuszkę, chociaż powoli się przyzwyczajam do myśli, że będzie chłopaczek.

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
nie mam pojecia jak z tym jest i dlatego nie filozofuje,napisalam po prostu jak to jest w moim szpitalu..w sumie to ja sama pewnie zanim wejde do szpitala bede drzwec jape o znieczulenie,a gazem tez sie sztachne,jak szalec to szalec..dla mezula tez poprosze,niech sie chlopak wyluzuje bo on na sama mysl o zastrzykach i operacjach i podobnych przyjemnosciach traci kontakt z rzevzywistoscia - taki twardziel,i dlatego do porodu .. biore kuzynke co jest polozna
Haha! Jakbym słyszała siebie Właśnie, dla mężula trza, żeby się wyluzował, bo panika. Chociaż ja chyba nie chcę, żeby TŻ był przy porodzie, On jest taki, że będzie się darł na pielęgniarki, że nic nie robią, żeby pomogły i czemu tak stoją i czy może jeszcze im kawkę podać. Będę musiała walczyć z porodem i bronić personel przed TŻetem Jakoś tego nie widzę ...

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:41   #1382
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

dzisiaj jestem dokładnie w połowie ciąży na półmetku
Stary 2014-02-28, 12:43   #1383
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cześć!

No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
Tam wybryk natury... Wyjątek potwierdzający regułę

Jupi!!! Jednak jedziemy!!! Tralala jak się cieszę
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:43   #1384
rybka13
Zakorzenienie

mamaya ale mowilas ze jak sie wstaje w nocy to dziecko tak sie budzi na jedzenie, wiec u mnie sie to nie sprawdzilo, bo ja sie nie budzilam a dziecko tak
No i jak to sie ma do teorii, ze jak dziecko szaleje w brzuchu to spokojne po porodzie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:45   #1385
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
ziemniaczki surówka z sałaty papryki pomidorów ogórków do tego mortadela w panierce
mniam !

chyba mi hormony szaleją, bo od wczoraj wieczora oglądam sobie ten serial one born every minute i co się dziecko urodzi, to zalewam się łzami

podoba mi się w tym szpitalu, który pokazują to, że kobiety rodzą w jakiej pozycji chcą. Te jednoosobowe sale do rodzenia, bardzo kameralne i rodzinne no i personel, aż za miły przepraszam czy mogę cię zbadać, przepraszam pozwolisz że zerknę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:49   #1386
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
mniam !

chyba mi hormony szaleją, bo od wczoraj wieczora oglądam sobie ten serial one born every minute i co się dziecko urodzi, to zalewam się łzami

podoba mi się w tym szpitalu, który pokazują to, że kobiety rodzą w jakiej pozycji chcą. Te jednoosobowe sale do rodzenia, bardzo kameralne i rodzinne no i personel, aż za miły przepraszam czy mogę cię zbadać, przepraszam pozwolisz że zerknę
No one prosza z uprzejmosci a jak sie nie zgodzisz to i tak to zrobia

Ja plakalam zanim zaszlam w ciaze, taka bylam emocjonalna (zostalo mi po pierwszej ciazy), teraz zaczynam panowac nad tym ale zdarza mi sie ryczec
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:52   #1387
Vegetka
Zakorzenienie

hehe ale właśnie ta uprzejmość taka aż dla nas polaków przesadna mi się podoba

Dziewczyny, jak chcę zrobić placki ziemniaczane i podawać je ze śmietaną to dodać cebuli ? bo w każdym przepisie widzę cebulę
Stary 2014-02-28, 12:54   #1388
malwiska
Zakorzenienie

Fame przepadła na weekend albo i dłużej Joanny nie będzie, bo upije się szampanem teraz można odsapnąć i wszystko po nadrabiać

jutro jadę z tż na zakupy w końcu początek miesiąca
zajedziemy też do hurtowni może kupie jakies czapeczki, niedrapki, flanelki, pieluszki terowę i rozglądniemy się za łóżeczkiem i materacem
niestety musimy też kupić grzejniki, i resztę sprzętu do lazienki a tego już nie lubie, nie lubie chodzić do castoramy bo mam wrażenie że Ci ludzie pracują tam za kare, chowają się gdzieś po kątach... nie ma ich nigdy przy swoich stanowiskach a jak już chce się coś dostać to szukaja na magazynie pół dnia oczywiscie nikogo nie chce obrazac ale jak jade do mojej castoramy to zawsze wychodzę z niej zła
Stary 2014-02-28, 12:55   #1389
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
mogę ci moje cycki oddać bo mam już dość
Przyjmę Tak, żeby był rozmiar B Bo na razie to jak słabo rozwinięty 10 latek wyglądam
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:56   #1390
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, jak chcę zrobić placki ziemniaczane i podawać je ze śmietaną to dodać cebuli ? bo w każdym przepisie widzę cebulę
ja zawsze dodaję cebule nie zależnie jak mam podać placki,
Stary 2014-02-28, 12:57   #1391
agnes208
Zakorzenienie

vegetka no milo sie pytaja itd ciekawe co by zrobily jakby im odpowiedziec nie, nie zgadzam sie Ja tu w irlandii trafilam na takich lekarzy nie wiem jakiej narodowosci sa maja ciemna karnacje cos jzk pakistanczycy oni tez sa bardzo mili, uprzejmi az ja nie przyzwyczajona bo polscy lekarze tacy nie sa nawet jak idziesz prywatnie choc ja na swojego gina narzekac nie moge. Zreszta uwielbiam facetow ginow bylam u baby i nigdy wiecej, uprzedzilam sie i wiecej nie pojde

Co do plackow zawsze dodaje cebule nawet jak jem placki z cukrem samym.

Przyszlam na gore z odkurzaczem mialam sprzatac ale mysle wlacze sobie rmf, wlaczylam tableta i zamiast radia wlaczylam wizaz a odkurzacz sobie stoi i mowi ze jak tak czeja to moze by sie kawy chociaz napil

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-02-28 o 13:00
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:59   #1392
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Fame przepadła na weekend albo i dłużej Joanny nie będzie, bo upije się szampanem teraz można odsapnąć i wszystko po nadrabiać

jutro jadę z tż na zakupy w końcu początek miesiąca
zajedziemy też do hurtowni może kupie jakies czapeczki, niedrapki, flanelki, pieluszki terowę i rozglądniemy się za łóżeczkiem i materacem
niestety musimy też kupić grzejniki, i resztę sprzętu do lazienki a tego już nie lubie, nie lubie chodzić do castoramy bo mam wrażenie że Ci ludzie pracują tam za kare, chowają się gdzieś po kątach... nie ma ich nigdy przy swoich stanowiskach a jak już chce się coś dostać to szukaja na magazynie pół dnia oczywiscie nikogo nie chce obrazac ale jak jade do mojej castoramy to zawsze wychodzę z niej zła
Tzw castodrama tak jest w każdej i tej w zst i w jednej i drugiej w zs.
Malwiska fajne łóżeczka mają w topshopingu z meblika i chyba pinio czy jakoś tak i w outlecie smyka też mieli b.ładne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:00   #1393
Lillian_
Rozeznanie

Joanno Bardzo ci dziękuję za odpowiedź w mojej sprawie - zus. Dzieki
Odczytam was potem - robota czeka
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:00   #1394
dusia_tcv
Zadomowienie

ja jak na razie mam duże D więc mogę oddać tym bardziej że jeszcze połowa czasu przede mną
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:02   #1395
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
vegetka no milo sie pytaja itd ciekawe co by zrobily jakby im odpowiedziec nie, nie zgadzam sie Ja tu w irlandii trafilam na takich lekarzy nie wiem jakiej narodowosci sa maja ciemna karnacje cos jzk pakistanczycy oni tez sa bardzo mili, uprzejmi az ja nie przyzwyczajona bo polscy lekarze tacy nie sa nawet jak idziesz prywatnie choc ja na swojego gina narzekac nie moge. Zreszta uwielbiam facetow ginow bylam u baby i nigdy wiecej, uprzedzilam sie i wiecej nie pojde
Ja też byłam uprzedzona do babeczek ginekolożek, ale trafiłam w ciąży na cudowną kobietę, która jest tak delikatna przy badaniu a przy tym niesamowicie kompetentna, że nie wrócę już do mojego gina mężczyzny
A też mówiłam, że nigdy do kobiety nie pójdę, bo miałam złe doświadczenia
Stary 2014-02-28, 13:05   #1396
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak na razie mam duże D więc mogę oddać tym bardziej że jeszcze połowa czasu przede mną
Ja mam aktualnie duże G, więc jakby ktoś chciał ...

Cytat:
Ja też byłam uprzedzona do babeczek ginekolożek, ale trafiłam w ciąży na cudowną kobietę, która jest tak delikatna przy badaniu a przy tym niesamowicie kompetentna, że nie wrócę już do mojego gina mężczyzny
A też mówiłam, że nigdy do kobiety nie pójdę, bo miałam złe doświadczenia
Ja właśnie jestem uprzedzona do facetów, moja ginka jest cudowna, delikatna, przemiła, pomaga wstać usiąść itd.
Chociaż byłam raz u innej babki i jak mnie badała to myślałam, że oczy mi wyjdą, więc chyba nie ma reguły
Stary 2014-02-28, 13:09   #1397
mamaya
Zakorzenienie

Vegetka, przyjmę Ba! Dopłacę Tak ze dwa rozmiary mogę od Ciebie wziąć
Stary 2014-02-28, 13:10   #1398
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja mam aktualnie duże G, więc jakby ktoś chciał ...

Hahaha ja właśnie tego się boje ale chce się wybrać do brafitterki bo mam coraz większy kłopot z dobraniem odpowiedniego stanika
Stary 2014-02-28, 13:10   #1399
eskrina
Przyczajenie

A ja miałam ginkę, miła była, ale jakaś taka bezpłciowa :P A teraz mam gina, aż chce się do niego chodzić, nie dość, że przystojny to z poczuciem humoru i nie doprowadza do stresu na wizycie, jestem zachwycona

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:13   #1400
mamaya
Zakorzenienie

eskrina, jak przystojny to u mnie odpada Mam syndrom białego fartucha, a jakbym jeszcze przed obcym, przystojnym facetem miała gacie zdjąć to
Stary 2014-02-28, 13:15   #1401
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Tzw castodrama tak jest w każdej i tej w zst i w jednej i drugiej w zs.
Malwiska fajne łóżeczka mają w topshopingu z meblika i chyba pinio czy jakoś tak i w outlecie smyka też mieli b.ładne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to cieszę się że nie tylko ja mam takie zdanie :P
Stary 2014-02-28, 13:15   #1402
dusia_tcv
Zadomowienie

mamaya to ja ci odradzam pobyt w szpitalu klinicznym jak przy twoim badaniu stoją młodzi studenci hehe
Stary 2014-02-28, 13:19   #1403
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
nautiz hmm dwoch panow monterow hmm pewnie w uniformach haha to jak wizyta pana od kablowki haha powiedz mezowi zeby poszedl po zakupy czy w pracy chlopak.? Zycze ci przystojnych panow a nie dwoch nieokrzesanych zdziskow
Tż w pracy. Niestety, panowie monterzy pierwszej młodości nie byli, ale pożartowali i co najważniejsze, w ciągu niespełna 3h szafę postawili! idę zaraz ją wypełniać

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
niom nie ukrywam ze ta zarabiste uczucie jak ten maly szkrab butuje od srodka..czasem jak jest spokoj to delikatnie naciskam brzucholek ale spotyka sie to z ostrym sprzeciwem tatusia,zeby nie gniesc mu syna
tak to moja pierwsza ciaza i nie ukrywam ze dosc niespodziewana bo po 10 latach malzenstwawszyscy mi mowia ze nacieszylismy sie soba z mezem to teraz dzidziol..a cieszymy jak glupki,nasze rodziny i znajomi tez,jak im taka nowine na swieta Bozego Narodzenia zmajstrowalismy..a zaraz jade pi skierowanie na picie glukozy..mniami...luubie slodkosci ale z tego co slyszalam to to jakas masakra jest ..ale czego sie nie robi dla dobra malenstwa..milego dnia mamusie
Sytuacja podobna jak u nas, po 5 latach małżeństwa pierwsze dziecko. Daj znać jak ci poszło to badanie z glukozą, bo my tu wszystkie mamy obawy jak to będzie.

Cytat:

[...]
No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
Ja to myślę, że ty mamaya jak pójdziesz rodzić to dziecko wyjdzie z Ciebie z całym swoim majdanem i bez żadnych plusów na wadze wrócisz do domu. A to marzenie wielu kobiet, więc żaden wybryk natury

Cytat:

Cebula obowiązkowo, nawet jak idą ze śmietaną i cukrem

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
A ja miałam ginkę, miła była, ale jakaś taka bezpłciowa :P A teraz mam gina, aż chce się do niego chodzić, nie dość, że przystojny to z poczuciem humoru i nie doprowadza do stresu na wizycie, jestem zachwycona
Cytat:
eskrina, jak przystojny to u mnie odpada Mam syndrom białego fartucha, a jakbym jeszcze przed obcym, przystojnym facetem miała gacie zdjąć to
Ja mam to samo, najlepiej żeby był ode mnie sporo starszy, nie przystojny, ale też nie obleśny.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:20   #1404
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
co dziś pichcicie na obiad ?
Ziemniaki puree, szpinak, jajo sadzone dla chłopaków (ja nie lubię) + kefirek

Cytat:
Ja daję i cebulę ( i czasem czosnek) zawsze, a jadamy i ze śmietaną i z cukrem i z gulaszem.
---------------------------------
I tyle mam z normalnego kompa, że moje dziecko nie śpi ostatnio częściej mu się to zdarza, a potem jest mega marudny

Ale zrobiłam pranie - suszy się na balkonie, bo piękne słonko wyszło
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:22   #1405
Vegetka
Zakorzenienie

dzięki za plackowe porady
Stary 2014-02-28, 13:25   #1406
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Tż w pracy. Niestety, panowie monterzy pierwszej młodości nie byli, ale pożartowali i co najważniejsze, w ciągu niespełna 3h szafę postawili! idę zaraz ją wypełniać

Ja to myślę, że ty mamaya jak pójdziesz rodzić to dziecko wyjdzie z Ciebie z całym swoim majdanem i bez żadnych plusów na wadze wrócisz do domu. A to marzenie wielu kobiet, więc żaden wybryk natury

Ja mam to samo, najlepiej żeby był ode mnie sporo starszy, nie przystojny, ale też nie obleśny.
Tyle dobrze, że zabawni i sprawni A że starsi... No nie można mieć wszystkiego Kochana

Nie obraziłabym się gdyby tak było Ewentualnie jakieś 2 - 3 kg do zrzucenia, bo u mnie to kwestia kilku dni, żeby schudnąć
No ale mały waży niecałe 0,5 kg a ja mam 5 kg na plusie Ale wiadomo, te kilogramy to nie wyłącznie dziecko, ale też właśnie wody płodowe etc.

O tak Nie może wyglądać jak stary zboczeniec, ale nie może też być przystojny
Stary 2014-02-28, 13:29   #1407
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Vegetka, przyjmę Ba! Dopłacę Tak ze dwa rozmiary mogę od Ciebie wziąć

Weż jeszcze ode mnie plis...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:35   #1408
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Haha! Jakbym słyszała siebie Właśnie, dla mężula trza, żeby się wyluzował, bo panika. Chociaż ja chyba nie chcę, żeby TŻ był przy porodzie, On jest taki, że będzie się darł na pielęgniarki, że nic nie robią, żeby pomogły i czemu tak stoją i czy może jeszcze im kawkę podać. Będę musiała walczyć z porodem i bronić personel przed TŻetem Jakoś tego nie widzę ...
U mnie pewnie byłoby podobnie. Mój tż mówi, że pewnie by krzyczał głośniej ode mnie

Cytat:
Ja zawszę robię bez cebuli, więc spoko

Czy ja tu jestm jedyną panną? Bo tu czytam to chyba każda ma męża, albo za chwile ślub
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:36   #1409
Agata0606
Raczkowanie

Witajcie Brzuchatki. Czy są jakieś przyszłe Mamusie z Dolnośląskiego ???
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:39   #1410
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość

Czy ja tu jestm jedyną panną? Bo tu czytam to chyba każda ma męża, albo za chwile ślub
Ja jestem panną I nie planujemy z TŻ przez kilka lat ślubu Dobrze jest tak, jak jest

Celebrinfea, dawaj trochę biustu!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości