|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
ja zjadłam jednego bo też leżał i kusił ![]() ale dobry był Cytat:
|
||
|
|
|
#452 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Tez mnie intryguje waga kameny
![]() Skad ona wie ci na niej polozono ![]() Kam poloz na niej styropian powinna byc dyza roznica miedzy dkg a mililitrami
|
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pychotaale zapomniałam jak się robi zupę z cieciorki ![]() Cytat:
i Młody ma rację i dobry normalnie zrobiłabym konkurs bez nagród pt.: Co właśnie ogląda Flo?ale i tak nie zgadniecie, więc podaję odpowiedź: BH 90210 odcinek 3
|
|
|
#454 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
nie ma żadnej różnicy, wg niej 12 g styropianu = 12 ml styropianu
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#455 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Od poczatku czulam ze to podejrzane ![]() Mozna jej eszcze kamien polozyc
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powrót do przeszłość ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piątkowo
|
|
|
|
#459 |
|
To ja :)
|
Piątunio!
![]() Lecę na zastrzyk z kota, a nie chce mi się nic... No dobra, może trochę kawy mi się chce Miłego!
|
#460 | |
|
Mother of Cats
|
Znad kaffy!
Cytat:
Ale z drugiej strony, jakby się faktycznie miało zniszczyć, to może i lepiej
|
|
|
|
|
#461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dybry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale po co ma ''wiedzieć'' , toć to waga i nie rozumiem o co chodzi z tymi styropianami i kamieniami...Gdyby dało się to upłynnić to i to by Wam przeliczyła na ml. Rozumiem że twierdzicie że 12 g tego nieszczęsnego roztopionego styropianu będzie mierzyć tyle samo co 12 g wody ? Przecież on jest w piduły lżejszy od wody i będzie go objętościowo więcej... albo np dostałaś sporą ilość miodu w wiaderku a potrzebujesz do odmierzenia tylko 1 litr , waga będzie korzystać z dwóch funkcji tj ważenia i pokazywania w ml. Jeśli miałabys dwie wagi i na jednej miała 1kg wody a na drugiej 1 kg miodu to objętościowo byłaby różnica,prawda ? I odwrotnie jeśli odmierzysz miarką 1l wody i 1 l miodu to tu waga pokaże odpowiednio 1kg i 1,40 kg Po prostu waga ma wbudowany program 1g/1ml a wiadomo że 10g wody a 10 g roztopionego żelaza inaczej mierzy... jako ciekawostka podam że 1 litr roztopionego złota waży ok 19 kg i to Wam powinno uzmysłowić jak ta waga sobie radzi,nie musi wiedzieć co tam wrzucacie... Ech, nie wim jak to prościej wytłumaczyć.., pamiętam że czasem pół roku uczniowie nie umieli skumać, więc poddaję się bez bicia... ![]() Miłego
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-28 o 09:18 |
|||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
nooo
ostatnio oglądałam też Powrót do Edenu ![]() dobry macham znad śniadania w stylu eko, tzn. jaja od zielononóżki i mleka prosto od krowy
|
|
#463 |
|
Piers do przodu
|
A ja ostatnio "wpadłam" na któryś tam odcinek Ptaków ciernistych krzewów
i przypomniało mi się jak to w liceum mogłam poszpanować, bo ciotka skądś wytrzasnęła cały serial na wideo (weekend z ptakami w krzakach razem z przyjaciółkami Ciotki) więc wiedziałam więcej niż laski, które oglądały serial w TV raz w tygodniu
|
#464 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
znad Anatola z mlekiem migdałowym
Cytat:
2. i na to z bananeeeeem a'la Nigella Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I wówczas robię kaszowe, ryżowe na warzywach jako Tri i czyste jako Neska, czasem kremy z dyni, pora, ale u nas zupa dwa razy w miesiącu jest albowiem no to nie jest jedzenie, syci na godzinę, więc trochę szkoda zachodu, jemy żeby była płynność obiegu w całym człowieku o! Jako ciepły dodatek w zimie. Latem nie wiem co to zupa. 4. aaa widzisz, to spróbuj se kupić świeży szpinak bejbi, w liściach i z jajem usmażyć albo obok. albo nadziać nim pierś indyka, kutaka ( tak gadam a samej mi sie nei chce już od miesiaca tego uskutecznić) breja jest beee :nei: 6. Edit: Ad jedzenie jeszcze, miałam zdać relację z bakłążana. Otóż dzięki Aikyo wrócił do łask stary dobry bakłażan. Pyszny z opiekacza jest - dałam olej z pest winog, w towarzystwie słonego serka miodzio . Dziś go kończę i będzie tego więcej, pieprz i sól i jest bosko. Ale przyznam wersja opiekaczowa jest może i szybka, o 2 w nocy jak znalazł, ale przywiera ciapa bakłążanowa i czyszczenia sporo. Także metoda piekarnikowa Aikyo z pewnością lepsza. Dziś wypróbuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-28 o 11:52 |
||||||||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej snad herbaty z cynamonem
Nadal mi się nie przelało a gula w gardle obecna cały czas. Jutro idę na całość. Idę do koleżanki która wzięła od nas kociaka od naszej kotki. Muszę pęknąć jak go zobaczę ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
to może do normalnej zupy dosypuj glutaminianu
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Kurde ...mam nadzieę,że uda nam się wychować do na lagodnego i posłusznego psiaka...bo mądry i uroczo przylepiasty to już jest...ale tylko do swoich, obcych nie lubi i tzryma się z daleka... Dziś ostatni dzień laby aklimatyzacyjnej, od jutra zaczynamy poważne nauki ![]() Nie? Cudny jest ![]() Zeżarłam wczoraj na kolację trzy pączki...koleżanaka piekla i jak nie lubię pączków, to te jej byly przepyszne A zaraz lecę robić sos grzybowy z suszonych grzybow, do ryżu...od kilku dni moglabym jeść tylko ten sos....robi sie sam , a pyszny...i pomyśleć, że dawniej suszone grzyby mnie interesowaly tylko w pierogach.... |
|
|
|
#467 |
|
Nindżopesz
|
Chodzi o składniki, te polskie, grochowe, kapuściane, pomidorowe, rosoły są rzygogenne ale już zupka miso, jakieś orientalne na ostro, z krabami, z krewetkami to mmm. Takich instant z torebek już dawno nie jadłam, nawet nie pamiętam jak smakują. |
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha nawet ustalili limity hahahha http://pracowniacukiernicza.com/o-nas/ ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
z Rachelą wprowadziłyśmy swoje zmiany i jemy tak jak lubimy Taka ogórkowa jest za☠☠☠iście zielona,przejrzysta a pływające w niej marchewkowe krążki tylko podkręcają zieleń |
||
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#470 |
|
Nindżopesz
|
Ale mnie ogólnie od zup odrzuca, od gotowania też. Czasami robię sobie zupę miso ale po dwóch dniach mam jej dość i sięgam po kawałek chleba i kiełbasy albo serek waniliowy na obiad. Kuszą mnie tylko te z chińskiej budy, że niby jakieś cudo na kiju. Tak samo chińszczyzna - gotową uwielbiam a jak zrobię sama to niby składniki podobne ale jem jak za karę.
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze pączki w Warszawie No i będę miała tłustą sobotę może ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-28 o 14:26 |
||
|
|
|
#472 |
|
Nindżopesz
|
Neska, mnie odrzuca zapach ziela i liścia
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Red, Ty poprostu potzrebujesz pani do gotowania
![]() Mówisz na co masz ochotę i ktoś Ci to gotuje. Zjadasz, a na drugi dzin co inego, co sobie umyślisz
|
|
|
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie śmeitanę w zupie znam tylko z opowiadań Cytat:
Poza tym gotowanie nie cieszy, zwłaszcza jak efekt nei przypomina ani odrobinę oryginału Ja chcę budę kebabaaaaaaaa Cytat:
Ale jednak, zupa to tylko zupa. Przelatuje przez człowieka i po zupie. Dziś mam resztę bakłażana i dorsza a'la North Fish (buda) w panierce z płatków kukurydzianych, ale znów w niczym nawet nei zbliża sie do smaku NF |
|||
|
|
|
#475 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale nie pani Najbardziej kręci mnie kuchnia azjatycka i włoska więc dwóch panów stosownej narodowości
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Żeby nie było - macham znad chińskiej zupki z budy Kurczakowa na ostro, z dużą ilością imbiru, mniam.
|
|
|
|
|
#479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-28 o 15:06 |
|||
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn jako młode dziewczę znałam to słowo ino z kabaretu OTTO 2. hmmmm no cóż, widać jestem uzależniona. Na szczęście nienawidzę żadnych gotowych smakowych deserków, serkó, jogurtów, te z kolei nei mają dla mnei smaku, tak jak mówisz sam cukier - fuuuuuj zemdliło mnie po jednej łyżeczce. 3. Ano to swięta prawda. Nie dziwne skoro zupa przez człowieka przelatuje
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-28 o 15:15 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

pychota

to może do normalnej zupy dosypuj glutaminianu
Poza tym gotowanie nie cieszy, zwłaszcza jak efekt nei przypomina ani odrobinę oryginału