Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 11:40   #1081
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam

U mnie nadal bez zmian. Wody się Sącza ale najważniejsze ze serduszko bije. Juz dwa tygodnie leże w szpitalu, jeszcze tylko minimum 8. Tylko leże i odliczam ale tylko to mi pozostalo.
Antybiotyk mi juz zabrali bo CRP spadło do 10 ale nadal pobierają mi krew do badania co drugi dzień i mierzą jego poziom.

Pozdrawiam
Kochana trzymamy mocno, mocno kciuki!! Leż ile wlezie byle maleństwo miało się dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Widzę chłopaka dla moje Ari

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

lubieołówki- my akurat mniej wiecej mamy stałe pory. z tym że ostatno dzień nam sie rozregulował i tez srednio mozemy cos wiekszego zaplanować. Na spacerze mały też spi, choć nie cały
Ech... u nas w ogóle nie miał i nie ma stałych drzemek :/ Można tego jakoś nauczyć? Bo kładzenie Młodego do łóżeczka o danych godzinach nic nie daje... Tylko się rozpłacze i bardziej rozbudzi:/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:17   #1082
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
proszę bardzo: ziemianki zetrzeć na tarle, na patelni podsmażyć cebule i boczek pokrojony w kostkę, jak ostygnie to wrzucić to do starych ziemniaków, dodać sól, pieprz, jajka (zależy na jaką porcje ale tak na dwie osoby to jakoś 3)pół szklanki kaszy manny może mniej-tak żeby cała ta papka miała taką fajną konsystencję i ok 200 ml śmietany 30% ale może być też bez,a zamiast kaszy może być bułka tarta. Wylać na blachę, ważne żeby to nie było zbyt wysokie bo się nie dopiecze. I na 180 stopni do piekarnika na jakąś godzinę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dziekuje to na ile ziemniaków??

Lubieolowki- można pomóc w ustaleniu, czy ustalic tak o to nie wiem. Na pewno jak edziesz zawsze wychodziła na spacer o tej samej porze, kąpiel o tej samej to powoli powoli i sie unormuje. Mały dużo/długo ssie pierś? bo później to jest 5-10 minut jak zje, wtedy CHYBA łatwiej wprowadzać i ustalać rytm dnia bo maluszek będzie jadł efektywniej[wiecej w krótszym czasie] i rzadziej. Będzie łatwiej ustalić jakich porach je, a jak jużsie ustali pory karmienia, spacerów, kąpieli to i rytm dnia sie ustali ta mi sie wydaje. u nas był rytm dnia od samego początku a potem nagle bum i mały nie umiał i nie chcial zasypiać w dzien. kilka dni musialam mu pomoc w zasypianiu i teraz kolo 10-11 drzemka, kolo 14 na sacerze, kolo 17 i potem na wieczornym spacerze robi sobie jakies 30 minut snu , wracamy, 30 minut odpoczywamy, kapiel jesc i spac. Myśle ze macie jeszcze czas póki karmienia sie nie uregulują

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-02-28 o 12:19
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:22   #1083
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Kruszynka a Malwinka też była taka drobniutka?
Malwinka urodzila sie z waga 3770g (prawie 900g wiecej niz Hania), na 3 miesiace ważyla 6340g
teraz na 21m wazy 11,9kg (na rok miala ok 9,5kg)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:26   #1084
maomami
Wtajemniczenie

Właśnie odkurzalam, Zuza bardzo to lubiła. No właśnie lubiła, jeden pokój spokojnie odkurzylam, teraz zaczęłam drugi Zuza się zaczęła zanosić płaczem, uspokoilam ją,pogadalysmy, zrobiłam drugie podejście i znowu płacz, pojęcia nie mam co się nagle stało. Zawsze ją uprzedzam że włączam, pokazuje i wcześniej było ok, zawsze zaciekawiona patrzyła

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

Lubieolowki- można pomóc w ustaleniu, czy ustalic tak o to nie wiem. Na pewno jak edziesz zawsze wychodziła na spacer o tej samej porze, kąpiel o tej samej to powoli powoli i sie unormuje. Mały dużo/długo ssie pierś? bo później to jest 5-10 minut jak zje, wtedy CHYBA łatwiej wprowadzać i ustalać rytm dnia bo maluszek będzie jadł efektywniej[wiecej w krótszym czasie] i rzadziej. Będzie łatwiej ustalić jakich porach je, a jak jużsie ustali pory karmienia, spacerów, kąpieli to i rytm dnia sie ustali ta mi sie wydaje. u nas był rytm dnia od samego początku a potem nagle bum i mały nie umiał i nie chcial zasypiać w dzien. kilka dni musialam mu pomoc w zasypianiu i teraz kolo 10-11 drzemka, kolo 14 na sacerze, kolo 17 i potem na wieczornym spacerze robi sobie jakies 30 minut snu , wracamy, 30 minut odpoczywamy, kapiel jesc i spac. Myśle ze macie jeszcze czas póki karmienia sie nie uregulują
Wiesz co ja szczerze zawsze robię na oko, ale ja robię dla 5 dorosłych osób w tym 3 facetów

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:49   #1085
lineczka1989
Zakorzenienie

nie przyszła mi miseczka z łyżeczką i kubek :/ i ciekawe jak ja jutro dam Nelce jeść

w Super Pharmie od dzisiaj jest mleko Bebilon od 2, 1200g za 64 czy 65 zł!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-28 o 12:52
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:52   #1086
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

Mały je z butli Zazwyczaj wypicie 120ml zajmuje mu jakieś 10 min. Karmienia akurat mamy bardzo regularne w ciągu dnia - co 3h.. Nie wiem co mam z tym naszym małym terrorystą zrobić żeby spał w ciągu dnia przynajmniej 2x

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:02   #1087
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Hej widzę ze jestem grubo do tyłu.
Już po tym weekendzie będe mieć więcej czasu. Wszystko pozdawane tylko jedna poprawka w niedzielę i potem spokoj
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 13:13   #1088
maomami
Wtajemniczenie

Mój niedźwiadek na spacerze

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393593398926.jpg (116,3 KB, 45 załadowań)

Stary 2014-02-28, 13:25   #1089
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

U mnie nadal bez zmian. Wody się Sącza ale najważniejsze ze serduszko bije. Juz dwa tygodnie leże w szpitalu, jeszcze tylko minimum 8. Tylko leże i odliczam ale tylko to mi pozostalo.
Antybiotyk mi juz zabrali bo CRP spadło do 10 ale nadal pobierają mi krew do badania co drugi dzień i mierzą jego poziom.

Pozdrawiam

Niunia, mysle o Tobie kazdego dnia I bardzo mozna trzymam kciuki. Wierze ze wytrzymasz tam jeszcze conajmniej 10 tygodni

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:27   #1090
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Beatko wiem że pisałaś to już kilka razy ale jak wyprowadzić kleik? najpierw przez kilka dni do jednego posiłku po jednej miarce? Mam i kukurydziany i ryżowy, zacząć od kukurydzianego??
Wgl czy tylko ja nie mogłam znaleźć kleika kukurydzianego z bobovity? Musiałam wziąć wczoraj z nestle,a w dwóch sklepach byłam

Kleiki są w Rossmanie, oba po 3.99.
Jeśli boisz się wprowadzac kleik zacznij od kukurydzianego, i tak jak pisałam Rybce albo Paulinie, dodawaj na początku jedna miarkę do co drugiego mleka, i tak przez 3, 4 dni( bedziesz widzieć jak przyjmuje) i po 4 dniu zwiększaj miarki.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Helou

Dziewczyny mam pytanie- dwie osoby z trzech powyższych zaproponowaly nam rozszerzenie diety- w dwa dni mala je mleko mm jak mnie nie ma- z tego powodu powiedziały żeby dawac ze i tak je cos innego niż moje mleko. Zastanawiam się jak do tego podejść, bo z tego skolowania nie zapytałam.

Myslicie ze mogę podac w pierwszym tygodniu ziemniaka ( kazali zacząć od niego) - to by były 3-4 karmienia na tydzień max i w następnym tez kontynuować ziemniaka czy dac do innego?
w nast. podaj marchewkę, niech poznaje smaki
Cytat:
Witam

Pozdrawiam
NIUNIA głowa go góry. Jestem pewna że zobaczysz dzieciątko w odpowiednim terminie całe i zdrowe. Musisz przestać się zamartwiać, ja wiem ze to trudne, wiec zamartwiaj sie mniej i odreagowuj, czytaj książki, rozwiazuj krzyżówki, masz dużo zcasu, plotkuj z dziewczynami CZas szybciej minie, a ty i dzieciatko będziecie zrelaksowani

Cytat:
maaaaao zarzuc przepisem

Dalam dzisiaj Kacprowi zamist mleka marchewke jako pelne danie. Zawsze dawalam po 5 lyzeczek miedzy karmieniami a teraz caly sloiczek jaki mialam 130g. mialam wrazenie ze on nadal głody, ale zajal; sie smokiem. a teraz normalnie jak po mleku bedzie glodny za 4h czy jakos rocej warzywka trzymaja ?
ja jeszcze nie podaję warzywek na jeden posiłek, Liwia je jeden słoiczek na 3 razy, dziś robie pierwszy raz ziemniaka z marchewką samodzielnie
Cytat:

A ja siedzę z chłopakami sama w domu, pogoda średnia, więc nie wiem czy ich dzisiaj wezmę na spacer, Kamil rano potknął się o własne nogi i uderzył głową w szafę, zrobiłam mu szybciutko okład, ale i tak ma wielkie guzisko na czole, i już znowu rozrabia

Dziewczyny potrzebuje chyba porządnego kopniaka, wybieram się do lekarza z samą sobą i się wybrać nie mogę, od jakiegoś czasu pojawiają mi się siniaki i plamki na ciele, co najśmieszniejsze nie pamiętam, żebym się uderzyła no i krew z nosa, nie leci tylko tak się sączy kurcze, co to może być?

aha, kubek niekapek przy starszaku miałam z lovi, fajny ma ustnik, mały mógł ssać jak mu odpowiadało
co s z krzepliowści chyba, ale lekarzem nie jestem. Wiec zostaw pod opieką maluchy i do lekarza marsz.!!!

Newtrend brakuje tu ciebie Jaką Zosieńka ma czuprynę podobna do chłopaków jest

Lubieolowki ciebie też nie ma ale fajnie ze się odzywasz, oby wam sie szybko ustalił rytm dnia

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Niunia, mysle o Tobie kazdego dnia I bardzo mozna trzymam kciuki. Wierze ze wytrzymasz tam jeszcze conajmniej 10 tygodni

zreszta innej opcji nie przyjmujemy do wiadomosci

A ja byłam dziś u gina, w sumie tylko po recepte. I zcekałam 2 godziny, tyle ludzi miał no coż dobry lekarz to i ma pacjentki, dla neigo dobrze dla mnie gorzej. Zmienił mi tabletki anty moze libido mi wróci bo na wakacjach jest.
Stary 2014-02-28, 14:05   #1091
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie przyszła mi miseczka z łyżeczką i kubek :/ i ciekawe jak ja jutro dam Nelce jeść

w Super Pharmie od dzisiaj jest mleko Bebilon od 2, 1200g za 64 czy 65 zł!
żadna to promocja ;D w tesco były ostatnio po 54,90
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mały je z butli Zazwyczaj wypicie 120ml zajmuje mu jakieś 10 min. Karmienia akurat mamy bardzo regularne w ciągu dnia - co 3h.. Nie wiem co mam z tym naszym małym terrorystą zrobić żeby spał w ciągu dnia przynajmniej 2x
hmm.. a moze nie wyłapujesz chwili kiedy on chce spać? za póxno to robisz i on sie bardziej denerwuje.. jak ja przegapie to Kacper potem nawet przez 3 h potrafi marudzic z niewyspania?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Jeśli boisz się wprowadzac kleik zacznij od kukurydzianego, i tak jak pisałam Rybce albo Paulinie, dodawaj na początku jedna miarkę do co drugiego mleka, i tak przez 3, 4 dni( bedziesz widzieć jak przyjmuje) i po 4 dniu zwiększaj miarki.

NIUNIA głowa go góry. Jestem pewna że zobaczysz dzieciątko w odpowiednim terminie całe i zdrowe. Musisz przestać się zamartwiać, ja wiem ze to trudne, wiec zamartwiaj sie mniej i odreagowuj, czytaj książki, rozwiazuj krzyżówki, masz dużo zcasu, plotkuj z dziewczynami CZas szybciej minie, a ty i dzieciatko będziecie zrelaksowani

ja jeszcze nie podaję warzywek na jeden posiłek, Liwia je jeden słoiczek na 3 razy, dziś robie pierwszy raz ziemniaka z marchewką samodzielnie

co s z krzepliowści chyba, ale lekarzem nie jestem. Wiec zostaw pod opieką maluchy i do lekarza marsz.!!!

Lubieolowki ciebie też nie ma ale fajnie ze się odzywasz, oby wam sie szybko ustalił rytm dnia

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

A ja byłam dziś u gina, w sumie tylko po recepte. I zcekałam 2 godziny, tyle ludzi miał no coż dobry lekarz to i ma pacjentki, dla neigo dobrze dla mnie gorzej. Zmienił mi tabletki anty moze libido mi wróci bo na wakacjach jest.
hehe, a ja dałam bo warzywek nie chce wprowadzać nowych tzn. żadnych brokułów a marchew dynia i ziemniak to sprawdzone wiec dzisiaj cała marchewa zjedzona do tej pory bez mleka czyli dzisiaj ; 4;30- 120ml, 8:30- 150ml+miarka kleiku -12:00- 130g [ok] marcheweczki , teraz jakos ok 16 będzie mleczko i potem po kąpieli chyba ze bedzie głodny to dostanie przed kąpielą i po bo nie wiem ile wytrzyma :P

a jakie masZ? bo mój ciagle narzeka że moje libido w lesie.. a miałam już kilka różnych i po jedych miałam trądzik a po drugich mi było niedobreze a po 3 przytyłam 15kg a te są spoko, ale jakoś libido troche spadło [dla mojego to bardzo no ale on to by mógł dzień i noc..]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 14:15   #1092
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

I to taką miarkę od mleka? Zacznę jutro
A po ile są kaszki w ross? Bo ja kupiłam w lewiatanie po prawie 9 zł

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

hmm.. a moze nie wyłapujesz chwili kiedy on chce spać? za póxno to robisz i on sie bardziej denerwuje.. jak ja przegapie to Kacper potem nawet przez 3 h potrafi marudzic z niewyspania?

hehe, a ja dałam bo warzywek nie chce wprowadzać nowych tzn. żadnych brokułów a marchew dynia i ziemniak to sprawdzone wiec dzisiaj cała marchewa zjedzona do tej pory bez mleka czyli dzisiaj ; 4;30- 120ml, 8:30- 150ml+miarka kleiku -12:00- 130g [ok] marcheweczki , teraz jakos ok 16 będzie mleczko i potem po kąpieli chyba ze bedzie głodny to dostanie przed kąpielą i po bo nie wiem ile wytrzyma :P

a jakie masZ? bo mój ciagle narzeka że moje libido w lesie.. a miałam już kilka różnych i po jedych miałam trądzik a po drugich mi było niedobreze a po 3 przytyłam 15kg a te są spoko, ale jakoś libido troche spadło [dla mojego to bardzo no ale on to by mógł dzień i noc..]
Ryba a jak z ulewaniem Kacpra? Ulewa Ci po każdym mleku czy nie? Ja sie zastanawiam czy nie spróbować znowu 2x2 miarki

Kurde musze jechać do kumpeli bo była w entliczku i kupiła mi smoczek o różnym przypływie do butelki, póki co mam w domu największe 3 i mam nadzieje że z jedną miarką kleiku poleci.

Stary 2014-02-28, 14:26   #1093
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Ryba a jak z ulewaniem Kacpra? Ulewa Ci po każdym mleku czy nie? Ja sie zastanawiam czy nie spróbować znowu 2x2 miarki

Kurde musze jechać do kumpeli bo była w entliczku i kupiła mi smoczek o różnym przypływie do butelki, póki co mam w domu największe 3 i mam nadzieje że z jedną miarką kleiku poleci.

sa po 4 zl qw ross. JA ostatnio pisałam ze z nestle kleik w lewku za 9,99 widziałam i dlatego czekałam aż mi do sklepu dojdzie bo za tą cene mam 2 opakowania

A ulewa jak ulewał. mleko z kleikiem zageszczam 1,5miarki nutritonu ;/ [ a wczesniej niezageszczałam i bardzo ulewał] a samo mleko 2 czubate ;/ inaczej wieksza czesc jest na mnie, na mojej poduszce albo na ziemi. Jedynie co to te karmieni o 4;30 nie zageszczam, chyba ze Kacper jest tak rozbudony ze musze nakarmić na rękach to wtedy dodaje 0,5 miarki. Ogólnie bede od jutra dawac 2 miarki do co 2 karmienia wiec moze i mleko gesciejsze i nutritonu mniej bedzie
Stary 2014-02-28, 14:40   #1094
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
sa po 4 zl qw ross. JA ostatnio pisałam ze z nestle kleik w lewku za 9,99 widziałam i dlatego czekałam aż mi do sklepu dojdzie bo za tą cene mam 2 opakowania

A ulewa jak ulewał. mleko z kleikiem zageszczam 1,5miarki nutritonu ;/ [ a wczesniej niezageszczałam i bardzo ulewał] a samo mleko 2 czubate ;/ inaczej wieksza czesc jest na mnie, na mojej poduszce albo na ziemi. Jedynie co to te karmieni o 4;30 nie zageszczam, chyba ze Kacper jest tak rozbudony ze musze nakarmić na rękach to wtedy dodaje 0,5 miarki. Ogólnie bede od jutra dawac 2 miarki do co 2 karmienia wiec moze i mleko gesciejsze i nutritonu mniej bedzie
No tak bo wy przecież nie macie AR teraz.
U nas zauważyłam że Zuza ulewa ale nie przy odbiciu tylko jak zaczyna szaleć po jedzeniu.
Bo na noc je 180 i ani kropli nie uleje,no i na tym nocnym karmieniu 150 też zjada i nic nie uleje a w ciągu dnia dostaje 120 i zjada co 3 godziny ale nie ulewa nawet, no chyba że "biega",bo spokojnie nie polezy

Stary 2014-02-28, 14:55   #1095
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki koncert? :d

a na co aleegie, nie bedziesz sprawdzać?
W PL tak samo, co lekarz to opinia..

a ziemniaka od razu chcesz podac jako np. obiad? czy po trochu//? mozesz dawac najpierw ziemniaka, potem marche, potemnp. połączyć marchew+ziemniak, a potem wprowadzać inne produkty

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------
Byliśmy na Heather Nova, nie to zebym była jakas fanka, ale TZ dostal bilety, wiec zal było nie skorzystać. Ale podobalo mi się bardzo

Co do alergii to jestem skolowana strasznie Helenka ma taka grubsza skore na buzi ale mi się wydawalo ze to od nieustającego ulewania się i slinienia, od podraznien od sliniaczka itp., on to tez bardziej potraktowal jako problem kosmetyczny, wiec sama już nie wiem co mam robic

No wlasnie nie wiem jak zacząć, chyba lepiej po trochu a nie jako osobny posiłek?

Cytat:
Witam

Pozdrawiam
mocne kciuki

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Zuza

taszanta z tymi opiniami lekarzy to tak właśnie jest, u mnie zaczęło się już w ciąży z ginekologami, a pediatrzy chyba są jeszcze lepsi. a ich wiedza o karmieniu piersią to chyba przedpotopowa jest
No, masakra

Cytat:
Właśnie odkurzalam, Zuza bardzo to lubiła. No właśnie lubiła, jeden pokój spokojnie odkurzylam, teraz zaczęłam drugi Zuza się zaczęła zanosić płaczem, uspokoilam ją,pogadalysmy, zrobiłam drugie podejście i znowu płacz, pojęcia nie mam co się nagle stało. Zawsze ją uprzedzam że włączam, pokazuje i wcześniej było ok, zawsze zaciekawiona patrzyła

Forum.
Hehe, u mnie dziś dokładnie to samo, wlasnie miałam pisać Tez nie wiem co się stalo

Aha, piszecie o promocjach na pampersy- ja ide dziś do sklepu, podchodzę do polki z pieluchami a tam wywieszona tabliczka o promocji, no wiec patrze - bo cena za jumbo pak na plakietce taka sama i usiluje zrozumieć o co chodzi, czytam i czytam i w końcu wyczytałam, ze ta promocja na tym polega ze jak się nie zuzyje towaru to zwracają pieniądze, tez mi gratka

A w ogole to Helenka skonczyla dziś 4 miesiące - rano nawet się nie zorientowałam, kurcze jakby wczoraj tu pisałam ze skonczyla 3 miesiące

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Kleiki są

jest.
dzięki za opinie, taki mam wlasnie plan

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:58   #1096
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry

Niunia w dalszym ciagu trzymam mocne kciuki za Twojego maluszka

Wrocilismy dzis do domu od razu wzielam sie za sprzatanie, gotowanie itd.
Tesciowa tak steskniona za Jasiem ze wziela go na spacer a ja w tym czasie robilam obiad
Maz juz zdrowy ale do poniedziaku kazalam mu zostac w domu i sie porzadnie wygrzac i wyleczyc.
Jas chyba tez sie stesknil za domem i tata bo od kad wrocilismy jakis szczesliwszy jest

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:28   #1097
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Byliśmy na Heather Nova, nie to zebym była jakas fanka, ale TZ dostal bilety, wiec zal było nie skorzystać. Ale podobalo mi się bardzo

Co do alergii to jestem skolowana strasznie Helenka ma taka grubsza skore na buzi ale mi się wydawalo ze to od nieustającego ulewania się i slinienia, od podraznien od sliniaczka itp., on to tez bardziej potraktowal jako problem kosmetyczny, wiec sama już nie wiem co mam robic

No wlasnie nie wiem jak zacząć, chyba lepiej po trochu a nie jako osobny posiłek?

mocne kciuki

No, masakra

Hehe, u mnie dziś dokładnie to samo, wlasnie miałam pisać Tez nie wiem co się stalo

Aha, piszecie o promocjach na pampersy- ja ide dziś do sklepu, podchodzę do polki z pieluchami a tam wywieszona tabliczka o promocji, no wiec patrze - bo cena za jumbo pak na plakietce taka sama i usiluje zrozumieć o co chodzi, czytam i czytam i w końcu wyczytałam, ze ta promocja na tym polega ze jak się nie zuzyje towaru to zwracają pieniądze, tez mi gratka

A w ogole to Helenka skonczyla dziś 4 miesiące - rano nawet się nie zorientowałam, kurcze jakby wczoraj tu pisałam ze skonczyla 3 miesiące

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

dzięki za opinie, taki mam wlasnie plan
lepiej po trochu, u mnie np. jabłko zje i jest masakra kupkowa. wiec lepiej po trochu ;D 3-4dni zacznij od 3 łyżeczek dziennie zwiększaj o jedą, potem kolejny produkt np. marchew potem albo mozesz łączyć, albo inny produkt [dynia np.] i tak później na całe danie przejdziesz. bedziesz podawać też kaszki i kleiki? nie licząc glutenu oczywiście? ;>

za 4 miesiące!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Tesciowa tak steskniona za Jasiem ze wziela go na spacer a ja w tym czasie robilam obiad
Maz juz zdrowy ale do poniedziaku kazalam mu zostac w domu i sie porzadnie wygrzac i wyleczyc.
Jas chyba tez sie stesknil za domem i tata bo od kad wrocilismy jakis szczesliwszy jest

no to sie naciesz mężem a nie sprzątasz

Wiecie co, zaczełam sobie prasować i tak patrze- jakieś male spodnie, czyżby nieschowane 62? a gdzież tam! to 68. wkładam Kacprowi na tyłek i co? za małe porównuje do innych- no ewidentnie małe. f@f rozmiar 68 porównujac do h@m 68 wygląda jak 62 albo nawet 56 i też takie małe są! hahaha, kolejne rzeczy w której Kacer nawet nie zdążył wyjść porządnie.

W ogóle dzisiaj ma lepszy humorek. rano aż tak nie marudził, potem poszedł na spacer to spał ładnie 2h teraz sie od 30 minut bawi na macie. Zjadł ładnie 160ml [zrobiłam 180 ale nie chce...] tylko kurcze kupki nie bbyło jeszcze, a ostatnio były codziennie.
Stary 2014-02-28, 15:38   #1098
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ja wiem czy zadna, patrzylam u siebie w sklepie to kosztuje prawie 70zl dodam ze nie 1200g tylko 800

Cytat:

Rybko a pediatra co na to ulewanie mowi? Moze powinniscie zrobic jakies padania pod katek refluksu? Tak mi sie teraz skojarzylo

Heja! Zrobilam tyle kilometrow na spacerze ze szok niby 2 godziny bylam [dopiero co wrocilam] ale pol miasta zeszlam

W niedziele bede w rossmannie to zakupie sobie kleik i kaszke od razu na zapas
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:39
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:45   #1099
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej po trochu, u mnie np. jabłko zje i jest masakra kupkowa. wiec lepiej po trochu ;D 3-4dni zacznij od 3 łyżeczek dziennie zwiększaj o jedą, potem kolejny produkt np. marchew potem albo mozesz łączyć, albo inny produkt [dynia np.] i tak później na całe danie przejdziesz. bedziesz podawać też kaszki i kleiki? nie licząc glutenu oczywiście? ;>

za 4 miesiące!

Wiecie co, zaczełam sobie prasować i tak patrze- jakieś male spodnie, czyżby nieschowane 62? a gdzież tam! to 68. wkładam Kacprowi na tyłek i co? za małe porównuje do innych- no ewidentnie małe. f@f rozmiar 68 porównujac do h@m 68 wygląda jak 62 albo nawet 56 i też takie małe są! hahaha, kolejne rzeczy w której Kacer nawet nie zdążył wyjść porządnie.

W ogóle dzisiaj ma lepszy humorek. rano aż tak nie marudził, potem poszedł na spacer to spał ładnie 2h teraz sie od 30 minut bawi na macie. Zjadł ładnie 160ml [zrobiłam 180 ale nie chce...] tylko kurcze kupki nie bbyło jeszcze, a ostatnio były codziennie.

Dzięki za informacje, na razie nie myśle o kaszkach, skupiam się na ziemniaku, to pierwsze karmienie to będzie przeżycie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 16:10   #1100
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

za 4 miesiące!

H&M ma ogólnie dużą rozmiarowke i smyk moim zdaniem też. A tak apropo ciuchów, orientuje się któraś jak jest w 5 10 15?? Lineczka chyba Ty zamawialas? Bo jakbym coś chciała zamówić to nie wiem jak patrzeć czy mają normalną czy większą jak h&m?

Stary 2014-02-28, 16:28   #1101
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

wcześniej miałam atywia- na probelmy z cerą, a teraz mam kontracept, zobaczymy jak się przyjmą, bo mozliwe ze po wszystkich mogę mieć niskie libido
Cytat:

tak te miarki od mleka, ja sobei zostawiłam ze skończonej puszki.
A co do kaszek to dokładnie nie wiem, ale wiem ze raz przeliczłam cene i gramy i najlepsza była z biedronce.
Stary 2014-02-28, 16:48   #1102
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

U nas nocki przestaną, pobudka standardowo o 7 kupa poszła po jedzeniu zaraz

Biedne te nasze pysie

Ja robie sobie kaszkę a potem pity musze wysłać a taka okropna pogoda u nas...

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

A jeszcze pytanko - te niekapki to dzieciaczki będą zaczynały po 4 msc używać?
to zalezy od dziecka bo nie kazde chce w tym samym czasie zaczac samo trzymac kubki. niekapek to jak dla mnie 10-12msc. wczesniej to normalna butrlka ze smoczkiem z uchwytami ale to tak naprawde zalezy od dziecka

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:10   #1103
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Trochę nadrabiania jest! W wolnych chwilach będę sobie podczytywać
Nie wiem jak u Was, ale Kuba cały czas ma inny plan na każdy dzień xD Jedyne stałe elementy jakie udaje nam się egzekwować to spacer koło 12 i kąpiel 19:30 lub 20:00, butla i spanko. Najczęściej od 20:30 już Mały śpi (czasem do północy, czasem do 2 albo i dłużej), a ok. 6 pobudka na jedzonko i czasami dosypianie czasami już dzień się zaczyna. Jedyna dłuższa drzemka jest na spacerze,a tak czasami przyśnie na rękach, czasami w bujaczku ale to max. 30 min.
Czy którejś maleństwo też nie ma stałych drzemek?
Trochę mnie to rozbija, bo nie mogę sobie zaplanować dnia tylko robię akurat jak mam chwilę...

Super dzieciaki Pomagają Ci coś chłopcy przy malutkiej?

Co do niekapków - są opcje, że można taką nakrętkę kupić do butelek chyba... ale czy to jest z tym "smoczkiem" czy po prostu rączka do chwytania do butelki to nie wiem Kuba jeszcze nie umie sam utrzymać butelki więc na razie jeszcze niekapka nie szukamy.
troszkę pomagają zwłaszcza starszak, troszkę mała pobuja czy smoka da jak wypadnie. A tak to mała uwielbia w bujaczku leżeć i patrzeć na nich jak się bawią. Nie nudzi się.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
dla właściciela i kciuki, żebyście szybko coś znaleźli

Ja niestety też chora, przejęłam od męża a dzieci ode mnie. Śmieszne to, ale pomaga mi paracetamol, gardło i głowa nie bolą a katar no cóż smaruje maścią majerankową nochal

Widzę chłopaka dla moje Ari

A tu laskę dla mojego Fabio

za cierpliwość, na pocieszenie
rozwiązuj krzyżówki, łamigłówki, szybciej czas zleci a i trochę mózg popracuje

Witam
Dzisiejsza noc nie taka fajna jak poprzednia, mały ma cały nos zawalony, mała kaszle. Frida nie daje rady, a katarka nie było w 3 aptekach. Tyle dobrze że gorączki nie mają. W ogóle położna powiedziała, że te termometry bezdotykowe są do pupy i tylko takie do pupy są coś warte głupia baba, byłam w szpitalu z małą na tej operacji, to pielęgniarki latały tylko z takim właśnie.
Biedny będzie Fabio bo będzie się musiał wkupić w łaski dwóch starszych braci

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

U mnie podobnie w tych sprawach. Kończę już pierwsze opakowanie Azali i po tyg miałam krwawienie - trwało ponad tydzień. Teraz przeszło ale chęci brak. Znaczy anty jest skuteczne
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 17:18   #1104
dizi
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Malwinka urodzila sie z waga 3770g (prawie 900g wiecej niz Hania), na 3 miesiace ważyla 6340g
teraz na 21m wazy 11,9kg (na rok miala ok 9,5kg)
aaa, to tak idealnie chyba przez tego mojego Pączusia wszystkie dzieci wydają mi się małe

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Widać tatusia mu było brak zdrówka dla męża!

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
troszkę pomagają zwłaszcza starszak, troszkę mała pobuja czy smoka da jak wypadnie. A tak to mała uwielbia w bujaczku leżeć i patrzeć na nich jak się bawią. Nie nudzi się.
Kamilek też się bratem opiekuje ostatnio gdy Adaś zaczął marudzić zamiast dać smoczka zasłonił mu buzię rączką, aby tylko nie płakał

dobra, zapisałam się do lekarza, ale na czwartek, żeby się psychicznie nastawić nie wiem czemu- pracuję (a raczej pracowałam) z lekarzami a jak mam iść sama na wizytę to dostaję syndromu białego fartucha, nawet mój gin się śmieję, że na samolocie przestaje oddychać
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:26   #1105
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND;:[COLOR="Silver"

U mnie podobnie w tych sprawach. Kończę już pierwsze opakowanie Azali i po tyg miałam krwawienie - trwało ponad tydzień. Teraz przeszło ale chęci brak. Znaczy anty jest skuteczne
To samo mowilam dzis ginowi,ze dzialaja ale nie tak jak trzeba

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:

aaa, to tak idealnie chyba przez tego mojego Pączusia wszystkie dzieci wydają mi się małe

Kamilek też się bratem opiekuje ostatnio gdy Adaś zaczął marudzić zamiast dać smoczka zasłonił mu buzię rączką, aby tylko nie płakał

dobra, zapisałam się do lekarza, ale na czwartek, żeby się psychicznie nastawić nie wiem czemu- pracuję (a raczej pracowałam) z lekarzami a jak mam iść sama na wizytę to dostaję syndromu białego fartucha, nawet mój gin się śmieję, że na samolocie przestaje oddychać
ha z tym fotelem najlepsze

Stary 2014-02-28, 17:45   #1106
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

A to sobie poradził. Mój 5-latek ostatnio podkradł smoka schował się za łóżkiem i sobie cycał po czym przyszedł do mnie i stwierdził ze pyszny i sobie na noc pożyczy
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:48   #1107
89Beatka
Wtajemniczenie

Jutro mam kolejne zaliczenie takze trzymajcie kciuki:thumbup:

Tatus zajmuje sie Liwka i wlasnie slysze ze placze,najchetniej bym tam poszla i ja uspala ale niech sam sobie radzi

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Edit: Jednak nie wytrzymalam i sama ja uspalam

Stary 2014-02-28, 20:44   #1108
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy zadna, patrzylam u siebie w sklepie to kosztuje prawie 70zl dodam ze nie 1200g tylko 800

Rybko a pediatra co na to ulewanie mowi? Moze powinniscie zrobic jakies padania pod katek refluksu? Tak mi sie teraz skojarzylo

Heja! Zrobilam tyle kilometrow na spacerze ze szok niby 2 godziny bylam [dopiero co wrocilam] ale pol miasta zeszlam

W niedziele bede w rossmannie to zakupie sobie kleik i kaszke od razu na zapas
no to jak u Was taka cena za 800g to faktycznie promocja. w biedronce chyba 800g kosztuje 49 zł

a pediatra- jak po 6 miesiacu sytuacja sie bedzie utrzymywać to dopiero cos w kierunku refluksu bo:
1. mały przybiera odpowiednio
2. nie ma zaczerwień na gardle

Cytat:
wcześniej miałam atywia- na probelmy z cerą, a teraz mam kontracept, zobaczymy jak się przyjmą, bo mozliwe ze po wszystkich mogę mieć niskie libido

tak te miarki od mleka, ja sobei zostawiłam ze skończonej puszki.
A co do kaszek to dokładnie nie wiem, ale wiem ze raz przeliczłam cene i gramy i najlepsza była z biedronce.
oo kontracept mają te sam skład co moje obecne

Ale dzień

Tu jakoś w południe małego zachwalałam.. no i spoko... zjadł o tej 12tej marchewke a o 16tej mleko. i tak od 18tej zrobił sie takie marudny już miałam go dość apotem nie umiał zasnąc, do 19tej płakał praktycznie w każdej pozycji bo był zmęczony. nie bylam w stanie go nawet uśpic. odłożyłam go na chwile zeby wziąć go przebrac i zaasnął... i tym oto sposobem nie poszliśmy na sacer bo nie chcałam go budzić. Wstał przed 8 i zaczął sie znów płacz itd. wiec o 20;20 dzisiaj kąpiel, o 20;40 już pojedzony, wypoczywa w łóżeczku. Wszystko spoko, zasypiał sobie ładnie i co? kupa, ogromna pomarańczowa i smierdząca. Z kawałkami marchewki ;p no wiec przebieranie, a że kupa t wieksze swiatło, mały sie rozbudził i do tej pory nie śpi.......
Mało tego stoczyliśmy dzisiaj walkę z nowym smoczkiem i powiem Wam że nie sądziłam ze bedzie tak ciężko!! ale jestem pełna nadziei

Mało tego mały zaczął łapać zabawki z karuzelki..;/ [mamy podwyzszaną jedną strone] oraz trzyma sie za szczebelek i próbuje podnieść się...

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:47
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:48   #1109
lusesita23
Zakorzenienie

witam sie wieczornie!
nie wiem czy nadrobie,bo juz mnie sen bierze...a,mala zaraz pewnie obudzi sie na mniam.

ma dzis dzien spiocha- trzy drzemki po 30 min: w domu,na spacerze i w samochodzie i jeden dlugi sen na kolejngm spacerze.
dzieki temu spokojnie minela moja,wizyta u fryza,mama chodzila z mala.
no i bylismy u spowiedzi...tylko weszlismy do kosciola i placz.nawet na rekach.
nie wiem co to bedzie na chrzcinach...

ide poczytac,moze cos zdaze

Stary 2014-02-28, 20:57   #1110
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam tyko jednego, jakoś na więcej ochoty nie miałam

Mam pytanie do tych z Was, które karmią piersią? Jak długo jedzą Wasze dzieci, z jednej czy obu piersi? Ja od zawsze karmiłam jedną piersią na jeden posiłek, ale to aktywne jedzenie trwało minimum 10-15 minut, często i po 40 minut potrafiła sobie tak jeść, a teraz possie dosłownie 3 minuty z zegarkiem w ręku i najedzona, w nocy w porywach do 5 minut. Boje się, że za mało zjada, ale z drugiej strony przez następne 3 godziny nie chce jeść mimo, że jej proponuje.
Czas nieważny tylko przybieranie. Pola pierwsze powiedzmy 3 miesiące jadła właśnie z 1 piersi i krótko (po 5-10 min) a ładnie rosła. Teraz w 4 miesiącu nagle waga prawie stanęła to musiałam zacząć dawać 2 piersi przy każdym karmieniu i je ok. 10 min z każdej, więc nam długo schodzi. Za to waga znów ruszyła pięknie.

Cytat:
Ja tez zawsze mowie, od jutra, ale jakoś mi nie idzie. Teraz zrobię tak jak w zeszłym roku. W sylwestra postanowiłam nie jeść słodyczy, udało mi sie 3 miesiące, równo 100 dni, na 101 dzien dowiedziałam sie że jestem w ciazy :P schudlam 10 kg tylko dlatego, ze nie jadłam slodyczy
Wow to pokazuje ile byśmy zyskała na odstawieniu słodkiego. Podziwiam silną wolę.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hmm... na początku z tego 360 Malwina nie umiała pić.

ten z babyono kosztował chyba 6 zł, to nie byłoby mi szkoda pieniędzy gdyby nie pasował (teraz korzystamy z samego kubeczka, bez tego dziubka)
jedyny jego minus był taki, że samo leciało, a w tym 360 się dziecko musi napracować by się napić
U nas Kuba tego 360 nigdy nie załapał.
Miałam niekapki pierwsze z TT.

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Nocka była w miarę spokojna, ale mały znów ma stan podgorączkowy

Mnie boli gardło i głowa. No i katar się zaczyna

Zastanawiałam się nad czosnkiem i cebulą ale karmię tylko piersią i nie wiem jak mały zareaguje.
Tantum werde nie mam. Ani tymianku i podbiału.

Nie pamiętam kiedy chorowałam. Chyba się przejadę do Apteki zapytać, bo tutejszych leków nie znam poprostu.
Zdrówka życzę. Ostatnio przy infekcji (też karmię) brałam wapno, wit. C, płukałam gardło szałwią + Tantum verde (zwykłe nie to forte), Propolki z maliną i dziką różą do ssania, i brałam syrop Prenalen (wyciąg z czosnku i malin) + herbatka malinowa i z lipy.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
My niekapka narazie nie kupujemy. Raczej kubek z uchwytem i normalnym smoczkiem. Daniel tez z niego pil sam od 5 miesiaca. Potem mial kubek ze slomka i normalny kubek dla doroslych.Pil z niego w wieku 10 miesiecy.

A tak wogole co do chorob to mam masakre od tygodnia.Christian mi sie tak przeziebil, ze jeszcze takiego czegos nie mialam. Jest juz na antybiotyku.Ale ma taka flegme, ze nie moze spac, co pol godziny sie budzi wiec moje nocki sa tragiczne Frida odciagam co moge, syrop na rozrzedzenie flegmy dostaje. Co moge jeszcze zrobic? Marudny przez to jest. Od kaszlu juz go wszystko boli, bo placze.

LUBIEOLOWKI-jaki slodki i duzy!

Zazdroszcze wam tych nocek. Moj je tak masakrycznie malo, pewnie przez te flegme ze az nic nie przybral w 2 tygodnie.
Zdrówka dla Christiana. Może by spróbować inhalacji solą fozjologiczną. Nawilży i może rozrzedzi. Nie wiem, czy masz inhalator.
Ze wględu na ten ciąły katar Poli kupiłam inhalator z końcówką ze smoczkiem i ona super znosi te inhalację. Parę razy nawet mi zasnęła.
A dla starszaka te inhalacje też super sprawa.

Cytat:
Cześć dziewczyny wpadłam się przywitać na nowym wątku /rychło w czas/
Spróbuję was troszkę ponadrabiać zanim mała śpi. u mnie chroniczny brak czasu na czytanie i pisanie na forum. W ogóle mało mam czasu dla siebie.
Zosia rośnie jak na drożdżach jest wesoła i grzeczna. Ale powiem wam że przy trójce nawet z różnicą wieku to jest co robić.
Dodam zdjęcia mojej trójeczki, Zosi o poranku w naszym łóżku /uwielbia tak spać do 10 rano/
Wow jakie ona włoski ma piękne i ta szopa w łóżku

Cytat:
H&M ma ogólnie dużą rozmiarowke i smyk moim zdaniem też. A tak apropo ciuchów, orientuje się któraś jak jest w 5 10 15?? Lineczka chyba Ty zamawialas? Bo jakbym coś chciała zamówić to nie wiem jak patrzeć czy mają normalną czy większą jak h&m?

5 10 15 standardowo wypada, ale mnie ich ciuchy nie podeszły. Drogie a kilka mi się po 2-3 praniach zrobiło jak szmaty.

Cytat:
A to sobie poradził. Mój 5-latek ostatnio podkradł smoka schował się za łóżkiem i sobie cycał po czym przyszedł do mnie i stwierdził ze pyszny i sobie na noc pożyczy
Padłam

U mnie Kuba 3-latek na razie zakochany w siostrze. Chętnie pomaga, coś dla niej przynosi. Tuli się i głaszcze ją po główce jak karmię. To jest mega słodkie A dziś jak płakała to jej cichutko grał na flecie i dumny później wszystkim opowiadał, że on ją umie uspokoić tylko cicho trzeba grać, bo jak gra głośno to ona wtedy płacze Później jak młoda zaczęła TŻ pod wieczór płakać to zaraz po flet poleciał.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości