|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ech... u nas w ogóle nie miał i nie ma stałych drzemek :/ Można tego jakoś nauczyć? Bo kładzenie Młodego do łóżeczka o danych godzinach nic nie daje... Tylko się rozpłacze i bardziej rozbudzi:/
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Lubieolowki- można pomóc w ustaleniu, czy ustalic tak o to nie wiem. Na pewno jak edziesz zawsze wychodziła na spacer o tej samej porze, kąpiel o tej samej to powoli powoli i sie unormuje. Mały dużo/długo ssie pierś? bo później to jest 5-10 minut jak zje, wtedy CHYBA łatwiej wprowadzać i ustalać rytm dnia bo maluszek będzie jadł efektywniej[wiecej w krótszym czasie] i rzadziej. Będzie łatwiej ustalić jakich porach je, a jak jużsie ustali pory karmienia, spacerów, kąpieli to i rytm dnia sie ustali ![]() ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-28 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Malwinka urodzila sie z waga 3770g (prawie 900g wiecej niz Hania), na 3 miesiace ważyla 6340g
teraz na 21m wazy 11,9kg (na rok miala ok 9,5kg) |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Wtajemniczenie
|
Właśnie odkurzalam, Zuza bardzo to lubiła. No właśnie lubiła, jeden pokój spokojnie odkurzylam, teraz zaczęłam drugi Zuza się zaczęła zanosić płaczem, uspokoilam ją,pogadalysmy, zrobiłam drugie podejście i znowu płacz, pojęcia nie mam co się nagle stało. Zawsze ją uprzedzam że włączam, pokazuje i wcześniej było ok, zawsze zaciekawiona patrzyła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
nie przyszła mi miseczka z łyżeczką i kubek :/ i ciekawe jak ja jutro dam Nelce jeść
![]() w Super Pharmie od dzisiaj jest mleko Bebilon od 2, 1200g za 64 czy 65 zł!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-28 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Już po tym weekendzie będe mieć więcej czasu. Wszystko pozdawane tylko jedna poprawka w niedzielę i potem spokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Wtajemniczenie
|
Mój niedźwiadek na spacerze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia, mysle o Tobie kazdego dnia I bardzo mozna trzymam kciuki. Wierze ze wytrzymasz tam jeszcze conajmniej 10 tygodni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1090 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli boisz się wprowadzac kleik zacznij od kukurydzianego, i tak jak pisałam Rybce albo Paulinie, dodawaj na początku jedna miarkę do co drugiego mleka, i tak przez 3, 4 dni( bedziesz widzieć jak przyjmuje) i po 4 dniu zwiększaj miarki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Newtrend ![]() ![]() ![]() ![]() Lubieolowki ciebie też nie ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() A ja byłam dziś u gina, w sumie tylko po recepte. I zcekałam 2 godziny, tyle ludzi miał ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1091 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jakie masZ? bo mój ciagle narzeka że moje libido w lesie.. a miałam już kilka różnych i po jedych miałam trądzik a po drugich mi było niedobreze a po 3 przytyłam 15kg ![]() ![]()
![]() |
#1092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A po ile są kaszki w ross? Bo ja kupiłam w lewiatanie po prawie 9 zł Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Kurde musze jechać do kumpeli bo była w entliczku i kupiła mi smoczek o różnym przypływie do butelki, póki co mam w domu największe 3 i mam nadzieje że z jedną miarką kleiku poleci. Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ulewa jak ulewał. mleko z kleikiem zageszczam 1,5miarki nutritonu ;/ [ a wczesniej niezageszczałam i bardzo ulewał] a samo mleko 2 czubate ;/ inaczej wieksza czesc jest na mnie, na mojej poduszce albo na ziemi. Jedynie co to te karmieni o 4;30 nie zageszczam, chyba ze Kacper jest tak rozbudony ze musze nakarmić na rękach to wtedy dodaje 0,5 miarki. Ogólnie bede od jutra dawac 2 miarki do co 2 karmienia wiec moze i mleko gesciejsze i nutritonu mniej bedzie ![]()
![]() |
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas zauważyłam że Zuza ulewa ale nie przy odbiciu tylko jak zaczyna szaleć po jedzeniu. Bo na noc je 180 i ani kropli nie uleje,no i na tym nocnym karmieniu 150 też zjada i nic nie uleje a w ciągu dnia dostaje 120 i zjada co 3 godziny ale nie ulewa nawet, no chyba że "biega",bo spokojnie nie polezy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do alergii to jestem skolowana strasznie ![]() ![]() No wlasnie nie wiem jak zacząć, chyba lepiej po trochu a nie jako osobny posiłek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, piszecie o promocjach na pampersy- ja ide dziś do sklepu, podchodzę do polki z pieluchami a tam wywieszona tabliczka o promocji, no wiec patrze - bo cena za jumbo pak na plakietce taka sama i usiluje zrozumieć o co chodzi, czytam i czytam i w końcu wyczytałam, ze ta promocja na tym polega ze jak się nie zuzyje towaru to zwracają pieniądze, tez mi gratka ![]() A w ogole to Helenka skonczyla dziś 4 miesiące ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- dzięki za opinie, taki mam wlasnie plan ![]()
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Niunia w dalszym ciagu trzymam mocne kciuki za Twojego maluszka ![]() ![]() Wrocilismy dzis do domu ![]() Tesciowa tak steskniona za Jasiem ze wziela go na spacer a ja w tym czasie robilam obiad ![]() Maz juz zdrowy ale do poniedziaku kazalam mu zostac w domu i sie porzadnie wygrzac i wyleczyc. Jas chyba tez sie stesknil za domem i tata bo od kad wrocilismy jakis szczesliwszy jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co, zaczełam sobie prasować i tak patrze- jakieś male spodnie, czyżby nieschowane 62? a gdzież tam! to 68. wkładam Kacprowi na tyłek i co? za małe ![]() W ogóle dzisiaj ma lepszy humorek. rano aż tak nie marudził, potem poszedł na spacer to spał ładnie 2h teraz sie od 30 minut bawi na macie. Zjadł ładnie 160ml [zrobiłam 180 ale nie chce...] tylko kurcze kupki nie bbyło jeszcze, a ostatnio były codziennie. ![]()
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Heja! Zrobilam tyle kilometrow na spacerze ze szok ![]() ![]() W niedziele bede w rossmannie to zakupie sobie kleik i kaszke od razu na zapas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-28 o 15:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informacje, na razie nie myśle o kaszkach, skupiam się na ziemniaku, to pierwsze karmienie to będzie przeżycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kaszek to dokładnie nie wiem, ale wiem ze raz przeliczłam cene i gramy i najlepsza była z biedronce.
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobra, zapisałam się do lekarza, ale na czwartek, żeby się psychicznie nastawić ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Wtajemniczenie
|
Jutro mam kolejne zaliczenie takze trzymajcie kciuki:thumbup:
Tatus zajmuje sie Liwka i wlasnie slysze ze placze,najchetniej bym tam poszla i ja uspala ale niech sam sobie radzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Edit: Jednak nie wytrzymalam i sama ja uspalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a pediatra- jak po 6 miesiacu sytuacja sie bedzie utrzymywać to dopiero cos w kierunku refluksu bo: 1. mały przybiera odpowiednio 2. nie ma zaczerwień na gardle Cytat:
![]() Ale dzień ![]() Tu jakoś w południe małego zachwalałam.. no i spoko... zjadł o tej 12tej marchewke a o 16tej mleko. i tak od 18tej zrobił sie takie marudny ![]() ![]() ![]() Mało tego stoczyliśmy dzisiaj walkę z nowym smoczkiem i powiem Wam że nie sądziłam ze bedzie tak ciężko!! ale jestem pełna nadziei ![]() Mało tego mały zaczął łapać zabawki z karuzelki..;/ [mamy podwyzszaną jedną strone] oraz trzyma sie za szczebelek i próbuje podnieść się...
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-28 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
witam sie wieczornie!
nie wiem czy nadrobie,bo juz mnie sen bierze...a,mala zaraz pewnie obudzi sie na mniam. ma dzis dzien spiocha- trzy drzemki po 30 min: w domu,na spacerze i w samochodzie i jeden dlugi sen na kolejngm spacerze. dzieki temu spokojnie minela moja,wizyta u fryza,mama chodzila z mala. no i bylismy u spowiedzi...tylko weszlismy do kosciola i placz.nawet na rekach. nie wiem co to bedzie na chrzcinach... ide poczytac,moze cos zdaze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam niekapki pierwsze z TT. Cytat:
Cytat:
Ze wględu na ten ciąły katar Poli kupiłam inhalator z końcówką ze smoczkiem i ona super znosi te inhalację. Parę razy nawet mi zasnęła. A dla starszaka te inhalacje też super sprawa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie Kuba 3-latek na razie zakochany w siostrze. Chętnie pomaga, coś dla niej przynosi. Tuli się i głaszcze ją po główce jak karmię. To jest mega słodkie ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.