|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Nam nic nie mówili o dociskaniu ![]() Co do ostatniego - tez mi się tak wydaje .... Ma język to nim rusza, proste ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Kacper ma obrzeże pepka na wierzchu. (http://www.ladiesandbabies.pl/pielegnacja-pepuszka tu na zdjęciu jest pępek, z nieodpadniętym kikutem, wiec Kacper ma cos takiego, tylko z odpadnietym kikutkiem, została taka "oponka" na wierzchu")
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-02-28 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
hmm pępek taki guziczek jest, jakby z otoczką -mi przypomina pączka z dziurką lub oponkę
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- tu jest kilka słów o przepuklinie http://www.mjakmama24.pl/niemowle/zd...,156_3507.html jak popatrzyłam na zdjęcia w necie to stwierdzam, że mój syn nie ma czegoś takiego- tylko na dole pępka tą oponkę więc może faktycznie pieluszką dociskać. Hosenka, duża u Ciebie ta przepuklina?
#2883 |
Zadomowienie
|
Wegorz przekształcił się w kobre i dziobaka...Hehe
Magnusia czytam twój wpis przypomniał mi się mój sen...więc po porodzie lezalysmy razem na sali przyszedł twój mąż..hindus ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2885 |
Wtajemniczenie
|
Hosenka, magnusia: dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Czytam Was na bieżąco, ale głównie podczas karmienia. Niestety nie opanowałam jeszcze sztuki pisania jedną ręką. Lenka jest nadal karmiona wyłącznie sn, chociaż ostatnio mamy chyba jakiś kryzys, bo często mocno się denerwuje przy jedzeniu. Zauważyłam, że ma problem ze złapaniem miękkiej piersi, ale chyba się najada, bo ulewa po jedzeniu. Byłyśmy ostatnio u pediatry i od 30 stycznia (jej najniższej wagi pourodzeniowej) do 25 lutego moja córka przybrałam ponad 1 kg ![]() ![]() Wczoraj znalazłam u niej po lewej stronie pod szyjką, nad obojczykiem małą, ruchomą gulkę. Nie chciałam biec z nią od razu do pediatry i dzwoniłam do położnej, która kazała obserwować. Jakby się zwiększyło to mamy od razu jechać do lekarza, a ona zobaczy to w poniedziałek. Jak w przyszłym tygodniu jej nie zniknie to chyba pokażemy to pediatrze. Lenka ma też dość silną wysypkę głównie na szyi, podobno to trądzik niemowlęcy i mamy się tym nie martwić. Wczoraj dodaliśmy do kąpieli krochmalu i używam też mąki ziemniaczanej pod szyjkę. Dzisiaj wygląda to o wiele lepiej ![]() Pisałyście o herbatkach laktacyjnych - ja piję taką z Rossmanna. Ma fajny skład i jest całkiem smaczna. Próbowałam również Bocianka, ale brzuch mnie po niej bolał. Trzymam kciuki za rodzące Dziewczyny i życzę szybkich i jak najmniej bolesnych porodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoria tej położnej może mieć sens i oby tak było. Mój Jaś urodził się dzień po Twoim Julianie (też przez cc) i jak na razie zachowuje się podobnie- odkąd udaje nam się zgrać i przystawić do piersi to on chce jeść mniej więcej co godzinę. Też zauważyłam, że Jaś pręży się, marudzi i przebudza się podczas bączków. Czy to może być kolka? Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-02-28 o 14:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Shiloh zajecia salsy sa organizowane przez Klub Mam,tu masz link:
http://klubmamkielce.blogspot.com/p/...-rodzicow.html My po 3 godzinnym spacerku. Ale bylo fajnie ![]() ![]() A co do przepukliny pepkowej Alek ma i to dosyc spora. Musimy mu zaklejac plastrem, tzn.chowac pepek tak jakby do srodka i zaklejac skore a wlasciwie miesnie nad nim, zeby pepek byl niewidoczny.Jak mu to nie pomoze, to bedzie musial miec zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Własnie sobie uświadomiłam że mamy z mężem dziś 2 rocznicę ślubu.... o maskara jak to zleciało. A na dodatek jestesmy tak zmęczeni że olejemy dzisiejszy dzień napewno, szkoda, nawet nic dla męża nie mam ;/
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Rozeznanie
|
Boże, ale ja jestem głupia. Szykowałam się do wyjścia i Nela usnęła (to była pora jej drzemki). Zamiast ją zostawić i wyjść później uparłam się na ten durny spacer. Obudziła się podczas ubierania, myślę sobie - poryczy i w wózku zaśnie. Doopa. Wracałam w te pędy z syreną w wózku (pierwszy raz nie spała na spacerze). Od 3 godzin nie mogę jej uspokoić, ani cycek, ani lulanie, no nic. Teraz porykuje mi na klacie, bo głupia matka rozwaliła jej cały rytm dnia. Czuję, że wieczorem nieźle za to odpokutuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Shiloh, testowaliście ten otulaczek? Sprawdził się?
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2896 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
![]() Negrid, widzę, że u Ciebie też był problem z obkurczaniem macicy. Ja właśnie powtarzałam wyniki morfologii, ciekawe co wyjdzie? Po krwotoku przy porodzie moje hemoglobina była na poziomie 7. Po transfuzji krwi skoczyła do 9,5. Ciekawe jak teraz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O, a ja właśnie kupiłam przez allegro. ...i oczywiście ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak Roane, może synuś już wyszedł? ![]() Dziewczyny, moja córcia dziś robi kupki po każdym karmieniu, co mnie cieszy, bo ostatnio często bolał ją brzuszek i się prężyła, nerwowo jadła. Nie sądziłam, że nadejdą czasy kiedy czyjaś kupka będzie dawała tyle radości. Kiedy słyszę jak przy jedzeniu sadzi w pampersa, to jej kibicuję ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-02-28 o 16:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny do kiedy podaje się witaminę D i K? Jak wygląda podawanie K jeśli się raz na dobę dokarmia butelką?
#2898 | ||
Zadomowienie
|
Doris dziś nie chce się ode mnie odkleić
![]() ![]() ![]() Coś mi się zepsuło z wiadomościami prywatnymi! Widzę że ktoś do mnie napisał, ale w ogóle nie mogę odpowiedzieć ![]() Cytat:
![]() Nie rezygnowałabym z kp-szczególnie że mała wie co to butla. Ja bym odstawiła przyprawy jeśli takowych używasz i wysypka powinna zanikać. Zielone kupy jesli nie są jakieś sluzowate czy mega śmierdzące nie oznaczają alergii. Ciemieniucha też niekoniecznie musi oznaczać alergię. Ja skontaktowałam się z doradcą laktacyjnym który dał mi o niebo lepsze rady bez rezygnacji z kp. Cytat:
Perfuzja gdzie zamierzasz kupić woombie? Zaczęłam myśleć nad tym, bo Doris rośnie i niedługo już jej nie zawinę w tej kocyk co mamy teraz ![]()
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
K do 3 miesiąca, D3 chyba do roku
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Była u nas polozna, stwierdziła, ze z pępkiem na pewno nic się nie dzieje i jej zdaniem zrobiło mu sie tam znamie
![]() ![]() emma kupiłam używane. Ale jak myślałam o nowym to chciałam zamówić na otulacz.pl
#2902 |
Zakorzenienie
|
Nm lekarze kazali podawać witaminę D pomimo tego ze są całkiem na mm.
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
Witamina d dla wszystkich dzieci do koło roku a w praktyce tak długo jak zaleci pediatra.
Witamina K tylko jeśli kp ilosciowo przekracza podawanie mm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Nam też tak powiedział lekarz. Dodatkowo, kazał dawać witaminę K co drugi dzień jeśli dziecko zje mleka z piersi tyle samo co mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Gang Iren
|
Nie szczepiłam na żółtaczkę. A co do gruźlicy to nie wiem jeszcze,nie proponowali mi tego...
#2907 |
Rozeznanie
|
Moja córka skończyła dziś 2 tygodnie i chyba chciała zrobić matce prezent, bo podłączyła się do mojego cycka bez nakładki
![]() ![]() forester ja też nie rezygnowałabym z kp. Tydzień to dużo, a przesłanki do rezygnacji są słabe. Zielone kupy nie są złe same w sobie, skonsultowałabym to jeszcze, a weekend ciągnęła tak jak jest. Bo bardzo prawdopodobne, że będą potem problemy z powrotem do kp. natalli wszystkiego, co najpiękniejsze na dalsze wspólne lata!
#2908 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Wiem że mnie dawno nie było ale jestem z Mikołajem prawie caly czas. Podjeliśmy decyzje że chcemy operować Mikolaja w Niemczech tam ma szanse na lepsze życie bo czeka go 1 lub 2 operacje a nie kilka co czeka go w Polsce Jeśli mozecie to przekazcie rodzinie znajomym Bedziemy bardzo wdzieczni za każdą pomoc http://www.corinfantis.org/podopiecz...atla-tac-typ-1 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
Przyszedł do mnie w końcu laktator
![]() ![]() Dziękuję każdej z osobna za polecenie laktatora z lovi ![]() W końcu mogę zostawić butlę i wyjść do ludzi ![]() ![]() Do tego moje dziecie zassało smoka ![]() ![]() Kefii przekaże Twoja stronę znajomym ![]()
![]() |
#2910 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie testujemy, Marcel po zatankowaniu pod sam korek zasnął opatulony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.