|
|
#481 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Haha, ja też. Ostatnio TŻ dał mi masło i mąkę i mówi - zrób sos, ja w szoku "jak to, z masła i mąki??? ale o co chodzi?" |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#483 |
|
Nindżopesz
|
Rejcz, ad zupy. Do 1/3 mi smakowała, potem się męczyłam a ostatnia 1/3 idzie do zlewu - chyba że chcesz odlewkę?
Za bardzo zupowa, rosołowa, imbir nie uratował. Tak więc nie ma czego zazdrościć Za to kutaka w miodzie jakiego robią! |
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
ale np bułka tarta na złoto na maśle do leniwych mniam
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. nie, nie wychodzi zbyt obiadowy? |
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 niestety nie pachnie na początku pieczenia ładnie, ale pod koniec pieczenia ślina do pasa. No i pifo tylko tyskie z puszki, kiedyś chciałam polepszyć dałam perłę jakąś super hiper i g... wyszło . Nie wiem dlaczego chyba za mało słodu. |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem co to leniwe, tzn wiem ze słyszenia ze kluski, ale nie wiem jak wyglądają. W moim domu nie było kluskowo i z wyglądu znam tylko śląskie
Taką bułkę mama zawsze dawała na gotowany kalafior - dobre Cytat:
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leniwe są boskie Takiego mam smaka że zrobię w niedzielę chyba
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Bułka z masłem jest wskazana, bez tego nie smakują tak samo, no i trochę cukru, mrr.2. właśnie w smaku nie mogłam niczego wyczaić, ani sosu sojowego, ani imbiru, ani nic co by pasowało. Ot miód. |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż se wygooglam zaraz. ![]() ooooooo czad na serze - ale nowina - dzięki, jeśli serio są dla leniwych to dla mnie jak znalazł, zachęciłam sie sprobować, widziałam przepis z cynamonem Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-28 o 16:13 |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Nindżopesz
|
Nie wiem, nie wiem, prędzej wyjadałabym kaczkom suchy chleb
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tylko od gotowania, wolę jeść
![]() Jednak to nie termostat nawalił i dziś pół dnia walczyliśmy z wymianą grzałki w podgrzewaczu wody
|
#496 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
jak znam siebie to bym przesyłke zabrała a na poczcie zostawiła skarge ![]() Cytat:
twierdze ze 12 dkg styropianu to nie jest 12 ml a waga tak podaje. wiec po ciul ta opcja skoro to nie sa prawdziwe objętośc? czyli jesli na wadze połoze 19 kg złota to waga powinna pokazać 1000 ml, a tego nie robi o to mi własnie chodzi ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
a beszamelu nigdy nie robiłyście? albo sosu mornay?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-02-28 o 17:34 |
|||
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem że roztopiłaś ten styropian żeby odmierzyć ml bo do tego służy ta funkcja.Do ważenia w ml według ciężaru danej CIECZY a nie ciała stałego bo po co wtedy używać funkcji ml .Złoto ROZTOPIONE o wadze 1 kg mierzy litr.Jeśli miałabyś 19 kg takiego roztopionego złota to owszem waga pokaże Ci 1litr.
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:48 |
|
|
|
#498 |
|
Nindżopesz
|
Nie wiem co to mornay a o beszamelu zawsze czytałam ale nie zastanawiałam się co to takiego. Jak w przepisie był taki sos to olewałam ten kawałek.
|
|
|
|
#499 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Litr a wiec takze militr to, jednostka objetosci i to cZy wazone cialo jest plynne stale czy sypkie nie ma nic do rzeczy. I prepraszam ale nie da sie zwazyc cieZaru w mililitrach. A litr zlota w stanie stałym wazy 19,3 kg i kego topienie mie ma wiele do rzeczy
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-02-28 o 18:06 |
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cytat:
Bosz przede mną weekend imprez - nie wiem jak przeżyję, trochę sie opuściłam, i po jednej imprezie zazwyczaj muszę odpoczywać cały dzień
|
||
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co lampię się na hery Inii Dinii http://www.folk24.pl/photo/inia-nebu...8-b650x410.jpg http://fc05.deviantart.net/fs70/i/20...ah-d5f5y4w.jpg http://imagini3.metalhead.ro/image/1...ura-Bunget.jpg
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta sama woda jako ciało stałe ( zamrożona) również = 1kg? Ta sama woda jako ciało sypkie ( szron) nie zmieni objętości? W zasadzie zawsze zmienia się waga lub objętość przy zmianie I owszem da się odmierzyć ciężar w ml.
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak są wyjścia, zaproszenia, spotkania etc to nie marzę o niczym innym jak o weekendzie an sofie w zaciszu własnego domku z kotem na kolanach lampką wina i chuopinem w zanadrzu A jak mamy takie spokojne, leniwe weekendy, to siedzę i mam nerwa, że nic się nei dzieje, a mnie rozsadza energia i poszłabym potańczyć lub się uspołeczniać w inny rozrywkowy sposób. No nie dogodzisz ![]()
|
|
|
|
|
#504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz by mi już przeszkadzał fakt ze śmierdzi krową ![]() Cytat:
lubię Cytat:
![]() Ja jutro muszę do pracy i zostanie mi tylko niedziela na odespanie, niedopsz
|
|||
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) powinnam edytować dla wiadomości innych North Fish to sieciówka taki fast-food rybny a nie po prostu buda Ale no restauracją nie jest Pysznie tam mają2. Co nie? Ech... ![]() 3. Amsakreska :galsiu: To jest złodziejstwo życia.
|
|
|
|
|
#506 |
|
To ja :)
|
Napęd kuraka piekę - w kwestii kulinarnej... Umyć, obsypać ziołami, upiec...
I mam prośbę... Moja kumpela z roku była ostatnimi czasy na Arktyce -tak archeologów nosi i startuje w konkursie foto, mogłabym prosic o kliki dla niej?? Fotka jest super, z lodowcem.. O tutaj Będę wdzięczna ![]() Pracowity weekend mi się zapowiada -kafelki, kabiny prysznicowe/luksfery, kajbele i tego typu atrakcje do kupienia...
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo zdaj relację pliiis Wiem, że to temat drażliwy, ale koniec końców, nowe będzie cieszyc oko. Ciekawa jestem rozwiązań i pomysłów, choć szczerze przyznam niebieskie kafelki nie były w moim guście, ale to nieważne, być nei musiały
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-28 o 18:52 |
|
|
|
|
#508 |
|
To ja :)
|
W moim też nie do końca, ale teraz mamy błękitno-żółte. Żółty też bardzo delikatny i nie wygląda najgorzej -wybierał sam małżon, zanim został małżonem. Za to kuchnię mam okropną. Okropną. Też on sam wybierał. Jest niepraktyczna, kawalerska i brzydka. Ale remont kuchni dopiero za akiś czas...
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo bym dała za remont starej chałupy...może w tym roku też mnie czeka remont łazienki, oby ![]() bo starzy o remoncie gadają już 15 lat i na gadaniu się kończy
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mnie nie chodzi o kolory, a praktyczne rozwiązania. Co prawda zupełnie od czapy i pasjonacko pytam, bo ze swej łazienki jestem mega zadowolona. Tzn ZAWSZE mogłoby być lepiej Ale nie mam potrzeby zmian, ot pytam z ciekawości bo lubię oglądać wnętrza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

tzn jako młode dziewczę znałam to słowow ino z kabaretu OTTO
Za bardzo zupowa, rosołowa, imbir nie uratował. Tak więc nie ma czego zazdrościć
Za to kutaka w miodzie jakiego robią! 

:galsiu: To jest złodziejstwo życia.
Wiem, że to temat drażliwy, ale koniec końców, nowe będzie cieszyc oko. Ciekawa jestem rozwiązań i pomysłów, choć szczerze przyznam niebieskie kafelki nie były w moim guście, ale to nieważne, być nei musiały