|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Czytam i chyba jestem nie normalna bo ja chciała bym urodzić w domu
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z położną, rozumiem?
Bo wiesz, przy szpitalu, w którym ja będę rodzić jest też Dom Narodzin i tam są pokoje, które wyglądają jak hotelowe i tylko co jakiś czas przychodzi położna zobaczyć czy wszystko ok Myślę, że to bardzo bezpieczna alternatywa dla kobiet, które właśnie chciałyby rodzić w domu Bo przy jakichkolwiek komplikacjach można w minutę - dwie przetransportować matkę czy dziecko do szpitala A jednak rodząc w domu nie ma takiej możliwości To znaczy jest, ale ten czas dotarcia do szpitala jest dłuższy.
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jesteś... Też bym chciała bo przestępując próg jakiejkolwiek placówki medycznej robię się chora.... Masakra jakaś. Przy TŻcie się nie denerwuję ale on niestety nie może mi porodu odebrać... A mimo wszystko mam lęk że coś może być nie tak... Ja bardzo liczę że uda mi się do Domu Narodzin zakwalifikować... Mamaya nie ma problemu. Fretkę wcisnę do kaptura, 1 psa do plecaka tylko powiedz mi jak mam przemycić 38kg Rodezjana??? |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, to Ty w Domu Narodzin a ja obok w szpitalu
Hm... Zawiniesz w kocyk i powiesz, że to takie wyrośnięte i bardzo owłosione 38 kilogramowe dziecko ![]() A tak poza wszystkim to rodezjany są takie piękne
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-28 o 15:34 |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Ja w domu narodzin nie mam szans rodzić odpadam na dzień dobry a u mnie jest tak że mam daleko do szpitala i no mogę po prostu mieć problem z dojechaniem na czas
|
|
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobre ale nawet z hormonami trafiłaś No śliczna jest jestem zakochana w tej mordce
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dusia, czemu odpadasz? ja sobie nie wyobrażam rodzić przede wszystkim sn, a jak już sn to bez lekarza, bo jednak na różne położne można trafić, chyba, że ma się opłaconą konkretną choć wiem, że jak poród przebiega prawidłowo to też właściwie tylko położna czuwa
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-28 o 15:45 |
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
mamaya jestem wieloródką i to powoduje że nie mam szans większe komplikacje
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez jest mozliwosc porodu w domu, ale nie chcialabym, po co sobie brudzic
ehh dziwny mam dzis humor A tak serio, w razie jakichs komplikacji wole byc na miejscu, choc mysle ze szane bym miala aby sie zakwalifikowac. No i taki porod w domu to chyba 100% naturalny, a ja jednak wole ze znieczuleniem
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
biedna kruszynka No ale ma odpowiednią opiekę na szczęście dusia, rozumiem
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-28 o 15:54 |
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
rybkatylko u mnie to 5 poród!
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Poniższe przeciwskazania do porodu prowadzonego w Domu Narodzin opracowano na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 23 września 2010r. w sprawie standardów postępowania oraz procedur medycznych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem. Szanowne Pacjentki zachęcamy do odbycia wizyty konsultacyjnej podczas której lekarz i położna indywidualnie rozpatrzą możliwość odbycia porodu w Domu Narodzin. Ze względu na lokalizację Domu Narodzin na terenie Szpitala – i warunki do udzielenia natychmiastowej pomocy – w razie komplikacji, staramy się podchodzić elastycznie do formalnych ograniczeń. ciężkie choroby matki (układu krążenia, oddechowego, pokarmowego, moczowego, endokrynologiczne, nowotworowe, zakaźne, neurologiczne, psychiczne, metaboliczne) mogące mieć wpływ na przebieg porodu stan po zapłodnieniu pozaustrojowym lub długoletnim leczeniu niepłodności lub powyżej 2-ch poronień w wywiadzie urodzenie dziecka martwego lub z urazem okołoporodowym stan po operacjach macicy (również cięciu cesarskim) stan po poważnych uszkodzeniach dróg rodnych, atonii macicy, krwotoku położniczym, zaburzeniach krzepnięcia, drgawkach, stanach zatorowo – zakrzepowych ciężarna jest wieloródką - powyżej 4 porodów ciężarna ma powyżej 40 lat lub jest niepełnoletnia nadużywanie środków odurzających i alkoholu nadciśnienie tętnicze, białkomocz, odmiedniczkowe zapalenie nerek przebyte w ciąży niedokrwistość ze stężeniem hemoglobiny poniżej 10 g./dl. cukrzyca istotne klinicznie krwawienie przed porodem infekcja z gorączką powyżej 38°C w okresie okołoporodowym konflikt serologiczny szacowana masa płodu poniżej 2500 g lub powyżej 4200g (stosunek AC/HC > 4 cm w USG) zwiększona (AFI>20) lub zmniejszona (AFI < 5) ilość płynu owodniowego początek porodu przed ukończeniem 37 i po ukończeniu 42 tygodnia ciąży położenie inne niż główkowe w momencie rozpoczęcia porodu ciąża mnoga opryszczka genitalna lub kłykciny kończyste konieczność indukcji porodu |
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale zmaściłam te placki
dodałam 3/4 szklanki mąki zamiast 3-4 łyżki... oczywiście tż mówi że dobre ale jemu wystarczy cos mocniej podpiec i mu smakuje :P rano totalnie zmaściłam omlet, przesoliłam, rozwaliłam... coś mam zły dzień dzisiaj
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Czasem tak jest ja dziś komina przy rozpalaniu w piecu nie otworzyłam i zadymiłam mieszkanie hehe czasem są gorsze dni
|
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martw się... Ja jak kartacze robiłam to jakoś w przepisie umknęło mi odcedzanie wody z surowych ziemniaków... A że było "mąki na oko" coby się lepiło... To już sobie możesz wyobrazić jaka guduła wyszła....
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cisza... każdy już zaczął weekend... ja jeszcze w pracy, ale już powoli szykuje się do wyjścia. Jutro też praca... ale pociesza mnie fakt ze od mają l4 więc się wybycze w domu. Zauważyłam też ze lepiej się czuje bo od tygodnia chodzę na godzinne spacery, plecy już tak nie bolą jak dłużnej siedzę przed komputerem, może to przez poduszkę.
A i zauważyłam jedną rzecz, przed ciążą spałam na lewym boku a teraz mimo poduszki wolę na prawym choć się nie powinno. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Eee jesteście na forum a nic się nie odzywacię ;-) Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam z telefonu jestem właśnie do domu wracam
Dziewczyny weekendowo wsiąkły. Trzymać mi kciuki za wyprowadzkę lokatorów i poniedziałkową wizytę, obaczym czy mogę lecieć w trasę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-02-28 o 18:11 |
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
dusia myslalam, ze trzeci porod bo pisalas ze masz dwie coreczki i tak tez masz w podpisie.
No pewnie do poniedzialku bedzie tu spokoj |
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy raz z mojej winy alkohol imprezy i w 6 miesiącu wpadłam na pomysł przemeblowania i o własnych siłach pod kroplówką musiałam urodzić a drugi raz wolniej się rozwijało aż w końcu ustały wszystkie funkcje życiowe i też musiałam urodzić
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
hej! ja tylko na chwilę
![]() nawet nie próbuję Was nadrabiać ![]() chciałabym Wam życzyć tylko miłego weekendu ![]() my jutro na wesele idziemy a w niedzielę do znajomych ![]() buziaki |
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Fame żyjesz! Pozdrów TŻta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja już po wizycie płeć określona już an 100 %
|
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieźle ... Cytat:
dziękuję ![]() ja mogę bulwę przemycić, do większej torebki się zmieści
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

przyjedziemy ze znieczuleniem w razie co

Bo przy jakichkolwiek komplikacjach można w minutę - dwie przetransportować matkę czy dziecko do szpitala
To znaczy jest, ale ten czas dotarcia do szpitala jest dłuższy.

biedna kruszynka
dodałam 3/4 szklanki mąki zamiast 3-4 łyżki... oczywiście tż mówi że dobre ale jemu wystarczy cos mocniej podpiec i mu smakuje :P rano totalnie zmaściłam omlet, przesoliłam, rozwaliłam... coś mam zły dzień dzisiaj 
przykro mi