Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 15:20   #1471
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Spoko kochana rodzisz przede mną przyjedziemy ze znieczuleniem w razie co
I ze zwierzakami Cały ból by mi odszedł w mig
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:25   #1472
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Czytam i chyba jestem nie normalna bo ja chciała bym urodzić w domu
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:28   #1473
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ale z położną, rozumiem?

Bo wiesz, przy szpitalu, w którym ja będę rodzić jest też Dom Narodzin i tam są pokoje, które wyglądają jak hotelowe i tylko co jakiś czas przychodzi położna zobaczyć czy wszystko ok
Myślę, że to bardzo bezpieczna alternatywa dla kobiet, które właśnie chciałyby rodzić w domu Bo przy jakichkolwiek komplikacjach można w minutę - dwie przetransportować matkę czy dziecko do szpitala
A jednak rodząc w domu nie ma takiej możliwości To znaczy jest, ale ten czas dotarcia do szpitala jest dłuższy.
Stary 2014-02-28, 15:29   #1474
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie jesteś... Też bym chciała bo przestępując próg jakiejkolwiek placówki medycznej robię się chora.... Masakra jakaś. Przy TŻcie się nie denerwuję ale on niestety nie może mi porodu odebrać... A mimo wszystko mam lęk że coś może być nie tak... Ja bardzo liczę że uda mi się do Domu Narodzin zakwalifikować...

Mamaya nie ma problemu. Fretkę wcisnę do kaptura, 1 psa do plecaka tylko powiedz mi jak mam przemycić 38kg Rodezjana???
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:32   #1475
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, to Ty w Domu Narodzin a ja obok w szpitalu

Hm... Zawiniesz w kocyk i powiesz, że to takie wyrośnięte i bardzo owłosione 38 kilogramowe dziecko z problemami hormonalnymi
A tak poza wszystkim to rodezjany są takie piękne Przypominają mi bardzo, bardzo duże jamniki

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:34
Stary 2014-02-28, 15:38   #1476
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja w domu narodzin nie mam szans rodzić odpadam na dzień dobry a u mnie jest tak że mam daleko do szpitala i no mogę po prostu mieć problem z dojechaniem na czas
Stary 2014-02-28, 15:40   #1477
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Celebrinfea, to Ty w Domu Narodzin a ja obok w szpitalu

Hm... Zawiniesz w kocyk i powiesz, że to takie wyrośnięte i bardzo owłosione 38 kilogramowe dziecko z problemami hormonalnymi
A tak poza wszystkim to rodezjany są takie piękne Przypominają mi bardzo, bardzo duże jamniki
HAHAHAHA Dobre ale nawet z hormonami trafiłaś No śliczna jest jestem zakochana w tej mordce
Stary 2014-02-28, 15:43   #1478
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
HAHAHAHA Dobre ale nawet z hormonami trafiłaś No śliczna jest jestem zakochana w tej mordce
nie mów, że suńka ma problemy hormonalne bo pomyślę sobie, że jestem

dusia, czemu odpadasz?
ja sobie nie wyobrażam rodzić przede wszystkim sn, a jak już sn to bez lekarza, bo jednak na różne położne można trafić, chyba, że ma się opłaconą konkretną
choć wiem, że jak poród przebiega prawidłowo to też właściwie tylko położna czuwa

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:45
Stary 2014-02-28, 15:49   #1479
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mów, że suńka ma problemy hormonalne bo pomyślę sobie, że jestem

dusia, czemu odpadasz?
ja sobie nie wyobrażam rodzić przede wszystkim sn, a jak już sn to bez lekarza, bo jednak na różne położne można trafić, chyba, że ma się opłaconą konkretną
choć wiem, że jak poród przebiega prawidłowo to też właściwie tylko położna czuwa
Ma... :p łysieje okresowo no ale cóż taka uroda tego egzemplarza
Stary 2014-02-28, 15:51   #1480
dusia_tcv
Zadomowienie

mamaya jestem wieloródką i to powoduje że nie mam szans większe komplikacje
Stary 2014-02-28, 15:52   #1481
rybka13
Zakorzenienie

U nas tez jest mozliwosc porodu w domu, ale nie chcialabym, po co sobie brudzic ehh dziwny mam dzis humor
A tak serio, w razie jakichs komplikacji wole byc na miejscu, choc mysle ze szane bym miala aby sie zakwalifikowac. No i taki porod w domu to chyba 100% naturalny, a ja jednak wole ze znieczuleniem
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 15:53   #1482
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ma... :p łysieje okresowo no ale cóż taka uroda tego egzemplarza
biedna kruszynka
No ale ma odpowiednią opiekę na szczęście

dusia, rozumiem

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:54
Stary 2014-02-28, 15:54   #1483
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
mamaya jestem wieloródką i to powoduje że nie mam szans większe komplikacje
Myslalam, ze jest na odwrot? Porod sprawniejszy, itp
To moze i ja bym nie mogla gdybym chciala.
Stary 2014-02-28, 16:02   #1484
dusia_tcv
Zadomowienie

rybkatylko u mnie to 5 poród!

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Myslalam, ze jest na odwrot? Porod sprawniejszy, itp
To moze i ja bym nie mogla gdybym chciala.
Przeciwwskazania do porodu w Domu Narodzin
Poniższe przeciwskazania do porodu prowadzonego w Domu Narodzin opracowano na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 23 września 2010r. w sprawie standardów postępowania oraz procedur medycznych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem.
Szanowne Pacjentki zachęcamy do odbycia wizyty konsultacyjnej podczas której lekarz i położna indywidualnie rozpatrzą możliwość odbycia porodu w Domu Narodzin. Ze względu na lokalizację Domu Narodzin na terenie Szpitala – i warunki do udzielenia natychmiastowej pomocy – w razie komplikacji, staramy się podchodzić elastycznie do formalnych ograniczeń.
ciężkie choroby matki (układu krążenia, oddechowego, pokarmowego, moczowego, endokrynologiczne, nowotworowe, zakaźne, neurologiczne, psychiczne, metaboliczne) mogące mieć wpływ na przebieg porodu
stan po zapłodnieniu pozaustrojowym lub długoletnim leczeniu niepłodności lub powyżej 2-ch poronień w wywiadzie
urodzenie dziecka martwego lub z urazem okołoporodowym
stan po operacjach macicy (również cięciu cesarskim)
stan po poważnych uszkodzeniach dróg rodnych, atonii macicy, krwotoku położniczym, zaburzeniach krzepnięcia, drgawkach, stanach zatorowo – zakrzepowych
ciężarna jest wieloródką - powyżej 4 porodów
ciężarna ma powyżej 40 lat lub jest niepełnoletnia
nadużywanie środków odurzających i alkoholu
nadciśnienie tętnicze, białkomocz, odmiedniczkowe zapalenie nerek przebyte w ciąży
niedokrwistość ze stężeniem hemoglobiny poniżej 10 g./dl.
cukrzyca
istotne klinicznie krwawienie przed porodem
infekcja z gorączką powyżej 38°C w okresie okołoporodowym
konflikt serologiczny
szacowana masa płodu poniżej 2500 g lub powyżej 4200g (stosunek AC/HC > 4 cm w USG)
zwiększona (AFI>20) lub zmniejszona (AFI < 5) ilość płynu owodniowego
początek porodu przed ukończeniem 37 i po ukończeniu 42 tygodnia ciąży
położenie inne niż główkowe w momencie rozpoczęcia porodu
ciąża mnoga
opryszczka genitalna lub kłykciny kończyste
konieczność indukcji porodu
Stary 2014-02-28, 16:03   #1485
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna kruszynka
No ale ma odpowiednią opiekę na szczęście

dusia, rozumiem
Kruszynka... Ja cię szczerze zapraszam na powitanie z tą kruszynką.

Dusia, wow...
Stary 2014-02-28, 16:08   #1486
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Kruszynka... Ja cię szczerze zapraszam na powitanie z tą kruszynką.

Dusia, wow...
oj ja tylko wkleiłam hehe bo już sprawdzałam różne możliwości
Stary 2014-02-28, 16:29   #1487
Vegetka
Zakorzenienie

kurde ale zmaściłam te placki dodałam 3/4 szklanki mąki zamiast 3-4 łyżki... oczywiście tż mówi że dobre ale jemu wystarczy cos mocniej podpiec i mu smakuje :P rano totalnie zmaściłam omlet, przesoliłam, rozwaliłam... coś mam zły dzień dzisiaj
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 16:36   #1488
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
kurde ale zmaściłam te placki dodałam 3/4 szklanki mąki zamiast 3-4 łyżki... oczywiście tż mówi że dobre ale jemu wystarczy cos mocniej podpiec i mu smakuje :P rano totalnie zmaściłam omlet, przesoliłam, rozwaliłam... coś mam zły dzień dzisiaj
Czasem tak jest ja dziś komina przy rozpalaniu w piecu nie otworzyłam i zadymiłam mieszkanie hehe czasem są gorsze dni
Stary 2014-02-28, 16:40   #1489
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Nie martw się... Ja jak kartacze robiłam to jakoś w przepisie umknęło mi odcedzanie wody z surowych ziemniaków... A że było "mąki na oko" coby się lepiło... To już sobie możesz wyobrazić jaka guduła wyszła....
Stary 2014-02-28, 18:04   #1490
malwiska
Zakorzenienie

Dzisiaj cisza... każdy już zaczął weekend... ja jeszcze w pracy, ale już powoli szykuje się do wyjścia. Jutro też praca... ale pociesza mnie fakt ze od mają l4 więc się wybycze w domu. Zauważyłam też ze lepiej się czuje bo od tygodnia chodzę na godzinne spacery, plecy już tak nie bolą jak dłużnej siedzę przed komputerem, może to przez poduszkę.
A i zauważyłam jedną rzecz, przed ciążą spałam na lewym boku a teraz mimo poduszki wolę na prawym choć się nie powinno.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Eee jesteście na forum a nic się nie odzywacię ;-)

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-28, 18:06   #1491
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja tam z telefonu jestem właśnie do domu wracam

Dziewczyny weekendowo wsiąkły. Trzymać mi kciuki za wyprowadzkę lokatorów i poniedziałkową wizytę, obaczym czy mogę lecieć w trasę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-02-28 o 18:11
Stary 2014-02-28, 18:10   #1492
rybka13
Zakorzenienie

dusia myslalam, ze trzeci porod bo pisalas ze masz dwie coreczki i tak tez masz w podpisie.

No pewnie do poniedzialku bedzie tu spokoj
Stary 2014-02-28, 18:25   #1493
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
dusia myslalam, ze trzeci porod bo pisalas ze masz dwie coreczki i tak tez masz w podpisie.

No pewnie do poniedzialku bedzie tu spokoj
2 porody..... 2 ciąże aaaa 2 razy urodziłam martwe dzieci
Stary 2014-02-28, 18:38   #1494
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
2 porody..... 2 ciąże aaaa 2 razy urodziłam martwe dzieci
Straszne przykro mi
Przepraszam, ze pytam, nie musisz odpowiadac, to byly ciaze donoszone? Straszne, ze az dwa razy wam sie to przytrafilo.
Stary 2014-02-28, 18:46   #1495
dusia_tcv
Zadomowienie

pierwszy raz z mojej winy alkohol imprezy i w 6 miesiącu wpadłam na pomysł przemeblowania i o własnych siłach pod kroplówką musiałam urodzić a drugi raz wolniej się rozwijało aż w końcu ustały wszystkie funkcje życiowe i też musiałam urodzić
Stary 2014-02-28, 18:57   #1496
Fame
Zakorzenienie

hej! ja tylko na chwilę
nawet nie próbuję Was nadrabiać

chciałabym Wam życzyć tylko miłego weekendu
my jutro na wesele idziemy a w niedzielę do znajomych

buziaki
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:04   #1497
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame żyjesz! Pozdrów TŻta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-28, 19:34   #1498
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
pierwszy raz z mojej winy alkohol imprezy i w 6 miesiącu wpadłam na pomysł przemeblowania i o własnych siłach pod kroplówką musiałam urodzić a drugi raz wolniej się rozwijało aż w końcu ustały wszystkie funkcje życiowe i też musiałam urodzić
OMG... strasznie współczuję, ja pewnie bałabym się już zajść w ciążę
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:35   #1499
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Fame przepadła na weekend albo i dłużej Joanny nie będzie, bo upije się szampanem teraz można odsapnąć i wszystko po nadrabiać

jutro jadę z tż na zakupy w końcu początek miesiąca
zajedziemy też do hurtowni może kupie jakies czapeczki, niedrapki, flanelki, pieluszki terowę i rozglądniemy się za łóżeczkiem i materacem
niestety musimy też kupić grzejniki, i resztę sprzętu do lazienki a tego już nie lubie, nie lubie chodzić do castoramy bo mam wrażenie że Ci ludzie pracują tam za kare, chowają się gdzieś po kątach... nie ma ich nigdy przy swoich stanowiskach a jak już chce się coś dostać to szukaja na magazynie pół dnia oczywiscie nikogo nie chce obrazac ale jak jade do mojej castoramy to zawsze wychodzę z niej zła
zgadzam się w 200 % w tym tygodniu jestem stała bywalczynią marketów budowlanych w tym castoramy, obsługa chowa się po katach albo to aj jakos nikogo znaleźć nie mogę

a ja już po wizycie płeć określona już an 100 % lekarz znów mi zmienił termin, tj. na 10 lipca jak tak dalej będzie szło to będe na liście przed Eydrith . Mała już nie jest tak mała bo waży 433 g i nie mogłam się napatrzeć na jej już jakże skoordynowane ruchy, coś pięknego!to się drapała za uszkiem to palucha do buzi załadowała.....mogłabym patrzeć na ten obraz godzinami...
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:36   #1500
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
opinia z portalu gdzierodzic.info o akademickim szpitalu:

"W dniu dzisiejszym, a jestem w 41 tygodniu ciąży, 6 dni po terminie, odmówiono mi przyjęcia mnie na oddział w tym szpitalu. Powodem był brak mojej zgody na obecność osób trzecich (studentów) w trakcie badań i zabiegów. Personel szpitala usiłował wmówić we mnie, że w tym szpitalu mam obowiązek taką zgodę wyrazić, bo to jest szpital kliniczny. Na moje pytanie gdzie w rozporządzeniu MZ w sprawie standardów opieki okołoporodowej jest napisane, że rozporządzenie nie dotyczy szpitali klinicznych, usłyszałam, że Pana doktora nie interesuje rozporządzenie. Nie zostałam przyjęta na oddział mimo wyraźnych wskazań medycznych do takiego przyjęcia i mimo wyrażanego przeze mnie w trakcie rozmowy żądania przyjęcia mnie na oddział. Dla lekarza w izbie przyjęć ważniejsze niż życie mojego dziecka czy moje zdrowie było to aby możliwie duża grupa osób mogła zajrzeć mi w krocze. Po 5 godzinach spędzonych w poczekalni, na samej izbie przyjęć i w gabinecie Pani Dyrektor, gdzie udałam się na skargę, ruszyłam w miasto z moją przenoszoną ciążą szukając bardziej przyjaznego szpitala. Skandal. "

o mamo nieźle ...

Cytat:
rybka, w kwestii zzo to w szpitalu, w którym ja planuję rodzić jest ono płatne 800 zł, ale oczywiście każda kobieta, która o te znieczulenie poprosi, dostanie je (800 zł jest "cegiełką" na szpital, żeby wyglądał tak, jak wygląda, żeby mogli zatrudniać osławioną położną Y. Kalytę etc.)

No i właśnie co do tych znieczuleń to w szpitalu, w którym planuję rodzić jest cały zestaw tego wszystkiego. I jedynie zzo jest płatne

Chyba, że są wskazania medyczne do porodu sn ze znieczuleniem, wtedy zzo jest darmowe

rybka, widziałam I powiem Ci, że nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać
Jeszcze wszystko przez idiotyczny zakład zawarty za gówniarza
jeszcze gdyby te imiona były ok, ale Ronald

Cytat:
Dobra wreszcie mi skleroza przeszła... Dla zwierzolubnych
dziękuję przeczytam w wolnej chwili

Cytat:
I ze zwierzakami Cały ból by mi odszedł w mig
ja mogę bulwę przemycić, do większej torebki się zmieści
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości