Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 19:11   #1681
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Diabli noż to oczywista oczywistość! dzieciatko Ci sie tam piekne rozwija i juz za miesiac je zobaczysz i posluchasz serduszka a ciotkom do Krakowa przywieziesz piekne zdjecie fasolki. Niech Cie tylko ciazowe randki z kibelkiem nie odwioda od podrozy do nas

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:32   #1682
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

hej

Ash gratuluje mieszkania! oby Wam było w nim lepiej niż we wszystkich poprzednich czy jest szansa ze siądziecie na tyłkach w jednym mieszkaniu na dlużej ?

Diabli nie sądzilam, że będzie inaczej
Czy zapisujesz sie juz do mam pażdziernikowych (?) bo nie chcemy sie Tobą dzielić!

Nina ruszyla z kopyta, i pięknie raczkuje, jednego dnia pojęla i raczkowanie i siadanie z raczkow, ominela za to etap pełzania w przód
Stary 2014-02-28, 19:49   #1683
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Właśnie jej to lulanie nie jest potrzebne, bo wystarczy jej sam cycek w paszczy. Czasami wydaje mi się, że już mocno śpi, odkładam ją do łóżeczka i od razu oczy jak 5 zeta.
Nie mieści mi się w głowie, że moje dziecko może być tak zmęczone, że zaśnie samo
jejku współczuje tego usypiania Małej... Już nie pamiętam jak to jest lulać dziecko do snu i oby się to u nas nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Beta 776.700 - 4 tydzień
świetnie

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

mała wykapana, nakarmiona i smacznie śpi a ja w końcu jem kolacje bo przy tym łobuzie to ciężko zjeść wcześniej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:57   #1684
modro
Rozeznanie

diabli, zazdroszczę Ci tego czasu, jaki przed Tobą

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
mysle, ze dobrze, ze chcesz juz cos z tym zrobic, bo faktycznie za 3 miesiace mloda moze miec nielekki szok powiem ci, co u nas podzialalo. najpierw oduczamy zasypiania z cycem w buzi, stopniowo: coraz wczesniej cycka jej wyciagasz, az do momentu, ze pije sobie, napije sie i koniec cycka, chowasz go, a mloda zasypia wtulona w twoje ramie. pomagasz jej kolysankami i ewentualnie lulaniem. potem zmniejszasz stopniowo lulanie, az mloda zasypia na twoich kolanach kiedy ty spokojnie pijesz sobie herbate odkladasz ja do lozeczka, kiedy juz mocno spi (jesli ma uraz do lozeczka, to pozwol jej sie tam najpierw bawic, badz przy niej i rozsmieszaj, rob teatrzyk czy cos... ale nie zostawiaj samej). potem odklada sie w coraz mniej zaawansowanym snie.
a metode PP stosowalo pare dziewczyn - z roznym skutkiem, ale ogolnie nie jest zla. najwazniejsze, ze mloda nie bedzie sie drzec powodzenia!
Właśnie lęk przed tym, że będzie się drzeć powstrzymuje mnie przed jakimkolwiek ruchem.
Mam jakąś książkę, coś o 14 krokach do samodzielnego zasypiania, to chyba podobne do tego, co piszesz, po kolei odejmowanie jakiegoś elementu - piersi, lulania, noszenia itp. Może tak spróbuję...

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jeszcze nie wiem kiedy zrobimy kinder party
cena wysoka, ale wolę jednego wymarzonego konika, niż innego konika, pchacza i pianinko co w sumie da kwotę 400 zł pewnie znacie mnie przecież

dwa pączki
Ash, czyli czekaj czekaj- umowę macie do jutra, a do kiedy zostajecie? do początku kwietnia tak jak mi pisałaś?
szok z tą niechęcią do rodzin trochę, w PL raczej taki wynajmujący przywodzi na myśl epitet odpowiedzialności i stabilności.

Będziecie najlepszym prezentem na roczek

skąd Ty bierzesz siły!
Karolinko, a jak z dźwiganiem Antosia?
Ja chcę być w ciąży, ale nie wyobrażam sobie tego przy Helenie

Clo, jak zawsze cenne rady !

Modro , nie doradzę nic :p sama mam podobną sytuację z tym, że wracam za 2 miesiące do pracy i nie będziemy korzystać ze żłobka, mała będzie ze mną, tatusiem i 3h dziennie z babcią. też się boję jednak nocek, bo będę wstawać co drugi tydzień o 4... a po pracy kolejne 8h z córką...fajnie będzie, nie martw się
Ale fajne rozwiązanie z dzieleniem opieki. Przy 1 córce też dzieliliśmy się z mężem opieką, ale tym razem nie da rady ze względu na godziny jego pracy. Ale pamiętam, że po powrocie z pracy niejednokrotnie marzyłam o tym, aby młoda spała, to chociaż bym sobie godzinkę z nią przekimała...

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
jejku współczuje tego usypiania Małej... Już nie pamiętam jak to jest lulać dziecko do snu i oby się to u nas nie zmieniło.

świetnie

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

mała wykapana, nakarmiona i smacznie śpi a ja w końcu jem kolacje bo przy tym łobuzie to ciężko zjeść wcześniej
Ale sama się nauczyła zasypiac samodzielnie czy jakoś ją uczyliście?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:11   #1685
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
jakie "ale" przewazaja szale? chociaż nie wiem po co pytam, teraz już za pozno
głównie moja kondycja psychiczna, która jest bardzo zła, według mojego męża ciągle narzekam po drugie finanse, po trzecie On był pewien, że ja potrzebuję wrócić do pracy i się oderwać, chyba tyle : )
dziś same poważne tematy

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Dyskutujecie czy "dyskutujecie" już ?
cały dzień ; ) rozmawiamy tylko

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej

Ash gratuluje mieszkania! oby Wam było w nim lepiej niż we wszystkich poprzednich czy jest szansa ze siądziecie na tyłkach w jednym mieszkaniu na dlużej ?

Czy zapisujesz sie juz do mam pażdziernikowych (?) bo nie chcemy sie Tobą dzielić!

Nina ruszyla z kopyta, i pięknie raczkuje, jednego dnia pojęla i raczkowanie i siadanie z raczkow, ominela za to etap pełzania w przód
super, brawa dla Ninki! raczkowanie ważniejsze od pełzania

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:18
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:14   #1686
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień

Cudownie jupii

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-28, 20:16   #1687
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
diabli, zazdroszczę Ci tego czasu, jaki przed Tobą

Właśnie lęk przed tym, że będzie się drzeć powstrzymuje mnie przed jakimkolwiek ruchem.
Mam jakąś książkę, coś o 14 krokach do samodzielnego zasypiania, to chyba podobne do tego, co piszesz, po kolei odejmowanie jakiegoś elementu - piersi, lulania, noszenia itp. Może tak spróbuję...

Ale fajne rozwiązanie z dzieleniem opieki. Przy 1 córce też dzieliliśmy się z mężem opieką, ale tym razem nie da rady ze względu na godziny jego pracy. Ale pamiętam, że po powrocie z pracy niejednokrotnie marzyłam o tym, aby młoda spała, to chociaż bym sobie godzinkę z nią przekimała...

ja właśnie się tego obawiam, że a) będę mega padnięta b) w ogóle nie będziemy spędzać czasu w trójkę to już chyba wolę mdłości, jęczącą Helenkę i ociężałość ciążową ciekawe co byłoby bardziej męczące
Stary 2014-02-28, 20:23   #1688
modro
Rozeznanie

Cytat:
ja właśnie się tego obawiam, że a) będę mega padnięta b) w ogóle nie będziemy spędzać czasu w trójkę to już chyba wolę mdłości, jęczącą Helenkę i ociężałość ciążową ciekawe co byłoby bardziej męczące
No wiesz, ja niedługo po powrocie do pracy zdecydowałam się na 2 dziecko... więc tego...

cloche, a Florek wstawał w nocy i szukał cycka paszczą? JAk tak to co wtedy robiłaś? Chociaż Ty chyba bierzesz go do łóżka i podłączasz, prawda? Nie ograniczasz mu w nocy korzystania ze stołówki?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:25   #1689
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
sama, 4 pierwsze miesiące ją lulałam do spania na poduszce a kiedyś musiałam na chwilę gdzieś wyjść położyłam ją do łóżeczka wracam za 4 minuty a Ona śpi i potem w następny dzień to samo i tak już zostało. Z tym że od razu wychodziłam z pokoju i szłam na dół żeby nie słyszeć jak płacze gdyby jednak nie chciała sama zasnąć (wiem, okropna jestem)
Miałam taki plus że ona zasypiała mi tylko przy piersi w nocy w dzień i wieczorem już nie. No i tez od początku uczyłam, że łóżeczko nie jest do zabawy a tylko do spania w nocy. W dzień od początku śpi w wózku. No i nigdy nie spała z nami w łóżku, zawsze w swoim łóżeczku. Więc gdy ją odkładam do łóżeczka w sypialni to odrazu wie że już czas na spanie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:39   #1690
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień
super

Byłam dziś na Zumbie. Postanowiłam w końcu wykorzystać karnet z pracy na różne zajęcia sportowe i poszłam. Było super, żałuję, że się wcześniej nie zdecydowałam. Wycisk niezły, ale to dużo przyjemniejsze niż zwykłe zajęcia fitness

Teraz się zastanawiam czy na coś jeszcze nie iść, ale TŻ narzeka bo codziennie coś i zostaje z Daro sam po 17:00. W pon.i śr.kurs, w pt.Zumba i myślę by jeszcze jeden dzień coś robić

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:40
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:40   #1691
ankaaa206
Wtajemniczenie

diabli
modro mój mały nauczył się zasypiać bez cyca przy podobnej metodzie do cloche, tzn wyjmowałam mu z paszczy coraz szybciej i taki wtulony, troche lulany zasypiał, teraz już wystarczy tylko przytulenie i śpi, więc powoli a mała nauczy się spać bez ssania no a na nocne usypianie zatrudnij męża
u nas to działa w dzień w nocy musi być koniecznie cycuś

dobra pobiłam rekord pączkowy - 10 ale swojskie i takie mniejsze niż kupne, jeszcze dzisiaj je zajadałam
Ash super że udało się z mieszkaniem

a co do starania o maleństwo u nas musi być jeden warunek, mały musi nauczyć się sprawnie wchodzić na 4 piętro, bo nie będe go nosić

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 21:01   #1692
esskapada
Zadomowienie

KORONA!!

http://www.hm.com/se/product/21535?article=21535-A

laski nienadrabiam was dzisiaj bo mnie rozklada ide wziac cos zeby mnie nie rozlozylo bardziej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:02   #1693
lonely_lady
Zakorzenienie

Ash super ze udało sie znaleźć mieszkanie , no i fajnie ze przeprowadzka Was ominie, wrócicie z pl na gotowe

Happy- u nas przy trzydniowce była bardzo delikatna wysypka tylko na brzuszku i szybko zniknęła . Podobno moze jej wcale nie być

Diabli- nie mogło być inaczej ale chociaż wiesz który tydzień dokładnie jeszcze raz gratki !!!

Cytat:

No pięknie. To co, zostaliśmy sami ?
Ale Moj dzisiaj zapelzal aż do łazienki czyli tez jakiś postęp

Cos jeszcze miałam skomentować.. Zapomnialam jak zawsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:05   #1694
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
sama, 4 pierwsze miesiące ją lulałam do spania na poduszce a kiedyś musiałam na chwilę gdzieś wyjść położyłam ją do łóżeczka wracam za 4 minuty a Ona śpi i potem w następny dzień to samo i tak już zostało. Z tym że od razu wychodziłam z pokoju i szłam na dół żeby nie słyszeć jak płacze gdyby jednak nie chciała sama zasnąć (wiem, okropna jestem)
Miałam taki plus że ona zasypiała mi tylko przy piersi w nocy w dzień i wieczorem już nie. No i tez od początku uczyłam, że łóżeczko nie jest do zabawy a tylko do spania w nocy. W dzień od początku śpi w wózku. No i nigdy nie spała z nami w łóżku, zawsze w swoim łóżeczku. Więc gdy ją odkładam do łóżeczka w sypialni to odrazu wie że już czas na spanie
sorki, musialam (wiem, okropna jestem )

Agnes dla Niny za to zawrotne tempo rozwijania nowych umiejetnosci!

Co do mieszkania to tylko na 6, max.8 miesiecy plan jest taki, ze w lipcu A. Sklada aplikacje o transfer, dostaje mega awans i stanowisko na jakis Seszelach czy innym Mauritiusie, moze byc w sumie tez Madagaskar (lemury ) i zwijamy sie z tego szarego Aberdeen Ale przynajmniej mozemy i tenze transfer zabiegac na spokojnie, zgodnie z polityka firmy (min.rok zatrudnienia) ale bez zbednego uzaleznienia od niej (czyt.mieszkanie na lasce firmy). Tylko malo nam bedzie kasy na zycie zostawac po oplaceniu czynszu i rachunkow, ale damy rade
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:27   #1695
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ash super ze udało sie znaleźć mieszkanie , no i fajnie ze przeprowadzka Was ominie, wrócicie z pl na gotowe

Happy- u nas przy trzydniowce była bardzo delikatna wysypka tylko na brzuszku i szybko zniknęła . Podobno moze jej wcale nie być

Diabli- nie mogło być inaczej ale chociaż wiesz który tydzień dokładnie jeszcze raz gratki !!!

chyba ja jestem na szarym końcu.Nasza mała nie siedzi, nie siada, nie raczkuje, o jakiś wstawaniach nie ma mowy

Diabli słońce gratulacje!!! Kurcze, ale super, po cichutku zazdroszczę, może i bym pomyślała,ale mam tak rozhuśtane cykle...
Stary 2014-02-28, 21:30   #1696
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
super

Byłam dziś na Zumbie. Postanowiłam w końcu wykorzystać karnet z pracy na różne zajęcia sportowe i poszłam. Było super, żałuję, że się wcześniej nie zdecydowałam. Wycisk niezły, ale to dużo przyjemniejsze niż zwykłe zajęcia fitness

Teraz się zastanawiam czy na coś jeszcze nie iść, ale TŻ narzeka bo codziennie coś i zostaje z Daro sam po 17:00. W pon.i śr.kurs, w pt.Zumba i myślę by jeszcze jeden dzień coś robić
tez uważam ze przyjemny to sposób na spalenie kilku zbędnych kalorii. U nas podobnie, 2 razy w tyg zumba i raz angielski I do tego praca ale rodzinka daje rade a TZ nie narzeka ( może docenia bardziej to że spędziłam z dzieckiem tyle czasu sama)

Cytat:

Halo halo, wy z czerwca jesteście macie czas, Nina juz miala pogrożone palcem przez nasza pediatre, wrociła do domu i łaskawie zaskoczyla.
No i niesiemy Wam nadzieje, że najwieksze leniuchy się potrafia zmobilizować

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Co do mieszkania to tylko na 6, max.8 miesiecy plan jest taki, ze w lipcu A. Sklada aplikacje o transfer, dostaje mega awans i stanowisko na jakis Seszelach czy innym Mauritiusie, moze byc w sumie tez Madagaskar (lemury ) i zwijamy sie z tego szarego Aberdeen Ale przynajmniej mozemy i tenze transfer zabiegac na spokojnie, zgodnie z polityka firmy (min.rok zatrudnienia) ale bez zbednego uzaleznienia od niej (czyt.mieszkanie na lasce firmy). Tylko malo nam bedzie kasy na zycie zostawac po oplaceniu czynszu i rachunkow, ale damy rade

Ash
http://www.google.pl/imgres?biw=1440...tart=0&ndsp=23

ja Cie przy tej studni w Madagaskarze jakoś nie widze

ale Seszele jak najbardziej
Stary 2014-02-28, 21:33   #1697
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień
Gratuluję!!!

Dziewczyny ja na szybko bo mąż mecz chce oglądać :/

Przeklejam pytanie z fb:

Byłaby któraś chętna na zakupy z Mabibi? może udało by się zebrać kilka osób i załatwić zniżkę
Stary 2014-02-28, 21:35   #1698
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
To powiem Ci że przez pół roku u nas było to samo. Aż zauważyła że dziecko się jej boi i dre się jak ją widzi. To się zreflektowała i odwiedza nas. Jak nie odwiedzała to mnie wkurzało że olewa a jak przyjeżdża to mnie wkurza że jest. Mnie dogodzić...

hehe jak ja, ostatnio telefon do Tż, mówi,ze Jego mamusia przyjeżdża, pół dnia nie mogłam się nagadać,ze przyjeżdża, późneij telefon, ze jednak teściowi coś musi pomóc i nie przyjedzie, to dalsze pół dnia biadolenia,ze nei zalęzy jej na wnuku i że nei przyjeżdża

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziwne, mój wtedy odzyskuje siły

Byliśmy na basenie, teraz Barti szamie winogronka i idziemy na drzemkę

Dziewczyny ja z taką małą prywatą

Koleżanka bierze udział w konkursie, jeśli możecie - zagłosujcie na jej inicjatywę Oczywiście jeśli są złożone projekty w Waszych miastach to głosujcie u siebie ale jeśli nie to będę wdzięczna Można głosować codziennie, 5 razy z jednego IP (ja mam akurat dostęp do 5 maili i z nich klikam )
https://todlamniewazne.pl/inicjatywa...lac-zabaw.html

Jak się uda to Was zaproszę
oooo, dajesz juz takie owoce? co jeszcze mozna dawać, bo my zatrzymaliśmy się na etapie jabłka i banana ;/

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień

Cytat:
no to mam nadzieję, że ani dziś ani w ogóle nikt nie przyjdzie eksmitować cheche

my dziś ostro dyskutujemy o drugim, ale wciąż pełni "ale"...
fajnie, że Antosia nie musisz dźwigać

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Diabli super

dziewczyny odnośnie trzydniówki

wysypka tylko na brzuszku szyjce i buźce, na nóżkach, rączkach i pleckach nie widze i w ogole jest dosc blada, a jak bylo u Was??
u nas też była tak blada wysypka i głównie na brzuszku

Cytat:
hej

ojoj to i dla nas jest szansa a jakoś ją prowokowałaś do tego, czy tak sma z siebie?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
diabli
modro mój mały nauczył się zasypiać bez cyca przy podobnej metodzie do cloche, tzn wyjmowałam mu z paszczy coraz szybciej i taki wtulony, troche lulany zasypiał, teraz już wystarczy tylko przytulenie i śpi, więc powoli a mała nauczy się spać bez ssania no a na nocne usypianie zatrudnij męża
u nas to działa w dzień w nocy musi być koniecznie cycuś

dobra pobiłam rekord pączkowy - 10 ale swojskie i takie mniejsze niż kupne, jeszcze dzisiaj je zajadałam
Ash super że udało się z mieszkaniem

a co do starania o maleństwo u nas musi być jeden warunek, mały musi nauczyć się sprawnie wchodzić na 4 piętro, bo nie będe go nosić
to naprwde rekord pobity i nie tłumcz się,ze małe hehe

Cytat:

nie jeszcze jesteśmy my bez raczkowania

A jutro robię kolację dla znajomych i dzisiaj pojechaliśy na zakupy, ze 2 h pewnie, bo to tu to tu, i Tż. mówi do mnei, masz plmę na bluzce, ja patrzę,a na cycu, gdzie sutek mleko przeciekło jk za sarych dobrych czasów
Stary 2014-02-28, 21:44   #1699
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień

Cytat:
n
wysypka tylko na brzuszku szyjce i buźce, na nóżkach, rączkach i pleckach nie widze i w ogole jest dosc blada, a jak bylo u Was??
na nóżkach, pleckach i szyjce

Cytat:
fajnie że poszłaś
niech nie narzeka, dość siedziałaś w domu

Cytat:
hej
nooo pięknie, dzielna dziewczynka

Cytat:
A
a Przemek? dwa razy mi zapełznął na drugi koniec pokoju a tak to pełza tylko do zabawek. ewentualnie do mnie jak siedzę niedaleko ale to z wielką pretensją i wyciem

Ash super z mieszkaniem

--
wróciliśmy z Gliwic, jak zawsze po powrocie ledwie żyje, tam ciągle gdzieś łazimy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 21:47   #1700
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ojoj to i dla nas jest szansa a jakoś ją prowokowałaś do tego, czy tak sma z siebie?
Nie prowokolałam, sama zaczeła, aczkowiek pediatra mowiła mi aby jak najwiecej czasu spedzała na brzuszku i z tego co widze, dobrze zadzialał dywan bo na panelach jest za ślisko. No i oczywiscie chwalilismy ją za każda próbę robienia konika, klaskaliśmy brawo, przytulaliśmy, kibicowaliśmy.. bo Nina to leniwa jest i bez dopingu ani rusz
Stary 2014-02-28, 21:59   #1701
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ale to jak się spotykacie, to sobei jedziecie nawzajem? czy taka olewcza atmosfera?
eee jak się spotykamy to pełna kulturka - ja sie prawie nie odzywam, za to za każdym razem mówię jak coś mi nie pasuje, no i potem mój mąż wysłuchuje czemu ja jestem taka niemiła

Cytat:

Dziewczyny ja z taką małą prywatą

Koleżanka bierze udział w konkursie, jeśli możecie - zagłosujcie na jej inicjatywę Oczywiście jeśli są złożone projekty w Waszych miastach to głosujcie u siebie ale jeśli nie to będę wdzięczna Można głosować codziennie, 5 razy z jednego IP (ja mam akurat dostęp do 5 maili i z nich klikam )
https://todlamniewazne.pl/inicjatywa...lac-zabaw.html

Jak się uda to Was zaproszę
aaa no właśnie naklikałam ostatnio 5 razy, i się okazało że z 1 maila można tylko raz..

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:05   #1702
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana my bardziej obstawiamy tyly mamy 10 mc nie siadamy i nie raczkujemy no juz.nie wspomne o wstawaniu hehhe

Cytat:
super

suuperr fajnie tez bym z checia wychodzila codziennie hehhe a Ty korzystaj

Cytat:
Beta 776.700 - 4 tydzień

lal superrr brawooo juupiii

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzięki

Na gotowanie zawsze znajdę, bo wiem, że potem to zjem
Antka nie dźwigam za dużo, tylko z łóżeczka na podłogę i z podłogi do krzesełka na jedzenie, a tak to wołam go i leci na czworakach za mną Ogólnie to złote dziecko, wiadomo podczas ząbkowania marrrudzi i nie pozwala odejść na krok, ale poza tym jest blond aniołkiem
Ciesz sie ciesz moj D. Tez slodki grzeczny blondasek a Misio to rudy łobuziak hii taki zarcikk ale jest calkiem inny niz d. I juz daje popalic swoja ruchliwoscia, szczypaniem, ciagnieciem za wlosy itp.

A wogole to z razji tego iz luty.nie posiada magicznej cyfry jak 30 wiwc w dniu dzisiajszym konczymy 10mc i tak jak wspomnialam wyzej nie raczkujemy nie siadamy nie wstajemy ale za to Misiu
- robi kosi
- papa
-pokazuje nosek i oko ( ale musi miec humor - generalnie nie lubi robic to co inni chca
- mowi tata, mama, bach , co to induzo innych slow w swoim jezyku
- wypluwa smoczek w sekunde jak widzi ze mize mu cos do dzioba wpasc
- zabawia sie autem nawet 15-20 min popychajac go i pelzajac do niego
- w kilka minut rozczlonkowuje mate puzlowa na odrebne czesci
- trzyma butelke z mm lub woda- jak mu sie chce oczywiscie
- zasypia sam ale to juz od kilku miesiecy
- aa i odkrywa dziurki w ciele - poki co odkryl swoje ucho - wiecznie czerwobe i zadrapane , moj nos i buzie - wystawia palca wskazujacego i wsadza z nienacka
-wazy okolo 10kg , ubranka.nosi 80/86 lub 12-18
Chyba tyle ... mysle ze nie zapomnialam o.niczym

Byl dzisiaj z D. U endo , zmierzyla go i zwazyla ma 119,3 m i wwzy 23,5 przytyl.2 kg w 4 mc i ma juz zbastowac z tyciem hehe chociaz chudzielec jest ale musimy proporcje do wzrostu.trzymac
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:06   #1703
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

zdolniacha, oj to może pokaże Ignaśkowi w Krakowi jak usiąść

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
KORONA!!

http://www.hm.com/se/product/21535?article=21535-A

laski nienadrabiam was dzisiaj bo mnie rozklada ide wziac cos zeby mnie nie rozlozylo bardziej
kuruj się, zdrówka

Cytat:

pełzacie, i pięknie jest przyjedziecie do Krakowa , W. zapatrzy się na małe brykające raczki i zaskoczy w swoim czasie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:13   #1704
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche, a Florek wstawał w nocy i szukał cycka paszczą? JAk tak to co wtedy robiłaś? Chociaż Ty chyba bierzesz go do łóżka i podłączasz, prawda? Nie ograniczasz mu w nocy korzystania ze stołówki?
Florek spi z nami. mamy 1,80m szerokie lozko i z boku przystawke, teraz to bardziej jako taki ogranicznik, bo mlody jest na moim materacu. ma czasem nocki calkiem niezle, ze co okolo 3 godziny jeczy, i wtedy cyc w buzie i cisza, spimy dalej a ma nocki, ze jeczy baaaardzo czesto, to czasem zostawiam mu stale lacze no ale ja mam wrecz wrazenie, ze sie lepiej wysypiam, jak on jest przy mnie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:17   #1705
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, dajesz juz takie owoce? co jeszcze mozna dawać, bo my zatrzymaliśmy się na etapie jabłka i banana ;/
daję mu wszystkie owoce jakie mam w domu
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aaa no właśnie naklikałam ostatnio 5 razy, i się okazało że z 1 maila można tylko raz..
no niestety dzięki za klikanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:21   #1706
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

dzięki za info o wysypce kochana!
ciocia jest dumna z Wiktorka

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

za plan!!!
Stary 2014-02-28, 22:34   #1707
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Przeklejam pytanie z fb:

Byłaby któraś chętna na zakupy z Mabibi? może udało by się zebrać kilka osób i załatwić zniżkę
jak wysla do niemiec to ja chce bluzy albo jakie t-shirty dla calej trojki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 23:00   #1708
maarchewka
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki...

A po pierwsze diabli!!! Gratulacje!!! zazdraszczam strasznie... Ja jeszcze czekam 2 miesiące i zaczynamy działac mam nadzieje ze mnie strach nie obleci...

Musze się pochwalić bo pękam z dumy az mnie rozsadza..hehe..
Ostatnio siedzialam z malym i pokazywalam mu zeby wrzucać zabawki do pudelka...Wczoraj siedze sobie coś robie, mlody się bawi... Patrze a on stanąl przy pudelku i jedną po drugiej zabawkę leżacą na podlodze powrzucal do pudelka.....
Wszystkich mu się nie udalo zebrać ale i tak myslalam ze się rozplynę I jeszcze jak się cieszyl, jak mu się udalo trafic

Byliśmy też u neurologa.. W skrocie to wszystko jest w porządku, dziecko zdrowe, miesnie pieknie rozwiniete, rozne odruchy przy stukaniu mlotkiem ma prawidlowe... ale przyjdzcie jeszszcze za 3 miesiące to go obejrzymy ponownie...

Wyrżnąl się tez 8 ząbek..

Co jeszcze u nas.. Byliśmy chorzy- ot jakis wirus... chyba juz przechodzi... No i mam spiskową teorię ze chyba WOjtek przy wyżynaniu ząbków ma jakąś obniżoną odpornoość.. Pierwsze dolne jedynki jak wychodzily to byl chory 2 tygodnie, w tym tydzien byl na antybiotyku...
Potem jak 4 zęby na raz górne wyszly to byliśmy w szpitalu, gorączka 39 st... a potem katar, kaszel...Potem dolna dwójka jakoś bez choroby, ale wtedy non stop podawałam wit. C.. No i teraz kolejna dolna dwójka i 1,5 tygodni katar, kaszel, gorączka...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 23:01   #1709
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Nie prowokolałam, sama zaczeła, aczkowiek pediatra mowiła mi aby jak najwiecej czasu spedzała na brzuszku i z tego co widze, dobrze zadzialał dywan bo na panelach jest za ślisko. No i oczywiscie chwalilismy ją za każda próbę robienia konika, klaskaliśmy brawo, przytulaliśmy, kibicowaliśmy.. bo Nina to leniwa jest i bez dopingu ani rusz
ojjj to moze i szansa dla nas bo lekarze mówią,ze dobrze jak dziecko rczkuje ;/

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kochana my bardziej obstawiamy tyly mamy 10 mc nie siadamy i nie raczkujemy no juz.nie wspomne o wstawaniu hehhe

Ciesz sie ciesz moj D. Tez slodki grzeczny blondasek a Misio to rudy łobuziak hii taki zarcikk ale jest calkiem inny niz d. I juz daje popalic swoja ruchliwoscia, szczypaniem, ciagnieciem za wlosy itp.

A wogole to z razji tego iz luty.nie posiada magicznej cyfry jak 30 wiwc w dniu dzisiajszym konczymy 10mc i tak jak wspomnialam wyzej nie raczkujemy nie siadamy nie wstajemy ale za to Misiu
- robi kosi
- papa
-pokazuje nosek i oko ( ale musi miec humor - generalnie nie lubi robic to co inni chca
- aa i odkrywa dziurki w ciele - poki co odkryl swoje ucho - wiecznie czerwobe i zadrapane , moj nos i buzie - wystawia palca wskazujacego i wsadza z nienacka

Byl dzisiaj z D. U endo , zmierzyla go i zwazyla ma 119,3 m i wwzy 23,5 przytyl.2 kg w 4 mc i ma juz zbastowac z tyciem hehe chociaz chudzielec jest ale musimy proporcje do wzrostu.trzymac
oj to rewelcyjne umiejętności, widzisz i tu chyb jest prwda,ze jak idą zdolnosci intelektulne, to ruchowe troszkę wolniej
buziaki od ciotek na 10 mcy

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Florek spi z nami. mamy 1,80m szerokie lozko i z boku przystawke, teraz to bardziej jako taki ogranicznik, bo mlody jest na moim materacu. ma czasem nocki calkiem niezle, ze co okolo 3 godziny jeczy, i wtedy cyc w buzie i cisza, spimy dalej a ma nocki, ze jeczy baaaardzo czesto, to czasem zostawiam mu stale lacze no ale ja mam wrecz wrazenie, ze sie lepiej wysypiam, jak on jest przy mnie...
Ty zawsze to śmiesznie tak opisujesz wasze stałe łącze , aż się uśmiecham za każdym razem jak czytam

Cytat:
daję mu wszystkie owoce jakie mam w domu

no niestety dzięki za klikanie
też spróbuję
Stary 2014-02-28, 23:10   #1710
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
hehe jak ja, ostatnio telefon do Tż, mówi,ze Jego mamusia przyjeżdża, pół dnia nie mogłam się nagadać,ze przyjeżdża, późneij telefon, ze jednak teściowi coś musi pomóc i nie przyjedzie, to dalsze pół dnia biadolenia,ze nei zalęzy jej na wnuku i że nie przyjeżdża D

Ojjjj jak Cię uwielbiam za to że nie jestem sama <3 mam identycznie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

- robi kosi
- papa

Brawo za 10mcy i wszystkie umiejętności

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki...

A po pierwsze diabli!!! Gratulacje!!! zazdraszczam strasznie... Ja jeszcze czekam 2 miesiące i zaczynamy działac mam nadzieje ze mnie strach nie obleci...

Musze się pochwalić bo pękam z dumy az mnie rozsadza..hehe..
Ostatnio siedzialam z malym i pokazywalam mu zeby wrzucać zabawki do pudelka...Wczoraj siedze sobie coś robie, mlody się bawi... Patrze a on stanąl przy pudelku i jedną po drugiej zabawkę leżacą na podlodze powrzucal do pudelka.....
Wszystkich mu się nie udalo zebrać ale i tak myslalam ze się rozplynę I jeszcze jak się cieszyl, jak mu się udalo trafic

Byliśmy też u neurologa.. W skrocie to wszystko jest w porządku, dziecko zdrowe, miesnie pieknie rozwiniete, rozne odruchy przy stukaniu mlotkiem ma prawidlowe... ale przyjdzcie jeszszcze za 3 miesiące to go obejrzymy ponownie...

Wyrżnąl się tez 8 ząbek..

Co jeszcze u nas.. Byliśmy chorzy- ot jakis wirus... chyba juz przechodzi... No i mam spiskową teorię ze chyba WOjtek przy wyżynaniu ząbków ma jakąś obniżoną odpornoość.. Pierwsze dolne jedynki jak wychodzily to byl chory 2 tygodnie, w tym tydzien byl na antybiotyku...
Potem jak 4 zęby na raz górne wyszly to byliśmy w szpitalu, gorączka 39 st... a potem katar, kaszel...Potem dolna dwójka jakoś bez choroby, ale wtedy non stop podawałam wit. C.. No i teraz kolejna dolna dwójka i 1,5 tygodni katar, kaszel, gorączka...

Ech u nas u neuro to samo - ale przyjdźcie za 2mce...

No widzisz jaki mądralka z niego. Brawo

Mnie to aż dziw bierze że Bart tyle rozumie. Wczoraj siedzimy w poczekalni u lekarza, Bart bawi się butem. Grzecznie. To ja mowię do mojego taty że chyba jeszcze poczekamy i że Bart jadł ostatnio przed 7 a już 10 była i chyba jest głodny. A tata na to - nie, skąd, przecież tak grzecznie siedzi i sie bawi. To ja na to do Barta - bartusiu chcesz cycusia? On popatrzył na mnie, wyrzucił buta, wyciąga ręce do mnie. Wzięłam go na kolana to jojczy i cyca bluzkę. I tyle było z tego że nie był głodny jak się podpiął to całego cyca obrócił.
Byłam w szoku że mnie zrozumiał

Zdrówka dla Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości