Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 20:44   #2821
Denaris
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Hej panikary kochane

Też dzisiaj miałam taki dzień, jakby mnie ktoś w głowę obuchem pierdzielnął. Obłęd.

Z brzuszkiem to normalne, gdy byłam na oddziale dziewczyna przyszła z takim bólem i lekarz jej powiedział, że to więzadła Ja to znowu mam wrażenie, jakbym piłkę połknęła. Brzuch już mi się w taką łezkę z boku zmienia Ale zabawne jest to, że już nie macie wcięcia w talii, ja mam mniejsze, ale nadal jest. Indywidualność ciąży jest czasem zaskakująca

Gratuluję wszystkich pozytywnych USG prenatalnych i tych zwykłych też. nie będę cytować po kolei - słabo tu net działa i coś się pieprzy ciągle.

Pamiętacie gdy pisałam, że nie rozumiem dlaczego tak w nocy latacie do kibelków? Odwołuję wszystko co powiedziałam! Latam dosłownie co 30 min, suszy mnie tak jakbym zapasy na wyprawę na Saharę robiła, a w nocy rekordowo wstaję nawet 5 razy

Na łupież jedna dziewczyna poleciła mi wysmarować głowę clotrimazolum, bardzo często w ciąży zmienia się ph na głowie i grzybek - łupież atakuje. Mnie pomogło

Meta - ja bym takiego doktorka to chyba udusiła na miejscu, co za cham i prostak! Szukaj kogoś lepszego, byś chodziła do niego z uśmiechem na twarzy i bez nerwów do końca ciąży!
Stary 2014-02-28, 21:03   #2822
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
katiusza1985 to super

golgie gratuluje rowniez

Ja juz po wizycie,okazalo sie ze usg to bylo to genetyczne i zaplacilam 150zl
Co ciekawe i wg OM wg Usg jest ten sam tydzien czyli 12w3d
kośc nosowa obecna,przezierność karkowa ok
wielkość 7,40cm co wg mnie wydaje sie sporym bobaskiem juz
Nastepna wizyta 18.03,mam zrobic morfologie i mocz,kwas foliowy mam odstawic,witaminy mam brac jezeli w to wierze hehe
TŻ byl przy usg tylko nie wiem czemu ale mialam usg dopochwowe jeszcze...
Bylam okrutnie zestresowana,lekarz oczywiscie kazal mi sie uspokoic
Dzidzia sie tak wiercila ze lekarz powiedzial ze bedzie sportowiec nie dala sie zmierzyc i badanie trwalo dluuuuuuuuugo.
Czuje sie o niebo lepiej
Gratuluję kochana! I pocieszyłaś mnie bo byłaś taka sama panikara jak ja teraz wiem że skoro u ciebie ok to u mnie też będzie dobrze we wtorek.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:18   #2823
bezaczek7
Zakorzenienie

raju, dopiero nadrobiłam. ponad 10 stron! jak tu tyle, to ciekawe ile w klubie jeśli mnie chcecie, to też możecie przyjąć

wg usg wszystko w porządku, mały miał skrzyżowane nóżki i wymachiwał rączkami, a raz się tak obrócił, że był pleckami.
o płeć nawet nie zapytałam. reakcji tżta nie widziałam, bo siedział na krześle po drugiej stronie gabinetu, a ja byłam zasłonięta tym całym sprzętem i lekarzem.
5,67 cm w 12t2d. skąd wy bierzecie 7 cm?
płaciłam 170 zł + 40 zł za płytkę, na której mam całe 13 minut nagrania tak się naczytałam, że trwa z godzinę, byliśmy na miejscu ponad pół godziny przed czasem, a weszłam 20 min po czasie i cały ten czas jedna babka siedziała u niego. nie wiem co tam robili za pappa chcieli 200zł, ale nie robię. usg zrobiłam tylko w sumie dla tej płytki i trochę dla uspokojenia się, że sylwester i przedsylwestrowy rtg zęba nie poczyniły szkód.
miałam przez brzuch, mówił że tyłozgięcie czasem przeszkadza (ja mam), ale ładnie było widać.

nie wiem co komu miałam pisać, cytowanie by się pewnie na jednej stronie nie zmieściło
witam nowe mamusie, bo chyba jedna lub nawet dwie dołączyły?

ha ha ale jajca, która się aktualnie dopisuje do listy? bo podczytywałam inne i patrzę, a tu prostokącik mi się przemieszcza i napisy wskakują
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:29
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:35   #2824
Darkangel24
Przyczajenie

bezaczek7 ja przed chwilą się dopisywałam, mam nadzieję że nic nie popsułam bo ja antykomputerowa jestem
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:35   #2825
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
Gratuluję kochana! I pocieszyłaś mnie bo byłaś taka sama panikara jak ja teraz wiem że skoro u ciebie ok to u mnie też będzie dobrze we wtorek.

oczywiscie ze bedzie,fakt panikowalam jak glupia bede trzymac kciuki

bezaczek7 moj dzieciaczek tez mial skrzyzowane nozki hehe
ja mam 7,4cm tez mi sie wydaje duze,ale moze dlatego ze ja caly I trymestr przejadlam? lekarz nic nie mowil,a ja nie chce sie teraz stresowac ze dzidzia jest wielka bo oszaleje hehe
ja 150zl placilam ale bez płytki CD,Pappa tez nie chcialam robic,lekarz nawet nie zalecal,jak zagadalam to powiedzial ze jak bardzo chce to moge...ale nie chce

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:50   #2826
bezaczek7
Zakorzenienie

nie ma się co martwić tabelką, najwyżej zrobimy od nowa
nie ma się co martwić wielkością Kropka, jeszcze może być docelowo najmniejszy ze wszystkich
powiedzcie mi te, które miały usg prenatalne: są dwa obrazy, czarno-biały czyli 2d, tam się też jakieś kolory pojawiały-czerwony, żółty itp, i taki pomarańczowobrązowy, czyli podejrzewam 3d. tego drugiego miałam może minutkę łącznie-też miałyście tak mało? nie dostałam żadnego wydruku bezpośrednio z usg, ale może temu, że chciałam płytę? wydruk z opisem i paroma zdjęciami cz-b na jednej stronie był do odbioru w rejestracji przy płaceniu, normalnie z drukarki. drukuje się w ogóle te brązowe? da się? bo ja nie wiem. miałam trochę wrażenie, po tym jak się naczytałam ile to badanie trwa, że jakoś olewczo trochę mnie potraktował, byle szybciej. opisywał oczywiście co mierzy, co gdzie jest, "dwie nóżki są, dwie rączki są, więc jest dobrze". co o tym myślicie? 4d nawet nie wiem jak by miało wyglądać.

i powiedzcie mi jak wam liczą tp? om miałam 02.12. wg mnie to po dodaniu siedmiu dni wychodzi 09.09. wczoraj ten gostek wyliczył mi tp na 08.09. to jak to w końcu jest? no i tygodnie: 02.12. to był poniedziałek, to łatwo liczyć całymi tygodniami poziomymi i sobie wyliczyłam, że wczoraj miałam 12t4d, a on wpisał, że 12t3d. wiem, różnica tyle co nic, ale jak to się w końcu liczy?
wishlista
18WRZESIEŃ2010

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:57
Stary 2014-02-28, 22:00   #2827
małaPaulina
Wtajemniczenie

bezaczek7 kurde ja mam 5 fotek czarnobialych ktore dal mi gin ale masz racje ze pojawialy sie rozne kolory ale nie mam zadnej foty z tego.
Moje usg bylo dosyc dlugie ale dlatego ze dziecko sie wiercilo,lekarz probowal je jakos ulozyc do mierzenia i dlatego tak dlugo.Wiercil sie i wiercil.
Ja mam wg OM i wg USG dokladnie tak samo,na 09.09. ale nie pytaj jak to jest liczone

Stary 2014-02-28, 22:03   #2828
Darkangel24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nie ma się co martwić tabelką, najwyżej zrobimy od nowa
nie ma się co martwić wielkością Kropka, jeszcze może być docelowo najmniejszy ze wszystkich
powiedzcie mi te, które miały usg prenatalne: są dwa obrazy, czarno-biały czyli 2d, tam się też jakieś kolory pojawiały-czerwony, żółty itp, i taki pomarańczowobrązowy, czyli podejrzewam 3d. tego drugiego miałam może minutkę łącznie-też miałyście tak mało? nie dostałam żadnego wydruku bezpośrednio z usg, ale może temu, że chciałam płytę? wydruk z opisem i paroma zdjęciami cz-b na jednej stronie był do odbioru w rejestracji przy płaceniu, normalnie z drukarki. drukuje się w ogóle te brązowe? da się? bo ja nie wiem. miałam trochę wrażenie, po tym jak się naczytałam ile to badanie trwa, że jakoś olewczo trochę mnie potraktował, byle szybciej. opisywał oczywiście co mierzy, co gdzie jest, "dwie nóżki są, dwie rączki są, więc jest dobrze". co o tym myślicie? 4d nawet nie wiem jak by miało wyglądać.

i powiedzcie mi jak wam liczą tp? om miałam 02.12. wg mnie to po dodaniu siedmiu dni wychodzi 09.09. wczoraj ten gostek wyliczył mi tp na 08.09. to jak to w końcu jest? no i tygodnie: 02.12. to był poniedziałek, to łatwo liczyć całymi tygodniami poziomymi i sobie wyliczyłam, że wczoraj miałam 12t4d, a on wpisał, że 12t3d. wiem, różnica tyle co nic, ale jak to się w końcu liczy?
te kolory czerwony, zółty itp to miedzy innymi przepływy, bicie serduszka, pomarańczowo-brązowe to pewnie 3d jak piszesz. Wtedy o wiele wyraźniej widać. Ja przy pierwszej ciązy też miałam biało-czarne wydruki. Najdłużej trwało badanie w 22 tyg a tak ok 10 min. A co do tyg to w poniedziałek miałaś 12t0d we wtorek 12t1d środa 12t2d itd...
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:15   #2829
WwikIi
Raczkowanie

bezaczek7 ja om miałam w tym samym dniu co Ty i termin porodu z om wg różnych kalkulatorów i wg różnych lekarzy wychodzi mi na 08.09. A jeżeli usg miałaś robione wczoraj tak jak ja zresztą to był to 12t3d. Jak liczysz dni to zaczynasz od dnia następnego czyli w Twoim przypadku od wtorku. Poniedziałek jest jakby dniem zerowym, czyli rozpoczyna każdy kolejny tydzień . Mam nadzieję, że da się zrozumieć co napisałam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

A no i moje usg też nie trwało tak długo jak to opisują, bo dzieciak dał 5 minut dla fotoreporterów i wtedy udało się wszystko pomierzyć co należało sprawdzić w danej pozycji, a później było tylko oglądanie pęcherza, nóżek, rączek itp.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:46   #2830
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
bezaczek7 ja om miałam w tym samym dniu co Ty i termin porodu z om wg różnych kalkulatorów i wg różnych lekarzy wychodzi mi na 08.09. A jeżeli usg miałaś robione wczoraj tak jak ja zresztą to był to 12t3d. Jak liczysz dni to zaczynasz od dnia następnego czyli w Twoim przypadku od wtorku. Poniedziałek jest jakby dniem zerowym, czyli rozpoczyna każdy kolejny tydzień . Mam nadzieję, że da się zrozumieć co napisałam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

A no i moje usg też nie trwało tak długo jak to opisują, bo dzieciak dał 5 minut dla fotoreporterów i wtedy udało się wszystko pomierzyć co należało sprawdzić w danej pozycji, a później było tylko oglądanie pęcherza, nóżek, rączek itp.
aa no tak. ten "zerowy" dzień mi namieszał. już rozumiem
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-03-01, 08:08   #2831
Mo_onika_ika
Rozeznanie

No kurcze chciałam się wyspać w taka glodna jestem ze chyba muszę wstać i dygac do sklepu po świeży chleb..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

I chyba ogórki kiszone bo znowu mam ochotę... I ciasto i budyn... Czuję dzisiaj kolejny dzień łakomczucha

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:03   #2832
201610121609
Konto usunięte

A ja obudziłam sie wściekła bo większość nocy nie spałam przysnęłam naprawdę mocno dopiero rano na niecałe 2 godziny
Teraz muszę sie jakoś zmobilizować i wstać z łóżka bo widzę słonko za roletami
USG pojutrze a dzisiaj polecę po femibion

Wszystkim gratuluje udanych wizyt
Nie lubię nadrabiać wszystkiego na telefonie no ale w Pl muszę

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:47   #2833
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Witam się z rana i chwalę się że czuję ruchy mojej slicznotki od trzech dni czułam takie pukanie i myślałam że to jelita ale dzisiaj zanim wstałam, leżałam na plecach i znowu to poczułam teraz jestem pewna że to moja kruszyna witala mnie rano tym bardziej że to już 3 ciąża i uwierzcie że bie można tego pomylić z niczym innym <3

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:54   #2834
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Witam się z rana i chwalę się że czuję ruchy mojej slicznotki od trzech dni czułam takie pukanie i myślałam że to jelita ale dzisiaj zanim wstałam, leżałam na plecach i znowu to poczułam teraz jestem pewna że to moja kruszyna witala mnie rano tym bardziej że to już 3 ciąża i uwierzcie że bie można tego pomylić z niczym innym <3

Pięknie ja już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów...
A który masz tydzień?

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:56   #2835
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

ojej super
nie moge sie doczekac ja zaraz lece do fitness klubu na streching a wieczorem z TŻem na urodzinki kolegi

Stary 2014-03-01, 09:58   #2836
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:

Perełka a który to tydzień?
jestem w szoku
ja w poprzedniej ciazy poczułam ruchy w 16tyg ciazy

Ja jestem w proszku, muszę garnać mieszkanie, spakować się - wyjezdzam na tydzień do rodziców, Będe nieobecna przez ten czas,bo u rodzicó jest taaaaki wolny internet, że szlagv mnie trafia jak mam cos zobaczyć. Nie wiem tylko jak Was nadrobię po tygodniu
Stary 2014-03-01, 10:01   #2837
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Jestem w połowie 14tc i pamietam jak dziś że w pierwszej ciąży też tak wcześnie zaczęłam czuć ruchy co potwierdziła wtedy moja gin

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:05   #2838
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

Jej ale super, ja też już chcę W pierwszej ciąży te ruchy poczułam dość późno bo ok.18 tyg. , ale podobno w następnej ciąży dzieje się to szybciej. Już się nie mogę doczekać😊

Stary 2014-03-01, 10:53   #2839
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Jej ale super, ja też już chcę W pierwszej ciąży te ruchy poczułam dość późno bo ok.18 tyg. , ale podobno w następnej ciąży dzieje się to szybciej. Już się nie mogę doczekać😊

Późno to poczułam ruchy ja. Dopiero w 21 tygodniu do tego niestety do samego końca ciąży ruchy dziecka czułam minimalnie. Kopniaka nie poczułam ani razu, cały czas tylko takie przelewanie... No a jak trzeba bylo liczyć ruchy to często nie miałam jak tego zrobić bo ruchy ledwo co czułam.
Natomiast teraz mała jest niesamowicie ruchliwa, zupełnie przeciwieństwo życia płodowego hehe

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:14   #2840
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Późno to poczułam ruchy ja. Dopiero w 21 tygodniu do tego niestety do samego końca ciąży ruchy dziecka czułam minimalnie. Kopniaka nie poczułam ani razu, cały czas tylko takie przelewanie... No a jak trzeba bylo liczyć ruchy to często nie miałam jak tego zrobić bo ruchy ledwo co czułam.
Natomiast teraz mała jest niesamowicie ruchliwa, zupełnie przeciwieństwo życia płodowego hehe

Nie no kopniaki to ja czułam, jeden pamiętam do dziś jak mi się dziecko przeciągnęło to głowę czułam w jednym boku a kopniak był w drugi.Nawet mnie to zabolało.Ale i tak są to najcudowniejsze chwile. Znam osobę, której ruchy swojego dziecka przeszkadzały, do końca ciąży nie była z tego zadowolona. No cóż, są ludzie i ludzie.

Stary 2014-03-01, 13:26   #2841
Misstic
Wtajemniczenie

Perelka ale ci zazdroszczę, też już bym chciała poczuć te cudowne ruchy mojego dzidziusia

A ja sobie teraz jem śniadanko, obudziłam się dopiero godzinę temu hehe A wiecie co mi się śniło? Sniło mi się że w moim mały mieście był koncert Nickelback i stałam tam w pierwszym rzędzie i było suuuuuuuuuuper, a potem nawet rozmawiałam z głównym wokalistą hihi
Kurcze ale by było fajnie jakby naprawdę to się spełniło hehe

życzę miłego dnia dziewczynki

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 13:27   #2842
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Nie no kopniaki to ja czułam, jeden pamiętam do dziś jak mi się dziecko przeciągnęło to głowę czułam w jednym boku a kopniak był w drugi.Nawet mnie to zabolało.Ale i tak są to najcudowniejsze chwile. Znam osobę, której ruchy swojego dziecka przeszkadzały, do końca ciąży nie była z tego zadowolona. No cóż, są ludzie i ludzie.

Ja uwielbiałam ruchy dziecka. Mój Tż kłąd łsi eczęsto później niz ja i zawsze mówił ze przykłądał ręcę do brzucha - wtedy Mały kopał najmocniej.A pamietam ze jak urodziłąm to złapałam sie na tym, że rano w szpitalu po obudzeniu pomyślałam sobie - hmmm jeszcze nie kopnął., dziwne, powinien juz dać znać o sobie. A on leżał obok mnie.

Pozatym tak jak teraz martwimy sie o maleństwa i czekamy na kolejne wizyty, to własnie późnie ruchy dziecka są oznaka ze wszystko ok.
Stary 2014-03-01, 14:01   #2843
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiałam ruchy dziecka. Mój Tż kłąd łsi eczęsto później niz ja i zawsze mówił ze przykłądał ręcę do brzucha - wtedy Mały kopał najmocniej.A pamietam ze jak urodziłąm to złapałam sie na tym, że rano w szpitalu po obudzeniu pomyślałam sobie - hmmm jeszcze nie kopnął., dziwne, powinien juz dać znać o sobie. A on leżał obok mnie.

Pozatym tak jak teraz martwimy sie o maleństwa i czekamy na kolejne wizyty, to własnie późnie ruchy dziecka są oznaka ze wszystko ok.
A wiesz jak mi dziecka w brzuchu brakowało po porodzie, tych ruchów. To nic że dziecko było koło mnie

Stary 2014-03-01, 15:03   #2844
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! A mi z uSG na 27.09.2014, a Tobie z OM na 26.09. wiec jest szansa

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

to będzie śmiech przez zaciśniete zęby,

a i z chęcią zobaczę twój śmiech tego dnia

U mnie nie będzie śmiechu U mnie będzie pewnie wnerw przez ból Mam nadzieję, że niemieckie pielęgniarki nie znają polskiego

Cytat:
Napisane przez Darkangel24 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja z OM ma 24.09 a z usg 28.09 więc razem bedziemy się uśmiechać szkoda że nie na jednym oddziale
Na jednym oddziale to możemy wylądować po hehe

Cytat:

Ponoć w kolejnych ciażach czuć szybciej ruchy dziecka, także tylko pogratulować

Witam

Wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i było dziś rano znowu naczczo sama sliną potem śniadanie/spanie/mleko/spanie/obiad/spanie
Teraz troche lepiej, ale za dobrze to też nie powiem

Pijecie jakieś soczki dla kobiet w ciazy ?
Ja sobie kupiłam takie z nestle dla ciężarowek i kobiet po porodzie, troche witaminek tam maja dodatkowych, a że ja teraz tylko wode min. i herbate piję to się przyda

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 15:17   #2845
małaPaulina
Wtajemniczenie

88Ekaterina88 ja nie pije,nawet pierwsze slysze hehe
generalnie rano pije herbate zielona gorzka,przez caly dzien wode niegazowana,czesto z cytryna bo od samej wody mialam mdlosci na poczatku i ewentualnie jakas melise czy rumianek a i mleko

no ale dzis TŻ posprzatal,ugotowal mi zupke warzywna i zrobil sok z marchwi,jablek i pomaranczy.Dostalismy sokowirowke niedawno i jest super,bo mozna do niej wrzucac np cale jablka he
Zamierzam w koncu troche lepiej sie odzywiac,kwas foliowy juz odstawilam i witaminek zadnych nie biore
A poki co chyba lece sie zdrzemnac

Stary 2014-03-01, 15:47   #2846
justyna_1202
Raczkowanie

Ja sobie cały czas obiecuje że będę jeść zdrowo, warzywka, owoce i w ogóle ale jakoś ciągle brak mi czasu żeby coś sensownego przygotować:-/
I też nie słyszałam jeszcze o specjalnych sokach dla ciężarnych:-/
a powiedzcie mi czy wy też tak macie że czasem brzuch duży a potem jakby go nie było? Bo ja cały tydzień już miałam taki ładny okrąglutki a od kilku dni mam znowu normalny jakby nic w nim nie było:|

justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 16:22   #2847
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 ja nie pije,nawet pierwsze slysze hehe
generalnie rano pije herbate zielona gorzka,przez caly dzien wode niegazowana,czesto z cytryna bo od samej wody mialam mdlosci na poczatku i ewentualnie jakas melise czy rumianek a i mleko

no ale dzis TŻ posprzatal,ugotowal mi zupke warzywna i zrobil sok z marchwi,jablek i pomaranczy.Dostalismy sokowirowke niedawno i jest super,bo mozna do niej wrzucac np cale jablka he
Zamierzam w koncu troche lepiej sie odzywiac,kwas foliowy juz odstawilam i witaminek zadnych nie biore
A poki co chyba lece sie zdrzemnac
mi moj od poczatku robi śniadanka do łożka no i obiadki jak ja się źle czuję Dziś zrobil udka pieczone i ziemniaki pire Ale żeby mi sie chciało jest to by było dobrze :p

Wodę ja znowuż pije gazowaną bo jakoś niegazowanej nie lubię, a potem sie dziwie dlaczego mam taki wielki brzuch wieczorem

Kupiłam wczoraj truskawki ale że było mi źle, to chciałam teraz zjeść i co widzę ? pleśń wywaliłam wszytskie nie bede sie zastanawaic czy przeszło tez na inne czy nie i tak zadowoliłam sie pomaranczą i bananem

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

o coś takiego piję, te herbatki też mam
http://www.dm.de/de_homepage/baby-un...hwangerschaft/

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:36   #2848
katiusza1985
Raczkowanie

Jak juz rano wspomnialam znikam na tydzeń, w poniedzialek rano 10.03.201 sie odezwe. Nie zapomnijcie o mnie tylko
Stary 2014-03-01, 18:25   #2849
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak juz rano wspomnialam znikam na tydzeń, w poniedzialek rano 10.03.201 sie odezwe. Nie zapomnijcie o mnie tylko
Wypoczywaj Kochana

Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:00   #2850
DorissiriD
Rozeznanie

Miałam dziś fajny dzień. Dużo spacerowaliśmy, nigdzie się nie spieszyliśmy, nie było spięć ani kłótni. Żyć nie umierać

Czytam ale teraz brak mi sił, żeby zapamiętać na co chciałam Wam odpowiedzieć. A kawa zbożowa - dziś uzupełniłam zapas inki

Buziole i miłego wieczorku!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości