|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Hej panikary kochane
Też dzisiaj miałam taki dzień, jakby mnie ktoś w głowę obuchem pierdzielnął. Obłęd. Z brzuszkiem to normalne, gdy byłam na oddziale dziewczyna przyszła z takim bólem i lekarz jej powiedział, że to więzadła Ale zabawne jest to, że już nie macie wcięcia w talii, ja mam mniejsze, ale nadal jest. Indywidualność ciąży jest czasem zaskakująca ![]() Gratuluję wszystkich pozytywnych USG prenatalnych i tych zwykłych też. ![]() Pamiętacie gdy pisałam, że nie rozumiem dlaczego tak w nocy latacie do kibelków? Odwołuję wszystko co powiedziałam! Latam dosłownie co 30 min, suszy mnie tak jakbym zapasy na wyprawę na Saharę robiła, a w nocy rekordowo wstaję nawet 5 razy ![]() Na łupież jedna dziewczyna poleciła mi wysmarować głowę clotrimazolum, bardzo często w ciąży zmienia się ph na głowie i grzybek - łupież atakuje. Mnie pomogło ![]() Meta - ja bym takiego doktorka to chyba udusiła na miejscu, co za cham i prostak! Szukaj kogoś lepszego, byś chodziła do niego z uśmiechem na twarzy i bez nerwów do końca ciąży!
|
#2822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wiem że skoro u ciebie ok to u mnie też będzie dobrze we wtorek. ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
raju, dopiero nadrobiłam. ponad 10 stron! jak tu tyle, to ciekawe ile w klubie
wg usg wszystko w porządku, mały miał skrzyżowane nóżki i wymachiwał rączkami, a raz się tak obrócił, że był pleckami. o płeć nawet nie zapytałam. reakcji tżta nie widziałam, bo siedział na krześle po drugiej stronie gabinetu, a ja byłam zasłonięta tym całym sprzętem i lekarzem. 5,67 cm w 12t2d. skąd wy bierzecie 7 cm? ![]() płaciłam 170 zł + 40 zł za płytkę, na której mam całe 13 minut nagrania tak się naczytałam, że trwa z godzinę, byliśmy na miejscu ponad pół godziny przed czasem, a weszłam 20 min po czasie i cały ten czas jedna babka siedziała u niego. nie wiem co tam robili za pappa chcieli 200zł, ale nie robię. usg zrobiłam tylko w sumie dla tej płytki i trochę dla uspokojenia się, że sylwester i przedsylwestrowy rtg zęba nie poczyniły szkód.miałam przez brzuch, mówił że tyłozgięcie czasem przeszkadza (ja mam), ale ładnie było widać. nie wiem co komu miałam pisać, cytowanie by się pewnie na jednej stronie nie zmieściło ![]() witam nowe mamusie, bo chyba jedna lub nawet dwie dołączyły? ha ha ale jajca, która się aktualnie dopisuje do listy? bo podczytywałam inne i patrzę, a tu prostokącik mi się przemieszcza
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-02-28 o 21:29 |
|
|
|
#2824 |
|
Przyczajenie
|
bezaczek7 ja przed chwilą się dopisywałam, mam nadzieję że nic nie popsułam bo ja antykomputerowa jestem
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bezaczek7 moj dzieciaczek tez mial skrzyzowane nozki hehe ja mam 7,4cm tez mi sie wydaje duze,ale moze dlatego ze ja caly I trymestr przejadlam? lekarz nic nie mowil,a ja nie chce sie teraz stresowac ze dzidzia jest wielka bo oszaleje heheja 150zl placilam ale bez płytki CD,Pappa tez nie chcialam robic,lekarz nawet nie zalecal,jak zagadalam to powiedzial ze jak bardzo chce to moge...ale nie chce
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma się co martwić tabelką, najwyżej zrobimy od nowa
nie ma się co martwić wielkością Kropka, jeszcze może być docelowo najmniejszy ze wszystkich ![]() powiedzcie mi te, które miały usg prenatalne: są dwa obrazy, czarno-biały czyli 2d, tam się też jakieś kolory pojawiały-czerwony, żółty itp, i taki pomarańczowobrązowy, czyli podejrzewam 3d. tego drugiego miałam może minutkę łącznie-też miałyście tak mało? nie dostałam żadnego wydruku bezpośrednio z usg, ale może temu, że chciałam płytę? wydruk z opisem i paroma zdjęciami cz-b na jednej stronie był do odbioru w rejestracji przy płaceniu, normalnie z drukarki. drukuje się w ogóle te brązowe? da się? bo ja nie wiem. miałam trochę wrażenie, po tym jak się naczytałam ile to badanie trwa, że jakoś olewczo trochę mnie potraktował, byle szybciej. opisywał oczywiście co mierzy, co gdzie jest, "dwie nóżki są, dwie rączki są, więc jest dobrze". co o tym myślicie? 4d nawet nie wiem jak by miało wyglądać.i powiedzcie mi jak wam liczą tp? om miałam 02.12. wg mnie to po dodaniu siedmiu dni wychodzi 09.09. wczoraj ten gostek wyliczył mi tp na 08.09. to jak to w końcu jest? no i tygodnie: 02.12. to był poniedziałek, to łatwo liczyć całymi tygodniami poziomymi i sobie wyliczyłam, że wczoraj miałam 12t4d, a on wpisał, że 12t3d. wiem, różnica tyle co nic, ale jak to się w końcu liczy?
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-02-28 o 21:57 |
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
bezaczek7 kurde ja mam 5 fotek czarnobialych ktore dal mi gin ale masz racje ze pojawialy sie rozne kolory ale nie mam zadnej foty z tego.
Moje usg bylo dosyc dlugie ale dlatego ze dziecko sie wiercilo,lekarz probowal je jakos ulozyc do mierzenia i dlatego tak dlugo.Wiercil sie i wiercil. Ja mam wg OM i wg USG dokladnie tak samo,na 09.09. ale nie pytaj jak to jest liczone
|
#2828 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
bezaczek7 ja om miałam w tym samym dniu co Ty i termin porodu z om wg różnych kalkulatorów i wg różnych lekarzy wychodzi mi na 08.09. A jeżeli usg miałaś robione wczoraj tak jak ja zresztą
to był to 12t3d. Jak liczysz dni to zaczynasz od dnia następnego czyli w Twoim przypadku od wtorku. Poniedziałek jest jakby dniem zerowym, czyli rozpoczyna każdy kolejny tydzień . Mam nadzieję, że da się zrozumieć co napisałam![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- A no i moje usg też nie trwało tak długo jak to opisują, bo dzieciak dał 5 minut dla fotoreporterów i wtedy udało się wszystko pomierzyć co należało sprawdzić w danej pozycji, a później było tylko oglądanie pęcherza, nóżek, rączek itp. |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
No kurcze chciałam się wyspać w taka glodna jestem ze chyba muszę wstać i dygac do sklepu po świeży chleb..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- I chyba ogórki kiszone bo znowu mam ochotę... I ciasto i budyn... Czuję dzisiaj kolejny dzień łakomczucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2832 |
|
Konto usunięte
|
A ja obudziłam sie wściekła bo większość nocy nie spałam
Teraz muszę sie jakoś zmobilizować i wstać z łóżka bo widzę słonko za roletami ![]() USG pojutrze a dzisiaj polecę po femibion ![]() Wszystkim gratuluje udanych wizyt ![]() Nie lubię nadrabiać wszystkiego na telefonie no ale w Pl muszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana i chwalę się że czuję ruchy mojej slicznotki
od trzech dni czułam takie pukanie i myślałam że to jelita ale dzisiaj zanim wstałam, leżałam na plecach i znowu to poczułam teraz jestem pewna że to moja kruszyna witala mnie rano tym bardziej że to już 3 ciąża i uwierzcie że bie można tego pomylić z niczym innym <3Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów...A który masz tydzień? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie moge sie doczekac ja zaraz lece do fitness klubu na streching a wieczorem z TŻem na urodzinki kolegi
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem w szoku ![]() ja w poprzedniej ciazy poczułam ruchy w 16tyg ciazy ![]() Ja jestem w proszku, muszę garnać mieszkanie, spakować się - wyjezdzam na tydzień do rodziców, Będe nieobecna przez ten czas,bo u rodzicó jest taaaaki wolny internet, że szlagv mnie trafia jak mam cos zobaczyć. Nie wiem tylko jak Was nadrobię po tygodniu
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w połowie 14tc i pamietam jak dziś że w pierwszej ciąży też tak wcześnie zaczęłam czuć ruchy co potwierdziła wtedy moja gin
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży te ruchy poczułam dość późno bo ok.18 tyg. , ale podobno w następnej ciąży dzieje się to szybciej. Już się nie mogę doczekać😊Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast teraz mała jest niesamowicie ruchliwa, zupełnie przeciwieństwo życia płodowego hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Perelka ale ci zazdroszczę, też już bym chciała poczuć te cudowne ruchy mojego dzidziusia
A ja sobie teraz jem śniadanko, obudziłam się dopiero godzinę temu hehe A wiecie co mi się śniło? Sniło mi się że w moim mały mieście był koncert Nickelback ![]() ![]() Kurcze ale by było fajnie jakby naprawdę to się spełniło hehe ![]() życzę miłego dnia dziewczynki
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozatym tak jak teraz martwimy sie o maleństwa i czekamy na kolejne wizyty, to własnie późnie ruchy dziecka są oznaka ze wszystko ok.
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie będzie śmiechu U mnie będzie pewnie wnerw przez ból Mam nadzieję, że niemieckie pielęgniarki nie znają polskiego ![]() Cytat:
hehe ![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i było dziś rano znowu naczczo sama sliną potem śniadanie/spanie/mleko/spanie/obiad/spanie ![]() Teraz troche lepiej, ale za dobrze to też nie powiem ![]() Pijecie jakieś soczki dla kobiet w ciazy ? Ja sobie kupiłam takie z nestle dla ciężarowek i kobiet po porodzie, troche witaminek tam maja dodatkowych, a że ja teraz tylko wode min. i herbate piję to się przyda
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
88Ekaterina88 ja nie pije,nawet pierwsze slysze hehe
generalnie rano pije herbate zielona gorzka,przez caly dzien wode niegazowana,czesto z cytryna bo od samej wody mialam mdlosci na poczatku i ewentualnie jakas melise czy rumianek a i mlekono ale dzis TŻ posprzatal,ugotowal mi zupke warzywna i zrobil sok z marchwi,jablek i pomaranczy.Dostalismy sokowirowke niedawno i jest super,bo mozna do niej wrzucac np cale jablka he Zamierzam w koncu troche lepiej sie odzywiac,kwas foliowy juz odstawilam i witaminek zadnych nie biore A poki co chyba lece sie zdrzemnac
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie cały czas obiecuje że będę jeść zdrowo, warzywka, owoce i w ogóle
ale jakoś ciągle brak mi czasu żeby coś sensownego przygotować:-/ I też nie słyszałam jeszcze o specjalnych sokach dla ciężarnych:-/ a powiedzcie mi czy wy też tak macie że czasem brzuch duży a potem jakby go nie było? Bo ja cały tydzień już miałam taki ładny okrąglutki a od kilku dni mam znowu normalny jakby nic w nim nie było:| Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i obiadki jak ja się źle czuję Dziś zrobil udka pieczone i ziemniaki pire Ale żeby mi sie chciało jest to by było dobrze :p Wodę ja znowuż pije gazowaną bo jakoś niegazowanej nie lubię, a potem sie dziwie dlaczego mam taki wielki brzuch wieczorem Kupiłam wczoraj truskawki ale że było mi źle, to chciałam teraz zjeść i co widzę ? pleśń ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- o coś takiego piję, te herbatki też mam ![]() http://www.dm.de/de_homepage/baby-un...hwangerschaft/
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Jak juz rano wspomnialam znikam na tydzeń, w poniedzialek rano 10.03.201 sie odezwe. Nie zapomnijcie o mnie tylko
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Miałam dziś fajny dzień. Dużo spacerowaliśmy, nigdzie się nie spieszyliśmy, nie było spięć ani kłótni. Żyć nie umierać
Czytam ale teraz brak mi sił, żeby zapamiętać na co chciałam Wam odpowiedzieć. A kawa zbożowa - dziś uzupełniłam zapas inki Buziole i miłego wieczorku!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Ale zabawne jest to, że już nie macie wcięcia w talii, ja mam mniejsze, ale nadal jest.
Indywidualność ciąży jest czasem zaskakująca 

tak się naczytałam, że trwa z godzinę, byliśmy na miejscu ponad pół godziny przed czasem, a weszłam 20 min po czasie i cały ten czas jedna babka siedziała u niego. nie wiem co tam robili 

27.07.2013 Ślub
dziś rano znowu naczczo sama sliną