|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() ![]() kefi, wrzucam link na swoją ścianę na fb
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
Jutro jedziemy małą pokazać prababci. Zadzwoniłam dzisiaj do babci ją poinformować, a ona na to ''to super, już wyciągam ges na rosół i piekę ciasto. A dla malutkiej co? Eeee... aaa no tak, ona póki co tylko cycek''
![]()
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle dziewczyny, jak się przyłączyć do klubu? Bo ja się właśnie zorientowałam, że nie należę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
20h35 - dziecko śpi snem kamiennym. Zasnął przy piersi tak twardo, ze nawet się nie obudził jak go obwiazywalam chusta elastyczna
![]() Żyć nie umierać ![]() Zaraz sobie obejrzę nowy odcinek Chirurgów ![]()
#2916 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, juz pisalam o tym na fb, ale jeszcze tutaj, bo mnie przerazilo odkrycie, ze moze glodze wlasne dziecko!!! Dzisiaj po raz 1 uzylam laktatora i z jednej piersi sciagnelam tylko 30 ml!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlazlam dzis do gaci w r. 34! Jestem na dobrej drodze. Poszlam biegac dzis, poszlo 7 km juytro bede opijac zakwasy bawaria... juz mnie boli wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: sama piszesz, ze sika, kupa i przybiera - to najlepszy znak, ze się najada. Po trzecie: ściągałas zamiast karmienia? Jesli po albo pomiędzy to nic dziwnego, ze mało ściągnęłas.
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za opinie w sprawie kp. Obeznałam się też z tematem tego nutri i nie wiem co lekarka ma w głowie
![]() w temacie alergii mojej córki, to niestety sprawa pewna, pozostaje jeszcze wyśledzenie dokładnie alergenów- jajka na bank, mleko na 80%. Kefii macie nasz 1%, trzymajcie się!
#2920 |
Zadomowienie
|
Perfuzja ty dobra kobieta jesteś. Dobre masz serducho.
![]() Kefii przeleje jutro parę groszy i udostepnilam na fb. Ciocia wizazanki wesprzyjmy Mikołaja!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I właśnie gadamy z TŻtem, że się w tym roku hajtniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zdecydowalam sie na otulacz bo na ebay angielskim są o 20 funtów tansze niz woobmie (30 funtów) ![]() Ciekawe jak Roane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
Kefii ta operacja musi byc juz wykonana?? Macie już termin wyznaczony?? Koszt ogromny operacji..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kefii, trzymam za Was kciuki! Moja córka ostatnio strasznie denerwuje się przy piersi. Złapie, trochę ssie, odrywa się, stęka, znowu łapie itd. Nie wiem o co chodzi. Poczytałam trochę forum na gazecie i według osób, które się tam udzielają winny jest smoczek. Niestety raczej nie wyobrażam sobie odstawienia smoczka, bo mała strasznie się denerwuje jak go nie dostaje przed zasypianiem. Mam nadzieję, że niedługo jej to minie. Ktoś miał podobny problem? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Moj syn spi od 18.30
![]() Mam nadzieje, ze Alek po kapieli nadal bedzie chcial spac ![]() kefii trzymam kciuki za Was. Oczywiscie masz moj 1% i porozsylam strone dalej. guapissima jesli przybiera, to wg mnie sie najada. Poza tym, jak juz dziewczyny pisaly, laktator nie wyciagnie tyle co dzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | ||
Zadomowienie
|
Dorotka śpi-mama może pobuszować w necie
![]() Cytat:
Pytanko jeszcze jedno. Masz kurtkę do noszenia w chuście. Jak ona się sprawdza? Ja już kurtki nie kupuję bo sie nie opłaca ale chciałabym kupić bluzę/polar. Warto? No i jesli warto to możesz polecić jaki typ? Wkładane przez głowę wydają mi się niepraktyczne i niewygodne. Cytat:
![]()
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdza się bardzo dobrze, poza tym, ze jest strasznie brzydka i trochę niedorobiona - bardzo brakuje mi na przykład ściągaczy przy rękawach i przy kapturze. Niemniej bez niej nie wyobrażam sobie zimy. Na razie Emil mieści się pod najzwyklejszy rozpinane polar z Decathlonu (one są mocno rozciągliwe). Jak przestanie się mieścić to chyba kupię polar do noszenia w chuscie zakładany przez głowę, bo takie maja opcje noszenia i z przodu, i z tylu. A jeszcze kilogram czy dwa i będę chciała przerzucić Emila na plecy, bo jednak po takim maratonie noszenia jak dzisiaj (3,5 godziny non stop) już mnie boli kręgosłup pod koniec. Po wstępnym rozeznaniu najbardziej podoba mi aię ten: http://twigasklep.pl/pl/p/Polar-doub...eci-szary-/106
![]() |
#2929 |
Gang Iren
|
Kefii trzymam kciuki,udostępniłam na fb i myślami jestem z wami
![]()
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny link do bezplatnych warsztatow "Mamo to ja" https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...nformacje.html
Jak bylam na poprzednich, to wygralam fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to ![]() Dziewczyny, ja żegnam się i idę miło spędzić resztkę wieczoru z mężem. Już zaliczyliśmy pyszną kolację przy świecach i szampanie bezalkoholowym, oraz kąpiel z pianką ![]() Teraz idę się po prostu poprzytulać, bo następny wieczór w domu będzie już z Benjaminkiem. Proszę was mocno o kciuki,żeby w miarę szybko i bezboleśnie poszło i oby nie skończyło się cesarką. Internet w telefonie mam to będę próbować choć trochę śledzić i coś się odezwać. Tak więc jutro o 8 się zaczyna u mnie ![]() Miłych i przespanych nocek . ![]()
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() szybki banan dla Muminka, Roane , Celiny ![]() no i ![]() dla reszty spokojnych nocy i cichych poranków ![]() podczytuję, ale nie daje rady odp, ciągle coś wypada a tęsknię za tym wątkiem i baaardzo często myślę o Was ![]() nie zdawałam sobie sprawy, że tak można wkręcić się w internetowe pogaduszki... pozdrowiam wszystkie mamy (żony i kochanki też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Magnusia - dzięki za link do herbatki, jutro kupię i też będę pić ![]() Cytat:
Cytat:
No to gratulacje! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwieksze szanse by uzbierać szybko to darowizny 1% bedzie dopiero koło października na koncie Mikołaja. Operacja musi być wykonana do 6 miesiaca życia ta właściwa. Do tego czasu jak chcą poczekac z ta wlaściwą to musi byc operacja ratujaca życie. To są reali polskie niestety. W NIemczech robią wszytko za jednym razem i njaoptymalniejszy termin to 2-3 miesiac życia dziecka a mikołaj ma juz 1,5 miesiaca wiec czasu bardzo malo Jak bede miec pieniadze to od razu dzwonie do Niemiec o termin. Jak nie uzbieramy to niestety czeka go ta operacja ratująca życie. Jak w to u nas jest Mikołaj jest stabilnyu i nie jest wogóle brany pod uwagę do operacji w najbliższym ani dalszym czasie. Dopiero jak stan bedzie tego wymagal to bedzie operowany czyli jak dziecko bedzie słabe i wtedy gorzej bedzie sie zbierać. teraz jak jest stabilny to nie zoperują bo sa pilniejsze przypadki a i tak to co go czeka w Polsce to masakra dla mnie. Zakażdym razem operacja na otwartym sercu z obniżoną temperaturą ciała i na płuco sercu. Módl sie by sie udało i serduszko ruszyło za każdym razem. To nie sa nasze fanaberie walczymy by Mikołaj mógł życ i to żyć normalnie a nie ciagle szpital i szpital. Dziś chlopaczek od nas z sali mial byc oeprowany. Odraczany jest od miesiaca bo sa pilniejsze przypadki. Chłopaczek ledwo na granicy dotlenienia ogranizmu jako tako, seruszko na lekach jakos sobie radzi bez nich nie ma szans i dzis kolejny raz nie został zoperowany bo nie ma obsady lekarzy na taka operacje. Jego mama to tak dziś płakała. Ale doskonale ja rozumiem. 3 raz podchodzili do operacji i jak nie infekcja to inne dziecko to jutro to to tamto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam dzisiaj znowu sporą przerwę w nocy miedzy karmieńiami. Mała się nie obudziła, a ja zaspalam i nie było karmieniu co 3 h ![]() Ostatnie karmieńie skończyłam o 2 w nocy, a teraz miałam o 6 rano, czyli przerwa 4 h. Jak liczycie czas pomiędzy karmieńiami? Czy od początku ostatniego, czy od końca ostatniego karmienia? W SR mówili, zeby liczyć od początku ostatniego karmienia. Ale jeśli karmienie zajmuje mi np 40 min ![]() Jak tylko TZ wróci to umowie się z doradczynia laktacyjna, bo te moje wątpliwości i pytania doprowadza mnie do szału ![]() A i pomiędzy którymi godzinami w nocy mleko jest bardziej treściwe? Może któraś z Was wie? Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-03-01 o 06:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym się umówiła z chęcią, ale u nas takiej nie ma... U nas noc całkiem w porządku. Mała poszła spać o 0:00, jadła po 3:00, ale karmienie wziął na siebie mąż, a później wstała dopiero po 7:00 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Wtajemniczenie
|
U mnie od północy pobudki co godzinę kur...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli tylko nie ma jakiś problemów typu zle przebieranie czy żółtaczka to absolutnie nie budzilabym w nocy. Tym bardziej, ze nie śpi po 6 czy 8 godzin tylko 4.
![]() |
#2940 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
pospałam dziś sobie- panowie jeszcze gniją w wyrku ![]() Mały budził się o 2, 5 i 7 więc nie było źle. Jadę dziś do auchana do sklepu happy muum po jakieś staniki bo tak naprawdę mam tylko dwa, które się nadają w miarę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
skoro sika, kupka i przybiera na wadze to się najada. Dziecko ssie inaczej niż laktator. Pościągaj sobie w systemie 7-5-3 to pobudza laktację Może przystawiaj go częściej aby częściej jadł- to też pobudza laktację Ja bym nie podawała mm tylko próbowała z kp cały czas.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.