|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII
Szczerze mówiąc to większość części ciała w wielkim zbliżeniu wygląda mało apetycznie.
|
|
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka zmalowanej spełniła swoje marzenie i została wodzianką
![]() https://www.facebook.com/DonDonatan cytat: Z nową Wodzianką w gustownej spódniczce
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm.. trochę dziwne takie myślenie, że ludzie biorą ślub kościelny dla prezentów i kasy.Najczęściej i tak muszą sporo do zabawy dopłacać, więc to chyba nie jest tak
![]() Faktycznie sporo niepraktykyjacych katolików bierze ślub kościelny , ale to np. dla rodziny której na tym zależy. Nie uwierzę, że żadna z Was, przeciwniczek ślubu kościelnego, nie zasiada do wigilijnego stołu i nie obdarowuje się z rodziną prezentami. Mała różnica; ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego porównujesz miłe spędzenie czasu z rodziną do: kłamstwa podczas spowiedzi, przyjmowania komuni gdy jest się niewierzącym lub obciążonym ciężkim grzechem czy zwykłego nieposzanowania sakramentu. |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciałam nikogo rozzłościć moim postem, chodziło mi o to, że ślub kościelny i wesele jest już w Polsce raczej tradycją. Poza tym w kraju katolickim łatwiej wychowywać dziecko "nie żyjąc w grzechu". Znam parę, która slub kościelny wzięła po paru latach, bo żaden ksiądz nie chciał ochrzcić ich dziecka. Takie czasy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Kociara
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
Dla niektórych ślub kościelny brany przez średnio wierzących jest obłudą,a dla innych uczestniczenie w wigilii przez niewierzących. Będziecie teraz przez kilkanaście stron udowadniać sobie kto ma rację? Ostatnio coś dużo tu offtopów :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Też trochę nie rozumiem idei brania ślubu kościelnego, kiedy się w Boga nie wierzy. Wesele można zrobić i po cywilnym. No ale to już kwestia indywidualna sumienia pary, ja tam nikogo nie potępiam.
Ja przyznam się, ze może nie traktuję cywilnego ślubu jako gorszy, ale nie wyobrażam sobie nie brać ślubu kościelnego. Cywilny to dla mnie kwestia prawna, a kościelny to DLA MNIE takie jakby "dopełnienie" całości.
|
|
|
|
#1932 | |
|
-ist
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Cały ten wątek to offtop
A co do zaręczyn to mnie zawsze dziwi jak niektórzy traktują zaręczyny jako takie niewiadomo co. Są zaręczyny, a potem jeszcze kilka lat nie planowania niczego, ślub kiedyś weźmiemy, ale niewiadomo kiedy. No, ale żyjemy w czasach gdzie niektóre tradycje się zacierają, niekoniecznie jest to złe/ nienormalne, ot MNIE akurat dziwi i JA bym tak nie chciała. Na szczęście natrafiłam na Tż, który ma podobne poglądy na ten temat więc my sobie zrobimy jak chcemy i będziemy szczęśliwi i niechaj wszyscy zakochani tacy szczęśliwi będą. ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Śmieszyło mnie oburzenie mojej mamy jak kiedyś zaczęła temat zaręczyn i myślała, że zrobimy spotkanie z rodzicami i teściami, z butelką wódki na stole i takie będą nasze zaplanowane zaręczyny. To też tradycja, ale my jej na pewno nie będziemy kontynuować.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2014-03-01 o 09:28 |
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Wiem,sama popierałam możliwość offtopów,ale można by stosować się do zasady szarego koloru,zwłaszcza,jak offtop tyle się ciągnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie teraz, gdzie byśmy się nie pojawili w rodzinie, to jesteśmy zasypywani pytaniami "kiedy ślub?", co zaczyna mnie trochę irytować.
No kurczę, to nasza sprawa, ja rozumiem, ze jesteśmy ze sobą już dosyć długo, ale jestem na drugim roku studiów dopiero!
|
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Obawiam się powoli, że z tematu ślubów offtop zjedzie na temat wiary szeroko pojętej i wtedy będzie cyrk
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Moja rodzina wie, że jestem niewierząca, ale nie przyszło mi do głowy, żeby na siłę zostawać w domu podczas świąt: i oni byli by smutni i ja. Oni troszeczkę inaczej święta przeżywają (bo jest też kościół i modlitwa przy stole - ciekawe ile 'wierzących niepraktykujących' przeżywa święta religijnie, a tak samo siada do stołu), ja gotuję i po prostu cieszę się z możliwości spotkania przy uroczystej kolacji. Moim zdaniem w polskich świętach Bożego Narodzenia jest więcej zwyczajów niekościelnych (choinka, opłatek - chociaż tu nie jest do końca jasne, np mnie w szkole uczyli, że to tradycja wywodząca się z pogańskich zwyczajów, 25 grudnia to tylko data umowna, zastepująca pogańskie święto), ja traktuje je jako tradycję. |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Spotyka mnie to od rodziny ze strony matki która pochodzi z Lublina, tam jest chyba mocno tradycyjnie w tych sprawach.Kajam się, że rozpętałam ten offtop, który niepotrzebnie zaczepia kwestie wiary i miłości w związku, mi chodzilo tylko i wyłącznie o to, o czym wymieniłyśmy pare pierwszych postów z bentkuff. Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2014-03-01 o 09:58 |
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty już jej życia nie organizuj ;p ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
i to jest najważniejsze
|
||
|
|
|
#1940 |
|
Karo
|
OFFTOPY NA SZARO, nie róbcie bałaganu
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
co do zębów Olgi, no nie są ładne i widać że wada jest duża
ale wszystko się da i ciężko mi jest uwierzyć że w pierwszym etapie leczenia ortodoncyjnego (czyli aparat) jest konieczne łamanie szczęki! też mi tak powiedzieli i oczywiście byłam przestraszona, ponosiłam aparat 2,5 roku zdjęłam wreszcie i żadne łamanie czegokolwiek nie jest konieczne no chyba że chce miec super mega ekstra idealny uśmiech (a różnica jest w kilku milimietrach) Olga po prostu woli wydać mnóstwo kasy na sprzęt który jest niezbędny - taki jak tablet czy nowy laptop a oszczędza poniekąd na zdrowiu
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że Kiediska wróciła.
Dziwię się, że w czasach, gdy można zarabiać dobre pieniądze na nagrywaniu filmików, ona praktycznie nic nie nagrywa. Nie wiem czy jest taka niegospodarna, czy po prostu nie chce robić ze swojego kanału bloku reklamowego. |
|
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nie ma nic ciekawego do zaoferowania,brak jej pomysłu albo traktuje to czysto hobbystycznie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Albo rybka albo akwarium.
Po co chrzcie dziecko jak się jest niewierzącym? |
|
|
|
#1945 |
|
Podróżniczka
|
Masz racje
Ogólnie mam wrażenie , ze ten watek ostatnio zrobił się straszny przy okazji ostatnich afer jakiś nowy narybek (nickami sypać nie zamierzam) się pojawił i leca z chamskim hejtem, aż się tego czytać nie da. Czy tak cieżko odróżnic krytyke od zwykłego chamstwa Rozumiem można sobie krytykować, sama to wielokrotnie robiłam, ale ostatnio zostały przekroczone granice "smacznego" hejtu.
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
na stylowotv oleska pokazuje jak spersonalizowac kubek http://www.youtube.com/watch?v=io1-f...gqmS4ZcUIzx_jQ
|
|
|
|
#1948 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, czytam was od dawna ale dziś postanowiałm w końcu założyć konto i ujawnić się jako kolejny hejter.
![]() Widzę, że na tapecie temat Oleśki, ja nie moge przepatrzeć na te jej całe diy, wszystkie pomysły żywce zerznięte z zagranicznych kanałów czy blogów. Jak się już rzuca na takie tematy to mogła by wymyślić coś swojego. :| |
|
|
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako wielowątkowy podczytywacz muszę się w pełni zgodzić. Zawsze lubiłam ten wątek, bo był dla mnie niczym wentyl spuszczający powietrze z nadętego do granic możliwości światka YT. I nawet jeśli pojawiała się bardzo ostra krytyka, to była to krytyka (raczej zjawiska niż osoby) konstruktywna, a nie krytykanctwo. Od jakiegoś czasu widzę typowy hejt dla samego hejtu i ogólnie jakąś chlewikową tendencję… Wielka szkoda, że zniknęły i znikają osoby, które potrafiły skomentować coś w sposób dosadny, ale zawsze inteligentny, dowcipny i po prostu na poziomie, a pojawia się coraz więcej zwyczajnego chamstwa. Niektórzy chyba naprawdę uwierzyli w zasadność złej sławy tego wątku i stwierdzili, że to znakomite miejsce do leczenia własnych frustracji. Tyle ode mnie - idę sobie dalej podczytywać…
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2014-03-01 o 13:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

ale wszystko się da i ciężko mi jest uwierzyć że w pierwszym etapie leczenia ortodoncyjnego (czyli aparat) jest konieczne łamanie szczęki! też mi tak powiedzieli i oczywiście byłam przestraszona, ponosiłam aparat 2,5 roku zdjęłam wreszcie i żadne łamanie czegokolwiek nie jest konieczne no chyba że chce miec super mega ekstra idealny uśmiech (a różnica jest w kilku milimietrach)
Rozumiem można sobie krytykować, sama to wielokrotnie robiłam, ale ostatnio zostały przekroczone granice "smacznego" hejtu.

Jako wielowątkowy podczytywacz muszę się w pełni zgodzić. Zawsze lubiłam ten wątek, bo był dla mnie niczym wentyl spuszczający powietrze z nadętego do granic możliwości światka YT. I nawet jeśli pojawiała się bardzo ostra krytyka, to była to krytyka (raczej zjawiska niż osoby) konstruktywna, a nie krytykanctwo. Od jakiegoś czasu widzę typowy hejt dla samego hejtu i ogólnie jakąś chlewikową tendencję… Wielka szkoda, że zniknęły i znikają osoby, które potrafiły skomentować coś w sposób dosadny, ale zawsze inteligentny, dowcipny i po prostu na poziomie, a pojawia się coraz więcej zwyczajnego chamstwa. Niektórzy chyba naprawdę uwierzyli w zasadność złej sławy tego wątku i stwierdzili, że to znakomite miejsce do leczenia własnych frustracji.