|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Chyba to nasz ostatni wątek na Poczekalni
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosz kurde jak to może być że lekarzy nie ma! Przecież ta sa dzieciaki, które potrzebują pilnej pomocy bo tu chodzi o ich życie!! Wiem, że czasem trzeba wybrać między pilnym i pilniejszym przypadkiem (o ile można o takich w ogóle mówić w takiej sytuacji) ale do jasnej cholery, czy nie można ściągnąć specjalistów z innych szpitali? Przecież takie zabiegi się planuje więc można ustalić grafik, zespoły itp. Jakby mi ktoś powiedział, że nie ma obsady aby ratować moje dziecko to bym chyba rozniosła tą budę razem z lekarzami ![]() Się zbulwersowałam Trzymam kciuki za Mikołaja i mam nadzieję, że szybko uda się uzbierać potrzebną kwotę ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- o kurde zapomniałam: Muminku--
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Roane i Muminek dawać czadu proszę
![]() Keffi udostępnione na fb i trzymam kciuki U nas noc przebiegła spokojnie mała zasnęła po 20, obudziła się na cyca o 00:30 i 5:30 ![]() Ja ostatnio kładę się spać tak jak ona czyli po 20 już spałam ![]() Dziś wraca mąż Mała teraz zasypia a ja zabieram się za sprzątanie. Miłego dnia mamuśki
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i :żelek: )To kończę śniadanie i lecę wybudzać małą, skoro ostatnie karmienie zaczęło się o 6 rano. Jutro ją zważę, jeśli przybiera w porządku w nocy jej tak wybudzać nie będę, tylko co 4 h, jak sama zaczyna kwękać. Ale muszę być czujna, bo Wala pulpecikiem to nie jest. |
||
|
|
|
#2945 |
|
Gang Iren
|
Roane i Muminku
Chociaż mam nadzieję,że u Roane już po,ale się nie odezwała jeszcze... Milka ja nie wybudzam w nocy. Dziś spałam ciągiem 5 godz Ale byłam tak zmęczona wczorajszym dniem,że bardzo tego potrzebowałam.
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Kefi, masz nasz 1%. To bulwersujące, że czeka się z operacją aż dziecko będzie na skraju!
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A tak w ogóle to u nas w nocy znowu 12h snu, z jedną 15minutową przerwą na cycola czyżby dziecko mi się naprawiło?..
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2948 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas noc dobra tylko ranek mniej ciekawy, bo małą rozbudziła kupa i o 6 miałam mega wyspane dziecko (czego nie mogę powiedzieć o sobie ).Cytat:
Nasiona kminku trzeba rozgnieść lekko np w moździerzu. Potem włożyć je do zaparzaczki (żeby te "śmieci" z kminku swobodnie sobie nie pływały). Oczywiście zalać i odstawić do zaparzenia. Ja z reguły zaparzam rano i potem do butelki i podgrzewam lekko przed podaniem. Nie jest tak, że bąków nie ma całkiem (Doris nadal się zagazowuje-szczególnie po nocy), ale zdecydowanie są mniej bolesne dla Dorotki-puszcza je i np się nie wybudza. Cytat:
trzymam kciuki żeby udało się nazbierać pieniądze. Po 10 dorzucimy coś od siebieCytat:
Doris odkąd przekroczyła 3.5 kilo (więc koło 7 tygodnia) przesypia min 4 godziny w nocy. Absolutnie jej nie wybudzałam. Powinnaś się cieszyć że w nocy przypada ta najdłuższa drzemka w ciągu doby i spać razem z nią. Pamiętaj że jak dziecko zapada w głębszą fazę snu to i metabolizm zwalnia (tak jak u dorosłego), więc i pokarm dłużej się trawi i maluch na pewno z głodu nie padnie ![]() Pokarm zaczyna być bardziej treściwy po północy, ale to nie jest tak, że naprodukujesz tłustszego pokarmu i on nagle cudownie znika z Twoich piersi o godzinie 5 rano
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma chyba katar.....wyczyściłam jej nosek fridą i znalazłam 2 białe glutki, słyszę że tak trochę dziwnie oddycha, posmarowałam jej pod noskiem maścią majerankową, widzę że nosek ma teraz czysty ale pewnie się jeszcze coś tam pokaże....o rany
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
"Borze" moje dziecko świadomie uderza w zabawki
![]()
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Mikołaj przyszedł na świat 28.02 o 16.50. 52 cm, 3.290k g, poród indukowany, kleszczowy, 15 godzin. Banany napewno się przydały bo nie wiem jak to przeżyłam.
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo Mamuśka ![]() Oczywiście czekamy na fotę, jak już się ogarniesz
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-01 o 11:17 |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Mikołaja! Załapał sie jeszcze na luty ![]() Szkoda, ze poród ciężki
|
|
#2954 | |
|
Gang Iren
|
No super! Rośnie ci kawaler
![]() Cytat:
Gratulacje!!! Czekamy na fotkę
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo ja czekam na ten moment
)Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuje ciezkiego porodu
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro znowu dzien bez dziecka
Moja mama zadzwoniła pytając, czy go jej jutro zostawimy. Wiec stwierdziłam, ze w sumie chętnie poszlibyśmy do kina po obiedzie u niej. A po 5 minutach zadzwoniła znowu mowiac: "Bo wiesz, tata pyta czy nie moglibyśmy Emila jednak na cały dzien"
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
lolita: ja mojemu po nocy zawsze wyciągam jakieś glutki, przeważnie są przezroczyste i ciągnące. Albo jak się uwyje tak porządnie to go muszę odessać z glutków
|
|
|
|
#2959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dziekuje za wszystkie rady i informacje dotyczące kp dzięki Wam pozostaje zdrowa na umyśle Jestem trochę przewrażliwiona, bo w szpitalu moje dziecko jako jedyne z sali było lekkim niejadkiem, a wcale nie miało podwyższonej żółtaczki. Po prostu moja córka ńie jest totalnie lapczywa- trochę sobie zje i przysńie i tak w kółko. Zdarza się jej jeść 30-40 min ciągiem, ale to po spacerze czy kąpieli. Jutro ja zważę i będę spokojńiejsza. Cytat:
Brawo ![]() tez tak chce!!!!Cytat:
trzymaj się dzielnie kochana, już po wszystkim
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-03-01 o 11:53 |
||||
|
|
|
#2960 | |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj przeżyłam straszny wieczór
koło 21 zrobiliśmy Ali kąpiel i to był dramat. Strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić do 2 w nocy. Za to spała to 10 nie wiem ile było przerw na cyca bo spała z nami i nie wiem czy karmiłam czy mi się śniło.keffi masz jak w banku 1% ode mnie i całej rodziny (zawsze rozliczam wszystkim pity). Trzymajcie się ![]() Super!! ![]() ![]() klask i:Cytat:
:pije my:
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A co do termometrow - prócz poleconego Brauna IRT 4520 to podobniez wart uwagi/zakupu jest jeszcze ten http://www.emedyczny24.pl/termometr-...rmoflash-lx-26 Chyba ten sam polecala tez AgatkaL. Mój TZ ma znajomego pediatrę z Dzialdowskiej (jeżdżą razem na longboardach ) i polecił nam ten termometr. Powiedział tylko, ze trzeba się nim nauczyć mierzyć temperaturę, chyba odejmuje się lub dodaje stopnie w zależności od tego, w którym miejscu się ja mierzy. Zamówiłam taki, dam znać jak przyjdzie i nauczę się mierzyć
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ooo ale fajnie macie! Ja nieśmiało zapytałam się mojej mamie czy by Eryka kiedyś nie wzięła na kilka godzin chociaż (przeprowadziła się i mieszka 20 min autem od nas),ale nie bardzo ma ochotę...
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Roane GRATULACJE
W koncu Mikolaj jest po tej stronie co trzeba teraz odpoczywaj i czekamy na fotke.Kefii straszne jest, to co sie dzieje w tych szpitalach ![]() A ja bylam z Alkiem na zajeciach salsy w chustach, bylo naprawde fajnie Osobiscie wole bardziej dynamiczne zajecia, no ale na step dziecka ze soba nie zabiore Ogolnie chustowanie fajna sprawa. A traz sie zastanawiam, czy kupic chuste, czy nosidelko ergonomiczne, zeby maz tez korzystal perfuzja Ty jestes obeznana w temacie,moglabys mi doradzic? Co lepsze/wygodniejsze dla dziecka? Chusta, czy nosidelko ergonomiczne, bo ja sie sklaniam bardziej ku nosidelku.I ewentualnie mozesz jakies polecic
|
|
|
|
#2965 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe kiedy moja będzie tak spała ![]() Cytat:
w końcu się doczekałaś. Współczuję trudnego porodu..Cytat:
|
|||
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś było jeszcze gorzej - dopadło Jadzię. Stawiam na mleko bo dwa dni temu przeszliśmy u niej na Enfamila. Kurde już nie wiem jakie mleko mam im kupować, żeby było dobrze Z dnia na dzień jest coraz gorzej. W poniedziałek pewnie pójdziemy do lekarza i na USG. Znajomej syn miał martwicze zapalenie jelita i tak mnie nastraszyła, że muszę to sprawdzić.Cytat:
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak Muminek? ...pewnie w akcji Kefi, oczywiście przyłączamy się do akcji i zaraz wstawię prośbę na fb. Zagadam jeszcze z najbliższą rodziną. Mam nadzieję, że uda się szybko uzbierać pieniążki na operację w Niemczech
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-03-01 o 12:56 |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję !!!! namęczyłaś się bidulko- odpoczywaj
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle mamusie jak wy ogarniacie? Tu dzieci i macie czas na forum. Moja jest spokojna dopóki ją przytulam, a jak odłożę to ryk ![]() Jakie są objawy alergii pokarmowej u noworodka? Kilka dni temu miałam z małą epizod płaczu, bólu brzucha po karmieniu piersią. Ja miałam tego dnia rozwolnienie, podejrzewam,że z powodu zielonego ogórka, lub żółtego sera. Po wymuszeniu kupy u Alicji i podaniu mm było ok. Zadecydowałam o wprowadzeniu diety m.k. Więc od tygodnia moją bazą jest ryż i kartofle, bo boję się coś zjeść oprócz tego. Wczoraj zjadłam jogurt naturalny z gotowanym jabłkiem i dziś mała dostała krost na buzi. Mąż mnie teraz terroryzuje, że mam sam ryż jeść A ja zjadłam kanapki z wędliną drobiową Do tego boli mnie pochwa, ile to potrwa po porodzie SN? Mam wrażenie, że opuściła mi się szyjka, bo czuję jakbym miała w pochwie jajko I jak wstaję to się wysuwa Kiedy wyjść na spacer z małą? Dziś chyba zacznę werandować. 10 min na balkonie będzie ok? Mała ma 10 dni i jest zdrowa. Po rumieniu została córce sucha skóra. Kąpiemy na zmianę w emoliencie i krochmalu, a biała skórka nadal się łuszczy. Kupić jakieś smarowidło?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

16.06.2012 

i :żelek:

trzymam kciuki żeby udało się nazbierać pieniądze. Po 10 dorzucimy coś od siebie
(przyznam, ze jednak to komfort moc pospać 4 h ciągiem). 

koło 21 zrobiliśmy Ali kąpiel i to był dramat. Strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić do 2 w nocy. 
klask i: