|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, romantyk nie za bardzo Po prostu ma oko do szczegółów i jak coś jest dla niego ważne, to na długo zapamiętuje ![]() Na marginesie to ta piosenka z radia to Piasek "Nowe życie na śniadanie, pozwól, że cię nim nakarmię itd."
|
|
#4472 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z mackiem.na basenie. tzn tz plywa
a ja troche zawiedziona jestem bo cala grupa nowych dzieci. Maciej jest najstarszy sa dwa dzieciaczki co maja 2miesiace. jezuuuu jakie to malenstwa ![]() i jest dziewczynka co ma 3miesiace i wazy 3.5kg kosmos ahhh jak ten czas leci za dwa tygodnie Macius idzie do wyzszej grupy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy się z rana i wybywamy do moich rodzicow i siostry na pół dnia ![]() Cytat:
oj! to sobie nagrabił! Cytat:
ewacia zdrówk dla Adiego
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie dzis kciuki bo jade oddac Klare.
staram sie byc silna bo to smutne wydarzenie dla mnie a co do niewyspania to ja tez. dziecko cala noc meczylo kupe ![]() i umeczyl bobka wielkosci 3mm obstawialismy z tz ze zrobi kupe w basenie ![]() jeszcze 15 minut Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tassia ma fajniejsze
|
|
|
#4479 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
a czemu psiaka oddajesz ? Przepraszam jesli gdzies nie doczytalam... Ja bym sie zaplakala jakbym miała swojego oddać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
dzień rozpoczęłam 30 minutowym treningiem i czuję się zaje.biście ![]() nocka w miarę przespana ![]() idę pod prysznic i zbieramy się na spacer ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4481 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze leże, mały śpi gdzie? W foteliku samochodowym!
|
#4483 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo brałam ślub prawie 15 lat temu ![]() Cytat:
Znalazłam wózek jaki chciałam, ale cena mnie powala http://www.babyonlineshop.de/shopart...Cosmo_5135.htm
|
|
#4485 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co dostałyście z Nestle?? ja wczoraj ze skrzynki wyciągnęłam kopertę a w środku poradnik na temat żywienia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na bank nie będzie nic czaił, możesz mu niezłe pranie mózgu na kacu zrobić...mój ostatnio po pijaku stwierdził że dzięki niemu w lepiance nie mieszkam ot ciekawe bo z tego co wiem to jest odwrotnie... dostał owal...Cytat:
Matall zdrówka dla Twoich chorowitków Tassia bądź dzielna
|
|
#4486 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Spokojnie to tylko na pierwszwej fazie, ktora twrwa kilka dni,u mnie akurat 4, a potem to juz normalnie max ten kilogram na tydzien ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Msakra, jak tak mozna mowic |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
oj imprez mamy dużo, bo to nowy blok jest i sami młodzi ludzie tu mieszkają. Jest tylko jedno starsze małżeństwo koło 60tki. Nasz sąsiad zza ściany mieszka sam, często wraca koło 22 do domu ze znajomymi i wtedy się zaczynają imprezki. Całe szczęście, że już karaoke nie urządzają takiego jak dawniej, bo bym oszalała. Na górze mamy taką parkę, która jak robi imprezy to ze śpiewami, piskami i tańcami na klatce schodowej. Aaaa no i są jeszcze jedni - dwóch braci (matka gdzieś u nowego faceta mieszka) i tam wtedy rap, czarne rytmy i basy naparzają
W zeszłą sobotę sąsiadka z dołu też zaszalała, ale w niedzielę rano przyszła i przeprosiła Poza tym jej się rzadko zdarzają takie wybryki, więc spoko luz![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 |
|
BAN stały
|
Angel gratuluje.Rad zadnych dla ciebiew nie mam bo taki slub zupelnie nie w moim stylu.
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nie wiem skąd takie durnoty szczerze to ja w takie rzeczy nie wierzę, jeśli ktoś się nie pilnuje, zapomina, bierze leki osłabiające działanie to tak, ale inaczej nie ma bata, z resztą brałam 7 lat tabsy i nie było bejba ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- co za matoł projektował stronę zary? ucieka ta strona, wkurza mnie
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
To była najgorsza noc ever, moje dziecko po raz pierwszy wymiotowało, dwa razy. raz po zjedzeniu, a drugi jakoś 1,5 godziny później, jak spała. Dobrze,że miałam ją w łóżku i leżała ook mnie, bo ale dwa koce brudne, dwa śpiworki, dwa pajace...ale mieliśmy przebieranki. Najlepsze,że nie mam bladego pojęcia czemu tak się stało, nigdy tak nie było... Tak czytam o waszych sposobach na bałaganiących TŻ, hehehe zainspirowałyście mnie ![]() Dzisiaj mam w planie porządki generalne i mycie okien, a małż przejmuje młodą
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
My nie śpimy od 6 Wstaliśmy przed 8, bo już Julian za głośno jęczał A teraz odsypia ![]() Dziś obiad u teściów. Poszlibyśmy z wózkiem, ale jakoś tak ponuro i nie wiem, czy nie za zimno będzie wracać pod wieczór ![]() Cytat:
![]() Tassi, owszem, fajne, ale mi zależy na literkach ![]() Cytat:
![]() Teraz np. śpi na środku naszego rozbebeszonego jeszcze łóżka, bo zasnął zanim zdążyłam posłać
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to nie wymiotowanie, tylko ulewanie?
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
idę chatę ogarniać
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przez sen? Jejku ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- A ja się zaczęłam zastanawiać, czy nie rozłożyć już Julkowi łóżeczka na płasko Chyba jednak będę spokojniejsza jak będzie spał pod kątem
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- u nas piękna pogoda i lecimy na spacerek
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie, bo to był taki chlust
nie wiem, tempki nie miała i nie ma, w sumie potem się uśmiechała...nie wiem...Cytat:
No spała i nagle zaczęła wymiotować. Leżała na pleckach bo ona zawsze się tak ułoży w końcu, tylko główkę miała na bok, zawsze tak śpi. Moje dziecko przez 5 miesięcy swojego życia ulało może raz. A ostatnio zdarza jej się to częściej jak po jedzeniu oczywiście położy się na brzuchu (bo inaczej nie chce być, nawet jak ją przewijam lub przebieram to jest walka, bo ona się obraca ciągle na brzuch). No i teraz te wymioty. Dziwne... A dostaje tylko moje mleko, póki co nie daję glutenu.
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko napisać, że mocz ok, także czekamy na wysypkę, żeby odetchnąć, że to tylko trzydniówka.
|
|
#4498 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Siostra mojego tż miała jednego razu jechać z nim na taką jedną moto-imprezę, to dała radę przejechać jakieś 500m i spanikowana uciekała. A przedtem cały poranek dobierała trampki i dżinsy żeby dobrze wyglądać Już pomijam, że bez pytania wzięła moją kurtkę i kask.Po prostu na siodełku pasażera jest niewygodnie, nie widzisz dobrze tego co się dzieje. Cytat:
Ja jechałam kiedyś takim ruskiem, ubaw na maksa Te motocykle mają moc jak czołg, zasuwają przez kartofliska jak kombajn ![]() Cytat:
Teraz jeszcze tylko wisienka na torcie ![]() Nie wiadomo czy będę, może zbrzydnę ![]() A słuchaj, powiedz mi trochę o tym Twoim prezencie z Rossa (ekstra Ci dali!). Ty już uzbierałaś podwyższenie rabatu? Już wcześniej dostałaś jakiś prezent? Ja dopiero teraz uzbierałam sobie podwyższenie o 1% i zastanawiam się czy jakoś mnie za to nagrodzą ![]() Cytat:
![]() Mój by miał ubaw i gadał, że może do tego jeszcze dorzucić koszulkę - bo bardzo lubi się z naszym sąsiadem Fakt, fajny chłopak ![]() Cytat:
![]() Dziś już nie będzie pamiętał, że miał nakaz ewakuacji. Przeanalizuj dobrze co chcesz powiedzieć i w 2-3 dobitnych zdaniach pojedź mu tak, że mu w pięty pójdzie.
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
motyl u nas tak bylo po glutenie po 5 dniach
Psa oddaje poniewaz od dwoch lat ucze ja zostawac sama w domu bez zadnego skutku. Nie ma juz sposobu ktorego nie probowalam . Jestem wiezniem psa, smialam sie ze jak mi sie skonczy macierzynski na Macka to powinnam dostac na Klare ![]() pies nie radzi sobie emocjonalnie i odkad jest maciek staje sie coraz bardziej lekowa. wiec nie chce jej dluzej krzywdzic. jestem zalamana ta decyzja. ale probowalam ja od roku podjac. ale to jedyna rozsadna rzecz jaka moge zrobic. Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4500 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Mieliśmy mieć w tym roku w kwietniu ślub cywilny z obiadem weselnym dla najbliższych, ale ja zrezygnowałam, wolę albo coś ekstra, zgodnego (chociaż trochę) z marzeniami, albo nic.Dziś już się łasiłam, że może jednak w tym roku, bo okazuje się, że forsa się znajdzie Ale tż mówi, że nie, bo się orientował i lepsze sale i zespoły zarezerwowane dużo naprzód.Na pewno gada tak tylko, bo chce grać na czas i doczekać się momentu żeby Julo chodził i mógł ładnie podejść do ołtarza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się fighterko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Po prostu ma oko do szczegółów i jak coś jest dla niego ważne, to na długo zapamiętuje 
ja nic nie miałam i pożyczyłam od Bajki koszulkę- w kiblu się przebierałyśmy

[/RIGHT]
nie sadzilam, ze jest zdolny do czegosc takiego
będzie dobrze

Namyśliłam się kupić Julkowi. 
życ nie umierać....byle seba był zdrowy bo on maliutki