Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 08:17   #811
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł dziewczyny. mało mnie ale mam z netem problemy i dlatego :/

przyszłam i od razu zaczynam od pytań :P :
1. nocnikujecie sie już ( tzn dzieci :P)
2. obcinacie włoski dzieciom ( zwłaszcza dziewczynkom) dla wzmocnienia?

ad1. Nie
ad2. Podcinam ale nie aby wzmicnić bo to mit tylko aby jako tako je ogarnąć
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
GOCHA, 1. Nie
2. Ja podcielam grzywke, bo wchodzila Kubie do oczu.

Ale przeciez podcinanie koncow celem wzmocnienia to mit. Wlos rosnie od cebulki i to, co robisz na koncowkach nie ma wplywu na wlosy przy skorze glowy.
Takze ja nie widze sensu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo własnie

hello
charliz jak tam nocka?
Stary 2014-03-01, 08:23   #812
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Moja Olcia też znów chora
o kurcze, zdrowka!!!!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
nie, przyszła jedna kroplówkę odłączyć, poderwałam się z wyra a ona do mnie "proszę leżeć" lol

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
brawa dla tej pani!!!!
złota kobieta normalnie!!!!
jak nocka?

Cytat:

nie i nie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Ewulka serio serio !! A dzis gadalam z nią i zabroniłam dawać czegokolwiek innego niż przyszykowane. Tak dla wyjaśnienia czy winą za zyebany poprzedni weekend byly eksperymenty t. Czy ogólnie emocje itp. A wiecie jak sie tłumaczyła z tej cebuli !?
-Karolinko ! Ale on przecież tego chciał. Sam wziął ją i zajadał
Na co ja skrupulatnie
-A jakby chciał kieliszek wódki to byś mu nalała ??? :P
Temat wiec ucichł
o matko, myslalam wtedy ze zartujesz!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A my też nieśmiało myślimy o pokazaniu Pietrkowi morza w wakacje
:
my tez na bank. chrzestny K. ma mieszkanie w GDANSKU to mamy gdzie nocowac

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kuwa laski zastrzelcie mnie!!!!!!!!!!
myślałam, że 1/2 marca to za tydzień! kumacie?
także tego.... właśnie mnie uświadomiono, że jutro siedzę w szkole od 8 do 17
no no, a za dwa tyg wakacje

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Jest taka możliwość, ale ....znając t. to znów coś wymyśli..... ostatnio powiedziała że nie może przyjechać bo okna musi myć..... Dzwoniliśmy do niej rano.... Czy ona cały dzień te okna myła?!?!?
kurde, ja bym mimo wszystko "na cha.ma" organizowala takie spotkania. krotkie, nawet na pol godzinki ale zeby mala sie oswoila

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
co kupiłaś
:

przyszalalam
ale Kubus bl wczoraj taki kochany ze szok. normalnie wczorajsze zakupy to czysta przyjemnosc byla. panowie moi jezdzili sobie ruchomymi schodami w gore i w dol a ja buszowalam
kupilam sobie tusz LongLong , puder i podklad inglota, 3 sweterki i Kubie taki extra cudny kapelusik , a i Kube buciki takie polbutki bo dopitala caly czas wtych ciezkich kozunach

w drodze powrotnej zamowilismy pizze, podjezdzamy pod bar ale ze jeszcze z "5 minut" no to wzielam Kube i poszlismy do tego baru. wchodze z Kubexem a taka znajoma babeczka ktora tam pracuje (mam mojego ex ucznia )
-O jaka ładnA! I jaka podobnA do pani!!!

wzielismy nowy wozek na zakupy, rewelacja, prowadzila jedna reka kuba nawet ladnie w nim siedzial no ale jak zobaczyl ruchome schody to nie bylo bata! najlepiej spisywal sie jednak jako zawieszka no zakupowe torebki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:41   #813
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, a zadzwoni© kto miaø???!! A wysøa© zdjécia??? no!
zagládaj czéßciej

Debrah, tak, idá 3 albo 4 zábki na raz
odespalißmy 3 godz, a ja sié czujé jeszcze gorzej chociaæ, przynajmniej mi podøoga nie faluje przed oczami....

Buziak, siostra u mnie
Lady... wiesz jak jest zadzwonię w przyszłym tyg
a zdjęcia jak posprzątam
Stary 2014-03-01, 08:41   #814
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
majlumi u nas sa okreslone ilosci. Nie tylko bialka, ale rowniez weglowodanow oraz warzyw i owocow. Kazdy posilek powinien zawierac bialko w rownowartosci: 100g jogurtu lub polowy jajka lub 30g miesa lub ryby.
U nas wyraznie Yae sie bialka domaga.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:44   #815
pstryczek84
Zakorzenienie

Djerba
Pokaz te swoje ślicznotki!!!!!!
Jak tam Szadka? wyjasnila sie sprawa z jej zdrowkiem, z tym co podejrzewalas? mam nadzieje ze wszystko jest ok!

Stary 2014-03-01, 08:44   #816
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dobryyy!

ja tylko na sekundkę, małż z Anią pojechali na zakupy, bo w lodówce już tylko światło a ja zabieram się do pisania pracy mgr, musze skońćzyć 2 rozdział do środy i mimo, że mam dopiero 3 strony obiecałam sobie, że dam radę

CHarlizz - ZDRÓWKA DLA OLI!!! jak nocka??
no i zdrówka dla innych chorowitków

ja się z deczka wystraszyłam, bo wy wszystkie ostatnio dzieciom morfo robiłyście, może i ja powinnam?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:14
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:50   #817
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

1. Nie
2. Obcinalam kilka razy, ale nie z uwagi na wzmocnienie, bo to nie ma nic do rzeczy.

charliz jak noc? Zdrowia dla Olenki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 09:12   #818
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

ja się z deczka, bo wy wszystkie ostatnio dzieciom morfo robiłyście, może i ja powinnam?
ja tez nie robilam
powodzenia w pisaniu pracy!

Stary 2014-03-01, 09:21   #819
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hania się obudziła przed 7, ja poszłam spać po 2 więc jestem nieprzytomna

fewciu bo Ci wczora zapomniałam napisać. ja Hanię posadziłam pierwszy raz po drzemce i mówiłam psi psi. potem znowu i Ona załapała. strasznie szybko, więc jestem sama w szoku. teraz jak chcę to dmucha albo pokazuje na nocnik, czasem jest fałszywy alarm, ale rzadko

gocha my nocnikujemy, a włosów nie obcinam bo nie ma czego

pstryku to żeś poszalała z zakupami ja w przyszłym tygodniu muszę jechać po kurtkę i buty dla siebie i dla Hani

ewulka ja też dawno morfo nie robiłam:/ chyba zrobię..

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:26   #820
Delicjanka
Zakorzenienie

Kurna wiecie co, juz nie mogę się doczekać jak wybudujemy ten domek i się wyprowadzimy. Niby tu gdzie mieszkam nie jest źle..ale wiadomo, ze u kogoś to zawsze u kogoś. Teraz wynajmujemy całe piętro (100m) nad nami mieszka jeszcze jakaś rodzina no i na dole jest włascicielka chaty, wejscia są osobne tzn jest klatka, jak w bloku no i słuchajcie, wiadomo trzeba sprzątac klatkę. Ja sprzatam, raz/dwa razy w tyg. No a CI z góry!?ani razu no i dziś mi mówi właścicielka, zeby ogarnąć klatke bo syf...ze niby tzt tak nabrudzil.. aż sie w koncu wkurzyłam, mowie jej ze ani razu nie widzialam, zeby CI z góry sprzątali......... i wylałam z siebie żale ;] no sorry ja nie bede sprzątać wiecznie za kogoś. ://///////

Ewulka, ja będę Amelce robić morfo gdzieś w kwietniu, ale nie dla mojego widzimisię. Muszę powtórzyć badania, bo Amelka miała podwyższone enzymy wątrobowe i co 6 msc badania kontrolne. Ale jakbym nie musiała, to bym nie robiła.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:28
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:29   #821
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Wczoraj położyliśmy Darię później niż zwykle z nadzieją że dłużej pośpi... Zasnęła o 22.00. I co? Obudziła się znów o 2.00 i o 6.00.... Czyli NIC to nie dało a spała mniej niż zawsze. Codziennie ją kładziemy o 20.00 i śpi tak samo.... Z tym że rano jest wyspana a dziś marud od godz 6.00..... pospała teraz pół godziny i znów płacz. Już nigdy jej nie położe tak późno spać bo to bez sensu. I ja jestem bardziej zmęczona i ona .....
Cytat:
to i my się przypomnimy

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to zarządziłam dziś generalne wietrzenie mieszkania. Wracam z Młodą ze spaceru, wchodzę do przedpokoju i czuję, że musi gdzieś leżeć jakiś zapomniany przez Boga i ludzi pampers. No i miałam rację. Jak tz rano zabierał śmieci, to poranna Julkowa niespodzianka wypadła z worka pod szafkę z butami. I leżała. Masakra.
Przepraszam za te opowieści z krypty, ale dla mnie to też traumatyczne przeżycie było Na szczęście już ok.
o matko!
Cytat:
Powiedzcie mi na szybko - czy wprowadzajac mleko 3 powinnam je mieszac z 2 czy nasze dzieci sa juz za duze na to?

Nie mieszałam
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Ps. Julas chodzi!

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie na pewno bedzie dobrze i Daria sie przezwyczaji...
U Nas byla podobna sytuacja bo Mikim opiekuje sie moja mama gdy ja jestem w pracy ale czasem jej tez cos wypadnie lekarz np. i jak nie moglam wziasc urlopu to przychodzila tesciowa a ze maly z nia ma niewielki kontakt, jak czasem sie widzielismy nie chcial do niej nawet na rece isc.. no i jak wychodzilam to plakal ale jak mnie juz nie bylo to byl grzeczny i bawil, przytulal sie z nia i bylo dobrze.
Dziękuję Mam nadzieję że Daria też jak już z nią zostanie to będzie się bawić i nie będzie płakać .
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zdrówka dla biednej Oli Charlizz!
U nas katar i NIEJEDZENIE TOTALNE ;/ NIC nie chce, poza mlekiem.

Cytat:
hej laski!
No to tak, wyszły nam w moczu leukocyty na poziomie 80-120, więc pediatra skierował nas do szpitala. Zrobili prześwietlenie w związku z tym kaszlem, posiew. Już ma 4 kroplówkę na szczęście jest dzielna, teraz śpi. Po niedzieli zrobia usg.
Szpital jest mega przepełniony, pediatra mi mówił, że z Warszawy dzwonili i pytali, czy nie ma u nas miejsc. Ogólnie lipa, mamy jedną leżankę na sali, a jest nas trzy. z nami jest dwoje dzieci z zapaleniem płuc jestem pewna,że Ola jakieś g. przez to złapie

dzieciom nie wolno chodzić po podłodze więc kuku na muniu dostaje tym bardziej, że odkąd tu jesteśmy ciągle kroplówka i jak na łańcuchu, mogę się metr ruszyć

acha, okresu dziś dostałam

Ojjj biedactwo i Ty też biedna TULĘ WAS MOCNO!!! I szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:31
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 09:33   #822
hope01
Zakorzenienie

Charlizz jak nocka?

Bokeh cudna kurteczka

Deli dobrze że powiedziałaś

Gocha 1. Nie bo nocnik zakłada na głowę, albo wchodzi do niego. 2. Obcinamy się ale nic wspólnego ze wzmocnieniem to nie ma ujarzmiamy sie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:40   #823
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
majlumi u nas sa okreslone ilosci. Nie tylko bialka, ale rowniez weglowodanow oraz warzyw i owocow. Kazdy posilek powinien zawierac bialko w rownowartosci: 100g jogurtu lub polowy jajka lub 30g miesa lub ryby.
U nas wyraznie Yae sie bialka domaga.
O, dzięki za informacje. A jakie są normy warzyw i owoców, i co proponują robić (jeśli wiesz) jak dziecko owoców jeść nie chce, jakie moga być zamienniki?

Cytat:
Hej hej

Pytasz o mleko kozie - roznie mowia. Niektorzy uwazaja, ze jak najbardziej mozna podawac zamiast krowiego (podobno mniejsze ryzyko alergii). Ja bym sie wstrzymala z podawaniem go takim malym dzieciom jak nasze. Mleko to zawiera duzo bialka i innych skladnikow mineralnych, z ktorymi nerki naszych dzieci moglyby sobie nie poradzic.
Pozniej jak najbardziej mozna.

Jesli chodzi o mleka roslinne, to juz od 6-7 msca mozna je podawac. Np mleko migdalowe, ryzowe, owsiane.
Ja ich nie przygotowuje, bo po nie mam (jeszcze) sprzetu do tego (dobry blender), a po 2. troszke z lenistwa.
Mozna je tez oczywiscie kupic w sklepach.

Jesli chodzi o karob - jasne, slyszalam, choc nie mialam jeszcze przyjemnosci sprobowac. Masz racje, jest bardzo zdrowy. To bogate zrodlo mineralow (m.in. magnezu, zelaza czy wapnia). Jest troszke jasniejszy od kakao, ale slodki.
W przeciwienstwie do kakao nie uczula, takze moze byc podawany dzieciom.
Spotkasz go pod postacia proszku. Wystepuje tez pod nazwa "chleb swietojanski" albo "maczka chleba swietojanskiego" (swoja droga, pelno tego w zywnosci).
Rzeczywiscie tak, jak piszesz - jest to zamiennik m.in. dla czekolady (moze byc stosowany jako naturalny cukier) czy kakao. Dodaje sie go do wypiekow, ciast, ciasteczek, itp. Mozesz tez dodac do mleka (czyli zamiast tradycyjnego kakao). Nie trzeba go zagotowywac.

Mozesz kupic tez melase z karobu, czyli syrop. Stosuje sie go jako slodzik.
Dzięki za odpowiedzi, szkoda że sama nie stosowałaś, ciekawa byłam opinii o smaku karobu. A nazwę "maczka chleba swietojanskiego" czasem widywałam wlasnie ale zawsze wydawało mi się że to jest jakiś niefajny skladnik, pewnie mi się z jakims innym mylilo No nic, może dziś się wybiorę do sklepu ekologicznego, zobaczę co mają i jak się uda to będę testować najpierw na sobie i mężu a potem może też wprowadzę coś Julci Dzięki jeszcze raz za komentarz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45385508]MaJulMi, o zdrowej żywności pod kątem dzieci tu - wizażanka moja dobra koleżanka, ma synka dzień starszego od mojej córy starszej spotykamy się czasem, a dziewczyna chemikiem jest, pisze bardzo mądre rzeczy językiem dla laika

www.naszezyciebezchemii.b logspot.com

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A tu np. o mleku owsianym (dziecku daje, alergikowi i z CZR):

http://naszezyciebezchemii.blogspot....o-owsiane.html[/QUOTE]

O, super, chętnie sobie poczytam Dzięki

Gocha, my nie nocnikujemy jeszcze i obcinać nie mamy zbytnio czego.

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:42
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:44   #824
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
tak, mamy przełożone na za miesiąc najwcześniej.

A co do Piotrusia Lady - dla mnie to też taki miksik, ale często w nim widzę Tżta Lady
Ja też
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ewulka serio serio !! A dzis gadalam z nią i zabroniłam dawać czegokolwiek innego niż przyszykowane. Tak dla wyjaśnienia czy winą za zyebany poprzedni weekend byly eksperymenty t. Czy ogólnie emocje itp. A wiecie jak sie tłumaczyła z tej cebuli !?
-Karolinko ! Ale on przecież tego chciał. Sam wziął ją i zajadał
Na co ja skrupulatnie
-A jakby chciał kieliszek wódki to byś mu nalała ??? :P
Temat wiec ucichł

Cytat:
Nie wiem jak tu wytrzymać i nie puścić dziecka na'podłogę czy na korytarz. paranoja, mówię Wam

myśmy były dużo razy w szpitalu już ( ) i zawsze mogłysmy spacerować po korytarzu i po sali na podłodze mogła dreptać. Sprzątaczki myły podłogi tam 2 razy dziennie więc czysto było.
Współczuję Wam bardzo

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-01 o 09:52
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 09:58   #825
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

O, dzięki za informacje. A jakie są normy warzyw i owoców, i co proponują robić (jeśli wiesz) jak dziecko owoców jeść nie chce, jakie moga być zamienniki?

Dzięki za odpowiedzi, szkoda że sama nie stosowałaś, ciekawa byłam opinii o smaku karobu. A nazwę "maczka chleba swietojanskiego" czasem widywałam wlasnie ale zawsze wydawało mi się że to jest jakiś niefajny skladnik, pewnie mi się z jakims innym mylilo No nic, może dziś się wybiorę do sklepu ekologicznego, zobaczę co mają i jak się uda to będę testować najpierw na sobie i mężu a potem może też wprowadzę coś Julci Dzięki jeszcze raz za komentarz

O, super, chętnie sobie poczytam Dzięki

Gocha, my nie nocnikujemy jeszcze i obcinać nie mamy zbytnio czego.

Podam Ci jutro, bo nie mam rozpiski pod reka.
Ale zadnych zadnych owocow i warzyw nie chce?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 10:01   #826
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nasza noc w koncu lepsza! Właściwie idealna! Trzy pobudki o 3 i spała do 6.10 Jak zobaczyłam ta godzinę to w szoku byłam! Przeciez u nas 6.10 do tej pory to był środek dnia

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Boże, jakie to wszystko jest chujowe
Co się stało ?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45381995]
Jest piątek, ja jestem potwornie padnięta, mam taki intensywny dzień i do tego dyżury na przerwach, że padam [/QUOTE]
Mam nadzieję, ze odpoczęłaś

Cytat:
powiem Wam, że nie wiem co jest z moimi teściami. już bym wolała żeby nic Hani nie przywieźli. nie rozumiem tego. najbardziej mi żal mojego Męża, który widzi zaangażowanie moich Rodziców i jest mu cholernie przykro, że Jego tak nie mają:/

Znamy to... ech...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bylismy na zakupach
wrocilismy chwile przed 20ta, Kubencjusz byl cud miod malina
Pochwal się łowmi

Cytat:
kuwa laski zastrzelcie mnie!!!!!!!!!!
myślałam, że 1/2 marca to za tydzień! kumacie?
także tego.... właśnie mnie uświadomiono, że jutro siedzę w szkole od 8 do 17
ja na początku przeczytałam jedna druga, zboczenie matematyczne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja dziś poszlam pooglądać Emelki i przymierzyć i z mamą moją kupiłyśmy na pół zwykłe takie beżowe http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword= i tańsze o 20 zł sa super, lekkie, mięciutkie od razu hani weszły na nózkę. Naprawde jestem zadowolona. I juz upatrzyłam sobie sandałki no ale ceny
Męża molestuję dokładnie o ten sam model, już prawie Go przekonałam, tylko musze poszukać gdzieś stacjonarnie, zeby rozmiar dobrać. Tylko te ceny są zabójcze

Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam czy na to szczepić. Byłam już zdecydowana że tak , ale gadałam z moją mamą i mówi żeby nie szczepić.
DZIEWCZYNY CZY WSZYSTKIE NA TO SZCZEPICIE????

jak robisz??
Napisałam później, ale powtórzę specjalnie dla Ciebie Kukurydzę miałam zblanszowaną, zamrożoną, wrzuciłam na wrzątek i potem zblendowałam z masłem roślinnym. Potem dodałam ziemniaczki, bo za kleista była sama kukurydza. aaaa... i dodałam koperek drobno posiekany. Sama się zajadałam chętnie

My będziemy szczepić, ale wiosną, jak już będzie ciepło.

Aaaa...! Pisałam z Laurką, serdecznie Was pozdrawia i tęskni, ma armagedon z Małym
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:03   #827
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja Olcia też znów chora. Załapała znów tego samego wirusa, najprawdopodobniej od męża.
ojj zdrówka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sniło mi się że pale jakieś zioło z bongo!

aż musiałam wejść w google zobaczyć jak to wygląda skąd ja mam takie sny:brz ydal:

Cytat:

1.tak, uczymy się
2.raz tylko grzywkę obciełam bo już jej do oczu wpadała
Stary 2014-03-01, 10:13   #828
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Kochana, po dwoch dniach uzytkowania stwierdzam, ze jest super ale zaluje, ze nie zdecydowalam sie na cos mniejszego. Ale ja odkad urodzila sie Gabi przerobilam juz chyba z 6 czy 7 roznych wozkow I zaden nie byl idealny Jestem pewna, ze za jakies 2 miechy sprzedam ten i kupie chyba quinny zapp
My właśnie dojrzewamy do tej decyzji

Cytat:
Jakajakaja, pracuję w kontrolingu finansowym w korporacji. A ty?
Powiedz, że jeszcze w Big4. Marzyłam o pracy tam, ale uznałam że jestem za cienka w uszach

Cytat:
Jutro nadrobię resztę bo juz jestem tak zmęczona że mi się zlewają wszystkie litery Paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja przeczytałam ziewają i tez się zastanawiam co z moimi oczami

Cytat:
nie, przyszła jedna kroplówkę odłączyć, poderwałam się z wyra a ona do mnie "proszę leżeć" lol

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Ludzka jakaś.

Cytat:

nie.
podcinam żeby do oczek nie wchodziły.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45385508]MaJulMi, o zdrowej żywności pod kątem dzieci tu - wizażanka moja dobra koleżanka, ma synka dzień starszego od mojej córy starszej spotykamy się czasem, a dziewczyna chemikiem jest, pisze bardzo mądre rzeczy językiem dla laika

www.naszezyciebezchemii.blogspot.com

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A tu np. o mleku owsianym (dziecku daje, alergikowi i z CZR):

http://naszezyciebezchemii.blogspot....o-owsiane.html[/QUOTE]
Kiedyś zdaje się wklejałaś ten blog, bo mam zapisany

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dobryyy!

ja tylko na sekundkę, małż z Anią pojechali na zakupy, bo w lodówce już tylko światło a ja zabieram się do pisania pracy mgr, musze skońćzyć 2 rozdział do środy i mimo, że mam dopiero 3 strony obiecałam sobie, że dam radę
a ile ma mieć stron??

Cytat:
fewciu bo Ci wczora zapomniałam napisać. ja Hanię posadziłam pierwszy raz po drzemce i mówiłam psi psi. potem znowu i Ona załapała. strasznie szybko, więc jestem sama w szoku. teraz jak chcę to dmucha albo pokazuje na nocnik, czasem jest fałszywy alarm, ale rzadko

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurna wiecie co, juz nie mogę się doczekać jak wybudujemy ten domek i się wyprowadzimy. Niby tu gdzie mieszkam nie jest źle..ale wiadomo, ze u kogoś to zawsze u kogoś. Teraz wynajmujemy całe piętro (100m) nad nami mieszka jeszcze jakaś rodzina no i na dole jest włascicielka chaty, wejscia są osobne tzn jest klatka, jak w bloku no i słuchajcie, wiadomo trzeba sprzątac klatkę. Ja sprzatam, raz/dwa razy w tyg. No a CI z góry!?ani razu no i dziś mi mówi właścicielka, zeby ogarnąć klatke bo syf...ze niby tzt tak nabrudzil.. aż sie w koncu wkurzyłam, mowie jej ze ani razu nie widzialam, zeby CI z góry sprzątali......... i wylałam z siebie żale ;] no sorry ja nie bede sprzątać wiecznie za kogoś. ://///////
bardzo dobrze zrobiłaś. Nie tylko Ty masz sprzątać.
Stary 2014-03-01, 10:15   #829
ania13.03
Zadomowienie

Hello

1. Nie (Mloda ucieka z nocnika )
2. Nie mamy jeszcze za bardzo co obcinac

U nas znowu nocka kiepska Co jest z tymi dziecmi, ze tak malo snu potrzebuja

ewulko mama pisala, ze mi chodakowska zakupila takze jeszcze raz dziekuje, ze dalas znac Teraz sie musze za tym skalpelem wyzwaniem zakrecic. To sie kupuje on-line? W sensie czy jest szansa, zebym to jakos na maila dostala

Bokeh sliczne butki. Ja tez wczoraj Lilce buty kupilam, ale takie wiosenne bo na teraz jeszcze ma

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 10:15   #830
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej.
Wczoraj położyliśmy Darię później niż zwykle z nadzieją że dłużej pośpi... Zasnęła o 22.00. I co? Obudziła się znów o 2.00 i o 6.00.... Czyli NIC to nie dało a spała mniej niż zawsze. Codziennie ją kładziemy o 20.00 i śpi tak samo.... Z tym że rano jest wyspana a dziś marud od godz 6.00..... pospała teraz pół godziny i znów płacz. Już nigdy jej nie położe tak późno spać bo to bez sensu. I ja jestem bardziej zmęczona i ona .....
Kochana, my po prostu chyba musimy to przetrwać. Rozumiem to jak nikt inny kiedy dziecko kładziesz spać o normalnej porze, a wstaje o nieludzkiej
Stary 2014-03-01, 10:20   #831
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Męża molestuję dokładnie o ten sam model, już prawie Go przekonałam, tylko musze poszukać gdzieś stacjonarnie, zeby rozmiar dobrać. Tylko te ceny są zabójcze

[/B]
wiesz co ja poszlam tylko zmierzyć i się zorientowac ale tak mi sie spodobały ! naprawdę cena duża ale w porównaniu do tkaich jednych z bartka co mamy... to niebo a ziemia, tamte cięzke takie toporne, te są leciutkie z miękkiej skórki. Zawsze miałam problem nałozyć buta na stope a teraz jak w masło ! ja będę na pewno molestowac tż o sandalki na lato
Stary 2014-03-01, 10:48   #832
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Podam Ci jutro, bo nie mam rozpiski pod reka.
Ale zadnych zadnych owocow i warzyw nie chce?
Tzn. warzywa je bez problemu w obiadku, natomiast mam problem z owocami bo z takimi w kawałkach sobie nie radzi, starte jabłko też jej nie podchodzi a jak robie musy to też wypluwa. No i ona bardzo mało pije więc nawet jako soczki średnio mam jak jej podać.

Cytat:

Powiedz, że jeszcze w Big4. Marzyłam o pracy tam, ale uznałam że jestem za cienka w uszach
Nie, nie, mnie nigdy specjalnie nie ciągneło do wielkiej czwórki. W sumie o mały włos nie pracowałabym w E&Y bo mieli taki program z moją uczelnią że oni prowadzili część wykładów i przygotowywali do egzaminu ACCA (nie wiem czy kojarzysz) ale potem trzeba by 3 lata u nich pracować i mieli bardzo restrykcyjną lojalkę. I ja się nawet na początku na to zapisałam, przeszłam rozmowy i się dostałam no ale właśnie ta lojalka była bardzo restrykcyjna a szalę przeważyło to że nie mogłabym wtedy jechać na Erasmusa więc zrezygnowałam. I z perspektywy czasu się cieszę, jednak praca po kilkanaście godzin dziennie i w weekendy to nie dla mnie. Może wynagrodzenie jest megawysokie ale mi nie rekompensowałoby braku czasu na cokolwiek innego.
I watpie zebys byla za cienka, mam wrazenie ze trudnosc dostania sie tam jest wyolbrzymiona i wlasnie sporo osób nawet nie próbuje, moim zdaniem niesłusznie.

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-03-01 o 10:59
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:52   #833
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Melduje sie jestesmy w domu wpadne wieczorem narazie musze wyfewciowac domek bo tu jest mega syf jakby tornado przeszlo

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:27   #834
gochaa_p
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedzi
ja na nocnik ja czasami sadzam ale póki co to po to żeby ja oswoić z tym sprzetem
co do włosków to jej bardzo nieroówno rosna a tyłu prawie nie ma bo przetarte :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:29   #835
Lenova
Wtajemniczenie

HEJ

Podczytuję Was po cichu ale nie miałam czasu by się odezwać. Poza tym mam megaaa stresaaa bo dziś jadę wyrywać ósemki Potwornie się boję ...

Charlizz- Współczuje Wam bardzo tego szpitala, życzę dużo zdrówka Oleńce i szybkiego powrotu do domku!

Mika- super, że już w domku!

Nina- zdrówka dla Oleńki.

Neti- zdrówka dla Antonia !
Jeśli zapomniałam o jakimś chorowitku to proszę o wybaczenie

Fewciu- super, że nocka udana

Djerba- witaaaj i pokaż nam swoje Ślicznotki

Debrah- pytałaś ostatnio o co mi chodzi z moją mamą. A chodzi o to, że moja mama traktuje Blanke jak swoją córkę a mnie chyba tylko jak jej siostre . Ciągle mi mówi co Blanka teraz ma zrobić- że teraz jest głodna, teraz spać powinna iśc, teraz spacer blablablaa jakbym ja tego kur.de nie wiedziała ! Rozpieszcza Blankę na każdym kroku, gwiazdkę z nieba by jej dała i zrobiła wszystko za nią nawet o by się wy.srała za przeproszeniem jakby mogła za nią. W ogóle nie słucha tego co do niej mówię , zlewa moje postanowienia, moje zasady, podważa mój autorytet. Teraz Blanka nauczyła się dokłądniej mówić "baba" a mama rzadko jej wychodzi i ona się szczyci tym, że baba ją bardziej kocha dlatego Blanka woła babe nie mamę.
Wiecie przykro mi się robi jak Blanka płacze i wyciąga ręce do mojej mamy żeby ją ratowała a nie do mnie, albo jak tylko zobaczy moją mame to biegnie do niej, A mieszkamy tak , że ciężko jest ograniczyć ich kontakty bo mamy wspólną kuchnie, wspólny korytarz, mama nie pracuje ciągle jest w domu. Aczkolwiek staram się teraz nie schodzić z Blanką do kuchni i tylko w ostateczności dawać Ją do mamy do pilnowania. no to sie wyżaliłam ..
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:42   #836
treselle0
Zadomowienie

melduję, że Ola 3 dzień bez gorączki Mam nadzieje, ze tym razem tak zostanie
Zrobiłam jej morfo (po przypadku Amelki Debrah bałam sie, że i moja ma za mało żelaza), ale wg wskaźników wsio ok (MCV jedynie w górnej normie), ale hemoglobina 12, wiec idealnie!
Bylismy dzis kupic okulary, i w tym wypadku zdałam sie na tż...... Pani optyk troche przebakiwała, że toporne do mojej buzi, ale uznałam, że lepiej podobac sie tż niz Pani Mam nadzieje, ze nie bede żalowała jak zobacze swoj niezamazany obraz Wiec od przyszłego tyg pomykam w kujonkach

pyt. do dziewczyn, które miały wózki 3 w 1 -sprzedałyscie? moge spytac za ile? A moze któras sprzedała elipso babyactive??
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:44   #837
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Nasza noc w koncu lepsza! Właściwie idealna! Trzy pobudki o 3 i spała do 6.10 Jak zobaczyłam ta godzinę to w szoku byłam! Przeciez u nas 6.10 do tej pory to był środek dnia

Aaaa...! Pisałam z Laurką, serdecznie Was pozdrawia i tęskni, ma armagedon z Małym

Pozdrowki dla Laurki i Michasia!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Melduje sie jestesmy w domu wpadne wieczorem narazie musze wyfewciowac domek bo tu jest mega syf jakby tornado przeszlo

Super ze juz w domku!

Stary 2014-03-01, 11:52   #838
meneq
Zakorzenienie

majulmi jablko mozesz dodac do marchewki. Zapiec w ciescie starte jablko czy banana. Mus zmieszac z jogurtem. Moze zaskoczy, kiedy bedzie sezon na owoce...
Jesli je warzywa a owocow nie, to w sumie nic na razie nie robilabym. Co jakis czas probowala tylko, moze podejdzie.
Yae na kolacje dostala odswietna potrawe z okazji Dnia Dziewczynek - wzgardzila malzami sw. Jakuba i krewetkami, krzywila sie jedzac rzepak, ryz porozrzucala a zjadla jedynie groszek. T. niepocieszona... Na deser Yae dojadla arkusz wodorostow wielkosci kartki A4.
Stary 2014-03-01, 11:52   #839
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiesz co ja poszlam tylko zmierzyć i się zorientowac ale tak mi sie spodobały ! naprawdę cena duża ale w porównaniu do tkaich jednych z bartka co mamy... to niebo a ziemia, tamte cięzke takie toporne, te są leciutkie z miękkiej skórki. Zawsze miałam problem nałozyć buta na stope a teraz jak w masło ! ja będę na pewno molestowac tż o sandalki na lato
Właśnie One wyglądaja na takie hmm.. lekkie. A powiedz jaki rozmiar kupiłas Hani i jaka tam jest długośc wkładki i jaką Hania ma stópkę? Bo nie mam u siebie stacjonarnego sklepu

Cytat:
Nie, nie, mnie nigdy specjalnie nie ciągneło do wielkiej czwórki. W sumie o mały włos nie pracowałabym w E&Y bo mieli taki program z moją uczelnią że oni prowadzili część wykładów i przygotowywali do egzaminu ACCA (nie wiem czy kojarzysz) ale potem trzeba by 3 lata u nich pracować i mieli bardzo restrykcyjną lojalkę. I ja się nawet na początku na to zapisałam, przeszłam rozmowy i się dostałam no ale właśnie ta lojalka była bardzo restrykcyjna a szalę przeważyło to że nie mogłabym wtedy jechać na Erasmusa więc zrezygnowałam. I z perspektywy czasu się cieszę, jednak praca po kilkanaście godzin dziennie i w weekendy to nie dla mnie. Może wynagrodzenie jest megawysokie ale mi nie rekompensowałoby braku czasu na cokolwiek innego.
I watpie zebys byla za cienka, mam wrazenie ze trudnosc dostania sie tam jest wyolbrzymiona i wlasnie sporo osób nawet nie próbuje, moim zdaniem niesłusznie.
A powiedz mi czym dokładnie się zajmujesz?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
HEJ

Podczytuję Was po cichu ale nie miałam czasu by się odezwać. Poza tym mam megaaa stresaaa bo dziś jadę wyrywać ósemki Potwornie się boję ...
A gdzie wyrywasz? Ja się nosze z zamiarem usuwania ósemek od pół roku ale jak tylko pomyśle, to strach mnie paraliżuje.
Stary 2014-03-01, 12:00   #840
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam czy na to szczepić. Byłam już zdecydowana że tak , ale gadałam z moją mamą i mówi żeby nie szczepić.
DZIEWCZYNY CZY WSZYSTKIE NA TO SZCZEPICIE????
gdybym miała ta wiedze przed szczepieniem, ktora mam teraz poczekałabym, zwłaszcza, że dziecko mi do przedszkola nie idzie, wiec narazenie na te wirusy jest znikome.

Cytat:
hej laski!
No to tak, wyszły nam w moczu leukocyty na poziomie 80-120, więc pediatra skierował nas do szpitala. Zrobili prześwietlenie w związku z tym kaszlem, posiew. Już ma 4 kroplówkę na szczęście jest dzielna, teraz śpi. Po niedzieli zrobia usg.
Szpital jest mega przepełniony, pediatra mi mówił, że z Warszawy dzwonili i pytali, czy nie ma u nas miejsc. Ogólnie lipa, mamy jedną leżankę na sali, a jest nas trzy. z nami jest dwoje dzieci z zapaleniem płuc jestem pewna,że Ola jakieś g. przez to złapie

dzieciom nie wolno chodzić po podłodze więc kuku na muniu dostaje tym bardziej, że odkąd tu jesteśmy ciągle kroplówka i jak na łańcuchu, mogę się metr ruszyć

acha, okresu dziś dostałam

o raju, wspłczuję bardzo. Trzymajcie się
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości