|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Prada w ilości bardzo skąpej. Bardzo elegancki ale obojętny, brak w nim emocji. Zdystansowany zapach.
Natomiast na nadgarsku od pół godziny znajduję się M7 YSL. W pierwszym momencie bardzo przypomniał mi Shalimara (pewnie to przez bergamotke), ale potem ma już zupełnie inny charakter. Jak to zwykle z zapachami na mojej skórze - mięknie. |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, w taką pogodę Angel?
Mocno Cię na słodkości wzięło Nie dziwię się, mam EdT i czasami nie mogę się oprzeć, żeby nie spryskać nim nawet nadgarstka...Suchy, ciepły, z nutką suszonej śliwki. Bardzo jesienny i naprawdę piękny zapach. Dzisiaj Tea Rose i w najbliższym czasie nic nie zapowiada zmian
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Wbrew upałowi - otulający Bazar Lacroix, który pod wpływem ciepła ujawnił przepiękną, powłóczystą nutę drewna sandałowego.
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Globalnie Green tea Ardenki, ale jzu nie czuc, bo uzylam tego o 8 rano, a na lapach testy - Romance i Paris Hilton
|
|
|
|
#395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) i Mauboussin musi sobie niestety ale jeszcze poczekać.Wersja EdT bardzo mi się podoba (jest lżejsza, bardziej owocowa, miła) ale chyba jednak wolę EdP (dłużej się trzyma na mojej skórze, jest nieco cięższa, dymniejsza i jakoś tak bardziej mnie do niej ciągnie ) Chciałabym bardzo i mogłabym co prawda mieć obie, ale gdybym już musiała wybierać, to zdecydowałabym się raczej na EdP ![]() Cytat:
Zauroczył mnie Mauboussin i tyle - i to w dodatku w swych dwóch wydaniach (zarówno EdT jak i EdP)
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Elixir Des Merveilles
|
|
#397 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Wciąż Burberry London. Najbardziej trwałe perfumy jakie miałam (po kilku kroplach pachniał cały pokój, potem dom
a ja pachnę od kilku godzin i to wyczuwam!).Skusiłyście mnie tym Mauboussinem, ale nie ma próbek ani na Allegro, ani pewnie w Sephorze :/ |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
AA Pamplelune
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Po udanym długim weekendzie spędzonym w Zakopanem podczas którego
pachniałam na zmianę ILA i Pampleluną czas na klasyka, dziś króluje Shali Light
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze wklejasz fotki pieknych flakoników(ostatnio coś za mała) to ja pokuszę Cię kryształową grawerowaną karafką.DSC00447.JPG Witaj Demoniku Cytat:
to będę jeszcze podsycała.Rachelo, właśnie w taką pogodę najlepiej nosić Angela i Innocenta. Odwdzięczają się pięknymi metalicznymi akordami ciepła na skórze.Przypominają mi anielskie dzwięki harfy. |
||
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpisuję się pod każdym słowem. Zdystansowany, elegancki, wykalkulowany może. Nie utożsamiam go ze zmaskulinizowaną kobietą interesu/sukcesu. To bardziej zapach femme fatale o kocich ruchach i matematycznym umyśle. Poza tym drewno sandałowe w końcówce...Piękne |
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Nadgarstkowo TP - nawet ładne, trzeba przyznać
Globalnie nic bo to co było rano (Petite Cherie) już wywietrzało a nowego nic nie będzie bo strasznie źle się czuję - klimatyzacja u klienta mnie załatwiła
|
#403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedobra kobieto Bo zacznę o Boudoir opowiadać, aldehydowo-pudrowo-miękkim krewniaku Safari i Chane nr5 ![]() PS. Pachnę Safari. Nie miałam innego wyjścia
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień w dzień, od wschodu do zachodu słońca, także w nocy - na balkonie na czwartym piętrze drze się nimfa. Kto miał/słyszał nimfę, ten wie, jak potrafi być donośna i jazgotliwa.
Mieszkam w starej kamienicy z oknami wychodzącymi na "studnię". Nie wytrzymuję psychicznie tego hałasu... Na dodatek zaczynam mieć jakąś paranoję na punkcie jedzenia; ciągle z przerażeniem patrzę na wszystko co jem, widzę ten tłuszcz, który się we mnie gromadzi; powoli wpadam w panikę. Bezpieczne jest tylko picie wody.... Skropiłam się znowu Tea Rose i nadgarstkowo cudownym SunMoonStars. Chyba w ramach (niespodziewanego u mnie) chomikanctwa ustrzelę niedługo jakąś setkę, bo ten zapach jest po prostu mój...
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obie piękne, ale EDP jakby pełniejsza, dostojniejsza, różano-dymna... Wiesz SpanishMyszko, po raz kolejny potwierdza się, że Ty na prawdę jesteś moją zapachową siostrą . Na 99% jak coś lubisz, to nawet jeśli mnie nie powali na kolana to pewnikiem mi sie przynajmniej spodoba
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Mnie spodobala sie Euphoria Calvina Klein'a i aktualnie nia pachne, choc troche zbyt slodka. Rozgladam sie teraz za czyms bardziej orzezwiajacym. Polecacie cos?
|
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobne gusta, te same obiekty zainteresowań, kiedyś pisałaś, że zgrzytem są tylko zapachy cynamonowe, ale przecież i Must i OI mają w sobie cynamon... ![]() Cytat:
Cieszę się bardzo, że mam siostrę
|
|
|
#408 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Na wieczór wanilia Sephory ("deseczka & ciasteczko"
), Londynu już nie czuć.Może lżejsza wersja Euphorii, czyli Blossom? Podobna, ale cytrusowa i delikatna. |
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
L'Occitane Eau en Provence urocze na upały i miło że każdy pyta co to takiego bo takie energetyczne
![]() A na marginesie..glowa mi pęka, full problemów od poniedziałku. Mam dość
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Lovely SJP, jak na złość dzień był zupełnie nie-lovely
2 godziny snu, na uczelni od 8 do 19.40, 2 kolokwia, a potem jeszcze to pierwsze poprawiałam na konsulatcjach ![]() Rachelo - straszne to co piszesz, a może jakiś sport po prostu? Jedzenie jest strasznie przyjemne, ja od dziecka byłam potworym niejadkiem i chudzinką, od jakiegoś czasu uwielbiam jeść, całe szczęście mam szybką przemianę materii i cały czas mieszczę się w 34, ale problem polega na tym, że ja kompletnie nie czuję, że jestem najedzona... taki stan u mnie prawie nie występuje... potrafię jeść cały dzień i zastanawiam się czy nie kwalifikuję się na wizytę u jakiegoś lekarza
|
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hałas, potwór o wyłupiastych oczach i nabrzmiałych zyłach, nienawidze go... A ja nie wytrzymuję bełkotliwych wrzasków pijaków powracajacych z miasta dobrze po północy. Cisza jak makiem zasiał a oni w ryyyyyyyyyyk...i tak co dzień Rachelo gdzie Ty widzisz u siebie tłuszcz, uczysz sie to naturalne, ze łakniesz wszystkiego co dobre. |
||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się z Tobą Neonko.
Ja też mam dość Mojej nudnej pracy, głośnego miasta, moich słabostek. Chcę na wieś, chcę spokoju. Jestem zmęczona i nic mnie nie cieszy. Dawno nie byłam w takim stanie - mam nadzieję, że szybko minie. W dodatku moja mama ma problemy ze zdrowiem a cholerna służba zdrowia nie chce jej wysłać nawet na podstawowe badania. Boże w jakim ja kraju żyję, żeby żebrać o wizytę u specjalisty, czekać miesiąc między jedną a drugą i usłyszeć, że limity w tym roku wyczerpane...Przepraszam za OT ale musiałam sie "wypisać". A pachnieć mi się nie chce dzisiaj
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na powaznie; niewesolo brzmi to, co napisalas - mam nadzieje, ze kiedy przemeczenie minie, to spojrzysz na siebie laskawszym okiem |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo
_________________________ _____________________ A w temacie Aoud M. Micallef. Przerazona wizazowymi opiniami (i nie tylko) balam sie podchodzic do testow... Niepotrzebnie! Jest piekny! Juz dawno nic mnie az tak nie zafascynowalo. Na chwile obecna na 10pkt daje przynajmniej 12! ![]() P.S. Jutro tez bedzie Aoud ![]()
|
|
|
|
#415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Must baardzo mi sie podoba ![]() Cytat:
---------------------------------------------------------------------- A w temacie: po Scent Sheer nie ma śladu. Piekny ale nietrwały niestety. Dobrze, ze mam w małej pojemności - będę mogła nosić w torebce i dopsikiwać... A od wieczora testy, testy... opisałam w odpowiednim wątku. Teraz druga tura : PN - Organza Indecence LN - Must EDT(porównawczo) Wcześniej na LN miałam Kingdom - zmyłam co prawda, ale teraz widzę, ze trochę pozostał. Muszę przyznać, że zupełnie przypadkowa mieszanka Kingdom z Mustem wyszła zadziwiająco dobrze Taki odświeżony dokwiecony cynamon... Musze koniecznie spróbować kiedyś "nieprzypadkowo"
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2007-06-11 o 22:29 |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Beliczku jak dobrze Cię widzieć
PS. ach konie Homyku Ja dziś na ten upał skropiłam sie Cerutti 1881, a po południu odrobina jaśminowego Tesori (co TŻ zdążył skomentować - "co tak ciężko pachnie?" ) i testowo TTP (mniam)
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=tymena;4539777]Łączę się z Tobą Neonko.
Tak temat sluzby zdrowia nie jest mi obcy. W styczniu minal rok od czasu operacji guza mozgu mojej mamy,na bole glowy skarzyla sie 35 lat .35 lat leczylismy migreny!!!!! Mama po roku miala miec robiony kontrolny tomograf mamy czerwiec. Szalu dostaje. Najpierw czekalismy na wizyte do neurologa, ktora byla w marcu a potem na wizyte na tomograf. Mam nadzieje ze sie nie popsuje i w piatek zrobimy zdjecie. Potem czekamy na wynik-pewnie z 3 tyg. Ja mam juz dosyc. Wysiadam z tego pociagu. Czasami to jeszcze ludzie dokopuja nic tylko plakac mi sie chce.Walczyc Kasiu walczyc!!! Teraz to ja nie prosze o badania ja wymagam lub prosze o swistek pisemny od lekarza ze mama dnia tego i tego nie wymaga takich i takich badan. trudno ja za duzo przeszlam. W zyciu nie myslalam ze przyjdzie mi ratowac moja mame i blagac druga karetke o pomoc
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubie Musta, a o OI to chyba nie muszę pisać
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
To straszna historia Kasiu. Mam nadzieje, że szybko zrobicie te badania. Moja mama leczy się pół roku ale choroba strasznie szybko postępuje i proszę ją, żeby nie czekała miesiąc do kolejnej wizyty tylko poszła jutro i zażądała tego skierowania.
Ps. Właśnie wrociłam ze spaceru z psem, jaśminy tak pięknie pachna a mi smutno. |
|
|
|
#420 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Węch mnie zwodzi. Wczoraj Amarige Mariage pachniał jak kadzidło, a teraz jest bardzo słodki, z sokiem (malinowym?) i delikatną różą + piżmo. Zaraz pewnie znowu inaczej się rozwinie.
W każdym razie znów go testuję i za każdym razem inaczej pachnie. Czy któraś z was dałaby radę zrobić malutką choć próbeczkę Mauboussin? W zamian za coś innego, na PW mogę napisać co posiadam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

.

2 godziny snu, na uczelni od 8 do 19.40, 2 kolokwia, a potem jeszcze to pierwsze poprawiałam na konsulatcjach
) i testowo TTP (mniam)