![]() |
#3541 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Koty - część VIII
A miałaś Cat's Best ale ten gruby dla długowłosych kotów? My taki i mamy i nasze koty nie wynoszą praktycznie nic. Silikonowych nie używamy bo kiedyś przeczytałam, że kot może uznać za zabawkę i połknąć...
#3542 |
Zakorzenienie
|
Która będzie lepsza?
1. http://i-zoologiczny.pl/pl/p/BUSTER-...-jedzenie/4549 2. http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...zysmaki/334734
#3543 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45390780]Jeju ale słodkości, delicje. ![]() [/QUOTE] ![]() Kretka z labiryntu moje już bardzo szybko wyjadają, nie wiem, czy osiągniesz efekt spowolnienia jedzenia/zostawiania na później. To raczej w formie urozmaicenia i zabawy dla kotów. To drugie w sumie podobnie pewnie (choć nie mam i nie wiem, jak szybko jedzenia z tego znika). Wydaje mi się, że jednak zamknięte zabawki, nad którymi trzeba popracować, żeby chrupki wypadły, bardziej zdałyby egzamin. To co pokazałaś w linkach jest za łatwe ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2014-03-01 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja kafelki u papug i kuwetę odświeżam tym:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe..._kuwety/189885 Myję różnymi środkami (płynami do naczyń w gorącej wodzie) , a później właśnie sprej.
#3545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko czy na każdego kota zadziała zamknięta zabawka, gdzie nie widać, nie czuć, że jest jedzenie w środku? Np. to - http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...zysmaki/140670 - kot będzie wiedział, że tam jest jedzenie i ma sobie całe wyjąć turlaniem? ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myję kuwetę co tydzień, mydłem antybakteryjnym bezzapachowym, a potem odświeżam tym sprejem co Nimfa. Mała jest wrażliwa na zapachy, kiedyś po zmianie środka zaczęła posikiwać poza kuwetą. Ze 3 tyg. zajęło mi wpadnięcie na to, że to o to chodzi. Przebadałam ją, zanalizowałam zmiany jakie zaszły ostatnio, a o zmianie środka zapomniałam. Dopiero jak zobaczyłam, że obwąchuje brzeg kuwety, a potem zwiewa zamiast wejść, to mnie oświeciło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45390780]
A Felut jest taki słodki ... no nie wiem nie ma porównania... jak kot. ![]() ![]() ![]() Felut aż się zarumienił pod futerkiem! Cytat:
Fajna historia i fajne koty ![]() ![]() Cytat:
Felut też tak ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj? Patrzę, patrzę i nie widzę
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Suvia, dlatego myję (wszystko) ekologicznymi środkami czystości ![]()
#3549 | |
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Rozkosznie ![]()
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
a podlinkujesz jakie to konkretnie?
ja z soda kiedyś próbowałam, ale krótko ![]() bo serio, jak ostatnio pomyślę, o tych wszystkich świństwach, którymi myjemy powierzchnię i które potem wdychamy to mi słabiej
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Jak klikniesz w ten niebieski kwadracik koło mojego nicku w zacytowanym przeze mnie wczorajszym poście, to przeniesie cię do całego postu
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Daktylek, ślepa jestem ![]()
![]() |
#3553 |
KOTerator
|
Suvia siostro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
jakie linki?
![]() koty mnie obsiadly ![]()
#3555 | |
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Ja od 2 lat jestem na eko. Podlogi i wszystko co sie da myje parownica. Wc i zlew Domol eko z Rossmana. Tylko do zmywarki chemia idzie. Do prania tez, bo orzechy i kule sie nie sprawdziły.
#3557 |
|
#3558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie, mają wspólną. Jakoś się nią dzielą. Chrupkomaniakiem jest raczej Grubcio, Mała korzysta tylko jak zgłodnieje. Więc porcja jest raczej niewiele większa jak dla jednego kota. Do kuli dostają suche raz lub dwa razy dziennie (zależy jak jestem w domu). Na noc sypię im mniej więcej ok. 4 godziny po mokrym wieczornym. Chrupek starcza im na 1-2 godz. (chociaż często coś zostaje). Podobnie rano. One już są przyzwyczajone, że mokre dostają rano i wieczorem ok. 7/8, a suche ok. 11 (w południe i w nocy). I jak zapomnę dać to same się upomną. Czasem jak dałam im nawet razem z mokrym, to nie korzystały z kuli przez te kilka godzin, aż zgłodniały. Już są przyzwyczajone do takiego trybu. Jak wiem, że mnie dłużej nie będzie i nie dostaną któregoś mokrego o czasie, to wtedy sypię do kuli więcej i jedzą sobie powoli przez ten cały czas. Ja do prania używam taki płyn, kupuję w osiedlowej drogerii. Mają jeszcze inne produkry, ale jeszcze nie testowałam.
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
|
A drapaki jak czyścicie?
![]() |
#3560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo, tę żabkę kojarzę, nawet na osiedlu są te środki dostepne ![]() szczęściara! odkurzaczem ![]() chociaż mój drapak w porównaniu do waszych sprzętów, to takie maleństwo jest. Fela chętniej drapie kartony, a jeśli chodzi o spanie i zabawę to kompletnie olewała wysoki, wybajerzony drapak
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-03-01 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Wtajemniczenie
|
Odkurzam, a jak chcę przeczyścić na bieżąco z kłaków, to taką szczotką do kąpieli z rossmana (można odczepić rączkę, świetnie ściąga sierść z obicia na drapaku, kupiłam jedną specjalnie do tego celu).
Jak coś się ubrudzi to gąbką z ciepłą wodą (taką w miarę odciśniętą) i pozostawiam do wyschnięcia. Resztę legowisk, kocyków piorę w pralce raz na tydzień/dwa (zależy od sezonu i zrzucania futra).
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
http://organeo.pl/product-pol-673-Be...ch-500-ml.html
http://organeo.pl/product-pol-629-At...cytrusowy.html http://www.greenline-sklep.pl/p/30/9...czystosci.html http://organeo.pl/product-pol-628-At...r-Podloga.html http://www.greenline-sklep.pl/p/30/8...czystosci.html http://www.greenline-sklep.pl/p/209/...czystosci.html Z tańszych: http://frosch.pl/produkty.html http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...ve,106421,1653 http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...WC,117279,1608 W Lidlu zdarzają się - http://www.femia.pl/ekozycie/ekologi...nu-id-164.html
#3564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kula jest fajna, transparentna, z regulowanymi otworami, łatwa do umycia. Po tylu miesiącach nie widać dużych zniszczeń, jest trochę porysowana, ale niewiele. Widziałam je w Tesco Extra w Warszawie w październiku za niecałe 15 zł w różnych kolorach. Nawet się zastanawiałam czy jeszcze jednej nie wziąć.
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3566 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisałam, Mała od razu, Grubcio ok. tydzień (tyle trwało całkowite przejście na kulę, w międzyczasie korzystał i z miski i z kuli). Szkolenie zaczynałam od przysmaków, kładłam kulę przed kotem i pokazywałam mu, że jak się popchnie to wylatują.
Mała paca łapką i zbiera co wyszło. Grubcio przesuwa główką i od razu zjada co wypadnie.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-01 o 19:18 Powód: literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Bakusia powinna dostać medal. W lecznicy była grzeczna i miła, trzyosobowa obsługa chwaliła jej futerko. Przyjechałam po odbiór po 5 godzinach, leżała grzecznie w transporterku, na dźwięk mojego głosu ożywiła się i wystawiała łapki. Dostała chip średniej wielkości, ma wygolony kawałek futerka między łopatkami. Do narkozy dostała propofol. Ma założony 1 mały szew (nawet nie ma za co ciągnąć) na brzuszku, nie ma kubraczka. Nie interesuje się ranami (jeszcze dziurka po drenie na łapce), ale wiadomo, że to brudas mały. Po powrocie do domu miałam ją trzymać w transporterze, ale po krótkiej drzemce z butelką gorącej wody (akurat wyłączyli dziś ogrzewanie) zaczęła się bardzo rzucać, więc ją wypuściłam. Chodziła prawie zgrabnie, ale nie pozwalałam jej skakać, co oczywiście chciała co chwilę robić. Poszła do kuwety, strasznie dużo nasiurała, osikała sobie łapki i musiałam ją gonić, bo zostawiała pieczątki, a całkiem żwawo się poruszała. W końcu się poddała, przyszła na kolana i usnęła przytulona, więc ją owinęłam kocykiem, żeby się nie wychłodziła i tak sobie spałyśmy przy nudnym serialu. Daniels podchodzi do niej z troską i ostrożnością. Umył jej ranę po chipie, wącha, nic jej nie robi. Ona się go boi, nie prycha ani nie syczy, tylko przylatuje do mnie po ratunek. Nie odstępuje mnie na krok. Daniels kładzie się niedaleko niej, obserwuje ją, ale nie przytula się do niej. Zapłaciłam 220 zł, cena nie była promocyjna mimo że gabinet bierze udział w marcowej akcji. W odpowiedzi na zapytanie usłyszałam niejasne wyjaśnienie, że nie ten typ zabiegu i inne znieczulenie. Nie zrobiłam jej przez to badań krwi. Za 2 dni wizyta kontrolna i antybiotyk - i tu też się nieźle urządziłam, bo lecznica znajduje się w miejscu, do którego mam kiepski dojazd komunikacją miejską i jak się nie urwę z pracy wcześniej, to będę musiała iść do innego weta i zadzwonić do tamtego, aby go poinstruował, co musi podać kotu, co oczywiście już nie będzie bezpłatne. No i tyle, traumy nie ma, dziś jeszcze dostanie chrupki w siemieniu. Myślę, że cena bez promocji jest również atrakcyjna, bo opieka bardzo dobra, a kot jest po 12 godzinach jak nowy.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Raczkowanie
|
Zakonna, miałam go przez chwilę i faktycznie tak się nie roznosił, niemniej leń jestem i nie podobało mi się, że nie można go spuszczać w toalecie
![]() ![]() Kretka, dzięki za tę chemię, właśnie szukałam czegoś do mieszkania, co byłoby bezpieczne dla kocich łapek . Teoretycznie niby można czyścić sodą i octem spirytusowym -tanie, skuteczne, ale zapach do przyjemnych nie należy, niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamawiam kulę, mam nadzieję, że obie będą z jednej wspólnie korzystać. W sumie fajna to alternatywa dla miski, trochę zabawy przy tym jest. A niech mi z niej chętnie nie korzystają ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3570 |
Naczelna Nastolatka
|
ależ drewniany jak najbardziej można spuszczać w toalecie!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.