![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Dziewczyny ja chyba jestem jakas uwsteczniona. Dlaczego niektore z Was nie chca akurat tej szczepionki? Jakies wieksze zagrozenie ze soba niesie?
Wybaczcie glupie pytania, ale chyba ominelam dyskusje, jesli takowa byla... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||||
Rozeznanie
|
Cudny ten płaszczyk! Widziałam go dziś live i gdyby nie to, że mam już dla Mychy w zielone kropki, to na pewno bym wzięła. Też kocham pepco
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie Wy śliczne jesteście! Obie!!! ![]() ![]() Dobrej zabawy! ![]() Cytat:
A co do pogrubionego, to nawet JA to wiem, a jestem na forum od miesiąca ![]() Misiaeel, Silver - co do kontaktu tz z Młodą to faktycznie nie mam mu nic do zarzucenia. Ma swoje wtopy, ale naprawdę jest ok. Wszystko przy niej zrobi, tylko karmienie łyżeczką idzie mu gorzej. Za to w innych aspektach potrafi wkur***ć mnie niesamowicie. Na szczęście raczej wkur**ć niż zasmucić - zdenerwowanie pobudza mnie do działania, a smutek jest ogólnie chu*owy, także tego... ![]() ![]() Mam ochotę na jakiś obrzydliwie romantyczny film wieczorem. Idę czegoś poszukać ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Czytałam na ten temat na forach trochę i to był mój błąd, bo teraz się boję. Rozmawiałam z pediatrą Mychy na ten temat, niby mnie uspokoiła, ale tylko na trochę (tzn. na czas, kiedy przebywałam w gabinecie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |||
Konto usunięte
|
Na razie nie, z uwagi na opóźniony rozwój ruchowy, 24 marca neurolog (miał być 24 lutego no ale mi się rozłożyła gwiazda) i zgłosiłam to w poradni, kobiety sobie zanotowały że do tego czasu na pewno szczepienia nie będzie i wprost powiedziałam, że będę chciała odwlekać. Pomijam, że Dorotka nie chodzi a niechodzących dzieci nie szczepią (nie wiem, czy to norma).
Cytat:
śliczna kobieta jesteś, masz bardzo oryginalną urodę a w ogóle ostatnio to oglądałam Szpilki na Giewoncie i szalenie mi się z tą panią kojarzysz: http://www.filmweb.pl/person/Anna+Czartoryska-138878 macie tak samo niepokojące spojrzenie, oczy ![]() Cytat:
jeszcze kilka lat temu ta szczepionka była podawana po 6rż, bo to są 3 mocne choroby jednocześnie jak Ultra podaje - były podejrzenia, że powoduje autyzm ale to nie do końca tak, po prostu podaje się ją w momencie, kiedy autyzm zaczyna z dziecka wychodzić i rodzice automatycznie kojarzyli te fakty Autyzm zazwyczaj wychodzi po roku/półtora ale to nie tak, że jest idealnie zdrowe dziecko, idealne zachowanie, reakcje - i nagle autyzm bardzo często te dzieci są krzykliwe, niespokojne, płaczliwe, jakby ciągle pobudzone, nadwrażliwe na bodźce - a po roku/półtora, kiedy dziecko zaczyna chodzić- świat zaczyna bardziej docierać a autyzm tego nie lubi ALE zasada jest jedna: jeśli dziecko jest wcześniakiem/ma problemy neurologiczne zawsze jest podstawa do odroczenia dlatego ja odraczam, mimo, że problemów jako takich neurologicznych nie ma - bo nasze opóźnienie nie ma podstaw neuro ale szczepionka przynajmniej na jakiś czas osłabia, ja nie zaryzykuję cofki rozwojowej Cytat:
Jak wyżej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Jestem...nadrabiam-ale jak na sobotę to trochę naprodukowalyscie.
ULTRA ja z Pragi PŁd (okolice Promenady)pochodzę, ale obecnie do męża się przeniosłam i mieszkam w Sulejówku..ale to rzut beret w sumie, bo do rodziców jadę autem 15 min. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z Pragi Pd. czy Sulejówka do Gdańska to trochę dalej niż rzut beretem ![]() ![]() Lecę na film ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam
![]() ![]() ![]() ![]() Do lata jeszcze trochę czasu więc może uda mi się ![]() Idę oglądać film z mężem ![]() ![]()
#877 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45392273]Była szczepionka, Agatka z 2010 jest i szczepiona.[/QUOTE]
No właśnie Zosia też 2010. Odraczasz szczepienie? Ja chyba też się na to zdecyduję, nie podoba mi się ta szczepionka, a chyba bez problemu mogę ją przesunąć o jakiś czas, co? Ile można? |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Ja tez od poniedziałku biegam 5x w tyg
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..ostatnio pisałam o puzzlach..że u nas wiecznie fruwają..no i dziś kupiliśmy mały dywanik w ich miejsce, ale w tesco były puzzle 4szt o wymiarze 60cmX60cm...fajne i grube, tyle że ja musiałabym kupić 2 paczki, a jedna kosztuje 60zl, sa tez takie na all tyle że jednokolorowe i po 50zl.fajne bo gładkie bez żadnych w środki dodatkowych atrakcji...
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
ULTRA, widze, ze slawa niedzielnego sniadania sie niesie
![]() Dziekuje Tobie i SZAJCE za wyjasnienie. Jak napisalyscie o tym autyzmie to juz skojarzylam. slyszalam o tyn. Kurde, SZAJA, czyli Ty odwlekasz... I bedziesz miec na to papier od neuro tak? W sumie Kuba tez niby opozniony, sam nie chodzi, ale neurologicznie wszystko ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A więc MAJULMI to do Ciebie było ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Co do obcinania włosków..wiecie u nas już kilkakrotnie byly obcinane...no w innym wypadku Antoś mógłby być już Antoniną ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Są jakieś nowe wieści od Sylwii? Jak tam Bartuś? Charliz obyście jak najszybciej wyszły z Olą ze szpitala, zdrówka! I ja też spałam z Ewą w dziecięcym łóżeczku i pielęgniarki się ze mnie nabijały, ale żadna nie miała o to pretensji, ba, nawet lekarze nic nie mówili ![]() Nawijko my też odraczamy to szczepienie, ale zapomniałam neurolog ostatnio poprosić o jakiś kwit, bo gadałam z nią o znieczuleniach. I też nie mamy żadnych zaburzeń neurologicznych, ale jednak się boję teraz szczepić, poczekam jeszcze jakiś czas. Majulmi co do tego karobu to ja się skusiłam kiedyś na melasę, bo takie to super zdrowe i w ogóle, ale powiem Ci tak, słoik stoi prawie cały, nie potrafię się zbytnio zmusić, żeby to jeść. Słodkie to jak jasna cholera i z takim dziwnym posmakiem, ni to lukrecja ni to "coś". Little jakie fajne pepcowe zakupy! I też mamy te legginsy, rozmiar 92 ![]() Yellow mnie też się podobają Twoje oczy ![]() Szaja miałam Ci wcześniej pisać, że taki fajny optymizm bije z Twoich postów o Twojej przyszłej klasie, bardzo miło się to czyta ![]() ![]() Insolito głowa do góry! Piotruś lubi suszone morele? Na pewno wyniki szybko się poprawią ![]() Lenova niefajnie się Twoja mama zachowuje, nie powinna tak robić, Blanka jest Twoją córeczką, a ona choć bardzo ważna to jest babcią i tej roli powinna się trzymać. Ściskam ![]() Tress cieszę się, że już lepiej z Olą ![]() Bokeh, ale fajna kurteczka ![]() Nawijko, Aga, Fewciu dziękuję za miłe słowa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Głównie analizami kosztowymi, prognozą kosztów na koniec miesiąca / roku na bazie informacji z innych działów, budżetami, dostarczaniem innym działom informacji o rentowności ich projektów itd. Praca trochę z ludźmi, spoooro z excelem ![]() Nie wiem dokładnie co Cię interesuje, jakby Cię interesowały jakieś inne szczegóły to napisz mi prywatną wiadomość. A Ty czym się zajmujesz, skoro interesują Cię takie tematy? Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45389196]MaJulMi o czym wy piszecie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
A Ty czym się zajmujesz? Super zakupy ![]() Cytat:
![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-03-01 o 21:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie to będę marudziła w poradni ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() Dzis tylko na szybcika melduje, że wyszlismy po południu ze szpitala, mamy inhalacje w domu jeszcze przez parę dni, ale Bartulo juz w porzadku ![]() ![]() ![]() Wiem, ze nie ma sie czym chwalic, ale mój dziec był jedynym sposród 24 na oddziale, który nie dał sie przebadac na ani jednym obchodzie..... Wył wyciem jednostajnym nasilonym jak tylko zobaczyl tabun lekarzy wchodzących do sali.... Co zaowocowało o☠☠☠☠☠☠☠em przy pierwszej wizycie, no bo ordynator oburzona, ze dziecko płacze i ona nie slyszy jak bada i jak to pani nie moze go uspokoic? Przy drugiej wizycie w pięcioro próbowalismy go zabawiac zeby przestał wyc chociaz na kilkanascie sekund, bezskutecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym dziec wył rowniez przy kazdym blizszym kontakcie z pielęgniarką, nawet przechodzącą obok oraz z salowymi czy paniami roznoszącymi jedzenie-czyli widząc kazdego kto nosil fartuch jakiegokolwiek koloru w odleglosci metra od siebie..... Ogólnie rzecz biorac przewył prawie 4 dni, wyłaczając czas, w którym spał, siedział w sali sam na sam ze mną lub na swietlicy gdzie kitle sie nie pojawiały... Dodatkiem do wyjca była prakrtycznie całkowita naręcznosc, skutkiem czego mój kregosłup woła o zmiłowanie- 10,700 Bartulo wazy to sobie bicepsa podrobiłam ![]() Jeszcze jednym prezentem dla mojego kręgosłupa był fakt, ze spałam z dzieciem na łózku, gdyż bałam sie wsadzac go do tego metalowego kojca, bo łapkami machal i obawiałam sie o wenflon a potem kaszlał to go krztusiło. No to sobie kimalismy- dziec zajmował oczywiscie z 80% miejsca, zostawiajac mi pasek szerokosci jakichs 30 cm ![]() Z dobrych wiadomosci- juz 5 nocy z rzedu Bartulo spi bez pobudki ![]() ![]() ![]() to sobie ponarzekałam i moge isc spac ![]() Od jutra postaram sie byc na bieżaco, bo tego co naprodukowałyscie nie nadrobię za Chiny ludowe, a nawet za Japonie, jakby Meneq chciała odstąpic ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja nie obcinam, ale nam włoski urodzeniowe wypadły ok.4-6 miesiąc. I teraz mamy grube i mocne, same gęstnieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Debrah my mamy taki http://www.belle-petite.pl/kocyk-min...-cm,3,382,127z tym, że szaro- pomarańczowy i tak: jest mega ciepły my używamy zamiast kołderki. Filip całą zimę pod nim przespał. Jak by to można powiedzieć jest ciężki w porównaniu do akrylowych czy innych kocyków, bardzo przyjemny. W lato nie używaliśmy. Cytat:
![]() ajj na samo słowo szpital dostaje gęsiej skórki, już mam przed oczami te dwa pobyty z Filipem ![]() Cytat:
![]() ja się tak czułam przez ostatnie dwa tygodnie, dół jak stąd do jądra ziemii, brak pracy, kłótnie z Tż, ogólnie brak chęci do życia, ale powoli, powoli dochodzę do siebie Melduje się w nowym wątku, szybko co nie? ale jak wyżej napisałam miałam doła, podczytywałam Was, bo przecież bez Was to się żyć nie da, ale ciężko mi się było wbić z tym wisielczym humorem. Ale jest już lepiej, złożyłam pierwsze Cv i w tą środę idę na rozmowę w sprawie pracy, nie powiem s.r.am po gaciach, ale może się coś ruszy. Dużo zdrówka dla naszych chorowitków ![]()
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 ![]() Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-03-01 o 21:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Majulmi...jestem za..to trza tez charlizz zbalamucic na spotkanko... Daleko nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-01 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||||
Rozeznanie
|
Przerwa w filmie, więc czytam, by nie narobić sobie zaległości
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do ćwiczeń, to ja wreszcie od 2 tygodni wróciłam - póki co do treningów w domu i powiem Ci, że po 3-miesiecznej przerwie spowodowanej "niechcemisięswem" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I fajnie, ze już jesteś ![]() Cytat:
Dobrej nocy, dziewczęta! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta jakie wspaniałe wiadomości! Bardzo się cieszę że jesteście w domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Super! Tylko Lenova coś pisała że już się przeprowadziła z tych okolic... No chyba że tu wraca czasem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Sylwia super że w domku już!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas było na odwrót Filip jako jedyny z tych mniejszych dzieciaczków dawał się badać na obchodach, dziękuje ![]()
![]() |
#896 |
Wtajemniczenie
|
Sylwietta bardzo się cieszę, że już w domku jesteście
![]() ![]() ![]()
#897 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia, super że już jesteście w domu!
![]() Bidulki z was, tyle musieliście przejść ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
Sylwia, uff! może normalnie się wyśpisz teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
a tak btw powiem Wam, że jestem przerażona tym co się na Ukrainie dzieje:/ wojna będzie?:/
#900 |
Raczkowanie
|
zostawiłam zdjęcia w k.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.