|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy dzisiaj u lekarza i twierdzi,ze maly jest zdrowy...hmmm ja nie wiem, czy zdrowe dzieci placza po kilkanascie godzin dziennie.... Nie pamietam kiedy mialam czas wypic spokojnie herbate, wklepac balsam, czy uczesac wlosy....Nie wspomne o normalnym obiedzie..Efekt jest taki, ze podczas ciazy przytylam 8 kg, a teraz 3 tygodnie po porodzie mam minus 14 kg....AAAA w przeciagu 3 tygodni urosl 4 mc ![]() Ja Was przepraszam, ale srednio wychodzi mi regularne udzielanie sie . Jak juz malemu uda sie zasnac, to siedze i patrze w sufit i ciesze cisza... |
||
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Kefi nie jestem w stanie ogarnac tego co sie dzieje... serio. Badz silna ja mocno trzymam kciuki za was...
Ja dzis zostawiam Borysa na spacerze z tesciami, niewiem jak to przezyje,ja jestem na ich punkcie ostro przewrazliwiona... na sama mysl dopada mnie "lwica".... moim rodzicom luzik ale tesciom, moze nie tesciom co tesciowi ;( nie ufam mu za grosz. Tesciowa ok nie ma sprawy ale jak on jest to.... eh boje sie serio. Idziemy na obiad do restauracji a w tym czasie oni beda sobie spacerowac.... U nas nocka bardz dobra. Zasnal o 21 pobudka o 2 i przed 6 bajkaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2973 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45387443]Wczoraj przeżyłam straszny wieczór koło 21 zrobiliśmy Ali kąpiel i to był dramat. Strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić do 2 w nocy. [/QUOTE] o qrcze. ciekawe czy toprzez kapiel czy cos ja rozbolało w tym czasie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do jedzenia-od jedzenia ryzu w nadmiarze doprowadzisz do zatwardzenia u siebie i dziecka. zielony ogórek to sama chemia teraz i stawiam ze po tej chemii dziec ma krosty. co do diety zadzwon do doradcy laktacyjnego bo sie zafiksujesz. pomysl czego ty dostarczysz w pokarmie dziecku jedzac sam ryz i ziemniaki? niczego...musisz jesc i pic i to rózne rzeczy. Nabiał mozesz odstawic ale mieso? gotoweane, robione na parze, pieczone nie powinno zaszkodzic.
|
|
#2974 |
|
Rozeznanie
|
Witam się . Nadal zapakowana. Leze Na sali i czekam aż cos ruszy . Po badaniach dostalam tabletke dopochwowo i czekam , jak nie to jutro powtórka i chyba kroplowka. Oczywiście nic się nie zaczyna bo po co. Leze Na sali poporodowej z dziewczyna co ma malucha juz parzy sobie.
Roane gratulacje . Brak polskich znaków ale pisanie z telefonu jest okropne ....
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Em ma kiedy zaczynanie z rozszerzaniem diety u Doris?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak chodziłam po korytarzu i czekałam a jak widziałam biegnące dziewczyny na porodówkę to mnie szlag jasny brał z zazdrości
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
A co do nosidelek dla niemowlat znalazlam takie
:http://mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plus Niby dla takich maluchow juz moga byc
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Roane GRATULACJE - w końcu masz malucha przy sobie. Poród kleszczowy nie brzmi dobrze ale najważniejsze, że masz to już za sobą.
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
Brawa dla ROANE i Mikołaja! MUMINKU kciuki dla ciebie, oby poszło szybko i mało boleśnie!
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie bedzie trwalo wieki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2981 |
|
Gang Iren
|
Muminek
|
#2982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przy takiej pogodzie szkoda czasu na werandowanie moim zdaniem. a do suchej skóry polecam krem hippa z zieloną nakretką dzisiejszy dzień mija nam na marudzeniu, jestem z młodą sama, więc mój ukł nerwowy lekko już szwankuje.
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za banany i kciuki. Powiem wam ze mimo iż to początek to psychicznie Juz ze mną źle . Mam dość czekania , obok dziewczyna ma slodkiego maluszka tuli go , karmi itd a Ja leze juz prawie 9 godzin po podaniu leku i oprucz skorczu w lydce nie mam nic. Czemu u innych idzie poród sam, po wywołaniu Tez u innych rusza a moja osoba jest jakąś leniwa i nie ogarnieta żeby dziecko urodzić
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-03-01 o 17:44 |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów, kupiłam stanik alles-a model sara. Osz kurna ale cycki odpoczywają.... potestuję porę dni i jak będzie OK to na all kupię jeszcze ze dwa jakieś bo w sklepie drożej ale było mi wszystko jedno.
Rozmiar który wzięłam to 80 E ![]() zostawiłam małża z małym i ze 100 ml mleka- Adaś pochłonął wszystko i jak przyszłam to pierwsze co to cycek był grany a mój mąz się cieszył że karmił małego
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-03-01 o 18:15 |
|
|
|
#2985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też miałam moment załamania psychicznego, jak po dwóch godzinach parcia lekarz mi powiedział że nic z tego raczej i kleszcze. Na szczęście trafiłam na lekarza z powołania i z duszą, facet natychmiast to zauważył i chyba dzięki niemu skończyło się szczęśliwie, jakoś tak motywacyjnie mnie zagadał... Nie łam się, już bardzo maleńko zostało do mety. I powiem Ci że jakkolwiek trudno w to uwierzyć, dziewczyny prawdę pisały - nieważne jak straszny był ból, ten moment kiedy kładą Ci na piersi zakrwawione i oblepione cholera wie czym dziecko, które dodatkowo ryczy jak nakręcone - momentalnie znikają myśli o bólu oraz chęć popłenienia samobójstwa bądź zabójstwa na sprawcy nieszczęść - ojcu ![]() Patrzę na synusia i mój Ci on, wszystkiego był wart Dziecko dziewczyny z sali płacze jak owieczka. Robi takie cichutkie "me e me e me e". Jak pierwszy raz to usłyszałam, to zaczęłam się śmiać. To był błąd, myślałam że pewne części ciała zaraz własnoręcznie sobie urżnę, tak bolało. Nauczka - nigdy nie śmiać się z niemowląt ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Nie dołuj się, może jeszcze wyjdziesz na tym całkiem nieźle ![]() Mikołaj trzyma za Ciebie kciuki. On odziedziczył rączki po tatusiu - ma niesamowicie długi palce, przymurowało mnie jak to pierwszy raz zobaczyłam - wogóle jego rączki nie wyglądają niemowlęco. Trzymamy za Ciebie i malutkiego bardzo długi kciuki ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Apropo diety matki karmiącej - nikt w szpitalu nie wspomniał ani słowem o czymkolwiek w tym stylu. W sumie dzisiaj, z produktów "złych" dostałam między innymi masło, mleko, czarną herbatę, propozycję kawy, cebulę, kapustę, ser żółty, pomidory ze skórką, i dżem pomarańczowy Ale dżemu nie jadłam, bo stwierdziłam że to będzie żaden grzech żywnościowy - sądzę że koło pomarańczy to on raczej nie leżał ![]() Położne są bardzo miłe i pomagają we wszystkim. Jedna o czwartej w nocy pokazywała mi jak mam dziecko przewinąć, nie widać było po niej żadnego pośpiechu czy zniecierpliwienia, przeciwnie, jeszcze się upewniała że wszystko rozumiem. Rano przyszła kobieta która uczyła kąpać dziecko i tak samo - wykład z prezentacją, i trzysta pytań z cyklu "czy wszystko rozumiem". Dostałam kartkę do wypełniania o której jadł, jak długo, i ile pieluch zafajdał, i regularnie któraś przychodzi, zagląda w tę kartkę, i pyta jak poszło karmienie, i standardowo czy nie trzeba pomocy. W pierwszej chwili byłam przerażona jak mnie samą z nim zostawili, ale położna chyba się zorientowała, bo zaglądała bardzo często, pomagała mi go przystawić, zagadywała, mimo że byłam wyczerpana po porodzie po kilku godzinach przerażenie zniknęło. Nie wyobrażam sobie jak bardzo gówniano czułabym się, potraktowana przez jakieś położne jak z prlu gdzieś w jakimś szpitalu w PL. A doradca laktacyjny która mnie nawiedziła, to jakaś kobieta magik od cycków i dzieci. W dwie minuty sprawiła że młody przyssał się momentalnie, i ciumkał jak szalony przez 20 minut non stop. Tak się zmęczył że nawet nie kwęknął potem, po prostu poszedł spać ![]() Wogóle muszę Wam powiedzieć, że czytałam co piszecie o tym jak dzieci non stop płaczą i się centralnie zastanawiałam, jak ja to zniosę. I odpukać Mikołajek od urodzenia płakał w sumie może z godzinę. Nie wiem czy to skutek wyczerpania czy co, ale siedzę w szpitalu i się nudzę, bo on śpi i tyle A że godziny odwiedzin są bardzo ograniczone i ochrona skrupulatnie pilnuje, to nawet TŻ za długo nie może z nami posiedzieć. Wszystkie dzieci wkoło ryczą i ryczą, a Mikołajek po prostu ciumka lub lula Tak na serio płakał tylko po kąpieli, ale to przy myciu główki - ma ją mocno posiniaczoną po kleszczach.
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też było 15 godzin, ale na szczęście obyło się bez interwencji (choć było blisko). Współczuję kleszczy. Super, że synuś grzeczny i spokojny.Cytat:
![]() Nie martw się, niedługo już będzie przy Tobie, to naprawdę już sama końcówka. Perfuzja, zazdroszczę wolnego dnia.
|
||
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
To jak ubrać małą na spacer 20 min przy +8 st.?
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakładam pajacyka bawelnianego, kombinezon misiowy, bawełnianą czapkę i przykrywam kocykiem.
|
#2991 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się jeszcze nie ogarnęłam do końca, to pewnie przez moją anemię, biorę hemofer ale jakichś spektakularnych efektów to nie daje. Moja córcia jest raczej spokojna ale zaczyna ją męczyć brzuszek, często płacze od 23 do 2 w nocy, płacz narastający, 3 minuty przerwy i znów. Serce mi pęka bardziej niż moje krocze podczas porodu (tak tak to moja trauma) Mój tata przywiózł mi już SabSimplex z Niemiec ale Łucja jeszcze za mała na ten specyfik, w przyszłym tygodniu wybieramy się do pediatry zobaczymy co powie. Dalej karmimy mieszanie, przy mojej ilości mleka to konieczność ale mała ma już 3700 także jest dobrze. W ogóle jedną pierś mam dwa razy większą od drugiej i jest w niej 2 razy więcej mleka czyli 50 ml do 20 Roane Gratuluję synka i współczuję przeżyć. Muminku Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło szybko. |
||
|
|
|
#2992 |
|
Gang Iren
|
Znowu mam wieczór z beksą. To już chyba ze trzy tygodnie trwa.
No nic muszę pocieszać się tym,że nic nie trwa wiecznie i kiedyś tewieczorne koncerty się skończą... mam nadzieję że jeszcze w tym roku
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Bo co jak co ale wy rozumiecie.
Cos się chyba zaczyna dziać bo boli mnie brzch czasem kręgosłup i wycieklo ze mnie trochę podkrwawionego sluzu .... Oby to byl dobry znak.
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, może Twoja położna ma jakieś doswiadczenia i coś wskazuje, że lepiej od 4.tygodnia? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dziewczyny, aż głupio pytać, ale co dają i jak wyglądają te muszle laktacyjne? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mam nadzieje, ze kiedys ustali sobie jako tako rytm dnia i nie bedzie tyle plakal ![]() Cytat:
Zaczelismy ogladac z mezem "Grawitacje" . Efekty 3D naprawde super, no i niestety to by bylo na tyle jesli chodzi o plusy tego filmu. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda... Moj maz usnal w fotelu i wylaczylismy po 50minutach Ide spac, a Wam i sobie zycze w miare przespanej nocki. |
||
|
|
|
#2999 |
|
Gang Iren
|
Wiecie co? Jeszcze trzy dni i teściowa wylatuje.
Dokładnie we wtorek wieczorem. Chyba zrobię imprezę z tego powodu ![]() Już nie mogę się doczekać...
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Ja zakładam body bawełniane z długim rekawem, rajstopy, spodenki, skarpetki, polarowa kurtke, bawełniana czapke i przykrywam kocykiem.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

bajka
dzięki Wam pozostaje zdrowa na umyśle
koło 21 zrobiliśmy Ali kąpiel i to był dramat. Strasznie płakała i nie
Dziś było jeszcze gorzej - dopadło Jadzię. Stawiam na mleko bo dwa dni temu przeszliśmy u niej na Enfamila. Kurde już nie wiem jakie mleko mam im kupować, żeby było dobrze
A ja zjadłam kanapki z wędliną drobiową
I jak wstaję to się wysuwa

to nie bedzie trwalo wieki 

16.06.2012 

, może Twoja położna ma jakieś doswiadczenia i coś wskazuje, że lepiej od 4.tygodnia?