Ostatnio obejrzane filmy cz. VI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 23:49   #61
Candy_lips
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI

Coś mi się zachciało obejrzeć coś z filmów telewizyjnych: niewymagające, często nudne jak teraz oglądam, ale włączyłam.

No i tak:

"Gdzie jest moje dziecko?" (2007)- właśnie jeden z tych telewizyjnych. No dla mnie taki nudnawy, ale nie ma co wiele po telewizyjnym oczekiwać. Kiedyś jak miałam z 13-14 lat i nie widziałam jeszcze wielu filmów, to oglądałam w TV filmy telewizyjne i mi się podobały, ale teraz widziałam więcej, wymagania większe, to i bardziej mnie nudą te telewizyjne filmy. Już nie mogłabym ich tak często oglądać No, ale potem się rozkręca, coś się dzieje, nie ma szału, wszystko do przewidzenia, ale w tych filmach tak jest. Mimo wszystko temat ciekawy, obejrzeć można bez bólu, temat porusza ważny. Nie jest więc źle, dlatego daję 6/10. A te nudne fragmenty można wybaczyć.

"Koszmar matki" (2012)- kolejny telewizyjny, nie wiem co mnie wzięło, dawno ich nie oglądałam, a tu nagle włączyłam. Ten jednak moim zdaniem lepszy od pierwszego, ciekawszy, choć też nie zaskakuje. Postać dziewczyny dosyć ciekawa, gdyby zrobili to z lepszymi aktorami było lepiej, ale tak jak jest, to też nieźle jak na telewizyjny film. Chłopak oglądający to pewnie nie chciałby nigdy trafić na taką dziewczynę, no okropna dziewczyna Dosyć ciekawy film na telewizyjne jak pisałam, myślę, że w swoim gatunku tych telewizyjnych zasługuje 7/10, uważam warto obejrzeć. Jednym słowem: jak dla mnie dobry film w swoim gatunku, zaskoczył mnie na plus, bo myślałam, że będzie gorszy- jak to często produkcje telewizyjne, a było nieźle

"Królowa balu" (2011)- to znowuż taka głupiutka komedyjka, opis od razu to zwiastował. No, ale miałam na taką głupiutką komedię ochotę. Myślałam też, że może pośmieję się trochę. Jednak jakoś mało do śmiania się, na innych głupiutkich komediach zazwyczaj więcej było zabawnych sytuacji. Tutaj mi trochę tego zabrakło. Oglądało mi się nie najgorzej, ale też nie było jakichś fajnych odczuć, jakie powinny być moim zdaniem nawet na takiej głupiutkiej komedii. Dlatego średnio, oceniam na 5/10.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:18   #62
Ervisha
Zakorzenienie

Wczoraj tak pstrykałam kanałami i natrafiłam na American Psycho 2... film wg. bez sensu, ale oglądałam bo zasnąć nie mogłam.. tak mnie zanudził, że potem zasnęłam bez problemu

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:09   #63
iixi
Zakorzenienie

Kraina lodu - fajna bajka, chyba jedna z lepszych jaką oglądałam od dłuższego czasu. na plus, że w większej części śpiewana - podobało mi się to. Ogólnie super, warto obejrzeć. 8/10

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:10   #64
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Diana-- a mnie nie rozczarował. Dostalam to, czego się spodziewałam. Historia kobiety, najsłynniejszej kobiety na świecie, która przed mediami jest silna, uwielbiana przez ludzi, niosąca pomoc. Lecz prywatnie to osoba pragnąca miłości, czułości, przyjaźni, jak każdy z nas. Może zabrakło mi scen z wypadku i autentycznych zdjęć czy nagrań, ale pokojnie mogę dać 7/10, bo podobało mi się i dobrze oglądało.
Stary 2014-03-01, 12:48   #65
yoona
Zakorzenienie

Rzeź- podchodziłam do tego filmu jak pies do jeża. Obejrzałam i...jestem zachwycona! DAWNo się tak nie uśmiałam, przecudna gra aktorska, wspaniałe dialogi, świetnie zarysowane postacie...jeden z lepszych filmów jakie widziałam . Musze sie zabrac za inne filmy Polańskiego.10/10

Kapitan Philips- dobry, trzyma w napięciu, początkowo nie byłam zachwycona, ale potem coraz lepiej no i świetny Tom Hanks. płakałam na końcu 8/10

Jack Strong- tutaj może będę nieobiektywna, bo uwielbiam Dorocińskiego. Film ciekawy, dobrze oddaje atmosfere, nie nudziłam się ani chwili. Zainteresowałam się dzięki temu filmowi historią Polskie wlatach 70-80 i sporo na ten temat zaczełam czytac.8/10

Wałęsa. Człowiek z nadziei- na fali powyższego zainteresowania machnęłam też ten. Ciekawy, niesie emocje, ale jednak czegoś mi zabrakło. Podobały mi się prawdziwe wstawki z tamtego okresu. 7/10

Her- inny, z pomysłem. Daje do myślenia, zmusza do refleksji, jednak momentami trochę mnie nudził. Poza tym sztuczna inteligencja jest jedna z rzeczy, która przeraża mnie najbardziej na swiecie.6/10

Koneser- tutaj historia ciekawa, Rush świetny, jednak całośc dla mnie trochę nudnawa i mdła. Moim zdaniem film miał większy potencjał. aha no i dośc przewidywalny jak dla mnie. 5/10

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2014-03-01 o 19:43
yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 16:26   #66
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Rzex- podchodziłam do tego filmu jak pies do jeża. Obejrzałam i...jestem zachwycona! DAWNo się tak nie uśmiałam, przecudna gra aktorska, wspaniałe dialogi, świetnie zarysowane postacie...jeden z lepszych filmów jakie widziałam . Musze sie zabrac za inne filmy Polańskiego.10/10
Ja Polańskiego uwielbiam, widziałam prawie wszystkie jego filmy. Tylko takiego jak Rzeź nie ma, reszta to thrillery, czasem tylko z pewną dawką humoru. Wenus w futrze jest też ponoć komediowa, ale nie miałam jeszcze okazji obejrzeć niestety.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2014-03-01 o 16:28
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:21   #67
Ervisha
Zakorzenienie

Zaczęłam oglądac film Kolekcjoner, ale po 30 minutach wyłączyłam.. nie spodobał mi się

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:44   #68
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Ja Polańskiego uwielbiam, widziałam prawie wszystkie jego filmy. Tylko takiego jak Rzeź nie ma, reszta to thrillery, czasem tylko z pewną dawką humoru. Wenus w futrze jest też ponoć komediowa, ale nie miałam jeszcze okazji obejrzeć niestety.

no wlasnie slyszalam ze Wenus w futrze jak sie uprzec mozna uznac za podobne do Rzezi.

Ja dzis albo Frozen albo Ryzykantka

Blogowy świat

Stary 2014-03-01, 20:43   #69
nikita343
Zakorzenienie

Homefront(2013)-film akcji z Jasonem Stathmanem.jest agentem wydziału do walki z narkotykami, który właśnie przeszedł na emeryturę.Podczas ostatniej akcji nieszczęśliwie podpadł bossowi narkotykowemu. Postanawia przeprowadzić się do małego miasteczka wraz z córką by żyć w spokoju. Niestety staje się inaczej.
Plus obsada Winona Ryder, James Franco i Kate Bosworth jako narkomanka.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:55   #70
minka-80
...po prostu być.

Po raz kolejny :
"Ich własna liga" wcześniej oceniłam go 8/10, ale dziś doszłam do wniosku że go uwielbiam. Może nie jest doskonały, ale mogę go oglądać za każdym razem jak mam okazję. Zmieniam na 10/10.

Edytowane przez minka-80
Czas edycji: 2014-03-01 o 21:57
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:15   #71
chwast
Zakorzenienie

The great Gatsby - ma-sa-kra.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 22:35   #72
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dlaczego?

lanavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 22:41   #73
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Nudny, bardziej łzawy niż książka, gdyby nie Di Caprio to nie byłoby nawet czego komentować, czasem strasznie słabe albo przesadzone efekty specjalne - przez pewien czas myślałam, że film jest robiony na "teatralny" niestety nie był...
Aha no i myślałam, że oryginalna forma nieco pomieszanie stylu nowocznego itd - ale niestety nic z tego nie wyniknęło, po prostu wsadzone, zmieszane i tyle i w sumie nie wiadomo o co reżyserowi chodziło.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-03-01 o 22:42
Stary 2014-03-02, 07:16   #74
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Nudny, bardziej łzawy niż książka, gdyby nie Di Caprio to nie byłoby nawet czego komentować, czasem strasznie słabe albo przesadzone efekty specjalne - przez pewien czas myślałam, że film jest robiony na "teatralny" niestety nie był...
Aha no i myślałam, że oryginalna forma nieco pomieszanie stylu nowocznego itd - ale niestety nic z tego nie wyniknęło, po prostu wsadzone, zmieszane i tyle i w sumie nie wiadomo o co reżyserowi chodziło.
kwestia podejścia spodziewałaś się na ekranie tego co przeczytałaś, w takim stylu i klimacie, a twórcy mieli całkiem odmienny pomysł

Ludzkie dzieci (5/10) - zapowiadało się świetnie, początek mnie zaciekawił, a potem polecieli schematem i przewidywalnością. Wynudziłam się, zabrakło im powera na realizacje ciekawego pomysłu

5x2 pięć razy we dwoje (3/10) - no niby fajnie że pokazali historię związku od końca do początku, ale taki surowy obraz, podejście do tematu jakoś mnie nie przekonał

One Chance (5/10) - pocieszny, zabawny, przyjemny - w sam raz na odprężenie po pracy dobrze zagrany, dość wiernie odtworzona historia Paula Pottsa, ale żeby piać z zachwytu? bez przesady.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 08:33   #75
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się strasznie podobał ten film akurat. piękny był.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 10:21   #76
Naomi21
Zakorzenienie

Mnie też "Wielki Gatsby" wynudził (książka zresztą też). Ale jakiś bardzo zły nie był, miał sporo plusów
Stary 2014-03-02, 12:19   #77
dziewczyna__Bonda
Raczkowanie

Spotkanie
Stary 2014-03-02, 12:46   #78
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
kwestia podejścia spodziewałaś się na ekranie tego co przeczytałaś, w takim stylu i klimacie, a twórcy mieli całkiem odmienny pomysł
nie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Mnie też "Wielki Gatsby" wynudził (książka zresztą też). Ale jakiś bardzo zły nie był, miał sporo plusów
no spoko sie ogladalo, ale zbyt holiludzki szkoda
Stary 2014-03-02, 12:59   #79
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

no spoko sie ogladalo, ale zbyt holiludzki szkoda
właśnie taki był cel..

Endless Love (4/10) - nie dość że to remake to jeszcze nie wnosi noc nowego. Ani dobrej gry aktorskiej, ani urozmaicenia fabuły, ani chociażby minimalnego zaskoczenia widza. Wszystko już było i to lepiej zagrane. Marne dialogi, głupiutkie zachowania i powielanie utartych schematów. Klimatu też zabrakło, a na to najbardziej liczyłam.. Jedynym plusem filmu jest całkiem przyjemny soundtrack za to 3 pkt
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 13:57   #80
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
no wlasnie slyszalam ze Wenus w futrze jak sie uprzec mozna uznac za podobne do Rzezi.

Ja dzis albo Frozen albo Ryzykantka
Padło na Ryzykantke. Wylaczylam w polowie. Film ważny, potrzebny, ale po prostu słaby. Źle zrobiony, calosc nijaka, nie podobal mi sie. Ta polowa, którą obejrzalam, strasznie mi sie ciągnela.

Blogowy świat

Stary 2014-03-02, 15:07   #81
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

,,Życie, którego nie było" 4/10 - no ale lipa. Wszystko szło fajnie do 30 minuty filmu,potem zjazd po równi pochyłej. Za te ciekawe pierwsze minuty i za Moore taka ocena. Chociaż nadal zastanawiam się nad 3

,,Nieprawdopodobna dziewczyna" 7/10 - fajny film obyczajowy, z komediowymi wstawkami. Niby nic specjalnego, ale świetne postaci, niesztampowe i ze sowimi własnymi ,,jazdami" - świetne

,,Sekspedycja" 6/10 - zaczepiłam w tv i obejrzałam do końca. Całkiem niezłe jak na głupia komedyjkę (ale nie aż tak głupią, jak niektóre) o nastolatkach

Edytowane przez granatowyprawieczarny
Czas edycji: 2014-03-02 o 15:09
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:26   #82
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

last vegas jak na mój humor dzisiaj idealny, obejrzany w podróży, śmiałam się miejscami, nawet zbyt głośno :p dlatego 7/10

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 22:08   #83
jaksy
Zasiedzenie

Mi Wielki Gatsby też się nie podobał. Moim zdaniem był zrobiony dla samych efektów, fabuła dłużąca się i nudna. I przede wszystkim sam film za długi - od pierwowzoru chyba z godzinę dłuższy.

Oglądałam Młoda i piękna. To trzeci film Ozona jaki widziałam (po Basenie i U niej w domu) i niestety wg mnie najsłabszy. Początek i koniec najfajniejsze, klimatyczne, wciągające, ale główna część filmu nudnawa i taka miałka. Główny wątek się jakby prześlizgnął przez film. Daję 6/10

Stary 2014-03-02, 22:16   #84
chwast
Zakorzenienie

Ja dziś obejrzałam 12 years a slave, tak po prostu nawet nie myslałam by obejrzeć. No i cóż fajnie obejrzeć sobie, jest ciekawość jak to się skończy, ale jakiś taki zrobiony po łebkach. O tej tematyce jest tyle wspaniałych filmów a tutaj jakoś tak spłycone, dodatkowo gra aktorska niektórych aktorów była aż zabawna.
Spoko film, ale nic w życiu moim nie zmienił i pewnie zapomnę go za miesiąc. ;p

Ale dzięki niemu dowiedziałam się, że istnieje książka i to jest dziennik głównego bohatera - to dopiero ciekawe!

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
właśnie taki był cel..
ale co ty kręciłaś ten film, że tak bronisz jak lwica? wiem, że tak to miało hucznie, kolorowo wyglądać, po prostu nie spodobało mi się jak, można by to było zrobić w tym samym stylu lecz lepiej. Więc nie wiem o co ci chodzi no nie zmienię zdania bo ktoś napisze "tak miało być" no skąd wiesz jak miało być, może niektórym z ekipy robiącej go też coś nie pasuje ;p
Stary 2014-03-03, 01:17   #85
201705250955
Konto usunięte

Ogląda ktoś galę? Ja się skusiłam, w sumie chyba z powodu, że jutro wolne, a wypoczęta jestem po chorobie
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 02:09   #86
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ogląda ktoś galę? Ja się skusiłam, w sumie chyba z powodu, że jutro wolne, a wypoczęta jestem po chorobie
Rzadko się udzielam na forum, ale akurat oglądam

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 03:05   #87
Candy_lips
Zakorzenienie

Wczoraj oglądałam "Turistas" (2006). Ten film też jakoś ominęłam, nie wiem jak to się stało, że nie oglądałam wcześniej tego thrillera, jak oglądam większość jak pisałam No, ale co do filmu" bohaterowie naprawdę wzbudzają śmiech, tutaj chyba mocniej niż w innych thrillerach, ale jestem do tego przyzwyczajona i uwielbiam thrillery dlatego przymykam na to oko zazwyczaj (nie zawsze, ale często tak). Jak przymkniemy na to oko, to moim zdaniem jest niezły thriller, oglądałam z zaciekawieniem, thriller ma już 8 lat, więc motyw o jakim traktuje jest już raczej wyeksploatowany, ale nadal oglądało mi się dobrze. Są lepsze, dlatego nie powiedziałabym, że jest dobry, ot jest niezły, po prostu 6/10. Można obejrzeć, nie jest zły, choć są lepsze
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 05:09   #88
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ja nie, natomiast widziałam już listę nagrodzonych To pojechali....

Co myślicie?

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 05:22   #89
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja nie, natomiast widziałam już listę nagrodzonych To pojechali....

Co myślicie?
Ja jestem rozczarowana. Grawitacja moim zdaniem nie zasłużyła na tyle oscarów - zdjęcia i efekty specjalne (chociaż liczyłam na wygraną Hobbita) na tak, ale w kategorii najlepszy reżyser czy najlepszy dźwięk niekoniecznie. Żałuję, ze DiCaprio nie doczekał się statuetki, ale rola McConaugheya też mi się bardzo podobała, więc przeżyję. Za najlepsza rolę kobiecą, cały czas miałam nadzieje, że Amy Adams dostanie, ale przyznaję, że nie oglądałam Blue Jasmine, więc nie chcę pochopnie oceniać. No i oczywiście Zniewolony jako najlepszy film mi nie pasuje. Liczyłam na Wilka z Wall Street lub Witaj w klubie. Szkoda, że Wilk albo American Hustle nic nie dostali

Ale odbiegając od tematu samych nagród, to bardzo mi się podobała
Ellen DeGeneres, naprawdę świetnie poprowadzona gala

Edytowane przez Ombligo
Czas edycji: 2014-03-03 o 05:31
Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 08:28   #90
jaksy
Zasiedzenie

Cate Blanchett była fantastyczna w Blue Jasmine, należy jej się.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości