|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Ziajka uwierz mi że karmiąc cycem nie mogłam niektórych rzeczy sobie odmówić,jak zobaczyłam kiedyś fryty z ketchupem to najadłam się jak bąk,zapiekankę też musiałam zjeść
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Ziajka ja karmie i jem doslownie wszystko oprócz rzeczy wzdymajacych czyli groch kalafior brokuly kukurydze i kapuste. Ale salate juz jem. Ogolnie to i pepsi sie napike i lyka czy dwa piwa od tzta tylko uważam zeby za bardzo gazowane nie bylo. Pizze tez jadlam ale tylko domowa ;-) jeszcze nic pije mleka ale nabiał jem no i pomidora odstawilam bo mała zsypalo po nim.
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna z Natką w domku, jutro postara się do nas zajrzeć. Nie jest łatwo z kp, pokarmu jeszcze nie ma, na razie grane jest dokarmianie mm. Malutka ssie i już zmasakrowała brodawki. Hormony dają czadu a do tego dochodzą obawy przed pierwszymi chwilami sam na sam z maleństwem, poza szpitalem. Tż zakochany po uszy
![]() Jakieś wieści od Agabi? ![]() My po wizycie u babci byliśmy u dwóch wiedźm. Przetrwałam, na szczęście to były tylko 2 godziny. Niby mało, ale należy mi się medal za cierpliwość ![]() Iza jak oczko? Ewciu pięknie dajesz radę z dietą ![]() Przepraszam, że więcej się nie odnoszę. Padam na twarz a jeszcze kąpiel i jeśli Pyza ładnie pójdzie spać to może uda mi się jeszcze popisać z Wami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisałam do Agi i czekam na odp.Martwię się o nią
![]() Gianna cierpliwości Kochana,nie martw się-dasz sobie radę Klusiu dobrze że wizyta się udała ![]() Kami ja też tak robiłam jak Ty-tylko wzdymające,ostre i gazowane odstawiłam. SMS OD AGI:"U MNIE BEZ ZMIAN,DOŁA MAM I RYCZĘ,Z TEGO WSZYSTKIEGO TO JUŻ MNIE NAWET PŁACZ DZIECI DOBIJA I WKURZA":CRY: Bidulka nasza,ogłaszam alarm-piszmy smsa ze wsparciem do Gianny i Agi-niech wiedzą że nie są same
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Niedawno wrocilismy.
Ruda, Ziajka, ja dzisaj caly dzien na fast foodach Jutro jak bedzie ladana pogoda to ide na rolki Gianna, ciesze sie ze juz w domku. Czekamy na relacje od Ciebie. Kluska, brawo za wytrwalosc ![]() Agabi, kochana, tak mi przykro, ze u Ciebie dalej niewiele sie dzieje.. Oby jutro bylo lepiej.
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu kocham kfc i nachosy
Dziewczyny Aga ma doła,jest zmęczona... Lekarze jej mówią że ma czas i nic na siłę i że to nawet tydzień może potrwać a wypisać jej nie mogą ze względu na ciśnienie
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Aga dasz rade! wierze w Ciebie. Jeszcze troszke wytrzymaj!!!
Gianna dobrze ze juz w domku. Teraz bedzie tylko lepiej. Trzymaj sie ![]() Mało czasu mam. Dzis cały dzien na podwórku bo ładna pogoda. ahhh uwielbiam wiosne. Lece małego połozyc spac bo jeszcze nie spi. Wpadne zobaczyc pozniej jak wieci z frontu od agi! |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Aga biedactwo, dasz radę, silna z Ciebie babka
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Arletko ja też zjadłam całą pakę chipsów Nie mogłam się powstrzymać, a po południu 3 kiełbachy z grilla![]() Mój już śpi jak suseł, maskara jak dziecko normalnie
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja czegoś nie rozumiem, może ktoś mnie oświeci. I pomoże
![]() Wieczorny rytuał to kąpiel, masaż, jedzenie, przytulanie, śpiewanie etc. Podczas tych czynności dziecko powinniśmy wyciszać. Zatem: U nas kąpiel to mega radość a po tym Hania leży obsługiwana przez rodziców, cieszy się i gada. Masaż wtedy jest niewykonalny bo wszystkie kończyny tańczą. Wyciszenie zerowe. Potem tż przytula i uspokaja, karmi butlą i mała przysypia. Odkłada półprzytomną do kosza, Hana zasypia. Kiedyś tu był koniec lulania. Aktualnie 15min i wiercenie i jojczenie. Uspokajanie bez wyjmowania z kosza powoduje spotęgowanie i płacz. Zanosze kosz do sypialni, kładę małą obok siebie i cycolę lub śpiewam szeptem. Przysypia, odkładam, zasypia. Zwykle tu się kończyło a od kilku dni....15min i się budzi z uśmiechem. Gdzie jest błąd?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska a czy przy tym wszystkim albo przed Hana ziewa? Może ona po prostu nie jest śpiąca. A może to skok i wszystko ją interesuje, rozprasza i wybudza. A może odreagowuje wizyty w ten sposób i np. jutro wróci do normy?
I brawo za cierpliwość u wiedźm ![]() Kami Staram się jeść wszystko tylko domowe i oczywiście nie wzdymające,ale ostatnio znów bolał Kubę brzuszek. Doszłam ,że musiała zaszkodzić mu surowa marchewka chyba. Męczyliśmy się po południe i pół nocy. Dziś było bardzo pod kontrolą i oszczędnie w nowości i z brzuszkiem lepiej, więc trzeba drogą eliminacji wykluczyć co mu szkodzi. Ciężki temat z tą dietą, niby trzeba jeść wszystko, żeby brzuszek nauczyć pracować no i my też witamin potrzebujemy przy kp a z drugiej strony trzeba unikać tego co szkodzi. Agabi kochana przesyłam pozytywną energię. Wiem co czujesz bo też leżałam w szpitalu. Już na prawdę niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dzieki za sklowa otuchy. Wiecie jak to juz odbieram za jakas mega porache, co chwile jakas rodzi, jezdza z lozeczkami, sklad sie zmienia. Juz sobie myslalam, ze moze z jasmina jest cos nie tak i ktos na gorze zdecydowal ze nie bede jej ogladac. Monitoruj ja, wiem e tu mam opieke i w razie czego beda dzialac ale te dni ciagn sie w nieskonvczonsc.
Iza, nie podaja mi zazstrzykow przed oksy. Wczoraj byl problem z ruchami malej. Moge smialo powiedaiec, ze ninawidze ktg.! Mloda chyba padnieta po oksytocynie z dnia wczesniejszego bo wtedy ostro szalala; za diabla ne chciala n bc wczoraj aktywna. Nagle polozna mowi do mnie, niech nic ani nie je, bo cos tu trzba zrobc. No zesralam sie troche...ale orzy wieczornym ktg juz jej powiedzialam ze wole cesarke niz przechodzic stresy od ktg do ktg. Kuzwa wsadzili m dko pokoju dziewczyne ktorej odchodza wody, ale nie ma akcji. Ewnie doi jutra urodzi i mi ja tu wsadza z dzieckiem.
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Niestety ropieje Jutro wizyta u pediatry.Cytat:
A wyciszacie mieszkanie?Gasicie światło?Cytat:
![]() Dziś kolejna oksy? Dziewczyny KP pijecie herbatki na laktacje cały czas?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi musisz byc silna
z każdym dniem jesteś blizej do spotkania z córką ![]() Ja wczoraj byłam na pierwszej jeździe konnej dziś jadę drugi raz. Ale nie wiem czy wsiade na konia bo trochę wczoraj doopke oklepalam. ![]() Buziaki
|
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
Aga biedulko ale cie męczą. Oby juz dzisiaj był ten dzień. I znowu jest niedziela i chyba dupa bedziesz musiała do jurta czekać. Po prostu uwielbiam szpitale. Oni myślą ze kobiety mają siły i energii zeby to wszystko wytrzymać. Trzymam kciuki za Ciebie i Jaśmine.
Kluska a może mała ma dużo wrażeń w dzień? Ja miałam taki problem z małym. Nie wiem co ci poradzić. Musisz probować do skutku. Może to tylko chwilowe. Iza kciuki za jutrzejszą wizyte. |
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Izuś, przygaszam światła i trochę tv. Ziajka, z atrakcjami to akurat wczoraj rzeczywiście dużo się działo i nawet jak się wtuliła we mnie i przestała marudzić to teściowa zabrała "babcia przytuli" wydaje mi się natomiast, że problemy z zasypianiem są narastające i szukam sposobu żeby to zatrzymać Ma np zapałki w oczach i mimo zmęczenia nie chce zasypiać (to przypisuje skokom) albo po prostu nie jest śpiąca...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzisiaj miałysmy z siostrą trochę sie poruszać. Ona miała biegac a ja jeździć na rolkach. No i Ostatecznie umówiłyśmy sie na grzane wino i ciacho Nie chciałam Agi, męczyć smsami, ale pękłam i napisałam.. Napisała, że jest masakra. Ordynator powiedział, jej, że w jej interesie jest urodzic jak najszybciej a jak sama nie da rady to jej pomogą. Ale nie powiedział kiedy. No i zaczęła trening Chodzi po schodach i robi przysiady
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Nie?
![]() Przesadził, ona tam zestresowana jest a ten jej jeszcze taki mało delikatny tekst.
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska babcia przytuli
Iza herbatek na laktację nie piję. Piłam dwa razy i Kubę bolał brzuszek. Karmi też tylko raz. Dużo płynów tylko. Samo się normuje ile mleka potrzeba. Ale palant ten ordynator, tak jakby Agabi nogi specjalnie zaciskała nie ma to jak wsparcie naszej służby zdrowiaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
No co zrobic. Takie zycie. Trzeba to jakos ogarnac, ze lzami w oczach, ale ogarnac. Na dzisiaj zamowilam lapka. Szykuje sie na zimowanie, a musze was swobodnie cytowa .
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Ziajka ja tez tak robie z policzkiem i ciiii tez działa
Herbatke pije prawie codziennie chyba ze mi cycki nabiorą to wtedy nie. Aga dziwnie macie w tym szpitalu u mnie te w ciazy lezaly gdzie indziej dopiero jak urodzilam to mnie na oddzial noworodkowy dali a wczesniej na patologi ciazy lezalam.
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,u mnie była całe towarzycho co wczoraj na imprezie było i dzisiaj nic tylko temat imprezy,krzyki dzieciaków,Kostuś zdezorientowany i zmęczony zasnął mi na rękach wtulony w cycusie,wszyscy na szczęście już sobie poszli i mamy spokój.
Aga co za palant-skoro masz urodzić niech Ci pomogą do jasnej cholery Klusia też to przechodziłam i pocieszę Cię że po jakimś czasie minęło i wszystko wróciło do normy-spójrz prawdzie w oczy,Twoja księżniczka zaczyna dorastać Kami i jak skalpel idzie? ja wczoraj padnięta ale zrobiłam Mysiu weź TŻta na baaardzo długi spacer i będzie prawie jak na rolkach Izka lekarz na pewno pomoże i będzie po stresie Panna Magda czy wiesz że siedzę na koniu tyłem Yss odezwij się ![]() Pisała wczoraj do mnie Gianka-dziękowała za wsparcie i pisała że hormony jej buzują,pocieszyłam jak mogłam. Najważniejsze że są w domku-teraz będzie lepiej. No więc niedziela zapowiada się nudno,pójdziemy później z Synkiem na jakiś spacerek,póki co bączek śpi słodko
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Ruda skalpel zaczne od poniwedzislku bo musze jeszcze to na pendrajwa zgrac zeby na tv odtwarzac. Dziekuje,paluszek juz przysechl ale jeszcze jej smaruje riwanolem.
W galerii focia Natki.
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
My już po Kościele i obiadku Strasznie zimno dzisiaj A chcieliśmy gdzieś pojechać połazić i dupa, bo wieje i nieprzyjemnie jest Chyba na jakieś ciacho uderzymy do kawiarni, albo do Galerii pojedziemy połazić, bo dzień jeszcze młody, a nie ma co robić Aga trzymaj się tam Miłej niedzieli
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewciu to Kostek miał ciężki poranek, teraz już na szczęście życie wróciło do normy i ma spokój. Agabi, ten lekarz jakiś walnięty, a gdzie wsparcie dla pacjentki? chodź, ćwicz i targaj brodawki - na styczniówkach właśnie to targanie wielu pomogło.Izuniu, ja piję ziółka stale i to w dużej ilości no ale wiadomo, że moja sytuacja z laktacją jest inna. Mysiu, ile to razy nosiłam do pracy torbę na fitness i potem...szłam na piwo Lilka, no u nas też nieprzyjemnie Yss, już w trójmieście? Coffee, jak samopoczucie? Migotko, czwartek coraz bliżej jak się czujesz? przestało boleć podbrzusze?Zophiee odezwij się, masz już net? Dziewczyny, jestem dziś pierwszy raz od 21 grudnia sama w domu ja chora jestem, bolą zatoki, mam katar, głowa pęka i pobolewa gardło. tż zabrał Hanię na spacer a ja sama nie wiem czy korzystać i sprzątać czy odpoczywać
||
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska Odpoczywaj !!! Może drzemnij się, żeby mieć siłę w nocy.
U was dziewczyny brzydko a u mnie słoneczko aż chce się żyć. Zaraz idziemy na spacer To przesyłam Wam trochę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wróciliśmy ze spaceru.Zaraz przyjdą teściowie Trzymajcie kciuki bo coraz bardziej razi mnie ich fałszywość
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóe rzeczy po prostu trzeba przetrwać ![]() Basiu, jak samopoczucie Dziewczynek? Ewciu a w kontekście gustów muzycznych Kostelka to włącz mu to, niech się uczy od najlepszych https://www.youtube.com/watch?v=6uLTypmSvsA ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- buhahahaha albo to https://www.youtube.com/watch?v=Hr7tzV6Qyuc
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-03-02 o 15:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

Nie mogłam się powstrzymać, a po południu 3 kiełbachy z grilla

Jutro wizyta u pediatry.
nie ma to jak wsparcie naszej służby zdrowia
A chcieliśmy gdzieś pojechać połazić i dupa, bo wieje i nieprzyjemnie jest
chodź, ćwicz i targaj brodawki - na styczniówkach właśnie to targanie wielu pomogło.
ja chora jestem, bolą zatoki, mam katar, głowa pęka i pobolewa gardło. tż zabrał Hanię na spacer a ja sama nie wiem czy korzystać i sprzątać czy odpoczywać

niektóe rzeczy po prostu trzeba przetrwać