|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
A ja wylatuję do Torreon na LaLa Maraton! 34 km w planie, playlista zrobiona
![]()
#2073 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Chciałabym zacząć biegać, to moje pierwsze podejście. Kiedyś biegałam ale daaawno i nieprawda. Kondycja poniżej dna, beznadziejna. Kupiłam juz buty do biegania. Pogoda już chyba odpowiednia? Tylko teraz nie wiem jak ma wyglądać moje bieganie? Szperałam na necie i znalazłam to: http://www.biegaj40minut.pl/trening-...iegu/tydzien-1 Warto tak zacząć czy jakoś inaczej? Edit. Biegałam już raz w formie 1 min marsz-> 1 min bieg i tak na zmianę ale nie mogłam tak wytrzymać 40 minut... wiec może powinnam zacząć od czegoś łatwiejszego.. Pozdrawiam Edytowane przez Stookrotka Czas edycji: 2014-03-02 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zadomowienie
|
Jaki czas?
Ja malo nie umarlam na tych 34km, ale jakie widoki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2076 |
Zakorzenienie
|
1h50min
34 km ![]() chociaz bieglo mi sie dzisiaj super, moglabym dalej, tylko nie mialam pomyslu na trase ![]() musze sie porzadnie wziac za odzywianie, bo jak tak dalej pojdzie to dlugo nie pociagne
#2077 |
Przyczajenie
|
Stookrotka --> super, że zaczynasz! ja zaczynałam w lipcu. zrobiłam amrszobieg. tez kiedyś sporotwa byłam i też dawno i nieprawda
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
Ja dziś 2 dzień z bieganiem, zaczynam właśnie i mam do Was pytanie w kwestii stroju, czy warto kupić czy to tylko niepotrzebny wydatek/chwyt marketingowy strój typowy do biegania? Mam na myśli: spodnie, bluzę, koszulkę, skarpetki, bieliznę (wszystkie w sklepach sportowych z napisem "do biegania").
Czy ew. co z tego jest naprawdę dobrym pomysłem i warto? ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio biegałam ze znajomym który zanim poszedł na pierwszy bieg to 1600 zł zostawił w sklepie, teraz po 4 treningach już kupuje drugie buty i Garmina ![]() Biegacz nie choinka nie musi być od razu cały przystrojony ![]() Masz pewnie jakieś sportowe rzeczy w szafie. Któraś biegnie maraton w Warszawie- Orlen ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba porwałam się z motyką na słońce, no ale na tą chwilę jadę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaki masz czas marzenie?
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
A kiedy ten maraton jest, lasky?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2084 |
Zakorzenienie
|
13 kwietnia
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty celujesz w coś? Ja generalnie chciałabym cały przebiec bez przejścia do marszu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To zabieram dupę, i idę pobiegać, bo siedząc nie potrenuję chyba że siłę ducha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zadomowienie
|
To tydzien po moim. I jak przygotowanka, trzaskacie 70k ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2088 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() katia 84, pamiętam Cię z wątku MSD, fajne wklejałaś tam zestawy ![]() ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2014-03-05 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zerknij sobie na mojego fejsa, czasami coś tam widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
nie wiem, jak tam pl_madzia, ale LadyWhisper i katia84 (u Ciebie widzialam takie pytanie na fejsie-blogu), to, czy potraficie przebiec 20km i w jakim tempie nie ma wielkiego znaczenia jesli chodzi o maraton. Maraton robi sie na objetosci. Po pierwsze raczej nie macie szans na dobry maraton bez wybiegan powyzej 30 km (no chyba, ze te 20-pare robicie seriami, progresami itd, ale watpie, ze tak bylo), po drugie trza wyrobic ze 70 km tygodniowo. 20 km, owszem pomaga, ALE po tym jak juz wybiegalyscie 50 k w tym tygodniu. Inaczej przebiegniecie 20k da wam takie pojecie o maratonie, ze na 100% macie szanse pobiec piersze 20 km dobrze. A co sie bedzie dzialo po 28 kilometrze czy 30, to juz hehe, no coz, bardzo mozliwe, ze bedzie raczej nie do pozazdroszczenia. Do tego dochodzi kwestia utrzymywania konkretnego tempa. Czy jestescie w stanie biec te 20 km rownym tempem ORAZ czy w ogole znacie swoje tempo maratonu. To tez nie bez znaczenia. Bez takiego przygotowania to pozostaje w sumie nastawic sie na honorowe ukonczenie. Nie zrozumcie mnie zle, nie zycze nikomu zle, sa i tacy, ktorzy maja przyjemne niespodzianki, ale maraton to maraton.
jesli macie dobra podstawe i rekordy z dychy czy 21 to mozecie ewentualnie sprawdzic przewidywalne tempo maratonu TU. Na mnie te kalkulacje nie dzialaja, ale na wiekszosc tak.
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie daję rade przebiec 27-29 km, ale to nie ma nic wspólnego z tempem jakie mam na 10 km czy półmaratonie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
cacajuate, ja w tym roku do maratonu się nawet nie zbliżam, 30marca półmaraton śmigam, potem jeszcze jeden, nocny w Rybniku i tyle na ten rok
![]() ![]()
#2093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez katia84 Czas edycji: 2014-03-06 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
powodzenia dla wszystkich Dziewczyn startujących w maratonach, podziwiam
![]() ![]() ja póki co chciałabym biec więcej niż 5 km ale te serce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sama zauwazylas, przetrenowanie jest zle. Czyli na tydzien przed nie zrobisz dlugiego wybiegania, smiem twierdzic, ze walenie 30-paru na 2 tyg przed maratonem tez jest srednim pomyslem, no ale zalozmy, ze zrobisz ostatnie na 2 przed. Nie robi sie dlugich (ponad 22 km) wybiegan co weekend. Zostaje Ci szansa na mooooze 2 dlugie wybiegania. Moze. I to zaraz przed maratonem. Ogarnieciem bym tego nie nazwala, mozesz sie co najwyzej przymierzyc ten raz. Jak nie pojdzie, to juz ni ma czasu na ponowne proby. Jesli sie okaze, ze nie masz kompletnie przygotowania do spalania tluszczu, to juz go nie zrobisz i pozostanie Ci jedzenie zeli i modlenie sie o nie walniecie w sciane po 30 kilometrze. maraton to nie sa dwa polmaratony, wbrew niby prostej matematyce. Cytat:
Nie chodzi mi o demotywowanie Was i bycie czarnowidzem, ale badzcie realistkami. Jesli nie macie TERAZ bazy pod maraton to wiele w 4 tygodnie juz nie zawojujecie.
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
strach się odezwać, nikt nie chce nic zwojować tylko przebiec, nie mierz wszystkich swoją miarą. Znam wiele osób, które przebiegły maraton/maratony i nie biegają po 70km na tydzień, ale pewnie wiesz lepiej i pewnie pykasz nawet 100
![]() Nie znasz moich planów na kolejne tygodnie, oprócz tego, że napisałam o długich wybieganiach, a już krytykujesz. Jeśli nawet celuję w 5h albo i nawet w 6h, na limit tylko, to co Ci do tego?? ![]() Pierwszy raz spotykam się na wizażu z taką wyższością wobec innych.... Edytowane przez katia84 Czas edycji: 2014-03-06 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
Ohoho się porobiło
![]() Życzę wszystkim zadowalających wyników w biegach, niezależnie od sposobu trenowania. LadyWhisper zapraszam do nas na lokalny bieg. Szczegóły tutaj. Fakt, że to dopiero w maju i tylko dyszka, ale może skusi się kilka osób z NR ![]() My startujemy rodzinnie - ja na 10 z kijkami, a małż biegiem. Dziecia puścimy w biegu na 100 m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Ja tez znam, takie co ukonczyly maraton . I co w zwiazku z tym? Znam rowniez takich, co palili 40 lat i umarli ze starosci :P Klasyczny przyklad 'znam kogos kto....'. 3. No tak, akurat masz racje, ze wiem lepiej, bo swoja wiedze czerpie z publikacji i roznych profesjonalnych zrodel. To, co ja pykam nie ma tu znaczenia, nie trzeba miec zawalu, zeby wiedziec jak zawal leczyc. No i na koniec: nie napisalam zadnych osobistych wycieczek, a tylko fakty. Zapewne gdybym napisala: tak, super plan, masz szanse ukonczyc fajnie maraton, ekstra git, tak wlasnie sie biega maratony, to bys nie uwazala, ze sie wywyzszam tylko bys przyklasnela. Zabolalo Cie, ze napisalam cos nie wsmak. A napisalam, jak wspomnialam, jedynie fakty. Wejdz na jakiekolwiek forum biegaczy, znajdz plany treningowe i popatrz sobie gdzie sa umieszczone w tych planach dlugie wybiegania. Nie wymyslilam nagle takich argumentow zeby Ci dowalic, napisalam jak jest. Mozesz sie zloscic, ile chcesz, ze ziemia jest okragla, nie przestanie takowa byc. Ostrzegam jedynie, ze mozesz sobie glownie zaszkodzic wciskajac najciezsze treningi w 3 tygodnie. Zrobisz, jak uwazasz, plony zbierzesz za 4 tygodnie i tyle. I tez zycze ukonczenia w idealnym super czasie i kwalifikacji do Bostonu i czego tam sobie pragniecie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.