![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze wiersze
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, Goldfish3000, za Twoją subiektywną wypowiedź na temat moich 'wierszy' ![]() ![]() Sama do końca nie wiem, czego oczekiwałam upubliczniając moje twory na Wizażu, ale to, co otrzymałam mnie satysfakcjonuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
No dobra... Skoro pokazalam wiersze polonistce, dlaczego Wam mialabym nie pokazac
![]() I prosze o opinie ![]() ![]() ![]() ![]() *** Byłam głupia Myśląc, Że miłość istnieje Naprawdę. Sadząc, Że ktoś może Mnie pokochać Do szaleństwa. Mówiąc, Że świat jest Piękny Z całym swym złem. Miłość to iluzja Złego świata. Jestem, Ale tylko przez chwilę. Wpatrzona w magię miłości, Złudność świata. *** Powiedziałam kiedyś „Stop”. Obiecałam sobie, że nigdy już. Przysięgłam, że to ostatni raz. Naiwna. Sprzeciwiła się miłości. *** Cierpienie Zawisło między nami Jak niewypowiedziane Słowo Ból Niczym niedokończona Przyjemność Krzyk Przerwany Niby pajęcza Nić I szept tylko: Dlaczego Dlaczego Dlaczego... Prosze o wyrozumianlosc ![]() szczegolnie gdyz sa to wiersze niedawne, macie przyjemnosc(mam nadzieje, ze to przyjemnosc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Wstawiam jeszcze jeden wiersz-piosenkę napisaną wczoraj (ktoś będzie próbował napisać muzykę)...
Tam, gdzie Cię obejmuje ciemna noc Tam, gdzie Cię otula tęczowa poducha Tam, gdzie sny swoje chowasz pod koc Tam się nigdy nie dostanę, szepcząc Ci do ucha Zostań tu O czym driady Ci wspomniały O czym myślisz wstając z łóżka O czym wichry polne wiały Tego nigdy się nie dowiem, szepcząc Ci do uszka Zostań tu Jaki sekret dzielisz z rosą Jakie myśli gdy za oknem zawierucha Jaki szlak przemierzysz stopą bosą Tego nigdy się nie dowiem, szepcząc Ci do uszka Zostań tu Czemu chcesz tak ryzykować Czemu chowasz Nas na strychu Czemu o mnie wolisz tylko fantazjować Tego dowiem się jedynie szepcząc Ci po cichu Idź, gdzie chcesz
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
daje mój tzw. słowotok. musze jeszcze go troche poprawić. ale jakoś tak mi się podoba
z zagłebien ciała spijam nektar ukojenia odnajduję drogę spełnienie palcami szukam ścieżek dotykam, smakuję, wielbię z dnia na dzień przypominam, zapisuje delikatnie i namiętnie rozkojarzam się, upajam dźwiekiem, smakiem, zapachem koduję w pamięci zapisuję w sercu chwile grzeszę w nocy i w ciągu dnia z Tobą... lub bez Ciebie chciałabym grzeszyć tak i wieczność ciało, umysł, duszę oddać, zatracić. ukoić zapamiętać każda chwilę każdy szept, gest, dotyk blisko być i daleko myślami, duszą, ciałem grzeszyć cierpieć, załować śnić, marzyć zatracić się i oddać zniewolić, opętać demon wstąpił we mnie demon w Twojej osoie zatracenie, ujednolicenie wspólistnienie z grzechem zapach, dotyk, smak pocałunek, szpet, gest śliskie ciało, spełnienie, sen (c)2008 Agnieszka Baczewska Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83) utwory literackie sygnowane moim nazwiskiem umieszczone w tym poście stanowią moją własność i są chronione prawami autorskimi. Zgodnie z regulaminem forum dostępnym tutaj https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13 pkt. "8.1. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie zdjęć i innych utworów stanowiących własność użytkowniczki Wizaż.pl bez jej pisemnej zgody jest zakazane i stanowi przestępstwo. Osoby łamiące ten zakaz będą bezzwłocznie banowane. W uzasadnionych przypadkach będziemy informować prokuraturę o popełnieniu przestępstwa."
![]() ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2008-09-29 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwila byłam z psem na spacerku (a to zawsze mnie inspiruje
![]() ![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
jestem za. chociaz ja nie potrafie pisac pod temat. nigdy nie potrafilam. wiersze pod temat mi nigdy nie wychodziły. ja zawsze pisałam z emocji nie na konkret. wiec nie wiem co z mojej strony będzie, zapewne malo albo wcale ale mozemy sprobowac.
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Malinka ja mam tak samo. to przychodzi samo z siebie
![]() PS nikt sie nie wypowie a propos moich wierszy?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Dobry pomysł, jestem za . Każdej z nas przyda się taki trening. Na początku może być trudno, bo jednak z tego co widzę nikt nigdy nie miał do czynienia z pisaniem 'pod temat', ale trzeba się doskonalić ; ) A tymczasem 3 nowe wiersze, 'nie pod temat'
![]() Napisałam list do EmEmEm Właściwie orędzie Nie takie zwykłe Bo rzęsą na szybie Sklecone naprędce By je mógł poczuć Nim myśli w szarości Pochowa do cna Gdy był ze mną Listonosz przysiadł na łące Czekaj, Em! Przecież nie byłeś A bywałeś czasami Lawirować Tańczyć Gdzieś tam biec Chciałeś sobie I tylko sobie Przykre Wiesz Było tak Prawie czekoladowo Ale zbyt Pieprznie zarazem By trwać w zimnej chatce … No, to pa! . . . … No, już, sio! . . . _________________________ ____ Wszędzie tak łatwo Potknąć się o zaschnięte marzenie Babcia snuje opowieść Długą jak chwila bez Em A krąg jak depozyt Na moment odciąża Od myśli nie do końca Poskładanych Dzielnie Walczysz Ale grawitacja Dziś nie zatriumfuje Odlatujesz A skrzydła złotobiałej ważki Unoszą Twoje sny Tylko chwilę Bo już Czarny zniża lot I jeden z nich skradnie Tak brutalnie Że sen na Ziemię spadnie I uschnie jak reszta To Twoja porażka Już nie odżyją Bo ze zdroju marzeń czerpać nie potrafią A wolą żyć stadnie Uważaj…! _________________________ _____ Mówię albo raczej wmawiam sobie Że pokonam te dwa więcej stopnie Toż to niemal KaDwa! Więc dajcie trochę czasu… Niemało się z wiaderka wiary już wylało Bo krok zbyt chwiejny I ścięgna rozedrgane Sapią ciężko Niewiele widziałam A ci z plecakami tragedii Na garbach ciężkich od łez Sarnim krokiem nie dwa A dwadzieścia dwa jeszcze pokonają No, podnieś się w końcu…!
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dobra, dodaję...
/// w świecie marzeń szukam spełnienia na próżno lekkie powietrze nie żywi życie idealne nie istnieje stwarza pozory i znika jak bańka mydlana odpływa ku nieskończoności- tak jak ja nieprawdziwym życiem żyje kolorowa spełniona w piękności- nie to nie ja... szukam szczęścia przy świetle księżyca/// jakby się spodobał, to piszę ich wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
więc dobrze. spróbujmy. to ja was zachęcę. dając temat : Wasze miejsce na ziemi
a ja zaraz przeczytam i odrobie zaległości ![]()
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
ImpossibleIsNothing, podoba mi się I wiersz (chodzi mi o wiersze w poście nr 159). Jeśli chodzi o prznośnie to podobają mi się: Bo rzęsą na szybie Sklecone naprędce, I ścięgna rozedrgane Sapią ciężko, Potknąć się o zaschnięte marzenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Cześć. Przełamałam się i wrzucam mój wiersz. Z wielu w zalegających w mojej szufladzie. Chciałam poznać wasze opinie na jego temat. Czy wam się podoba?
**** Już za minutę będzie ta godzina gdy muszę zasnąć bez ciepła Twych dłoni Spowita w noc ciemną staję na przekór złym snom Jak mała dziewczynka przykrywam się kołdrą przytulam misia i tęsknie za Tobą Zostają mi tylko marzenia gdy mogę wtulić się w Twoje ramiona Gdy całujesz mnie na dobry sen i szepczesz do ucha czułe słowa Zasypiam w końcu śniąc o spotkaniu rękach splecionych o naszym kochaniu Rankiem nie zobaczę Twojej twarzy tylko skrawek nieba w oknie i jak rozdarta sosna zatęsknię... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
napiszę wiersze ale proszę napiszcie co o nich myślicie. mojemu byłemu poloniście się podobały ale nie bardo mu wierzę. tylko krytycznie proszę wiem że do Stachury mi daleko
![]() „Pieśń księżycowa” Gdy noc zapada Budzę się do życia Niknie zasłona Kurtyna opada Zostaje ja i nikt poza Księżyc mym bratem Gwiazdy siostrami Nie potrzebuję więcej nic Przenoszę się do krainy cudów Gdzie żyją baśniowe stwory Nareszcie… Nareszcie jestem w domu „Pamiętajcie” Sprawiedliwi Każda epoka ma swoich Od początku ludzkości Aż po dzień dzisiejszy Sprawiedliwi Wytykają zbrodnie innym Karzą winowajców Winni Krzyczą i obrzucają kamieniami Oni byli winni Lecz świadomi popełnionego grzechu A wy Sprawiedliwi Z bezwzględnym wyrachowaniem Popełniacie większe lub mniejsze zbrodnie Pamiętajcie jednak Wy również będziecie osądzeni Zostaniecie ukamienowani Spłoniecie na stosie Wyklną was i oplują Bez litości Bo i wy Sprawiedliwi Nie mieliście jej dla innych „Mała dziewczynka” Mała dziewczynka stoi w oknie Patrzy na drogę W jej oczach szklą się łzy Czeka Jak myślisz na kogo Dlaczego się nie bawi Czemu się nie śmieje Będzie tak stać całą wieczność Jej dziecięce serduszko wypełnia żal Powiedział: Tylko na chwilę I choć w duszy błagała Nie zostawiaj mnie Nie odchodź Nie powiedziała nic A teraz czeka Czeka na niego Choć on nie watr jest takiego poświęcenia Biedna mała dziewczynko Za kilka lat zrozumiesz wreszcie Kim on jest Przestaniesz na niego czekać Przestaniesz czekać na swojego tatę na razie wystarczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
BAN stały
|
Zauroczeni bukietami słów z głębi serc, z głębi dusz?
Witam . ![]() Lubię i często odczuwam wręcz pewien "przymus" przelania myśli na papier lub klawisze. Palce spadające na klawiaturę - tę literową lub tę muzyczną, biało czarną - oddają klimat jaki panuje w tym szczególnym jedynym momencie w moim wnętrzu. Ponieważ robię to jak większość z wewnętrznej potrzeby, nie zwracam uwagi min. na odbiór z jakim się spotykam. Pisanie na zadany temat nie jest dla mnie, ponieważ w chwili kiedy kładę słowa na klawisze powoduje mną impuls wywołany konkretną sytuacją lub stanem uczuć. Nie zamierzam też celowo doskonalić swojego pisania, jest jakie jest - spontaniczne i szczere bo dyktowane przez moje wewnętrzne "ja". ( wciąż jednak doskonalę się w tej drugiej - muzycznej pasji ) Po przeczytaniu całego wątka zostawiam ślad swoich odwiedzin w tym miejscu. Pozdrawiam ciepło życząc wszystkim by ten ogród słownych kwiatów kwitł wszystkimi kolorami uczuć tak jak dotąd. Słuchaj Swego Serca... "Posłuchaj swojego serca kiedy Cię wzywa Posłuchaj go , nic innego nie możesz zrobić Nie wiesz gdzie idziesz i nie wiesz dlaczego Ale posłuchaj zanim z rezygnacją powiesz do widzenia. Zastanawiasz się czasami czy ta walka się opłaca Drogocenne momenty przychodzą i wszystkie mijają Zagubione wymiecione z pamięci znikają bezpowrotnie, Nic nie jest już takie proste i piękne jak się wydawało Ale marzenia należą do ciebie, ogrzewają twoje serce. Posłuchaj swojego serca kiedy Cię wzywa Posłuchaj go, nic innego nie możesz zrobić Nie wiem gdzie idziesz i nie wiem dlaczego Ale posłuchaj zanim z rezygnacją powiesz do widzenia. Jest coś w twoim uśmiechu, jest także w twoich oczach, Budujesz w sobie miłość, ale ta miłość to tylko sen na razie, Twój mały kawałek nieba nadal czeka na słońce. Są w tobie głosy, które muszą być usłyszane Tak bardzo chcesz coś powiedzieć, ale nie możesz znaleźć słów, Zapach magii, jest tak pięknie kiedy miłość mieszka w nas." Niech miłość i dobra nadzieja na jej spełnienie będzie w nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na początek serdecznie Cię pozdrawiam : ) Sądząc po sposobie prowadzenia tematu od kiedy pojawiłaś się w miejscu pełnym wierszy, domyślam się Twojej bogatej wiedzy w dziedzinie przeróżnych tekstów i innych istotnych walorów związanych z naszym ojczystym językiem. Teraz kilka zdań odnośnie "wiersza", śladu moich odwiedzin, i tylko tego - cieszy mnie Twoja czujność , liczyłem na to, że ktoś znajdzie w tym analogię do przywołanego przez Ciebie tłumaczenia. Jednak racz proszę zauważyć, że tekst jest ujęty w cudzysłow. Nie stosuję tych znaków bez powodu. Tam gdzie chcę w miarę wyraźnie, lub jednoznacznie zaznaczyć, że to moje myśli, podpisuję się pewnymi inicjałami i nickiem takim lub innym. Czasem jednym i drugim jednocześnie. W tym wypadku tego nie zrobiłem, niech wystarczy cudzysłow. Całej prawdy nie wyjawię z powodów tylko mnie znanych i dla mnie ważnych. Ponieważ nie wiesz kim jestem, proszę nie rób dwuznacznych uwag, bo tym samym zmuszasz mnie do tłumaczenia się. Upubliczniać pewnych szczególów i tym samym swojej tożsamości nie chcę. Pozdrawiam wieczorową porą / aramis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
to ja też poproszę o konstryktywną krytykę - na razie mam odwagę na dwa
![]() skulona niczym w łonie próbuję odciąć pępowinę Ciebie ubezwłasnowolniona miłością podciągam kolana pod brodę spętana pozwalam znów wkraczać w siebie *** tańczę z diabłem w uniesieniu szalonym nie obchodzi mnie już nic daremnie mnie wołasz zatracam się w tańcu stopy raniąc nie krzycz bo nie warto dawno już z diabłem spisałam cyrograf oddam duszę byś Ty był szczęśliwy... czekam cierpliwe na reakcję ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
To może i ja coś...
... Jakby tu wydzusić z Losu co na przyszłość knuje? podstępem? zagrozić, postraszyć, nakrzyczeć? a może wystarczy poprosić? Mów ty Losie nieszczęsny co ze mną będzie! straszno tak w pustkę kroczyć choć troszkę powiedz niech się nie męczę Będę szczęśliwa? kiedy? nie chcę tego przeoczyć Los uparty - milczy jak grób ech! pal cię sześć! dam ci spokój rób co chcesz ![]()
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
"Osoba..."
Krzyk niszczy ciszę Śmierć zabiera życie Ciemność pochłania blask "Ona" unicestwia mnie... Życie było bajką, było baśnią, było rajem... Wystarczyło, że się pojawiła Gesty i słowa nic nie znaczyły Ale jednak wystarczyły... Próbowała wiele razy /ja niewidoma byłam/ Niezłomnie wybaczałam Głupia, zatracona w marzeniach, ślepo ufałam Wierzyłam w przemianę ludzi W ludzką wrażliwość Wierzyłam, że dobro istnieje... "Zapomnij" Jedno spojrzenie naiwne... Jedno spojrzenie przenikliwe... Jedno spojrzenie przypadkowe... I powracają dawne obrazy Cisza przerwana przez krzyk Przypomina twoją historię, która Rozpala umysł lekkomyślny... Zapomnij, bo pamięć czasem boli... Zapomnij, bo... Zapomnij. Dla mnie.
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
a mam pytanie: czy ktoś wydał z was może tomik swój z wierszami?? Jak tak to napiszcie gdzie poszliście i jak to dokładnie załatwiliście, bo bardzo mnie to interesuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
To może ja również zamieszczę jeden z moich wierszy
Napisalam go ponad dwa miesiące temu po śmierci mojego dziadka "Kruchość życia" Gdy zanika cząstka Twego świata Kiedy ból znów iskrzy w sercu Twym, Niech nadzieja wtedy nie przygasa Niech wspomnienia mają swój magiczny rytm Poszukując sensu swego życia Ostatkami sił odnajdujesz miejsce swe Oczy szklą od łez wczorajszy złudzeń Że to ciągle tylko nikły sen Trudno tak cieszyć się Trudno żyć Trudno marzyć Gdy na ustach tylko smutku pociemniały szkic
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Jakieś starei krótkie, ale daje:
Uśmiechnij się, a świat nabierze tysiąc barw. W oceanie uczuć obmyj swa twarz, a ujrzysz w niej blask. To przez ciebie me serce zabiło ostatni raz, to Ty sprawiłeś, że nie ma nas. To przez Ciebie łzy płyną z mego serca, to Ty - zabójca mego serca. Smutek rozpruł serce na pół. Sprawił, że to nie krew z niego wypływa zaś łza. Kropla za kroplą spływa powoli i czek by ktoś obronił. Już róże uschły i stoją w wazonie. Już dawno świece zostały spalone. Już nie wiem czy czkekać ? czy przestać ? Zostać chce sama i nic nie pamiętać. W lustrze inne spojrzenie dostrzegam. Radość me serce od środka rozpiera. Uśmiech dziś gości na mej twarzy i marzenia spełnia po kilka razy. W samotności siedze i pisze te słowa. Słowo za słowem tak wciąż od nowa. Już nie wierze w to co mi obiecałeś, gdy pragnełam być przy tobie uciekałeś. Dziś ja siedząc rozmyślam o świecie muśląc co mi życie przyniesie. Zapłoneła iskierka i iskrzy się w ciszy. Płonie i płonie tak wciąż w ciszy. Skupienie i skrucha dzięki niej gości. Serce zalewa kroplami miłosci. Wdzięczy się, stroi już wieczór cały, by przynieść nam życia dary. Polska to kraj któremu ufamy, miejsce gdzie mieszkamy, piękny kraj pełen radości, a smutek tu rzadko gości. Mimo, iż zdarzają się nieporozumienia... to Polska jest który każdy docenia. Łza mieszka w mym oku. Czasem ktoś odwiedzi ją tam, lecz kiedy rzadko się to zdarza łza powoli po policzku spada. Widze Ciebie w oknie. Wejdź, bo przemokniesz. Parasol Ci podaje, lecz wciąż mi go oddajesz. Pragnę Ci pomóc, nie chcesz mej pomocy. Nie ? To nie to Ty się przemoczysz. Nauka jest wagonem życia. Pociąg rusza w dniu naszych narodzin. Do każdego wagonu potrezbny jest bilet, jednak dostaniesz go tylko w lokomotywie. Pies zapełni życie Twoje. Pies utuli, gdy się smucisz. Pies pomerda dziś ogonem. Pies zaszczeka dziś wieczorem. Pies Pies zaskomle, gdy się boi. Pies w problemie Ci pomoże. Pies psem będzie w niepogodzie. Stope za stopą stawiam pomału. Cicho, ostrożnie by szmer jaki, czy szelest choćby nie zbudziły kogo. Szepce z rana zamiast krzyczeć, byś spał zamiast czegoś chciec. Pąki puszczają już gałązki młode, wkrótce zakwitną piękne, kolorowe. Dokoła słychać będzie śpiew ptaków. Budzić nas będzie szum lasu. Zaczniemy spacerować po barwnych ogrodach. Wesoło tańczyć będziemy w kołach. Fale szumią od rana, promyki słońca wkradają się przez okna. Wstaje, patrze, przez okno wyglądam i myśle jak dzisiaj dzień wygląda. Uśmiech na twarzy jest wstanie rozgonić największe chmury.
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
z moich pierwszych prób pseudopoetyckich...
![]() Nie chcę zasnąć dopóki się przy mnie nie zjawisz... Chce poczuć Twoje ciepło, chcę żeby Twój wzrok zaczarował mnie poraz kolejny... Otul mnie swoim ciepłem ukołysz muzyką milczenia, rytmem niewypowiedzianego słowa kocham... niech nasza wspólna bajka się nie kończy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny piekne sa te wiersze ja nie umiem pisac ale z przyjemnoscia czytam wasze
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Wiersze stworzone w smutne, deszczowe dni na obozie
Coś zaniosło to drobne ciało Tam, gdzie kąciki ust doznają paraliżu Ścięgna wątłe i zakwaszone mięśnie Położone na leśnej ściółce Co lada chwila obróci się w pył Wraz z nią stracą dech Biało Mlecznie Nisko Niżej A teraz... Kocham Cię jeszcze! I już zieleni się ta biel I mgła jęła się przerzedzać I podnosić wysoko Wyżej I brakuje tu Ciebie Nim się nie zjawisz I nie puścisz już nigdy Jak zwykłeś obiecywać Czekam... Bo przyjdziesz na pewno! -------------------------------------------------------------------- Przykrości wielu Sumienia wyrzutów Uwag kąśliwych Obietnic z plastiku Buteleczki krzyku Krzywych uśmiechów Gasnących oddechów Dwóch pustych skrzynek Głośnych bezgłosów Zmarszczonej brwi I chłodu źrenic Stalowych ramion Kartek spopielałych Twojego "nie wiem" Oszczędź mi jutro Gdy spowije nas Wczorajszych mar Dzisiejsza łuna. ----------------------------------------------------------- Dlaczego zawsze na zewnątrz I ciepło wnętrza Nie dociera Do czerniejących palców Poruszając jedynie nieśmiało Opuszkami zziębniętymi Bo na krok większy nieco Niż odległość między Belkami sufitu Już dawno przestało Cię stać Zapamiętania godne Krąg nie jest cierpliwy Raz rezygnujesz I przegrywasz z kretesem Już zawsze Na zewnątrz zmarzniesz do szpiku Wnętrza ogień grzać będzie zbyt mocno. Uważaj... ----------------------------------------------- W letargu pogrążeni Marznący w żarze uczuć Co wygasły przed cwhilą Pięć minut dosłownie Splecione dłonie Kochanie Niby tuż No ale... Czy nie widziałeś Śladów stóp Na leśnej ściółce Pięć Siedem Dwanaście I całe życie Metrów Stąd ...? Tylko po co Kochasz jeszcze Kostniejesz beze mnie? Nie wierzę...! ---------------- Brzęk To pękło Ale nie jak mydlana bańka Bo zbyt mała W ogromie Wszechświata Nie To raczej Wielki Wybuch I już Ty na jednej Ja na drugiej półce samotności Rozdzieleni tym Co łączyć winno dwoje I nie czekamy wcale Bo piasek już pod powiekami Do pojęcia wszystko Tylko ... Nie tak szybko! ------------------------------------------------------- Uwierzyłbyś Że to obezwładnia Aż tak Że uśmiech boli....? Oczy wpatrzone nieruchomo Bo gdy poruszysz Zobaczysz coś Co kryje granat nieba W najczarniejszych swych odcieniach Ciemność zmusiłaby Cię Do wstąpienia w krąg janości Ale nie zmusi Bo zmusić Cię nic nie jest dziś w stanie Schowajmy się Spotkaj mnie Z całym chłodem rąk I krzykiem strachu I ucisz mnie Proszę... --------------------------------- To jak błysk latarki w oczy Co oślepia Twoje "ja" Chwytasz piasek w palce Dłoni swoich rąk Już nie podniesiesz Ziaren mniejszych Niż wiara w pewne Nieokreślone bliżej "my" Wiara ulatuje Szybciej Nie zdążysz Mnie przytulić Ale kochaj mimo to Nie pamiętaj Gwiazd w szarość Upadłych. ------------------------------------ Niewiele chcę od Ciebie otrzymać I wcale nie o to chodzi By Cię przy sobie zatrzymać Tylko najgorsze przetrzymać Wspólnie martwiąć się i ciesząc I wcale nie obok tuż A metr od siebie stojąc Bo tak bezpieczniej Sam dobrze wiesz Jak bliskość potrafi zaboleć Więć idź dokąd chcesz Wracaj tylko czasami. ------------------------------------- I na koniec taki śmieszny wierszyk o moim życiu z pewną osobą ![]() Zwyczajowo mówi się "dzień dobry" Ty wyjmujesz tylko słuchawki z uszu I będąc lekko mokry Śpiewnym głosem zapytać wolisz : "Co tam, Asiu?". Ci, których wszędzie spotykamy - zakochane pary Po głowach wolą się głaskać Nie tak, jak my - my wolimy się drapać W lesie, gdzie tną komary. Filmowy kadr - parkowa ławka i dwa gołąbeczki To takie normalne A dla nas? Zbyt banalne Biedrona, Em i masa śmiechu - czytają tymbarków zawleczki. Nasz mały świat Poplątany - no fakt. Ale nie byłbyś mój, kochany Gdybyś nie był mocno pomieszany. ![]()
Well,it hasn't been my day, my week, my month,or even my year . . . Edytowane przez ImpossibleIsNothing Czas edycji: 2007-07-16 o 15:22 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
Obietnica
Sen o wieczności zesłał mi Pan. Unoszę się w nim w wszechświata pustkę. I płynę. Jestem już dalej niż ludzka wiedza. Gwiazdy w agonii, martwe księżyce, komet zbłąkanych złote ogony, miejsca gdzie mrok tak gęsty się staje, że czas w nim tonie. Kosmiczny spektakl cisza otula, bezmiar milczenia wypełnia przestrzeń. Tu słów nie trzeba. I w ukojeniu serce zasypia. Pradawna cisza ciałem się staje. Wrota wieczności przede mną uchyla. Lecz wracać muszę w zgiełki istnienia, w lamenty, jęki, łkania człowiecze. Budzą mnie dźwięki, lecz słyszeć już nie chcę. Lecz trwać w nich muszę, by obietnicy doczekać spełnienia.
![]() |
#180 | |
BAN stały
|
Cytat:
wszechświata. Gratuluję, piękny wiersz Rybko Złota Jedyna Z Trzech Tysięcy ![]() / aramis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.