|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przeładowanie wrogiem ślubnego image'u.
Cytat:
ale bukiecik całkiem ładny
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
No to może i ja dołącze, bo widze zbieżność poglądów
![]() W zeszłym tygodniu wybrałam się pierwszy raz na poszukiwania sukni ślubnej i niestety już po pierwszych przymiarkach załamałam się. Okazało się, że większość sukienek dostępnych w salonach to typowe strasznie przeładowane, ciążkie i takie niewygodne egzemplarze ![]() Nawet te na zdjęciach wyglądające tak zwiewnie i delikatnie, są tak na prawde wielowarstwowe i sztywne ![]() Moje zdziwienie było tym większe, bo podobają mi się sukienki bardzo proste, bez żadnych ozdobników, różyczek, świecidełek, koralików, falbanek, upięć i innego paskudztwa. Nawet z pozoru delikatne koronkowe rybki okazały się mieć kilka warst pod spodem jakiegoś wg mnie niepotrzebnego materiału... ![]() Katastrofą kompletną było mierzenie sukienki z halką i kołem (najmniejszym zaznaczam) - przecież w tym się nie da chodzić...kazałam sobie je od razu ściągnąć i wolałam jak mi się te "falbanki" plątały między nogami niż męczyć się z jakimś kołem ![]() Dziękuje opatrzności, że wybrałam termin w październiku i będzie zimniej, bo przeciez w takich sukienkach można się ugotować ![]() Panie w tych salonach miały mnie za pewne za wariatkę, bo przy każdej mierzonej sukience wołałam, że jest jej za dużo obdzieliłabym tym materiałem kolejnych pare sukienek![]() Teraz jestem troche podłamana po tej konfrontacji ze ślubną rzeczywistością, bo chciałabym coś delikatnego, kobiecego Skłaniam się juz po mału do sukienek bardziej wieczorowych niż ślubnych po tym co zobaczyłam w salonach. Podobają mi się sukieneczki w stylu tej poniżej, może jedynie nie z satyny a bardziej z koronki PS. Dzięki kaledonia za naprowadzenie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Przeglądając propozycje sukni na przyszły rok z Pronovias widać na szczęście światełko w tunelu
Pojawiły się tam suknie, o jakich marzyłam, ale niestety już za późno.Suknia, którą zamówiłam też według mnie nie jest przeładowana. Moja jest ta pierwsza, a dwie następne to nowa kolekcja Pronovias. |
|
|
|
|
#125 |
|
KWC
|
Piękna
wklejam moje propozycje: (ta ostatnia podoba mi się zdecydowanie najbardziej) |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
KWC
|
dziewczyny, ja te zdjęcia wygrzebałam z amerykanskiego ebay'a.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Mnie też bardzo podobają się skromne suknie.
ostatnio natrafiłam na stronę z sukniami Agnes i znalazłam kilka naprawde ładnych prostych sukni mam takie pytanie wiecie może z jakich materiałów są te suknie? ja dopiero w jesieni planuje pochodzić po salonach ale chciałabym się wcześniej zorientować
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mimo wszystko założę zdobną, duża suknię, bo tego dnia chcę się czuć jak ksieżniczka. I koniecznie diadem na głowie.
Zdobną, co nie znaczy, że będzie to sukienka beza z tysiącem kolorowych cekinów. Chcę coś w tym rodzaju http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4455968
|
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niekoniecznie "duża" suknia musi być bezą czy kiczowata. Taka, jak na zdjęciu bardzo mi się podoba. Sama na początku chciałam "dużą" suknię coś w stylu jak w Twoim załączniku. Niestety przymiarki zweryfikowały moje zamierzenia i nastąpiło zderzenie z rzeczywistością . Teraz nie zamieniłabym mojej na żadną inną.
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tytułem wątku
Mam ślub dopiero za rok ale już rozglądam się za jakąś prostą , szlachetną sukienką, która będzie pasowała do mojej osobowości i stylu, jaki preferuję. Nie cierpię przesady a tej w modzie slubnej jest duuuuuuużo za dużo ![]() Biorę tylko cywilny, mimo wszystko optuję za kolorem klasycznym białym, ecru bądź krwistą czerwienią - jeśli taką spotkam ![]() Mam model sukienki czerwonej, którą kupiłabym choćby dzisiaj ale nie wiem skąd ona pochodzi a do szycia jestem nieprzekonana. Więc pozostaje szukanie, szukanie, szukanie...... Nie chcę być na swoim slubie księżniczką, ale chcę być kobietą z klasą
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
No i cóż, mam za sobą kolejną wyprawę całodniową w poszukiwaniu sukni, bo termin już mnie goni
i znowu nicZwiedziłam conajmniej z 10 salonów i znalazłam jedynie 3 w miarę skromne i dopasowane sukienki (oczywiście żadna z nich to ta jedyna ), wszystko poza tym to cała masa drapowań, falbanek, kół ![]() Firmowe salony to też porażka, mają tylko sprowadzone wybrane modele, te najpopularniejsze oczywiście, czyli "rozłożyste księżniczki" ... brak mi już sił... czy ktoś jeszcze jest 3 m-ce przed ślubem i nie ma sukienki?????
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
szlachetne, proste, delikatne, skromne... hm.. a ja mam jednoczęściową gorset marszczony- brzusio mam a dół na kole, i organtyna lekko drapowana- i nie uważam że to kicz. Sprawa gustu i tyle. Nie mam kozaków, biustu na wierzchu, diademu, brokatu i wiązanki wielkości wieńca. Kwiat we włosy- taki sam mały na nadgarstek i to tyle z ozdób. Wkleję fotki po ślubie i niech która mi powie że kicz to znajdę i osobiście nakopie w 4 litery
pozdrawiam ![]() dodam tylko że i takie mierzyłam.. ale niestety... nie ten wzrost, nie ta talia, nie te biodra... ja to nie piękne smukłe gładkie modelki w tych pięknych wąskich , opływających sukniach
---Żyj byś walczył. Walcz byś zwalczył. Kochaj byś się cierpieć nauczył--- Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-07-21 o 20:55 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Yazowa ja też zdecydowanie nie należe do łamiących się od podmuchu wiatru szalenie smukłych dziewczątek
![]() mam swoje spore rozmiary i w biuście i w pupie ale jakoś zdecydowanie korzystniej wyglądam w delikatnie dopasowanej koronkowej literce A niż rozłożystym dole i gorsecie. W innym wypadku móje biodra i tyłek wyglądają na 2 razy większe i jakieś monstrualne... a i tak do małych zdecydowanie nie należą ! ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu i dopasowania do sylwetki, najwyraźniej jest ci dobrze w takim fasonie, a to że się sobie podobasz jest najważniejsze ...zatem nie musisz mnie ścigać Jak juz bede miała swoją sukienkę upatrzoną i zamówioną z chęcią sama poprosze o opinie na forum, mam nadzieje, ze nikt mnie wtedy za bardzo nie zjedzie ![]() Ale póki co musze szukać tej jedynej oby szybko się znalazła !!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
ja tez beza mowie nie! pokutuje jeszcze w naszej polskiej swiadomosci przekonanie, ze wesele powinno sie wiazac z jak najwiekszym przepychem, ale na szczescie powoli sie to zmienia
ja osobiscie nie znosze bezowatych, ksiezniczkowatych, bardzo obszernych i strojnych sukni, sa dla mnie strasznie kiczowate i tandetne, na szczescie projektanci zaczeli odchodzic od tych fasonow i szyja wreszcie cos w czym da sie chodzic i bawic chwala im za to prostota gora! bezy do lamusa
|
|
#138 |
|
zielony stworek
|
Kolejne moje propozycje prostych sukien ślubnych.Zdjęcia są przykładem tego,że rozmiar nie jest przeszkodą
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
wkleje foty dla Ciebie zaraz po... czyli za 2 tyg )) poszerza mi dupem ale co tam kocham tą kieckę a nie pokazywałam jej wcześniej bo naprawde boję się krytyki i po kiego mam iść zdołowana do ołtarza? buziam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również jestem za prostotą ale uważam, że wszystko jest kwestią dopasowania do figury. Choć mój ślub był rok temu to nieźle się naszukałam mojej wymarzonej kiecki. Po pierwszych wizytach w salonach byłam załamana, wszędzie pełno halek, kół, warst, księżniczek, i innych niepotrzebnych dupereli a ja chciałam prostą, wąską dopasowaną i niebanalną. W końcu znalazłam coś takiego: http://www.faragebride.com/en/collec...6.jpg#7576.jpg http://www.faragebride.com/en/collec...5.jpg#7675.jpg |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
zgadzam sie w 100 %. moja suknia to sposabella 417. bardzo mi sie podoba wlasnie ze wzgladu na te falbanym przypominajace suknie hiszpanaska i w takim stylu zamierzam wystapic. wlasnie poszukuje fryzury hiszpanskiej i znalazlam fajny wchlarz hiszpanski z roz. nie kazdy moze w takiej sukni wystapic, ja waze 45 kilo i mysle ze jak najbardziej moge a nawet to wskazane aby mnie troche optyczne pogrubic. prosta lejaca sie suknie bede miala na poprawiny i nie chcialabym w dniu swojego slubu wygladac skromniej niz zaproszone panie
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
IMG_9216.JPG 1.jpg
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Aja jestem za prostotą - jestem niska a w tych wielkich kieckach wygladalam tragicznie- gorset jeszcze bardziej mnie skracał
Ale przyznam szczerze- choc nie jerstem zwolenniczka bez, diadewmów i rekawiczek- to niektórym naprawde bardzo to pasuje i wygladaja w tym po prostu ładnie- w tych nieco szerszych sukienkach pieknie wyglądaja wysokie, szczupłe dziewczyny Ja po prostu w niej ginęłam A TO MOJA SUKIENKA
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
no to muszę się wam pochwalić, bo dziś w końcu zamówiłam suknie
Natknęłam się na nią przypadkiem 1,5 tygodnia temu i choć nie była to do końca ta, której szukałam, coś mnie w niej urzekło i ostatecznie stała się tą jedyną ![]() Oczywiście jest prosto z wieszaka i niedopasowana ale ogólny kształt widać. Musi być przede wszystkim skrócona, zwężona w tali i mieć dorobioną szelkę na szyi na wzór założonej tasiemki. Bolerko oczywiście też będzie z innej koronki i w kolorze ecri.Zwróciła moją uwagę, bo jest prosta i zarazem taka inna przez tę koronkę i rozcięcie.
wielki remontowiec od 03-03-2008, data zakończenia odległa ![]() Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając ![]() Edytowane przez gosiek82 Czas edycji: 2007-08-19 o 20:01 |
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Słonko79 Czas edycji: 2009-08-27 o 13:19 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda, jakby się kołdrą opatuliła
A w ogóle za dużo wszystkiego - jakieś pióra, rękawiczki...
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wyglądałam, myslę ze było prosto i elegancko
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2008-03-26 o 13:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Mocno przeładowane 

obdzieliłabym tym materiałem kolejnych pare sukienek
Pojawiły się tam suknie, o jakich marzyłam, ale niestety już za późno.

pozdrawiam