Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 18:23   #2341
adziia13
Rozeznanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

ufff nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
adziia13, oddzielnie czyli jak? Ty u swoich, TŻ u swoich? Wynajem na te kilka tygodni jest bezsensowne

Po ślubie zamieszkamy w akademiku (TŻ dokończy studia), a potem zobaczymy. Pytam TŻ co zrobimy w międzyczasie, po ślubie, ale przed wrześniem (ok. miesiąca): pobędziemy trochę u Ciebie, trochę u mnie, może trochę u jego siostry
Zgadza się, ja zostanę u swoich u swoich rodziców, a TŻ u swoich. Oczywiście pomieszkujemy u siebie, więc "przemęczyć" się w ten sposób po ślubie 2 czy 3 miesiące to nie będzie problem, szególnie mając na uwadze nowy, piękny dom

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
I ja mam tę fazę! Zarażamy się nią nawzajem
dołączam się do zarażonych

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dzisiaj buty kolor idealny, taki jak chciałam później je wykorzystam do pracy. Na pewno będę szukać jeszcze jakiś zapinanych na paseczku, do tańczenia, ale cieszę się że już jedne buciki mam
są piękne strasznie żałuję, że nie mogę mieć obcasów do ślubu
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:36   #2342
exist_
Zakorzenienie

Pamiętam, że któraś z Was pisała zawiadomienie do pracy, z formą o Koleżankach i Kolegach.
Czy mogę prosić o pełen tekst?
TŻ potrzebuje 6 takich zawiadomień i żadna treść póki co nie spełnia jego oczekiwań...
Stary 2014-03-02, 18:51   #2343
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Kate spoko luz, myślę, że po jednej imprezie to nie masz się co bać o poważne konsekwencje.
No ja szczerze mówiąc na swoje też nabieram coraz większej ochoty
Dzisiaj rozdaliśmy pierwsze zaproszenia Ale fajnie było
Dzięki za wszystkie rady Przynajmniej wiemy na czym stoimy i nikt (tzn. ja) nie będzie wkręcał sobie dziwnych schematów.
Ile zaproszeń i w jakim czasie udało Wam się rozdać?
Z tego co czytam to wydaje się to czasochłonne.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:55   #2344
velika
Winter is coming

Byliśmy u bliskiej rodziny, poszły 4 zaproszenia. Siedzieliśmy całe popołudnie, bo to moi dziadkowie i bracia mojej mamy, więc wjechały ciasta, flaszka i takie tam W końcu mojego chłopa muszą godnie przyjąć do rodziny Mój dziadek mu już dzisiaj "wnukował", więc bardzo pozytywnie ;]
Ale faktycznie, myślę, że sporo czasu nam zajmie rozdawanie, chociaż nie mamy tak dużo - wyszły 44 zaproszenia. To jeszcze 40

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:56   #2345
fascinata
Raczkowanie

Kochane, tylko proszę nie bijcie bo na pewno temat ten przewinął się już przez wątek

Mogłybyście podrzucić jakie teksty będą widniały na Waszych zaproszeniach? Oczywiście bez podawania szczegółowych danych

I co będziecie chciały zamiast kwiatków?

Edytowane przez fascinata
Czas edycji: 2014-03-02 o 19:01
fascinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:58   #2346
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
61 m, 3 pokoje
miałam pisać wcześniej, ale mi umknęło - wielkie gratulacje za własne mieszkanko - na pewno jest odjazdowe!

dziś jak byłam w kościele to naszła mnie myśl o strojeniu domu na ślub, w sensie wiecie wejścia do domu, schody, barierka i ewentualnie coś w salonie, gdzie będzie błogosławieństwo.
Macie jakieś pomysły jak to zrobić? Oczywiście samemu, ale jakoś nie mam inspiracji kolorowe balony do mnie niezbyt przemawiają

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:06   #2347
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość

szuflady pod łóżko też są fajne i można nawet później je zamówić, jak już się okaże, że naprawdę ich potrzebujecie

boskie
oo a to do kazdego rodzaju lozka bedzie pasowac? mi w sumie obojetne czy szuflada czy pojemnik - byleby zmiescic w srodku koc

Cytat:
Byliśmy u bliskiej rodziny, poszły 4 zaproszenia. Siedzieliśmy całe popołudnie, bo to moi dziadkowie i bracia mojej mamy, więc wjechały ciasta, flaszka i takie tam W końcu mojego chłopa muszą godnie przyjąć do rodziny Mój dziadek mu już dzisiaj "wnukował", więc bardzo pozytywnie ;]
Ale faktycznie, myślę, że sporo czasu nam zajmie rozdawanie, chociaż nie mamy tak dużo - wyszły 44 zaproszenia. To jeszcze 40
nie strasz mnie, ja mam na mojej rozpisce zaplanowane w jeden dzien obskoczyc 4 rodziny do zaproszenia , i tak za kazdym razem, zeby jak najszybciej

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
miałam pisać wcześniej, ale mi umknęło - wielkie gratulacje za własne mieszkanko - na pewno jest odjazdowe!

dziś jak byłam w kościele to naszła mnie myśl o strojeniu domu na ślub, w sensie wiecie wejścia do domu, schody, barierka i ewentualnie coś w salonie, gdzie będzie błogosławieństwo.
Macie jakieś pomysły jak to zrobić? Oczywiście samemu, ale jakoś nie mam inspiracji kolorowe balony do mnie niezbyt przemawiają
u mnie strojenie bedzie sie skladac glownie z balonow i pare kolorowych wstazek czy jak to sie tam nazywa. balonow chce kupic duzo i ustroic tak porzadnie bo na weselu siostry jakos tak skromnie było

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-02, 19:08   #2348
misia880
Zakorzenienie

Witam sie

WSZYSTKIM SWIEZYM ŻONA GRATULUJE i zycze pieknego i dlugiego zycia u boju meża

GRATULUJE kupna mieszkan i zazdraszczam tak cudownej perspektywy !!!

U nas ze spraw slubnych nie rusza sie nic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:27   #2349
mojakaren
Zakorzenienie

czekooczekolada co do balonów to znalazłam poniższa stronkę i tam jest kilka pomysłów właśnie m.in. związanych też z balonami

http://www.magnoliaweddings.pl/dekor...-panny-mlodej/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-02, 19:31   #2350
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Niedzielne inspi:

Fajne lizaki.
Widziałaś gdzieś takie?

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Pamiętam, że któraś z Was pisała zawiadomienie do pracy, z formą o Koleżankach i Kolegach.
Czy mogę prosić o pełen tekst?
TŻ potrzebuje 6 takich zawiadomień i żadna treść póki co nie spełnia jego oczekiwań...
Ja się nad tym zastanawiałam, ale nadal nie podjęliśmy decyzji czy tak napiszemy - coś mi po prostu w tym nie gra.

U nas miałoby brzmieć to tak:

Sylwia & Adam
mają zaszczyt zaprosić
Koleżanki i Kolegów z firmy X
na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego,
która odbędzie się.... bla, bla bla

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:31   #2351
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Słoiki, przewiązane sznurkiem, do tego kwoiaty z pola/ogrodu i powieszona na bramie/płocie itp. A poręcz samemu zrobić jakąś girlandę z kwiatów polnych/ogródkowych. A na drzwi wejściowe wianek z kwiatów
Gdzieś mi takie coś z tymi słoikam mignęło, jak znajdę wkleję

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:34   #2352
ijaa
Zakorzenienie

Pytanie do Pań które planują cieliste pończochy samonośne. Jakiej firmy kupujecie? Zależy mi by były bardzoooooooooo jasne, ale jednak beżowe/w kolorze nogi, a nie białe.

Stary 2014-03-02, 19:40   #2353
swiat_katarzyny
Zadomowienie

witam się po ciężkim, ale owocnym weekendzie remont naszej góry trwa

lece nadrabiać
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 19:47   #2354
misia880
Zakorzenienie

Swiat katarzyny - gratulacje

A ja mam znowu wstret do spraw slubnych.. Drazni mnie to ze nie mam pomyslu na fryzure, na makijaz itp itd

P.s
Zaczynam grac w toto lotka moze wygram kase na mieszkanie ;p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:25   #2355
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore sie znaja: jaki podklad wybrac, dobrze kryjacy ale bez efektu maski?

Nie maluje sie na slub, ale mi na codzien potrzeba? Cos slyszalam o Estee Lauder? Ale nie wiem jaki...:/ Help!

PS: dostalam mejla ze sklepu, ze obraczki przyszly! 2 tyg przed terminem!!!
gratuluje obrączek
a jeśli chodzi o podkład to jeśli masz kase to kupuj estee
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Piona! Miałam dokładnie ten sam motyw! Dorzuciłabym do tego pasek Zaproponował kupiony rok temu, ładny, ale zniszczył go zaczepianiem na nim zawieszki z kartą magnetyczna do biura Sam przyznał- "troche" porysowany", ale się nada Już mu powiedziałam żeby sobie to wybił z głowy. Mamy kase by płacić jego rodzinie (mojej nowej powinnam powiedzieć ) za bilety do Polski, a raczej w te i nazad, a na nowy pasek nas nie stać?
hahaha <3 mój ma na ślub lakierki, na poprawiny troche nie pasują takie buty, na każde moje wspomnienie o tym, ze trzeba kupić jeszcze jedną parę reaguje wręcz agresją, ze jeszcze nie zwariował, to ja mu jeszcze pokaze kto zwariuje

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Co do wtrącania się w nazwiska... ja chcę dwuczłonowe. Moje koleżanki marudzą: "Po co Ci dwuczłonowe? On ma ładne nazwisko, dwa to za długo" a najśmieszniejsze jest to, że najbardziej wtrącają się te, które mają właśnie dwuczłonowe (chciały, to wzięły nic nie mówiłam). W moim przypadku nazwisko jest rzadkie i mam znanych rodziców więc chcę zachować a one nie rozumieją tego choć same wzięły z powodu kaprysu i tego, że ich mężowie mają takie nazwiska, że im się nie podobały (serio... same tak mówiły a wcale nie są rażące )... Żadnych osiągnięć nie mają, znanych rodziców też nie. Nie wtrącałam się w ich wybór bo to ich sprawa, ale one w ogóle nie rozumieją mnie :/. Robiłam winietki to jedna z nich zażądała tylko JEDNO nazwisko na winietce żeby nie było przykro jej mężowi. To po cholerkę brała dwuczłonowe? Chcą niech i biorą trójczłonowe mnie to nie przeszkadza, ale po co takie gadanie?;/ bo ja chcę to nie bo one mają. Lepsze się czują? A potem głupio przed mężem?;/
kurcze zaciekawiłaś mnie jesli to nie tajemnica, to możesz zdradzić kim są twoi rodzice?
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A ja siedzę na uczelni :'( nie lubię letniego semestru, bo za oknem tak pięknie a ja tu kwitnę. I teraz zanudzam się na wstępie do socjologii... Tylko tyle dobrego, że Prius tego badziewia mamy same turystyczne i specjalizacyjne przedmioty
ja ci dam! socjologia to taka piękna nauka! 5 lat studiowania i jeszcze mi sie nie znudziła

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jestem załamana! Wzięłam kartkę i zaczęłam ćwiczyć podpis z nazwiskiem tż'a - masakra! Zapisałam całą stronę jego nazwiskiem i najchętniej zostałabym przy swoim. Muszę się zastanowić.
nic mi nie mów... ja od roku cwicze nowe nazwisko i wciąż jestem niezadowolona z podpisu nie umiem pisac ładnego M dużego
Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość

Dla dziewczyn szukających butów na wysokim obcasie. Byłam dziś w Centro i mają fajne. Tylko dla mnie za wysokie Sorki za jakość zdjęć ale zawsze się boję, że mnie opierdzielą że nie wolno i po tajniacku robię

Butki są białe i większość mają srebrne lub cyrkoniowe obcasy. Bo na zdjęciu jakoś dziwnie wyszło...
mi sie strasznie podobają buty z centro, ale zawsze sie nadzieje na nie - są mega niewygodne zawsze po 20 minutach dosłownie ide na boso (mówię o butach ok 10 cm obcas)

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Ysia specjalnie dla ciebie

http://www.youtube.com/watch?v=iC03jo9LNNs
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 20:27   #2356
Le_lena
Raczkowanie

Witam Was dzisiaj babeczki
Na początku moje gratulacje dla (dzisiaj już) żon,które miały wczoraj swoją uroczystość
A ja właśnie jestem po wizycie przyszłych teściów była integracja, pojechaliśmy na salę bo jej jeszcze nie widzieli i omawialiśmy szczegóły ślubu i wesela póki co obie strony popierają wszystko i są zgodni
Stary 2014-03-02, 20:29   #2357
Lg_ago
Zadomowienie

Czy któraś może polecić jakąś stronę, gdzie tanio idzie zamówić okrągłe pieczątki z własnym, krótkim tekstem?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:29   #2358
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
czekooczekolada co do balonów to znalazłam poniższa stronkę i tam jest kilka pomysłów właśnie m.in. związanych też z balonami

http://www.magnoliaweddings.pl/dekor...-panny-mlodej/
fajne fajne tylko że z tego co widzę to z helem, no a my nie bedziemy miec helu, tylko w puszce na balony na sesję

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Pytanie do Pań które planują cieliste pończochy samonośne. Jakiej firmy kupujecie? Zależy mi by były bardzoooooooooo jasne, ale jednak beżowe/w kolorze nogi, a nie białe.
ja kupilam z calzedoni

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-02, 20:32   #2359
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nad tym zastanawiałam, ale nadal nie podjęliśmy decyzji czy tak napiszemy - coś mi po prostu w tym nie gra.

U nas miałoby brzmieć to tak:

Sylwia & Adam
mają zaszczyt zaprosić
Koleżanki i Kolegów z firmy X
która odbędzie się.... bla, bla bla
My mamy póki co tak:
Anna & Marcin
Z radością zawiadamiamy, że dnia
09.08.2014 roku o godzinie
w Kościele p.w.
przed Bogiem i ludźmi ślubować będziemy sobie miłość,
wierność i uczciwość małżeńską.
Będziemy niezwykle uradowani jeśli
Pracownicy hotelu X/Koleżanki i Koledzy z Hotelu X/Koleżanki i Koledzy z pracy

zaszczycą nas swoją obecnością.

Nie wiem która z 3 opcji lepsza...

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

nic mi nie mów... ja od roku cwicze nowe nazwisko i wciąż jestem niezadowolona z podpisu nie umiem pisac ładnego M dużego
A widzisz. Ja z kolei kompletnie nie umiem podpisać się ładnie swoim nazwiskiem, a TŻ wychodzi mi ślicznie. Tyle że właśnie... nie wiem czy je biorę...
Stary 2014-03-02, 20:33   #2360
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja się obawiam że u nas będzie tak samo i przez to zejdzie nam się dłużej niż powinno

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Kochane, tylko proszę nie bijcie bo na pewno temat ten przewinął się już przez wątek

Mogłybyście podrzucić jakie teksty będą widniały na Waszych zaproszeniach? Oczywiście bez podawania szczegółowych danych

My mamy tak:
........…............. i …........................ ...........

wraz z Rodzicami

mają zaszczyt zaprosić

Sz. P. …........................ ......................... ..................

która odbędzie się dnia 13 września 2014 roku o godzinie 16:00
w ......................... ..........

Po ceremonii zaślubin miło nam będzie Państwa gościć
na przyjęciu weselnym w …........................ ....................

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 15. 08. 2014 r.
Ania ….................. Łukasz …................... ..

Na początku mamy jeszcze fragment wiersza Gałczyńskiego.

Na zaproszeniu więcej się nie zmieści więc ewentualną prośbę o coś innego zamiast kwiatów umieścimy na oddzielnym bileciku.
Stary 2014-03-02, 20:39   #2361
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja kupilam z calzedoni
Oooo dzięki.

Cytat:
My mamy póki co tak:
Anna & Marcin
w Kościele p.w.

Mam podobny dylemat.
Waham się między "Pracownicy firmy X", a "Koleżanki i Koledzy z firmy X"

Stary 2014-03-02, 20:39   #2362
Magheru
Raczkowanie

Dzień dobry!

W pierwszej kolejności Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia wczorajszym Pannom Młodym, a dziś już w pełni etatowym żonom.

Wczoraj byłam na przymiarce, więc się pochwalę kiecką ( jeszcze do poprawek, ale co tam!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (83,0 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (63,7 KB, 131 załadowań)
Stary 2014-03-02, 20:44   #2363
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Opium i Kasia - gratuluję obrączek! Sama zastanawiam się czy brać 3 czy 4mm

chwal się, chwal!
Chwalę się chwalę oto zdjęcie REAL
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dzisiaj buty kolor idealny, taki jak chciałam później je wykorzystam do pracy. Na pewno będę szukać jeszcze jakiś zapinanych na paseczku, do tańczenia, ale cieszę się że już jedne buciki mam
bardzo ładne- znalazłam sobie podobne
Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Wczoraj byłam na przymiarce, więc się pochwalę kiecką ( jeszcze do poprawek, ale co tam!)
Ładna suknia- gratuluje!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0058.jpg (78,2 KB, 41 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 20:48   #2364
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

W pierwszej kolejności Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia wczorajszym Pannom Młodym, a dziś już w pełni etatowym żonom.

Sliczna sukienka
Stary 2014-03-02, 20:49   #2365
Anesthesia
Wtajemniczenie

Magheru, bardzo ładna suknia! Ja bym może jedynie troszkę dekolt powiększyła, ale odrobinkę dosłownie, żeby trochę wyciągnąć sylwetkę, ale też żeby nie było wyzywająco

U mnie nastrój średnio ślubny... za półtora tygodnia do urzędu, na co bardzo się cieszę, w tym miesiącu wybierzemy też cukiernię i olaboga zaproszenia, choć na to mi już totalnie przeszła ochota, więc nie wiem czy nie zaczekamy na bardziej sprzyjające okoliczności za miesiąc-dwa pewnie obrączki i biżuteria... plan działania jest tylko entuzjazmu trochę brak... koleżanki mają na głowie wakacyjne wyjazdy i prace, więc nie pytają o ślub, ja im też nie chcę tym tyłków zawracać, a w rodzinie sporo innych problemów się mnoży i mój ślub zszedł na ostatni plan, jako raczej kolejny problem do przeżycia, a nie wielkie święto... trochę mi przykro z tego powodu, bo wiem, że w domu dzieją się ważniejsze rzeczy, więc za każdym razem jak chcę coś o ślubie wspomnieć, czuję się, jakby było to nie na miejscu... mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny atmosfera w domu się nieco uspokoi i wrócą dobre nastroje...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-02 o 20:51
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:51   #2366
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Słoiki, przewiązane sznurkiem, do tego kwoiaty z pola/ogrodu i powieszona na bramie/płocie itp. A poręcz samemu zrobić jakąś girlandę z kwiatów polnych/ogródkowych. A na drzwi wejściowe wianek z kwiatów
Gdzieś mi takie coś z tymi słoikam mignęło, jak znajdę wkleję
tak tak i lampiony w domu
w załączniku mam kilka inspiracji co do tego
takie litery na bramę wjazdową, a lampiony na schody

Cytat:
sama jestem ciekawa, ale tak jak kiedyś pisałam,w jednym salonie. babeczka stanowczo odradzała samonośne z gatty

Cytat:
My mamy póki co tak:
Anna & Marcin
w Kościele p.w.

A widzisz. Ja z kolei kompletnie nie umiem podpisać się ładnie swoim nazwiskiem, a TŻ wychodzi mi ślicznie. Tyle że właśnie... nie wiem czy je biorę...
ja bym brała Koleżanki i Koledzy z pracy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja-domu-panny-m%C5%82odej-schody-bukieciki.jpg (209,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hoffer-krawzyk-024.jpg (153,4 KB, 20 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-02, 21:06   #2367
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

my zamiast kwiatków chcemy zdrapki

Ku radości przyjaciół
Za pozwoleniem najbliższych,
rozpoczynający wspólną drogę życia
M.M
i
M.M
mają zaszczyt zaprosic
......................... ...............
na uroczystośc zawarcia związku małżeńskiego,
która odbędzie się dnia 26.07.2014 o godzinie 17.00
w kosciele pw. ......................... ...........
w ......................... ...........

Po uroczystości zaslubin
serdecznie zapraszamy na przyjecie weselne
które odbędzie się w restauracji ................. w ..................

uprzjemie prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia ..............

proszę

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Swiat katarzyny - gratulacje

A ja mam znowu wstret do spraw slubnych.. Drazni mnie to ze nie mam pomyslu na fryzure, na makijaz itp itd

P.s
Zaczynam grac w toto lotka moze wygram kase na mieszkanie ;p

ja mam to samo.. miałam rozejrzeć się za butami, nie chce mi się.. głowę zaprzątają mi wydatki i praca mgr

Już wklejałam, ale tak mi się podoba, a ta pmka jest taka cudna...
http://www.youtube.com/watch?v=hEowkXOP_Wg

Yysia, dla ciebie
http://zszywka.pl/p/--7943658.html

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2014-03-02 o 21:43
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 21:11   #2368
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Magheru, bardzo ładna suknia! Ja bym może jedynie troszkę dekolt powiększyła, ale odrobinkę dosłownie, żeby trochę wyciągnąć sylwetkę, ale też żeby nie było wyzywająco

U mnie nastrój średnio ślubny... za półtora tygodnia do urzędu, na co bardzo się cieszę, w tym miesiącu wybierzemy też cukiernię i olaboga zaproszenia, choć na to mi już totalnie przeszła ochota, więc nie wiem czy nie zaczekamy na bardziej sprzyjające okoliczności za miesiąc-dwa pewnie obrączki i biżuteria... plan działania jest tylko entuzjazmu trochę brak... koleżanki mają na głowie wakacyjne wyjazdy i prace, więc nie pytają o ślub, ja im też nie chcę tym tyłków zawracać, a w rodzinie sporo innych problemów się mnoży i mój ślub zszedł na ostatni plan, jako raczej kolejny problem do przeżycia, a nie wielkie święto... trochę mi przykro z tego powodu, bo wiem, że w domu dzieją się ważniejsze rzeczy, więc za każdym razem jak chcę coś o ślubie wspomnieć, czuję się, jakby było to nie na miejscu... mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny atmosfera w domu się nieco uspokoi i wrócą dobre nastroje...
Rozumiem to uczucie, podobnie mam. Z tym, że u mnie niecałe 4 miesiące do ślubu i czuję, że zostałam sama na placu boju. Trudno, nie pierwszy raz zostaję ze swoimi sprawami sama, a jeszcze ogarniam sprawy innych.

Odnośnie dekoltu- niestety, więcej nie poszaleję, bo będzie wystawać bielizna. Mniej zabudowanego stanika nie udało mi się znaleźć.
Stary 2014-03-02, 21:19   #2369
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jesteśmy na tym samym etapie a chcecie małżenskie ? my wczoraj chodzilismy i sie rozgladalismy , mamy problem taki że ja chcialabym z pojemnikiem na posciel a Tz nie...
Polecam materace z IKEA. Są wygodne i bardzo grubaśne A uwierzcie mi, jak ja mówię że coś jest wygodne to musi takie być. I nie są takie drogie, myśmy za nasz 160x200 dali tylko 900zł. Do tego rodzice nam dokupili ramę i stelaż, nie wiem za ile, ale coś do 600zł chyba. I bardzo sobie chwalimy to od roku. A co do pojemnika na pościel jako część łóżka to słaba rzecz, lepie oddzielny pojemnik wsuwany pod ramę

Cytat:
Mój dziadek mu już dzisiaj "wnukował", więc bardzo pozytywnie ;]
Mi dziadek TŻ "wnuczkuje" od pierwszej rozmowy telefonicznej ze lata temu

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja ci dam! socjologia to taka piękna nauka! 5 lat studiowania i jeszcze mi sie nie znudziła

Bardzo być może, że to piękny przedmiot, ale nie jak się najpierw słucha o wielkości prowadzącej, potem OMAWIA SPIS TREŚCI POLECAEJ LITERATURY!, co jest przeplatane pogadankami z godziny wychowaczej ("róbcie kursy", "uczcie się języków, bo nie znajdziecie pracy", "nie trzymajcie butelek na wierzchu", "nie spóźniajcie się", uczcie się dobrze, bo pracodawca będzie chciał Wasz suplement i co sobie pomyśli, jak zobaczy brzydki oceny?"). Serio, mam lepsze przedmioty w toku studiów

U mnie jest taki problem z podpisem, że aktualne nazwisko mam na P i wyrobiłam sobie takie ładne P na początku. A TŻtowe jest na B i z rozpędu czasem piszę je przez P jak sobie ćwiczyłam

Cytat:
tak tak i lampiony w domu
w załączniku mam kilka inspiracji co do tego
takie litery na bramę wjazdową, a lampiony na schody
Wow, jakie śliczne
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:26   #2370
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Lexie bardzo ładne buty, jaka wysokość obcasa?
Zdziwiłam się, bo mają 9 cm a ja nie czuję tej wysokości
Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
cuuudowne buty!!! możesz zdradzić gdzie je kupiłaś i czy cena nie zwala z nóg?
Kupiłam je na targu, polski producent, babeczka ma zawsze świetne buty. A dałam za nie 145zł
Cytat:

wyglądają bosko! ale wysokość obcasa fju fju
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

śliczne ale diabelnie wysokie
Właśnie nie są takie wysokie
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości