|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() a wieczorem jak idzie spac po karuzeli puszczam muzyczke która w brzuch słuchał ...nadal ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Moderna;45401367Jak i numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie ![]() ![]() ![]() tak serio to ja tak kupuje właśnie . wszystko w sumie prawie . jeśli chodzi o wozki to modda jak kupiłam to tz dowiedział się jak go przywiozłam i złozylam... ![]() Ja (raczej) nie pytam - ja (czasem) informuje ... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tu masz stronke z maclarenem i akcesoriami http://www.maclaren.pl/ Cytat:
ale wydaje mi się ze niektóre dzieci pałak przytrzymuje jak probuja się wydostać nawet z pasów i tak wiszą .... sa dzieci co luba pałąk -trzymać się podczas jazdy ..... do pałąka można tez przymocować zabawki.... (do pasow tez ![]() Ja nie mam . Cytat:
![]() nocki współczuje ![]() ![]() ![]() eee tam ciepło jest .... Dzisiaj -jako ze tak wczoraj przykro mi było -cały dzień tez zaplanowaliśmy na wyjeździe abym nie myślała za dużo .... najpierw do ogromnego parku na spacer .....po drodze ,z urwiska wybiegł rozpędzony ogromny dzik -kolos .na droge . samochod przed nami go uderzył ....Z taka sila ze cały przod auta wgnieciony do srodka .Zwierze wpadło na pobocze i tam lezało .... Straszne . Siedziałam w aucie i beczałam ...i zmusiłam tzta aby dzwonił po straz ,weterynarza albo się dowiedział czy ci ludzie zadzwonili... po jakims czasie tz sprawdzał ..dzik umarł . Straszne to wszystko - takie wielkie zwierze ,raz buch i po nim .i widzieć jak się meczy i jak umiera tuz obok .... straszna taka swiadomosc . ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- a jak telefonicznie podasz dane to może podadza Ci nr?
![]() |
#2552 |
MBZ♥
|
Nestelle o matko
![]() Oliwka jak ja dzwoniłam to mieli na stanie to mieli jeden czarny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Despa współczuję nocki:/ u nas za to nocki w miarę ale pobudki od kilku dni punkt 7-no i od kilku dni ma 2 drzemki znów i to długie bo pierwsza ok 2-2,5 godziny, druga ponad godzinę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
małpkaRMF clasic 107.5 chyba
![]() nestelle Ty to masz przygody despa, mój tez kopie-całe nogi mam posinaczone, ale, ale.... od 2 nocy zapycham Go butlą (tą sama, na która wypiął sie jak wróciłam do pracy) z wodą;p ciepłą- i cyca je tylko 1 w nocy, drugi raz wode pije;p Moze sie przestawi na jedna pobudke tylko...Tylko teraz nie wiem, bo do tej pory dawałam cyca ok 5-6 i potem ok. 9 jakies lekkie II sniadanie, a jak teraz je tylko ok. 2.0 to rano mu dac cyca, czy jakies sniadanie wczesniejsze...ile w ogóle roczniak powinien mleka pić? U nas do tej pory 2-3 razy w dzien i 2-3 razy w nocy.... I znów Mu sie robia miszelionkowe oponki...No, ale mi tez;p to może rodzinne;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ci zazdroszcze tak spokojnego dziecka w samochodzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2555 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Krzys lubi palak w wozku, zawsze sie go trzyma ![]() ![]() Co do mm to czytalam, ze 700-800 ml mleka na spokojnie moze pic dziecko w wieku naszych, a z drugiej strony tez czytalam, ze limitow nie ma. Krzys pije mm 3 razy dziennie - rano, kolo poludnia przed drzemka i na noc, przed sne - lacznie max wychodzi Mu ze 450 ml. Do tego dopija woda, a wnocy raz lub dwa jest cyc. Wody jeszcze nie probowalam w nocy, a korci ![]() Nestelle - ![]() ![]() Ubieranie - my przewaznie rajstopki i dresy, body, bluza i kurtka, czapka. Do tego spiworek, bez koca, mniej lub bardziej opatulony. Wczoraj na tych moich urodzinkach (dziekuje za zyczenia raz jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis poszlismy z tz do Rossmanna po pampki i mleko. Wzielam 2 opakowania mm, w domu patrze, a jedno z nich to jedynka... ![]() ![]() Ide sie opluskac i sie klade. Aaaa, i czuje juz ruchy, na razie niesmiale, ale to juz to! ![]() ![]() ![]() ![]()
#2556 |
Zakorzenienie
|
#2557 |
Zakorzenienie
|
toż Ty masz osobistego bodygarda? gdzieżeż on?!
![]() ![]() zazdoszczam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cudo!!!! ![]() ![]()
![]() |
#2558 | |||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Jeszcze raz pięknie dziękuje za wszystkie życzenia dla Janka ![]() Cytat:
![]() bananowiec wyszedł tak se (spodziewałam się bardziej intensywnego smaku bananów) . Może marchewkowe byłoby lepsze. Ogólnie bez szalu ![]() to jaki w końcu ten krem wzięłaś? ![]() Cytat:
![]() ![]() świetny wybór ![]() ja nie mam pałąka, w zestawie miałam osłonkę na nóżki i folie od deszczu Cytat:
![]() ![]() nocki współczuję ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie zacytowalo mi: Nestelle, ![]() ![]() ![]() Oliwka, ja uzywam blokera z LRP, ale co roku innego, bo ciagle wycofuja ten ktory mi przypasuje. W zeszlym roku uzywalam kremu cc, ale nie bylam zadowolona bo na mocnym sloncu nie dawal rady. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nestelle przykra sprawa z dzikiem, szczególnie że to widziałaś ![]() BYou czemu kolor fotelika to minus? piękny jest ten który wybrałaś ![]() Yyy cz mojego posta nie było widać ![]() My jutro na reh rano, więc zajrzę później. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() tak spojrzałam na Twój podpis 16t5d i ja właśnie dokładnie w tym czasie dowiedziałam się że będzie dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- No i ja się przyłączam do życzeń dla Leonka mamusi Leonikowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - jaki Miszlinek? Bardzo ladnie kacper wyglada. Wyrosly dzieciaki, juz tak nie widac wagi, widze po moim ze normalnie wyglada, nie jakis pulpecik, po prostu zdrowe dziecko. Owszem, jak rozbiore to mam za co go podszczypywac i co myc ale w ciuchach super wyglada.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() Tasia, cudnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zawsze ciepły jest. No i my "spacerujemy" na rękach albo za rączki i sam chodzi troszkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj w Biedronce kupiłam F. super zestawy naklejek 3D na ścianę. Zestawy po 7.99zł W w ogóle wczoraj F. obudził się o 7, chwilę się pobawił i zaczął trzeć oczka, dziwne bo raczej 2-3h wytrzymuję od wstania do pierwszej drzemki no ale po 8 położyłam go w łóżeczku i zasnął! Spał ponad 3h!!!! Szok. Nigdy tyle nie spał. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
Na szczęście skończyło się na urwanej tablicy rejestracyjnej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nestelle straszne z tym dzikiem ![]() ja właśnie jak jadę samochodem staram się nie myśleć o wybiegających zwięrzętach ale siłą rzeczy wjeżdżając w drogę otoczoną lasami od razu mam takie wrażenie. Mi tylko raz wyskoczyła sarenka ale ja zdążyłam wychamować a ona pobiec dalej szczęście że ją zobaczyłam nie dość że to było w ciąży, to wiozłam koleżanki córkę i była wielka mgła. właśnie się zastanawiam na dzień nad którymś bb lub cc właściwie to chciałam zamówić ale czekam czy mi przyślą wiadomość z numerem od sephory jak nie będzie pretekst by znowu jechać na zakupy ![]() No to mi się dziecko obudziło ![]() ![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-03-03 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Moje dziecie wstaje (już 3 raz) po 6 ! Nie jestem absolutnie na to gotowa !!!!! Jak pomysle o Despie wojującej od 3 to az mi słabo...... ![]()
#2566 | |
Zakorzenienie
|
jaki motyw?
mam u babci zwierzątka cyrkowe i jest hit. super są. pójdę zobaczyć ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie przed 7mą nie ma lepsze, gorsze, bom nieprzytomna ![]() Kwiatuszek, hop hop!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
![]() pewnie chodziło mi o to ze sa dzieci które chodza późno spac ...i wolałabym wtedy aby dziec szedł spac szybko a wstawał wcześniej niż na odwrót.... ale R przyzwyczaił mnie do długiego spania od zawszeee , zasypia o 20 a wstawał o 8-9 zazwyczaj. ale dlaczego o " po 6" teraz? dla mnie masakra .... kocham spac zwłaszcza nad ranem ![]() Oliwka nr karty Ci podzadza od reki przy kasie -podasz tylko dane . a krem bb czy cc koniecznie wypróbuj przed zakupem - mi jak na razie nic nie przypasowało ....
#2568 | |
Zakorzenienie
|
tak jak ja
![]() nigdy nam się nie zdarzyło do 9ej (ja od dwóch godzin byłabym na nogach ![]() ![]() Cytat:
![]() (dotąd najlepsza była dla mnie stara wersja Estee... heh, tą nową kupiłam mamie i kiszka)
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie no Dziec mój mi ....raczkuje!!!!! nie zna prawidłowej kolejności??? ![]() ![]() najpierw nauczył się pełzac ,potem stać - chodzic przy meblach ,potem siedzieć a teraz .... raczkuje ! ![]()
![]() |
#2570 | |
Rozeznanie
|
Dobry dobry
![]() ![]() Nie ma czego ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja jednak pozostanę przy rajstopkach. U nas ponadto dużo kafli bez ogrzewania podłogowego i w ogóle chłodno w domu więc wydaje mi się ok ![]()
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
#2572 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie zauważyłam 7 zęba u T. czyli darcie zębowe było, jak dotąd, tylko przy górnych jak mu 4 na raz "szły"...
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Nestelle wiem wiem bo przy kasie tylko nazwisko i kod m. zawsze podaje bo mi się jej szukać nie chce a wczoraj chciałam przez neta zamówić i szukam karty a jej niema
Pani dziękuję a właśnie chciałam się skusić na ten estee to jednak się wybiorę dziękuję wam ![]() Dziecko właczyło sobie tv w sypialni przełączyło na vive i tańczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dla tych co ich nie maja...ja mam i nienawidze dziadow
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() niby mówią że dzieci które pominęły ten etap lubią do niego wracać w późniejszym terminie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zakorzenienie
|
Tasia jakie to cudowne - pierwsze ruchy dziecka
![]() Nestelle wspolczuje akcji z dzikiem ![]() ![]() BYou dzieki, a jak pozycje do spania, sa tylko dwie czy wiecej, zaglowek tez mozna zmieniac na wysokosc?, pasy - dobrze sie dociagaja? (czy przy rozpieciu same sie chowaja? powiedzialam wczoraj mezowi o wozku ![]() ![]() ![]() Achna dziekuje za link, nakladki znalazlam - teraz wybieram kolor ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
skuś się! na próbkę!!! każdemu coś innego pasuje
![]() ![]() ![]() ![]() mój jest oldschoolowiec ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
mój dziec to raczej tv nie zna .... a do tego z sypialni to pilota nie widziałam od ..nie pamiętam od pól roku ? więcej? ..... nawet nie szukam bo nie oglądam i tak .... Co do kremu bb-cc mi się marzy sprobowac jakiś azjatycki...ponoc najlepsze i z wysokimi filtrami .... (bo krem z faktorem 10 -15 to jakby bez faktora dla mnie...)
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Moderna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.