Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 16:50   #2551
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A i polecam RMF clasic ,mój śpoi już przy tym ponad godzinę...chyba nie zdazymy do kościoła;p
hehe mój jak ma drzemke to zasnie przy wszystkim-ze wszystkim ,z niczym ...... nawet z Eska rock - ostatnio z metallica .

a wieczorem jak idzie spac po karuzeli puszczam muzyczke która w brzuch słuchał ...nadal tz się pytał czy do 18 będę mu to puszczac
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no właśnie widzę ze jak ma ograniczony cyc to dłuzej wytrzymuje choćby dzis rano zjadł cyca o 7 potem 9,30 przed spaniem 90 ml mleka z butli cyc był po 11 ale tylko jeden , w nocy tez duzo lepiej jest dłuzej śpi jak sie obudzi da się ululać bez cycka a wcześniej to było niemożliwe. Jeszcze nie jest idealnie ale z każdym dniem coraz lepiej nam idzie. Czekam jeszcze na moment aż po kąpieli zje flache mleka i pośpi dłuzej ale jak narazie po kąpieli cyc jest obowiązkowy
...tak myślałam . mm dluzej trzyma ....
[QUOTE=Moderna;45401367Jak i numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi [/QUOTE]

tak serio to ja tak kupuje właśnie . wszystko w sumie prawie . jeśli chodzi o wozki to modda jak kupiłam to tz dowiedział się jak go przywiozłam i złozylam...
Ja (raczej) nie pytam - ja (czasem) informuje ...
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
"kochanie, promocja!!!!"

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

cos czuje, ze w przyszlym tygodniu, jak przyjdzie wozek, zostane odcięta od neta
nie no ...nie mów -nie zrobił by tego !??

tu masz stronke z maclarenem i akcesoriami
http://www.maclaren.pl/
Cytat:
czyli pałąk niepotrzebny? - a wiesz moze w jakim celu on w ogole jest?
nie do mnie ...
ale wydaje mi się ze niektóre dzieci pałak przytrzymuje jak probuja się wydostać nawet z pasów i tak wiszą ....
sa dzieci co luba pałąk -trzymać się podczas jazdy .....
do pałąka można tez przymocować zabawki.... (do pasow tez )
Ja nie mam .
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Helol...u nas nocka masakra, od 3 zabawa. Wytlumaczcie mi co za radosc z kopania matki. Jeszcze rozumiem lekko,ale odwracanie sie po to zeby matce skopac gebe...kurde jakis kibol mi rosnie albo co ;-)

Patrzac na to co piszecie to stwierdzam ze ja cieplej ubieram Milke, ale ona cieplolubna, nigdy nie spocona mimo ze nieraz obawy mialam ze za grubo, wiec chyba jest ok.

Laski, Wy powinnyscie prowizje od producenta wozka i tuch szczoteczek dostac za reklame,hehehe....trzeba im dac znac ze wzrost sprzedazy wynika z tego watku

nocki współczuje ,mój ostatnie dwie się obudził po 6 ... ciężko było . ale od 3 ? niewyobrazam sobie ..... i do tego kubol mówisz z taaaaką buzunią przesłodką ,niewinną ? cos masz te córy Charrrakterne (po mamie? )
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
3. Tak bez rajstopek? Nie odważyłabym się
eee tam ciepło jest ....

Dzisiaj -jako ze tak wczoraj przykro mi było -cały dzień tez zaplanowaliśmy na wyjeździe abym nie myślała za dużo .... najpierw do ogromnego parku na spacer .....po drodze ,z urwiska wybiegł rozpędzony ogromny dzik -kolos .na droge . samochod przed nami go uderzył ....Z taka sila ze cały przod auta wgnieciony do srodka .Zwierze wpadło na pobocze i tam lezało .... Straszne . Siedziałam w aucie i beczałam ...i zmusiłam tzta aby dzwonił po straz ,weterynarza albo się dowiedział czy ci ludzie zadzwonili... po jakims czasie tz sprawdzał ..dzik umarł .
Straszne to wszystko - takie wielkie zwierze ,raz buch i po nim .i widzieć jak się meczy i jak umiera tuz obok .... straszna taka swiadomosc .

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kurczę zgubiłam kartę z sephory a chciałam zamówić sms wykasowałam i nie mam kodu na zniżkę będzie trzeba się osobiście wybrać
a jak telefonicznie podasz dane to może podadza Ci nr?
Stary 2014-03-02, 16:54   #2552
BYou
MBZ♥

Nestelle o matko

Oliwka jak ja dzwoniłam to mieli na stanie to mieli jeden czarny i czekali na dostawę. Stąd pewnie opóźnienie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Despa współczuję nocki:/
u nas za to nocki w miarę ale pobudki od kilku dni punkt 7-no i od kilku dni ma 2 drzemki znów i to długie bo pierwsza ok 2-2,5 godziny, druga ponad godzinę.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 17:00   #2553
klementyna1
Zakorzenienie

małpkaRMF clasic 107.5 chyba
nestelle Ty to masz przygody
despa, mój tez kopie-całe nogi mam posinaczone, ale, ale.... od 2 nocy zapycham Go butlą (tą sama, na która wypiął sie jak wróciłam do pracy) z wodą;p ciepłą- i cyca je tylko 1 w nocy, drugi raz wode pije;p Moze sie przestawi na jedna pobudke tylko...Tylko teraz nie wiem, bo do tej pory dawałam cyca ok 5-6 i potem ok. 9 jakies lekkie II sniadanie, a jak teraz je tylko ok. 2.0 to rano mu dac cyca, czy jakies sniadanie wczesniejsze...ile w ogóle roczniak powinien mleka pić? U nas do tej pory 2-3 razy w dzien i 2-3 razy w nocy.... I znów Mu sie robia miszelionkowe oponki...No, ale mi tez;p to może rodzinne;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 18:22   #2554
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Dziękuję za życzenia bezpiecznej podróżydojechałyśmy po Męża bez problemu choć przebić się przez zakorkowany Wroc łatwo nie było ale Zoś współpracowała, najpierw śpiąc, a potem czytając książeczkęi gadając do lusterkajak ja Ją kocham

p.s potem nadrobię dokładnie
dziekujemy za zyczenia
ale ci zazdroszcze tak spokojnego dziecka w samochodzie chyba jeszcze bardziej niż śpiących dzieci

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Dzisiaj -jako ze tak wczoraj przykro mi było -cały dzień tez zaplanowaliśmy na wyjeździe abym nie myślała za dużo .... najpierw do ogromnego parku na spacer .....po drodze ,z urwiska wybiegł rozpędzony ogromny dzik -kolos .na droge . samochod przed nami go uderzył ....Z taka sila ze cały przod auta wgnieciony do srodka .Zwierze wpadło na pobocze i tam lezało .... Straszne . Siedziałam w aucie i beczałam ...i zmusiłam tzta aby dzwonił po straz ,weterynarza albo się dowiedział czy ci ludzie zadzwonili... po jakims czasie tz sprawdzał ..dzik umarł .
Straszne to wszystko - takie wielkie zwierze ,raz buch i po nim .i widzieć jak się meczy i jak umiera tuz obok .... straszna taka swiadomosc .

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

a jak telefonicznie podasz dane to może podadza Ci nr?
joj mojemu tż-towi tez wbiegł kiedyś dzik pod koła cały samochód im skasował

Cytat:
małpkaRMF clasic 107.5 chyba
nestelle Ty to masz przygody
despa, mój tez kopie-całe nogi mam posinaczone, ale, ale.... od 2 nocy zapycham Go butlą (tą sama, na która wypiął sie jak wróciłam do pracy) z wodą;p ciepłą- i cyca je tylko 1 w nocy, drugi raz wode pije;p Moze sie przestawi na jedna pobudke tylko...Tylko teraz nie wiem, bo do tej pory dawałam cyca ok 5-6 i potem ok. 9 jakies lekkie II sniadanie, a jak teraz je tylko ok. 2.0 to rano mu dac cyca, czy jakies sniadanie wczesniejsze...ile w ogóle roczniak powinien mleka pić? U nas do tej pory 2-3 razy w dzien i 2-3 razy w nocy.... I znów Mu sie robia miszelionkowe oponki...No, ale mi tez;p to może rodzinne;p
ja nie wiem czy jest jakieś ograniczenie mleka ja bym powiedziała ze nie ma
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:39   #2555
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Krzys lubi palak w wozku, zawsze sie go trzyma I czasem tak jakby szarpie, chyba chce pobujac wozkiem

Co do mm to czytalam, ze 700-800 ml mleka na spokojnie moze pic dziecko w wieku naszych, a z drugiej strony tez czytalam, ze limitow nie ma. Krzys pije mm 3 razy dziennie - rano, kolo poludnia przed drzemka i na noc, przed sne - lacznie max wychodzi Mu ze 450 ml. Do tego dopija woda, a wnocy raz lub dwa jest cyc. Wody jeszcze nie probowalam w nocy, a korci

Nestelle - za przykrosc, z dzikiem smutne...

Ubieranie - my przewaznie rajstopki i dresy, body, bluza i kurtka, czapka. Do tego spiworek, bez koca, mniej lub bardziej opatulony.

Wczoraj na tych moich urodzinkach (dziekuje za zyczenia raz jeszcze ) zgadnijcie kto byl gwiazda wieczoru? I kto dostal wiecej prezentow od gosci? No ale serio byl cudny i do zjedzenia

Dzis poszlismy z tz do Rossmanna po pampki i mleko. Wzielam 2 opakowania mm, w domu patrze, a jedno z nich to jedynka... Sierota ze mnie, jutro musze isc wymienic...

Ide sie opluskac i sie klade.

Aaaa, i czuje juz ruchy, na razie niesmiale, ale to juz to!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 20:57   #2556
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
o jaaaaaa !!!!!! Bosko,BOSKO!!!!!!

to jest dopiero magia .....
Stary 2014-03-02, 21:13   #2557
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...kurde jakis kibol mi rosnie albo co ;-)
toż Ty masz osobistego bodygarda? gdzieżeż on?!

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

współczuję wizyty u t:/ja mam spokój do wakacji chyba
< zazdroszczę>

Cytat:
A o podkładach itp to słyszałam tylko z opowieści :P Nie stosuję
zazdoszczam

Cytat:
I znów Mu sie robia miszelionkowe oponki..

Cytat:
cudo!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 21:14   #2558
alliw
Zadomowienie

Dobry wieczór
Jeszcze raz pięknie dziękuje za wszystkie życzenia dla Janka

Cytat:
Byliśmy u t. dla mnie idealnie przyjechaliśmy o 15:30, od razu poszłam do przyjaciółki, wróciłam o 19ej, a dziś o 8:30 już w drodze powrotnej. Wyjazd - marzenie
wow!
bananowiec wyszedł tak se (spodziewałam się bardziej intensywnego smaku bananów) . Może marchewkowe byłoby lepsze. Ogólnie bez szalu

to jaki w końcu ten krem wzięłaś?

Cytat:
Jaki numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi

świetny wybór
ja nie mam pałąka, w zestawie miałam osłonkę na nóżki i folie od deszczu

Cytat:
Laski, Wy powinnyscie prowizje od producenta wozka i tuch szczoteczek dostac za reklame,hehehe....trzeba im dac znac ze wzrost sprzedazy wynika z tego watku
i od producentów oballa, ksiegi dzwiekow
nocki współczuję

Cytat:

No i nie zacytowalo mi:
Nestelle, za zakup, czekam na Twoje wrazenia. Przygoda z dzikiem straszna No i w ogole

Oliwka, ja uzywam blokera z LRP, ale co roku innego, bo ciagle wycofuja ten ktory mi przypasuje. W zeszlym roku uzywalam kremu cc, ale nie bylam zadowolona bo na mocnym sloncu nie dawal rady.
Stary 2014-03-02, 21:17   #2559
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wczoraj na tych moich urodzinkach (dziekuje za zyczenia raz jeszcze ) zgadnijcie kto byl gwiazda wieczoru? I kto dostal wiecej prezentow od gosci? No ale serio byl cudny i do zjedzenia

Bo te nasze dzieci to artyści się robią jak nie wiem Krzyś zabawiał towarzystwo to imprezka udana

za ruchy coś pięknego

Nestelle przykra sprawa z dzikiem, szczególnie że to widziałaś

BYou czemu kolor fotelika to minus? piękny jest ten który wybrałaś

Yyy cz mojego posta nie było widać

My jutro na reh rano, więc zajrzę później.

Dobranoc
Stary 2014-03-02, 21:25   #2560
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Hej

tak spojrzałam na Twój podpis 16t5d i ja właśnie dokładnie w tym czasie dowiedziałam się że będzie dziewczynka

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

No i ja się przyłączam do życzeń dla Leonka mamusi Leonikowej Wszytskiego najlepszego Leoś z okazji 1 urodzinek
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-02, 22:11   #2561
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Klementyna - jaki Miszlinek? Bardzo ladnie kacper wyglada. Wyrosly dzieciaki, juz tak nie widac wagi, widze po moim ze normalnie wyglada, nie jakis pulpecik, po prostu zdrowe dziecko. Owszem, jak rozbiore to mam za co go podszczypywac i co myc ale w ciuchach super wyglada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 22:13   #2562
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
my po domu kapturzastych bluz nie nosimy, ale na zewnatrz, do nosidla, zalozone na body, zawsze sie super sprawdzaly - jak bylo wietrznie to nakladalam kaptur malemu na glowe

[/COLOR]Jaki numer wczoraj wywinelam - bylismy w sklepie dzieciecym i byly maclareny - jaki to cudowny wozek, leciutki, zwrotny (ani troche klekoczacy sie) - i jak wrocilam do domu to kliknelam go w necie - i nie powiedzialam nic mezowi - nie wiem, jak mu o tym powiedziec, bo w sklpeie uznal, ze za drogi
1. My też - w domu nie zakładam takich bluz
2. jesteś agentka!

Cytat:
cos czuje, ze w przyszlym tygodniu, jak przyjdzie wozek, zostane odcięta od neta

Cytat:
Jeny Powiem Wam, że ja mam MEGA stracha przed takimi wypadkami. Boję się przez to jeździć w trasy (jedynie po miescie) bo wiem, że pewnie bym skręciła kierownicą, co mogłoby sie tragicznie skończyć Widziałam zdjęcia zwierząt wbitych w szyby i to było straszne.
No i przez przykrosci

Tasia, cudnie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 05:43   #2563
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
moni_ka wcale nie ziębisz dziecka dobrze ubierasz (odezwała się ta co dziecko w śpiworku wozi tylko my po przeziębieniu i nie przegrzewam) ale ja ubieram bodziak, rajstopki, cieńska bluzka z długim rękawem jeśli bodziak z krótkim na to kurtka jak kaptur to cieniutka czapeczka wczoraj była taka wiosenno/letnia z dziurkami i na nóżki skarpetki albo takie papucie (zimowego obuwia w tym roku nie nabywałam)
Co do ubierania to ja przez ostatnie dni jak było 8-10st ubierałam spodnie (bez rajstop) body z długim rękawem i zimowa kurtka lub body z krótkim grubsza bluza i cieńsza kurtka.
I zawsze ciepły jest. No i my "spacerujemy" na rękach albo za rączki i sam chodzi troszkę.

Cytat:
Leonikowa pewnie nie zaglada - ale mimo wszystko NAJ NAJ dla Leonka w dniu pierwszych urodzin
Przyłączam się do życzeń

Cytat:
3. Tak bez rajstopek? Nie odważyłabym się
Oooo podwinąć pod nóżki. Mam już wizję. Dzięki
My tak chodzimy jak jest ok 10 st na polu, przynajmniej przez ostatnie dni.

Cytat:

Byliśmy wczoraj w Biedronce kupiłam F. super zestawy naklejek 3D na ścianę. Zestawy po 7.99zł
W w ogóle wczoraj F. obudził się o 7, chwilę się pobawił i zaczął trzeć oczka, dziwne bo raczej 2-3h wytrzymuję od wstania do pierwszej drzemki no ale po 8 położyłam go w łóżeczku i zasnął! Spał ponad 3h!!!! Szok. Nigdy tyle nie spał.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Jeny Powiem Wam, że ja mam MEGA stracha przed takimi wypadkami. Boję się przez to jeździć w trasy (jedynie po miescie) bo wiem, że pewnie bym skręciła kierownicą, co mogłoby sie tragicznie skończyć Widziałam zdjęcia zwierząt wbitych w szyby i to było straszne.
Mi raz pod koła wpadła sarna, na szczęście jechałam bardzo powoli bo z Tż rozmawialiśmy i jakoś się nie śpieszyliśmy a jechaliśmy taką drogą, gdzie często można je spotkać, łąki, las niedaleko.
Na szczęście skończyło się na urwanej tablicy rejestracyjnej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 06:33   #2564
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nestelle straszne z tym dzikiem
ja właśnie jak jadę samochodem staram się nie myśleć o wybiegających zwięrzętach ale siłą rzeczy wjeżdżając w drogę otoczoną lasami od razu mam takie wrażenie.
Mi tylko raz wyskoczyła sarenka ale ja zdążyłam wychamować a ona pobiec dalej szczęście że ją zobaczyłam nie dość że to było w ciąży, to wiozłam koleżanki córkę i była wielka mgła.

właśnie się zastanawiam na dzień nad którymś bb lub cc właściwie to chciałam zamówić ale czekam czy mi przyślą wiadomość z numerem od sephory jak nie będzie pretekst by znowu jechać na zakupy

No to mi się dziecko obudziło siedzi w łóżeczku i się zaciesza i oczywiście woła tata a może by tak mama ? no i posiedziałam sobie chwilkę przy herbatce

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-03-03 o 06:34
Stary 2014-03-03, 06:55   #2565
nestelle
Zakorzenienie

Czesc
Moje dziecie wstaje (już 3 raz) po 6 ! Nie jestem absolutnie na to gotowa !!!!!
Jak pomysle o Despie wojującej od 3 to az mi słabo......
Stary 2014-03-03, 07:09   #2566
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
kupiłam F. super zestawy naklejek 3D na ścianę. Zestawy po 7.99zł
jaki motyw?

mam u babci zwierzątka cyrkowe i jest hit. super są.
pójdę zobaczyć

Cytat:
siedzi w łóżeczku i się zaciesza

Cytat:
a jeszcze niedawno mi pisałaś że to lepsze rozwiązanie
dla mnie przed 7mą nie ma lepsze, gorsze, bom nieprzytomna

Kwiatuszek
, hop hop!!!!!

Stary 2014-03-03, 07:22   #2567
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a jeszcze niedawno mi pisałaś że to lepsze rozwiązanie

pewnie chodziło mi o to ze sa dzieci które chodza późno spac ...i wolałabym wtedy aby dziec szedł spac szybko a wstawał wcześniej niż na odwrót....
ale R przyzwyczaił mnie do długiego spania od zawszeee , zasypia o 20 a wstawał o 8-9 zazwyczaj.
ale dlaczego o " po 6" teraz? dla mnie masakra .... kocham spac zwłaszcza nad ranem

Oliwka nr karty Ci podzadza od reki przy kasie -podasz tylko dane . a krem bb czy cc koniecznie wypróbuj przed zakupem - mi jak na razie nic nie przypasowało ....
Stary 2014-03-03, 07:30   #2568
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
... kocham spac zwłaszcza nad ranem
tak jak ja
nigdy nam się nie zdarzyło do 9ej (ja od dwóch godzin byłabym na nogach ), czasem do 8ej. ale dla mnie super to 7.00, 7.30. nic więcej nie chcę (też od piątku mam pobudki po 6ej... wczoraj zawiesiłam na oknie czarny koc, ale nic nie dało myślałam, że "jasno" mi go budzi)

Cytat:
.a krem bb czy cc koniecznie wypróbuj przed zakupem - mi jak na razie nic nie przypasowało ....

(dotąd najlepsza była dla mnie stara wersja Estee... heh, tą nową kupiłam mamie i kiszka)

Stary 2014-03-03, 07:43   #2569
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj zawiesiłam na oknie czarny koc, ale nic nie dało myślałam, że "jasno" mi go budzi)
my mamy rolety .zasłaniam prawie całkowicie ,w pokoju jest tylko delikatny mrok....trochę swiatła widać z innych części domu (nawet nie ze wpada tylko widać) przez dzwi sypialni ... ale R się przebudza i jak cma ciagnie wzrokiem właśnie do tych drzwi(zawsze czekał na starszaki wpadające aby się z nim przywitać-ale o 6 czy nawet o 7 oni nie wstaja) dziś wszystko zasłonimy .jak będzie trzeba to nawet szybki w dzwiach zakleje . ja tez mam(!) nadzieje ze to cos da ...bo swiatło (jakie swiatło???)mi go budzi .....

nie no Dziec mój mi ....raczkuje!!!!!
nie zna prawidłowej kolejności???
najpierw nauczył się pełzac ,potem stać - chodzic przy meblach ,potem siedzieć a teraz .... raczkuje !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 07:44   #2570
achna79
Rozeznanie

Dobry dobry

Cytat:

Cytat:

zazdoszczam
Nie ma czego nie mam idealnej cery, piegi, jakieś inne badziewia. Ale jeszcze bardziej od tych defektów nienawidzę makijażu, podkładów itp itd. Dlatego nie używam Jedyne co, to jak kiedyś już tu pisałam, chodzę do kosmetyczki na hennę brwi i rzęs. To mój jedyny "makijaż"

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

My tak chodzimy jak jest ok 10 st na polu, przynajmniej przez ostatnie dni.

Ja jednak pozostanę przy rajstopkach. U nas ponadto dużo kafli bez ogrzewania podłogowego i w ogóle chłodno w domu więc wydaje mi się ok
Stary 2014-03-03, 07:47   #2571
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
piegi
alez piegi są urocze
Stary 2014-03-03, 07:52   #2572
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak będzie trzeba to nawet szybki w dzwiach zakleje .

Cytat:
najpierw nauczył się pełzac ,potem stać - chodzic przy meblach ,potem siedzieć a teraz .... raczkuje !
hehe to u nas to samo tylko dwa ostatni odwrotnie i w dużym odstępie czasowym

Cytat:
piegi
odejmują 10 lat urocze!

Właśnie zauważyłam 7 zęba u T. czyli darcie zębowe było, jak dotąd, tylko przy górnych jak mu 4 na raz "szły"...

Stary 2014-03-03, 07:53   #2573
oliwka__
Zakorzenienie

Nestelle wiem wiem bo przy kasie tylko nazwisko i kod m. zawsze podaje bo mi się jej szukać nie chce a wczoraj chciałam przez neta zamówić i szukam karty a jej niema

Pani dziękuję a właśnie chciałam się skusić na ten estee

to jednak się wybiorę dziękuję wam

Dziecko właczyło sobie tv w sypialni przełączyło na vive i tańczy ( w salonie to ona sobie też włącza bo ten telewizor reaguje tylko na jej głos )
Stary 2014-03-03, 07:55   #2574
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Czesc
Jak pomysle o Despie wojującej od 3 to az mi słabo......
Hehehe , dzis bylo lepiej od 23-0.00 o 3 spacyfikowana ale za to pobudka o 5... teraz marudzi,trze oczy ale za nic sie nie polozy...

Cytat:
alez piegi są urocze
Tylko dla tych co ich nie maja...ja mam i nienawidze dziadow
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 07:55   #2575
oliwka__
Zakorzenienie

dla Roszka za raczkowanie
niby mówią że dzieci które pominęły ten etap lubią do niego wracać w późniejszym terminie
Stary 2014-03-03, 08:00   #2576
Moderna
Zakorzenienie

Tasia jakie to cudowne - pierwsze ruchy dziecka

Nestelle wspolczuje akcji z dzikiem biedaczek

BYou dzieki, a jak pozycje do spania, sa tylko dwie czy wiecej, zaglowek tez mozna zmieniac na wysokosc?, pasy - dobrze sie dociagaja? (czy przy rozpieciu same sie chowaja?

powiedzialam wczoraj mezowi o wozku bylam chyba cala purpurowa - a on zapytal tylko, a jaki kolor?

Achna dziekuje za link, nakladki znalazlam - teraz wybieram kolor

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
no i brawo teraz bedzie zwiedzanie mieszkania

Cytat:

Właśnie zauważyłam 7 zęba u T. czyli darcie zębowe było, jak dotąd, tylko przy górnych jak mu 4 na raz "szły"...
no lecicie z tymi zebami
Stary 2014-03-03, 08:00   #2577
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani dziękuję a właśnie chciałam się skusić na ten estee
skuś się! na próbkę!!! każdemu coś innego pasuje

Cytat:
Dziecko właczyło sobie tv w sypialni przełączyło na vive i tańczy

mój jest oldschoolowiec najbardziej lubi T. Love i Kult. szkoda, że tak rzadko w radiu grają

Cytat:
za to pobudka o 5...
to już nie narzekam na 6.37....

Stary 2014-03-03, 08:01   #2578
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zauważyłam 7 zęba
za ząbek i to bez darcia !
Cytat:
Dziecko właczyło sobie tv w sypialni przełączyło na vive i tańczy ( w salonie to ona sobie też włącza bo ten telewizor reaguje tylko na jej głos )
a wy macie tv na głos????

mój dziec to raczej tv nie zna .... a do tego z sypialni to pilota nie widziałam od ..nie pamiętam od pól roku ? więcej? ..... nawet nie szukam bo nie oglądam i tak ....

Co do kremu bb-cc mi się marzy sprobowac jakiś azjatycki...ponoc najlepsze i z wysokimi filtrami ....
(bo krem z faktorem 10 -15 to jakby bez faktora dla mnie...)
Stary 2014-03-03, 08:03   #2579
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna za odwagę, a był w promocji ? i jaki kolor ?
Stary 2014-03-03, 08:03   #2580
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe , dzis bylo lepiej od 23-0.00 o 3 spacyfikowana ale za to pobudka o 5... teraz marudzi,trze oczy ale za nic sie nie polozy...
moj dziisaj nie spal od 2 do 3:30, ale on tylko lezal z otwartymi oczami, co jakis czas chcial wstawac, probowalam go uspic cycem, ale przez tak dlugi czas sie nie dal pomyslalam dzis w nocy o Tobie i tych waszych pobudkach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości