|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Wróciliśmy ze spacerku ![]() Kupiłam taki śpiworek: |
|
|
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na badania zawsze chodze na głodnego ale nigdy nie odliczałam 12 godzin a pić można wodę przed badaniem bo ona rozrzedza krew i łatwiej pobraćCytat:
trochę się złaziłam no i były u nas siostrzenice męża a przy nich ciężko jest siedzieć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zubi89 śliczny śpiworek ![]() Zastanawiam się poważnie nad zakupem turystycznego łóżeczka, jest mi potrzebne, bo sobie wymyśliłam, że będzie takie awaryjne, że może postawie je u mamy. Wyczaiłam takie http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#aaa168eff2 - co myślicie?
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
eweden łóżeczko wydaje mi się fajne i ładne, faktycznie może się przydać jak postawicie je u mamy
![]() zubi89 śpiworek pierwsza klasa
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można Mi pielęgniarki nawet kazały na morfologię przychodzić po lekkim śniadaniu (bo w ciąży nie wolno się głodzić, wyjątkiem są badania hormonalne/tarczyca) ja przed morfologią 05,l wody muszę wypić bo ciśnienie ledwo ledwo i żyły cienkie, więc ciężko dziewczynom pobierać bez tego
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A śpiworek cudo :love : Co do suplementów to do 12 tygodnia brałam tylko kwas foliowy 15mg i prenatal gripcare. Potem vitaminer prenatal. Potem zjadłam wszystkie próbki od położnej co dostałam A teraz mam Selecta pregna dla II trymestru. Oprócz tego cały czas ten prenatal gripcare. No i kwasy omega Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płacę 13 zł/30 tabletek, opłaca się to wysyłać?? ![]() śliczny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A powiedzcie mi na ile taki śpiworek się sprawdza? Bo nie wiem czy lepsze to czy kocyk na lato? Bo kołderka wiem już że się nie sprawdza dla niemowlaka. Ja w sumie miałam fajny dzień. W południe pojechałam do miasta bo miałam postanowienie że koniecznie dziś muszę sobie kupić nowy biustonosz. Jak zaczęłam mierzyć to zszokowałam się rozmiarem. Później wyciągnełam koleżankę na spacer, po drodze spotkałyśmy jeszcze dwie koleżanki, jedna z dwu miesięczną córeczką. Więc tak w 5 spacerowałyśmy dosyć długo. Dobrze mi to zrobiło.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-02 o 18:00 |
||
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam śpiworek jeden większy drugi troche mniejszy, ale oba 0-6 m, jak nie latem, to jesienią i zimą będzie ok ![]() bo nie wiem własnie, czy nie będzie w domu za ciepło w nim, jesli to nakryję pieluszką, albo cieniutkim kocykiem choć u nas latem w domu to nieraz chłodniej niż zimą
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak te większe śpiworki przy raczkujących/wstających dzieciach (są np. rozmiary 6-18mc) ale u swojej córki tego nie widziałam, ona chodząca była od 11miesiąca, więc u nas odpadły te większe. |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
Nadrobiłam Was, ale wchodze na chwilę bo dziś fatalny dzień, brzuch twardnieje ciągle skurcze i uczucie jak bym miała dostać miesiączkę łykam nospe i magnez ale póki co nie pomaga.Co do witamin to ja słyszałam że w pierwszym trymestrze nie powinno się wogle brać, dlatego odstawiłam wtedy to co brałam i łykałam same kwasy dha oraz kwas foliowy. Niestety nie potrfało to długo bo wszystkie błony śluzowe zaczeły mi pękać, usta, sutki, w nosie. Krew sikała więc zorientowałam się że to chyba to i znowu zaczełam brać. Może organizm jednak potrzebuje jakiegoś dopalacza bo przecież dzidzie wyciągają z nas dużo. Chciałam spytać czy któraś z Was słyszałą może opinie o czymś takim? http://www.zakatekzdrowia.com.pl/asp...z-p-10062.html Ogólnie przeraża mnie temat wysysania wydzieliny z nosa dziecka dlatego pomyślalam o czymś takim, ale nie wiem czy to tylko taki bajer czy to naprawde jest użyteczne
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o czymś takim nie słyszałam, my mamy fridę ale myślałam nad katarkiem - tym podłączaniem do odkurzacza jeszcze zobaczymy
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie widziałam takie aspiratora, ale ja postawię na odkurzacz widziałam to w akcji, wiem że świetnie działa i na pewno spróbuję.
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nareszcie jestem, ale tyle stron mm do nadrobienia, że nie wiem, kiedy ja to zrobię...zaraz zacznę
![]() Informuję, że przeprowadziliśmy nareszcie do nowego mieszkanka, jeszcze jesteśmy na pudłach, ale już pierwsza noc za nami Jutro powinna przyjechać szafa, więc mam nadzieję i pudeł się pozbędę Internet mi tutaj chodzi jak chce, może jutro coś mąż podziała i będzie ok. Póki co lecę Was nadrabiać
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1393793151.277525.jpg
Dzisiejszy bukiet od meza ![]() Do tego dokupil 2 bluzeczki i getry na doopke bo juz w swoje sie nie mieszczę :p ale to juz sama wybierałam bo musialam mierzyć Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, wszystkiego najpiękniejszego :-*
Boziu, dziewczynki, moja roczna bratanica trafiła do szpitala z zapaleniem płuc strasznie się o nią martwię. Mam nadzieje, że za parę dni wszystko już będzie w porządku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Bluesky zdrowka dla siostrzenicy niech szybko zdrowieje i wraca do domku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w poniedziałek jeszcze zimny
![]() Cytat:
![]() jak ta glukoza? też chciałam turystyczne ale poczekam z zakupem przed jakimś wyjazdem a te wygląda całkiem solidnie Cytat:
więc jak będziesz chciała to podaj namiary na priv ![]() Cytat:
Cytat:
oby się dobrze mieszkało ![]() Cytat:
zdrówka dla bratanicy |
|||||
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja wróciłam do świata żywych Ciężko za Wami nadążyc jak się ma tylko dostęp przez telefon![]() Zubi-śliczny śpiworek Pradip-niedobrze, że brzuszek bolał Eweden- za glukozę![]() Sylwunia-spóźnione STO LAT!!! Wszystkiego najlepszego Bluesky-zdrówka dla bratanicy ![]() Morin-jak tam dzisiaj brzusio??? Jak coś ważnego pominęłam to przepraszam ![]() Ja wczoraj spedziłam trochę czasu w podróży i posiedziałam u teściów i u brata i dzisiaj mam taki bół kręgosłupa ehhh, wolę byc w domu w pozycji pół leżącej to nic mnie nie boli przynajmniej
|
#1401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzia |
|||
|
|
|
#1402 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie spotkałam się z tym urządzeniem Cytat:
?Cytat:
oby tak przez cały rok było Cytat:
![]() Cytat:
Niech mąż pomasuje plecki
|
||||||
|
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z mężem ostatnio coś się zgrzytamy, więc se sama pomasuje
|
|
#1404 | |||
|
Konto usunięte
|
Witam się ze strasznym humorem i masakrycznie nie wyspana
Adaś cały wieczór przepłakał i przekaszlał, a następnie pół nocy... Zasnął dopiero nad ranem, ale co z tego, jeśli ja musiałam wstać, zadzwonić do przychodni i go zapisać.... Swoją drogą ponad godzinę nie mogłam się dodzwonić U mnie pogoda do kitu. W sobotę było tak ciepło, że już myślałam, że będę się na płaszczyk wiosenny przestawiać... A wczoraj zimno jak nie wiem, szaro i buro... Dzisiaj słońce niby świeci, ale strasznie wieje.. cudo Cytat:
a o tym aspiratorze nie słyszałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy są wśród nas dziewczyny, które już używały tego aspiratory do nosa "katarek" na swoim dziecku?? Bo słyszałam o nim dużo opinii, ale ja sama jakoś boję się tego użyć na moim dziecku... Nie rozumiem ogólnie jak to działa, gdzie to się podłącza, czy to nie będzie go bolało... Szczerze mówiąc wydaje mi się to straszne
|
|||
|
|
|
#1405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż się postarał ![]() Cytat:
teraz sobie wszystko poukładasz posprzątasz i będziesz mogła spokojnie zająć się wyprawką, praniem ubranek itd ![]() Dziewczyny przyszła mi dziś chusta, którą kupiłam na chustoforum jest śliczna ale jak na razie nie wyobrażam sobie jak w tym zawiązać dziecko za jakiś czas zapiszę się na warsztaty z chustowania, bo z instrukcji to mi się chyba nie uda
|
||
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Berenika, teraz jakiś koszmarny wirus panuje nie chce oczywiście Cię straszyć, ale u naszej małej też tak się zaczęło. Niby najpierw lekarz mówił, że to ropne zapalenie migdałków i miała zastrzyki. Ale po wybraniu paru zastrzyków nie było poprawy i okazało się, że to zapalenie płuc ![]() Co do 'katarka' to moja bratowa tego używa i jest bardzo zadowolona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45411901]Witam się ze strasznym humorem i masakrycznie nie wyspana
Adaś cały wieczór przepłakał i przekaszlał, a następnie pół nocy... Zasnął dopiero nad ranem, ale co z tego, jeśli ja musiałam wstać, zadzwonić do przychodni i go zapisać.... Swoją drogą ponad godzinę nie mogłam się dodzwonić U mnie pogoda do kitu. W sobotę było tak ciepło, że już myślałam, że będę się na płaszczyk wiosenny przestawiać... A wczoraj zimno jak nie wiem, szaro i buro... Dzisiaj słońce niby świeci, ale strasznie wieje.. [/QUOTE] U mnie pogoda była tez okropna rano,a teraz juz słoneczko wychodzi, więc nie jest źle oby lekarz pomógł, bo naprawdę szkoda Małego Dla męża , powinien pomóc, tym bardziej, że Ty w ciąży jesteś i nie wolno Ci się tak stresowac ach te chłopy![]() Cytat:
raczej nei zdecyduje się na ich używanie, ale podziwiam wszytskie mamy które potrafią się poobkręcac tym
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Izetka_ dla mnie na razie chusty to też czarna magia, ale bardzo chcę się tego nauczyć, nie tylko ja ale i mój mąż wydaje nam się, że to bardzo wygodny sposób, np. pojechać sobie nad morze, na spacer po plaży właśnie nie z wózkiem tylko w chuście
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrowia i spełnienia marzeń 
i u mnie na obiad też schabowy
a biuścik to masz konkretny 

za glukozę

Adaś cały wieczór przepłakał i przekaszlał, a następnie pół nocy... Zasnął dopiero nad ranem, ale co z tego, jeśli ja musiałam wstać, zadzwonić do przychodni i go zapisać.... Swoją drogą ponad godzinę nie mogłam się dodzwonić
, powinien pomóc, tym bardziej, że Ty w ciąży jesteś i nie wolno Ci się tak stresowac
tylko mężowi należy się lanie