Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-11, 21:57   #2341
anciaahk
kosmitka

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Mam Kallosa mleczną, jest niezła .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 07:11   #2342
kiaa1
Raczkowanie

goldwell kerasilk ultra rich care - i szampon i odżywka mają sili
goldwell odżywka color definition light nie ma silikonu i slsu

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 09:27   #2343
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
około 3 lata temu zrobiłam ziołową trwała na rozjasnione włosy, w ogole czesto je rozjasniałam i zaczely sie moje problemy z włosami - nie chcą przestać wypadać, końce przesuszone, kruszące się ( mam jeszcze na nich blond zrobiony za silnym rozjasniaczem ktory zniszczył włos.. ) - ale najgorsze jest to wypadanie, przeciez ja wyłysieje jak tak dalej pójdzie - a idzie tak już parę lat
Moim zdaniem przy takich problemach powinnaś zainwestować w ampułki z aminexilem (https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.ph...dzie=produkty), a włosy maksymalnie skrócić do takiej długości, jaką tolerujesz - zamiast pakować drogie odżywki na zniszczone włosy którym przypuszczalnie niewiele pomoże skup się na odrastaniu zdrowych Z L'oreala są ampułki Renew C (które podobno wnikają w głąb włosa) i Repair B; Z Kerastase np. Vita-Ciment - może na tego typu kuracji "ampułkowej" powinnaś się skupić, a odżywkę już tańszą?
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 11:10   #2344
tripka
Wtajemniczenie

z szamponów to te dla dzieci nie mają silikonów i SLS,ale też nie wszystkie,nie mają np szampon HIPP oraz Babydream z Rossmanna
Stary 2007-06-12, 13:03   #2345
(:Iza:)
Wtajemniczenie

hmm.. zastanawiam sie nad zamowieniem placenta kallos, 1000ml za 13 zl to nie duzo, a nawet bardzo malo, ale czy to skuteczne jest? bo juz sie pogubilam w tym wszystkim?
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 18:51   #2346
kiaa1
Raczkowanie

agnieska ale te kuracje droższych film są cholercia strasznie drogie pierwszy raz kupiłam profesjonalny zestaw i na razie ostatni - spróbuje nerilem i jak tylko wyciągnę mamę do marketu wrzucę jej ampułki radical do koszyka (biedny stuudent.. ) wyczytałam że też są niezłe a kosztuja około 30 zł

w każdym razie dzięki za radę a dziś jakoś mi tylko z 50 włosów wypadło przy myciu odżywainiu czesaniu

a co do skracania to wiemm wiemmm że to najlepsza metoda.. chlip chlip no chyba wmuszę jeszcze te dwa-trzy centymetry mniej :P

Stary 2007-06-12, 19:03   #2347
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny kupiłam już jakiś czas temu WaXA w końcu,i rozczarowałam się na moje włosy jakoś nie działa.Są sztywne,suche,trudno się je rozczesuje po spłukaniu...
teraz myślę nad maską Absolut repair,albo odżywka z tej serii,ale te tez nie każdej dziewczynie na wizażu przypadły do gustu,więc boję sie,że znow będzie niewypał...ma któraś z Was porównianie może odżywki lub maski Absoluta do Waxa,Rigenolu,albo mlecznej kallosa??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-12, 19:22   #2348
naila
Zakorzenienie

Tripka, nie odrzucaj od razu Wax'a. U mnie rezultaty widoczne były dopiero po kilku razach!

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 19:25   #2349
gandusia
Zakorzenienie

czy odzywka mleczna Kallos to ta ktora załączylam do postu? mozna ja kupić gdzies indzoiej oprocz all bo chciałabym zobaczyc skład a tak to ciezko moze ktos zna albo mi chociaz powie czy zawiera silikony i sls?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalos.jpg (118,4 KB, 8 załadowań)

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

Edytowane przez gandusia
Czas edycji: 2007-06-12 o 19:26 Powód: zapomnialam foto :P
gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 19:40   #2350
tripka
Wtajemniczenie

naila użyłam już Waxa 4 razy...ale mimo wszystko będę dalej używać,dam mu szanse,może coś zdziała
gandusia na poprzednich stronach powinien być skład tej odzywki,któraś z dziewczyn go przepisała.Nie zawiera SLS ani silikonów
Stary 2007-06-12, 20:27   #2351
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
agnieska ale te kuracje droższych film są cholercia strasznie drogie pierwszy raz kupiłam profesjonalny zestaw i na razie ostatni - spróbuje nerilem i jak tylko wyciągnę mamę do marketu wrzucę jej ampułki radical do koszyka (biedny stuudent.. ) wyczytałam że też są niezłe a kosztuja około 30 zł

w każdym razie dzięki za radę a dziś jakoś mi tylko z 50 włosów wypadło przy myciu odżywainiu czesaniu

a co do skracania to wiemm wiemmm że to najlepsza metoda.. chlip chlip no chyba wmuszę jeszcze te dwa-trzy centymetry mniej :P
Wiem, że są drogie - po prostu sugeruję, że lepiej jest kupić drogie ampułki niż drogi szampon z tańszych - spójrz też na tonik Rzepa Joanny, jest w plastikowej buteleczce za ok. 7zł i w ampułkach za ok. 14zł, składy bardzo podobne, więc spokojnie możesz wziąć ten za 7

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-12, 21:11   #2352
anciaahk
kosmitka

Cytat:
goldwell kerasilk ultra rich care - i szampon i odżywka mają sili
goldwell odżywka color definition light nie ma silikonu i slsu
Zastanawiam się czy wszystkie profesjonalne Loreala mają SLS'a?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 22:19   #2353
kiaa1
Raczkowanie

agnieska, właśnie na ta Joannę też zwróciłam uwagę ale coś czuje że to będzie trudno dostępne toników nie lubie więc raczej polowałabym na ampułki a ampułki radicala chyba nawet w markecie widziałam

tripka, ja np też nie jestem jakąś gorąca fanką wax'a dosyć ładnie wyglądają parę godzin i nic poza tym - ani mniej nie wypadają ani regeneracji nie widzę - a zużywam juz drugie pudełko

anciaahk, nie mam pojęcia jak jest z lorealem ale zapewne ma bo to raczej rzadkość żeby nie było slsu - goldwella mam w domu to sprawdziłam no i ta odżyweczka mnie zadziwiła - ani sls ani silikonu.. szkoda że mam tylko próbkę, ale na parę razy starczy

Stary 2007-06-12, 22:34   #2354
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
agnieska, właśnie na ta Joannę też zwróciłam uwagę ale coś czuje że to będzie trudno dostępne toników nie lubie więc raczej polowałabym na ampułki a ampułki radicala chyba nawet w markecie widziałam
Wyjdzie na to samo - musisz to nałozyć na skórę głowy; ampułki są o tyle gorsze, że można się skaleczyć tonik ma aplikator którym można sunąć bezpośrednio po skórze
Stary 2007-06-12, 22:35   #2355
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy wszystkie profesjonalne Loreala mają SLS'a?
Nie wiem czy wszystkie, ale np. vitamino color ma na pewno sls i silikony tez, w skladzie liss extrem, ktory przeczytalam na KWC tez byl sls na pewno (mowie oczywiscie o szamponach) Nie powiem, ale troche mnie te sklady zniechecily do tej firmy

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 06:44   #2356
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Mysle ze juz tyle czasu uplynelo ze moge z spokojem zapytac:
Jak dziala ten sposob z sokiem z cebuli?
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 07:28   #2357
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
hmm.. zastanawiam sie nad zamowieniem placenta kallos, 1000ml za 13 zl to nie duzo, a nawet bardzo malo, ale czy to skuteczne jest? bo juz sie pogubilam w tym wszystkim?
Nie nastawiaj sie na wielkie rewelacje, wlosy sa po jej zastosowaniu o ciut lepsze i to wszystko
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 07:29   #2358
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Nie nastawiaj sie na rewelacje, wlosy po jej zastosowaniu sa ciut lepsze ale to wszystko....
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 08:07   #2359
Wtajemniczenie

a co by bylo lepsze od placenty??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 08:33   #2360
Wtajemniczenie

a tak wogole to teraz opisze troche co ja robie zeby miec piekne wloski :
- myje włosy co 3 -4 dni ( czasem czesciej )
- bardzo zadko prostuje i staram sie wmiare mozliwosci nie uzywac suszarki
- zawsze po myciu odzywka
- raz w tyg. maska z Avonu odbudowujaca
- henna treatment Wax tez raz w tygodniu
- przewaznie do szmponu dolewam olejku rycynowego
- raz na jakis czas ( jak mi sie przypomnie ) olejek rycynowy ( sam albo z zoltkami ) na wlosy, podgrzewam suszrka, pod folie, na to reczniki tak chodze pare godzin

a no i wkoncu zamowilam te maske kallosa w wyciagiem z łożyska, zobaczymy jak u mnie sie sprawdzi

wogole uwielbiam dbac o moje wloski to takie hobby chyba :P
a no i świetny wątek!
Stary 2007-06-13, 11:54   #2361
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny ponawiam pytanko co do Absoluta,odżywki lub maski-jakie są w porównaniu do Wxa,Rigenolu czy kallosa..?
Stary 2007-06-13, 15:00   #2362
kiaa1
Raczkowanie

ja niestety używałam tylko jednego z tych trzech kosmetyków więc nie porównam..

wróciłam właśnie z zakupów włośnych przyniosłam nerila, olej rycynowy i tabletki skrzyp polny z witaminami to do dzieła (32,50 zniknęło z kieszeni )

Stary 2007-06-13, 20:36   #2363
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanko co do Absoluta,odżywki lub maski-jakie są w porównaniu do Wxa,Rigenolu czy kallosa..?
Miałam wszystkie. Kallos mnie uczulił Wax był w porządku po dłuższym stosowaniu. Absolut wysuszał mi włosy. Najlepszy był Rigenol Włosy sypkie, nawilżone i błyszczące.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 22:04   #2364
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
ja używałam Rigenolu i Absoluta... Rigenol to właściwie taka odżyweczka, ale do normalnych włosów bardzo symaptyczna i powinna wystarczyć
Absolut do dla mnie jak na razie jedyna Maska prze wielkie M już sama konsystencja sprawia, że ma się wrażenie, że przylepia się do włosa, wżera w niego i już tak zostaje jakkolwiek używam trochę drastycznych zwrotów, to tak właśnie czuję i żadna inna maska nie zregeneruje zmasakrowanych włosów tak jak Absolucik

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Miałam wszystkie. Kallos mnie uczulił Wax był w porządku po dłuższym stosowaniu. Absolut wysuszał mi włosy. Najlepszy był Rigenol Włosy sypkie, nawilżone i błyszczące.
pamiętam Twoją opinię o Absolucie, teraz czytając o Twoich doświadczeniach z Rigenolem po raz kolejny stwierdzam, że Absolut Cię zawiódł, bo widocznie nie miałaś zniszczonych włosów

ja Rigenol kupiłam po raz pierwszy jak dekoloryzowałam włosy licząc na mocną regenerację (o Absolucie nikt jeszcze wtedy nie słyszał ) - skończyło się na tym, że obcięłam się w zasadzie na chłopaka, Rigenol w ogóle nie pomógł
teraz będąc w podobnej sytuacji (włosy rozjaśniane, kilkakrotne farbowanie - jakieś 3 w miesiącu ) nadal cieszyłam (do dzisiaj bo wpadłam w łapy fryzjera ) się długimi, dobrze wyglądającymi włosami - i zawdzięczam to tylko Absolutowi
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 10:10   #2365
lara152
Raczkowanie

Witam wizażanki jak tak sobie czytam te Wasze wiadomości to widzę że jesteście obcykane nieźle;] zaczerpnęłam kilka pomysłów owszem owszem...;]

Chciałabym zafarbować sobie włosy na czarno (ewentualnie kolor do niego zblizony), ale nie wiem jakąfarbę wybrać. Nie farbowałam wcześniej włosów (mam dopiero 15 lat;p) a nie chce ich zniszczyć. Macie jakieś godne polecenia farby bez tych składników które niszczą włosy?? Słyszałam nawet ze szampony koloryzujące są lepsze... czy to prawda??

Czekam na opinie...

Pozdrawiam kochane;*
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 10:28   #2366
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość
Witam wizażanki jak tak sobie czytam te Wasze wiadomości to widzę że jesteście obcykane nieźle;] zaczerpnęłam kilka pomysłów owszem owszem...;]

Chciałabym zafarbować sobie włosy na czarno (ewentualnie kolor do niego zblizony), ale nie wiem jakąfarbę wybrać. Nie farbowałam wcześniej włosów (mam dopiero 15 lat;p) a nie chce ich zniszczyć. Macie jakieś godne polecenia farby bez tych składników które niszczą włosy?? Słyszałam nawet ze szampony koloryzujące są lepsze... czy to prawda??

Czekam na opinie...

Pozdrawiam kochane;*

przede wszystkim: nie farbuj się na czarno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
po pierwsze ten kolor postarza (na pewno nie będzie pasował 15latce ), wyostrza rysy, sprawia, że wygląda się trupiobladosino
po drugie nie da się go potem zafarbować na żaden inny kolor, trzeba dekoloryzować włosy, nierzadko wielokrotnie - kończy się na zniszczonym mopie i majątku wydanym, żeby doprowadzić go do porządku jesteś pewna, że tego właśnie chcesz??
i żeby nie było, pisze to osoba, która dwa razy wkopała się w czarny (człowiek to się jednak nie uczy na błędach )

jeśli bardzo chcesz przyciemnić włosy spróbuj z brązami (ale nie ciemny brąz albo gorzka czekolada czy tym podobne - wychodzą czarne i efekt jest jak wyżej), szerokim łukiem omijaj Palette bo wżera się we włosy i nie da się tego później pozbyć (to dotyczy też saszetek)

ja osobiście nie mogę Ci nic polecić (preferuję farby trwałe ), moja koleżanka używa z szamponów koloryzujących L'Oreal Casting i jest zadowolona
przejrzyj też KWC, to naprawdę kopalnia wiedzy

pozdrawiam
Stary 2007-06-14, 10:48   #2367
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
przejrzyj też KWC, to naprawdę kopalnia wiedzy
heh taaa - z tym że to kopalnia która błyskawicznie pochłania złoto (moje pieniądze kurczą się po każdym przeszperaniu KWC )

JEZU! ale ten neril śmierdzi masakra wczoraj umyłam nim włosy i zupełnie zgadzam się na razie z jedną opinią KWC - śmierdzi jak starty ziemniak który spędził tydzień poza lodówką..

eh ;p nie lubię myć dwa razy pod rząd włosów.. - a na nerilu pisze że umyc raz potem spłukać, umyć znów i potrzymać 4 minuty benito_mruffkolini pamiętasz może czy stosowałaś się do tego ? ja najchętniej pozostałabym przy 1myciu + 4 minuty

Stary 2007-06-14, 11:17   #2368
lara152
Raczkowanie

Heh no tak.. O tym jakoś nie pomyślałam;]... jak ja sie na coś napale to juz koniec;]
Od niedawna zrobiła się ze mnie gotica i metalówa w jednym dlatego tak jakos mnie na czarny wzięło....

A co to jest to KWC?? Jakoś nic mi to nie mówi (śledzę ten wątek dosyć uwaznie;])

Buźka dziewczyny dzięki wielkie;*
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 11:18   #2369
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
heh taaa - z tym że to kopalnia która błyskawicznie pochłania złoto (moje pieniądze kurczą się po każdym przeszperaniu KWC )

JEZU! ale ten neril śmierdzi masakra wczoraj umyłam nim włosy i zupełnie zgadzam się na razie z jedną opinią KWC - śmierdzi jak starty ziemniak który spędził tydzień poza lodówką..

eh ;p nie lubię myć dwa razy pod rząd włosów.. - a na nerilu pisze że umyc raz potem spłukać, umyć znów i potrzymać 4 minuty benito_mruffkolini pamiętasz może czy stosowałaś się do tego ? ja najchętniej pozostałabym przy 1myciu + 4 minuty
nooo ten kartoflany zapaszek też mnie dobijał dermena na szczęście fajnie pachnie, szkoda że jak na razie nie działa

ja myłam się tym cudeńkiem raz, trzymałam trochę na głowie (bez stopera, więc pewnie nie 4 minuty ), potem spłukiwałam... neril wysuszał mi włosy, więc żadna siła nie zmusiłaby mnie żebym znowu tym włosy szorowała
potem jakaś intensywna odżywka jak wytarłam włosy, to wcierałam ten tonik i zostawiałam włosy do wyschnięcia (kartofel się ulatniał na szczęście ) i tak całe wakacje...
no ale pamiętam, że pomogło
Stary 2007-06-14, 11:48   #2370
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość
Heh no tak.. O tym jakoś nie pomyślałam;]... jak ja sie na coś napale to juz koniec;]
Od niedawna zrobiła się ze mnie gotica i metalówa w jednym dlatego tak jakos mnie na czarny wzięło....

A co to jest to KWC?? Jakoś nic mi to nie mówi (śledzę ten wątek dosyć uwaznie;])

Buźka dziewczyny dzięki wielkie;*
KWC- Kosmetyk Wszech Czasów, na samej górze strony masz odsyłacz do niego. Tam wejdż na włosy-koloryzacja i poczytaj sobie opinie użytkowniczek. Jeśli chcesz sobie zafarbować włosy- to spróbuj najpierw szamponem koloryzującym do 8 myć jak wyglądzasz, zależy też jaki masz wyjściowy kolor włosów. Potem ew. używaj Wellaton szamponu koloryzującego, Palette Ci odradzam.Pozdro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości