Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 09:25   #4411
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Meire no to skoro tak!? a czemu nie chcesz rodzić w grudniu?? co to za różnica??

Berbie o matko dopiero??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:28   #4412
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Berbie o matko dopiero??
dopiero? to był 5 tydzień 5 dzień, a ja się nawet jeszcze na serce nie nastawiałam. dla mnie to było mega szybko. ty który dzień cyklu masz?

waderko ty w którym dc zobaczyłaś serduszko?
Stary 2014-03-03, 09:33   #4413
agatkaa1
Zakorzenienie

dziś dopiero 31dc....

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

myślałam że jak pójdę na kolejną wizyte to będzie 39dc to serduszko juz będzie ale chyba nie mam co liczyć na to

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-03-03, 09:37   #4414
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dopiero 31dc....
to jeszcze trochę... kochana myślę, że już same starania nauczyły cię cierpliwości i niestety w ciąży inaczej nie będzie. czas wlecze się nieubłaganie od wizyty do wizyty. choć i tak dziś miałam dziwne uczucie przewracając strony aż to września żeby policzyć dc. nie wierzę, że już zaczynam 6 miesiąc a z drugiej strony jeszcze długa droga przede mną

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
myślałam że jak pójdę na kolejną wizyte to będzie 39dc to serduszko juz będzie ale chyba nie mam co liczyć na to
ja myślę, że nie ma co liczyć. i lepiej nastaw się na to, że nie będzie jeszcze serduszka, żebyś nie miała zawodu i niepotrzebnego strachu.
Stary 2014-03-03, 09:48   #4415
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie oj nauczyły i jestem cierpliwa po prostu pytam z ciekawości
a jak się liczy tc? bo z kalkulatora wychodzi mi 4t2d teraz

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-03-03, 09:53   #4416
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wiem, że nauczyły dlatego tak napisałam.
ja dc dzieliłam przez 7. teraz liczę tak jak mój lekarz, na wyrost. dziś mam pełne 23 tygodnie, ale od jutra będę liczyć jako 24.
Stary 2014-03-03, 09:56   #4417
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Meire no to skoro tak!? a czemu nie chcesz rodzić w grudniu?? co to za różnica??

Berbie o matko dopiero??
No, jakoś tak z mężem ustaliliśmy, że nie chcemy na przełomie roku rodzić... więc nawet nam teraz ta miesięczna przerwa na anty pasuje... liczę na to, że jajniki ruszą po tym... bo jak nie, to czekam mnie monitoring...

Berbie, ja miałam dla Zuzki pierwszy fotelik od kompletu z wózka Tako Jumper X.. szału nie robił, ale na szczęście dużo nie jeździliśmy z Małą na początku...
teraz mamy już lepszy fotel z Chicco... Mała jest zadowolona, bo wygodny, a ja spokojna, bo bezpieczny..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 09:58   #4418
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dopiero 31dc....

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

U mnie 38dc był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a 47 dc była dzidzi 9mm
Owu 14 dc.

Też sie chętnie dowiem jaki fotelik jest najlepszy. Tylko ja w aucie nie mam tego czegoś do wpinania...Nie wiem jak to się nazywa.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:55   #4419
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej kobitki

pikaso to wracaj do zdrówka kochana !!!

anitko - cudny brzusio!!!

kucyku - oby sie już nie powtarzało mam nadzieję że spokojnie teraz dotrwacie buziak

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...

Czytam Was na bieżąco, ale ciągle ciężko wbić się w rozmowę.. ale postanowiłam częściej się udzielać, bo coś ostatnio mnie złapał kryzys znów po stracie... zwłaszcza, że na razie zawieszamy starania, bo cykle po # mi się totalnie rozwaliły i owulacji brak... po ostatniej wizycie u gina dostałam anty na 1 lub dwa miesiące (decyzja należy do mnie), potem mamy się starać, a jak nie wyjdzie to idę na monitoring, bo skoro z owulacją u mnie tak źle, to nie ma na co czekać... młoda juz nie jestem...

Cały czas trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki..
hej meire oj, też mi się cykle rozwaliły jak Tobie :/ no i też czekam na maj nieśmiało takż przybijam Ci piątkę wszystkiego dobrego dla Ciebie!

agatko ty dobrze wiesz że to w każdej ciąży indywidualna bardzo sprawa kiedy to serduszko będzie a chcesz porównać, przyrównać oj Ty... I jak w końcu będziesz liczyć te tygodnie? od om czy od ovu?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-03-03 o 11:10
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:14   #4420
BERBIE
Zakorzenienie

hope a co tam u Ciebie? rzadko zaglądasz pochłaniają cię studia? jak z rodzicami? jak się mieszka z teściami?

natalia co u was? jak Mikołaj? tż wrócił?
Stary 2014-03-03, 11:14   #4421
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam serduszko w 6t 0 d w szpitalu

Cykle 26 dni..

p.s. u nas kiepsko wyszły wyniki..czekam na powtórkę

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:16   #4422
anitaxas
Zadomowienie

Ech z tym wyborem wózka to faktycznie ciężka sprawa. My wczoraj z tż spędziliśmy na oglądaniu i czytaniu opinii cały dzień. I w sumie nadal nie wiemy na który się zdecydować. Jedno jest pewne - jeśli nie zobaczymy na żywo danego modelu to na pewno nie kupię go w ciemno. A ile wózków tyle opinii. Chyba nie ma takiego z którego każdy użytkownik byłby zadowolony. No i mnie w grę wchodzi raczej tylko nowy, z myślą, że jeszcze kiedyś posłuży

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Piękna pogoda we Wrocławiu... Poszłabym na spacer
Kucyku to otwórz szeroko okno, może poleż na balkonie lub tarasie. Przecież wiesz, że musisz leżakować i dasz radę! To nie takie trudne bo w końcu robisz to dla swojego synka. Powtarzaj sobie: każdy kolejny dzień w łóżku to Twój kolejny w moim brzuszku
Do tej pory mogłaś prowadzić zupełnie normalny tryb życia? Jak się czujesz przez te ostatnie dni jak leżysz? skurcze ustały, zmniejszyły się?

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a teraz oglądam Musty 4 rider.
Kucyk kiedy masz zamiar kupować wózek?
Barbi wózki mutsy ponoć bardzo dobre, wszyscy których znam i je mają bardzo sobie chwalą. W przypadku wózków marka i producent ma chyba jednak dosyć duże znaczenie, i idzie w parze z jakością wózka.
My planujemy w sb sklepowy maraton z myślą, że się zdecydujemy na zakup

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

My dziś mamy wizyte u pediatry z tym oczkiem.

Cytat:
jak tam dziś ciężaróweczki? agatka, waderka, zeberka, filusiek, jana, anita?
Ja czuję się dzisiaj naprawdę dobrze i powiem Wam, że kopniaki były boskie, ale te odczucia które są teraz gdy w brzuszku już ciasno i czuć a czasami nawet widać przesuwającą się stópkę, rączkę, pupkę to normalnie jest coś czego nie da się opisać

Barbi a Ty kochana jak się czujesz???

Cytat:
Dziewczynki w którym dniu FL zobaczyłyście serduszko?? albo w dc przy 28dniowym??
Ja przy 28-30dc serduszko zobaczyłam w równym 6tygodniu ciąży i był to u mnie 51dzien cyklu licząc od pierwszego dnia @. U każdej może być inaczej, więc nie ma co się porównywać Agatko. Tak jak piszesz - spokojnie musisz czekać. Zresztą ciąża to jedno wielkie czekanie Pierwsze czekamy żeby w ogóle w niej być, potem II kreski, na przyrost bety, na pęcherzyk, na objawy, na serduszko, na zobaczenie rączek, nóżek, na usg genetyczne, połówkowe, na pierwsze ruchy.. i tak już do końca. Więc cierpliwość bardzo potrzebna.

Cytat:
nie wierzę, że już zaczynam 6 miesiąc a z drugiej strony jeszcze długa droga przede mną
Niech lecie każdy kolejny tydzień i oby każdy był bezproblemowy!!! U nas jutro będzie 34tc, a mój tż ciągle powtarza, że jeszcze tyle musimy czekać

Cytat:
dziś mam pełne 23 tygodnie, ale od jutra będę liczyć jako 24.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Też sie chętnie dowiem jaki fotelik jest najlepszy. Tylko ja w aucie nie mam tego czegoś do wpinania...Nie wiem jak to się nazywa.
To czy potrzeba Ci będzie specjalna baza do wpięcia fotelika w samochodzie zależy od jego modelu, znaczy modelu i rodzaju fotelika. Większość z nich nie potrzebuje bazy i zapina się pasami. Pamiętajcie, że dziecko jak najdłużej powinno jeździć w samochodzie tyłem do kierunku jazdy!

A ja mam inne przyziemne pytanie: jaki materac do łóżeczka macie lub zamierzacie kupić? w sensie czym wypełniony - kokos, gryka, pianka, lateksowy Muszę zamówić w tym tygodniu.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:29   #4423
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

natalia co u was? jak Mikołaj? tż wrócił?
dzięki, że pytasz
U nas dobrze. Mikołaj jest cudowny, gada cały czas i mówi już praktycznie wszystko Rozczula mnie jak mu coś tłumaczę to mówi: Tak wiem mamo albo zdanie zaczyna Wiesz mamo ....
Tż dalej w anglii, na razie decyzja nie podjęta co dalej... Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się wyjaśni...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

tz, czy co wyszło kiepsko??

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Ech z tym wyborem wózka to faktycznie ciężka sprawa. My wczoraj z tż spędziliśmy na oglądaniu i czytaniu opinii cały dzień. I w sumie nadal nie wiemy na który się zdecydować. Jedno jest pewne - jeśli nie zobaczymy na żywo danego modelu to na pewno nie kupię go w ciemno. A ile wózków tyle opinii. Chyba nie ma takiego z którego każdy użytkownik byłby zadowolony. No i mnie w grę wchodzi raczej tylko nowy, z myślą, że jeszcze kiedyś posłuży

To czy potrzeba Ci będzie specjalna baza do wpięcia fotelika w samochodzie zależy od jego modelu, znaczy modelu i rodzaju fotelika. Większość z nich nie potrzebuje bazy i zapina się pasami. Pamiętajcie, że dziecko jak najdłużej powinno jeździć w samochodzie tyłem do kierunku jazdy!

A ja mam inne przyziemne pytanie: jaki materac do łóżeczka macie lub zamierzacie kupić? w sensie czym wypełniony - kokos, gryka, pianka, lateksowy Muszę zamówić w tym tygodniu.
u nas fotelik cybex Aton bardzo dobrze się sprawdził, a materac miałam kokos, pianka, gryka średniej klasy i też jest w porządku.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:30   #4424
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
kiedy będą?
Cytat:
No i mnie w grę wchodzi raczej tylko nowy, z myślą, że jeszcze kiedyś posłuży

My planujemy w sb sklepowy maraton z myślą, że się zdecydujemy na zakup

Ja czuję się dzisiaj naprawdę dobrze i powiem Wam, że kopniaki były boskie, ale te odczucia które są teraz gdy w brzuszku już ciasno i czuć a czasami nawet widać przesuwającą się stópkę, rączkę, pupkę to normalnie jest coś czego nie da się opisać

Barbi a Ty kochana jak się czujesz???

ja też mam nadzieję, że wózek posłuży nam nie dla jednego dziecka ale jak patrzę na wózki u znajomych po jednym dziecku to na nich nie widać śladów użytkowania. u nas to wszystko o pieniądze się rozbija, tż ceny powalają i on uważa że bez sensu wydawać dużo kasy skoro u jego brata można pożyczyć. a ja chcę mieć swój, a już na pewno nie pożyczany od nich. chyba zakup wózka dokonamy jako ostatni, wiedząc ile możemy wydać.
czekam na Twoje wrażenia z maratonu wózkowego.
ja się czuję dobrze, może jakieś lekkie wzdęcie dzisiaj ale poranną porcję kopniaków dostałam. w nocy mnie dobrze przetrzepał, więc jestem usatysfakcjonowana do wieczora nie mogę się doczekać tych doznań które opisujesz...
podbijam materacykowe pytanie.
Stary 2014-03-03, 11:30   #4425
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
hej kobitki

hej meire oj, też mi się cykle rozwaliły jak Tobie :/ no i też czekam na maj nieśmiało takż przybijam Ci piątkę wszystkiego dobrego dla Ciebie!
Dziękuję.. też zaczynacie starania od maja?... ja tak wstępnie wpisałam.. no, na pewno ten miesiąc odpada, bo od środy zaczynam anty... ale mój mąż jest taki niecierpliwy, że dłużej czekać nie chce,więc może zaczniemy od kwietnia..
Tobie też życzę powodzenia... regulujesz jakoś te cykle??...

Cytat:

Z Zuzką miałam taki dwustronny kokos-gryka.. i powiem Ci szczerze, że byłam bardzo zadowolona... nic się z nim nie działo, a czytałam opinię, że on podobno pleśnieje?... nic mnie podobnego nie spotkało... jeszcze mam go skitranego gdzieś, ale wiem, że każdemu dzidziusiowi się nowy kupuje, więc pewnie jak zacznę wiosenne porządki, to się go pozbędę...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:40   #4426
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
właśnie też wychodzę z założenia, że wolałabym lepszy ale używany niż za taką samą cenę nowy ale słabszy. zobaczymy jak to będzie. bo na używany też trzeba trafić. przed zakupem oglądaliście wózek w realu?
tylko, że można kupić na prawdę dobry i fajny wózek za kwotę o której piszesz. to, że niektóre drogie wózki są dobre nie znaczy, że wszystkie drogie takie będą. ceny na prawdę są bardzo różne.
przy kwocie o której piszesz jest z czego wybierać i można wybrać dobrze

Cytat:
dziewczyny mamuśki, jakie foteliki samochodowe polecacie?
to zależy jaki wózek wybierzesz, bo nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka. najbardziej uniwersalne są maxi cosi, bo pasują praktycznie do wszystkich wózków, już recaro np. do nielicznych tylko.
na pewno foteliki 0-13 kg czyli nie te z wózków, bo one są mniejsze i 0-9, nie mają testów.
nie wiem czy macie w samochodzie isofix i czy interesuje was baza do fotelika? jest to bardzo wygodne, ale jednak kosztowne. ja nie żałuję bazy z wielu powodów, choć wiem, że można się bez nie spokojnie obyć (z opowiadań, ja bym się teraz nie obyła, przyzwyczaiłam się). nie wszystkie foteliki mają możliwość mocowania na bazie, są takie tylko na pasy, albo na pasy i bazę, no i cena.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:40   #4427
BERBIE
Zakorzenienie

dla tych które wątpiły w małego wieloryba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050535.jpg (60,7 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-03-03, 11:45   #4428
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to zależy jaki wózek wybierzesz, bo nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka. najbardziej uniwersalne są maxi cosi, bo pasują praktycznie do wszystkich wózków, już recaro np. do nielicznych tylko.
na pewno foteliki 0-13 kg czyli nie te z wózków, bo one są mniejsze i 0-9, nie mają testów.
nie wiem czy macie w samochodzie isofix i czy interesuje was baza do fotelika? jest to bardzo wygodne, ale jednak kosztowne. ja nie żałuję bazy z wielu powodów, choć wiem, że można się bez nie spokojnie obyć (z opowiadań, ja bym się teraz nie obyła, przyzwyczaiłam się). nie wszystkie foteliki mają możliwość mocowania na bazie, są takie tylko na pasy, albo na pasy i bazę, no i cena.
o matko! tyle faktów!
isofix cholera wie co to jest. wygooglowałam sobie i będę tego szukać w samochodach. gorzej, że my mamy 3 samochody, ta bazę można przenosić?
mi potrzebny ekspert na miejscu!
Stary 2014-03-03, 11:45   #4429
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
najzwyklejszy, najpopularniejszy. gryka-pianka-kokos, z fiki miki. do tego nakładka na materac i poduszka klin w zestawie. nie mam mu nic do zarzucenia (J. śpi w łóżeczku od początku, więc od prawie roku jest intensywnie używany).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 11:45   #4430
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam nie widzę wieloryba żadnego

Mikołaj woła Krzysiu i dodał nasze nazwisko

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:49   #4431
Kubek29
Zadomowienie

My materac lateksowy, ale juz nie pamietam firmy. Chyba taki sam Koocur ma.
Materac jest ok.

Natomiast fotelik mam Recaro young profi plus z baza isofix (mozna tez przypisać pasami) ale nie jestem zadowolona, jest bardzo ciężki i ma niezbyt wygodne do zapinania pasy.
I baza jest przeznaczona do tego fotelika i do 9-18. fotelik 0-13 kg ma 5 gwiazdek adac za bezpieczeństwo a ten większy juz tylko 3. Nie zwróciłam na to uwagi przy zakupie (skupiłam sie na najmniejszym foteliku). Myslalam, ze zostaniemy przy tej firmie i baza do kolejnego fotelika sie przyda. A tu klops.
Jak będziemy zmieniać fotelik na większy to juz napewno nie Recaro.

Wlasnie rozpoczynam poszukiwania fotelika idealnego.... bo nas duzo podróżowania w tym roku czeka i chce zeby było T wygodnie i bezpiecznie.
Możecie cos z przedziału 9-18 polecić lub odradzic?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-03-03 o 11:53
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:52   #4432
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
o matko! tyle faktów!
isofix cholera wie co to jest. wygooglowałam sobie i będę tego szukać w samochodach. gorzej, że my mamy 3 samochody, ta bazę można przenosić?
mi potrzebny ekspert na miejscu!
po pierwsze - cudny brzuszek

no przepraszam, dla mnie kupno wózka i fotelika było trudniejsze niż kupno samochodu.... to i dowiedziałam się w parę miesięcy trochę na ten temat
isofix ma większość samochodów po którymś roczniku, tż by wiedział. u nas u tż jest, u mnie nie ma, ale jak jeździmy razem to samochodem tż.
bazę się przenosi, szybko montuje, tylko jest ciężka (dla mnie wszystko jest ciężkie).
jest jedno ale.. baza to mniej więcej tyle co drugi fotelik maxi cosi (jeden z droższych chyba). z drugiej strony my używamy tego pierwszego fotelika cały czas i jeszcze nie myślimy o nowym, więc wyeksploatujemy go trochę. jeździmy dość często (po mieście).
Stary 2014-03-03, 11:52   #4433
Kubek29
Zadomowienie

Śliczny brzunio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 11:53   #4434
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
hope a co tam u Ciebie? rzadko zaglądasz pochłaniają cię studia? jak z rodzicami? jak się mieszka z teściami?
dziekuje ze pytasz myszko
rzadko? codziennie jestem codziennie cos pisałam tylko troche niewidoczna jestem bo raczej nie pisze o sobie. tylko ostatnie pare dni milcząco bo bylam na wsi sporo, tam nie ma neta, a jak wlaczylam w komórce to czytałam i zbierałam w myślach odpowiedzi
z rodzicami ok, znaczna poprawa w koncu przyszła i żyjemy jak dawniej, tyle że może już na plus z tym,że w końcu jesteśmy traktowani jak dorośli przecież ludzie, i rozmowy znacznie przyjemniej wyglądają dzięki temu
z teściami wszystko też ładnie. Mieszkamy spokojnie ale tak bardzo już bym chciała swój kąt, a nie mieszkać w pokoiku jednym raz tu, raz tu.
Badam się, cierpliwie czekam na swoją kolej...
A jak Ty się czujesz? mam nadzieję,że książeczki jakkolwiek się przydają. Ostatnio w kauflandzie widzialam książkę do majsterkowania z rękodziełami i chwyciłam ją z myślą: "o, Berbie szukała" ale się zorientowałam ze to książka dla dzieci hehe. na kiedy masz tp?

Cytat:
Ja przy 28-30dc serduszko zobaczyłam w równym 6tygodniu ciąży i był to u mnie 51dzien cyklu licząc od pierwszego dnia @. U każdej może być inaczej, więc nie ma co się porównywać Agatko. Tak jak piszesz - spokojnie musisz czekać. Zresztą ciąża to jedno wielkie czekanie Pierwsze czekamy żeby w ogóle w niej być, potem II kreski, na przyrost bety, na pęcherzyk, na objawy, na serduszko, na zobaczenie rączek, nóżek, na usg genetyczne, połówkowe, na pierwsze ruchy.. i tak już do końca. Więc cierpliwość bardzo potrzebna.
oj tak ładnie napisałaś że się rozmarzyłam Anitka a Ty na kiedy masz tp? nie zanotowalam sobie jak pisalas.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:55   #4435
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Możecie cos z przedziału 9-18 polecić lub odradzic?
my nie, bo J. ciągle w 0-13. nie wiem jak to jest z przewożeniem dzieci do 15 m-ca tyłem do kierunku. spotkałam się z czymś takim, ale czy to zalecenie czy obowiązek to nie mam pojęcia dlatego sama nie wiem czego będziemy szukać czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy. póki co obstawiam, że ile się da 0-13 (jeszcze 2 kg i kilka centymetrów) a potem coś przodem do kierunku.
Stary 2014-03-03, 12:00   #4436
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Cytat:
no przepraszam, dla mnie kupno wózka i fotelika było trudniejsze niż kupno samochodu.... to i dowiedziałam się w parę miesięcy trochę na ten temat
isofix ma większość samochodów po którymś roczniku, tż by wiedział. u nas u tż jest, u mnie nie ma, ale jak jeździmy razem to samochodem tż.
bazę się przenosi, szybko montuje, tylko jest ciężka (dla mnie wszystko jest ciężkie).
jest jedno ale.. baza to mniej więcej tyle co drugi fotelik maxi cosi (jeden z droższych chyba). z drugiej strony my używamy tego pierwszego fotelika cały czas i jeszcze nie myślimy o nowym, więc wyeksploatujemy go trochę. jeździmy dość często (po mieście).
ja nad kupnem samochodu się nie zastanawiałam wcale. zostawiłam to tż, on u nas expert w tej dziedzinie. a wózki i foteliki to dla nas czarna magia. baza daje większe poczucie bezpieczeństwa? wtedy ni zapina się pasami?
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
z rodzicami ok, znaczna poprawa w koncu przyszła i żyjemy jak dawniej, tyle że może już na plus z tym,że w końcu jesteśmy traktowani jak dorośli przecież ludzie, i rozmowy znacznie przyjemniej wyglądają dzięki temu
z teściami wszystko też ładnie. Mieszkamy spokojnie ale tak bardzo już bym chciała swój kąt, a nie mieszkać w pokoiku jednym raz tu, raz tu.
Badam się, cierpliwie czekam na swoją kolej...
właśnie o to chodzi, że zawsze tylko komentarz do innych a o sobie nic. jak na studiach? cieszę się, że z rodzicami lepiej. własny kąt jest bardzo ważny dla wygody psychicznej.
u mnie wszytko ok, książki prawie przeczytane. dawkuje sobie wiedzę
Stary 2014-03-03, 12:15   #4437
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
my nie, bo J. ciągle w 0-13. nie wiem jak to jest z przewożeniem dzieci do 15 m-ca tyłem do kierunku. spotkałam się z czymś takim, ale czy to zalecenie czy obowiązek to nie mam pojęcia dlatego sama nie wiem czego będziemy szukać czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy. póki co obstawiam, że ile się da 0-13 (jeszcze 2 kg i kilka centymetrów) a potem coś przodem do kierunku.
Chyba zalecenie.
Tymon rosnie jak ma drożdżach i mysle ze juz na wakacje (albo wczesniej) będziemy musieli sie przesiąść na większy.
Tylko im wiecej czytam (wczoraj juz cos tam szperalam) tym mniej wiem.
Najchętniej poszłabym do jakiegoś punktu gdzie sie na tym znają.
Wiem, ze te większe należy juz z dzieckiem przymierzyć i sprawdzic jak z autem sie ten fotelik "komponuje" bo i najlepszy fotelik jak mie jest odpowiednio zgrany (moze byc nawet i z baza) to nie daje to maxymaknego bezpieczenstwa, ale na czym dokładnie to "zgranie" polega to poki co nie mam pojęcia.
Na stronie foteliki info sa wymienione punkty, gdzie mozna kupic fotelik od razu z fachowa porada, ale nie ma tam Warszawy niestety.

A oprócz fotelika szukam fizjoterapeuty. Innego niz babka do której teraz chodziliśmy.

Po dzisiejszej rannej wizycie jesteśmy lekko zażenowani.
Jakby w ogole niemowlat nie rozumiała.
Stary 2014-03-03, 12:18   #4438
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi wózki mutsy ponoć bardzo dobre, wszyscy których znam i je mają bardzo sobie chwalą.
zależy od typu. Jak patrzyłam na mój Evo (zdjęcia w necie) to mi się fajny wydawał. I faktycznie ma dużo zalet. ale dziecko nie jest gondolowe a potem hop siedzące z nóżkami na podnóżku.
Evo nie ma dla mnie formy pośredniej dla dziecka, które już nie chce leżeć w gondoli (cały czas podziwiam Artusia Perse, że jeszcze chce ale z drugiej strony to też sezonowość naszych dzieci ) a jeszcze pewnie nie siedzi i nie ma tu znaczenia, że jest rozkładany na płasko...

Dla mnie specajlistką od wózków jest Luna jakbym miała kupować to bym jej zleciła risercz

Cytat:
Rozczula mnie jak mu coś tłumaczę to mówi: Tak wiem mamo albo zdanie zaczyna Wiesz mamo ....

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Z Zuzką miałam taki dwustronny kokos-gryka.. i powiem Ci szczerze, że byłam bardzo zadowolona... nic się z nim nie działo, a czytałam opinię, że on podobno pleśnieje?... nic mnie podobnego nie spotkało...
mnie też nie. jestem zadowolona.

Cytat:
to nie wieloryb Głuptasie!, to śliczny brzuszek!!!!!!

Cytat:
wow! bystrzacha!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:34   #4439
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wózek ja mam Coletto Marco Polo (obrotowy) i codziennie sobie gratuluję wyboru
Luna kupowałaś nowy wózek czy używany? 3 w 1, czy osobno fotelik?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to nie wieloryb Głuptasie!, to śliczny brzuszek!!!!!!
myślę, że nie brakuje mi nic do anitki

monika co sądzisz o tym wózku i foteliku? http://allegro.pl/obrotowy-wozek-col...991758952.html
Stary 2014-03-03, 12:37   #4440
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Agatko - podobno 21 dni po implantacji
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości