|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Ja na szybko.
Gratuluję wizyt i współczuję ciążowych dolegliwości. Trzymam kciuki za szybkie porody i aby się w końcu zaczęło tutaj coś dziać ![]() Tasia ![]() Elunka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Justine ![]() ![]() Jak kogoś pominęłam to przepraszam ![]() ![]()
#4322 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- (t)asia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- a my dziś 37tc 1d donosiliśmy się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
Estera chyba po dacie wygaśnięci umowy Zus Cię przejmuje ale pewna nie jestem
![]() ![]() Virginia dziwna jest ta sytuacja z Twoim bratem ![]() ![]() Maggie ![]() ![]() ![]() Nadzwyczajna powiem Ci że sytuację podobną miałam z moim eks, zawsze tylko Internet, komputer, konsola a mna brak zainteresowania ale wiem że głupio mu było ze mną współżyć ze względu na to że już byłam w ciąży i nie chciał krzywdy dziecku zrobić chociaż wiedzial ze to nie możliwe ale miał postanowienie że nie i koniec. Może twojemu też o to chodzi? Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale przed karmieniem ciepły prysznic na piersi/termofor/okłady/masaż -> odciągnij troszeczkę albo od razu małemu daj jeść -> bezpośrednio po karmieniu zimne okłady (położna mówiła że zamrożony liść kapusty trzymać aż do kolejnego karmienia) jak czujesz ból w piersiach to staraj się obudzić małego żeby Ci zjadł (jak nie chce to odciągnij ale tylko tyle żebyś poczuła ulgę) Jeśli masz zastoje to najlepiej karmić w pozycji spod pachy bo nam położna mówiła że właśnie tam najczęściej są zatory a mały jedząc rozmasuje to miejsce i lepiej schodzi mleko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
Ja muszę się Was poradzić... Myślicie że jak urodzę to powinnam byłego informować o narodzinach czy raczej czekać aż sam się w końcu zainteresuje?
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
wewillrockyou
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Moderator
|
Na ja mam taka nadzieje ze mi adrenalinke odpowiednio podniesiesz - moze od tego i u mnie sie cos ruszy wczesniej
![]() Cytat:
![]() I jeszcze Zuzia sie do tego zajmujesz - podziwiam Cie ![]() Trzymam kciuki zeby sie jak najszybciej cos ruszylo ![]() Cytat:
![]() Albo to nam hormony wariuja ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
beautifullie w moim odczuciu jest to wszystko obojętne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- wiedziałam że mi cytaty uciekły :/ maggie współczuję tych męczarni przez które przechodzisz ![]() ag9 tż wam się pobuntowali czy co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Moderator
|
![]() ![]() Cytat:
Bo ja to jestem wredna i msciwa, wiec raczej bym nie informowala... Ale to ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym poinformowała, ale zrobisz jak będziesz uważała ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- juppi! ![]()
![]() |
#4331 |
Raczkowanie
|
Maggie123, leżąc na patologii wszystkie kobietki stwierdziły, że w ostatnim miesiącu zaczyna się w koncu myśleć o sobie i głównym tematem rozmow bylo "kiedy w koncu urodzę?!". Sama cieszę się, że już jutro będę miała Małego przy sobie
![]() I Ty tez już niedługo poczujesz taką ulgę ![]() Wróciłam z usg - Mały urósł przez ten tydzień. Najbardziej cieszy mnie obwód główki, ktory ma 32,5 cm choc brzuszek aż ponad 35cm. Gdybym nie brała leków podczas ciąży nie przejmowałabym sie tak ta mniejszą glowka, a tak każdy przybrany milimetr więcej to dla mnie powód do radości. I badanie wykonał ten sam gin co tydzień temu, więc to tez na plus... Acha, szacowana waga Mikusia to 3500g ![]() A mój gin już mnie dziś poklepal po ramieniu, z uśmiechem zapytał o samopoczucie przed jutrzejszym dniem - no naprawde jestem z niego zadowolona ![]() A on jest pewnie zadowolony, ze bedzie miał mnie z głowy hehe ![]() Dzis podczas badania ginek., ktore robila bardzo mlodziutka ginka najadłam się wstydu :P zakładając spodnie stałam odwrócona tyłem do drzwi (o ja durna), a tu wpadł mój ginekolog, którego oslepil blask mojego białego tylka ![]() Nawet nie powiedziałam w tym szoku "dzien dobry", tylko sie zasmialam "aaa pan to i tak już wszystko widział" ![]() Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła tak, żeby się dowiedział, ale nie bezpośrednio ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() i ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Raczkowanie
|
BeautifulLie, ja wysłałabym takiego oficjalnego, krótkiego smsa z datą, godziną, wagą, itp. Malucha... Bez żadnego "cześć", ot suchy komunikat.
Ja mam za miękkie serce i gdyby mój ex tz okazał sie dupkiem, to schowałabym moje urazy i może nie jakos super extra ułatwiala kontakt exa z dzieckiem, ale nie chciałabym przenosić złych relacji na linii ja-ex na kontakt ojciec-dziecko. Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a interesuje sie teraz Toba/Wami ?? Cytat:
Moja cori miala przy porodzie obwod glowki 33cm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz myslałam ze wczoraj sie cos rozkreci bo ładnie koło 22.00 co 20 a potem co 15 minut miałam skurcze i d.upa ![]() a chciałam urodzić 03.03 - chyba sobie wymysliłam ze cos sie bedzie działo ![]() ide was poczytac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Już jutro będziesz miała po stresie ![]() A faktycznie pod koniec ciąży zaczyna się myśleć o sobie - ja od jakiś dwóch tygodni patrzę na siebie w lustrze z niesmakiem, wyglądam jak baleronik - tłuściutki i gdzieniegdzie przewiązany niteczką ![]() I wczoraj musiałam zdjąć obrączkę bo na sucho już nie chciała zejść i bałam się że do porodu mi zmiażdży palca i teraz jakoś mi smutno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zadomowienie
|
Cześc Mamuśki
![]() Tez Was czytam i z tym jestem na bieząco, ale z komórki jedna ręką się ciężko odpisuje. Korzystam teraz- Mała po karmieniu zasnęła, TZ pojechał pozałatwiać troche rzeczy, a ja zaczęłam zalatwiac sprawy urzędowe przy kompie. Noc była REWELACYJNA- karmiłam do 24- dość długo, bo Mała nie mogła sie od piersi odczepić, ale w końcu zasnęła- spała juz w swoim łóżeczku całą noc- mamy takie przystawiane. Obudziłam sie w nocy do toalety i patrzę- a to 4 :szok: Korzystając z okazji, wzięłam przeciągającą sie Emilkę- nakarmiłam, przebrałam obsraną pieluchę i po 30 minutach dalej spałyśmy :szok: Kolejna pobudka 7.45, kolejny szok...... Cayenne- nie tylko Ty masz złote dziecko ![]() Ja chcę, żeby jej tak zostało. Nawał chyba powoli przechodzi, chociaż cały czas czuje "gorące cycki". Mariola- kocham Cie za Twoje pomysły ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Justine- kciuki na jutro Maggie- ![]() ![]() Niedługo Mała będzie na zewnątrz.. No i dopinig ![]() ![]() ![]() ![]() Nie stresuje pytaniem, "czy to już" ale za wszystkie Was trzymamy z Emilka kciuki
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szyjka jakby ci się skracała to raczej kłucia w pochwie bys odczuwała ![]() a nie w krzyzu - chociaż kto tam wie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Trisdom aż mi ciężko uwieżyć że tak ładnie Ci śpi Emilka
![]() ![]() nam położna mówiła żeby karmić co 3 godz a jak dziecko śpi dłużej to wybudzać ze wzg na to że cukry dziecku mogą spaść, natomiast widzę, że Ty (kate i elunka też) nie wybudzacie, więc można spokojnie zrobić sobie dłuższą przerwę? Mariolu jak tam Marco?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Beautiful - ja bym wysłała smsa informacyjnego tylko. Justine - będziesz miała cesarkę w znieczuleniu ogólnym czy przewodowym (zop, pop) ?
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trisdom zazdroszczę snu Emilki ![]() Mam całe spodnie w mleku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mojej położnej powinnam ja przystawiać co 2 godziny- ale dzisiaj nawet ona zmieniła zdanie... Mała przybrała w ciągu 2 dni tak dużo, że nie ma mowy o tym, żeby coś z karmieniem było nie tak. W dzień staram się jej dawać co 2,5-3 godziny najrzadziej. W nocy jest treściwsze mleko, także daje się wyspać rodzicom. Dużo spokoju, kangurowania i trzymanie nerwów na wodzy bardzo pomaga. ![]()
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do mam dokarmiających dzieci butelką - jakiej wody używacie do rozrobienia mieszanki?
#4345 | ||
Zakorzenienie
|
Justine myślę że Twojemu ginowi obojętne z której strony Cie widzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
nie jestem na bieżąco, bo wiadomo synek itd nie jestem nadal spakowana do szpitala, nei wszystko mam (nie mamy wozka ale za to juz w koncu wybralismy..ma ktoras Graco Symbio?bo nasz wybor padl wlasnie na ten.podoba mi sie jeszcze Chicco urban ale jakoś niski jest wczoraj kupilismy co prawda wozek le dla starszaka:p bo poprzedni rozwalon y a tymek ma dopiero 15 miesiecy wie wozek jeszcze sie przyda same wydatki.. ![]() ja zdycham z powodu zgagi i boli pod żebrami oraz placow..bywa ze zwijam sie z bolu ale co zrobic..w poprzedniej ciazy tez tak mialam, za to po porodzie od razu przeszlo ![]() co do piersi elunka na bolesne i twarde pomagaly mi zmrozone, rozbite tluczkiem liście kapusty, naprawde przynosily ulge. ja karmilam miesiąc wtedy, wiem ze niedlugo, i od poczatku mieszanie..mialam starszne problemy z kp podejrzewam ze od tego tez ze w szpitalu był terror ja sie zestresowalam, maly ryczal i pozniej juz bylo do d... |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to powiedziałaś mu to co wyżej napisałaś? Jak zawiodłaś się na nim? Dobrze, że choć u przyjaciółki sobie odpoczęłaś. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
kate przytulam!
![]() trzymaj się ![]() tygrysek ale macie zaje.biaszcze łóżeczko ![]() cayenne super Julianek - słodziak! ![]() virginia ale ta twoja rodzina to jest - czego oni od ciebie chcą!!! ![]() Justine trzymam kciukasy!!!!!! ![]() ![]() elunka mnie ratowała przy nawale zwykła kapusta, no i niech Miki nie opróżnia piersi do konca bo coraz wiecej mleka bedzie sie produkować. widze ze dziewczyny juz ci doradziły ![]() mara i jak tam? paulina_radom czyzby cos się rozkecało? ![]() baja mam tak samo ![]() frogutka Cytat:
![]() czbasia ja ci trochę zazdroszczę. ja czuję się jak kaleka - nawet chodzic juz nie mogę - mam wrazenie ze mały mi wypadnie -wszystko boli, kłuje, ciągnie - non stop przepowiadacze. juz che urodzic ![]() maggie ehh rozumiem cie doskonale! ![]() Beautiful szczerze to nie wiem co bym zrobiła? a piśnie do ciebie teraz jakiegos eska typu. jak sie czujesz? czy kompletnie zero zainteresowania? wewillrockyou supcio ![]() teQiba ja obrączki nie noszę gdzieś od 6 miesiąca - tak napuchłam że szok. wczoraj to butów juz nie mogłam zalozyc- nogi jak balony ![]() Trisdom brawo za piękną nockę! ![]() Mariola ile wazy Marco????? (t)asia trzymajcie się! ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- glodnemu juz chleb na mysli ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-03 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Raczkowanie
|
Hej kochane przepraszam, że nie nadrobię, ale co najważniejsze żadna nie urodziła więc niewiele straciłam. Wczoraj pytałam Was o ten ból w okolicy krzyżowej. Dziś z łóżka już wstać nie mogłam, mam taki ból że stanąć na nogi nie mogę, konkretnie na prawej nie mogę ustać sekundy. Nie boli mnie gdy leże, gdy siedze gdy robie przysiady nic a ni nic tylko jak chce iść i tylko ruszę prawą nogą to ból jest taki, że łzy lecą same. Dzwoniłam już do dwóch ortopedów, jak tylko mówię że jestem w zaawansowanej ciąży to słyszę że to pewnie normalne. Nie jest kur** normalne! coś mi się musiało przestawić, może od tego że w ogródku w sobotę trochę gałęzi pozbierałam tak na jedną stronę i może naciągnęło mi się coś. Boże czemu akurat teraz przed porodem, jak ja będę rodzić jak ustać na nogach nie mogę. A to jest takie dziwne, że jak chce rozmasować to miejsce to ono wcale nie boli, tylko przy staniu i gdy chce wykonać ruch prawą nogą.
Kontynuuje dalej szukanie ortopedy czy jakiegoś masażysty bo tak dalej być nie może....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.