Mamusie sierpień 2014 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 10:40   #3691
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez mafa88 Pokaż wiadomość
\

Dziewczyny, ja też kupiłam te spodnie z allegro, zasugerowałam się radami mamy która mówiła "weź większe niż nosisz normalnie" i są odrobinę za luźne, nie takie idealnie opinające ale faktycznie się trzymają One mają takie gumeczki na guziki, którymi ściąga się je pod brzuszkiem i działa to jak gumka w spodniach dresowych. I naprawdę są baaaardzo wygodne.

Ja ostatnio zauważyłam że mieszczę się w spodnie, których nie nosiłam wcześniej z uwagi na wystające boczki.
Teraz boczki zniknęły, zrobiła się piłeczka z przodu i spodnie fajnie zapinają się pod brzuszkiem i nie uciskają
Dzięki za info. To chyba schudlaś jak boczki zniknęły.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupów. Mnie już nosi bo dawno sobie niczego nie kupiłam (nie licząc stroju na rocznicę ślubu tj. sukienki i butów), a przed ciążą nie było miesiąca żebym sobie czegoś nie kupiła . Ale już się czuję lepiej więc i pewnie będę częstszym gościem w galeriach Ubrań stricte ciążowych nie zamierzam kupować bo mi się nie podobają (nie licząc spodni) - będę po prostu kupować jakieś modele oversize lub większe rozmiary.

Te ciążowe ciuchy to wiocha, nie mam zamairu ich kupować. Swoją drogą świtny można zrobić interes na fajnych sexi ciuchach dla zadbanych mam.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja sie zaczynam bac tego ze duzo przytyje przez ciaze jak czytam ze nie ktore dziewczyny przytyly 30 kg to sie boje.

Mnie i tak jeszcze mecza mdlosci i wymioty ale czasem jak dopadnie mnie na slodkie to nie moge sie powstrzymac, ale teraz sie ogarniam i jem malo ale czesto

Teraz czas na ananasika
Wg tych wszystkich zabobonów to silne wymioty plus napady na słodkie= dziewczynka. No jestem ciekawa, jesli będzie chłopczyk to już nikt mnie nie przekona do tych bzdur.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:48   #3692
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ale mi zrobiłaś smaka z tym arbuzem.

Witam po weekendzie. W końcu zakończyły się ferie i córa dziś w szkole a ja w pracy.
Co do wagi to ja schudłam 3 kilo przez wymioty ale już nadrabiam i pewnie za tydzień, dwa będę na plusie Teraz jestem w 16 tygodniu. Co do wymiotów i samopoczucia czuję się już dużo lepiej, nie mam już tzw "guli" w gardle przez cały dzień ale rano mam jeszcze mdłości i wymioty tak co 2-3 dzień. Ale to już jest do przeżycia. Energii też mam więcej co już widać po wyglądzie mieszkania. W weekend wyszorowałam wszystko co się dało Udanego dnia zyczę.
Witaj w klubie też mam 16 tydzień według OM, ja schudłam 4 kg ale nie wymiotywałam. Nadal utrzymują mi się mdłości , najczęściej wtedy kiedy nic nie jem :p energie mam ale szybko się męczę
Również życzę udanego dnia

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień doooooobryyy

Ja właśnie wróciłam z miasta, kupiłam sobie baleriny i dwie bluzeczki w paski w Lidlu

I fajne rozciągliwe bokserki w Pepco Lubię takie tanie zakupy
Jejku baleriny.. ja już nie umiem się doczekać kiedy będziemy mogły je wreszcie założyć w pepco też uwielbiam robić zakupki

Cytat:
Napisane przez minka88 Pokaż wiadomość
Hejo, jak wasz brzuszki laski... martwię się bo nie mam brzucha;( 16 tydzień teraz mam...
MInka witaj ja też jestem w 16 tygodniu i mi już urósł brzuszek :P ale nie martw się każda kobieta jest inna i inaczej przebiega ciąże .. może tobie urośnie w późniejszym albo bardzo szybkim czasie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja sie zaczynam bac tego ze duzo przytyje przez ciaze jak czytam ze nie ktore dziewczyny przytyly 30 kg to sie boje.

Mnie i tak jeszcze mecza mdlosci i wymioty ale czasem jak dopadnie mnie na slodkie to nie moge sie powstrzymac, ale teraz sie ogarniam i jem malo ale czesto

Teraz czas na ananasika
witaj w klubie z tymi mdłościami ze słodyczami to tak nie mam ale coś se czasem zjem :P ale ananaskiem się chętnie poczęstuję

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:00   #3693
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Wg tych wszystkich zabobonów to silne wymioty plus napady na słodkie= dziewczynka. No jestem ciekawa, jesli będzie chłopczyk to już nikt mnie nie przekona do tych bzdur.
mam nadzieje, ze 19.03 sie dowiem. Bede juz w 21 tygodniu wiec moze uda sie zobaczyc co mi w brzucholu siedzi mam cicha nadzieje ze dziewczynka

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
witaj w klubie z tymi mdłościami ze słodyczami to tak nie mam ale coś se czasem zjem :P ale ananaskiem się chętnie poczęstuję
A zapraszam ananasik swiezo obrany i pokrojony w plasterki czeka

Ale temu mojemu mezowi udaje sie za kazdym razem kupic soczystego i slodziutkiego ananasa

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:02   #3694
mafa88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzięki za info. To chyba schudlaś jak boczki zniknęły.

Teraz ważę praktycznie tyle, co przed ciążą, może jakieś 30 dkg mniej Pierwsze tygodnie waga leciała w dół co było dziwne, ponieważ nie miałam problemów z mdłościami czy wymiotami. Wydaje mi się, że to przez niechęć do słodyczy, która powoli niestety mija
mafa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:15   #3695
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nie martw się wagą, ja mam 18 tydz i 3,5 na plusie mimo, że wciągam wszystko co widzę, mój gin mówił, że to super waga jak na ten czas.

Gratuluję synka

Wszystkiego dobrego! I super, że już czujesz malucha.

Ja albo jestem niedorozwinięta albo jakoś nie umiem tych ruchów wyczuć, potrafię leżeć wieczorem nawet pół godziny plackiem z rękami na brzuchu i nic. I nie wiem czy się cieszyć, czy martwić, że mam taki mały brzuch. A może tam się coś stało, że on się ani nie rusza ani nie rośnie?

Dotarło do mnie, że ślub już za miesiąc. Zaczynam się stresować. AAAAA!
też nie czuję ruchów. Chyba, że nie potrafię ich zidentyfikować. Czasem zastanawiam się, czy coś co czuję, to Maluch, czy jelita. Jednak wydaje mi się, że na ruchy jeszcze jest czas i obstawiam cały czas na niesforne jelita.

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
mam pytanie z serii głupich jeździsz normalnie na rowerze? Bo mi się tak marzy pojeździć, bo pogoda już taka wiosenna, ale wszyscy mówią, że lepiej nie, bo jeszcze sobie zaszkodzę.
Też chętnie pojeździłabym na rowerze, ale mam obawy. Mam tylko rower górski (jeszcze z I Komunii Świętej - z roku 1997, ale uwielbiam na nim jeździć i nadal jest sprawny) i u mnie są dziurawe drogi. Nie wywróciłam się już ileś lat, więc może tego bym się nie bała, ale dużych wibracji przy jeżdżeniu. Myślę, że ten sezon będę musiała przetrwać (będzie ciężko) bez moich ukochanych przejażdżek...

u mnie niecałe 3 kg na plusie. Przybrałam niecały kg w 2 tygodnie II trymestru. Mam nadzieję, że to w normie

Wczoraj usłyszałam, że nie widać po mnie jeszcze ciąży i nie chciano mi wierzyć, że to 17 tydzień. Może kwestia tego jak się ubrałam - ołówkowa spódnica i luźna bluzka na wierzchu. Mi się wydaje, że brzuszek już mam...

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-03-03 o 11:24
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:27   #3696
zVenus
Zakorzenienie

Witam po weekendzie
wróciłam z podróży do Krakowa a dziś najwyższy czas zabrać do pracy. Jak pomyślę ile kasy muszę wydać w ciągu najbliższych 5miesięcy to aż chce się pracować
dziewczyny jak u Was z wózkami, łóżeczkami, wanienkami itp? Kupiłyście już coś, niektóre mają po poprzednich dzieciolkach, ja jestem w pierwszej ciąży i muszę wszystko kompletować...myślę nad zakupem jakiegoś używanego wózka wielofunkcyjnego. Chodzi o to żeby był dobrej firmy a wiadomo, że te są drogie...no ale jak kupie używany to może uda się z jakąś firmówką właśnie. Myślałam na wózkiem Tako, to podobno polski producent i czytałam dużo dobrych opinii...miała któraś z Was taki wózek? Co innego możecie polecić z czego byłyście bardzo zadowolone?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Wczoraj usłyszałam, że nie widać po mnie jeszcze ciąży i nie chciano mi wierzyć, że to 17 tydzień. Może kwestia tego jak się ubrałam - ołówkowa spódnica i luźna bluzka na wierzchu. Mi się wydaje, że brzuszek już mam...
Haha mi też mówią, że jeszcze nie widać a też jestem w 17tyg. Ale podobnie jak Ty ja swój brzuszek widzę teraz to już będzie tylko bardziej widoczny więc w końcu będziemy dumnie chodziły, jak prawdziwe ciężarówki
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:14   #3697
chilanes
Zakorzenienie

Ja dziś po wizycie, wszystko w porządku, wyniki super. Na kolejną wizytę robię krzywą cukrową, oby tylko wyszła ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 12:31   #3698
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
wróciłam z podróży do Krakowa a dziś najwyższy czas zabrać do pracy. Jak pomyślę ile kasy muszę wydać w ciągu najbliższych 5miesięcy to aż chce się pracować
dziewczyny jak u Was z wózkami, łóżeczkami, wanienkami itp? Kupiłyście już coś, niektóre mają po poprzednich dzieciolkach, ja jestem w pierwszej ciąży i muszę wszystko kompletować...myślę nad zakupem jakiegoś używanego wózka wielofunkcyjnego. Chodzi o to żeby był dobrej firmy a wiadomo, że te są drogie...no ale jak kupie używany to może uda się z jakąś firmówką właśnie. Myślałam na wózkiem Tako, to podobno polski producent i czytałam dużo dobrych opinii...miała któraś z Was taki wózek? Co innego możecie polecić z czego byłyście bardzo zadowolone?
U mnie tez pierwsza ciąża więc muszę wszystko kupić i nad wózkiem właśnie ostatnio myślałam i tak jak ty chyba zdecyduję się na używany ale porządny ,sprawdzałam i naprawdę można znaleźć w świetnym stanie
Co do innych zakupów to jeszcze kompletnie nic nie kupiłam , ale myślę tak w kwietniu zabrać się porządnie za kompletowanie wyprawki bo nie chcę sobie wszystkiego zostawiać na
ostatnią chwilę

Cytat:
też nie czuję ruchów. Chyba, że nie potrafię ich zidentyfikować. Czasem zastanawiam się, czy coś co czuję, to Maluch, czy jelita. Jednak wydaje mi się, że na ruchy jeszcze jest czas i obstawiam cały czas na niesforne jelita.
ja też nie czuję ruchów ale pewnie niebawem i my się doczekamy

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie, wszystko w porządku, wyniki super. Na kolejną wizytę robię krzywą cukrową, oby tylko wyszła ok.

super ,że wszystko ok

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:35
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:31   #3699
asix86
Wtajemniczenie

Właśnie się obudziłam
Mam straszną migrenę od rana, znów apapy wzięłam

Cytat:

Też chętnie pojeździłabym na rowerze, ale mam obawy. Mam tylko rower górski (jeszcze z I Komunii Świętej - z roku 1997, ale uwielbiam na nim jeździć i nadal jest sprawny) i u mnie są dziurawe drogi. Nie wywróciłam się już ileś lat, więc może tego bym się nie bała, ale dużych wibracji przy jeżdżeniu. Myślę, że ten sezon będę musiała przetrwać (będzie ciężko) bez moich ukochanych przejażdżek...
No tak.. mój rower jest nowy, mam świetne amortyzatory i dużo ścieżek rowerowych w mieście. Myślałam, żeby jechać do lasu, ale właśnie bałam się wstrząsów. Ale może kolejnym razem spróbuję, jak będzie cieplej .
Stary 2014-03-03, 12:32   #3700
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wyjdzie OK!
U Ciebie już 18-19tydzień tak? znasz już płeć? kiedy następna wizyta?
Gratulacje dobrych wyników
Stary 2014-03-03, 12:35   #3701
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wyjdzie OK!
U Ciebie już 18-19tydzień tak? znasz już płeć? kiedy następna wizyta?
Gratulacje dobrych wyników
Dziś twierdziła, że nie widzi, mam nadzieję że na połówkowym się dowiem. 18 tydzień zaczniemy jutro niby, sama już nie wiem, a następna wizyta w okolicach 25, potem połówkowe

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:36
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:38   #3702
zVenus
Zakorzenienie

Dziewczyny z tymi ruchami to chyba faktycznie nie ma co przesadzać, każda nie może się doczekać, ja też ale jedna czuje szybciej inna później. Dużo na pewno zależy od budowy, od łożyska, od tego która to ciąża itp ale nawet po 20tygodniu niektóre mamy 1 raz czują...to raczej nic dziwnego. Musimy czekać cierpliwie w końcu nasze maluchy też zapukają do naszego brzucha I na pewno nie ma co się martwić, że jeszcze nie czujecie/my, bo nawet jak poczujemy to te pierwsze ruchy będą bardzo nieregularne. Na kopaninę przyjdzie czas także cierpliwości Wam i sobie życzę
Stary 2014-03-03, 12:42   #3703
88natka
Zadomowienie

witaj mafa88 na kiedy masz termin?

My też braliśmy tylko ślub cywilny, mój tż nie jest katolikiem. Ja miała białą suknie i wesele mieliśmy normalnie. Wszystko tak samo tylko bez ślubu kościelnego. Było ok 50 osób.

Ja dziś stanęłam na wadze i dalej 2 kg na plusie, więc nie jest źle.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:43   #3704
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś twierdziła, że nie widzi, mam nadzieję że na połówkowym się dowiem. 18 tydzień zaczniemy jutro niby, sama już nie wiem, a następna wizyta w okolicach 25, potem połówkowe
trochę dziwnie, bo ja za 4 dni zaczynam 18tydzień...a termin mam na 14.08 Ty chyba trochę wcześniej masz termin prawda? to powinnaś juz 19 zaczynać...no chyba, że liczysz inaczej niż ja. Bo ja teraz mam 16tyg4dni (czyli jestem w 17tygodniu ciąży) za 4 dni kończę 17tydz więc zaczynam 18-sty
tak ja liczę dodam, że razem z Panią doktor.
na połówkowe idziesz osobno? Robisz prenatalne/genetyczne?
Stary 2014-03-03, 12:44   #3705
88natka
Zadomowienie

A to mój brzuszek w 19 tygodniu ImageUploadedByWizaz Forum1393850674.811906.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 12:52   #3706
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
A to mój brzuszek w 19 tygodniu Załącznik 5601907

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
SUPER brzuszek całkiem pokaźny a Ty jesteś bardzo szczuplutka, jak na 19tydzień i Twoją posturę to i tak dużo już widać dziewczyneczka czy chłopak?
Stary 2014-03-03, 12:54   #3707
Moni 26
Zadomowienie

88natka ,ale szczuplutka jesteś, powiem szczerze że masz brzuszek, ale wg mnie to malutki...np w porównaniu z moim. Chyba wpadnę w kompleksy
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:59   #3708
88natka
Zadomowienie

Cytat:
SUPER brzuszek całkiem pokaźny a Ty jesteś bardzo szczuplutka, jak na 19tydzień i Twoją posturę to i tak dużo już widać dziewczyneczka czy chłopak?
dziękuje jeszcze nie wiem co tam siedzi. 14 marca mam usg połówkowe i może się dowiem
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
88natka ,ale szczuplutka jesteś, powiem szczerze że masz brzuszek, ale wg mnie to malutki...np w porównaniu z moim. Chyba wpadnę w kompleksy
no to zdjęcie z rana, wieczorem jest większy w poprzedniej ciąży już miałam trochę większy, ale też więcej przytyłam bo do 20 tygodnia ok 4kg

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 13:02   #3709
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje jeszcze nie wiem co tam siedzi. 14 marca mam usg połówkowe i może się dowiem

no to zdjęcie z rana, wieczorem jest większy w poprzedniej ciąży już miałam trochę większy, ale też więcej przytyłam bo do 20 tygodnia ok 4kg
prawdą jest, że chyba bardzo mało do tej pory przytyłaś o ile w ogóle, bo tłuszczyku to tam nie ma grama a swoją droga to ładną masz figurę skoro już jesteś mamą...zazdroszczę.
Stary 2014-03-03, 13:04   #3710
88natka
Zadomowienie

spotkałyście się kiedyś z chińskim kalendarzem płci?
Dziewczyny te które macie dzieci, sprawdziło Wam się? Mi za pierwszym razem się sprawdziło ale to i tak 50% żeby trafić, traktowałam to jako zabawę. Teraz też pokazuje że będzie dziewczynka - zobaczymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalendarz-chinski-plec-dziecka.jpg (184,1 KB, 41 załadowań)

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 13:06   #3711
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka88 Pokaż wiadomość
Witam, dołączam do grona termin na tez na sierpień
witaj w naszym gronie
Stary 2014-03-03, 13:07   #3712
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
trochę dziwnie, bo ja za 4 dni zaczynam 18tydzień...a termin mam na 14.08 Ty chyba trochę wcześniej masz termin prawda? to powinnaś juz 19 zaczynać...no chyba, że liczysz inaczej niż ja. Bo ja teraz mam 16tyg4dni (czyli jestem w 17tygodniu ciąży) za 4 dni kończę 17tydz więc zaczynam 18-sty
tak ja liczę dodam, że razem z Panią doktor.
na połówkowe idziesz osobno? Robisz prenatalne/genetyczne?
Połówkowe u mojej lekarki to badanie prenatalne w 20-21 tygodniu ciąży, czyli połowie, dlatego połówkowe. Poza tym robi jeszcze prenatalne w 14 i 30...którymś chyba 32tc. Czyli ogólnie 3 razy.
Ja nie przywiązuję obecnie wagi aż takiej do tygodni, w 1 ciąży bym wiedziała, a teraz, to ważne jest dla mnie czy zdrowe. Może faktycznie kończę 18 tydzień. Dziś lekarka twierdziła, że przełom 17/18.
Stary 2014-03-03, 13:07   #3713
88natka
Zadomowienie

Cytat:
prawdą jest, że chyba bardzo mało do tej pory przytyłaś o ile w ogóle, bo tłuszczyku to tam nie ma grama a swoją droga to ładną masz figurę skoro już jesteś mamą...zazdroszczę.
2kg. W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg(10 kg w ostatnim miesiącu) bo praktycznie się nie ruszałam tylko jadłam Wszystkie będziemy pięknymi mamami

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 13:09   #3714
mafa88
Przyczajenie

Cytat:
witaj mafa88 na kiedy masz termin

Witam

Termin mam na 18 sierpnia ale jakoś się już w tych tygodniach pogubiłam Niby wychodzi że 17 a niektóre kalendarze wskazują że 16...
Stary 2014-03-03, 13:17   #3715
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny te które macie dzieci, sprawdziło Wam się? Mi za pierwszym razem się sprawdziło ale to i tak 50% żeby trafić, traktowałam to jako zabawę. Teraz też pokazuje że będzie dziewczynka - zobaczymy
mi też wyszła córcia, ale traktuje to raczej z przymrużeniem oka może dowiem się już w czwartek, szczerze na to liczę już będę w 18 tyg... to może akurat a jeszcze apropo twojej figurki to również nie wierzę że to twoja druga ciąża tylko ci pozazdrościć 30 kg przytyłas? Do takiej formy wrócilaś? Podziwiam, sporo kobiet nie wraca do swojej wagi, uważam że trzeba dużo determinacji

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:20
Stary 2014-03-03, 13:18   #3716
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Termin mam na 18 sierpnia ale jakoś się już w tych tygodniach pogubiłam Niby wychodzi że 17 a niektóre kalendarze wskazują że 16...
chciałam Cie dopisać do listy ale już Cie dopisałam wcześniej, nawet nie wiem kiedy Przykładowo jak masz 16 tydzień + 1 dzień to liczy się już jako 17 tydzień. Ja mam 18 + 3 czyli już 19 tydzień

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 13:25   #3717
mafa88
Przyczajenie

No to w takim razie jest na pewno 17 (16+1) tyle, że i tak mój lekarz jakoś sobie ten jeden tydzień odejmuje i zawsze ma mniej (chociaż termin mi podał na 18.08). O pomyłce nie ma mowy ponieważ z uwagi na moje problemy miałam monitorowany cykl i wiem dokładnie w którym dniu była owulacja.

Dzisiaj strasznie swędzi mnie brzuszek, chyba rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 13:28   #3718
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mi też wyszła córcia, ale traktuje to raczej z przymrużeniem oka może dowiem się już w czwartek, szczerze na to liczę już będę w 18 tyg... to może akurat a jeszcze apropo twojej figurki to również nie wierzę że to twoja druga ciąża tylko ci pozazdrościć 30 kg przytyłas? Do takiej formy wrócilaś? Podziwiam, sporo kobiet nie wraca do swojej wagi, uważam że trzeba dużo determinacji
dziękuje. powiem szczerze że nie wiele ćwiczyłam (może 2x po jakieś 2 tygodnie z Ewą- brakowało mi motywacji) Po porodzie spadło mi 6kg. W ciągu miesiąca ok 15kg. No i tak stopniowo spadało. Po roku czasu już byłam tyko 5 kg na plusie a po 1.5 roku już wróciłam do wagi z przed ciąży. Teraz już będę uważała na to co jem w ciąży bo nie chce już tyle przytyć (kakao i tosty dały mi popalić - całą ciąże objadałam się nimi)

niespodzianka
Stary 2014-03-03, 13:30   #3719
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
W 1 trafiło, w obecnej mam nadzieję, że się myli :p Dla mnie ogólnie to bzdura, bo każda kobieta zachodząca w ciążę np w marcu i mając np 30 lat, nie urodzi tylko i wyłącznie dziewczynek

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:33
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:32   #3720
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No to w takim razie jest na pewno 17 (16+1) tyle, że i tak mój lekarz jakoś sobie ten jeden tydzień odejmuje i zawsze ma mniej (chociaż termin mi podał na 18.08). O pomyłce nie ma mowy ponieważ z uwagi na moje problemy miałam monitorowany cykl i wiem dokładnie w którym dniu była owulacja.

Dzisiaj strasznie swędzi mnie brzuszek, chyba rośnie
bo lekarze liczą skończone tygodnie

brzuszek posmaruj kremem to powinien przestać swędzieć. Mnie cały czas piersi swędzą.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
W 1 trafiło, w obecnej mam nadzieję, że się myli :P
ja też, bo po cichu liczę na synka

niespodzianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości