![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem-V czesc pogaduszek Mieszadelek.
Cytat:
![]() A poprzez nienormalnych ludzi mam na myśli kilka różnych kategori: a) wróżbici, jasnowidze, specjaliści od karmy czy czakry b) hipisi - grupy bardzo dziwnie poubieranych osób, które zdecydowanie sa pod wpływem bóg wie czego i które tańczą, krzyczą, śpiewają i nie zwracaja uwagi na nikogo innego c) grupy nastolatków, szczególnie dziewczyn, które musza sie trzymać pod rączkę, tworząc 4-6 osobową barierę którą trzeba obejść bo pannice muszą koniecznie być razem d) ludzie niepilnujący swoich dzieci... W sumie to mogłabym tak wyieniać bez końca... Nie przepadam za tłumami więc niezbyt zadowolona wyszłam z tego festiwalu. Ja chyba nie lubię ludzi ![]() Wykładowca brzmi całkiem całkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Witam! Jestem kolejną osobą w związku z Brytyjczykiem
![]() Poznaliśmy się na facebooku ![]() ![]() Chociaż to był tylko weekend (krótko, w razie gdyby miało się okazać że to jednak niewypał), jak odlatywał do domu to było mi bardzo przykro i nieswojo... ![]() W kwietniu byłam w Londynie więc jeden wieczór spędziliśmy razem, potem w czerwcu przyleciał do mnie na tydzień ze złamaną nogą ![]() ![]() Jesteśmy razem 2.5 roku, znamy się ciut dłużej. A teraz planujemy się pobrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Marty cwicze fr jak tylko mam wolne I nie jestem wypompowana. Juz niedlugo fakt. Jeszcze mnie czeka rozmowa w pracy it'd
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |||
Zadomowienie
|
roux666, ale sytuacja! Szczerze to aż się wkurzyłam czytając to, nie sądziłam, że w Szwajcarii jest aż tak źle pod tym względem! Na jakiej zasadzie oni wyliczają, że cię nie stać na samoutrzymanie?? Przecież ludzie różnie żyją... jednym nie starcza 3000 zł, dla drugich 1500 to dużo. Nie ma w tym kraju czegoś podobnego do PACSu we FR? No i pytanie czy taka umowa cywilno-prawna by coś zmieniła...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bejbeDomi, witamy! ![]() ![]() Ufff nadrobiłam ![]() Wczoraj byłam u kręgarza i tak mnie ponastawiał, że dzisiaj czuję każdy mięsień, ale ponoć to normalne i mnie przed tym ostrzegał ![]() Byłam też na parapetówce u koleżanki z poprzedniej pracy, fajnie tak spotkać się ze starą ekipą ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba nieprędko.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
oj tak wypadlam z obiegu - a tu milion zapisanych stron!! ba! watek nowy
![]() mukaa -Norwegia - Norwegia chyba calosci nie nadrobie... widze, ze bylo o roznicach i stereotypach w moim najbardziej uwielbiam jego opanowanie (widzialam, ze parokrotnie sie to przewinelo ![]() Poza tym moge z nim rozmawiac o wszystkim - sprawach blahych i tych powaznych, trudnych i przyjemnych, posmiac sie, poplakac, pomarzyc I na prawde czuje, ze moge na nim polegac A Polacy - racja, najczesciej imprezy, karczycha, nieodpowiedzialni. A ci odpowiedzialni -najczesciej zestresowani, przepracowani, zmartwieni.
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
o, tak, zycie
![]() btw moi znajomi tez mieszkaja w Finlandii. Okolice Turku. A jeden z nich jest zmieszany z Finka mamy w planach (mglistych ![]()
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje wszystkie znajome pary polsko-finskie, to Polka i Fin. Dlatego tym bardziej gratuluje koledze, ze mu sie udaje ![]() Turku jest bardzo mile. Zwlaszcza latem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
tez mam znajomego ktory jest mezem finki ale to juz malzenstwem sa pewnie dobre 20 lat
ona swietnie po polsku mowi ( oj ostatni raz ich widzialam z 10 lat temu ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
No właśnie ciekawa sprawa, że wśród wielu par, które znam to najczęściej Polki są zmieszane z obcokrajowcami, a nie Polacy. Ciekawe skąd to wynika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kręgarzy jakoś się boję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam swoja teorie na ten temat. Niby kobiety nie sa materialistkami ale jednak oczekuje sie od mezczyzny jakiejs samodzielnosci,zaradnosci i ze da poczucie bezpieczenstwa (plusem jest wlasny kat, dobra praca, samochod). A bedac obcokrajowcem trudnej jest miec wlasne mieszkanie, trudniej jest o dobra prace. Mezczyzni obcokrajowcy bedacy na wyzszych stanowiskach juz nie maja takiego prblemu w znalezieniu sobie nawet miejscowej partnerki. U kobet jakos to juz nie dziala. Wlosi lubia dzewczyzny z wschodu bo jak mowia sa bardziej ogarniete, slodkie i ubieraja sie duzo bardziej kobieco. Mam nadzieje, ze zrozumialyscie moja teorie.....nikogo nie chcialam skrytykowac ale taka zaleznosc zauwazylam. Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2014-03-02 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Inna sytuacje stanowia dziewczyny z dalekiego wschodu. One sa wlasciwie sprzedawane do Europy przez swoje rodziny. Same sie na to godza i sa w pewien sposob szczesliwe, bo facet im zapewnia zycie na takim poziomie, na ktorym by tego nie mialy u siebie. Wielu Finow wybiera te droge i sciagaja sobie Tajki, Filipinki, Chinki... Dziewczyny po 20 kilka lat, ktore maja siedziec w domach, gotowac i bawic dzieci. Co najgorsze bardzo czesto sa to mezczyzni po 40/50, ktorym pierwsze malzenstwo z Finka nie wyszlo... W takich sytuacjach chodzi o pieniadze. Taka dziewczyna z tajskiej wsi, gdzie miska ryzu jest na caly dzien, w Europie ma nieporownywalnie lepsze warunki materialne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuh tu tez taka moda, jakis czas temu w gazetach nawet o tym pisali, ze jest moda na Tajki, panowie tak jak piszesz 40-50 lat biora sobie sliczna mloda tajke i sa szczesliwi. te dziewczyny ponoc tez.... ponoc.
![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam, sie ze polki sa ladne bardziej kobiece do tego bardzo kobiece i przy tym niezalezne., wloszki wydaja mi sie strasznie malo zaradne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś usłyszałam od znajomego Szweda, że Polki są dużo lepsze od Skandynawek, bo dla nich wciąż bardzo liczą się takie wartości jak dom i rodzina... wielu facetów w dzisiejszych czasach "tęskni" za takim zwykłym ciepłem, podczas gdy Skandynawki, a pewnie i inne Europejki z Zachodu, skupione są tylko na sobie. Strasznie również narzekał na Szwedki twierdząc, że są łase na pieniądze.
Mówi się, że Francuzki są zadbane i modne, tymczasem na Południu nie zanotowałam zbyt wielu dziewczyn jakoś fajnie ubranych, czy choćby na obcasach... uważam, że Polki są pod tym względem zdecydowanie bardziej kobiece ![]() Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-03-02 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Sytuacja tych dziewczyn jest dość patowa, bo one ni jak się nie asymilują. Chodzą na kursy fińskiego (również te intensywne, organizowane przez rząd), pomiędzy powiciem jednego i drugiego dzieciaczka, ale nic się nie uczą na nich. Nie mówią ani po angielsku, ani po fińsku dobrze. Trzymają się tylko w swoim gronie... Znam tylko jedną Tajkę, która jest spoza tego schematu, ale ona kończyła studia i mówi w 3 językach obcych ![]() Generalnie Tajlandia to znany cel sex-turystyki fińskich mężczyzn. A wszyscy wiedzą, że w tajskich salonach masażu są burdele... Jest popyt, jest podaż. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Finki z tego co piszesz są bardzo podobne do Szwedek ![]() ![]() I z góry przepraszam moją jedyną kochaną koleżankę Suvi ![]() ![]() Edytowane przez Puolatar Czas edycji: 2014-03-02 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Jutro pogadam z Tz... Nie moge tego odkladac w nieskonczonosc bo dali mi czas do piatku.... A juz mi sie dzis pytal dlaczego pismo z urzedu lezy za moim nocnym stolikiem wyrzucone i pomiete. Booo je tam wywalilam ze zlosciii. Jak spytal dlaczego to powiedzialam, ze pogadamy pozniej. Jutro... Jutro.....
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Rozeznanie
|
Mamy nowy dom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
Niu - gratulacje
![]() ![]() Ja czytalam o podobnych hustoriach Hindusek w Kanadzie. Albo w druga strone - Hindusi z kanadyjskim paszportem brali sobie zone w Indiach, zgarniali posag i wszelki sluch po nich ginal. Przekret wyszedl na jaw jak jedna zona pojechala szukac meza. Roux - mam nadzieje ze wszystko sie pomyslnie ulozy. I ze znajdziecie rozwiazanie ktore Tobie bedzie najbardziej odpowiadac. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Niu gratulacje
![]() Roux napisz jak po rozmowie z tztem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Rozlozylam sie
![]() Niu gratuluje. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Irenka - wyslij tzta po uniflu - to jedyne irlandzkie lekarstwo jakie stawia mnie na nogi. A do tego tableki echinacea. i duzo zdrowia zycze.
Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
irenkaaa, zdrowia! Ja dzisiaj ledwo chodzę po tym kręgarzu. W dodatku głowa mnie bolała wczoraj i dzisiaj od rana, wzięłam tabsy i troche przeszło, ale jestem rozmemłana... Poniedziałek :/ Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-03-03 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niu, gratuluje domu!! wiem jaka to radosc ![]() tak tego nie ujeli, dali mi tydzien na pokazanie ze mam inne zrodlo dochodu takze, bo wg nich za te kase co mam nie moge sie tu utrzymac... Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki laskiii wlasnie przyszlam z pracy i ot tak rzucilam, co mi w liscie napisali...na co Tz calkiem jakbym mowila o kanapce z nutella mowi " aa to spoko, moj kolega tak robil z dziewczyna, musimy wyslac list, ze Cie moge utrzymac i moje wyciagi z konta, zaraz to zrobie..." uffff. obylo sie bez rozmowy wiekszej. nie no, oczywiscie ze by mi pomog, on nawet chcial mi studia oplacic i wszystko, zebym tu mogla zostac chocby na wizie studenckiej...ale to nie o to chodzi, mnie chodzi o to, ze wstyd by i bylo... Chce byc niezalezna i sama na siebie zarabiac, miec swoja kase i nie brac od tz. tak jest w sumie, dlatego mnie zabolalo, co mi te asshole napisali w liscie.... taki new dnia: moja kolezanka poznala...Stephena Kinga dwa dni temu. w szpitalu. w..signapurze... heh ![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Roux super wiadomosc,faceci czesto podchodza do zycia bez emocji,bulka z maslem.
Niu super gratuluje Paulinka sory ,ze to pisze,moze sie obrazisz a moze nie,ale zwracaj bardziej uwage na pisownie,bo troszke razi po oczach. Ja robie sporo literowek ,kazdemu sie zdarza . Jutro lece z siostra do Goleniowa jupppppppppi. Tydzien w domku w Gorzowie
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Roux - super wiadomosc. Doskonale wiem co czujesz bo dla mnie niezaleznosc jest bardzo wazna i nie potrafie sobie wyobrazic bycia na cudzym utrzymaniu. Niby TZta ale nie potrafie sobie wyobrazic sytuacji zeby mi ktos dawal kase na waciki.
Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.