|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Powtarzają Kryminalnych na TVN
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż generalnie bardziej ociężała się czuję prawie od początku ciąży, bo ciągle mdli, wzdyma itp.Dzięki za odpowiedzi co do zlewu. Zapomniałam dodać, że mamy zmywarkę, więc tylko patelnie, drewniane rzeczy i kubki T. w zlewie myję ale chyba kupimy jednokomorowy z ociekaczem ![]() _________________________ _________ Od wczorajszej drzemki mam cud dziecko znów, nawet rano leżeliśmy jeszcze 40 minut w łóżku, co dawno się nie zdarzyło dzisiaj znów kupiłam dla córci ciuszki ale tylko kilka bodziaków, 2 śpiochy i kocyk. Zrobiłam foty, ale chyba dopiero jutro pokażę.Swoją drogą muszę niedługo zabrać się za sortowanie rzeczy po Tymku i wybieranie unisexów :P a chłopięce wydać tylko zobaczymy kto będzie miał chłopca - koleżanka rodzi w sierpniu, a szwagierka we wrześniu
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Fame, Eydrith - dla sprostowania, wg mnie jest jeden sposób na bezstresową (no może znaznie mniej stresową) ciążę.. Otóż jest to druga lub kolejna ciąża. Poważnie.. Jak piszecie o swoich obawach to trochę w duchu się uśmiecham, bo miałam dokładnie tak samo w 1 ciąży. Teraz jak tylko odnotuję choć kilka ruchów synka w ciągu dnia to jestem spokojna, jak jest ich dużo to też
Taką anegdotę (lub opowiadanie z życia wzięte) kiedyś słyszałam: Przy 1 dziecku jeśli smoczek upadnie na ziemię - trzeba go wyparzyć, a najlepiej gotować kilka minut. Przy 2 dziecku jeśli smoczek upadnie na ziemię - trzeba go chwilę pomemlać we własnej buzi i oddać dziecku Przy 3 dziecku jeśli smoczek upadnie na ziemię - smoczek otrzepać, ewentualnie polać ulubionym soczkiem dziecka i mu oddać ![]() Ja jestem aktualnie już pomiędzy poziomami 2-3, a zaczynałam a jakże od 1 |
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1837 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę laseczki gotować dziś krupnik i szyć otulacz dla małego, jak skończę wrzucę fotkę. |
||||
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś czytałam i niesamowicie mnie to ubawiło![]() może i dziewczyny się pośmieją No to lecimy: sposoby postępowania przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku: Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Eydrith, też to znam
najbardziej bawi mnie połknięcie monety
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
mamaya ja mam 2 kocyki spełniające Twoje kryteria
i jak mawia młodzież je loFFciAm są z firmy bobobaby, milusie w dotyku i bardzo ładne, ten w "romby" jest chyba cieńszy niż ten drugi, ale obydwa są super Eydrith Widzę że trochę znieształciłam "dowcip".. no cóż, chyba opatentowałam własny styl ![]() Edit: fajnie było to znów poczytać, upłakałam się ze śmiechu ![]() Mała się budzi, powoli zbieramy się do lekarza, do zoba!
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-03-03 o 14:43 |
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
połknięcie monety jest najlepszym punktem! |
|
|
|
#1842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Eydrith od rana was czytam ale mam mega doła bez powodu, ale jak przeczytałam twój post to się uśmiała końcówka najlepsza
|
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Coś w tym jest co napisaliście hehe
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, dziękuję
ooo, już wiem co to za firma zastanawiałam się nad ich flanelówkami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
głęboko wierzę że to co napisałaś, i ta anegdotka, to święta prawdatylko weź się tu nie zamartwiaj, to se ne da ... to powodzenia, czekamy na wieści ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
ja się pocieszam że w brzuchu ma 36,6 stopni, to przynajmniej nie przeżyje szoku po narodzinach
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Nautiz no nie wiem
23 stopnie to jeszcze nie tragedia zalezy jeszcze jak dziecko jest ubrane w domu, moja zawsze miala tylko jedna warstwe na sobie. Ale Anglicy jakby mieli 23 w domu, to maluch lezalby pewnie w samym pampersie ![]() Historyjke znam, tez lubie czesc z moneta
|
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
mnie, jak czytałam pierwszy raz, najbardziej ubawił fragment o pieprzeniu oddechów, bo nic nie dały
ale ogólnie to uśmiałam się ze wszystkiego.wiadomo, pierwsza ciąża to taka podróż w nieznane ... dobrze by było nabrać dystansu
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladacie "Moja szokujaca historie"? Kobieta donosila ciaze pozamaciczna, ale dziecko zmarlo, nosila je w sobie 46 lat i wroslo jej w narzady wewnetrzne, dopiero jak miala ponad 70 lat postanowili oddzielic dziecko od matki. Nie wiem czemu nie wczesniej, nie ogladalam od poczatku.
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam zdjęcie mojego brzuchola w klubie
takie piękne było słońce w Warszawie i poszło się...
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
mamaya serio chcesz legginsy jak będą?
bo dziś idę![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- przyszło do mnie, bo była fatalna pogoda, a teraz świeci jak szalone
|
|
#1852 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o matko i córko czyli mam + 7,600 do przodu ale mam to w d... bo dzidzia rośnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przy czwartym to mnie już nic nie ruszy poczekam aż wysra cokolwiek
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||||||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że chcę
z resztą jak chcesz coś dla małej, masz jakieś must have to mów śmiało, bo w tym albo przyszłym tygodniu jadę do zarąbistych lumpków
|
|
#1854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, jesteś moją mistrzynią
![]() kurka wodna, wcinam ciastka otrębowe, już zapomniałam jakie są dobre ![]() Planujecie zrobić sobie sesje brzuszkowe?
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-03 o 15:33 |
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
Asia
rozwaliłaś system W takim razie w domu chyba będziemy musieli kilmę zamontować, bo czy lato czy zima to 23/24 stopnie mamy przy zakręconych kaloryferach Mamaya ja będę robić u tej samej osoby co ślubne fotki zresztą już pisał do mnie, że jak brzuchol będzie większy, żeby do niego przyjechać zawsze fajna pamiątka, a nie ma się co oszukiwać lepiej się na nich wygląda niż na takich robionych samemu
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
sunfire, pewnie, że lepiej
a tak mi się przypomniało w kwestii tych amatorskich zdjęć, że kiedyś na TVN Style bodajże był program, do którego M. Tyszka zaprosił jakąś kobietę, której mąż zrobił amatorską sesję nago zdjęcia na tle jakiejś meblościanki czy wchodząca w kadr paprotka A Tyszka ustawił ją odpowiednio, światło było idealne, cyk, cyk i piękne foty wyszły ![]() I to co mi się marzy na sesji to żeby akurat udało się uchwycić moment jak widać przez skórę stópkę albo łapkę dziecia Wtedy zdjęcie brzuszka z wystającą kończyną zawisło by nad łóżeczkiem
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-03 o 15:53 |
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
hahah pamiętam ten program, a najbardziej komentarz Tyszki do męża tej babki "jak coś tam zrobisz z aparatem to nawet Twoja żona pięknie na zdjęciach wygląda" mina babki bezcenna :d
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach dziewczyny też bym sobie zrobiła taką sesję
, a ile teraz takie cudo kosztuje ?
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

chociaż generalnie bardziej ociężała się czuję prawie od początku ciąży, bo ciągle mdli, wzdyma itp.
ale tylko kilka bodziaków, 2 śpiochy i kocyk. Zrobiłam foty, ale chyba dopiero jutro pokażę.

i niech tż Cię nie straszy tą pępowiną
swoją drogą to ja też teraz pewnie zacznę o tym myśleć, bo moja mała też czasami jakby boks trenowała