Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 16:05   #4501
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Mnie jakiś kaszel okropny męczy nie mogę odkrztusić ,aż mnie wszystko boli od tego kaszlu to co dopiero jak się dzieci muszą męczyć .Flegaminę sobie kupiłam ,może coś pomoże

Bao no co poradzisz współczuję choroby , biedne dzieciaki

Curly dobrze że z tatą lepiej ,
lekarka chyba się minęła z powołaniem ,jakby łaskę robiła
patrzyłam na moje bluzy i jednak mam na 116 a nie 110 ale jak Twoja niższa to bedą dobre na 110 ale spodnie poleżą jeszcze ze 2 miesiące nie chcę ich skracać bo zepsuję fason
ja też się zastanawiałam czy mam wystarczajaco większych ubranek

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2014-03-03 o 16:07
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:10   #4502
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
czyli synka chcecie?[COLOR="Silver"]
fajnie by było mieć parkę ale jeśli będzie druga dziewczynka to też będzie fajnie

ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie i wyglądałam ładnie, buzia jak pupa niemowlaka, teraz zresztą też nie widać ani pryszczy ani na razi żadnych kg. mi każdy mówił że ładnie wyglądam jak chodziłam z Zuzą w ciązy więc pewnie będzie dziewczynka i sprawdziło się a teraz zobaczymy

a imiona wybrała Zuzia
dla siostrzyczki Gabrysia a dla braciszka Jaś. oba zaakceptowane przez nas więc czekamy na wiadomość o płci

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/

Edytowane przez klaudusk_a
Czas edycji: 2014-03-03 o 18:15
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:29   #4503
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja Nataszka to jakiś diabeł. strasznie gryzie. Dzisiaj ugryzło mnie najpierw w bozenkę (podeszła do mnie i niby sie przytuliły, jak stoi przy mnie to akurat głowę ma na poziomie mojej Bożeny i mnie ugryzła) potem ugryzła mnie w tyłek. A wieczorem gdy niby przytulali sie do matczynej piersi wygryzła sie w cycka. Normalnie kaganiec muszę jej kupić. Mała franca gryzie wszystkich.
A od darci japy to ma już chrypkę.
Strasznie sie zmieniła.
uuu....musiało zaboleć. Dobrze, że cycem nie karmisz
Jak nie pomogą proźby i groźby, to zostaje kaganiec kupić

bao, curly, libra, izz, asia, strasznie mi przyrko czytać o chorujących dzieciaczkach . Oby szybko leki zadziałały i nie czepiały się zarazy już młodzieży

sara, zdradź jakie macie typy imionowe
Ja nie wiem jaki wystrój chcecie mieć w domu, ale białe chyba takie uniwersalne i jaśniej będzie.

izz, a my dziś na bilnasie czterolatka byłyśmy i z wynikiem moczu. Był nieciekawy (wynik, nie bilans)- z leukocytami i bakteriami i mętny. I zrobimy jeszcze raz. I w drodze powrotnej obok 4 aptek przechodziłyśmy i o pudełeczku sikowym zapomniałam.
I zapomniałam się pochwalić że u nas w przedszkolu też owsiki grasują i zapytać czy nie warto dać czegoś "na zapas".
A wy musicie całą rodzinę przeleczyć?

Sam bilans w porządku, waży 17kg i mierzy 106cm, widzi, słyszy, sepleni i krzywi kolanka

curly, matko co za konowałka , normalnie na same czuby trafiacie

libra, a ja halibuta raz jedłam nad morzem w wersji wędzonej- może i się tak trafiło, ale ryba była tak tłusta że wymiotowałam dalej jak widziałam. Na samo wspomnienie mnie muli

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:36   #4504
libra777
Zakorzenienie

jezu nie straszcie tymi owsikami ,matko kochana jak nie wszy to owsiki ,poślij dziecko do szkoły to zarobaczywione zawszone wróci

Evi może taki się trafił ,mi się nie wydaje bardzo tłusta
Stary 2014-03-03, 18:48   #4505
evitka21
Zakorzenienie

no właśnie w czwartek pani w przedszkolu mi powiedziała, że znów są wszy, a w piątek pani dyrektor, że i owsiki

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:59   #4506
monka23
Zakorzenienie

EVI moze dlatego tłusta bo wędzona, makrele jak masz wędzona to tez jest tłusta, a jak smazysz cała rybę świeża to nie jest taka , jest normalna, wiec moze z halibutem tez tak jest , bo nie jadłam wiec pewna nie jestem

U nas wszy w szkole sa zawsze, albo młody info przyniesie albo mały.
Ostatnio chyba mieli dość , bo rozdali wszystkim dzieciom takie grzebyki na gnidy i kazali wg instrukcji postępować i powtarzać .
Moj młody jak sie kąpie to sobie sam robi , zeby niby gnidy zczesac z włosów, ktorych tfu tfu tfu soczyste tfu nie miał jeszcze, ale w razie czego.

CURLY moze myślała ,ze ty z tych, ktora mysli ,ze zeby miec dżem to trzeba wycisnąć go z pączków . Żal co za babsko

Moj cos kicha , ale nie dziwie sie jak oni po domu latają albo w majtkach albo bez koszulki i tylko w kalesonach , udają ze sa twardziele .
Mam nadzieje ,ze to zwykły zakichaniec kurz , a nie zakichaniec choroba .

EVI to moze kup ten grzebyk na gnidy , bo mała wcale nie musi przynieść wszy ,ale jajca ,a tak to je wyczeszesz , powtarzać czynność co kilka dni. Takie zabezpieczenie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:00
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:36   #4507
sara 85
Zakorzenienie

dzięki za odp odnośnie okien, sama nie wiem co chcę, teraz w domu mamy białe i chyba mi się znudziły, chciałabym jakiś kolor, ale z drugiej strony boję się, że później będę żałowała

a co do imion to dla chłopca od dawna mamy wybrane Franek i Julek ( Zosia miała być chłopakiem ), a dla dziewczynki jak na razie Iga i Kalina, ja bym chciała Pole, ale tż nie. On znowu chce Marysie a ja nie i tak w kółko

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:38
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:41   #4508
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

CURLY moze myślała ,ze ty z tych, ktora mysli ,ze zeby miec dżem to trzeba wycisnąć go z pączków . Żal co za babsko
Tak właśnie pomyślałam jak na mnie spojrzała i potwierdziło się w rozmowie co mnie mega wkurzyło,z trudem się opanowałambo chciałam jej powiedzieć coś dosadniej po jej tekstach..Najbardziej mnie zabiła tekstem,, proszę Pani a odkąd to wirosowe choroby leczy się antybiotykami..''.A odkąd to ja musze lekarzowi przypominać,że tak tez bywa,że się daje przy wirusowym zapaleniu płuc antybiotyki bo się robi w ciągu 24 godzin zakazenie bakteryjne.To samo powiedział mój brat a ta krowa nie wie i jeszcze mnie chce ośmieszać.Sama pokazała jaka jest ogarnięta i elokwentna,sama się pogrążyła.Rozumiem,że jakbym do niej trafiła to by antybiotyku nie dała.To ciekawe jakby się teraz czuła Alicja.Bo jest ogromna poprawa i jak widać działa leczenie zalecone przez tamtą lekarkę.

Jak zyję nie spotkałam takiej głupiej,złosliwej lekarki i to jeszcze pediatra najeżdzająca na matkę.Najeżdzała na mnie równo,że ja nie umiem lub nie rozmawiam z dzieckiem ,że leków nie można wypluwać.Litosci.Ta baba nie uczyła się na studiach co to odruchy bezwarunkowe.I dorosły jak musi wypić cos ohydnego rzyga i pluje.Ja po pierwszej łyżce oleju lnianego zwymiotowałam i też próbowałam tego nie zrobić i mam świadomość i jestem dorosła.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:49   #4509
sara 85
Zakorzenienie

Curly dobrze że tata już lepiej się czuję, a teraz jakieś dalsze leczenie?
a co do tej lekarki to szkoda słów trzeba było babie nagadać

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-03, 20:18   #4510
monka23
Zakorzenienie

CURLY no poprostu na taka pisde trafiłaś , nie wszyscy sa tacy na szczęście. Jak moj mały nie chciał pic ponad rok temu antybiotyku bo był niedobry , pluł nim ,to raczej mu współczuly lekarki pielęgniarki i dawaly inny, a
ostatnio w pl jak byłam to lekarka tez sama dała "dobry" antybiotyk, slodziutki smaczny to mu bedzie smakowal .
Pewnych rzeczy nie przeskoczysz tym bardziej ze dotyczą one małych dzieci, choćbym stała z pasem przy nich to nie wypije albo wywołuje czy zwróci.
Olej babę , było minęło, sa ważniejsze rzeczy niz tracenie nerwów i humoru na taka pisde jak ona
Stary 2014-03-03, 20:27   #4511
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Curly dobrze że tata już lepiej się czuję, a teraz jakieś dalsze leczenie?
a co do tej lekarki to szkoda słów trzeba było babie nagadać
druga operacja będzie w kwietniu,potem nie wiem co dalej..może chemia.Nie wiadomo jeszcze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 20:45   #4512
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
crp 11.08
jednak mamy szkarlatynę...rano wstał z wysypką, pojechałam do lekarza, język zajęty, sprawdziła wyniki i stwierdziła, że na 100% szkarlatyna. Antybiotyk ma dalej brać a w środę do kontroli.
Musiałam pójść na l4 najwyżej mnie z pracy wywalą...choć jak wojna będzie to i tak nikt pracował nie będzie bo szkoły zamkną ehhhh

gardło mu psikam argentinem, czopy schodzą, lekarka też powiedziała, ze na gardło ładnie antybiotyk działa. Gorączkować jeszcze może i do tygodnia przy szkarlatynie
O bidulek niestety może się zdarzyć że Isia też będzie miała. I juz wiadomo skąd ta utrzymująca się gorączka mimo leczenia. Wiesz że po szkarlatynie bardzo niefajnie schodzi skóra z dłoni i stóp ? Trzeba mocno natłuszczać.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mnie jakiś kaszel okropny męczy nie mogę odkrztusić ,aż mnie wszystko boli od tego kaszlu to co dopiero jak się dzieci muszą męczyć .Flegaminę sobie kupiłam ,może coś pomoże

Bao no co poradzisz współczuję choroby , biedne dzieciaki

Curly dobrze że z tatą lepiej ,
lekarka chyba się minęła z powołaniem ,jakby łaskę robiła
patrzyłam na moje bluzy i jednak mam na 116 a nie 110 ale jak Twoja niższa to bedą dobre na 110 ale spodnie poleżą jeszcze ze 2 miesiące nie chcę ich skracać bo zepsuję fason
ja też się zastanawiałam czy mam wystarczajaco większych ubranek
Proszę i nasza Libra dała się "namówić" na zakupy

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

izz, a my dziś na bilnasie czterolatka byłyśmy i z wynikiem moczu. Był nieciekawy (wynik, nie bilans)- z leukocytami i bakteriami i mętny. I zrobimy jeszcze raz. I w drodze powrotnej obok 4 aptek przechodziłyśmy i o pudełeczku sikowym zapomniałam.
I zapomniałam się pochwalić że u nas w przedszkolu też owsiki grasują i zapytać czy nie warto dać czegoś "na zapas".
A wy musicie całą rodzinę przeleczyć?

Sam bilans w porządku, waży 17kg i mierzy 106cm, widzi, słyszy, sepleni i krzywi kolanka
Czyli bilans ok
Koniecznie poproś o coś na robale tym bardziej że Lenka zgłaszała że ją brzuszek boli. Najlepiej powiedz że widziałaś w nocy albo nad ranem rzeczone robale. Nikt nie powinien Ci już proponować żadnych badań które niczego nie powiedzą. Nie wspomnę już o tym ze w przedszkolu są owsiki.
My dostaliśmy wszyscy tabletki a za 2-4 tygodni powtórka. Piorę wszystko co mogę (co się da) znaczy pościel, ręczniki, bieliznę, pluszaki, prasuję, zmieniam, sprzątam. Tragedia zwłaszcza jak się jest chorym.

Zadzwoniłam do przedszkola i powiedziałam o naszych owsikach. Wiem , że niektórzy rodzice woleliby przemilczeć ale wydaje mi się że trzeba bo to w końcu dzieciaki się męczą.
Stary 2014-03-03, 20:53   #4513
monka23
Zakorzenienie

Ciekawe czy w przypadku kiedy przedszkole dowiaduje sie ze u któregoś dziecka sa owsiki , wdraża jakies procedury oczyszczania .
Bo tak na chlopski rozum, dziecko sie wyleczy poda leki , a ono wróci do przedszkola i znowu przyniesie ,bo tego pewnie pełno na zabawkach w dywanach itd
Pewnie pobożne życzenie bo musiałby chyba dzien w dzien przez dluzszy czas o rac czyścić itd
Przedszkolanki pewnie od czasu do czasu tez sie czochraja bonusowo , jakias odowsikowa rekompensata powinna dla ich byc
Przy owsikach dobrze jest poobcinać paznokcie ile sie da i po wstaniu odrazu mycie oraz zmiana piżamy przez kilka kolejnych dni
Stary 2014-03-03, 21:01   #4514
ania p
Zakorzenienie

Pop to nie wiem w takim razi e co z takim gryzieniem zrobić .

Sara ja mam brąz na zewnątrz białe w środku

Szkarlatyna , owsiki , współczuję

Ja byłam u alergologa , mamy zlecone testy skórne .
Oby tylko koty na nich nie wyszły
Bo pierwsze co zapytał i zwierzęta

Pn miły fajny w testy mamy 17go .

Curly do jakiej przychodni należysz , bo pewnie do jakiejś abonamentowej typu lux med czy inny enel med
Stary 2014-03-03, 21:12   #4515
libra777
Zakorzenienie

Ania bo koty to jedne z najczęstszych alergenów

Iza nie teraz nie kupowałam
może i niektórzy woleli by przemilczeć ,ale przecież Twoja z przedszkola to przyniosła ,chyba też mojemu zapodam na zaśkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 21:22   #4516
Edzia400
Zakorzenienie

masakra co sie dzieje w tych przedszkolach ja nie wiem czy rodzice nie widza ze dzieciowi cosik jest ,

cury lekarka jakas ie ten tego
, i nie martw sie kiedys dzwoniłam do sklepu z czesciami samochodowymi zapytac o klocki hamucowe do samochodu i podaje gosciowi co trzeba a on myslał ze z głupia gada i pyta mnie o kolor samochodu , to mu powiedziałam a nr rejestracji tez panu potrzeba ... ot powiedział ze chciał zażartować

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

libra a ty kochana do lekarza jesli nie pomaga ci to co sobie aplikujesz w domu

kupiłam dzis laktator ale zapomniałam z rano zalicytowałam drugi i sie okazało ze o wygrałam cholewcia teraz zostałam z dwoma

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:23   #4517
lindsley
Zakorzenienie

Hej!
Melduję że żyję
Jakoś tak mi doby ostatnio brakuje Chciałabym sobie pospać albo się polenić dłużej a tu nie ma tak dobrze
Dziś mega zabiegany dzień, w pracy meksyk, jak to w poniedziałek, potem po Miśka na biegu, z autem trochę załatwiania, opony wymieniłam bo moje to już tylko do utylizacji, z Miśkiem do lekarza, małe zakupy, obiecana godzinka u Miśkowego kuzyna i jak wyszłam o 7 tak o 19.30 wróciłam do domu.

Misiek od tygodnia sika często, ale nic go przy tym nie boli, nie ma innych dolegliwości. Wydaje mi się że znów mu coś tam w głowie siedzi bo wczoraj cały dzień z tz spędził i niby ok, chodził do wc normalnie a dziś już pani w przedszkolu mówiła że znów co chwilę siusiu. Dostaliśmy skierowanie na badanie moczu i skierowanie do psychologa dziecięcego (bardziej w związku z zaparciami nawykowymi) Już boję się terminu, jutro będę dzwonić...

Pisałyście kto jaki duży się urodził... Mojemu bratu urodziła się właśnie córka, miesiąc przed terminem. Ma 2kg. Wszystkie ubranka za wielkie. Nie macie na zbyciu może czegoś w rozmiarze 50 czy mniejszym dla dziewczynki?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:30   #4518
libra777
Zakorzenienie

Edzia pójdę jak mi nie będzie przechodzić
laktator wystaw ,to sprzedasz pewnie

Lind współczuję gonitwy ,dobrze że idziecie z Miśkiem ,może coś poradzi
Stary 2014-03-03, 21:31   #4519
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Hej!
Melduję że żyję
Jakoś tak mi doby ostatnio brakuje Chciałabym sobie pospać albo się polenić dłużej a tu nie ma tak dobrze
Dziś mega zabiegany dzień, w pracy meksyk, jak to w poniedziałek, potem po Miśka na biegu, z autem trochę załatwiania, opony wymieniłam bo moje to już tylko do utylizacji, z Miśkiem do lekarza, małe zakupy, obiecana godzinka u Miśkowego kuzyna i jak wyszłam o 7 tak o 19.30 wróciłam do domu.

Misiek od tygodnia sika często, ale nic go przy tym nie boli, nie ma innych dolegliwości. Wydaje mi się że znów mu coś tam w głowie siedzi bo wczoraj cały dzień z tz spędził i niby ok, chodził do wc normalnie a dziś już pani w przedszkolu mówiła że znów co chwilę siusiu. Dostaliśmy skierowanie na badanie moczu i skierowanie do psychologa dziecięcego (bardziej w związku z zaparciami nawykowymi) Już boję się terminu, jutro będę dzwonić...

Pisałyście kto jaki duży się urodził... Mojemu bratu urodziła się właśnie córka, miesiąc przed terminem. Ma 2kg. Wszystkie ubranka za wielkie. Nie macie na zbyciu może czegoś w rozmiarze 50 czy mniejszym dla dziewczynki?
mam komplecik na werciowej lalce na 48
jak chcesz to powiem mamie, ona ma w sklepie takie dla wczesniaków kompleciki, niedrogie, z polskiej firmy. Jak coś to daj znac, a ten komplecik z lalki też mogę odstapić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 21:35   #4520
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
, i nie martw sie kiedys dzwoniłam do sklepu z czesciami samochodowymi zapytac o klocki hamucowe do samochodu i podaje gosciowi co trzeba a on myslał ze z głupia gada i pyta mnie o kolor samochodu , to mu powiedziałam a nr rejestracji tez panu potrzeba ... ot powiedział ze chciał zażartować
Mnie dziś też wkurzył jeden mechanik bo wciskał kity i cene z kosmosu...

A na lekarzy (pediatrów) to ostatnio fajnych trafiamy - zwykle na dyżur jedziemy więc losowo trafiamy, ddziś drugi raz z rzędu do fajnej babki.

Współczuję chorób. Dobrze wiem jak to "boli" Modle się żeby Michał do wiosny już nic nie złapał.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Asiulek a jak Wercia? Co z kawką? Czy darujemy sobie jeszcze żeby dzieciaki sobie czegoś nie sprzedały (Misiek zdrowy tylko to sikanie z niewyjaśnionego powodu ale kto go tam wie co akurat np dziś w przedszkolu nie złapał i wyjdzie za 3dni)

Michaś
Stary 2014-03-03, 21:43   #4521
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind dłuższej doby Ci życzę
Ciekawe na kiedy dostaniecie termin.

Z robakami to mnie wkurza że zwierzaki odrobacza się "z urzędu" a dzieciaki jak zgłaszasz problem to badania zlecają.
Stary 2014-03-03, 21:45   #4522
monka23
Zakorzenienie

LIND z mała wszystko okey ? Ale kruszynka .
Współczuje takiej gonitwy . Moze mały nie do konca sika i potem za chwile musi znowu zrobic , ale badania mozna zrobic. Ciekawe co ci psycholog powie , oby termin był szybko
Stary 2014-03-03, 21:58   #4523
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dziś też wkurzył jeden mechanik bo wciskał kity i cene z kosmosu...

A na lekarzy (pediatrów) to ostatnio fajnych trafiamy - zwykle na dyżur jedziemy więc losowo trafiamy, ddziś drugi raz z rzędu do fajnej babki.

Współczuję chorób. Dobrze wiem jak to "boli" Modle się żeby Michał do wiosny już nic nie złapał.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Asiulek a jak Wercia? Co z kawką? Czy darujemy sobie jeszcze żeby dzieciaki sobie czegoś nie sprzedały (Misiek zdrowy tylko to sikanie z niewyjaśnionego powodu ale kto go tam wie co akurat np dziś w przedszkolu nie złapał i wyjdzie za 3dni)
oby małemu pomogl psycholog.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:59   #4524
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Curly do jakiej przychodni należysz , bo pewnie do jakiejś abonamentowej typu lux med czy inny enel med
Tak, wszyscy mamy w lux medzie.TZ z pracy ubezpieczyl taniej jest jak indywidualnie. Pakiet rodzinny.

Stary 2014-03-03, 22:04   #4525
lindsley
Zakorzenienie

Monka, ok, już w domu są.

Jeszcze na koniec dnia tv się psuje, coś trzeszczy. A że to stary grat to ma prawo tylko dlaczego teraz? Już nie raz z nim źle było i sam się naprawiał to może i tym razem da radę. Nie ma wyjścia bo przynajmniej do końca roku musi wytrzymać

Michaś
Stary 2014-03-04, 06:34   #4526
P0P70
Zakorzenienie

Lind- ja miałam sporo tych malutkich ubranek ale powydawalam. Z własnego doświadczenia wiem ze nie opłaca sie za dużo kupować bo maluchy bardzo szybko rosną. Najlepiej ze 3-4 śpioszki i 3-4 brody małe i to wystarczy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:48   #4527
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Monka, ok, już w domu są.

Jeszcze na koniec dnia tv się psuje, coś trzeszczy. A że to stary grat to ma prawo tylko dlaczego teraz? Już nie raz z nim źle było i sam się naprawiał to może i tym razem da radę. Nie ma wyjścia bo przynajmniej do końca roku musi wytrzymać
ja miałam na 48 na ma małą body i śpioszki, teściowa mi przywiozła z niemiec i mała miała ubrane jakiś czas, może mi się uda odszukać

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Edzia pójdę jak mi nie będzie przechodzić
laktator wystaw ,to sprzedasz pewnie

Lind współczuję gonitwy ,dobrze że idziecie z Miśkiem ,może coś poradzi
mały w przedszkolu?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:13   #4528
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja ciuszków tych malutkich nie kupowałam, choć chyba miałam jedne śpiochy na 56cm, a tak tylko kilka na 60cm a reszta już większe. U mnie było ok, bo za długie nogawki regulowałam skarpetkami, a rękawki przy maluchu długie się sprawdzają bo się nie podrapie. W pierwszym miesiącu i jeden i drugi przybrali ponad 1,5 kg więc rosną takie maluchy expressowo.

Iza ja dzieci i kota z urzędu odrobaczam, choć nic nigdy nie mieli. Zawsze kwiecień jest na odrobaczenie :P

AniaP znam kilka kociar co mają po 2 koty, to każda mówi że alergia przechodzi po 2 mc, organizm się przyzwyczaja(kocie forum).
Mój starszy miał w dzieciństwie wczesnym bardzo dużą alergię na psy, jak miał testy rok temu to mu dyskretnie coś tam wyszło, więc może już w tym roku możemy mieć psa, oczywiście o tym dziecku nie powiem

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Lind idź do lumpka, to przez 5-10 min znajdziesz kilka kilo takich malutkich ciuszków A takie małe ciuszki często w lumpku nówki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2014-03-04 o 08:12
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:29   #4529
sara 85
Zakorzenienie

Lind niestety nie mam takich malutkich ubranek, najmniejsze to 56.

Zimno dzisiaj, wiatr wieje, pewnie zaraz zacznie padać

Zosia chodzi bardzo chętnie do przedszkola, dzisiaj nawet buziaka zapomniała mi dać wchodzimy do sali to od razu przylatują po nią koleżanki

Pokażę Wam później jaką laurkę Zosia zrobiła dla dziadka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-04, 08:47   #4530
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Iza ja dzieci i kota z urzędu odrobaczam, choć nic nigdy nie mieli. Zawsze kwiecień jest na odrobaczenie :P
Dostajesz receptę ot tak, na żądanie ?
Koleżanka swoje dziewczyny też obowiązkowo odrobacza. Ma ustalone ze swoją lekarką i zawsze receptę dostaje bez problemu. Zdarzyło się jednak że była na urlopie i od innej nie dostali, kazała zrobi najpierw badania.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości