|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Mnie jakiś kaszel okropny męczy nie mogę odkrztusić ,aż mnie wszystko boli od tego kaszlu to co dopiero jak się dzieci muszą męczyć .Flegaminę sobie kupiłam ,może coś pomoże
Bao no co poradzisz współczuję choroby , biedne dzieciaki Curly dobrze że z tatą lepiej , lekarka chyba się minęła z powołaniem ,jakby łaskę robiła ![]() patrzyłam na moje bluzy i jednak mam na 116 a nie 110 ale jak Twoja niższa to bedą dobre na 110 ale spodnie poleżą jeszcze ze 2 miesiące nie chcę ich skracać bo zepsuję fason ja też się zastanawiałam czy mam wystarczajaco większych ubranek ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2014-03-03 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
fajnie by było mieć parkę ale jeśli będzie druga dziewczynka to też będzie fajnie
![]() ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie i wyglądałam ładnie, buzia jak pupa niemowlaka, teraz zresztą też nie widać ani pryszczy ani na razi żadnych kg. mi każdy mówił że ładnie wyglądam jak chodziłam z Zuzą w ciązy więc pewnie będzie dziewczynka i sprawdziło się a teraz zobaczymy a imiona wybrała Zuzia ![]() dla siostrzyczki Gabrysia a dla braciszka Jaś. oba zaakceptowane przez nas więc czekamy na wiadomość o płci ![]() Edytowane przez klaudusk_a Czas edycji: 2014-03-03 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie pomogą proźby i groźby, to zostaje kaganiec kupić ![]() bao, curly, libra, izz, asia, strasznie mi przyrko czytać o chorujących dzieciaczkach ![]() ![]() sara, zdradź jakie macie typy imionowe Ja nie wiem jaki wystrój chcecie mieć w domu, ale białe chyba takie uniwersalne i jaśniej będzie. izz, a my dziś na bilnasie czterolatka byłyśmy i z wynikiem moczu. Był nieciekawy (wynik, nie bilans)- z leukocytami i bakteriami i mętny. I zrobimy jeszcze raz. I w drodze powrotnej obok 4 aptek przechodziłyśmy i o pudełeczku sikowym zapomniałam. I zapomniałam się pochwalić że u nas w przedszkolu też owsiki grasują i zapytać czy nie warto dać czegoś "na zapas". A wy musicie całą rodzinę przeleczyć? Sam bilans w porządku, waży 17kg i mierzy 106cm, widzi, słyszy, sepleni i krzywi kolanka curly, matko co za konowałka ![]() libra, a ja halibuta raz jedłam nad morzem w wersji wędzonej- może i się tak trafiło, ale ryba była tak tłusta że wymiotowałam dalej jak widziałam. Na samo wspomnienie mnie muli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
jezu nie straszcie tymi owsikami ,matko kochana jak nie wszy to owsiki ,poślij dziecko do szkoły to zarobaczywione zawszone wróci
![]() Evi może taki się trafił ,mi się nie wydaje bardzo tłusta |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
no właśnie w czwartek pani w przedszkolu mi powiedziała, że znów są wszy, a w piątek pani dyrektor, że i owsiki
![]()
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
EVI moze dlatego tłusta bo wędzona, makrele jak masz wędzona to tez jest tłusta, a jak smazysz cała rybę świeża to nie jest taka , jest normalna, wiec moze z halibutem tez tak jest , bo nie jadłam wiec pewna nie jestem
![]() U nas wszy w szkole sa zawsze, albo młody info przyniesie albo mały. Ostatnio chyba mieli dość , bo rozdali wszystkim dzieciom takie grzebyki na gnidy i kazali wg instrukcji postępować i powtarzać . Moj młody jak sie kąpie to sobie sam robi , zeby niby gnidy zczesac z włosów, ktorych tfu tfu tfu ![]() CURLY moze myślała ,ze ty z tych, ktora mysli ,ze zeby miec dżem to trzeba wycisnąć go z pączków ![]() ![]() Moj cos kicha , ale nie dziwie sie jak oni po domu latają albo w majtkach albo bez koszulki i tylko w kalesonach ![]() ![]() Mam nadzieje ,ze to zwykły zakichaniec kurz , a nie zakichaniec choroba . EVI to moze kup ten grzebyk na gnidy , bo mała wcale nie musi przynieść wszy ,ale jajca ,a tak to je wyczeszesz , powtarzać czynność co kilka dni. Takie zabezpieczenie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-03-03 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odp odnośnie okien, sama nie wiem co chcę, teraz w domu mamy białe i chyba mi się znudziły, chciałabym jakiś kolor, ale z drugiej strony boję się, że później będę żałowała
![]() a co do imion to dla chłopca od dawna mamy wybrane Franek i Julek ( Zosia miała być chłopakiem ![]() ![]() ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-03 o 19:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zyję nie spotkałam takiej głupiej,złosliwej lekarki i to jeszcze pediatra najeżdzająca na matkę.Najeżdzała na mnie równo,że ja nie umiem lub nie rozmawiam z dzieckiem ,że leków nie można wypluwać.Litosci.Ta baba nie uczyła się na studiach co to odruchy bezwarunkowe.I dorosły jak musi wypić cos ohydnego rzyga i pluje.Ja po pierwszej łyżce oleju lnianego zwymiotowałam i też próbowałam tego nie zrobić i mam świadomość i jestem dorosła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Curly dobrze że tata już lepiej się czuję, a teraz jakieś dalsze leczenie?
a co do tej lekarki to szkoda słów ![]()
#4510 |
Zakorzenienie
|
CURLY no poprostu na taka pisde trafiłaś , nie wszyscy sa tacy na szczęście. Jak moj mały nie chciał pic ponad rok temu antybiotyku bo był niedobry , pluł nim ,to raczej mu współczuly lekarki pielęgniarki i dawaly inny, a
ostatnio w pl jak byłam to lekarka tez sama dała "dobry" antybiotyk, slodziutki smaczny to mu bedzie smakowal . Pewnych rzeczy nie przeskoczysz tym bardziej ze dotyczą one małych dzieci, choćbym stała z pasem przy nich to nie wypije albo wywołuje czy zwróci. Olej babę , było minęło, sa ważniejsze rzeczy niz tracenie nerwów i humoru na taka pisde jak ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
druga operacja będzie w kwietniu,potem nie wiem co dalej..może chemia.Nie wiadomo jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie poproś o coś na robale tym bardziej że Lenka zgłaszała że ją brzuszek boli. Najlepiej powiedz że widziałaś w nocy albo nad ranem rzeczone robale. Nikt nie powinien Ci już proponować żadnych badań które niczego nie powiedzą. Nie wspomnę już o tym ze w przedszkolu są owsiki. My dostaliśmy wszyscy tabletki a za 2-4 tygodni powtórka. Piorę wszystko co mogę (co się da) znaczy pościel, ręczniki, bieliznę, pluszaki, prasuję, zmieniam, sprzątam. Tragedia zwłaszcza jak się jest chorym. Zadzwoniłam do przedszkola i powiedziałam o naszych owsikach. Wiem , że niektórzy rodzice woleliby przemilczeć ale wydaje mi się że trzeba bo to w końcu dzieciaki się męczą.
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy w przypadku kiedy przedszkole dowiaduje sie ze u któregoś dziecka sa owsiki , wdraża jakies procedury oczyszczania
![]() Bo tak na chlopski rozum, dziecko sie wyleczy poda leki , a ono wróci do przedszkola i znowu przyniesie ,bo tego pewnie pełno na zabawkach w dywanach itd Pewnie pobożne życzenie bo musiałby chyba dzien w dzien przez dluzszy czas o rac czyścić itd Przedszkolanki pewnie od czasu do czasu tez sie czochraja bonusowo , jakias odowsikowa rekompensata powinna dla ich byc ![]() Przy owsikach dobrze jest poobcinać paznokcie ile sie da i po wstaniu odrazu mycie oraz zmiana piżamy przez kilka kolejnych dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Pop to nie wiem w takim razi e co z takim gryzieniem zrobić .
Sara ja mam brąz na zewnątrz białe w środku ![]() Szkarlatyna , owsiki , współczuję ![]() Ja byłam u alergologa , mamy zlecone testy skórne . Oby tylko koty na nich nie wyszły ![]() ![]() Bo pierwsze co zapytał i zwierzęta ![]() ![]() Pn miły fajny w testy mamy 17go . Curly do jakiej przychodni należysz , bo pewnie do jakiejś abonamentowej typu lux med czy inny enel med ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ania bo koty to jedne z najczęstszych alergenów
Iza nie teraz nie kupowałam ![]() może i niektórzy woleli by przemilczeć ,ale przecież Twoja z przedszkola to przyniosła ,chyba też mojemu zapodam na zaśkę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
masakra co sie dzieje w tych przedszkolach ja nie wiem czy rodzice nie widza ze dzieciowi cosik jest ,
![]() cury lekarka jakas ie ten tego , i nie martw sie kiedys dzwoniłam do sklepu z czesciami samochodowymi zapytac o klocki hamucowe do samochodu i podaje gosciowi co trzeba a on myslał ze z głupia gada i pyta mnie o kolor samochodu , to mu powiedziałam a nr rejestracji tez panu potrzeba ... ot powiedział ze chciał zażartować ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- libra a ty kochana do lekarza jesli nie pomaga ci to co sobie aplikujesz w domu kupiłam dzis laktator ale zapomniałam z rano zalicytowałam drugi i sie okazało ze o wygrałam cholewcia teraz zostałam z dwoma ![]()
#4517 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Melduję że żyję ![]() Jakoś tak mi doby ostatnio brakuje ![]() ![]() Dziś mega zabiegany dzień, w pracy meksyk, jak to w poniedziałek, potem po Miśka na biegu, z autem trochę załatwiania, opony wymieniłam bo moje to już tylko do utylizacji, z Miśkiem do lekarza, małe zakupy, obiecana godzinka u Miśkowego kuzyna i jak wyszłam o 7 tak o 19.30 wróciłam do domu. Misiek od tygodnia sika często, ale nic go przy tym nie boli, nie ma innych dolegliwości. Wydaje mi się że znów mu coś tam w głowie siedzi bo wczoraj cały dzień z tz spędził i niby ok, chodził do wc normalnie a dziś już pani w przedszkolu mówiła że znów co chwilę siusiu. Dostaliśmy skierowanie na badanie moczu i skierowanie do psychologa dziecięcego (bardziej w związku z zaparciami nawykowymi) Już boję się terminu, jutro będę dzwonić... Pisałyście kto jaki duży się urodził... Mojemu bratu urodziła się właśnie córka, miesiąc przed terminem. Ma 2kg. Wszystkie ubranka za wielkie. Nie macie na zbyciu może czegoś w rozmiarze 50 czy mniejszym dla dziewczynki?
#4518 |
Zakorzenienie
|
Edzia pójdę jak mi nie będzie przechodzić
laktator wystaw ,to sprzedasz pewnie Lind współczuję gonitwy ,dobrze że idziecie z Miśkiem ,może coś poradzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak chcesz to powiem mamie, ona ma w sklepie takie dla wczesniaków kompleciki, niedrogie, z polskiej firmy. Jak coś to daj znac, a ten komplecik z lalki też mogę odstapić ![]()
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na lekarzy (pediatrów) to ostatnio fajnych trafiamy - zwykle na dyżur jedziemy więc losowo trafiamy, ddziś drugi raz z rzędu do fajnej babki. Współczuję chorób. Dobrze wiem jak to "boli" Modle się żeby Michał do wiosny już nic nie złapał. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Asiulek a jak Wercia? Co z kawką? Czy darujemy sobie jeszcze żeby dzieciaki sobie czegoś nie sprzedały (Misiek zdrowy tylko to sikanie z niewyjaśnionego powodu ale kto go tam wie co akurat np dziś w przedszkolu nie złapał i wyjdzie za 3dni)
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Lind dłuższej doby Ci życzę
![]() Ciekawe na kiedy dostaniecie termin. Z robakami to mnie wkurza że zwierzaki odrobacza się "z urzędu" a dzieciaki jak zgłaszasz problem to badania zlecają.
#4522 |
Zakorzenienie
|
LIND z mała wszystko okey ? Ale kruszynka .
Współczuje takiej gonitwy . Moze mały nie do konca sika i potem za chwile musi znowu zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
Tak, wszyscy mamy w lux medzie.TZ z pracy ubezpieczyl taniej jest jak indywidualnie. Pakiet rodzinny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Monka, ok, już w domu są.
Jeszcze na koniec dnia tv się psuje, coś trzeszczy. A że to stary grat to ma prawo tylko dlaczego teraz? Już nie raz z nim źle było i sam się naprawiał to może i tym razem da radę. Nie ma wyjścia bo przynajmniej do końca roku musi wytrzymać ![]()
#4526 |
Zakorzenienie
|
Lind- ja miałam sporo tych malutkich ubranek ale powydawalam. Z własnego doświadczenia wiem ze nie opłaca sie za dużo kupować bo maluchy bardzo szybko rosną. Najlepiej ze 3-4 śpioszki i 3-4 brody małe i to wystarczy.
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- mały w przedszkolu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Ja ciuszków tych malutkich nie kupowałam, choć chyba miałam jedne śpiochy na 56cm, a tak tylko kilka na 60cm a reszta już większe. U mnie było ok, bo za długie nogawki regulowałam skarpetkami, a rękawki przy maluchu długie się sprawdzają bo się nie podrapie. W pierwszym miesiącu i jeden i drugi przybrali ponad 1,5 kg więc rosną takie maluchy expressowo.
Iza ja dzieci i kota z urzędu odrobaczam, choć nic nigdy nie mieli. Zawsze kwiecień jest na odrobaczenie :P AniaP znam kilka kociar co mają po 2 koty, to każda mówi że alergia przechodzi po 2 mc, organizm się przyzwyczaja(kocie forum). Mój starszy miał w dzieciństwie wczesnym bardzo dużą alergię na psy, jak miał testy rok temu to mu dyskretnie coś tam wyszło, więc może już w tym roku możemy mieć psa, oczywiście o tym dziecku nie powiem ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Lind idź do lumpka, to przez 5-10 min znajdziesz kilka kilo takich malutkich ciuszków ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2014-03-04 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Lind niestety nie mam takich malutkich ubranek, najmniejsze to 56.
Zimno dzisiaj, wiatr wieje, pewnie zaraz zacznie padać ![]() Zosia chodzi bardzo chętnie do przedszkola, dzisiaj nawet buziaka zapomniała mi dać ![]() ![]() Pokażę Wam później jaką laurkę Zosia zrobiła dla dziadka ![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka swoje dziewczyny też obowiązkowo odrobacza. Ma ustalone ze swoją lekarką i zawsze receptę dostaje bez problemu. Zdarzyło się jednak że była na urlopie i od innej nie dostali, kazała zrobi najpierw badania.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.