Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 21:46   #3121
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja też centrum;> jakieś duże miasto??

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

no właśnie;p może mieszkacie też blisk mnie
kuj-pom... Pierniki
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:46   #3122
malinOla1
Wtajemniczenie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Idę pod swoją kołderkę a jak Tż wróci to pod swoją Też śpicie pod dwiema?
A jakaś Wrocławianka bądź okoliczanka jest bo już nie pamiętam
Dobranoc dziewoszki

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 21:50   #3123
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No ciekawe jakie ceny. Ale tak oglądam i mają pakiety badań dla kobiet w ciąży i starających się i wychodzą niby 20% taniej w pakiecie niż każde osobno. Jak ktoś chodzi prywatnie to chyba fajne rozwiązanie
Ja jadę i nie przeciągam już, bo chcę też już wiedzieć co mi tam wyjdzie

A testy no to jak widać bez sensu trochę. Takie bladziochy przy takiej dużej becie. To kiedy wychodzą dwie kreski mocne, przy 1500 ?

A o mani zapomniałam że nie ze śląska na mózg mi padło. Swoją drogą to kto ze śląska jeszcze oprócz nas był, bo wiem że chyba ze dwie osoby maskora? albo MalinOla? Za nic nie mogę sobie przypomnieć
Dwie nie wiem kto jeszcze oprócz Makareny
Stary 2014-03-03, 21:55   #3124
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie centrum polski to łódź... ale co ja tam wiem
fajnie że jesteście z jednego miasta
Noooo... Ja juz sie nie moge doczekac naszego spotkanka z piczami moimi Kochanymi... W koncu sie poznamy..

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja też centrum;> jakieś duże miasto??

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

no właśnie;p może mieszkacie też blisk mnie
A Ty z jakiego miasta jestes??

A ja mialam czekac do srody z tabsami, ale co tam... Im szybciej, tym krocej bede czekac na nowy cykl.. i tak wczoraj zapomnialam poprzednich hormonow wziac, wiec juz i tak nie ma znaczenia...
Maniola, teraz mam jeszcze wieksza motywacje do dzialan dzieki Tobie... Ja Ci tak samej nie pozwole byc ciezarowa..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 22:00   #3125
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja nie wiedziałam, że aż tak skoczy i byłam dopiero w 14 tc :/ później znów skoczyło ponad 4 i teraz znów muszę zrobić i do niej pójść.
No ale byłaś u gina wcześniej to nic Ci nie powiedział?
Stary 2014-03-03, 22:05   #3126
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
kuj-pom... Pierniki
łee to ja mieszkam bliżej centrum i bliżej śląska

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewoszki
Mieszkałam 6 lat we wrocławiu !! Uwielbiam to miasto

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość

A Ty z jakiego miasta jestes??
Ja blisko Łodzi mieszkam

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 22:08   #3127
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no i zmieniła mi też Maryjkę przypominała

ja też płaskie, bo żylaki miałam usuwane i nie powinnam na obcasach zresztą w płaskich najlepiej się czuję

Piczki! Przepraszam, że tak długo ale byliśmy jeszcze w mieście coś załatwić i później na chwilę u siostry

a więc moja beta wynosi: 147,4 mIU/ml
w normach podają, że to czwarty tydzień ciąży (9,5-750) chyba mogę się cieszyć?
i co najlepsze zadzwoniłam do mojej ginki i prywatnie pierwszy wolny termin dopiero na 2 kwietnia i to będzie 8 tydzień i 2 dzień, czy to nie za późno???
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Kochana to nie tak, nie chodziło mi o to, że najpierw trzeba mieć mieszkanie, oszczędności, nie nie, wcale tak nie uważam - powiem wprost w takim razie-mam nadzieję, że sie nie narażę...- wg mnie kotka zbyt dużo czasu już zmarnowała, nie mogła zajść w ciążę przez rok, potem poronienie, a nadal zadnych badań, do tego nieciekawe wykresy.... ja tam tak uważam
Myślisz że nie pytałam o innego lekarza ale jak mi powiedziała że dopiero na kwiecień to podziękowałam. Żebym miała inną przychodnię u siebie w mieście na NFZ to bym poszła gdzie indziej.
Stary 2014-03-03, 22:16   #3128
Jagatka_N
Zakorzenienie

Idę spać, jutro do pracy, już niestety nie będzie laby

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Myślisz że nie pytałam o innego lekarza ale jak mi powiedziała że dopiero na kwiecień to podziękowałam. Żebym miała inną przychodnię u siebie w mieście na NFZ to bym poszła gdzie indziej.
Nie wiem czy pytałas czy nie, bo nigdy nic nie pisalaś, prawie w ogóle o swoich staraniach nie piszesz
Ja bym na Twoim miejscu sama zrobiła na początek pakiet tarczycowy, żeby cokolwiek wiedzieć i z tym już iść na wizytę. Bo pójdziesz w końcu na ten koniec marca, on da Ci skierowania na badania, zrobisz i co, znowu będziesz czekać ponad miesiąc na kolejną wizytę z wynikami zeby lekarz obmyslił co dalej robić? Zobacz, to już koniec kwietnia będzie a kiedy się umawiałaś......
Wiem, nie moja sprawa......
Stary 2014-03-03, 22:23   #3129
mloda0802
Rozeznanie

Podziwiam Kotka Twój spokój wewnętrzny i to że tak cierpliwie czekasz. Większość z nas przeklinałaby na długie terminy, brak kasy że do prywatnego nie da rady i w ogóle. My chcemy Ci jak najlepiej poradzić, bo wiemy że zajście w ciążę to nieraz bardzo długotrwały proces i "krew nas zalewa" (mówię nas, mam nadzieję że nikt się nie obrazi)jak ktoś tak spokojnie do tego podchodzi. Bo, nie obraź się, ale czasami mam wrażenie że masz wywalone na starania i nie zależy Ci (choć dobrze wiem że tak nie jest). Po prostu to wszystko jest takie sprzeczne...

Lecę Drożdżówy do wyrka buziaki zostawiam

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 22:36   #3130
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Idę spać, jutro do pracy, już niestety nie będzie laby

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Nie wiem czy pytałas czy nie, bo nigdy nic nie pisalaś, prawie w ogóle o swoich staraniach nie piszesz
Ja bym na Twoim miejscu sama zrobiła na początek pakiet tarczycowy, żeby cokolwiek wiedzieć i z tym już iść na wizytę. Bo pójdziesz w końcu na ten koniec marca, on da Ci skierowania na badania, zrobisz i co, znowu będziesz czekać ponad miesiąc na kolejną wizytę z wynikami zeby lekarz obmyslił co dalej robić? Zobacz, to już koniec kwietnia będzie a kiedy się umawiałaś......
Wiem, nie moja sprawa......
Ten pakiet zrobię napewno przed wizytą i z wynikami pójdę do niego. Żeby nie tracić czasu .

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Podziwiam Kotka Twój spokój wewnętrzny i to że tak cierpliwie czekasz. Większość z nas przeklinałaby na długie terminy, brak kasy że do prywatnego nie da rady i w ogóle. My chcemy Ci jak najlepiej poradzić, bo wiemy że zajście w ciążę to nieraz bardzo długotrwały proces i "krew nas zalewa" (mówię nas, mam nadzieję że nikt się nie obrazi)jak ktoś tak spokojnie do tego podchodzi. Bo, nie obraź się, ale czasami mam wrażenie że masz wywalone na starania i nie zależy Ci (choć dobrze wiem że tak nie jest). Po prostu to wszystko jest takie sprzeczne...

Lecę Drożdżówy do wyrka buziaki zostawiam
Mnie wkrzają te terminy, nie mam wywalone na starania może z zewnątrz to tak wygląda , ale przecież nie pójdę do przychodni i nie zrobię awantury że mają takie odległe terminy . A to że nie mam kasy na prywatną wizytę mnie dobija.
Stary 2014-03-03, 22:40   #3131
nuno3
Raczkowanie

Ale pędzicie z pisaniem

Maciejka fajnie, że wizyta udana

Maskora ja Cie nie mam na ovuf Cowie też, a nie mogę Cię znaleźć

Manieczka widziałam kreski na obydwu zdjęciach Tak się cieszę, że Ci się udało

Carmena pozdrowienia dla Ciebie i dla Majeczki Wracaj do nas jak tylko będziesz mogła

Meire co tak zmieniasz te avtary Co przerzucałam stronę to inny był

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a więc moja beta wynosi: 147,4 mIU/ml
w normach podają, że to czwarty tydzień ciąży (9,5-750) chyba mogę się cieszyć?
i co najlepsze zadzwoniłam do mojej ginki i prywatnie pierwszy wolny termin dopiero na 2 kwietnia i to będzie 8 tydzień i 2 dzień, czy to nie za późno???
Gratuluję raz jeszcze Cieszę się Twoim szczęściem
Mania, Meire też bym chętnie się pisała na wspólne wózkowe spacery w przyszłości

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Czy nie chciałybyście umieścić link na pierwszej stronie do mamusiowego wątku ? bo jakby nie było to na tym wątku są same nasze staraczkowe mamy. I ten wątek od początku miał być powiązany z tym. Ja na pierwszej stronie umieszczam zawsze nowy link do staraczkowego. I dobrze by było gdyby i tu na pierwszej stronie wisiał taki link. Jeżeli niepotrzebujące to ok ale tak mnie ostatnio naszło i stwierdziłam, że poruszę ten temat.
Dobry pomysł Swego czasu chciałam poprzeglądać co na mamusiowym się dzieje, ale nie chciało mi się linku szukać, a tak to pod ręką by był
I fajny pomysł z tym albumem A malutka taka kochana

A ja czuję się średnio na jeża Brzuch mi dokucza i chcę już koniec @ Właśnie szukam jakie tabletki pokupić i będziemy się szprycować z mężem co by się wzmocnić No i muszę się wybrać do innego endo
Stary 2014-03-03, 22:46   #3132
Leine
Zakorzenienie

i jak Wam sie podoba nowy serial SAMA SLODYCZ?? Bo mi nie bardzo, ze względu na dobór aktorów.... Adamczyk gra jak zwykle ciotę i jest tam ta laska z sali samobójców której nie lubię... Obejrze jeszcze ze dwa odcinki i koniec... Ogólnie naciągane... Morda Adamczyka jest wszędzie :/

ja zbieram żniwa po dlugim czasie ciekawe czy cos będzie. Jak nie to trudno, plakac nie będę, mam jeszcze rączkę w zanadrzu

Meire ja tez sie nie mogę doczekać spotkania
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 23:07   #3133
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc dziewoszki
Ja mieszkam 45 km od Wrocka

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No ale byłaś u gina wcześniej to nic Ci nie powiedział?
Bo to było tak...pierwszą wizytę miałam u gina w 7 tc ale, że nie było dzidziusia to kazał mi przyjść za 3 tygodnie i to był jakoś 9-10 tc i wtedy dostałam skierowanie na badania więc dopiero w 13 tc miałam wyniki i mnie wysłał do endo.

Lece spać pa

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 23:16   #3134
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość

Meire co tak zmieniasz te avtary Co przerzucałam stronę to inny był

Gratuluję raz jeszcze Cieszę się Twoim szczęściem
Mania, Meire też bym chętnie się pisała na wspólne wózkowe spacery w przyszłości
Aaaaa.. Okres mam, hormony szaleja, nie moglam sie zdecydowac.. Laskom wiecznie cos nie podobalo.. ale w koncu odnalazlam cos, co odzwierciedla moje prawdziwe oblicze... i jak zaczne starania, to bede Wam mogla spokojnie pisac o moich parapetowych ekscesach seksualnych w szpilkach i ponczoszkach... swoja droga.. Nie wiem czemu moj Tz jest fetyszysta parapetow..

A Ty piczo tez jestes z naszego najcudowniejszego miasta??...

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
i jak Wam sie podoba nowy serial SAMA SLODYCZ?? Bo mi nie bardzo, ze względu na dobór aktorów.... Adamczyk gra jak zwykle ciotę i jest tam ta laska z sali samobójców której nie lubię... Obejrze jeszcze ze dwa odcinki i koniec... Ogólnie naciągane... Morda Adamczyka jest wszędzie :/

ja zbieram żniwa po dlugim czasie ciekawe czy cos będzie. Jak nie to trudno, plakac nie będę, mam jeszcze rączkę w zanadrzu

Meire ja tez sie nie mogę doczekać spotkania
Mi sie tez srednio podobal ten serial... Gwiazdeczki takie.. Zobaczymy, czy sie rozkreci..

Lece spac, piczony.. Do jutra..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-03, 23:32   #3135
Luzia
Zakorzenienie

przeczytałam po pracy tylko 3 ostatnie strony ale... Manieczka, oficjalne gratki kochana!!

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 23:35   #3136
nuno3
Raczkowanie

Cytat:
Aaaaa.. Okres mam, hormony szaleja, nie moglam sie zdecydowac.. Laskom wiecznie cos nie podobalo.. ale w koncu odnalazlam cos, co odzwierciedla moje prawdziwe oblicze... i jak zaczne starania, to bede Wam mogla spokojnie pisac o moich parapetowych ekscesach seksualnych w szpilkach i ponczoszkach... swoja droga.. Nie wiem czemu moj Tz jest fetyszysta parapetow..

A Ty piczo tez jestes z naszego najcudowniejszego miasta??...
No teraz to taki sexi avek
No przecie Sama mi proponowałaś wspólne rodzenie na sali wipowskiej jak dolączyłam do Was
Stary 2014-03-04, 00:04   #3137
debraM
Wtajemniczenie

Ja jutro rano idę na wizytę
Może mi coś poradzi na te bóle brzucha, bo nie idzie wytrzymać
Dowiem się też co to jest to ana2, a tego trochę się boję

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:04   #3138
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:17   #3139
maskora
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
Dobranoc dziewoszki
Tak!!! my też śpimy pod dwoma każde z nas lubi się owinąć w taki kokon nasi najlepsi znajomi śpią pod jedną i co się nie spotkamy to stękają ''jaaaak on/ona się rozpycha i zabiera kołdrę''. To mówimy -śpijcie pod dwoma. ''Nie bo to takie nie związkowe'' ma-sa-kra...

Ktoś pisał, że jestem ze Śląska? Nieeeee mieszkam pomiędzy Nowym Sączem a Rzeszowem, tak bardziej w Beskid

Nuno - mam taki sam nick jak tu : maskora

Debra- trzymam kciuki za wizytę

Miłego dnia!!!

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger

Edytowane przez maskora
Czas edycji: 2014-03-04 o 07:21
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 07:26   #3140
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
No teraz to taki sexi avek
No przecie Sama mi proponowałaś wspólne rodzenie na sali wipowskiej jak dolączyłam do Was
Ooo.. Kolejna swojska picza.. wybacz, ze nie pamietalam, ale starosc nie radosc... Skleroza nie boli..
To czekaj tam na mnie, zachodzimy pieknie razem i bedziemy sie wozic wszystkie brykami po dzielni..

Cytat:
Kochana, trzymam mocno kciuki.. jak wrocisz, to daj szybko znac..

Ja tez od rana cala w nerwach.. Dzis mam endo.. Ciekawe, co mi powie...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-04, 07:56   #3141
Lea_ny
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Mnie wkrzają te terminy, nie mam wywalone na starania może z zewnątrz to tak wygląda , ale przecież nie pójdę do przychodni i nie zrobię awantury że mają takie odległe terminy . A to że nie mam kasy na prywatną wizytę mnie dobija.
Wiesz, to bardziej chyba chodzi o to, że wszyscy od dawna mówili Ci, że powinnaś pójść do lekarza, a Ty ciągle pisałaś, że o tym wiesz, ale i tak nic z tym nie robiłaś... i dopiero miesiąc temu po kilku miesiącach namawiania zapisałaś się w końcu.
Nikt tu do Ciebie nie ma pretensji, bo to Twoje życie. Po prostu większość jest chyba w szoku, że przez ponad rok starań, po poronieniu, nie poszłaś do tego lekarza już dawno - i tyle

Cytat:
Trzymam kciuki!

Dobra, uciekam do pracy. Mdli mnie na samą myśl o kolejnym dniu tam spędzonym...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Ja tez od rana cala w nerwach.. Dzis mam endo.. Ciekawe, co mi powie...
Za Ciebie też trzymam kciuki!
Stary 2014-03-04, 08:12   #3142
emagi
Rozeznanie

hej babolki

mania jeszcze raz gratuluję po becie

my też śpimy po 2 kołdrami

byłam wczoraj u endo i dostałam depresji , raz że przytyłam w bardzo krótkim czasie a dwa tsh spadło mi za mało za wolno i mam teraz ciut większą dawke

jedynie to że po tym wszystkim kupiłam 2 pary portków w które sie mieszczę uratowało mnie przed dołem totalnym
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:13   #3143
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Meire w końcu porządny avatar

Proszę dzisiaj o kciuki, bo mam kontrolne USG piersi

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:29   #3144
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
hej babolki

mania jeszcze raz gratuluję po becie

my też śpimy po 2 kołdrami

byłam wczoraj u endo i dostałam depresji , raz że przytyłam w bardzo krótkim czasie a dwa tsh spadło mi za mało za wolno i mam teraz ciut większą dawke

jedynie to że po tym wszystkim kupiłam 2 pary portków w które sie mieszczę uratowało mnie przed dołem totalnym
A mi się marzy spanie pod dwiema kołdrami, to ten mój jakiś taki staroświecki jest... ale w końcu dopnę swego.. jak ze wszystkim...
Nic się nie martw.. dostałaś większą dawkę, musi się w końcu uspokoić to TSH.. a zakupy to są dobre na wszystko... ja musze koniecznie się rozejrzeć za butami i jeansami na wiosnę.. ale nie wiem, czy mi się to uda, bo właśnie Młoda przymierza buty i wszystkie za małe.. a jeszcze muszę jej kurtkę kupić wiosenną, bo też wyrosła... pewnie potrzeby matki zejdą na dalszy plan...
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

Wy to jesteście jednak piczony wszystkie... tylko seksy Wam w głowie...
Trzymam kciuki za USG.. a czemu kontrolne?.. coś tam się u Ciebie dzieje?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-04, 08:39   #3145
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Wy to jesteście jednak piczony wszystkie... tylko seksy Wam w głowie...
Trzymam kciuki za USG.. a czemu kontrolne?.. coś tam się u Ciebie dzieje?...
A co

Pół roku temu wykryła mi 2 torbiele i teraz zobaczymy czy mi urosły

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-03-04, 08:42   #3146
maskora
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Trzymam kciuki za usg. Pamiętam jak ja się stresowałam na ostatnim ( ok 6 miesięcy temu). U mnie w rodzinie nie wystąpił ten rodzaj nowotworu ale czułam się jakoś nie swojo z tymi moimi cyckami, nie wiedząc co w nich siedzi. Poszłam zbadałam, wszystko ok i jak wyszłam to się takimi grochami poryczałam

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 08:47   #3147
meire
Zakorzenienie

Cytat:
A co

Pół roku temu wykryła mi 2 torbiele i teraz zobaczymy czy mi urosły
Och, to rozumiem, co czujesz..
Ja rok temu miałam jednego gruczolako-włókniaka.. w zeszłym miesiącu byłam na USG i już mam dwa... nie mówiąc o tym, że kilka lat temu już jednego miałam operacyjnie usuwanego.. i ciągle w jednym cycku mi rosną... ostatnio lekarza się pytałam, czy NFZ mi zafunduje taką operację, jak Angelina Jolie miała.. bo coraz częściej o tym myślę, czy se nie wyciąć tych cycków po ciąży i nie wstawić sztucznych.. takich dużych, jakbym chciała..

To powodzonka, Kochana... będzie dobrze..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-04, 08:57   #3148
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za usg. Pamiętam jak ja się stresowałam na ostatnim ( ok 6 miesięcy temu). U mnie w rodzinie nie wystąpił ten rodzaj nowotworu ale czułam się jakoś nie swojo z tymi moimi cyckami, nie wiedząc co w nich siedzi. Poszłam zbadałam, wszystko ok i jak wyszłam to się takimi grochami poryczałam
Cytat:
Och, to rozumiem, co czujesz..
Ja rok temu miałam jednego gruczolako-włókniaka.. w zeszłym miesiącu byłam na USG i już mam dwa... nie mówiąc o tym, że kilka lat temu już jednego miałam operacyjnie usuwanego.. i ciągle w jednym cycku mi rosną... ostatnio lekarza się pytałam, czy NFZ mi zafunduje taką operację, jak Angelina Jolie miała.. bo coraz częściej o tym myślę, czy se nie wyciąć tych cycków po ciąży i nie wstawić sztucznych.. takich dużych, jakbym chciała..

To powodzonka, Kochana... będzie dobrze..
U mnie właśnie Sis miała chyba już z 3 operacje bo co chwile jej się robiły włókniaki, a biedna piersi wogóle nie ma, i zresztą nigdy nie miała.Mam nadzieje, że mnie to nie czeka i same się wchłoną

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-03-04, 08:57   #3149
Kamel
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Chwilę mnie nie było, nie mam kiedy nadrobić bo maluszek mi się rozchorował i troszkę marudny, kaszle itd (mnie zresztą też bierze i aż się boję jak ja będę ćwiczyć) , ale przeczytałam coś o MANI:)
Manieczka kochana z całego serca Ci gratuluję ))) To wspaniała wiadomość )))): jupi:. Przepraszam, że dopiero teraz ale nie było mnie ok 3 dni.
Ps. Miała Ci to już kiedyś napisać ale zapomniałam a mianowicie to, że nie pamiętam żebyś kiedyś narzekała, że nie wychodzi, że coś nie tak Zawsze pozytywnie

A ja byłam na drugiej wizycie u endokrynologa(innego) chciałam być pewna, czy brać te tabletki które mi zleciła pierwsza endo czyli THYROSAN 1x1tabl przez 3 tyg następnie po pół tabl i kontrola po 2 miesiącach.

I teraz zupełnie nie wiem co zrobić i nie mam już kogo się poradzić, ponieważ ta 2 endo stwierdziła, że taka moja uroda, że ja zawsze miałam niższe TSH ale ft3 i ft4 zawsze w normie i moje hormony są na poziomie zdrowej tarczycy i nie widzi tu przyczyny w poronieniach...

A w internecie(patrząc na moje tsh) wszędzie pisze, że to jest nadczynność subkliniczna/utajona (takod razu nazwała ją moja gin na nfz jak zobaczyła moje tsh a ani jedna endo nie) i taką trzeba leczyć i czytałam, że właśnie miedzy innymi tym thyrosanem, bo nie leczona utajona nadczynność może powodować o 40% więcej poronień nawracających niż leczona.

I co ja mam teraz robić?,

1.Wykupić receptę na thyrosan, brać i np co tydzień-dwa sama robić badania tsh czy nic mi nie narobią te tabl?

2. nie brać nic jak radzi 2 endo?

3.iść do trzeciego?...

4. Szukać innych przyczyn?

Wczoraj ta endo dała skierowania na usg i badania tsh, anty tg i anty tpo-ale te przeciwciała miałam badane rok temu u niej i były ok.

Dla porównania jak się ktoś zna to w ostatnich latach miałam takie wyniki tsh:
05.2010- 0,59(0,27-4,20) - a w listopadzie zaszłam w ciążę z synkiem
02.2011- 0,07 (0,27-4,20) - to w ciąży
03.2013-0,207 (0,27-4,20) przed rozpoczęciem starań (przed 2 poron.)
01.2014-0,119 (0,27-4,20) ponad miesiąc po 2 poron.
02.2014- 0,090 (0,270-4,200)

WSZYSTKIE poniżej normy.

Czy ktoś może mi coś doradzić co dalej mam zrobić? bo znowu jestem w punkcie wyjścia

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 09:04   #3150
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej
WItam się tylko i zaraz spadam, bo nie mam siły.
Ciągle smarkam, kaszlam i mam już szczerze dość
W niedziele wieczorem przeżyłam koszmar, bo ropa zaczęłą mi schodzić okiem tak więc wczoraj do antybiotyku dostałam jeszcze krople z antybiotykiem do oka. Powiem Wam dziewczyny, że mam już dość tej choroby.

U mnie właśnie płodne dni, a ja chora

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości