|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
![]() A przez internet nie chciałas? |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Nie moge bo pierwszy raz rozliczamy sie z TZ a to trzeba cos zalatwic w placowce us zeby kozna bylo sie rozliczyc przez internet bo podpisy czy cos tam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
no tak, własnie chodzi o to ze mamy za małe dochody itd i nie mogą nam zwrócić
![]() Aaa i pediatra mi powiedziała ze narazie mam uważać na wzdymające potrawy, skoro mamy problemy brzuszkowe. i jak po marchewce nie bedzie kupy 3 dni to podac gruszki odrobinkę. No i nawet jak pisze ze od 4 miesiaca a wzdyma to poczekać. Póki co mówiła ze dyni jak najwiecej/ ale to chyba stwierdziła zwywiadu bo powiedziałam ze po dyni ładnie kupka idzie, bez bóli i mały lubi/
#1325 |
Wtajemniczenie
|
chyba trzeba byc rok po slubie i wtedy mozna razem sie rozliczac
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
swiruje mi net. ;/ wizaz- widze co któryś post i to jeszcze tak śmiesznie, choćby strona była w budowie. Fb- nie mogę nic nacisnąć, procz wiadomości a na poczcie nie mogę kliknąć w wiadomości tylko moge @ pisac
![]() No boski dzień ![]() W ogóle jutro to chyba podam szpinak, bo czytałąm i raczej nie mają dzieci po nim problemów brzuszkowych. Ja sie jakoś tak ostatnio boje tego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj po dyni żadnych ekscesów brzuszkowych nie było więc jutro też podam zwlaszcza że Zuzi bardzo smakowała ![]() Właśnie Ryba miałam Cie pytać, Ty Kacprowi dawałaś tą dynie z ross tak? I jemu po niej nic nie było,a dzisiaj przeczytałam w jej składzie i tam jest np mąka ryżowa. Może po kaszce wcale by brzucho nie bolało? Zuza też ma bardzo wrażliwy brzuszek bo po marchewce mamy masakrę ale kaszka super przyjęta. Wgl strasznie się cieszę bo kaszka to już jeden posiłek a teraz warzywa nie długo już może będą jako drugi posiłek. Z czym można zmieszać dynie? Z ziemniakiem? A jak np przygotować szpinak? Z takiego mrożonego można dziecku coś zrobić czy lepiej kupić słoiczek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie!
Kociak u nas dzis to samo bylo! jeszcze malo na,spacerze pospala to juz przed 15 zaczela ziewac...probowalam ja odlozyc do lozeczka,ale gdzie tam! oczy jak 5 zl i zdziwko : p a potem marudzenie,calkiem sie rozbudzila i do 18 byl placz i kwekanie.po 18 padla na 30 min. i teraz tez juz spi,w lozeczku,ale zasnela na rekach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szpinaku0 ja kupie słoiczek bo ja nawet nei umiem przyrządzać szpinaku... ale to jak jutro kupie kaszkę to nie szpinak wiec w sumie zobacze. Dynie z ziemniakiem i widziałam nawet dynie z marchewką, po 5 miesiacu jest chyba z indykiem i ziemniaczkami. Mi świruje net bo znów router pewnie nawala :/ Jak byłam w przychodni to były ze 4 dzieciaczki mniej wiecej w wieku Kacpra i ja tak patrzyłam i kurcze ten mój bąbel to taki klocek wielki przy nich
![]() |
#1331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eehh idę się położyć do wyrka przytule się do męża.A jutro to chyba tv nie włączę bo z tych nerwów to jajo zniose. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Ale puchy wieczorami
![]() ![]() Nemosku - hop hop jak po chrzcinach?? Czekamy na relację i fotkę ![]() Miss - ładnie Zosia rośnie na mamusinym mleczku ![]() Możliwe, że po szczepieniu mała taka maruda, u nas tak właśnie było. Czarownico - udało się wszystko załatwić?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Witam po przespanej nocce!
![]() i jako ze sie wyspaliśmy to idę dzisiaj do znajomej, ale tak koło 10 bo potem chce z mężem posiedzieć. podjade do dużego tesco moze bedą kaszki holle, jak nie to kupię tą mleczno ryżową i spróbujemy choć baaaardzo sie boje. No ale dam pół miarki, to chyba nie powinno być najgorzej ![]() W ogóle- 3 dni była ekstra pogoda, mały bez kurtki na dwór chodził a wczoraj i dzis? szkoda słów. Wczoraj zmarzlam przez wiatr, dzisiaj widze ze kepiej sie nie zapowiada ![]()
#1334 |
Zakorzenienie
|
Hej!
ja sie witam po 4 nocnych karmieniach z wyspanym o 6:30 dzieckiem:p troche polezala,teraz wsadzilam do lozeczka i czekam az sie zmeczy karuzelka.moze jeszcze przysnie... my jutro na szczepienie...mala jak na swoje 12 tyg. pewnie grubo ponad 6 kg juz ma:p no wlasnie,a gdzie Nemosek i relacja z chrzcin? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, że z zeszłego roku wpisuje się dochód na potwierdzenie? Tak jest w przypadku pojedynczej osoby, a dwóch to nie wiem... Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A dzisiaj szczepienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dzięuję za wszystkie buziaki i gratki dla Hani również przesyłamy buziaki spóźnione dla Liwi, MAjeczki, MArysi i dla dzisiejszych miesiączniaków: Miłoszka, Zosi, Mateuszka co do ulgi za internet to w tym roku to nie wszyscy moga z niej skorzystać |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam miałam nadzieję dziś pospać ale nic z tego
![]() Moje dziecko przekręciła się w poprzek łóżka a ja na skrawku.Bawi się kocykiem nakładając go na buźke ![]() Zazdroszcze Ci rybka dzisiejszej nocy, kiedy u mnie tak będzie ![]() Nemosek pewnie dogorywa po imprezie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Luesita my też jutro na szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
Hania od soboty leży na plechach i zmienia swoją pozycję. poprzez podciąganie nóg, obracanie się na bok, i wraca już w inne miejsce. i tak aż o 180 st.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kyte- my mieliśmy te nocki ostatnio takie kiepskie, potem wymysliłam te spacery wieczorne, i nie dość że kąpiele terazsą ekstra to jeszcze lepiej zasypia i budzi sie rzadziej . Z tym że jak chodziliśmy ok 19tej na spacer tak teraz koło 17tej do 18;30 [czasem mał na balkonie po prostu] budzimy go, do 20;45 bawimy sie, masaz [ tez nie codziennie] i tak kolo 21;15 kapiel jeść i ok 22 już kima. Ale to też róznie. ![]() Beatko- pytanie za milion punktów. Myślisz ze kleik kukurydziany b. tuczy?
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Heja! ![]() Nelka jak padla nam wczoraj ok 19 30 to obudzila sie dzisiaj o 4 45 zjadla i dalej poszlysmy spac i obudzilysmy sie o 8 ![]() ![]() My na szczepienie za tydzien idziemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze pytanie... jak wprowadzilam ze na obiad jemy warzywa a teraz bede chciala dac szpinak to po prostu olac ten "obiad" dac nowyprodukt 3 lyz. i potem mlko?
#1342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jutro bedziemy razem przezywac...my mamy 3 wklucia ![]() Cytat:
ooo...super! dziekujemy za zyczenia ![]() Cytat:
![]() ciekawe czy Marys kiedys mnie tak zaskoczy ![]() zaliczyla juz dwie drzemki...jakby nie mogla pospac dluzej i teraz,wstac:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, my wyspane wstalysmy o 8:30
![]() Ona już po kaszce a ja właśnie w trakcie śniadania. musze włączyć dzisiaj lapka i oglądnąć zdjęcia Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
#1344 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale fajnie pospałyśmy dzisiaj, tylko jedna pobudka na szamanko i wstałyśmy o 8.30. Wyspana jestem niesamowicie. ![]() Mała teraz kima, a ja mam czas na śniadanko. Już drugi dzień jest u mnie taka brzydka pogoda, że szok, wieje i zimno i chyba ze spaceru będą nici. ![]() Poczytam co u Was. ![]()
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
hej !
dziewczyny mam pytanie do mam które karmię mm. Jak wygląda Wasz dzień, ile karmień i w jakich proporcjach ?
#1346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My po szczepieniu żyjemy. Najgorzej 3, pierwsze bez płaczu, drugie troszke a 3 koniec świata. Ale w samochodzie spokój. Ale lekarz mnie wkurzył, nie chciał zapisać witaminy d, bo po co... Tak jej główkę badał tam gdzie ciemiaczko, że aż zaczęła płakać... I jeszcze idiotyczne pytanie: co ona ma na głowie? No co? Ciemienuche... Nawet nie chciało mi się pytać o rozszerzanie diety kolo 4 msc, bo po co mam go pytać. Oczywiście jak spytałam co na te bączki to mnie olał ... Zmieniamy przychodnir w piątek. Wole dojeżdżać 20 km niż dawać moje dziecko debilom. Juz nie mowie ze pielęgniarka była tak delikatna ze prawie Ulka rzucała...
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I u nas spięcia o komputer albo tablet są non stop. No cóż takie nasze pokolenie jest, że nie wyobrażamy sobie życia bez telefonu, TV czy komputera. U mnie też nie będzie żadnej dodatkowej kasy z PITu. Mąż wychodzi "na czysto", a ja bezrobotna więc też gucio dostanę. Ciekawe jakby to wyszło jakbyśmy się razem rozliczyli .... tylko, że ja na tych PITach to się w ogóle nie znam.
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rybko wpiszesz mi wagę Ulki 13t - 5.500 ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- A co do pit to ja za Ulke 180zl powinnam dostać a dostane 42 bo oczywiście za coś innego doplacamy. Ale nie narzekam, bo będę miała na mleczko chociaż.
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Majka obudziła się znów przed 8 rozdradowana i uśmiechnieta ![]() ![]() ![]() Na następne karmienke chcę jej zrobić kleik z miseczki, a w razie co i mleko też przygotuję jakby nie chciała tak jeść. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaki dla Ulci ![]() Super, że wszystko udało się załatwić, jeszcze ich zaskoczycie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.