|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
to czy jest zapas prezerwatyw jest tylko i wyłącznie na jego głowie Akurat NPR uważam za najbardziej "mój". To ja decydowalam czy jest bezpiecznie czy nie, maz nie siedział ze mną nad wykresami
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
O, właśnie się zorientowałam, że mój ogromny post, w którym się Wam wywnętrzam, dziękuję, chwalę, żalę itp wziął się i zniknął
A już nie mam czasu pisać drugi raz Tak na szybko: Gratuluję porodów, trudno mi uwierzyć, że to już koniec-nawet nie skończyłam swojego opisu ![]() U mnie bardzo podobnie jak u Was- mały rośnie (w 2 tygodnie wyrósł z rozmiaru 62), ciągle by jadł, uśmiecha się i spędza czas już na macie i bujawce, ale w nocy musi być coraz częściej okręcony (nadmiar bodźców?)nadal masakruje mi sutki i histeryzuje przy jedzeniu (jak np nie przystawię go w sekundzie), łyka powietrze, kupy wali co 2-3 dni ale dziwne (ostatnia z brązowymi kropkami-miała któraś takie?) I koszmarnie duże i spałby głównie na mojej klacie (dzięki Wam) I jeszcze dużo tam było... Cytat:
A wysypka tak, u nas też taka jest, czerwienieje od ciepła/krzyku.i lekarka i położna widziały i nie kazały nic robić-samo zniknie
|
|
#3273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie mm pije Twoja córcia? U nas jest Nan1 i wydaje mi się, że jest dobre dla małej. Wczoraj tylko miała dzień żigolaka i 3 razy poleciało pod ciśnieniem a tak to (odpukać) jest dobrze i ładnie przybiera. Mam pytanie czy czyścicie buzie (w środku) swoim maluszkom ??? Bo położna mówiła, że 2 razy dziennie, gazikiem i przegotowaną wodą masuje się dziąsełka i języczek tak żeby nie było osadów. |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy Hipp 1 HA i akurat małej podpasowało na szczęście. bo chyba jedno z tańszych jest akurat a o tym czyszczeniu buzi w środku to pierwsze słysze ...
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-03-04 o 10:29 |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na pobraniu krwi z małym, myślałam że padnę z nerwów...
Pielęgniarki takie fajne i takie delikatne że Adaś nawet nie pisnął, dostał na rączkę plasterek z Kubusiem Puchatkiem ![]() muszę się zapisać do lekarza i też badania zrobić bo powiedziały mi że jesetm strasznie blada ledwo żyję- tyle emocji z rana dziś kończy 5 tyg a ważył 3150g
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Jak u was z wagą? U mnie lipa straszna, dalej mam +3 kg do wagi przed ciążą o +5 do wagi dla mnie najlepszej.
Za nic waga nie chce lecieć. Brzuch mi dalej jakoś odstaje szlag mnie trafia z tym bebzolem. Pupa zmalała brakuje mi 5 cm do najmniejszej pupki ale 10cm do brzucha... nosz cholera :/ Chcę być laska no w dodatku to przeziębienie cholera jasna, boje się iśc biegać bo jak poszłam ostatnio (myślałam, że mi przeszło...) to rano znów gardło katar łee i tak już tydzień mnie trzyma
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do prezerwatyw nie czuję się bezpiecznie póki co najlepiej sprawdza się wstrzemięźliwośćJa tego nigdy nie robiłam bo i nikt o tym nie wspominał. Nie słyszałam o tym.
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko czekam aż mi włosy z glowy polecą |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas noc idealna!! Pobudka co 3 h ![]() Zobacze jak bedzie dzisiaj, ale mysle,ze odkrylismy na czym polegal problem placzow leona..On nie zaspokajal swojego glodu, tylko zapotrzebowanie kaloryczne 1 mlekiem. Teraz dajemy mu jesc co 3 h, glownie moje mleko z butelki, a na koniec karmienia daje mu praktycznie pusta piers do zabawy...Leon jak nie moje dziecko...cichutki, czasem tylko zakwili, a tak to bloga cisza!!!! Milego dnia dziewczynki |
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosz kuźwa co jest- kolejny przypadek że szwy miały być rozpuszczalne a nie były. Czy te konowały nie wiedzą czym szyją???? przecież to może do jakiegoś zakażenia dojść.Kurde chyba se wadżajnę oblukam czy mi tam jakieś supełki nie siedzą ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
tabletek brać nie mogę, spirali się boję - chyba zostaje mi szklanka wody... może małża namówię na podwiązanie...
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(gdyby któraś chciała mam do oddania muszle medeli-użyte ze 3 razy-już mi się do żadnego stanika nie mieszczą zresztą mały nie lubi rozpulchnionych sutków), więc podejrzewam że z pół kilo lub więcej jest tam. Najważniejsze że już się mieszczę w pierwsze dżinsy (nieważne, że tuż przed ciążą były za luźne) i twarz mi wraca do normy
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze abyście mała i Ty miały komfort i nie stresowały się. Skoro tak ma być lepiej to OK- wszystkim wyjdzie na dobre ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
słyszałam, że raz na jakiś czas ale nie 2x dziennie... ja nie czyszczę - w sumie to dziąsła masuje sobie jedząc cyca a osadów też niema, nie wiem czy takim czyszczeniem nie unicestwia się flory bakteryjnej w buzi.Aha- ja kupiłam taką szczoteczkę na palec dla niemowlaków i w sumie nie wiem czemu jej nie używam
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skad pobieraja krew takiemu maluszkowi tak jak doroslemu z zyly w zgieciu, czy jakos inaczej??migotka ja mam juz wage taka jak przed ciaza, brzuch tez nie najgorzej, tylko nad jedrnoscia musze troche popracowac. No i mega mnie wkurzaja wory pod oczami z niewyspania Macie jakis dobry sposob, zeby sie tego pozbyc? Oczywiscie oprocz porzadnego wyspania sie przez tydzien, bo to jak na razie nierealne
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od tygodnia nic nie drgnęło Mój sprzęt do ćwiczeń czeka na zielone światło bo ja dopiero 3 tyg po porodzie
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moja córeczka spała od 21 do 4:30 ale wczoraj wieczorem tak mi cycki opróżniła że musiałam jej zrobić butelkę z mm wypiła aż 20ml i zasnęła ![]() Ona nie lubi mm zdecydowanie woli moje mleko a nie miałam kiedy wczoraj laktatora użyć ![]() Wczoraj przyszły ciuszki z 5 10 15 i ich rozmiarówka naprawdę dużaaaaaa wypada, nigdy takich małych ciuszków tam nie kupowałam i się wczoraj zdziwiłam 62 jak 74
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
Noc sukcesów dla mnie ;D nie dosc że Bianca śpi w łóżeczku to jeszcze przespała w nim całą noc w miare spokojnie z godzinna przerwa pomiedzy 1-2 na jedzenie i później o 5.30 ;D nie pamietam kiedy ostatni raz tyle spałam bo wstałam o 9, Z radości zgrzeszyłam i zjadłam dwa pączki i małą troszke brzuszek chyba boli przez to ale i tak śpi dosyć mocno. Obiad ugotowany
Oby więcej takich dni
|
#3290 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzisiaj zrobiłam eksperyment i całą noc dawałam jej cycka - jadła o 21, 23, 2.30, 5.30, 7.30, 9.30 - tak po 10 - 15 minut. To ostatnie poranne przystawienie było efektowne, opróżniła mi pierś i śpi. Więc wyrokuję, że jeśli w nocy nie dostaje butelki to rano ładniej je - dla porównania, poranne przystawienia u mnie to z reguły 5 minut ssania, odkładanie Małej, jej złość, przystawianie, ponowne 5 minut ssania... i tak ze 3 godziny. Cytat:
Cytat:
![]() Ja już kilka dni po porodzie miałam przyjemność poczuć w nocy przy przytuleniu, że nadal pociągam mojego męża i muszę przyznać, że trochę mnie to dowartościowało, chociaż boję się tego powrotu do seksualności jak nie wiem co.Cytat:
powodzenia na kolejne dni
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie patrz na opinie innych rób tak jak uważasz. Dzieciątko które nie dojada jest głodne, wiecznie płaczące i tak naprawdę nic przy nim nie można zrobić bo nawet nie potrafi zasnąć na dłuższą chwilę. Więc jeśli mm jest dla was lepszym rozwiązaniem nie ma co się zastanawiać.
|
|
#3292 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
witam po marudnej nocy ![]() wczoraj to ja szybko padłam, nie dałam rady nakarmić z piersi małą przed 24 i dostała trochę odciągniętego od męża. najprawdopodobniej nie sprawdził smoczka i nie zwracał uwagi jak ciągnie i stało się! nałykała się powietrza (kolejny raz po 2 i znowu powtórka, wtedy już byłam przytomna ) i jak się rozdarła..... nawet szybko uspokoiliśmy ją , ale co z tego jak po 5 była powtórka i to ze zdwojoną siłą . już tak szybko nie dało się jej uspokoić, dziki krzyk wyrwał nas ze snu i postawił na baczność . mało tego, podczas próby przystawienia (bo trzeba było podgrzać mleko - mąż zostawił na parapecie i było zimne:/) jak mnie USZCZYPAŁA w sutka to myślałam że padnę z bólu a ja tak niecierpię wszelkich robótek 'okołosutkowych' . nie wiem co to będzie jak zaczną jej zęby wychodzić . chociaż nie wiadomo czy jeszcze będzie dostawała ssać ![]() Cytat:
dla córki!hmm a czy to, że trąca lewą ręką może oznaczać że w przyszłości będzie leworęczna? czy to ma jakieś znaczenie? Cytat:
tutaj są super filmiki z dokładnymi instruktażami i różnicami w ssaniu, polecam: http://www.nbci.ca/index.php?option=...d=35&Itemid=73 szczególnie tutaj dobrze widać różnicę w wypływie mleka przy dobrym i złym przystawianiu: http://www.nbci.ca/index.php?option=...lish&Itemid=73 właśnie nieprawidłowym przystawianiu leci mało mleka i dziecko się wkurza (odwrotnie niż w butelce gdzie mleko 'leci' samo). Cytat:
![]() Cytat:
u mnie może byłoby inaczej gdyby córka lepiej tolerowała przebieranie. a tak to wolę ją oglądać w tym co wygodne a niekoniecznie ładne ale sobie zaoszczędzam krzyków a jej wkurzenia. ostatnio właśnie znajoma pytała mnie "dlaczego nie ubieram córki w takie piękne komplety przecież jest tyle ładnych ubranek dla dziewczynek" to jej powiedziałam że jak chce to może sobie ją ubierać, ale również później przebiera i rozbiera ![]() chociaż nieraz żałuję, że córka nie ma tylu ładnych zdjęć w fajnych ubrankach/stylizacjach co Wasze dzieci tutaj w wątku. Cytat:
dwa razy przyklejałam specjalny woreczek na mocz (które trzeba i tak przelać do pojemników ) dla dziewczynek a dwa razy łapałam w zwykły pojemnik. wcześniej należy podmyć córkę mydełkiem w kierunku od narządów płciowych do odbytu i dokładnie osuszyć. od tego czasu nie wolno jej "tam"dotykać. łapać trzeba drugi strumień, bo z tego pierwszego badanie jest niewiarygodne. ja łapałam po około 3 sekudnach. i najlepiej pobierać ranny mocz, po nocy. Należy dostarczyć do godizny do labolatorium., ogólnie pediatra mówił mi, że badania moczu u niemowlaków-dziewcyznek są często zafałszowane, bo trudno dobrze pobrać. Ja tak źle pobrałam 2 razy. Woreczków na mocz nie polecam. Źle się nakleja przy wierzgającym dziecku, gniecie , płacze a odklejanie tego to jakiś koszmar . ten przylepiec jest strasznie mocny, nie mogłam tego odkleić!!! córka płakała jak szalona, miała później długo podrażnione i czerwone tam...![]() później poszłam po rozum do głowy i łapałam w pojemniczek. potrzebne są wtedy dwie osoby. jedna trzyma za nóżki i chodzi po pokoju zabawiając dziecko a druga trzyma pojemniczek w pobliżu krocza i czeka lub podczas karmienia, wtedy u mnie poszło szybciej, dlatego dobrze jest dziecko przetrzymać, wymyć i karmić (ja karmiłam i piersią i butelką) bez pieluchy z nóżkami wyżej, druga osoba łapie . w pokoju musi być ciepło![]() powodzenia ale jaka później radość była![]() Cytat:
![]() 2.robię podobnie z kp 3.MAM identyczne odczucia! . i córka też im później tym lepiej ssie, jednak ja nie mam wrażenia że ją głodzę a w nocy nie karmię z piersi (tylko czasem) z wygody. i też planuję zronić kilka nocy pod rząd tylko pierś. 4. to prawda, żeby polecano octanisept ktoś nieźle musiał nasmarować..,. tak samo jest z witaminami dha. lekarze muszą to polecać, bo jest w zaleceniach. czytałam badania, że pępek najszybciej odpada kiedy nic nie jest przy nim robione. to samo mówił mi pediatra i dokładnie to tłumaczył, że ludzie przez lata próbowali porawić naturę i smarowali czytsym spirytusem wyłajawiając go przy okazji a okazuje się, że tam potrzebne są bakterie właśnie żeby szybciej odpadł. lepszy jest więc spirytus 70% a nie czysty. z tym, że pediatra mówił mi że octanisept dobrze jest mieć w apteczce nie tylko na pępek, ale żeby ogólnie do odkażania więc to akurat jest dobre zalecenie . szkoda tylko że takie drogie![]() u córki kikut odpadł po 2 tygdoniach, ale nie psikałam codziennie. poza tym trochę się brudził pod koniec. Cytat:
Cytat:
![]() gosia masz najbardzije kaloryczne mleczko na wątku Cytat:
blizna zaczyna koszmarnie swędzi:/poza tym ostatnio brzuch mi jakby urósł:/ a w pasie nie daję rady chodzić tak mnie ciśnie ![]() ogólnie jestem nawet zadowolona z figury (szczególnie z bioder które się trochę jakby zwiększyły zapewne przez rozchodzące się spojenie, ale mam gorszy i bardziej wstydliwy problem przez spojenie ) po ciąży tylko ten brzuch:/ no i blizna po cc, ale wiedziałam co mnie czeka.
|
|||||||||
|
|
|
#3293 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Doris ma dziś dzień marudy...zabawa nie, cycek nie, ręce nie...ale marudzenie jak najbardziej. Płacze inaczej niż przy bólu brzucha. Chyba się nie wyspała jeszcze...zaraz spróbuję ją jeszcze uśpić. Cytat:
Cytat:
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o wadze ja wróciłam do tej sprzed ciąży. Brzuch miesiąc po porodzie wygląda tak jak widać na zdjęciu ( w sumie już 1,5 tyg po porodzie wrócił do swoich rozmiarów), płaski w miarę jest ale mam duże rozstępy po bokach - nie widać tego dokładnie bo zdjęcie nie ma dobrej ostrości. No i mój pępek o którym juz tu pisałam jest okropnie duzy i głęboki i ciemny w środku bleee.
Co do czasu połogowego i chęci na przytulania to powiem wam że napewno mam większe niż w ciąży tzn my pościmy od października;p ale za 3 tyg liczę że post zakończy się efektywnie;p A stosunek mojego meża do mnie zdecydowanie wskazujący ;p Co chwilę pyta się jak długo jeszcze musimy czekać i jak tylko dopada mnie jak nie mam małej na rękach to jestem raczona takimi buziakami że mam ochotę dusze diabłu oddać za kilka chwil samotności z mężem heheh ;p Mam wrażenie że relacje miedzy nami w tym temacie to wróciły do tych z początku związku;p A musze powiedzieć że początki jak wspominam to mam banana na twarzy;p Myślałam że już nie pociągam tak męża jak na poczatku związku, wiadomo że po 7 latach wyrabia sie pewne nawyki, zachowania a tu taka niespodzianka ;p
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-04 o 11:57 |
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobierają z dłoni z wierzchu, Adaś już trzeci raz miał tak pobierane- dwa razy w szpitalu przy żółtaczce. Oj chyba mój syn przeżywa to pobranie krwi bo tak płaczliwie kwili i przytulac się chce cały czas- biedactwo ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
W tym tyg wracam do biegania Już mnie rana nie boli i nie ciagnie przy dłuższym chodzeniu (2-3 godz) wiec chyba już moge. Juz widze moje początki Bedzie jeszcze gorzej niz rok temu. Ciekawe jak długo zajmie mi nabieranie kondycji do przebiegniecia 12km w ok godzine - w tamtym roku 1,5 miesiaca (bieganie co drugi dzień)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-04 o 12:07 |
||
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdraszczam Wam, że macie wagę sprzed ciąży- ja cały czas na plusie 6-7 kg ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- o ludzie chyba był umarła... no ale jak trzeba to nie ma wyjścia
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko potem krwiik brzydko schodzi czółkiem. Moze teraz, jak jest większy to inaczej pobiora (idziemy przed 10.03)
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Pytanko do mam dajacych mm, jak czesto kupsztala robia wasze maluchy? Bo moj co 2 dni a czasem nawet co trzy. Kupa prawidlowa, zolta i papkowata ale i tak martwie sie ze za rzadko. I Miłosz tez ma taki pękaty brzuszek od urodzenia. Taki jak chyba perfuzja pisala. Takie boczki mu sie robią. Czy to rzadsze robienie kupki moze miec zwiazek wlasnie z jego budową.? Czy wasze maluchy tez maja takie brzuszki rozlane na boczki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2014-03-04 o 12:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

to czy jest zapas prezerwatyw jest tylko i wyłącznie na jego głowie 

sent from iphone

16.06.2012
w dodatku to przeziębienie cholera jasna, boje się iśc biegać bo jak poszłam ostatnio (myślałam, że mi przeszło...) to rano znów gardło katar łee i tak już tydzień mnie trzyma
co do prezerwatyw nie czuję się bezpiecznie

słyszałam, że raz na jakiś czas ale nie 2x dziennie... ja nie czyszczę - w sumie to dziąsła masuje sobie jedząc cyca a osadów też niema, nie wiem czy takim czyszczeniem nie unicestwia się flory bakteryjnej w buzi.

. nie wiem co to będzie jak zaczną jej zęby wychodzić
. chociaż nie wiadomo czy jeszcze będzie dostawała ssać
dla córki!

. i córka też im później tym lepiej ssie, jednak ja nie mam wrażenia że ją głodzę a w nocy nie karmię z piersi (tylko czasem) z wygody. i też planuję zronić kilka nocy pod rząd tylko pierś.
blizna zaczyna koszmarnie swędzi:/