|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Dzien dobry
Zaraz postaram sie napisac relacje z chrztu ale z kompa.Odloze malego bo usnal mi przy cycu ![]() Dziekujemy za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
No i pięknie... Była nowa część, obiecywałam że będę bardziej na bieżąco. I co? I
![]() OK, będę więc powolutku sobie nadrabiać - pewnie zajmie mi to kilka dni Cytat:
![]() Yhym, pochwaliłam się za wcześnie. Od paru dni mam jakby kolejny rzut wypadania włosów. Jeszcze nie wypadają tak, jak wtedy, ale jednak ![]() Cytat:
|
|
#1353 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
A no chyba, że tak. No to my się nie załapiemy w tym roku.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też raczej nocnym markiem jestem, ale wieczorem jakoś zupełnie nie mam ochoty na komputer tym bardziej, że mam stacjonarny i tak jakoś nie za bardzo mi się chce spędzać wieczór przed kompem. Po uśnięciu Małej robimy sobie kolację i oglądamy coś w TV albo włączamy jakiś film. Czasem jakąś gazetkę przeglądam, albo gram na komórce i tak mi mija wieczór. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tą sprawą z salonikiem się nie przejmuj. Niech się rządzą po swojemu, ciekawe tylko czy dobrze na tym wyjdą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzielnej Ulci! A lekarzowi i pielęgniarce należą się baty za te teksty i zachowanie. Co za ludzie! Zmień przychodnię choćbyś miała dojeżdżać do niej kawałek, bo z takim lekarzem to nie za fajnie.
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli doczytuję
![]() Liwka,Marysia i Majcia PaulinaTymek b .grzeczny,rzeczywiście to aniołek tfu tfu ![]() Lineczka za pierwszą marchewęCórko za biznesik![]() Miss Ja tak prosto z mostu jak tam kupa ?U nas od czwartku znowu niet ![]() Zaraz relacja a potem jeszcze doczytam ![]() I ogólnie za dzielnych pacjentów podczas szczepienia
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Zosia skończyła właśnie drzemkę i woła "mamo chcę się bawić!!".
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
ano i
NiuniaGratuluję dziewczynki.Super LusesitaBrawa dla Marysi za to że taka grzeczna w kościele.Niepotrzebnie sie martwiłaś
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się boję że właśnie nie będę potrafiła małej tego jakoś dobrze wytłumaczyć...
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Soo..
Muszę pochwalić Tymka bo był bardzo grzeczny.Wstaliśmy sobie w ndz około 8.00 na spokojnie najpierw się mamuśka wyszykowła a potem dopiero zabrałam sie za synka Ostatecznie chrzciliśmy w śpiworku z h&M(koleżanka pożyczyła) i dobrze bo był akurat na styk więc mały nie tonął![]() Ksiądz po nas wyszedł,zadowolony że takie imiona zostały wybrane bo kiwnął głową i się uśmiechnąl jak wypowiadalismy imiona.Szturchnął drugiego księdza ![]() Były 2 chrzty. Mały usnął dopiero po chrzcie a tak to rozglądał sie z zaciekawieniem dokoła.Przy polaniu głowy nie wzruszył się za bardzo ![]() Na sali wszyscy go wytarmosili i wyprzytulali z czego był ewidentnie zadowolony .Impreza skończyła się około 19 więc mielismy jeszcze czas żeby odsapnąć .Wczoraj mężul miał wolne więc rozwoziliśmy ciasto po rodzince bo zostało sporo.I pomroziliśmy trochę jedzonka które dostaliśmy.Mały obłowił się kasowo i dostał w prezencie nebulizator i motor zrobiony z pamperów.Także impreza udana,objadlam się jak dzika .no i garów nie trzeba było myć![]() Fotki wkleję jak przegram ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Maomamiza obrót Zuzki ![]() Beatkastrasznie duzo stron jak na pracę magisterską.moja miala około 60.Ale co uczelnia to inny wymóg pewnie. Basiaapiekne wagi bliźniaków ![]() Kociak za wszystkie wizyty.Eh jak sie juz zcaznie o lekarzy chodzic to nie mozna skończyćdomiwow jaki Jasiu duzy ![]() Majcia i Nelka słodziaki Dla Hani ![]() Miss Za wage Zosi ![]() Mamcia przyszła,będziemy plotkować. Do później |
|
|
|
#1359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ostatnia kupa była w piątek i na razie cisza. ![]() Cytat:
dla grzecznego Tymusia i za udaną imprezkę! Widać, że bardzo zadowolona jesteś, że nie musiałaś sama szykować i sprzątać. Ten nebulizator musiałam sobie wygooglować, bo nie znałam takiego wynalazku. A motor z pampersów musi być super! Widziałam już takie torty i wózki. ![]() Czekamy na foteczki!
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy zblendowany ziemniak jest klejacy bo właśnie zrobiłam sobie w blenderze ziemniaka bo nie mogłam uwierzyć że będzie papka i on taki klejacy...
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. Edytowane przez CorkaCzarownic Czas edycji: 2014-03-04 o 10:37 |
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo dla Neli sryciuli na dzielne ciągnięcie niekapka
![]() Dla Marysi i Tymka że byli grzeczni ![]() Dla świętujących miesięcznice U nas jakieś płacze i żałości, nie mam sił Córko klejący :yes: |
|
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
11:30-12 120 ml mleka z kleikiem ( ale teraz też wprowadzamy warzywka więc może kiedyś będzie tu obiadek) 15:00 120 ml mleka 18:00 120 ml mleka 21:00 180 ml mleka 4:00 150 ml mleka Zazwyczaj tak to wygląda i w między czasie dopajam wodą
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Przecież to jest obrzydliwe ;(
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie za 100 puntów: dałam Zuzi teraz pół słoiczka (130 g) dyni, to była jej pora jedzenia. Za ile jej mam dać mleko?? godzina, półtorej???
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Też byłam zdziwiona ale Zuzi smakowało
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motor jest extra zwlaszcza ze wlasnorecznie wymyslona koncepcja ![]() CORKO a czemu chcialas wit d na recepte?Nie dziwie sie ze zmieniasz przychodnie,masakra. ANULKA. A co Hania ma taki placzliwy dzien dzisiaj?Moze pogoda bo u nas senny dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szwagierka z mężem bardzo sobie chwalą ten zakup
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Raczkowanie
|
Woła
ale masz zdolne dziecko i jak się bawicie? na mate, bujaczka, rączki? pytam, bo ja już nie mam pomysłu![]() Cytat:
za chrzciny grzeczny Tymek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1369 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ano dogorywałam wczoraj Dzisiaj juz git ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale za to tż może będzie miał zwrot(mam nadzieję) z zagranicy,chociaż tyle ![]() Piję kawkę i jem tort i ciacho ze chrzcin ostatni raz bo kończe ze slodkim
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek nie wiem, brzuszek
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy też dostajecie podwójny zwrot nie? |
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze
![]() A w ogóle dostałam z okazji chrztu książkę "Najlepsze na świeciedomowe jedzenie dla dzieci" i tam piszą że rozszerzanie diety zaczyna się od kaszki ryżowej. Jak to bylo u WAs bo ja juz zagubiłam sie w gąszczu tego wszystkiego ![]() I nie koduję juz kto co i jak ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() No w przyszłym roku będzie na co wydawać kasiorkę
|
|
|
|
|
#1374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak zapomnialam ze Ty w zeszlym roku za maz wyszlas ![]() Cytat:
Nemosku ja tez mam witamine D na recepte moglam miec bez recepty ale ta mam z dozownikoem i w kropelkach ![]() Cytat:
a ja sie zastanawiam jak ty ogarniasz zabawe z dwojka maluchow ![]() Cytat:
![]() Mao, dziekuje, wczoraj dostalam a dzisiaj poszlo Twoje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Pomecze was jeszcze fotkami bo TZ mi wyslal co swoim telefonem robil
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-15 o 06:04 |
|
|
|
#1376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- Sadzam w foteliku i bujaczku, siadam miedzy nimi i pokazuje różne zabawki, grzechotki, śpiewam, miauczę, robię muuuuu - kładę na macie ich obok siebie i pokazuje rożne wiszące zabawki, z reguły lubią same sobie machać raczkami, mają dwie maty, ale póki co mieszczą się na jednej - z rana kładę na naszym łóżku , ja kładę się miedzy nimi i gadamy sobie ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam Majce kleik w miseczce ze 100ml mlekami 2 łyżek i wciągnęła nosem
Najlepiej to jakbym jej łyżeczki nie wyciągała z buzi haha a jak śmiesznie tą łyżeczką cmokała Ledwo co skończyła jeść i poszedł kupal ![]() Aaaa...i wreszcie zamówiłam krzesełko do karmienia Chicco Polly kolor Happy Land nie mogę się doczekać aż przyjdzie Majka na macie, ja się idę ogarnąć i czas na spacerek ![]() Nemosku - super, że wszystko tak się udało i Tymuś grzeczniutki, ale to było do przewidzenia ![]() Miss - cyyba też by mi się nie chciało siedzieć przy kompie, alez tabletem w rąsi, w łóżku jest calkiem przyjemnie ![]() Buziaki dla Zosiulki na 3 miesiące |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fura akurat chrzesniaka mojego :P uzyczyl nam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Musze usiasc dzisiaj nad krzeselkiem i cos zamowic w koncu.
Ale mi sie maly wierci na rekach.Post mi trudno napisac bo raczka dotyka klawiatury Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

jak widać kazde dziecko jest inne 

za biznesik