|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4532 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrowia Cytat:
![]() Brawo za zakup - przypomniałaś mi, że pasuje mój wyparzyć
|
|||
|
|
|
#4533 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i bez stresu bo wszystkie przecież kciuki będziemy trzymać.Cytat:
No a wiadomo, że nie istnieje imię które się spodoba wszystkim.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mąż przyjdzie z pracy skoczymy tylko kilka kroków od domku po obiad i jak sie najem mogę rodzić ![]() Cytat:
Przypomnisz mi jaki laktator kupiłaś, boja żadnego a widzę że każda z dziewczyn mocno na nim polega więc zapiszę mężowi żeby miał po co mi pojechać jak polożna powie że mam odciągać Wiem, że miał rozsądną cenę i kierowałaś się opiniami.
|
|||
|
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do focha teściowej - mnie to zwisa, ale mąż się przejmuje a wtedy mi jest przykro póki będzie się dało, ale nigdy nie dopuszczę do tego by mąż zarzucił mi, że odciągnęłam go od jego rodziny albo ją dyskryminuję. |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
nerwowo...
![]() Ale weszłam na wątek, poczytałam i już mi się humor poprawił ![]() Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia ![]() Dzwonili niedawno ze szpitala, mam się jutro stawić na 7.30 ![]() Cytat:
Łóżeczko juniorowe naszykowane - pokazuję. Nie ogarnęłam tylko ochraniacza na szczebelki, zamocowanie tego ustrojstwa przekracza moje ciążowe możliwości Mam tyle kocyków, że nie mam ich gdzie pochować i leżą w reklamówce , ten przewijak na łóżeczku już mi przeszkadza, nie wiem po co jest rożek tak właściwie. Raaaany to mnie przerasta. Od koleżanki dostałam nianię elektroniczną z monitorem oddechu, których nie wiem jak używać
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ładnie się wszystko prezentuje! powodzenia jutro, pamiętaj, że wszystkie tutaj trzymamy za Was kciuki!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba noramlne dla każdej z nas. Rożek też wydaje mi się teraz bezsensownym zakupem, a mam i rożek i otulaczek i sto kocyków Najważniejsze że dobrze wszystko wyszło a jutro będzie po wszystkim |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Ag ogromne
za jutro!! Gianna jeszcze raz GRATULACJE Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#4540 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenie w organizacji Cytat:
Będziemy trzymać mocno kciuki za jutro!!!
|
|||
|
|
|
#4541 |
|
Wtajemniczenie
|
A to i ja się pochwalę, pokój Agatki skończony
![]() DSC_0650.jpg
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
magduś2
zaszaleliście z różem ![]() Kolejny piękny pokój
|
|
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe, co to będzie jak się chłopak urodzi!:P
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
nie kracz, o tym samym pomyślałam
ogląda ktoś teraz tvp1? właśnie jest program o niemowlaku który miał dziwne objawy jakieś wysypki, niepokój itd i wyszło na to że w materacyku na którym spał gryka-lateks jakiejś "znanej firmy ze swarzędza" wylęgały się w gryce robale Dziecko było gryzione przez te robaki od spodu. MASAKRA! Podobno takich przypadków było znacznie więcej a zgłoszonych 10 do producenta. Co więcej producent nie widzi problemu i uważa że owszem robaki były, ale nieszkodliwe ![]() Mówią że w gryce takie rzeczy mogą się dziać więc tak ku przestrodze dla tych które mają takie materace z gryką piszę co oglądam. |
|
|
|
#4546 | ||
|
Moderator
|
To tak jak ja
Cytat:
![]() Zazdroszczę Hebe, bo ja mam tam daleko i nigdy mi się nie chce jechać, a słyszałam że fajne rzeczy tam mają... Cytat:
![]() Jak jeszcze nie znaliśmy płci i wszyscy pytali o imię to mówiliśmy że będzie Helga lub Adolf - od razu pytania się skończyły ![]() ślicznie
|
||
|
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
Piękne pokoje dziewczyny
|
|
|
|
#4548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżałam 54 minuty, na wznak bo na lewym boku nie można było wyłapać serduszka Malutkiej (ma je akurat po mojej lewej stronie), skurczy było podobno 6, to dużo? ![]() Wg KTG wiek ciąży to 38t4d więc wygląda na to, że wcale mnie gin nie kładzie szybko do szpitala. Mimo to w piątek i tak mam przyjść jeszcze raz. Cytat:
Wrzuć zdjęcia córci jak znajdziesz chwilkę.Cytat:
za jutro.Cytat:
O KTG pisałam już wyżej. Ponadto wyłożyłam się przed wejściem do windy ale czuję Malutką i nie upadłam na brzuch a na kolana więc chyba nie mam się czym martwić. Zdziwiłam się, żę na położniczym tak cicho . I wzruszałam się za każdym razem jak nieśli niemowlaczka .Tylko się wku*wiłam bo dzwonili do mnie, że w pon. czyli na dzień przed szpitalem, kiedy to ostatni raz mam jechać na kursy będzie nalot (to projekt unijny), no żesz z moim szczęściem, jeszcze tego mi było trzeba, nawet do szpitala nie będę mogła się na spokojnie położyć
|
|
#4549 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Śliczny, tylko faktycznie oby lekarz się z płcią nie pomylił bo byłoby zabawnie ![]() Ze mną lekarz się pomylił, miałam być chłopakiem i rodzice nakupowali chłopięcych ciuszków itd. i potem mama się wkurzała na spacerach, jak ktoś dochodził i mówił "jaki uroczy chłopiec", a mama "to dziewczynka!!!" ![]() Cytat:
![]() A ponieważ się chwalicie kącikami to i ja się pochwalę, jak już zadałam sobie tyle trudu żeby zrobić zdjęcie
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-05-09 o 10:04 |
||
|
|
|
#4550 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dawno mnie nie było ale mamy problemy brzuszkowe, przykro patrzeć jak mój maluszek się tak męczy i coś go boli, i tak się wtula oplatając swoimi malutkimi rączkami moją szyję. od wczoraj piję herbatkę koperkową a mały dostaje dicoflor. mam nadzieję że to coś pomoże
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak z ciekawości miałaś zzo? mmhym dzwoń może stwierdzi że warto przyspieszyć poród szkoda że skurczy brak ale może u Ciebie tak z zaskoczenia będzie ![]() Gianna M już wiemy, jeszcze raz gratulacje i dzięki za info i wstawiaj zdjęcia Natalki nivka jak wiesz że będą komentarze to powiedz dopiero po porodzie, chociaż u mnie też niektórzy wyrażają opinie jak powinnam dać na imie małemu, ale mam to gdzieś bo to my idziemy do urzędu nie oni ![]() ag9 wcześnie, może będziesz pierwsza ![]() ślicznie urządzony kącik ![]()
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super wygląda
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
magduś czaderski pokoik
![]() teQiba uwielbiam łóżeczka z baldachimem tak pięknie się prezentują virginia mi lekarz nawet ktg nie skomentuje więc jeśli jest w porządku to tak jest
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
No o sobie nie wspomnę
(a termin ten sam )Toż to taka cicha rywalizacja która pierwsza, hahahaGianna M jeszzce raz gratulacje!! ag9 magiczne forumowe
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2014-03-04 o 15:48 |
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tequiba kącik cudny ![]() Cytat:
A co powiecie na tę ilość skurczy? 6 to chyba sporo, co? Qrczę tak się denerwuję tą kontrolą/nalotem. Zastanawiałam się, czy wgl jeszcze tam jechać w pon. a tu jeszcze nalot akurat wtedy musi być a chciałam się chociaż przed samym szpitalem trochę wyciszyć/odpocząć a wygląda na to, że do samego końca będę latać jak głupia i się stresować....
|
|
#4556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gianna jeszcze raz gratuluję
![]() Ag9 super wszystko urządziłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szaleństwo Cytat:
ale przytulnie Cytat:
??
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po badaniu ktg ktorego nie dalo sie u mnie przeprowadzic nieuchwytne tetno dziecka. Musialam czekac na badanie przez gin i co sie okazalo mam czekac na skurcze albo na odejscie wod szyjka calkowicie skrocona rozwarcie na 3 cm
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4558 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kącik świetny - koleżanka ma taką samą karuzelę i ponoć robi furorę ![]() Ja bym może pieluchy wywaliła gdzieś pod łóżko czy coś, a na tę półeczkę kocyki ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko się cieszyć i nie analizować niepotrzebnie. U mnie potem też powiedzieli tylko, że zapis dobry, tylko ten brak aktywności na poczatku ich trochę zaniepokoił. Chyba większe znaczenie ma siła skurczów a nie ilość, ale nie wiem. Dobrze, że upadek nie był groźny - uważaj na siebie Cytat:
![]() Brawo - 3 cudne kąciki, a każdy zupełnie inny Gdyby Ci dziewczynka wyskoczyła niespodziewanie, to "żenuły" nie będzie ![]() Cytat:
że będzie lepiej O matko, ale u mnie zamieszanie z tym KTG - lekarka kazała powtórzyć jutro, jutro nie ma lekarza na dyżurze, więc nikt mi go nie skontroluję, ewentualnie w czw. toteż lekarka kazała wysłać mi KTG MMSem, ja miałam usługę wyłączoną - niby wysłałam w końcu, ale nie wiem czy dobrze... Ludzie Bo jakby co, to będzie próbowała mnie wcisnąć dziś, ale ponoć ma sajgon, a jak KTG jej się spodoba to ten czwartek mógłby być ale myślę, że jest okej i w czwartek rano sobie na spokojnie zrobimy powtórkę.
|
||||||
|
|
|
#4559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ślicznie ![]() Cytat:
piękny kącik ja jeszcze nie zrobiłam zdjęcia, wybacz miiiii
|
|||
|
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

marzyłam o medeli swing, ale finansowo muszę ograniczać marzenia 

Jak mąż przyjdzie z pracy skoczymy tylko kilka kroków od domku po obiad i jak sie najem mogę rodzić
póki będzie się dało, ale nigdy nie dopuszczę do tego by mąż zarzucił mi, że odciągnęłam go od jego rodziny albo ją dyskryminuję.

za jutro!!

Dziecko było gryzione przez te robaki od spodu. MASAKRA! Podobno takich przypadków było znacznie więcej a zgłoszonych 10 do producenta. Co więcej producent nie widzi problemu i uważa że owszem robaki były, ale nieszkodliwe 

??