|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dziewczyny a jakie macie stoliczki z Fisher Price? Bo ja się czaję na ten https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...-QJq97O21fdIBf
ale jeszcze myślę nad http://img.ec24h.pl/mulan/tmp/9/a/5/....800x600-s.jpg Podoba mi się tez lew - nieco inny jest http://www.smyk.nazwa.pl/smyk/t6036_3.jpg ??? |
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który pociag z FP? Ja szukam coś na teraz no a potem już na urodzinki - musze kilka rzeczy wymyslec dla rodzinki bo będą mnie pytac co kupić. |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter my mamy ten stolik
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Scarlett i racje ma tż, ja teraz też nic niekupuję małej nawet z książeczkami się ograniczyłam bo mamy tego sporo, niedługo urodziny i niech każdy przyniesie chociaż po jednej zabawce a wiem że na jednej się nie skończy to będzie z 10 nowych. Ale sama czaję się na te klocki clemmy. Bo tych grających też sporo i stolicze, garnuszek, kula hula, szczeniaczke, bangosy, pianinko, obale, wieżyczki, 5 lalek, auto, no full tego jest .... a dziecko i tak woli iść do legowiska psa i bawić się jego zabawkami |
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę zobaczyć jakie zabawki zamieszkują jeszcze na strychu u Rodziców - na pewno gdzieś mam wielkie pudło lego, no ale to na za parę lat, jeszcze drewniane klocki powinny być (takie nieco "vintage") i jakieś meblowe pozostałości z mojego domku dla lalek w ogóle muszę tam jakiś remanent w ogóle resztek moich gratów zrobić... składujecie jakieś rzeczy u rodzinki, czy przeprowadziłyście się kompletnie???---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
też masz cały skład, choć poza kulą mamy totalnie co innego... gdybym robiła urodziny i ktoś mnie spytał co, to pewnie zażyczyłabym sobie coś na wyrost, co Z by dostała za jakiś czas, np. duplo ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- aaa jeszcze z gratów zajmujących dużo miejsca w sumie to mam te klocki na drutach z ikei, jakkolwiek to zwą....
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja się nie odzywam co do ilości naszych zabawek .....
Za to się ciesze bo znalazłam kawiarenke taka eco w której zrobia mi tort na roczek-pieką na miejscu ,z eco składnikow ,ciasta ,tarty-na słodko ,quinche wytrawne... pierwszy raz będę miała trochę luzu a jednak na moich zasadach I tak to pozostaje mi tylko upiec ciastka dla starszaków , i obiad przygotować . poszliśmy na kompromis i będzie tylko 14 osob nie licząc R i Zosi mojego brata .
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle- dwa pierwsze i ostatni. A ...potrzebuje inspiracji na obiad na jutro....Ja polecam tarte z cukinia i mozzarellą. Pycha pierwsza drzemka trwala 27 minut teraz spi od 14.50 , zobaczymy co bedzie
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, później nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że jednak pojechałam rano do lekarza bo przy ząbkowaniu jednak nie powinna mieć gorączki ok 40st i okazalo się,że to angina, całe gardło zaniesione. Dostała antybiotyk. Biedna, a ja jej dawałam schłodzone gryzaki żeby jej ulzyć, a to nie zęby eeeech dobrze,że jednak poszłam, mam nadzieje,że od razu po leku poczuje się lepiej, już o 12 dałam jej 1 dawkę.
Angina jest choroba zakaźną, przenosi sie droga kropelkową, nie mam pojęcia gdzie mogła to zlapać nikt nie jest chory w naszym otoczeniu.
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter -ja mam stolik ten co Oliwka . i jeszcze inny ....
Scarlett- ja czesc zabawek dla dzieci mam u rodzicow w moim dawnym pokoju(wywoze tam jak się cos znudzi ) . wyobrazcie sobie ile można kupic/dostać zabawek przez te lata ... tam caly pokoj zabawek ,u nas caly pokoj starszaków , i w salonie trochę ...a przecież czesc wydaliśmy , czesc tez się zniszczyla ..... masakra ....
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też.... najlepiej coś prostego, bo coś mnie bierze.... choć prosto to pewnie tylko zadzwonić po pizzę.... pewnie pycha, ale nie umiem piec tarty, pewnie pracochłonne dość.... kocham tartę z malinami z Sowy.... mogłabym zjeść całą....
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Dobra to nadrabiam z wczoraj i z dziś:
Nestelle, brawo za raczki Roszka lepiej późno niż wcale u nas taka sama kolejność. J. od kilkunastu dni tez popyla na czworaka, co mnie niezmiernie cieszy ![]() Moderna, uff uff ze udało się załatwić z mężem temat wózka Co do lamillou, to zajrzyj na stronę calydlamamy.pl tam mają dużo wzorów (te które chcesz, tez są) i wysyłają za granice. Nie lubię strony firmowej lamillou, bo tam polowa rzeczy niedostepnych. Jeszcze co do samych rzeczy z tej firmy, to owszem są drogie i gadzeciarskie, ale ja mam dwa kocyki, otulacz bambusowy i poduszke angel's wing do wózka i używam non stop (otulacz latem do wozka, a teraz jako przescieradlo). Jeśli chodzi o wkładkę do maclarena, to ja mam, bo była w zestawie z wózkiem i jest przyczepiana u góry na rzepy, także nic się nie ściąga.BYou, Zosia na spacerku ![]() Oliwka, cudowne to jest jak dziecko się śmieje J. czesto sie chichra z byle czego Pani, klocki mamy: zestaw kreatywny (tam jest zyrafa, słoń i tukan do zbudowania), mój pierwszy ogród i stację benzynową. Generalnie J. nie pokazuje niczego, uwielbia za to okienko, otwiera zamyka wrzuca do srodka klocki, i lubi jeździć samochodzikami ![]() Scarlett, brawo dla poliglotki ![]() Bzinka, zdrówka dla Hani, oby szybko ząbki wyszły ptasie radio jest Luna, uwielbiam, gdy piszesz o Kamilku ![]() Kasia, Miluś boski! Nestelle, masz na myśli ten kombi z mothercare? ja wtedy tez zamówiłam, piękny czerwony, na szczęście udało nam się parę razy założyć i na foci uwiecznić ![]() OTJ, oby ząbki szybko wyszłyMonicca, J. śpi ok 11-12 h w nocy i 2-2,5 h w dzien Klementyna, mam nadzieję że echo wyszlo ok. Daj jakieś foto Kacpiego ![]() Scarlett, bierz szczotkę, a co się będziesz ![]() Despa, tez chce Jankowi zapodac butelke z dziobkiem, ostatnio pił z normalnej butelki mineralke, ale miał radochę Nocki wspolczuję ![]() Hally, współczuje nocki biedne te nasze dzieciaczki z tymi ząbkamiKwiatuszku, J. też nie chce nic pokazywać. K. jest cudowny i kochany i ma czas dzięki za cynk o pampkach kciuki za babcie, co do wojny...też mam stracha ![]() Achna, zdrowka! Woz superowy, zwiarzaki cudne! Anika, kciuki za dietę ![]() Scarlett, nie znalazłam nigdzie info, ale dla pewności złożyłabym dwa tyg wcześniej wniosek o wypoczynkowy. Plany przed powrotem do pracy ambitne, ja tez chciałam chałupe wysprzątać na błysk, ale ze nie wysprzątałam, to nie wracam do pracy Demeter, urodzinki bardzo skromnie. Był tylko dziadek (teść), na prezent J. dostał maskotkę słonika (wiek 3m) :/ zupełnie go nie interesuje. Moja siostra przysłała takie klocki ze skip-hopa na kółkach, do ciągnięcia, od moich rodziców przyszła kasa, a brat ma coś przywieźć jak przyjedzie do nas w odwiedziny. My nie kupowaliśmy nic szczególnego bo za dużo już tego wszystkiego (akurat byłam w sobotę w biedrze to kupiłam drewniane puzzle i układankę ze zwierzątkami). J. się obudził, nowy fryz wyszedł super
|
|
|
|
#2832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
hehehe, co do powrotu do pracy robię to samo, pie.... nie idę
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki antybiotyk? Cytat:
(pstttt - zdradzę Ci sekret jak mam mało czasu to kupuję w Biedrze ciasto francuskie, bo jak więcej to piekę kruche- bo takie lubię)Więc ciasto na ciasto kroję cukinię układam jak po efekcie domino, na to mozzarella, pomidor, zalewam jogurtem naturalnym wymieszanym z zółtkiem i do piekarnika. Pycha
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badala jej brzuszek ale nie wyczula nic powiększonego. No i na podniebieniu nic nie było. Despa, dostała Zinnat.
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pije? Bo on jest niedobry w smaku
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Zjadła dawkę trochę siłą, ale nie wiem jak będzie dalej, bo od razu dostała traumy i nie chce nic łyżeczką już przyjmować
Jeśli nie bedzie chciala, to pojde po recepte na inny.
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
to strzykawką spróbuj
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
fota! fota!!!!
hmmm, to jeszcze pogadam ze znajomymi... ![]() super! lada momentCytat:
Cytat:
Choć moja matka robi to co ja i moi znajomi - puszczała w obieg nasze zabawki. część wróciła, część zaginęła w boju. Cytat:
chyba będzie tradycyjny tort do zdjęć (i dla dziadków) i ciasto bananowe dla synka. o raju ![]() dobrze, że podjechałaś... mam nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała ![]() ![]() Cytat:
i jaka motoryzacyjna pasja ![]() Torresa nie jarają autka. ciekawe czy dlatego, że nie mamy?! ale tramwaje też go nie kręcą ![]() Cytat:
jeżu, cały czas nie złożyłam papierów. to tylko do firmy? czy jeszcze gdzieś się muszę zgłosić?
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak o ten kombi chodzi za czworaczkowanie J ![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki wielkie za zdrówko Hani
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewertowalam strone, ale hipster pomaranczowy tez niedostepny ![]() pochwal sie nowym fryzem ![]() Cytat:
mi sie azwsze wydawalo wlasnie, ze jak zeby to raczej stan podgoraczkowy, max. 38.oby szybko sie poprawilo
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zawsze dozownikiem od ibumu
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide na spacer -po Kube .ale piz.dzi
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szybkie pytanie - kupilybyscie fotelik, nowy, oryginalnie zapakowany, ale bez paragonu (co oznacza bez gwarancji) ale o 500 zl tanszy
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
a wykladasz tym ciastem forme?
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
serio? a u nas pięknie, aż mam wyrzuty sumienia, że nie wyszłam z Z, ale strasznie źle się czuję... wczoraj byłam na moment u Rodziców, Tata ma straszne zapalenie krtani i musiał chyba na mnie jakiś wirus przefrunąć.... oby nie..... ale coś gardło czuję.....
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za info co do stolików.
Cytat:
Cytat:
Co do maskotek to powiem, że moja mama cały czas kupuje bo Kubus "musi miec się czym bawic" A co najlepsze on wogóle sie tym nie interesuje :/ Także powiedziałam już mamie, żeby nie kupowała więcej, tylko miejsca zajmują.
|
||
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego, co najlepsze. Spełnienia najskrytszych marzeń A prezent cudowny
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(podobno) - ale to niewazne, czy ryzykowac bez gwarancji? (jak cos sie bedzie dzialo, to pewnie musimy pokryc koszty naprawy)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

w ogóle muszę tam jakiś remanent w ogóle resztek moich gratów zrobić... składujecie jakieś rzeczy u rodzinki, czy przeprowadziłyście się kompletnie???
) jak ubijemy i nam troszkę to wyrośnie dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia delikatnie miksujemy wylewamy na blachę i też pieczenimy ok. 20 minut na 160-170 stopni. 

nikt nie jest chory w naszym otoczeniu.
lepiej późno niż wcale
u nas taka sama kolejność. J. od kilkunastu dni tez popyla na czworaka, co mnie niezmiernie cieszy
ptasie radio jest
oby ząbki szybko wyszły

mi sie azwsze wydawalo wlasnie, ze jak zeby to raczej stan podgoraczkowy, max. 38.
(podobno) - ale to niewazne, czy ryzykowac bez gwarancji? (jak cos sie bedzie dzialo, to pewnie musimy pokryc koszty naprawy)