|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A za 2 dni kolej na Ciebie |
|
|
|
|
#1563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki za III trymestr Cytat:
o to ładnie jak Aldrin ciągniesz ja popracowałam trochę w 6 miesiącu ale już mi za ciężko byłoCytat:
oby ale nastawiam sie psychicznie na wynik powyżej 140... Cytat:
ale po zdjęciu to wyglądamy podobnie ![]() Wy nie wiecie na kogo sie zdecydować a my nie mamy żadnego kandydata... Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja dzisiaj jakaś mało ogarnięta jestem, tak dzisiaj lecicie, że ledwo nadążam czytac
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem..
Niby lekarka mi nic nie mówiła na ten temat, ale też się nie dopytuje, bo wpieprzam teraz takie ilości słodyczy, że w sumie nie mogę zwiększenia wagi zwalić tylko na lek
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip zabronił bo na podtrzymaniu jestem, szyjka coś się rozmiękczała no i skurcze miałam bolesne, jak to on nazwał "nad aktywna macica"
szczególnie że mnie własnie po jakimś wysiłku to łapie...
|
|
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się boję, że on z komina wlazł bo w kuchni mamy tą kratkę zdjętą i opartą tylko o dziurę... ale TŻ twierdzi, że to niemożliwe, żeby przez komin przeszedł bo tam dym, sucho i zbyt ciepło jest a że one ciągną do wilgoci ja nie wnikam, ja poprostu nie chcę mieć takich bydlaków w domu bo jestem cała sparaliżowana i nie umiem funkcjonować z tą myślą Dziękuję Ja też z mężem Cytat:
Cytat:
Co do x-cite powiem Ci, że super opcja wg mnie (a tak - i o ile TŻtowi spodobałby się kształt stelaża bo On krzywi się jak widzi takie kształty )Czy u Was dziś też tak zimno??? niby najcieplej dziś w Katowicach, a jest tak niesympatycznie uhhhh ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- taaak ![]() Ale czyżbyśmy szły łeb w łeb? ![]() |
|||
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła szafa!!!
![]() Nie dołujcie z tą Amicą
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia ja tez mam teraz wszędzie takie sitka, jeszcze tylko moskitier w oknach brakuje i będę całkiem usatysfakcjonowana
A Twój tż też się boi pająków? Bo jak nie to niech go znajdzie i |
|
|
|
#1572 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tż wykazał się w przypadku synka, dlatego liczę że z córą też pomoże. Zresztą on zakochany po uszy w swoich dzieciach ![]() Fuj, dlatego mam fridę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie no żart, mam nadzieję, że tak będzie![]() A jak tam dzisiaj brzuchol, lepiej??? Cytat:
![]() Spóźnione ![]() Cytat:
http://allegro.pl/sowa-torba-na-piel...017023364.html Cudna co |
|||||||
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.siostraania.pl/artykul/po...zna-w-poznaniu
UWAGA !!! Trwaja zapisy na spotkanie w Poznaniu !!!
|
|
|
|
#1574 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, ledwo zipie.. No tak się tragicznie czuję.... Próbowałam się przespać razem z małym, ale nie mogłam zasnąć... Rano łyknęłam cerutin, teraz piję herbatkę z sokiem malinowym, ale boję się, że to nic nie pomoże i będę charlać jak Adaś...
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
majkela Cudna
Najpierw wypadałoby mieć wózek
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zabija każdego napotkanego powiedziałam Mu, że jak przyjdzie z pracy to będziemy na niego polować!Ooo masz rację - jeszcze w oknie trzeba zamontować brrrrrrrr |
|
|
|
|
#1577 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli już dzisiaj, a więc załapałam się na imprę gratki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45427999]Hej, u mnie masakra jednym słowem... Siostra poszła do tej pracy (tej co wtedy miała iść, ale się przesunęło) i będzie tam chodzić do końca tygodnia od 8 do 16.. Także ja siedzę z jej synkiem dodatkowo. I jej i mój na przemian kaszlą i się smarkają. Mój wywala wszystkie zabawki na środek pokoju standardowo, a jej włazi na parapety i co chwile marze mi ręką po telewizorze... Już mnie gardło od tego darcia się boli Byliśmy wczoraj z Adasiem u tego lekarza, na szczęście to tylko przeziębienie, obeszło się bez antybiotyku. Za to mnie zaczyna rozkładać. Odkąd wczoraj wróciliśmy źle się czuję, boli mnie głowa, kręci w nosie, drapie w gardle... No super po prostu próbowałam, ale u niego jest ciągle ten sam argument - że ja do pracy wstać nie muszę, tylko siedzę cały czas w domu, więc mogę się przespać w ciągu dnia, bo on by tak zrobił. Ale ja nie wyobrażam sobie jakoś, żeby pójść spać, a mały by sobie robił co chce, przecież krzywdę mógłby sobie zrobić jakąś, a ja bym nawet nie zauważyła. [/QUOTE] Kochana tylko Ty się choróbsku nie daj Mój tż też sobie nie zdawał sprawy, co to znaczy siedzenie z dzieckiem w domu. No bo przecież "Ty w domu z dzieckiem siedzisz". Jak mnie to wku która matka w domu "siedzi" Zmienił zdanie i docenił jak wróciłam do pracy, no i czasem on również musiał brać zwolnienie i "siedzieć" z młodym w domu (oczywiście bez gotowania, a jak wracałam do domu to miałam sprzątania po pachy). A może wyskocz np. do mamy na jeden dzień, weekend a jego zostaw z synkiem???Krzywdy mu raczej nie zrobi, a może w końcu doceni jaki ma skarb w domu [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45428764]NecroKitty ostatnio pisała 22.02 Dotk4 19.02 malin 15.02 Gdzie jesteście???[/QUOTE] No właśnie????? Malin pamiętam, że pisała ostatnio, że ma urwanie głowy w pracy, jakieś projekty ale faktycznie długo się nie odzywa, już ją też próbowałam przywoływać![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1578 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Mala_Czarno_Biala szkoda, a płacicie za nie??może jeszcze zajęcia się rozkręcą
Cytat:
![]() Cytat:
co do wagi to ja też, bez patrzenia i ważenia wiem, że przybywa mnie w zastraszającym tempie![]() w czwartek moja chwila prawdy![]() Cytat:
druga imprezka ale się dzisiaj spijemyOczywiście za wyniki.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie zaraziłam przez neta Mnie takie zatrucie dopadło w sobotę, koszmarOwocnych warsztatów Daj znać po warsztatach jak coś dowiesz się ciekawego![]() Cytat:
może uda mi się jutro wpaść do rossa![]() Cytat:
no ale abyście mieli towarzystwo i wspólne tematy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla Twojego tż-ta ja na swojego też złego nie powiem![]() Wielkie gratki za III trymestr i 7 miesiąc Pięknie |
||||||||||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
coś takiego
![]() http://www.ceneo.pl/4713117 |
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do zdrówka[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45431303] Jak patrzę na mojego siostrzeńca, to stwierdzam iż mój A. to aniołek... K. dostał już ze dwa razy w tyłek za wchodzenie na parapet i zrzucanie kwiatków, ale w dalszym ciągu nie pojął o co chodzi i po dwóch minutach włazi od nowa... Nie mam już sił i głowa mi pęka [/QUOTE] Ale masz hardcore współczuję, oddychaj głęboko Co nas nie zabije to nas wzmocni![]() Cytat:
Dobrze, że upałów nie ma, bo dopiero wtedy puchłybyśmy jak balooony A na kryzys najlepsza jest czekolada![]() ---------------------------------- Dałyście dzisiaj czadu ![]() Zostały mi 2 str do nadrobienia, ale już na pewno zostawiam to na wieczór. Narka
|
||
|
|
|
#1582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() teraz Adaś jest zbyt spokojny, więc nie miało by to sensu, bo przy nim to jest relaks... Poczekam aż się mały urodzi
|
|
|
|
|
#1583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45411901]Witam się ze strasznym humorem i masakrycznie nie wyspana Adaś cały wieczór przepłakał i przekaszlał, a następnie pół nocy... Zasnął dopiero nad ranem, ale co z tego, jeśli ja musiałam wstać, zadzwonić do przychodni i go zapisać.... Swoją drogą ponad godzinę nie mogłam się dodzwonić [/QUOTE] Zdrowka dla malego! Cytat:
![]() Cytat:
Moj maz tez pracuje ciezka na budowie ale w nocy pomagal mi przy dziecku. Ja musialam odciagac pokarm i dawac malemu butle takze mz w tym czasie byl przy Dominiku. Tak samo go przewijal itp... ![]() Ide nadrabiac dalej ...
|
|
|
#1584 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
jestem z wami prawie na bieżąco, ale mam takiego doła, że kompletnie brakuje mi motywacji do pisania. Chyba hormony mi szaleją, bo mam ochotę dobra, musiałam pomarudzić. Idę pić meliskę i próbować wziąć się za pisanie...bo jutro praktyki i znowu nic nie zrobię. trzymajcie się ciepło |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
TroppoSensibile
jak masz ochote płakac, to płacz mój mąż to też duże dziecko, tylko by za nim chodzic i sprzatać ale delikatnie, na spokojnie mu wytłumaczyłam, ze teraz mi ciężko tak chodzic za nim i zbierać skarpetki, okruszki, ścierać rozlane plamy - mój mąz jest miszczem w rozlewaniu no to się jakby zrehabilitował i nawet zaczął zmywac naczynia, bo mnie już kręgosłup boli stojąc przy zlewie, bo brzuch mi przeszkadza
|
|
|
|
#1586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Tak czy inaczej dla mnie to nie problem, bo jak pisałam, lubię prać.
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
mala_bialo_czarna oczywiście zrobisz jak uważasz. Jeśli nie szkoda Ci bedzie włączać pralki z 3 czy 4 bodziakami
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Całe szczęście bo naprawde nie chciałabytm dłużej być w takich rękach. Aż strach pomyśleć :/
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45434794]a co Twój gin na taką wagę???[/QUOTE] No właśnie jakoś nic na to nie powiedział, ale może zakłada, że teraz zaczne przybierać pod koniec?? Mnie to jednak troche martwi...
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45434794]
Dziewczyny, ledwo zipie.. No tak się tragicznie czuję.... Próbowałam się przespać razem z małym, ale nie mogłam zasnąć... Rano łyknęłam cerutin, teraz piję herbatkę z sokiem malinowym, ale boję się, że to nic nie pomoże i będę charlać jak Adaś... [/QUOTE]A nie mozesz opuscic zajec? ![]() A ile jak narazie przytylas?
|
|
#1590 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie martw sie, nie tylko Wy macie jakieś kłopoty. Kazdy je ma, nawet jesli o nich nie mowi. Takie pary idealne, gdzie maż nie rzuca skarpetek/ jest aniołkiem/ wzorowym mężem, ojciem- utrzymuje dom a mimo to 16 razy w nocy wstaje do dziecka a Tobie robi jesczze rano przed wyjsciem do pracy sniadanie do lozka/ po pracy przynosi bukiet kwiatow bez okazji/ nie wkurza zony swoim zachowaniem to tylko w serialach. Ja w ogole mam specyficzny charakter. Wiecznie sie wszystkim przejmuje, przezywam, wszystko musze miec przemyslane i zaplanowane. Odpowiedzialnosc 100%. Dlatego nigdy nie udalo mi sie byc z rowiesnikiem. Dostawałam szału po prostu, przez zachowanie i brak odpowiedzialnosci i olewcze podejscie do zycia. Strasznie mnie to wkurza u ludzi! Dlatego moj Maz jest starszy ode mnie o 12 lat. Jest jedyna osoba, ktora nie doprowadza mnie do szału i tworzymy niezły team. Chociaz tez czasem zachowuje sie jak duze, rozpieszczone dziecko. Ja wtedy sie nakrecam, zloszcze, dusze to w sobie. Dopiero jak nie wytrzymuje nerwowo to mowie mu o tym co mnie boli... i taka szczera rozmowa zawsze pomaga! Polecam! Teraz remonty nas niszczyły, cud, ze to przetrwalismy, naprawde. Ze sie nie pozabijalismy ostatecznie. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Jeeezuuuuu... PRZECZYTAJCIE! http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...rcji,id,t.html Co musi czuć matka, która podejmuje decyzje o aborcji w tak wysokiej ciąży? Co musi czuć jak okazuje się, ze mimo aborcji dziecko żyje? Booosz jaka przerażająca historia ;( I w ogole polskie prawo jakie dziwne. Dziecko miało wiecej niz 500g, to uznali, ze ciaza była starsza... Przeciez kazde dziekco inaczej sie rozwija. Jedno rodzi sie 2,5kg inne 4,5 i jak to wytlumaczyc? Wspolczuje rodzinie. Ja bym zeswirowała chyba po czymś takim!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

mam nadzieję, że będzie jak na zdjęciu, bo za taką cenę to trochę się obawiałam zamawiać
?

Niby lekarka mi nic nie mówiła na ten temat, ale też się nie dopytuje, bo wpieprzam teraz takie ilości słodyczy, że w sumie nie mogę zwiększenia wagi zwalić tylko na lek
szczególnie że mnie własnie po jakimś wysiłku to łapie...

ja mam arachnofobię, także wiem co przeżywasz
a ja się boję, że on z komina wlazł 

gratki
za wyniki.
mam nadzieję, że nie zaraziłam przez neta
Adaś cały wieczór przepłakał i przekaszlał, a następnie pół nocy... Zasnął dopiero nad ranem, ale co z tego, jeśli ja musiałam wstać, zadzwonić do przychodni i go zapisać.... Swoją drogą ponad godzinę nie mogłam się dodzwonić