Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 18:16   #4561
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Hej dziewczyny!!!

Ale się dzieje u nas.. trzymam kciuki za wszystkich chorych!!!! Szybkiego powrotu do zdrowia

Ja dziś od razu z rana załozyłam te rajty na zylaki ( w sumie codziennie je nosze)
i od razu ten pas podtrzymujący brzuch,.. i przynajmniej poprasowałąm poprałam i cilitem przeleciałam kuchnie i łazienke!
Po przedszkolu Michalinie obiecałam wyjście na rowerek pierwszy raz w tym roku... niby szybko nie ejchała ale ja szybkim krokiem za nia.. bez pasa.. i teraz zdycham brzuch mnie nawala.. ehhhh

Klauduska- pociesz ż

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 18:28   #4562
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
koleżanka mi dziś doradziła migdały na mdłości, więc jutro wypróbuję, ale jak na razie przechodzi mi po obiadach męża nie wiem, może po prostu mam te mdłości przez to, że w pracy jem kanapki, sałatki a obiad dopiero jak wracam czyli 16-17 godzina
No może może , niekiedy z głodu czy niewystarczającej ilości pożywienia niektórym jest niedobrze , choć ty w ciąży to wiadomo ciąża te może mieć na to wpływ.
A masz jakiś konkretny zapach który cię odrzuca , modli cię jak go czujesz , albo ci mega śmierdzi?
A ty pracujesz , nie miałaś się zwalniać , czekaj czy to jakiś staż , już się pogubiłam trochę . Do kiedy masz zmiar pracować L i co wkoncu ze studiami? Przerwa? Ciągniesz dalej ? Jak w końcu zadecydowalas ?

CURLY bardzo dziwne , kto ich tam wie . Wychodzi na to, ze nie ma co im ufać, trzeba być do końca być dociekliwym , upierdliwym , na bieżąco dopytywał i patrzeć na ręce , niech myślą co chcą .
50 lat to kupa czasu, ciekawe czy ja wytrzymam tyle z moim czubem

Mój mały z gwinta sól je , ble . Przechylił stolniczke i wyjada

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

MADZIWNIA ja kiedyś pod koniec ciąży, przebiegłym kawalek z 10 metrów za młodym, to mnie tak w cipie piorun przeszły, ze już więcej nie biegałam
Odpoczywaj
Tez muszę dziś popracować, tz mi nowa deskę kupił pare dni temu i ciagle mnie pyta " i jak i jak " , i żali się , ze kupił a ja nie prasuje .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-03-04 o 18:29
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 18:29   #4563
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
CURLY bardzo dziwne , kto ich tam wie . Wychodzi na to, ze nie ma co im ufać, trzeba być do końca być dociekliwym , upierdliwym , na bieżąco dopytywał i patrzeć na ręce , niech myślą co chcą .
50 lat to kupa czasu, ciekawe czy ja wytrzymam tyle z moim czubem
Właśnie Darek chodził i pytał codziennie aż pielęgniara mu powiedziała,że ona tam tylko sprząta i nic nie wiea gu..prawda.Sama mierzyła ojcu temp.i udawała szpaka.Brat powiedział jej w końcu,że poprosi o konsultacje pulmologa z innego oddziału...W końcu udało mu się złapać lekarza i mówił,że jest ok..I jakie ok jak okazuje się,że miał zapalenie płuc.To ja dziękuję za takie ok.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:28   #4564
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dzięki dziewczyny
Nie czuję jeszcze poprawy. Najgorszy jest ten duszący kaszel. Jak odebrałam Żmijkę z przedszkola to ledwo do domu wróciłam. Musiałam położyć się bo na nogach stać nie mogłam. Zniosła mi wszystkie lalki i na łóżku się bawiłyśmy do powrotu Tża.

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Współczuję choróbska . Kuruj się.
Jeśli chodzi o walenie głową o podłogę to teoretycznie to wiem, że nie wolno reagować ale w praktyce to już taka mądra nie jestem. Na szczęście miało to miejsce tylko ze 2-3 razy. Spróbuję jej dać następnym razem poduszkę ale coś czuję, że rzuci nią dalej niż widzi.
Musisz jej tę poduszkę trzymać na siłę. Oni długo walczyli ale przyniosło efekty.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jak idę przy okazji do lekarza bo ktoś albo chory albo jakieś leki przepisać to mówię żeby na odrobaczenie wypisała bo wiosna
Fajna lekarka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
moje szkarlatynowate dziecko nareszcie nie ma gorączki! Ostatni raz paracetamol dostał wczoraj o 18ej. Potem nad ranem miał 37,5 i mu nic nie dałam i zwalczył sam wstał dzisiaj już sporo się bawił, ale jeść nadal nie je, czopów już prawie nie ma. Jutro kontrola. Nie wiem czy ta wysypka to faktycznie szkarlatynowata czy czasem nie różyczka bo on ma język normalny a wszędzie piszą, ze malinowy się robi no nic czekamy do jutra. Najważniejsze, że gorączka ustąpiła
Iza się trzyma, póki co ma tylko jeszcze trochę kaszlu, ale antybiotyk nadal bierze, więc może się wyliże Opiekunka przychodzi i tak do niej, bo ja non stop z Kubusiem. Boże co ja bym bez tej kobiety zrobiła szkoda, ze nie mam takiej matki jak ona
W szkole niby mam l4, a na próby z dzieciakami musze chodzić bo apel robię w piątek dzisiaj tylko nie pojechałam...
Dobrze że idzie ku dobremu i Kubuś czuje się lepiej

Curly odrobaczanie ma sens jeżeli wszyscy są poddani kuracji i powinno się jeszcze zrobić dokładne porządki w domu
Stary 2014-03-04, 20:06   #4565
ania p
Zakorzenienie

Plmadzia możesz kupić niewiele większą ale wysoką , nie chce takiej krytej budy trzymac w łazience tym bardziej że moim taka zwykła nie wadzi w niczym

Curly ja po każdej wizycie dostaję teraz meila z ankietą i tam mam ocenić lekarza , pani ostatnio się mnie pytała o zgodę na wysyłanie takich wiadomości
Ogólnie lux med idzie na ilość a nie do końca na jakość , jest tam masa dobrych lekarzy , ale sporo też takich z przypadku . zawsze sprawdzam w necie do kogo iść jak szukam specjalisty . w enel medzie pod tym względem jest o wiele lepiej
Dla mnie za to lux med lepszy bo mam sporo placówek u siebie , czego nie miałam w enelu . a pediatrę to mam na komórkę , bo ona ma umowę . do niej też jestem zapisana na NFZ . Dla mnie to układ doskonały
Ona więc daje skierowania na co tylko chcę .

Byłam z OLką u dentysty i dwa zęby do roboty jeden już ma zrobiony , następny w czwartek . Jeszcze się na piątek do jakigoś lekarza trza zapisać , to będę miała cały lekarski tydzień
Normę na najbliższe dwa lata chyba wyrobię .
Stary 2014-03-04, 20:12   #4566
monka23
Zakorzenienie

ANIA a jak z jej mycie zębów ? Myje je, ty je myjesz? Jesteś przy niej jak myje czy na słowo myje?
U mnie dalej problemy z myciem tylko czekam na której wizycie mi powiedzą ze do roboty.
Nie daje sobie do konca myc , wojna . On sie drze na go trzymam
Nie wiem co mu odbiło z tym mycie tak sie zaparl i trwa to i trwa. W listopadzie były jeszcze zdrowe , przy tym jego "myciu" na sile teraz nie wiem .
Stary 2014-03-04, 20:16   #4567
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ANIA a jak z jej mycie zębów ? Myje je, ty je myjesz? Jesteś przy niej jak myje czy na słowo myje?
U mnie dalej problemy z myciem tylko czekam na której wizycie mi powiedzą ze do roboty.
Nie daje sobie do konca myc , wojna . On sie drze na go trzymam
Nie wiem co mu odbiło z tym mycie tak sie zaparl i trwa to i trwa. W listopadzie były jeszcze zdrowe , przy tym jego "myciu" na sile teraz nie wiem .
Właśnie o to chodzi że myje .
I to bez problemów , szczotą elektryczną .
Mi umyć za bardzo nie da
Stary 2014-03-04, 20:22   #4568
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Curly ja po każdej wizycie dostaję teraz meila z ankietą i tam mam ocenić lekarza , pani ostatnio się mnie pytała o zgodę na wysyłanie takich wiadomości
Ogólnie lux med idzie na ilość a nie do końca na jakość , jest tam masa dobrych lekarzy , ale sporo też takich z przypadku . zawsze sprawdzam w necie do kogo iść jak szukam specjalisty . w enel medzie pod tym względem jest o wiele lepiej
Dla mnie za to lux med lepszy bo mam sporo placówek u siebie , czego nie miałam w enelu . a pediatrę to mam na komórkę , bo ona ma umowę . do niej też jestem zapisana na NFZ . Dla mnie to układ doskonały
Ona więc daje skierowania na co tylko chcę .
Tak właśnie jest.Mój brat pracuje w lux-medzie od.ok.10lat.Kiedyś to był Lim i lux med..teraz jest grupa lux-med.Powiedział,że kiedyś to była firma dla vipów..klienci byli traktowani inaczej.Potem zaczęli podpisywać umowy masowo idąc na ilość.Pamiętam jak mój brat przyjmował 10lat temu z Mariocie i to był Lim..inni klienci przychodzili i inaczej ich traktowano.Teraz przychodzą zwykli ludzie i już nie traktują ich jak prezesów,dyrektorów itp.Oczywiscie nie każdy lekarz taki jest ale ja widzę sama różnicę jak chodzę bo od dawna miałam tam wykupiony abonament.Kiedyś płaciłam ok.80zł za mc a teraz zobacz sama piszesz jak spadły opłaty,ile płacicie za kilka osób prawie tyle co ja kiedyś za siebie.Teraz,żeby dostać się do dermatologa
lub gin.trzeba czekać miesiąc.Kiedys tyle się nie czekało.

Stary 2014-03-04, 20:34   #4569
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Tak właśnie jest.Mój brat pracuje w lux-medzie od.ok.10lat.Kiedyś to był Lim i lux med..teraz jest grupa lux-med.Powiedział,że kiedyś to była firma dla vipów..klienci byli traktowani inaczej.Potem zaczęli podpisywać umowy masowo idąc na ilość.Pamiętam jak mój brat przyjmował 10lat temu z Mariocie i to był Lim..inni klienci przychodzili i inaczej ich traktowano.Teraz przychodzą zwykli ludzie i już nie traktują ich jak prezesów,dyrektorów itp.Oczywiscie nie każdy lekarz taki jest ale ja widzę sama różnicę jak chodzę bo od dawna miałam tam wykupiony abonament.Kiedyś płaciłam ok.80zł za mc a teraz zobacz sama piszesz jak spadły opłaty,ile płacicie za kilka osób prawie tyle co ja kiedyś za siebie.Teraz,żeby dostać się do dermatologa
lub gin.trzeba czekać miesiąc.Kiedys tyle się nie czekało.
Curly ale to TZta firma resztę dopłaca abonamenty dużo drożej kosztują . NIkt ci nie da takiej opieki za 80 zł .
Jakbyś wlazła z ulicy to byś ok 250 zł zapłaciła .
W lux medzie tez są tzw vipy ostatnio taka krowa aferę zrobiła i chciała się przede mną wbić z dzieckiem do okulisty a zapisana nie była .
Okulistką przyjęła , ale wizyta trwała może 3 min
zlała babę totalnie i powiedziała mi potem że w dupie ma czy to vip , bo ona kazdego pacjenta tak samo traktuje , a za aferę baba miala krótko , bo wiedziała lekarka że ja czekam . Do byłego limu ide do alergologa w kwietniu , do jakiegoś Wrony Macieja . Spytaj brata pewnie zna .
Stary 2014-03-04, 20:41   #4570
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Curly ale to TZta firma resztę dopłaca abonamenty dużo drożej kosztują . NIkt ci nie da takiej opieki za 80 zł .
Jakbyś wlazła z ulicy to byś ok 250 zł zapłaciła .
W lux medzie tez są tzw vipy ostatnio taka krowa aferę zrobiła i chciała się przede mną wbić z dzieckiem do okulisty a zapisana nie była .
racja,nietomna istota dzisiaj jestem,ale zawalam na gorączkę.Kiedyś oglądałam ile kosztują te pakiety rodzinne i właśnie z TŻ firmy taniej bo oni częściowo finansują dlatego zrezygonowałam ze swojego indywiduwalnego i podpiął mnie pod siebie.

Widzieliscie wiadomości?Putin wystrzelił pocisk międzykontynantalny w ramach cwiczeń.Nie podoba mi się to!

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-04 o 20:43
Stary 2014-03-04, 20:43   #4571
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
u nas dzis przepiekna pogoda wiec pol dnia na plazy siedzielismy

POP moj Adrian ma czasami takie napady,ze kladzie sie na podlodze i wali glowa o podloge.dobrze,ze karpety mamy . ale nie robi tego za kazdym razem,odpukac jak na razie robil to z miesiac,poltora miesiaca temu. troche mnie to martwi ale mam nadziej,ze to przejdzie.

BAO zdrowia dla Kubusia i Isienki

SARA ja w ciazy z Adrianem jak i i z Karina mialam piekna cere,zero plam,syfow itp. tylko przytylam duuzo imiona podobaja mi sie wszystkie oprocz Marysi

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 20:46   #4572
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Widzieliscie wiadomości?Putin wystrzelił posik międzykontynantalny w ramach cwiczeń.Nie podoba mi się to!
No kuzwa całe to pogrubione - az mnie skręcilo w żołądku , " w ramach ćwiczeń" - nastąpiło odkurczenie , nie strasz

Nastepnym razem pisz - w ramach ćwiczeń chujputin wystrzelił rakietę
Stary 2014-03-04, 20:54   #4573
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

A my dostaliśmy wyniki kału na pasożyty i wynik jest ujemny.Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz w innym miejscu bo piszą,że z kału nie wychodzi od razu...Chciałabym ją odrobaczyć ale nie chciałabym tego robić jak nic nie ma.Te leki nie są obojętne dla organizmu.Piłysmy tego orzecha jakiś czas temu:
https://www.google.pl/search?q=czarn...ml%3B343%3B345
mam go jeszcze ale czy to jest skuteczne..Jak to sprawdzić.Podobno jak się wezmie leki przeciwpasozytniecze to robaki wychodzą w kupie i to widać od razu.

Edzia,Ty też dawałaś Ami tego orzecha,widziałaś jakąś różnicę u Ami?
Zastanawiam się czy jej to dawać czy może prosić o leki na pasożyty.
tak ona jako typowych objawów nigdy nie miała tylko zgrzytanie zebami i mały apetyt ...
orzecha podaje tak
3 dni po 3 krople potem
5 dni po 4 kropli
i 6 dni po 3 krople ale dwa razy dziennie
po tyg przerwy powtarzam ...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Jasta jaki tort robisz dla dziewczynek? ja chyba taki, tylko dwupiętrowy http://magicznakuchnia.blox.pl/html/...1.html?1733832

zamiast masy cukrowej obsypię go wiórkami, okna i drzwi zrobię z czekolady lub z kremu. Ewentualnie te wieżyczki obłożę masą, tak myślę że można je jeszcze zrobić z białej czekolady. Zamówiłam sobie tylkę, do trawy
wow ale super napisz potem czy łatwo sie go robiło

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

zdróweczka dzieczyny dla was i dla naszych małych berbeci .. kurcze u was juz sezon urodzinowy sie zbliża

a ja sr...m w majtki przed jutrem i wizyta jeny dlaczego to takie stresujace i zaraz człowiek sie zle nastawia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:00   #4574
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a ja sr...m w majtki przed jutrem i wizyta jeny dlaczego to takie stresujace i zaraz człowiek sie zle nastawia
Edzia,będzie dobrze,nie można myśleć negatywnie.Trzymam kciuki.

Stary 2014-03-04, 21:03   #4575
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Edzia trzymam kciuki
Stary 2014-03-04, 21:04   #4576
ania p
Zakorzenienie

Edzie trzymaj się dzielnie .
Stary 2014-03-04, 21:07   #4577
mrowak
Zakorzenienie

Edzia, dołączam kciuki!

Dziewczyny, czy po tej mojej biegunce jakiś czas temu mogę teraz zauwazać skutki w postaci cieni pod oczami np? Nigdy nie miałam idealnej cery, ale od paru dni zauważam, że mam większe cienie pod oczami. Efekt jakiegoś odwodnienia? Czy poza piciem wody coś mogę zrobić żeby je zniwelować?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:13   #4578
monka23
Zakorzenienie

EDZIA trzymam kciuki oczywiście .

SARA widziałam u nas w tk maxx , silikonowy formę - zamek . Moj mały chciał kupić ,ale po kryjomu odłożyłam , bo chciał ja tylko dlatego ze była różowa , a nie bede mu przeciez robic zamku
Stary 2014-03-04, 21:17   #4579
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

mrowak to odwodnienie i sponiewierane jelita. Musi się ustabilizować. Jogurty naturalne, owoce, jarzynki, ogólnie lekka dieta, probiotyki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 21:21   #4580
mrowak
Zakorzenienie

probiotyk grzecznie łykam, dzisiaj Gabrysia przygotowała nam deser po obiedzie jak dla mnie idealny-jogurt+zurawina+pestki dyni+słonecznik+płatki kukurydziane+kawałki jabłka (to pomogłam). Takie danie zrobiła, że palce lizać, a jaka dumna była z siebie. Zaproponowałam, żeby zaserwowała taki deser babciom i dziadkom na niedzielnej imprezie urodzinowej.
Stary 2014-03-04, 21:26   #4581
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wspaniały deser Jak tak Cie będzie Gabrysia karmiła to szybko wrócisz do formy
Stary 2014-03-04, 21:28   #4582
mrowak
Zakorzenienie

karmi mnie jeszcze drewnianymi warzywami i owocami oraz przekąskami z ...kamieni
Stary 2014-03-04, 21:31   #4583
Curly81
Wtajemniczenie

Mrowak,ja myślę ,że to odwodnienie.Musisz się nawodnić elektrolitami a probiotyki swoją drogą też ze 2 tyg.jeszcze.

Już mam otarty nos od smarkania,osmarowałam kremem i piecze jak chole.a:/.Wyglądam jak zombi,dostałam jakiegoś dziwnego ropnego tadziku ,podejrzewam,że to związane jest z tą chorobą teraz bo nigdy nie mam takich syfów,rzadko kiedyś w ogóle coś mam na twarzy.Wyglądam jakbym miała ospęAAAAAA....:b rzydal:a te krosty bolące.Okres już miałam a te krosty są ropne,nie dają się wyciskać.Moze powinnam dostać jakiś antybiotyk?Jutr o idę do lekarza,ciekawe co mi powie.Ale jak nic konktretnego to będę musiała jechać do brata.

Stary 2014-03-04, 21:39   #4584
libra777
Zakorzenienie

Edzia trzymam kciuki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:42   #4585
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

mrowak i ja jestem "karmiona" plastikowymi owocami i ciasteczkami z papieru
Stary 2014-03-04, 22:16   #4586
nataszka25
Zakorzenienie

Edzia
powodzenia!

Mrowak odpoczywaj. Deser super, jak sama? nikt jej nie pomagał
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:32   #4587
mrowak
Zakorzenienie

Pokroilam jabłko i podałam pozostałe składniki, reszta kompozycji 'by Gabrysia'.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 06:38   #4588
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Edzia, dołączam kciuki!

Dziewczyny, czy po tej mojej biegunce jakiś czas temu mogę teraz zauwazać skutki w postaci cieni pod oczami np? Nigdy nie miałam idealnej cery, ale od paru dni zauważam, że mam większe cienie pod oczami. Efekt jakiegoś odwodnienia? Czy poza piciem wody coś mogę zrobić żeby je zniwelować?
Sińce pod oczami w Twoim przypadku najprawdopodobniej spowodowane są za niskim żelazem, brakiem elektrolitów i wit K. Więc dużo pij i kup sobie jakieś może tabsy witaminowe. Na wzmocnienie ja brałam Chela Ferr Forte, pij dużo soków i owocowych i warzywnych, zwłaszcza tych drugich. No i najważniejsze po chorobie się wysypiaj

Jutro mam wypad z psiapsiółą do Poznania, mam nadzieję że uda się to załatwić w godzinach jak młody będzie w przedszkolu.
Wczoraj w przedszkolu było zebranie, i trwało 15 min tak na szybko o postępach dzieci od września, lubię takie zebrania.

Z dziwnych pokarmów to ja najczęściej jestem proszona o zjedzenie młodszemu szyi lub brzuszka

Edzia daj znać od razu po lekarzu czy wszystko ok.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:04   #4589
ASIULEK_23
Zakorzenienie

madzia- mi pani nie mialaby co powiedziec jako ze mala jest gosciem w przedszkolu. po 5-10 dni max w miesiacu.

No i jestem zalamana bo po tej chorobie zostal jej delikatny katarek z rana, lekko jest przypchana. a od wczoraj troche pokasluje mimo ze caly czas robie wszystko by wzmocnic odpornosc. dwa razy miala banki (jutro znow stawiam), dostaje bioaron c, dwa razy dziennie ja inhaluje sama woda, psijam woda, dostaje tran, probiotyk, syrop z czosnku, miodu i cytryny. wczoraj wypila sok z lipy i malin a do wszystkiego jej dolewam soku z czarnego bzu (z wlasnej roboty). a ona i tak do konca zdrowa nie jest nie wiem czy juz z nia lecifc do lekarza czy czekac co z tego bedzie. jeszcze minimum tydzien musi minac zeby pobrac wymazy. mam dosc!
na koniec miesiaca mamy zamiar pojechac na 3-4 dni nad morze.
temat przedszkola powoduje gule w gardle. tak mi zal ze tam nie chodzi znow lapie dola. jeszcze ten temat wojny mnie dobija...

to sie wyzalilam

edzia- czekam na dobre wiesci

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:21   #4590
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
madzia- mi pani nie mialaby co powiedziec jako ze mala jest gosciem w przedszkolu. po 5-10 dni max w miesiacu.

No i jestem zalamana bo po tej chorobie zostal jej delikatny katarek z rana, lekko jest przypchana. a od wczoraj troche pokasluje mimo ze caly czas robie wszystko by wzmocnic odpornosc. dwa razy miala banki (jutro znow stawiam), dostaje bioaron c, dwa razy dziennie ja inhaluje sama woda, psijam woda, dostaje tran, probiotyk, syrop z czosnku, miodu i cytryny. wczoraj wypila sok z lipy i malin a do wszystkiego jej dolewam soku z czarnego bzu (z wlasnej roboty). a ona i tak do konca zdrowa nie jest nie wiem czy juz z nia lecifc do lekarza czy czekac co z tego bedzie. jeszcze minimum tydzien musi minac zeby pobrac wymazy. mam dosc!
na koniec miesiaca mamy zamiar pojechac na 3-4 dni nad morze.
temat przedszkola powoduje gule w gardle. tak mi zal ze tam nie chodzi znow lapie dola. jeszcze ten temat wojny mnie dobija...

to sie wyzalilam

edzia- czekam na dobre wiesci
Mój mały teraz też zapchany, bo katar po niedzielnym plażowaniu dostał. Ale dzisiaj już kupiłam mu tabsy na katar, i jak dostanie wieczorem to spokojna noc, a druga dostanie jutro z rana żeby w przedszkolu się nie męczył. Może daj jej te tabsy na oczyszczenie zatok. mojemu z jakieś 30 min po podaniu tabletki takie ropne gile wylatywały, tak mu się wszystko oczyszczało.
zmiana klimatu to bardzo dobre wyjście. My ze starszym jak leczenie długo trwało i nie było poprawy to jechaliśmy nad morze na jeden lub dwa dni, wracał zdrowy, mimo że poza sezonem letnim na plaży różna pogoda,taki wyjazd często mniej kosztuje niż to co zostawia się w aptece.
A tak doraźnie na miejscu polecam Groty Solne.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości